Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hitman,
őstag
Dream as if you will live for ever, live as you will die today!
-
Malibutomi
nagyúr
Úgy látszik kezdenek beállni az árak. Mire kijönnek a custom hűtések pont jó lesz.
-
MPowerPH
félisten
válasz hitman, #1903 üzenetére
Itt volt az ideje... GTX780 meg mehet a lecsóba most már végleg. Tyúkeszű, aki megveszi a jóval lassabbat, hatalmas felárért. 780Ti árából már majdnem megvan a 290CF. Durva...ű
mod: Csekkoltam, itt a Sapphire átszámítva szintén 105k. Best buy. Meg kell nézni, milyen hűtők vannak hozzá jelenleg, és mennyiért.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
-
omikron23
senior tag
válasz MPowerPH #1906 üzenetére
Azért kb 2 hétig értelmes alternatíva volt a GTX, de ilyen árral így nem tud versenyezni...
(#1909) Drizzt: ... miért? Mi a baj az unokatesókkal???
[ Szerkesztve ]
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
Drizzt
nagyúr
válasz hitman, #1903 üzenetére
Van 111-ért "némileg" ismertebb boltban. Mindenestre én nem veszek amíg csak porszívós kiadás van, de DC2-t valószínűleg az elsők között megpróbálok majd beszerezni.
I am having fun staying poor.
-
MPowerPH
félisten
válasz Erdei88 #1912 üzenetére
Igen. Az egyetlen bökkenő, hogy most a legolcsóbb ahogy nézem 136k körül van. 36k-t nem viszem, hogy hirtelen esni fog az ára.
SzlobiG: Jah... Kb. 10%-al gyorsabb a 290 jelenleg. Ha még kapna egy jobb hűtést, meg végleges drivert, akkor lenne az több is. 290 jelenleg ott van a Titan-al majdhogynem egálban. 10% nálam már nagyon sok, főleg úgy, hogy 30k-val olcsóbb. Egy nem ref. változat se lesz 125k-nál drágább, ebben is biztos vagyok.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
omikron23
senior tag
válasz #35434496 #1916 üzenetére
Egyáltalán nem szar a 780, de a 290 ennyi pénzért jobb választás. Nekem eddig főleg GTX-ek voltak a gépemben, de most várom, hogy mit hoznak ki az R9-ből non ref. hűtéssel...
ASUS Maximus XI Hero (Wi-Fi) :: Intel i7-8086K :: G.SKILL TridentZ 32GB DDR4 4000 MHz :: Asus TUF RTX 3070 TI
-
SzlobiG
félisten
válasz MPowerPH #1913 üzenetére
Az a 10% jó lesz 1%-nak is. Nem értem minek kell valótlant állítani. Ha még 10% lenne akkor se mondanám rá azt, hogy jóval gyorsabb a 10%-ra a kicsit gyorsabb jelző a helyes, de így hogy nem is igaz mind1 is ez a része. Most a hűtési megoldással nem jövök, mert tudjuk milyen a ref számomra felejtő így a 290 még ha ilyen árba is van. De azt alátámasztom ha jönnek a custom hűtések, akkor már én is 290-et venném nem a 780-at. A vízzel megint csak felesleges jönni mert akinek nincs rendszere annak 100k körül mozogna a dolog.
-
törölt tag
válasz Malibutomi #1920 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz #35434496 #1916 üzenetére
És Te ezzel 'játszol' minden nap, vagy szoktál gamekkel is? Köszönjük Emese
SzlobiG: Full HD-t már nem nézek. Min. 1440P(full HD-ra minek ilyen VGA?!), de nálam a 5760x1200-as felbontás játszik.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
-
MPowerPH
félisten
válasz #35434496 #1927 üzenetére
Dehogy keresem. Ott a PH-s teszt... De tudod mit. Állom a dolgot, csak várd meg míg megjönnek a 290X-ek nem ref. hűtős változatai. Akkor egyből nyomhatunk egy CF vs. SLi -t is ezekkel.
A full HD pedig azért nem érdekel, mert itt figyel a 3db monitor az asztalon, így nekem nem mérvadóak a többi felbontáson készült eredmények.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz SzlobiG #1930 üzenetére
Erre ezt tudom válaszolni... PH-ban azt szeretem, hogy a közölt eredményeik állnak legközelebb a valósághoz. De tényleg fejezzük be. Mindenki másban hisz. Még ha 4% is, akkor sem ér meg 31k többletet.
A 290X-ről jegyezném meg, hogy a review-ekben kapott eredmények elég csalókák, ha az über módot nézzük. Többségben a GPU órajele a 900MHz-t sem lépte át...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz MPowerPH #1931 üzenetére
Itt van az, amiről beszéltem. Tesztek alatt 850MHz körül ketyegett átlagban, ami 150-nel kisebb, mint a referencia órajel. Tehát rendes hűtéssel, plusz OC-val itt is nyugodtan vedd figyelembe, hogy kb. 300-350MHz-el növelt teljesítmény ott van a VGA-ban, csak jelenleg még nem képes produkálni.
Szóval amit a 290X-ről láttál a különböző oldalak tesztjei során, azt nyugodtan el lehet felejteni. Jelenleg 2%-al van lemaradva a 780Ti-től a 850-890MHz-n járatott 290X. Már csak az a +150MHz is csúnyán megfordítja majd a dolgot...[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Macka
veterán
válasz #35434496 #1927 üzenetére
Bocs, nem a tiédre akartam válaszolni, csak úgy általánossában.
Megy ám rendesen a "kinek nagyobb az e-pénisze" játék....
Baromi egyszerű a szitu: aki NV párti, az NV-t vesz, akkor is, ha 2x annyiba kerülne. Aki Radeonos, Radeont vesz. Akinek az ár/érték arány a mérvadó, az ennek megfelelően dönt. Mindenki arra használja a VGA-jár, amihez kedve van. Játékra, benchmarkra, akármire.
Mindkettő márka jó, előnyökkel, hátrányokkal egyaránt. Kész, el kell fogadni, nem pedig egymás torkának esni. Aki erre nem képes, azt sajnálom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Erdei88 #1935 üzenetére
Itt nem erről volt szó, hanem az úriember szerint a 290 gyorsabb 10%-al a 780-as karinál. Szerintem ez nem igaz. Felajánlottam, hogy a karimmal futtatok játék teszteket max órajelen és ti is futtassatok 290/290x karival és rögtön kiderül mi a helyzet. Ph is mást mér techpowerup is stb.....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #35434496 #1937 üzenetére
A max órajeles teszt nem a kártyatípus tudását, hanem a silicon lottery szerencsét hasonlítja össze.
Föleg hogy tiéd kb. a legtuningosabb 780 az országban. Alapórajeleket lehet összehasonlítani, vagy várni fél évet, amíg itt a 290-ek közül is lesz egy hasonló kiemelkedö tuningos darab mint a tiéd.
Ref kártyát a csúcsbólisszerencséstuningos-sal összevetni kissé fura lenne. -
törölt tag
válasz Malibutomi #1939 üzenetére
Akkor pl lehetne úgy tesztelni, hogy mindkét vga menjen pl: 1000MHz-n. Azonos órajelen mit tud.
-
MPowerPH
félisten
válasz #35434496 #1940 üzenetére
Így van. De mint láthattad, a 290X-ek kemény 850-890MHz-n dübörögtek. Ez persze hatalmas szégyen az AMD oldaláról, nem felfogható, hogy hogy engedhettek meg maguknak ekkora malőrt. Ellenben joker is, mivel eddig egy butított 290X lett mindenhol összevetve a többi VGA-val. Senki nem tudja, mit tudhat valójában...
Macka: Sokan vásárlás előtt állnak... Tehát nem mind1, melyik hogy teljesít, és azt mennyi pénzért teszi. Sajnos a jelenlegi tesztek mind kukások, legalábbis azok számára, akik a 290-290X, vagy 780-780Ti között vacillálnak.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
hitman,
őstag
válasz MPowerPH #1942 üzenetére
Én is vétel előtt állok, de az nv csak akkor jöhet szóba ha megint faragnak jó nagy darabokat az árukból.
Felőlem lehet +-5-10% bármelyik javára ha az egyik 30-40k-val olcsóbb a másiknál őt fogom választani.
-
MPowerPH
félisten
válasz hitman, #1944 üzenetére
Főleg hogy két kártya esetén az már 60k, ami azért nem aprópénz.
players111: Elvileg arra azt írja, hogy nincs raktáron. Erre gondoltál?
mod: Nem, nem annyi. De én jelenleg £307.55 -ér tudnék hozzájutni a 290-hez, és £395.68-ért a 780-hoz. Két legolcsóbb tétel, bár a többi is ezen az áron mozog.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Motion_Blur
félisten
Ez a 111K-s ár most kicsit megütött
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
hitman,
őstag
válasz Motion_Blur #1948 üzenetére
Azért ezek várhatóak voltak, többen vártuk is azért rendesen...mármint nem az ütést!
-
mcwolf79
veterán
válasz Motion_Blur #1948 üzenetére
Én kereken 100 gurigáért zsebeltem be egy 290-et
Utolsó és kihagyhatatlan alkalom volt
Meglátjuk mit tud a 780 ellen[ Szerkesztve ]
Xbox Series X GT: Mcwolf79xy PSN ID: x_mcwolf_79_x
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iPhone topik
- Külpolitika
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- SAPPHIRE NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest