- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- kraftxld: Untappd lista
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Csupingo #48821 üzenetére
Abból gondolom hogy maguk a kártyák tudnak ennyit mert ugyanazzal a DP 2.0 (8k120) kábellel az RX6800XT és az RX6900XT simán megy 144Hz-en (overdrive módban 160Hz-en), a képernyő tulajdonságoknál a menüből a 144 Hz frissítés kiválasztható, míg az RX590 esetén csak a 60Hz szerepel a listán mint maximum.
-
válasz
Csupingo #48819 üzenetére
Elvileg ezeket tudja a Sapphire RX 590 Nitro+:
Resolutions
DisplayPort: 5120×2880@60Hz
HDMI: 4096×2160@60Hz
DVI:2560x1600@60HzOutputs
2x HDMI 2.0b
2x DisplayPort 1.4
1x DL-DVI-DLehet hogy tudna többet, viszont nekem sajnos nem sikerült DP kábellel 60Hz feletti értéket a 4k esetén beállítani.
-
tatabike
őstag
válasz
Csupingo #48718 üzenetére
Hát, a lap kuka. Visszatettem az i5-öt, egy ramot, és semmi mást nem kötöttem rá. Forgatja a ventiket, de se BIOS, se semmi, még az USB-kre sem ad áramot. A monitor bejelez, hogy HDMI1-re van csatizva valami, de ennyi életjel, csak a főkapcsolóra reagál a tápon. Végigpakolgattam a slotokban a ramot, semmi. Veszek egy új lapot, aztán kész. Köszi a segítséget.
-
G48
senior tag
válasz
Csupingo #48422 üzenetére
bobalazs: Köszi.
Köszi. Most vettem. Leszedtem a drivert. Kivettem a PCI-E-ből, utánna vissza.
Most betöltött a Win 11 feltette a drivert. (2023.03)
Ezek után tegyem fel a legfrissebb drivert? (AMD Software: Adrenalin Edition)
Milyen teszteket kell futtatni h teszteljem a kártyát?0 terhelés mellett ha lassan melegszik 50 C körülre az OK?
(Majd thermalpad csere ill paszta csere lesz.)
-
syberia
veterán
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #47762 üzenetére
A ticket nyitáshoz az egyedi SN számot is be kell írni amivel egyértelműen be kellene tudniuk azonosítani. De azért elszokták kérni a 2 meglévő VBIOS-t. Illetve kaptak még egy GPU-z screenshotot is és természetesen az adatokat tartalmazó matricáról (PN, SN, SKU) egy tökéletesen olvasható fotót.
Lehet nem is baj, ha elkerül valakinek a kezébe aki szétszedi és leccsekolja. -
Apucy01
őstag
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #47760 üzenetére
Elég nagy esély van rá.
De Dr. VGA állítása szerint az "normális", ha pár tucat VRAM hiba előfordul a HWiNFO szerint, amíg képi hiba nincs. Szerintem nem, de erről már kifejtettem a véleményem privátban apucy-nak. El tudom képzelni, hogy a NYÁK és a hűtés amire ragasztva van az azonosító, az nem passzol össze. Így hiába kértünk az alapján VBIOS-t lehet hogy így nem megfelelő került rá.
Defaulton is hibázott a VRAM 2100MHz-en. Ahhoz szét kellene kapni., hogy ez kiderüljön.
Gondolom ezért küldi el Dr. VGA-hoz, mert azzal egyetemben gondolom ennyi pénzért cserél pasztát és padot is. Esetleg lecsekkolja, hogy a NYÁK és a VBIOS összepasszol-e. Leteszteli egy programmal, hogy nem füstöl-e el. 6-8k-ból nem tudok elképzelni ennél több munkát. -
gimis
tag
válasz
Csupingo #47727 üzenetére
Értem. Nekem megfelel ez az órajel is. Csak a defaultnal gondoltam kisebb órajel társul
de a kártyám hátulján ha jól látom 1585 van a matricán és azt sem írja a gpuz sem az alaporajelet. Csak ezt az 1545ot. Nekem ez is elég de egyre furcsabbak ezek amd kártyák. Bányászat teszi-e nemtudom.
-
imre687
tag
válasz
Csupingo #47717 üzenetére
Egyenlőre várom a képeket a hibáról, ezeket mind mondtam neki válasz ezzel kapcsolatban nem jött.
Illetve elég fellengzősen beszél, kiváncsi vagyok mostmár énis. Szerintem biztos hogy nem ment tönkre mert mielőtt ki vettem a gépből játszottam rajta és utána másnap szedtem ki a gépből és adtam el.
Üzemi hőmérséklet kb 75-80c között volt OC sose volt.
Ilyenkor jogos a vásárló "hisztije"? -
Apucy01
őstag
válasz
Csupingo #47659 üzenetére
Gyári bios kellet
Aprósólyom fórumtárs segitségével sikerült a gyártótól lekérni.
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
Csupingo #47584 üzenetére
Hazaérve szétborítottam a gépet, leszedtem a ventit keretestűl, illetve a ventiket is kiszereltem külön.
A csatik rugósan feszülnek a venti nyák csatlakozóinak. A csatikat megtakarítottam egy ronggyal, összeraktam és csend van.
Köszönöm a segítséget! Újra hangtalan a gép. Játék közben is szép nyugisan forog, ha még nem meleg a kártya. -
-
válasz
Csupingo #47535 üzenetére
Igen, van pipa az UEFI előtt.
Használtan vettem, de garanciával, ezért nem is szeretnék nagyon állatkodni, nehogy gond legyen és két szék között a pad alá essek.A legacy dologgal lehet, hogy beletrafáltál. De jó, hogy felvetetted!!!
Már nem is emlékszem, mit szerencsétlenkedtem a géppel a windows telepítéskor, de valamit nagyon. Tudom, hogy hülyére szívattam magam vele és épp az uefi-legacy váltás volt akkor a gond. Köszönöm, holnap, ha hazaértem és lesz még agyam, utánanézek, hátha valamelyik fórumon segítségért kiáltottam akkor@Impair1980: Nagyon szépen köszönöm
Az integrált kártya letiltásán én is agyaltam - a többi beállítást magam is próbáltam -, de nem mertem meglépni, mert most az 5500-as proci alatt csak a videókártya megy (de nincs BIOS), a BIOS-ba csak akkor tudok belépni, ha visszarakom a 3200G-t. De ha letiltom az IGP-t, lesz vajon adás? Én azt gondolnám, nem.
És akkor még csak visszaút sincs - kivéve talán az alaplapi resettel. -
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #47193 üzenetére
Ez akár azért is előfordulhat, mert a kondik öregszenek a VGA-n is és a PSU-n is.
Amennyit én tudok a kondikról, a legfőbb feladata, hogy a feszültségingadozásokat kisimítsa, ha ez a képessége romlik, akkor ekkor közelebb kerül az áramkör, chip egy olyan állapothoz, ami leállást okoz.
Ha pl. tápellátási gondra utaló jelenségek vannak én ezért szoktam javasolni, hogy undervolttal lehet tesztelgetni, ha nincs másik PC a házban, havernál... -
hegegabi80
addikt
válasz
Csupingo #47196 üzenetére
Köszi. Akyga tápot még ingyen se tenném bele, chifikel nem volt még gondom, pár ez is típus függő.
FSP hexa+ pro 450-et szereltem legutóbb ismerős gépébe, nincs vele gond és szép szalagkábelei vannak, azt még én is elfogadnám.
De a jelenleginek is szépek a kábelei nem az a színes csúnyaság bevonva átlátszó kábelharisnyával. Sima gépházba okés, de ablakosba ahol látszik a kábel már nem annyira. -
hegegabi80
addikt
válasz
Csupingo #47193 üzenetére
Egyébként korábban ment erről a tápról egy Sapphire rx 570 Pulse ITX minden gond nélkül, csak inkább eladtam jó áron.
Akkor viszont lehet maradok ennél a vonalnál, max a dupla ventis változatot célzom meg. Esetleg még akkor a 470. Vagy első körben akkor tápcsere 450-500W minőségire és utána vga. -
5150
aktív tag
válasz
Csupingo #47113 üzenetére
Este kipróbáltam egy bizonyos, legendásan optimalizálatlan játékkal (quake chimpanzeinvasions champion) és ugyanaz. "Felskálázva" 4k-ra maximum vs a még értelmezhető, de csutkára lecsupaszitott felbontás/grafika között volt cirka 30 FPS különbség. Úgy, hogy az a játék "elvileg" nagyon AMD-re "lett" (5-6 éve "készül" mint "béta" de már a céget is eladták alóla
) gyúrva és milliókkal szponzorálták is AMD-ék.
-
5150
aktív tag
válasz
Csupingo #47109 üzenetére
Én azt (is) néztem, hogy mi van ha csökkentem a felbontást, a lodot, a grafikai részletességet, skálázást, meg ilyeneket (nyilván újabb játékokban) konkrétan alig és/vagy semennyit nem nőtt az FPS, de még legcikibb felbontásokon is cirka 30%-al elmaradt a (youtube-on) magasabb felbontáson high/ultrán ugyanazokat a gémeket toló többi delikvensétől. Akkor is, ha mindent minimumra vettem. De a tesztkonfigjaik kb. onnan indultak, hogy skylake és zen1. Közben sok esetben a kártya egyszerűen "pihen". Volt olyan teszt is nem egy, amelyben nem is 480/580-akat használtak hanem 470/570 ment és azokkal se' volt pariban. De minden ilyen esetben a CPU legalább 2 gen-el újabb volt (ma már mondjuk azok is elavultak sz'al..)
Na mindegy, nekem ezek a tapasztalataim. Még szerencse, hogy nem gémre kell. Az a 2 játék, amiket tolok azoknál még a venti sem pörög fel(baromi régiek)
-
válasz
Csupingo #47016 üzenetére
köszi mégegyszer a tippeket.
nem kábel baja volt.
megpróbáltam hdmi-dp adapterrel az egyik dp portról.
minden kábel ugyanaz maradt.
tökéletesen működik.
nem teljesen értem, mert szerintem hdmi-ről is kéne neki, de a lényeg, hogy jó lett.
ahogy ez megpróbálta passzítani a 4k-s monitorra a fhd-t...
a 90-es évek elejei 640x480 vga monitorai jutottak eszembe.
csak a norton commander kiférjen -
-
negro
őstag
válasz
Csupingo #46862 üzenetére
talan nem kene "mokolni" ?
korabban is irtam errol, hogy total nonszensz, hogy az emberek nagy szazalake alulfeszel, ilyen bios, olyan bios, tuning... aztan csodalkoznak meghal a kartya? 4 eves nitro+ 580 8gb-al tolom. ujatt vettem. nem volt banyasz. gyari. van, hogy 2 hetig restart mentes a gep. semmi gond, nem fagy, megy minden, stb. az elozo 2 gigas 6950-em, ami szinten sapphire volt, nitro, azon is a ventik haltak meg 5 ev utan es ezert csereltem (de megy amugy) na meg mar az nem sok semmire volt jo.
sose ertetem azokat akiknek amugy nincs penze, hisz ezert vesz hasznalt kartyat de mar a nulladik oraban "okoskodik rajta" aztan csodalkozik, hogy tonkre megy 1-2 even belul? en amugy sose vettem hasznaltam semmit pc-re pedig 286-al kezdtem 92-ben otthoni pc-vel. elotte meg persze ment szomszednal az amiga, c64.
jo lenne ha rajonnetek arra, h regen nem 1-2 evre gyartottak. de ez ma mar nem ervenyes. ha nem rendeltetes szeruen hasznalod akkor nem sok semmit fog birni es lehet azon vitatkozni, ki melyik markatol vesz kartyat de anno nekem akar egy belepo, inno3d (6600GT
pl. ) kartyaimmal se volt baj mikozben ez a legolcsobbak kozt volt. de volt matrox g400-tol kezdve voodoo bansheem, voodoo II -tol kb. minden. sose halt meg egy vga kartyam se! -
simongab
senior tag
válasz
Csupingo #46756 üzenetére
Igen ..ha a radeon drivert felteszem minden kimenet eltűnik, marad az alaplapi 3.5 ös... 1db 21:9 es moncsi van fent. Most leszedtem a radeon drivert, a kártya így is gyors...de nem tudom baszkurálni a driveren keresztül
Ha valami okos megoldás lenne a problémára annak hogy örülnék
-
vargacs0909
csendes tag
válasz
Csupingo #46569 üzenetére
A vga biosz cseréről eszembe jutott, hogy ez a kártya dual bioszos, gondoltam teszek egy próbát a másik biosszal is. Szóval fogtam és átkapcsoltam az alap (nem OC-s) bioszra és láss csodát > ezzel egyből működik a kártya UEFI-vel is, van boot logo, látom a bioszt (csm maradt disableden)
Mégis csak mókolhatott valamit az előző tulaj?
Kérdés: Próbálkozzak az OC-s biosz újra rakásával (már csak a rend kedvéért is) vagy ne erőltessem azt a pár fps-t amit hozhat? Melyik vga biosz verzió lehet megfelelő? [link] Van értelme a 1411/2000 -t megpróbálni?
Egyénként meg köszi mindenkinek az ötleteket
-
pacni120
tag
válasz
Csupingo #46354 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a tippeket! A másik gép egy RTX-es "szörnyeteg", azt ha lehet már soha az életben nem bontanám meg, jó lenne megúszni.
A VGA ki/be, CMOS reset, csatik ellenőrzése stb. persze megvolt, pont ez volt a macera benne, hogy tök random adta a jelenséget, véletlenül bukott ki, hogy a kontakt lehet rossz.
Viszont az alaplap csavarjainak macerálás elég jó ötletnek tűnik, illetve én is úgy terveztem, hogy a kártyát majd működő pozícióban rögzítem a csavarral, esetleg kap majd valamilyen támaszt is a kártya másik vége. -
m.lala
aktív tag
válasz
Csupingo #46331 üzenetére
Köszönöm, hogy utánajártál.
Megvárom mit irnak a srácok.
DP-vel használom és 2 DP kábellel néztem, egyikkel sem volt jó. HDMI kábelnek úgytudom 100 vagy 120 Hz a vége, amúgy néztem azzal is, egyértelműen a VGA a ludas, teszem, hozzá sajnos, ha nem kapcsolgatná le a monitort random 120 Hz-en, őszintén nem is érdekelne.
Csak ARPG-vel és MMO-val játszom 100FPS körül, nem tragédia, de azért bosszantó. -
AudioTom
csendes tag
válasz
Csupingo #46194 üzenetére
Képzeld, az van, hogy már próbáltam rövid kábellel is, de csak egy másik monitorral, hogy ne kelljen átcipelnem a másik szobából a tévét. Ezzel a másik monitorral szintén csak a sötét képernyő fogadott bekapcsolás után, úgyhogy elkönyveltem, hogy komoly a probléma, és nem csak kábelgond lesz. De a tipped most szöget ütött a fejembe, hogy kipróbáljam ennek a gépnek a főmonitorával is, és ez kifejezetten felhívta rá a figyelmemet, hogy a display portot nem érzékeli, szóval rávezetett, hogy át kéne állítanom a forrást hdmi-re... És így működik! Szerintem a másik monitornál is ez lehetett a probléma, csak ott naivan azt gondoltam, ha csak egyféle kábel van rádugva egy monitorra, azt automatikusan érzékelnie kéne.
Úgy tűnik, mégiscsak a hosszú kábel a probléma, de erre meg azért nem gyanakodtam, mert laptoppal viszont működik, szóval heh??? :-D Így nem igazán értem.Aprósólyom: nem került új, elektromágneses forrás közéjük, a drivert pedig csak a hiba után frissítettem, hogy hátha segít. Annyi, hogy előtte letöltöttem a Dual monitor tools nevű szoftvert, pár napja már használtam, és utána krepált be. De ez, gondolom, csak véletlen egybeesés (?).
Mindenesetre kösz mindkettőtöknek, a lényeg, hogy kiderült, nem hardvergond van! Sajnos 8-nél rövidebbel nem tudom megoldani, mert a másik szobában van a tévé, és eddig is így használtam gond nélkül (a mostani kábel csak egy éves még). Veszek egy másikat, aztán kiderül, hogyan tovább.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Csupingo #32156 üzenetére
Viszonylag új RX580 tulajként tapasztaltam én is, hogy a VRAM órajele feladatok nélkül is beragad maximális órajelen. És tényleg a 144Hz miatt. 120Hz-en már működik a dinamikus vram sebességállítás. Sose gondoltam volna... Így 6-7W kisebb a desktop teljesítményigénye a kártyának, wattman szerint.
Ha esetleg valakinek van tapasztalta erről, lehetséges, hogy van olyan driver, ami 144Hz-en is visszaveszi a VRAM tempót, ha nincs terhelve a VGA?
Kettő drivert próbáltam már, de egyik sem hibátlan ebből a szempontból. -
CirrMee
addikt
válasz
Csupingo #43578 üzenetére
Nekem is megfelelt a 4Gb, amíg csak FUllHD ment. Aztán amint megjött a 34UM68P monitor, az egyetlen játék amivel játszok, köhögni kezdett nagyobb mapoknál. Gyönyörűen lehetett látni, amint elérte a ~3.8Gb -os határt a foglaltság jelző, úgy lett egyre darabosabb, laggosabb. A 4Gb -os 480 -as azóta az asszony gépében van, ott a FullHD -s monitorral remekül elvan.
-
szabozsolt87
tag
válasz
Csupingo #43349 üzenetére
Nulláról pörög fel kb. 5 másodpercig tart az egész és amikor elkezdi olyankor elég sűrűn. Majd egyszer csak elmarad és napokig semmi. Alacsony órajelen megy olyankor is,
de itt vissza olvasva látom a Gigabyte hűtője nem éppen acélos. Sőt amikor 60 fok felé megy és terhelés alatt van mondjuk egy komolyabb játék esetében akkor elég beteg hangja van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3389, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest