- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
taranis #29026 üzenetére
Én extrém-hd, csak ablakban. Azt szeretem benne, hogy nem fagy ki, de hamar elkezdi dobálni a képhibákat.
Utána meg adok rá még mondjuk AB-ben két "egységnyi" feszt, és irány valami a játék, és adogatom neki, amíg kéri plusszba, bár ez nagyjából jó szokott így lenni. Úgyis mindig ahhoz a progihoz kell kitesztelni a pontos feszt, amivel használni fogod.
(#29027) Foxmulder89: Én nem vacakoltam vele, HT-OFF, azt akkor parkoljon a nyomorult, ha tud...
(#29030) Zolar: Attól függ, milyen játék, milyen felbontás, stb. De én azt mondanám, vélhetőleg igen.
(#29031) BeLucZ: Jó, nem mindenki az SC2-t érti játék alatt...
(#29035) Whit3Rav3n: Szép és jó procik voltak a Core 2-k a maguk idejében, de egy FX 8350-et hozzájuk hasonlítani még egy VGA-s topicban is igen erős túlzás szvsz....
-
HSM
félisten
válasz
taranis #29016 üzenetére
Na, így már okés.
Én mindig letesztelem, csökkentem a feszt az órajelhez, amíg valley nem fagy ki, utána játszok, és ha bohóckodik, adok még neki feszt.
Eddig bevált. Mondjuk a 925/1375-ön először 1,05V-ról indultam, majd 1,063V már jónak tűnt, de 1,075V vált be végül a 7970-en.
Nem túl magas ASIC, szóval nem veti meg a feszültséget, de mégse lesz tőle túl nagy az étvágya.
(#29021) Weareus: A HT a játékok jelentős részénél csak ront a helyzeten, nem is kicsit, nekem több, mint 3 évig volt I7 920-asom, végig ki volt kapcsolva a HT, de legalább könnyen el tudtam dönteni, hogy az utód egy 3570K vagy 3770K legyen....
(#29023) BeLucZ: Csak a HT-s prociknál számít, mivel a tiédben nincsenek csak fizikai magok, ott nem tud bezavarni a plussz logikai szál, mivel nincs.
-
HSM
félisten
válasz
taranis #29012 üzenetére
Egyetlen programmal tesztelted? Áhh, az felejtős.
Arról nem is beszélve, hogy ha nem ülsz előtte, hogy veszed észre az apróbb képhibákat? Nekem eddig az összes Tahiti-m először mindig apró textúrahibákkal kezdett "bizonytalankodni", azt egy ilyen benchben nem szúrod ki, amíg a konyhában a kávéd szürcsölöd...
Az a pár fok éppen elég, hogy ne menejn, ami eddig jó volt. Minden fok számít, max tuningról van szó. -
HSM
félisten
válasz
taranis #29009 üzenetére
Lehetséges az öregedés. Az elektrolit kondenzátorok maximális kapacitása csökken, ahogy öregednek pl. A GPU is degradálódhat, bár az ennél nagyobb mértékű lenne.
Ugyanakkor nem tudom, mennyire volt kitesztelve nálad az 1200, lehet, valami mégis változott.Vagy néhány fokkal melegebb a házban is okozhat ilyesmit, ha nagyon határon van a cucc, pláne a Tahiti nagyon szeret hűvös maradni, meghálálja tuningnál.
(#29010) gabipac: Amennyire tudom, ez a GPU belső diódája, tehát a GPU-n belül van.
Én kerülném a dupla-kártyákat, de nyilván kevesebb nyűg a hűtésüket megoldani FC blokkal, de ha baj van, akkor nem egy 7970 esik ki, hanem mindkettő.Eladni is bajosabb szvsz, ha váltanál később. Amúgy elvileg ugyanazt tudja, mint a 7970 CF, csak egy karin, dehát nyilván.
Az új sorozat a pletykák alapján csak ráncfelvarrás lesz, mint anno a 6000-es széria. Bár a Hawaii ígéretes, de 25-30% előnyt írogatnak csak, nem többet. Biztos nyilván akkor lesz, ha megjelenik, addig mindez találgatás, és az árat se ismerjük még, de nem úgy ismerem az AMD-t, hogy megjelnéskor olyan marha olcsó lesz, pláne ha a 25-30% előny bejönne. A 7970-ek is 150-200k-s áron nyitottak, ma már a feléért megkapni.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
KAMELOT
titán
válasz
taranis #27823 üzenetére
és (#27822) ricshard444
Ha kifagy valami akkor a gép visszaállítsa alapra az ami nem volt stabil. Nekem ilyen cuccom van.
Tehát annyi történt, hogy befagyott. Ilyet utoljára 8--9 éve láttam haverom gépén.Tehát megállt a kép.
Restart után megnéztem. A rendszer a GPU órajelét tette csak vissza. Ram okés volt.
Van TRIXX-ben az a BOARD POWER Li.....azt mennyire kell tenni?(#27825) tom_tol: ja egyetértek.
-
-
haddent
addikt
válasz
taranis #27726 üzenetére
Ha olcsón jó kell, akkor érdemes szétnézni az Asrock kínálatban, 1155 -től már nagyon rendben vannak azok a lapok.. Giga Z77-D3H -nál számomra érthetetlen módon a fetek felét hűtik bordák, a másik fele szabadon ott van...
Nem tuningolsz, ezért nem lényeg annyira, csak hát számomra ez nem feltétlen a megbízható minőséget sugallja
-
HSM
félisten
válasz
taranis #27714 üzenetére
Egy próbát megér.
Lag akkor jelentkezik emiatt véleményem szerint a jelenlegi játékokban, ha sokat kell cserélgetni a VRAM-ban az adatokat, itt korlátoz nagyon a lassabb busz. Viszont mivel a 3GB vram-ba bőven rengeteg minden elfér, így erre ritkán van szükség.
Azért is érdemes kipróbálnod, mert nekem a 8X/8X-os 3.0 lapban is nem igazán vált be maga a CF, pedig nálam bőségesen kaptak sávot.Tapasztalataim megtalálod a topicban, a hsz-eim közt a CF szóra keresve.
-
HSM
félisten
válasz
taranis #27712 üzenetére
Benchmarkokban szvsz semmit nem húz vissza, inkább éles helyzetekben. Bár a 7950 ilyen szempontból szerencsés, mert a 3GB vram-ban sokminden elfér, kevesebbett kell cserélgetni a tartalmát, mint egy 1-2GB-os karinak.
A tesztek alapján annyira nem vészes a helyzet, bár azt tegyük hozzá, hogy ha a lapod 4X-es PCI-E-e a PCH-ból jön (99%), akkor felléphet még akadályozó tényezőnek a PCH és a proci közötti busz extra késleltetése és szűkös átviteli képessége, ugyanis ebben a tesztben a prociból származott a PCI-E sáv, még az 1.1-es 4X-es módban is. [link] -
HSM
félisten
válasz
taranis #26906 üzenetére
Az még régi, BOOST előtti kari, ha jól sejtem. Ott sokszor belőtték rendesen a gyári feszt.
A te esetedben nincs szükség alulfeszelésre, megtették helyetted rendesen a gyárban a finomhangolást.
Nálam a 925Mhz-hez belőtt 1,038V is bő 0,95V-ra droppol.
Gondold végig, mindkettőnk kártyájának kb. 0,95V kell a ~900Mhz-hez, csak nálad 0,987V a gyárilag beállított alapfesz ehhez, míg nálam 1,188V. Namost az a 0,2V semmi másra nem jó, minthogy jó alaposan megdobja a fogyasztást és melegedést.
(Gondolom, a jobb alapfeszes tuningpotenciál miatt is emelték meg ennyire, mert sok marha ezt nézi, elnézést az érintettektől.
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged