- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Looserke
őstag
Nos nem bírtam ellenállni a kísértésnek és megrendeltem egy Sapphire Radeon RX 580 8GB Nitro+ Special Edition-t az AQUA-tól, most viszonylagos baráti (104K) áron, a 3570K húzva szerintem még ki tudja majd hajtani egy darabig. Áfá-t vissza tudom igényelni, így kb. 80K-ba fog kerülni a végén.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, úgy néz ki elbaszarintották a kínaiak..
Ugye, írtam nekik, hogy nekem NON LED venti kéne.. erre ma megkaptam a számlát, és azon ez van:
TWO BALL 4 POLES AXIEL FAN W/ CYAN BLUE LED
Rákérdeztem már, hogy most akkor wtf van, mivel direkt azzal kezdtem, hogy nekem nem ledes ventilátor kéne, hanem sima... Bár a W/ gyanús, hogy az without lehet, de akkor is..
-
Speed®
titán
Segítek: Bici írta, hogy mire használja a majd 10 éves kodegányt, én pedig arra reflektáltam az SS-350ETvel, mint biztonságos olcsó megoldás. Erre te belekötsz, hogy de az RXhez gyenge..ki beszélt RXről ebben a threadben..?
Amúgy nyilván nem ezt fogom ajánlani egy RXes konfighoz, lévén PCIe csatival is gondban lenne, de ha már felhoztad, megjegyeztem, simán birná a bél a ref TDPt, nem vészes fogyasztók ezek OC nélkül.
Nade, off off. -
varmi2
nagyúr
válasz
Ron Swanson #26288 üzenetére
Ha választhatnátok melyiket választanátok?
Asus rog strix rx480 8gb
Shapphire pulse rx 580 4gb
E kettő közül kell választani. -
Sziasztok!
RX 580-at szerintetek érdemes most venni?
Játékra szeretnék összeállítani egy gépet, kinéztem hozzá egy Freesynces monitort is, ezért AMD kártyában gondolkodom.Ezt a 2 típust néztem:
XFX GTS XXX - 97.500
MSI Armor - 99.500 -
BReal
addikt
Mindfactory akciók. ASUS VGA-k: RX580 8GB Strix 87000 Ft és DUAL 81000 Ft. Az ASUS kártyák mellé nem csak a korábban említett 3 játék jár, hanem még 4, szintén 150 EUR értékben, tehát összesen 7 játékot kapsz hozzájuk 300 EUR értékben. Tessék rendelni, amíg van.
-
-
válasz
Speed® #26279 üzenetére
Hibás (hdmi, dvi, usb3) a lap, ami a gépben van, így sokat nem buknék rajta, de már csak azért is ezzel a táppal hajtom, mert vagy tízszer végigmértem élete során, így már nagyon hozzámnőtt. Ez valójában egy kísérlet is a hibás lappal együtt.
A legdrágább dolog a gépben a mATX ház ~ 3k.OFF vége, sorry mindenkitől.
-
Speed®
titán
-
MageRG
addikt
Érdekes hogy a német amazonon már 75-80K körül van a 4 gigás Sapphire RX580 Nitro+. Kiszállítással.
Itthon szerintetek mikor engednek az árakból? -
válasz
Speed® #26277 üzenetére
Nekem van 1999-ből származó Codegen 200W-os tápom, ami újkorától 2005-ig napi 6-7 órában hajtotta az 504-re húzott Celeron 300A gépet (gyermekkor).
Majd 2005 és 2013 között 24/7-ben ment egy P2-400-at hajtva szerverként (aktív felnőttkor).
Ezután átkerült a műhelybe oszcilloszkóp kártya meghajtó gépbe egy AMD Brazos procis lappal heti pár órás üzemre (nyugdíjas kor).
Azóta sincs benne púpos kondi, és hibátlanul megy, minden feszültség stabil.
A venti már kezd picit zörögni.Szóval a 8 éves táp nem feltétlenül rossz.
-
lasse001
senior tag
Sziaszok. Kis segítség kellene. 4 napja vettem 1 asus rx 580 at. Ma volt úgy komolyabban először meghajtva. Forza 3 közben elkezdett vibrálni a kép. Azóta rózsaszínű kis kockák láthatók a képen. Én tápra gyanakszom. Már 8 éves a tápom. Valaki találkozott már ilyennel?
-
lacus83
senior tag
Azt mondja kiárusítás RX 570/580 csak Asus maradt
hazai oldalon :
Már csak néhány akciós ASUS RX570 és RX580 videokártyánk maradt, amiket most egyedi áron rendelhetsz meg. Vigyázat, ezek a kártyák máshol nem elérhetőek ilyen olcsón és már csak néhány darab maradt, ezért csak a leggyorsabbaknak jut.
Néhány mi?
Jó lesz 50+ /per példánynak is.Már mindegy csak el tudják adni,az más kérdés hogy a 130k az RX 8GB Asus Rog Strixért rablás,de azért megy a beetetés.De lesz ez még olcsóbb is,ha már az ilyen beetetős duma se használ
Update 110k máshol/mindenhol
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Cyberboy42 #26270 üzenetére
Nem arra való, de tud ilyet is.
-
Beretvás
veterán
válasz
Cyberboy42 #26268 üzenetére
+1 ez proci teszt nem vga..
de még procira sem jó mert azt sem terheli rendesen..
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
MasterMark #26269 üzenetére
hogy méri az fps-t az lehet. de hogy ez nem terhelés az biztos
-
MasterMark
titán
válasz
Cyberboy42 #26268 üzenetére
Az OpenGL része nyilván GPU-ra van.
-
R3laX
addikt
Szerintetek ezt miért csinálja a kártya? Csak MSIAB van fent, illetve már ki is kapcsoltam, de mégis durván droppol még "hidegen is". Ha felhúzom a power limitet 50-re, akkor is... vmi driver összeakadás? Újrahúztam már DDU-val, mégis sz@r. Csak egy gyors Cinebench-et nyomtam, de olyan mintha nem is akarná terhelni a kártyát...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Frissült az AMD letöltő oldala, plusz újra felkerült a 18.8.1.
Én most egy ideje azt használom, eddig jónak tűnik.
-
R3laX
addikt
válasz
KAMELOT #26256 üzenetére
Kemény
, akkor én ehhez képest még szerencsés vagyok a max. 30 fokos 2. emeleti lakásommal. 2 emeletes lapos kátrány tető itt is. 69-ben kisz lakásoknak épültek, de fel van újítva belülről, sajnos szigetelés még nincs, de tégla. Szépen egész nap tűz a tetőre a nap, délkeleti tájolású, annyi hogy délben már nem nagyon melegíti az erkélyt.
szerk.: Szerintem kezdj el stream-elni vmi. multi gémet és írd ki, hogy légkondira spórolsz, manapság úgyis ez a divat
. Quake-ben már láttam vmi. orosz, vagy ukrán új PC-re gyűjt
és halad is vele szépen.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
kago akira #26259 üzenetére
2-3 fokot csal a digitális a higanyoshoz képest.. Pl. klíma beltéri mellett fent a digitális, 25 fokra állítva 27-27.2 fokot mutat, a lenti digitális 26-26,5-et, ez mellett a higanyos pedig 25 fokot mutat.
De ez már nagyon nem ide való..
-
KAMELOT
titán
Bocs, hogy ideírok nekem a szobában 37 fok van és a kártya tartja a 80 fokot. Amikor a szobában 23-24 fok van akkor is 80 fok. GTX 780 REF van.
Ja ventihang éppen, hogy hallom pedig nyitott a ház.
Onnét tudom, hgoy mennyi van a szobában, hogy a proci alapjáraton 25 fok. Most ebben a melegben alapon 35 fok! -
Lacccca87
addikt
29C° szobában, igazából nem hallok különbséget
( CPU gyári hűtője meg a tápból kiáramló levegőn jobban érzeékelem hogy meleg van) ha egyszer felmelegedett akkor mind1. Annyi hogy mostanság gyakrabban jön meg a hangja de a vége mindig ugyanaz.
-
R3laX
addikt
Nálam a 29fokos szobában elnyomja a szobaventilátor a gép hangját
. Jövőre tervben a légkondi, de ugye az a kártyának is jót fog tenni
.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Don.Corleone #26236 üzenetére
Bele piszkál a registrybe, Wattman nem szereti.
Meg néha töröl olyan fájlokat vagy regisztrációs bejegyzéséeket is amiket nem kellene.
Valamenyik driver updates hírben volt ez bővebben kibeszélve azt hiszem még korábban. -
Kvg
senior tag
válasz
Speed® #26246 üzenetére
addig jár a korsó a kútra...
Vissza véve az órajelet 1300-ra 85 Watton marad fogyi. 1370 en 105W...
Amúgy én még 110Watt nál többet nem tudtam fűteni az elmúlt két év alatt +50% tdp se számít semmit, mert a bios nem engedi nálam.
Gondoltam arra hogy vega ra váltok az 3x többet enne ~250Watt minimum csak vga most kobektorból fogy annyi nem mingegy...
Aztán amúgy sem esni jól 23 db tízezres kicsengetni a futárnak.úgyhogy nálam 65 fok a max. amit monitozozok folyamatosan.
Agyba dugós fülessel a 2600 fordulatot sem hallani 29 fokos szobában, viszont trapot igen..Siege
-
Televan74
nagyúr
válasz
Speed® #26246 üzenetére
Nálam mindig csöndben van mióta saját ventilátor profilt használok.70C° megy 30% -on.utána kapott egy 85C° 40% -ot,hogy halljam egy kicsit ha elszállna a hőfok.
De eddig még csak a MHW -nél volt max 80C° a gpu, a többi játékomnál 70-75C° a jellemző,néma üzemben.HOTS alatt kemény 51-52C°, 75fps -el.
A MHW -ot lekorlátoztam 30fps -re, 80C° -ról lement 64C° -ra. És még így is bőven élvezhető a játék.Ez konfiguráció úgy néz ki marad ezzel a kártyával,legalább lesz mivel elütnöm az időt,ha hazajövök néha dolgozni hétvégenként a kertbe.
-
Speed®
titán
válasz
Televan74 #26245 üzenetére
Na és mikor melegebb a ház belül, ha csendes profillal 80on jár vagy ha süvítve 70en?
Egységnyi hőmennyiségről beszélünk (nyilván picit eltér, de a lényeg ugyanaz, a fizikát nem lehet becsapni), a tranyóknak nem árt a 80, a fülnek viszont igen a szélzaj..én is elengedem inkább 80ig 1.4GHzen, csak kussoljon
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kicsit meghajtottam a cuccot Quake-kel, szépen el is mentünk ~80 fokig.
-
Beretvás
veterán
válasz
Don.Corleone #26236 üzenetére
Semmiben.
-
-
törölt tag
Megérkeztek a ventik az itt említett kártyához, és volna pár kérdésem:
Backplate hiánya okozhat problémát?
Szerintem még jobb is a helyzet, legalább kap levegőt a nyák hátulja, infrás hőmérővel nézegettem a vrm hátoldalát, egyedül innen vett át egy kis hőt a hátlap, de 60 fok alatt volt most tesztelés alatt.Milyen programmal lehet 4 pines alaplapi csatlakozót vezérelni a vga hőmérsékletének függvényében?
Most uefi-ből állítgatom a fordulatszámot, és szeretném minél kisebb hőingásnak kitenni a kártyát (vagyis a bga forrpontokat).Az alábbi tesztek nagyjából megfelelnek egy 480 szintjének?
alap, gs 4030
alulfeszelt gpu, 2000 ram, gs 4088
1400 gpu, 2000 vram, gs 4322Azért kérdezem, mert gta 5 4K-ban néha érdekesen viselkedik, de alapvetően nem erre a felbontásra tervezték ezt a kártyát. Multi miatt alapból le szoktam venni pár látást zavaró dolgot (dof, blur, vegetáció), és még pár dolgot levéve tökéletesen megy 4K-ban szinte fix 60 fps-sel, de este ha messziről közelítem a várost, akkor leesik freesync range alá (<40). Rengeteg gpu-val teszteltem a játékot, és ilyet még egy sem csinált, de 4K-ban sem játszottam idáig. Szóval amikor csak távolról látszik a város, és rengeteg fényforrás látható, akkor majdnem feleződik az fps akár levegőből akár sztrádán közelítem a várost.
Ezen kívül csak FH3-mal teszteltem, az tökéletesen megy de csak vsync-kel. Illetve fortnite 4K is szépen megy levett grafikával (textúra és látótáv max, aa medium, többi low vagy off).Ha valakit érdekel, akkor szívesen elajándékozom a sapphire nitro ventikeretet ventikkel és backplate-tel (szfv). Ajándékra nem vállalok gart értelemszerűen, illetve azt sem tudom, hogy a ventik mentek tönkre vagy a ventivezérlés adta meg magát.
-
Gstyler
senior tag
TomBondéhoz hasonló gondom van nekem is.
A monitor mellett a TV is rá van kötve a VGA-ra egy hdmi-vel (kiterjesztés, asztal a monitoron).
Amikor a tv-t kikapcsolom, akkor a monitor elkezd villogni, mintha keresné a már kikapcsolt TV-t.
Évek óta így használom ezt a párost és korábban nem volt ezzel gond, most egy pár hónapja kezdte el...Minden egyes alkalommal kézzel (win+p) vissza kéne állítanom ilyenkor?
Eddig nem csináltam ezt és nem is villogott. Kikapcsoltam a tvt játék után és nem volt villogás. -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Van aki régebbi drivert használ rx480-as kártyájához? Windows x64
Szeretnék egy stabil régebbi drivert,kipróbálni. -
Dareiosss
senior tag
Na úgy tűnik én is belépek a klubba, rendeltem ma egy ASUS Dual Radeon RX 580 OC, DUAL 4gb.
2560*1080 monitorral lesz majd használva. Tudom tudom hogy vékony a 4gb, de 70 ezer ft volt boltból, ezt nem lehetett kihagyni. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark #26217 üzenetére
Én nem is tudtam, hogy itt van olyan akinek fekete van.. Őszintén szólva eszembe sem jutott..
Gyári replacement, sapphire-en keresztül intéztem, nekik fizettem, talán nem is kell a garinál sem vergődni vele.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
MasterMark #26215 üzenetére
Még nem, de az lehet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Rendeltem nem ledes replacement ventilátort a Sapphire 580-hoz.. Kíváncsi vagyok mikor ér ide.. Elvileg 8-10 nap.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
MasterMark #26210 üzenetére
Szerintem ha így le van választva, akkor nem villog, (nálam nem) ha ki-be kapcsolgatod a tv-t. Persze ez majd nála kiderül a gyakorlatban.
-
TomBond
aktív tag
Nem tudom, jó helyen járok e a kérdésemmel, de remélem tudtok segíteni. Adott egy 480-as kártya, amin eddig egy 4k monitor volt csak. A héten vettünk egy 4k tv-t amit HDMI kábelen szintén csatlakoztattunk a videókártyára. A gond az, hogy a tv kikapcsolt állapotában a monitor képe néha villan egyet. Ki tudom valahogy szoftveresen kapcsolni a tv felé irányuló HDMI csatlakozást?
-
Szoszo94
őstag
válasz
csucsbicep #26202 üzenetére
Szia.
Esetleg írsz egy pontos típust? Miket állítottál Wattman-ban? TPD csúszkát is felhúztad? Van 3rd party alkalmazás (pl AB) telepítve? Melyik driver?
-
MasterMark
titán
válasz
CyberMarci #26203 üzenetére
Beraksz egymás mellé két ugyanolyat, és ha az alaplap támogatja, és minden oké akkor megy.
Külön híd nem kell már.
-
CyberMarci
újonc
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy asus rog strix rx 470 es videűkártyát hogy lehet crossfireba kötni??
-
csucsbicep
nagyúr
Azt meg tudna mondani valaki, hogy terhelés alatt miert csak 1300/7000-en megy a vga hiaba állítok be magasabb orajelet?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás #26199 üzenetére
Aki konzolon szocializálódott annak lehet jó..
Na jó, irónia off. Szóval, Én még a 1080ti-nél próbálgattam ezt, egyszerűen sehogy nem volt jó. Konzolon simán élhető volt a 30 fps, de pc-n egyszerűen sehogy sem..
Majd a New colossus-t akarom megnézni, a OneX-et fűtötte elég rendesen, majd megnézem mit tesz az 580-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Asus GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit!!! ELKELT!!!
- MSI RTX 3080 GAMING X TRIO 10G - HIBÁS
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest