Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
X@b3e
addikt
válasz aty-73 #41901 üzenetére
Kipróbálom
Nekem a 1511-es build fan fenn W10 Proból, mert ha 16xx-es telepitövel indulok neki, akkor fel sem megy..
Átnyálazva külhoni fórumokat, az ujabb driverekben kb. sz@rik az AMD egy nagyot ezekre a régebbi kártyákra, nem teszteli ki, váltsd le, ha kell..... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
aty-73
aktív tag
Most látom a te kártyád HD 7950. Az enyémek R7970, de egy próbát megér!
Valóban sz@r volt a 1607 Build, de már helyre rázták. Érintetlen Windows-t használj, mert az integrált rendszerek okoztak már meglepetéseket ! Ezt használom.
(SW_DVD5_Win_Pro_10_1607_64BIT_Hungarian_MLF_X21-07274)Audiophile, Euro-Italo Disco
-
X@b3e
addikt
-
gabber01
addikt
Sziasztok!
Azt meg tudja valaki mondani, hogy a Powercolor 7950 PCS+ kártyákon a miniDisplayPortok aktívok vagy passzívok-e? Sajnos a TV-n nincs DP csak HDMI bemenet, a kártyán lévő HDMI viszont csak 1.4-es, amin nem megy át a 4K 60Hz, ezért átalakító kell. :S
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok vettem egy r9 280x-et (hd7970) azért írom ide mert 280x topik kb halott és kb ugyan az a kettő sapphire r9 280x tri-x oc erről lenne szó [link]
Eddig 1100/1600mhz +20 powerlimit néztem és 2 óra játék után is vitte rendesen 70 fok körül ez jónak számít vagy menjek még feljebb? Az a helyzet hogy az AB nem enged feszt emelni hiába engedélyezem lockolva van.Vagy elég ez az 1100 nem tudom mennyit mennek ezek 80 mhz húztam rajta
-
and1ao
őstag
-
HSM
félisten
válasz and1ao #41910 üzenetére
Ez a Toxic típus 1,3V-ig felhúzható, gyárilag 1,256V körül szokott lenni.
Csak a megfelelő szoftverek kellenek hozzá, nyilván. Szerintem nem érdemes a feszelésével bajlódni.
A tudása nagyrésze bőven adott már 1100/1600Mhz-en, felette már ilyen 25Mhz-ekért izzasztod szegényt halálra. -
and1ao
őstag
"Az a helyzet hogy az AB nem enged feszt emelni hiába engedélyezem lockolva van"
tehát nem tud feszt állítani és ha AB-ben nem megy akkor általában más 3rd party-val sem.
Nekem is ilyen volt a gigaszutykom, csak bios flash után volt szoftveres fesz szabályzásom.Guild Wars2!
-
orc88
őstag
Üdv!
League of legends játék közben hirtelen megjelent a képernyőn a "Nincs jel" felirat, eddig még nem találkoztam black screenel...
Újraindítottam, "Üdvözöljük...", majd amint az asztal megjelent volna ismét sötétség..
BIOS kapcsolót átpöccintettem a másik állásba, minden elindul, patent, majd 20 perc Lol után megint blackscreen.
Kikapcs, üdvözlő képernyő után ismét bs.
5-10 percig hagytam pihenni, kihúztam a tápkábelt stb.. gép elindul, 2-3 másodperc után leáll és magától újra indult 1 hosszu és 2 rövid beep-el követve ami a leírás szerint "Monitor / graphics card error"
Na mondom f@sz@, 2 perccel később megint megpróbáltam elindítani, 2-3 másodperc után ugyanúgy leállt viszont utána gond nélkül betöltött...
Nem tudom ilyenkor mit szokás tenni, kipróbálni.
ASUS HD7970 TOP Win7 alaplap: Gigabyte B75m D3hA hsz-t legalább sikerült megírni bs nélkül
"Life's simple: You make choices and you don't look back."
-
-
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
egy 3 Gb-s Asus Radeon Hd 7970-es videókártya boldog tulajdonosa vagyok.
Kérdésem az lenne hogy ezt a kártyát esetleg érdemes-e mostanában tuningolni? van-e értelme ?
mióta megvettem azóta csak takarítva volt soha nem foglalkoztam tuningal így nem is értek hozzá, ezért kérdezlek titeketIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Attól függ, milyen hűtő van rajta..név alapján ez lehet ref. is, meg akár 3 slotos dög is..egyébként ha rendben a hűtés, van benne tartalék, a legtöbb megy 1100 felett, akár 1200at is 24/7re..ez már érezhető tempóban az alaphoz képest. vRAMot különösebben nem kell piszkálni, sávszélességben nem szenved hiányt.
-
Cry0
őstag
válasz Speed® #41921 üzenetére
pontosan egy ilyenről van szó Kép
gyári hűtés van még rajta de eddig semmilyen terhelés mellet nem éreztem hogy ez hátrány lenne a gépházban a processzort érzem hogy nagyobb erőfeszítés mellet is melegszik videókarin még nem vettem észre!
ha szerintetek van értelme húzni akkor kérnék ebben egy kis segítséget mert fingom sincs hogy kellene elkezdenem
előre is köszönöm a segítségeteket!Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Pixx96
aktív tag
Sziasztok ti melyik msi afterburnert ajánljátok tuningra egy 7970-hez illetve melyik driver az ami legjobban fekszi a kártyának és legkevésbé probléma mentes
-
CirrMee
addikt
válasz Pixx96 #41923 üzenetére
Afterburner: letöltöd az utolsót, használod, öröm és boldogság.
Driver: kártya/gyártó függő, alap esetben mindegy. Letöltöd az utolsót, ha problémád van vele, haladsz visszafelé.“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
Hencso
Ármester
Sziasztok.
Van egy Asus sabertooth 990fx r2.0 lapom és egy sapphire 7950 vapor-X vgam. nos akövetkezö a problémám az 1 es vga foglalatba dugva egyszerüen nem lása a lap avgat egyel lejeb pedig hiba mentesen megy a gép.. elöte egy r9 280x toxic oc dolgozott benne .. ithol ki probáltam még egy 6970 esel azal is gond nélkül megy az 1 es pci express foglalat mi lehet a gond hogy a 7950 et ha oda berakom avga led a lapon nem alszik ki és nem ad képet a gép ...Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Balathruin
veterán
Meghalt a 7950.
Megbolondult a hőszenzor, aztán úgy kapcsol be a gép hogy a VGA lelövi magát túlmelegedés miatt. Amúgy hibátlanul működne...
Valami ötlet? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Balathruin #41926 üzenetére
Mi a következtetés alapja..? Jelzi a túlmelegedést valami?
Ötlet..hacsak nincs egy AF Petered rá, valami új vidkari :S -
Raggie
őstag
válasz Speed® #41927 üzenetére
Ha tényleg csak a hőszenzor hülyült meg, akkor egy új hűtés sem segítene rajta.
Mert elviekben, akkor a valós hőmérsékletével nincs gond a kártyának, csak a szenzor rosszul azt jelzi, hogy már nagyon meleg, mikor nem is! Vagy én értem félre a dolgot?!Mindenesetre sajnos ötletem nincs nagyon erre. Aprón szét lehet nézni, hátha valaki ilyesmi szervizelést/diagnosztizálást vállal-e.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Balathruin
veterán
válasz Speed® #41927 üzenetére
Mielőtt kilőtte magát felment az idle 82°C-ra, terhelésre meg 100 fölé. A hűtés működik, csak a szenzor őrült meg. Amikor bekapcsol rögtön feltolja 100-ra a ventilátort és lekapcsolja magát, mert beragadt valahol 120 körül vagy felette.
Majd vizsgálódom tovább hardveresen ha lesz türelmem. Kábelcserélgetés az megvolt, foglalat és gép is csak egy van. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Balathruin #41930 üzenetére
Eldurranhatott a hűtés is hőcsőügyileg, de ha nem tudod csekkolni mással, ez sajnos nehezen kideríthető téma. Amúgy illene neki mennie throttlinggal 2Dben, szóval szerintem valami más lesz ott a gond..VRM részleg átméregetése meg egyáltalán, tüzetes átvizsgálás kellene értő kezekben.
-
Balathruin
veterán
Igazam volt.
Most visszatettem a gépbe, -120°C a szenzor és megy. -
Torry
addikt
-
Balathruin
veterán
Azóta visszamászott és 100°C felett ugyan úgy lekapcsol. Elsőre a ventilátorokat pörgette fel, másodjára (mivel ugrál fel-le) offolta magát.
Az egésszel annyit értem el, hogy még jobban zavar. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Balathruin #41934 üzenetére
Várj még vele a polcon picit, hátha megjavítja magát
Viccen kívül, miért nem keresel valakit, aki kiméregetné? -
Corsair90
tag
Sziasztok!
Nekem jelenleg egy Gigabyte HD 7970 SOC vga-m van, ami így néz ki: [link]
Az volna a kérdésem, hogy van rajta egy gomb, Xtreme felírattal, hogy ez pontosan mire szolgál? [link]
Azt megfigyeltem, hogy ha bekapcsolom akkor kéken, ha ki akkor piros fényt ad.
Nagyon szépen köszönöm előre is a tájékoztatást! -
Corsair90
tag
válasz Balathruin #41939 üzenetére
Köszi, de sajnos nem vagyok jó angolos. Alap esetben ha csak sima léghűtéssel használom, akkor milyen állásban/színben kell lennie?
-
Hencso
Ármester
sziasztok multkor kérdeztema bajom nem jött rá válasz ezért bedobom egy linként hátha tud rá valami okoságot
#41925Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
Joy 444
csendes tag
Szevasztok! (hogy ezt eddig nem talatam meg ) lenne kis millio kerdesem 7970-nel kapcsolatban! sapphire dual x, nem kommunikal a tevemmel a BIOS resznel. ( 60Hz-s a tv ) utanna franko! volt meg egy msi-m, de az normalisan viselkedett!
van meg egy giga, az pedig semmit nem csinal. felporog minden, de se kep se hang. ha nyomok egy kikapcsolast azonnal le is all! (irtam a sracnak egybol akitol vettem, de nem nagyon valaszol, telo kikapcsolva. lehet tejesen halott es atbaszott vele, de hatha csak en benazok )
20 28 44 5 husz
-
Balathruin
veterán
Ma megint visszatettem a VGA-t, de nem kapcsolt be. Egyik kezem a tápon és csak simán megtaperoltam a hátulját a kártyának, bekapcsol és a
hőfokok is reálisnak tűnnek most.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Balathruin #41949 üzenetére
[link] Ez így nem fog menni..rework szakik..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest