Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
andro93
aktív tag
válasz N.Ferry #8594 üzenetére
Nem szeretnék messze menő véleményt alkotni, azért is írtam, hogy nincs adat arról, hogy melyik gyártó kártyájából mennyit adtak el, és a hibaarány sem ismert, csak fórumos tapasztalat alapján írtam. Nekem pedig a két év gari azért nem játszik, mert ha cserélni szeretném, akkor ezt a 290-et eladom, és nem mindegy, hogy pl. másfél év múlva lesz fél év gari a kártyára, vagy másfél. Eladásnál ez számít.
(#8593) Sonja: eléggé brutális a kinézete, az Asusnál sokkal jobban néz ki szerintem, tetszik az is, hogy raktak rá backplatet, a sima 290 tri-X-en is elfért volna, ha már a 280X Toxicra is raktak.
-
ricshard444
veterán
A kékhalál is megoldódott, Afterburnert kukáztam, Trixx maradt.
Fordítva ugyanúgy voltak kékek.Így nem látom a GPU órajelét pontosan, szépen lebontva, de "ez van" kategória.
Vannak dolgok...
-
HSM
félisten
válasz ricshard444 #8605 üzenetére
Ha lesz 4gb vapor, na én arra leszek nagyon kíváncsi.
Az a 280x-ből is igen jól sikerült. Pláne, ha itt kap egy Toxic-szerű extra tápkört is, az csúnyán sietős kari lesz... -
Berguson
tag
Hali!
Asus dc2oc 290x.et néztem ki magamnak,mert most jó áron van. /150e/
Jó választás lesz ez szerintetek?Erős kártya?Tuningot bírja valamennyire?
Azért szeretném ezt a kártyát,mert még asusban nem csalódtam.
Köszi ha segítetek a döntésben. -
Xirtam
veterán
Hát gyerekek, végre volt időm BF4 ezni. FX 8320 után az i7 4770K megváltás. 0 FPS droppal találkoztam. Fixen mint az óramű úgy müködünk. Hihetetlen. FX-el folyamat 38-42 FPS-re is droppolt. Imádom.
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #8609 üzenetére
^^ Lehet, de mindenféleképp jobban jártam így. Kevesebb fogyasztás, erősebb telejsítmény
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Gilthanas #8579 üzenetére
Igen eléggé begyorsult, de nem csak fps-re, mantle alatt olyan mintha valami gyorsított felvételt néznék.
14.1-el nem vetettem össze, csak simán dx-el.DX:
Test Duration: 360 Seconds
Total Frames: 3927Average FPS: 10.91
Average Unit Count: 3794
Maximum Unit Count: 5560
Average Batches/MS: 1048.44
Maximum Batches/MS: 1533.81
Average Batch Count: 94256
Maximum Batch Count: 170434Mantle:
Test Duration: 360 Seconds
Total Frames: 14003Average FPS: 38.89
Average Unit Count: 4229
Maximum Unit Count: 5387
Average Batches/MS: 3164.99
Maximum Batches/MS: 4917.81
Average Batch Count: 81963
Maximum Batch Count: 173349Amúgy 14.2 alatt eltünt a ventillátor fordulatszámom AB alól. Ez fura.
-
Xirtam
veterán
válasz Malibutomi #8611 üzenetére
Mondasz valamit de akkor is , patch ide vagy oda, sokkal simább lett a játék. Öröm volt tegnap nézni. Lassan csak csak összeáll
-
ÁdiBá
veterán
válasz ricshard444 #8599 üzenetére
Ebből a kártyából 3 - 4 darab CF?
Ez kivitelezhető a gyári hűtésével?!
Szerintem simán megfulladnának a kártyák, hiába van rajta három darab ventilátor is.
Cf-et még talán-talán, de 3 illetve 4 Cf-nél szerintem túlmelegednének gond nélkül.ÁdiBá
-
Enclave
aktív tag
válasz Malibutomi #8611 üzenetére
"mantle alatt olyan mintha valami gyorsított felvételt néznék."
Én dx-el csak fél percet néztem, annyi elég is volt, rögtön váltottam Mantle-re, azóta csak abban nézem, elvileg a Mantle célja pont az ilyen "gyorsított felvétel" vagy "vajsima" működés érzése akarna lenni
Nálad is bejön a képernyő pihentető, ha Mantle API-val futtatod a Star Swarm benchmark-ot?
"Amúgy 14.2 alatt eltünt a ventillátor fordulatszámom AB alól. Ez fura."
Nálam Gpu-Z alatt nem írja ki 14.1 óta (egy " --- " szerepel a helyén), gondolom a driver nem jelenti és hiába kéri le a progi, egy üres értéket kap vissza...
Semmi sem állandó, csak a változás.
-
-
Drizzt
nagyúr
Megegy cikk, ahol tok hangosnak irjak az MSI gaminget. Igaz ez 290X teszt, de gondolom akkor a 290-essel sem sokkal jobb a helyzet. mostani kartyamra ugyanez az oldal 25 Db-t mert. Szoval tuti nem veszek ilyet. Talan egyedul a Sapphire tudna akkor nekem elfogadhato zajszintet produkalni...
I am having fun staying poor.
-
Enclave
aktív tag
Malibutomi csinált zajtesztet az MSI 290X Gaming-jével, Youtube videókkal.
"mostani kartyamra ugyanez az oldal 25 Db-t mert"
Milyen kártyád van, hogy terhelés alatt 25dB zajt ad ki? Vagy idle alatt ad ki 25dB-t? (szerintem csak a terhelés alatti zaj mérvadó)
Amúgy ha a Gaming hangos, akkor szvsz marad a vízhűtés, mert itteni hsz-ek alapján a Sapphire is hasonló hangú lehet mint a Gaming (nekem utóbbival van tapasztalatom "sima" 290 Gaming, 60-70%-os venti fordulatig szinte nincs is hangja, oké ha a fülemet oda teszem kb. 10 centire, akkor hallom de ki az aki így használ egy kártyát...).
[ Szerkesztve ]
-
-
KAMELOT
titán
válasz szasanyi #8598 üzenetére
PC ram más mint a VGA. Nyissál ki jópár oldalt + programokat amik futnak egész nap. Egyből meglátod még a 32GB ram sem lesz elég. Havernál 2GB ram szabad ekkora mennyiségből.
Játéknál más a helyzet. Egyenlőre elég a 3-4GB mindehova. Ennél a 8GB-s sapphire kártyánál a +4GB ram kb. 30euros felárat ér. Tehát 550eurot durván.(#8620) Enclave: Én a DCII hűtésemet még az életben nem hallottam. Amit hallani játék közben az a CPU venti 1000-1200 fordulaton.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HSM
félisten
válasz KAMELOT #8622 üzenetére
Igen, nekem is jó volt a 8GB, de egyre több játéknak nem tetszett mellette a nyitott böngésző kismillió oldallal, meg az egyéb dolgok. 16GB-al most remekül megvagyok. Természetesen swapfile OFF nálam régóta. El lehet lenni a 8-al, de ha nem csak játszol, sokszor már kevés.
-
KAMELOT
titán
Ja hát megy alapon a WIN7 3GB + Játék 5GB + böngésző. Olyan 10GB vagyok ilyenkor. Szóval nem árt ha több van, de gond van ha kevés van.
(#8624) h1mpi: ramot nem hülyeségnek találták ki. Nem fogom pl. én minden egyes alkalommal loginolni magamat jó pár oldalra azért mert éppen játszottam. Kapcsolj be egy tőzsde progit aztán meglátod mire elég a 8GB ramod.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Jonahun79
csendes tag
Errol a kartyarol mi a velemenyetek, tapasztalat?
-
HSM
félisten
Persze, remek dolog mondjuk egy kis kikapcsolódásként félóra játék után még 20 percet azzal tölteni munka helyett, hogy nyitogatom ki újra a böngészőlapokat, meg PDF-eket, meg fejlesztőkörnyezeteket, meg az összes többi megynitott sallangot, meg hogy keressem vissza mindenhol, hol tartottam, meg rendezzem vissza az ablakokat, ahol voltak, meg álítsam be mindennek újra a méreteit. Köszi, inkább kihagyom. Ezért is írtam, csak játékra használt gépen oké, de ha valami mást is csinálsz rajta, már nem jó. Arról nem is beszélve, hogy mondjuk nem biztos, hogy baj, ha játék közben hallom, ha valaki rámírt FB-on...
[ Szerkesztve ]
-
Enclave
aktív tag
Abu-tól kérdezném főleg de hátha más is tudja a választ: ha videó lejátszás miatt, amikor megnyitok egy videót rögtön utána - tehát nem a lejátszás vagy tekerés során (MPC Home Cinema-val), már 3-szor fagyott le (egyszer stop 0xa000001 bsod-dal) egy hét alatt a Win7 (14.1 és 14.2-vel).
Ez driver hiba, instabil tuning miatt lehetséges vagy a videó lejátszó program nincs felkészítve a 290-esben lévő UVD3.2-re?
[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Egyébként kiváncsi lennék a hőmérsékletet hogy mérik, mert azt nem irják sehol mi náluk a load.
Mert nekem 79 fokig nem megy fel csak max furmark alatt, de ott meg sztem a powercolor sem 67 fokos lenne az tuti (hacsak nem 100% pörgeti a ventit). Valley loop alatt olyan 75 fokig megy fel, játékokban 70-75 között mocorog.Mondjuk nálam az idle hőfok sem 40C mint náluk hanem 36-37.
-
LackoMester
addikt
cs,
melyik a legmegbízhatóbb, legjobb AMD grafikus driver, R9 290- hez kéne, főleg- szinte csak BF4 gémhez. Köszi az infot.ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Xirtam
veterán
válasz LackoMester #8631 üzenetére
Most a 14.2 elég stabilra sikerült. Én ajánlom.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz LackoMester #8631 üzenetére
A legmegbízhatóbb a 13.12 most
De ha BF4 akkor én megpróbálnám a 14.2-t manle támogatással. Van kinek még akad vele gondja, de a nagy többségnek már hibátlanul fut, úgyhogy azt a pár percet amennyi egy driver install én rászánnám. -
csabsz13
aktív tag
válasz Jonahun79 #8626 üzenetére
az ASUS R9 290 DC2OC nekem tetszik
keress vissza, írtam róla pár sort - 1-2 hete vettem én is a sajátomat.[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 2600x 3.6GHz - BE QUIET! Shadow Rock Slim - MSI B450 Tomahawk - KINGSTON HyperX Predator 32GB DDR4 3200MHz - ZOTAC RTX2070 AMP! EXTREME - FSP Aurum Gold 550M - Bitfenix Merc Alpha
-
Berguson
tag
válasz csabsz13 #8634 üzenetére
Van itt valakinek asus dc2oc 290x-e? Ha van,mutatna esetleg 1-2 teszképet alapon és húzva róla? /valley-heaven benchmark,firestrike,3dm11/
Ha valakinek dc2oc 290-e van,arról is jöhetnek a tesztképek! pl.csabsz13 megköszönném neked is a teszt képeket!
Thx[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz Enclave #8620 üzenetére
GTX670 DC2. Terheles alatt van az a 25.. Nagyon jo cucc, bar igy is hallahato neha a hangja, de tenyleg sosem zavaro fokon(CPU huto hangosabb szokott lenni). Erosen tartok tole, hogy ilyen jo hutesu top kartya mar nem nagyon lesz, mint ez volt. De mondjuk egy max. 35 koruli db-t talan meg el tudnek fogadni.
-
-
LackoMester
addikt
Köszi az infot.
ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz
-
Enclave
aktív tag
Ahogy (#8637) Malibutomi is válaszolt a hsz-edre, ami mostani kártyád van, annak más a hőtermelése, mint egy R9 290-nek. Én totál abban a képben voltam, hogy valami GTX680-ról vagy 690-ről váltasz, meg is lepődtem, hogy egy ilyen kártya olyan halk ventikkel legyen felszerelve.
Ha tényleg ekkora gond a zaj (amúgy én is allergiás vagyok a zajra de tényleg nagyon baráti hangja van az MSI R9 290 Gaming-nek és a gyári venti profil is ilyen halk működésre van optimalizálva), akkor vagy marad a vízhűtés, vagy válassz egy kisebb kártyát, mint egy R9 280X de inkább egy R9 270, utóbbinak a max. TDP-je Wikipedia szerint 150w, így az biztosan halkan üzemelhet lassabb fordulaton, a kevesebb hő miatt... Bár ha a teljesítményt nézem, akkor inkább az R9 280X az utóbbi kettő közül.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Gyors kérdés: a hűtő leszedése és a kari gépbe szerelése nélkül meg lehet mondani, hogy Elpida v Hynx RAM-chipek vannak egy 290x-es kártyán? (kari hátoldalán valami, sorozatszám, etc) Használt karit vennék, és saját szemmel is meg szeretnék győződni a dologról. (gigabyte GV-R929XD5-4GD-B-ről van szó)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Drizzt
nagyúr
válasz Enclave #8640 üzenetére
Ez a fajta GTX670 teljesitmenyben GTX680 +-5% helyzetfuggoen, kb 16% OC van rajta, ami eppen eleg az alap GTX680 befogasahoz(enyemen boost clock 1137 Mhz alapon). Ehhez merten az R9 270 ajanlasat remelem viccnek volt szanva, mert komolynak azert durva lenne. Kb. 30-40%-kal lassabb, mint a jelenlegi... R9 280X meg kb. ugyanilyen szint. Tehat semmi ertelmes indok nem hozhato fel az ezekre torteno csere mellett. Ahhoz, hogy erezhetoen gyorsuljak, legalabb R9 290/R9 290X/gtx780/gtx780ti lenne szukseges. Pl. ha a hocsoveit nem cseszik el a 290 DC2-nek, siman megvettem volna azt. Igy viszont picit tartok tole. A sima 290-hez is van quiet, meg performance bios? A 290X DC2-hoz tudom, hogy van, de az X nem eri meg az artobbletet. A 290 trix az ami meg vallalhato lehet, csak eddig nem sikerult elcsipni megfelelo aron. Gigabyte kivancsi vagyok tenyleg jo lett-e a javitasok utan... Mert az elejen abbol is elrontottak a sajtopeldanyokat, s kb. a reftol is gyengebben muzsikaltak.
-
KAMELOT
titán
válasz Laja333 #8630 üzenetére
Pont ezt írtam fentebb. BF3 nálam 5GB ramot vesz le. Ugyan ez van a GTA4 közben is. Annyit zabál le a ramodból aztán ha éppen ki vna élezve minden akkor beszaggat a rendszer. Ilyenkor jók a 2400Mhz ramok és legalább 16GB. Mostani gépekbe szerintem alap a 16GB ram, csak ugye drágák.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
MrPetya19
addikt
Hi
Dp-vga átalakítóval lehet rákötni vga monitort?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
amadeuxs
tag
Sziasztok,
ez a monitor dolog engem is érdekelne, mivel nekem egy iiyama prolite monitorom van tökéletesen elégedett vagyok vele és csak d-sub bemenet van rajta, tehát akkor ez használhatatlan lenne az uj amd r9 290-nel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vírusirtó topic
- Xbox One
- Tőzsde és gazdaság
- Interactive Brokers társalgó
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- OTP Bank topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest