Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Csillagos, apróbetűs kiegészítés: "*:a jelenleg elérhető JÁTÉK-programokban"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A gyári OC-st meg visszaviheted akár 2 év múlva is, ha kijön valami, ami megfekteti.
És akkor ott van még a kettes csillagos megjegyzés, hogy ugye attól, hogy még egyikünk se látott, attól még létezhet olyan.

-
MacFly
csendes tag
válasz
lowzor
üzenetére
Kösz, lesz mit csinálnom este, hogy utánajárjak

Első körben megnézem, hogy az ebben a listában szereplő BIOS verziók frissebbek-e mint az enyém. Ami egyébként a BIOS frissítés-t illeti, gondolom akkor érdemes belefogni, ha a bolt nem megy bele a cserébe. Merthogy ezt a frissítgetést esetleg nem rendeltetésszerű használatnak minősíthetnék?
A gyártó oldala meg első körben regisztráltatni akarja a terméket, azt meg csak este tudom megtenni (bár azt írták, hogy a supportnak nem feltétele, de látszólag mégis
) -
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Ha a játék kihasználja a 4+ szálat, akkor a 4Ghz-es 2600k is csúnyán elpüföli a 4,5Ghz-es 3570k-t is...
Tény, hogy kevés az ilyen játék, de a jövőben bízom benne, hogy egyre több lesz, pláne, hogy az új konzolokban is 8-magos proci van, ergó érdemes lesz 8-szálig megcsinálni a játékokat, hogy skálázódjanak.
Bár én is inkább 3770k/3570k-ban gondolkoznék, de nyilván ez ár függvénye is.
Proci OFF vége részemről.(#32123) Milka 78: Ahogy írod, abszolút alkalmazásfüggő. Kedvencem ilyen téren a GTA4, már az 5850-emhez is 3,8Ghz körüli I7 920 kellett HT OFF, hogy szépen meghajtsa.

-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor
üzenetére
2600k tervbe van véve,de van bennem egy kis félsz,hogy lehet a lap a ludas,de ha ez igaz az életben nem tudom bizonyítani,mert ugye OC-ra nincs gari,alapon meg nincs baja.
HSM : Ez is igaz,bár egy cf-rendszerhez elég karcsú lenne oc-nélkül használnom a procit.Egy mezei 6870CF-alatt a 3.9ghz-s 955BE-esem simán elbukott.A 2500k alapon tudta azt ami a fenti procinak nem ment és 4.2-ön teljesen kimaxolta a kártyákat vga limitig(6870CF is szét volt feszelve).Azért egy 7870cf alá nem árt az oc,de az is tény,hogy alkalmazás függő.PL az ETS2 érezhetően jobban ment 4.5-ön mint 4-en.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lowzor
üzenetére
Na ez az de ezt mint mondtam PH-s hsz-írás közben 140w-s fogyasztásnál produkálta.Most 2 órát bohóckodtam vele és eddig nem jött elő,de -20mhz-t(fsb) visszavettem a prociból(ez utóbbival kikísérletezem az elmúlt hetekbe és lehet,hogy ez okozta a gebaszt)+ a Trixx-et töröltem és AB-t használok inkább,mert az előbbi érdekes dolgokat művelt.
-
Speed®
titán
válasz
lowzor
üzenetére
Az "igazi" ref., nem a 7870 nyákos.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor
üzenetére
Én néztem az PH -s tesztet amikor kijött a 7990 és a húzott 7870CF a titán felett volt legtöbbször, pedig ott 1920x1200 én meg x1080 ban mértem.
Csak ugye több kártyás rendszer esetén duplázódik a framek közötti idő, ezért van az, hogy hajlamosabb a mikro akadásokra sajnos. Na meg van pár játék ahol nem skálázódik rendesen. Driver is nyügösebb.
És szerintem több cpu erőt is igényel, mint egy darab azonos erejű vga. Ezt nem tudom bizonyítani, de nekem erősen úgy tűnik. -
-
Assasin_
aktív tag
válasz
lowzor
üzenetére
Volt most a legújabb driverrel már AMD lett és a 4et azt már alapból a AMD logójával adják ki
Senkinek nem volt vagy van ilyen karija aki tud mondani néhány hasznos tanácsot észrevételt. Pl nekem ha a vga csere utána bekapcsoltam és tök mást lett az alaplap üdvözlő képe (amikor leteszteli a ramot meg kirirja hogy mik vannak benne sokkal rosszabb lett a felbontás és nem tom miért) csúnyább is lett a felbontás de a Windowsnál már nincs baj
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Sokféleképpen lehet jó szellőzést csinálni, az egyik nagyjából jó módszer oldalbalökni egy 14-essel oldalról.

Mókás darab az a 7950, ha nem húzza az ember, szuperjó és nagyon halk a hűtése, viszont komolyabb tuningnál már tényleg hajlamos elfogyni, ezt én is tapasztaltam.
Azért 1150/1575 körül még nagyon jól működik, úgyhogy nem panaszkodom rá, a VRM is jó erős rajta, legalább annak a hűtésével nem kell bajlódni. 
(#31875) do3om: Pedig egyszerű. Ha ott a szélsőséges terhelés mellett se melegszik túl a kártya, akkor az általában lightosabb terhelés alatt sem fog. Nem tudhatod, mikor fog kijönni valami, ami jobban terhel. Én pl. az 5850-emmel jártam úgy, hogy szerencse volt, hogy Kombustor(furmark)-biztos volt a beállításom, mert egyszercsak azt vettem észre Alan Wake közben, hogy bizony hangosabb a venti a szokásosnál, és meg kellett hogy állapítsam, hogy az éppen aktuális jelenete a játéknak bizony rávert a furmark étvágyára is picit....

-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Butaság... 5-6 fokkal (GPU-VRM) lett hűvösebb ~400rpm-el lassabb fordulaton az új házamban 1100/1500Mhz-en 1,1V-on, tehát alulfeszelt, +20% poweres tuningban, Tomb Raider egy viszonlyag izzasztósabb helyszínén, amit az előbb is linkeltem, pedig az új házamban semmiféle oldalsó venti nincs, míg a régiben volt.

Az előző házamban 2db 1000rpm körüli 12cm-es venti volt, egy be elöl, egy ki hátul, és egy 14-es fújta szintén 1000rpm körül telibe a VGA-t, és mindez egy jó szellős, amúgy árához képest szuperjó CM Centurion 590-esben, a befújó ventiken porszűrővel, elöl ritka szivacs, oldalt meg ilyen mágneses sűrűbb, de bőven engedett át levegőt. Az új ház egy Silverstone FT01, a gyári hűtésével, ami 2db 700rpm-es, 18cm-es befújó venti, elég ritka szövésű porszűrővel.
Nem véletlen írtam "jól kialakított házhűtés"-t, a többet ésszel, mint erővel elv itt hatványozottan igaz. És ez nem a Powercolor 7950 sajátossága, hanem bármelyik 150-200W hőt a "házba hűtő" VGA-ra igaz.
Ez a marhanagy előnye a hűzból kifújó refi kariknak, hogy pl. a refi 7970-emnek gyakorlatilag házhűtés se nagyon kell, ilyen szempontból szuper, hülyebiztos, olcsó ház kompatibilis megoldás tuningolva is.
-
PandaMonium
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Ez az E3 footageből van, ott ahogy mondta kovsol végig PC-n nyomták.
A grafikai változásokat amúgy is nehéz megmondani egy enkódolt, youtubera feltöltött videóból, majd mikor a kezünkben lesz, akkor. Egyébként nem hiszem, hogy kifingatná a mostani kártyákat, nem lenne nagy biznisz az EA-nek ha elesne egy csomó vásárlótól azért mert el sem indul a gépükön.
Szerk.: Itt a videó amiben lehet látni, hogy ülnek a gépek előtt és úgy nyomják. (Kb. 07:25 -kor)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
Ez meg talán ez tűnik relevánsnak így gyorskeresés alapján TSMC 28nm thermal tresholdra, de most nincs időm átfutni őket.
Ill ahogy néztem a 180nmes megoldásukról van konrkét hőfokbeli határ, de az nekünk kevésbé releváns. Hm, pénteken szerintem jobban ránézek a témára. Viszont én gyártástechnológiában annyira nem vagyok otthon.
(#31742) asdxv: viszont ref pcb, tehát ha a hűtést úgyis cseréli az illető, akkor simán jó vétel.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Rosszul szellőző gépházban a kétszerekkora hűtős is pontosan ugyanúgy túl fog melegedni, sőt, ha húzod, még jobban, mint ez húzás nélkül.
Hát nem tudom, erről a 80 fokról lehet nem tudtak pl. az Asus mérnökei, mert a 3 év garis Asus referencia 7970-em, ami nem egy olcsó kártya, ha megfingik, és cserélnie kell a gyártónak, 76 fokon még épphogy 41%-on, azaz 2200rpm-en tekeri a hűtőjét...

De 80 fokon se úgy tűnik, mintha bármennyire is aggódna, laza 47%-on teker, 2600rpm-en. Ha nem bírná a 80 fokot, nem így tekerne rajta a venti.
(#31737) proci985: Ha megreked a meleg, lehet akármilyen jó a hűtő a kártyán, fel fog melegedni, mint atom. Nekem a 7950-em húzásánál már nem igazán volt elég házhűtés 1db 12-es befújó, egy 14-es oldalsó befújó, és egy 12-es hátsó kiszívó. Igaz, mindegyik 1000rpm körül ment, porszűrőzve, szűrő nélkül valszeg röhögve bírták volna magasabb fordulaton. De most a 7950 alá bekerült egy 7970, és brutálisan befűtik egymást, pedig két 18-as venti fújja a házat és mindkét kari atom alul van feszelve....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
egy linket erről tudsz dobni?
6950 nekem is másfél évet ment 50-55ös idle és 80-85ös load értékekkel (HIS 6950 ICEQ, terhelve is halkságra optimalizált nagyon jó megoldás volt, csak eyefinity megterhelő).
viszont CFben 70-80 fokot nyaldossa mindkét kártya, szóval itt az is a kérdés, hogy mennyire agresszívan kell változtatni a hűtésprofilon. azon gondolkodok van itthon egy Cosmos S oldallapom egy 20centis 700as NZXT ventivel, felrakni mennyit javítana a helyzeten. vagy kiszedni a hangkártyát.
többieknek: finomabban picit.
szerk: "A TSMC-nek már annyira nem jó a tartós 80 fok, azt olvastam"
erre gondoltam.egyébként a HIS pcbre egész jó, furmark alapján a hasonló PCBvel -szemre ahogy néztem egyezik- szerelt ICEQ fogyasztásmérő alapján kizárt, hogy 130Wot egyen, én inkább 100 körülre tippelném (amiben már a 20% oc is benne van). az az aluborda meg annyira nem szép, de nem biztos, hogy annyira rossz.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Ha nem akar tuningolni, akkor szvsz annak a 2GB-s HIS-nek talán vállalható a hűtése... 4850-eken anno láttam ilyet, tudtak rendesen működni, ha jól megcsinálták őket. Inkább egy minőségi nyákos 2GB-os gyengébb hűtéssel, mint egy szuper hűtésű gagyibb nyákos 1GB-os.... Szerintem.....
Azt a HIS-t próbálta amúgy már valaki a topikban, vagy csak a kép alapján van elmondva minden szörnyűségnek? -
-
kovsol
titán
válasz
lowzor
üzenetére
Nem tudom mit akarsz most igazolni, gondolom azt, hogy bármit elversz a szarrá húzott gtx660 al. Gondolom majd amint elfogy az 1,5GB ram nem lesz ilyen szép a vége

Valley-t, Heaven meg amúgy is jól fekszik az NV nek.
Még szerencse, hogy én játszani szoktam, ezeket is csak azért toltam le, mert épp porszívóztam és mondom addig had fusson.(#31657) zserbox 13.4 driver 3570k@4300 VGA 1100/1750
-
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Igen, onnantól ahogy elkezd ráközelíteni az épületre onnantól 99% végig.
Elején kb.: 3 másodpercig nem.Nem, szokásos :
Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1200
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFDe mondjuk nekem 1920×1200 a felbontás.
-
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Nem. Nem ezt írtam. Ez nyilvánvalóan igaz, amit írsz. Ellenben, ha neked kisebb fesszel megy az 1200, akkor igen jó eséllyel kisebb feszel menne az 1100 is, tehát a növekedés ugyannyi lenne arányaiban. Nekem több fesz kell az 1200-hoz, több kell az 1100-hoz is.
Ellenben nehogy azt hidd, hogy a kisebb fesz szükségszerűen kisebb fogyasztást jelent, mert nem. Ugyanis minden csipnek más a szivárgása, és általában amelyiknek kevesebb fesz kell, az éppen annyival szivárog jobban, hogy hasonlóra jöjjön ki a fogyasztás abszolútértékben is. -
gyuszaa
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Hát sajnos nem, talán 1140 szódával, de annak sincs értelme.
(#31620) HSM
Nem jó az arány.

7850-el Sniper bench:
55 fok, fan speed 41%, 2350 rpm
1150/1300 Mhz
1.21vAverage FPS: 30.3
Minimum FPS: 13.6
Maximum FPS: 306.750fok, fan speed 32%, 1820 rpm
860/1200 mhz stock
1.138vAverage FPS: 24.7
Minimum FPS: 11.2
Maximum FPS: 294.47870 XT stock
GPU 66 fok, VRM 62 fok
Fan speed 43% - 1700 rpm
975/1500 Mhz
1,144 v (boost fesz)- Terhelés alatt : 1,084v - 11.8A /12.06VAverage FPS: 35.3
Minimum FPS: 16.2
Maximum FPS: 301.97850 3Dmark :
51 fok, fan speed 35%, 2000 rpm
860/1200 mhz stock
1.138v
Eredmény57 fok, fan speed 44%, 2510 rpm
1150/1300 Mhz
1.21v
Eredmény -
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Pontosan ugyanannyira megnő annak is a fogyasztása, nyugodtan hidd el, megmértem.

Az se sokat jelent, mennyi fesz kell neki, amelyik kevesebbel beéri, az nagyobb áramerősséget vesz fel. A 4db Tahiti karimból ez mind a négyre igaz volt.
Persze, nem minden 7950 képes 1200, ez tény. De az enyém pl. igen, 1,225V beállított feszen. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
ramhűtést erről is lespórolták...
persze, alapvetően a 6950en is ilyesmi volt, csak nagyobb méretben és plusz két csővel valamint egy jobb ventivel, az teljesen jó volt. nem arról van szó, ez se hűt rosszul, csak CFben kicsit elszabadulnak a hőfokok.
vár végülis van itthon egy Cosmos S oldallapom is, lehet kipróbálom az mennyit segítene az oldalsó 200as ventivel.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
majdnem, ez a fajta van, de pcbre kb egyezik.
hm, hát ezen is látszik hogy annyira nem eszik sokat a 7850, mondjuk az a hűtő eléggé vicc kategória.
egyébként ami az enyémen van az még jó is lehetne, ha a két videokártya a hangkártyával együtt nem fűtené be egymást eléggé durván.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lowzor
üzenetére
härom slot alapvetően van a kettő között. illetve az még benne a csábító, hogy a memóriák és a vrm hűtését meg tudnám vele oldani. persze, 100W körül eszik a két kártya darabonként, szóval a 4+1+1/5+1+1 fázis bőven elég hűtés nélkül, csak ugye eléggé bele kéne nyúlni a ventik vezérlésébe. szóval bőven nem csak 60fokon mennének, mint gyárilag.
emiatt is érdekesek a tapasztalatok. maga a gpu nekem nem tűnik problémaforrásnak.
illetve emiatt is lenne érdekes, ha valakinek lenne tapasztalata hűtőcserélt megoldással
-
-
Raidon
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Nalam Motion Blur az bevan love. De az AA meg az ilyen szurok mind ki vannak love... Mindenki mashogy lat effektiven nem biztos hogy mindenkinel ugyanaz lesz az eredmeny... Pl miota szemuveges vagyok azota jobbak a kontrasztok is xD Szemuveg nelkul mar alap homalyosan latom a dolgokat...
Sok sok ev szamitogep
kisza25 Az durva mert nekem 6850 el is volt 60 FPS az igaz nehol leesett. De atlagban megvolt annyi.
-
kisza25
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
ultrán nekem HD7850-el nem tünt folyamatosnak az átlag 60FPS, sőt a high sem, mert ott is beesett a minimum 60 alá, szóval HD7850-el is mediumon nyomtam
zserbox: én alapon használom/tam mindkettőt úgy jött ez ki, nem magyarázom be, csak meglepett, hogy húzva hozza alap HD7850-et
1150/6000-en 95-105 az átlag medium (64fős pályákon játszom, mostanában end game) -
kisza25
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
nekem BF3 fullHD médium 80-100FPS-el fut HD7790-el, CPU 75-90% VGA 100% kihasználtság mellett,
minimum60-65 alá nem esik, szerintem így azért még játszható
amúgy játék alatt i5-3450 +8GB +64GB +500GB +HD7850 185W körül kajált, a plafon 210W volt amit mértem, 7790-et még nem mértem le -
HSM
félisten
válasz
lowzor
üzenetére
Sokat nyertél vele pedig...
GTA4-ben nekem másfél-kétszer akkora látótávot bírt, mint az 512-es, és megszűnt az "elém épül a város" effekt, a városban voltam helyette. Nem voltak kocsikázás közben egyszercsak a semmiből 1M-el elém teleportáló betontömbök, stb... Vagy a Crysis, amit azon toltam, 512-essel tiszta lag volt, belenéztem a távcsőbe, lag, hirtelen fordultam lag, az 1GB-sen meg vajsima volt.... 
A vicc, hogy ugye az FPS-ek meg ugyanakkorák voltak...
-
kovsol
titán
válasz
lowzor
üzenetére
Bármilyen méréssel alá tudod ezt támasztani?
Amúgy meg alkalmazás függő, hogy a számoló egységekre mennyire támaszkodik. De tény, hogy nem mindenhol az a limitáló tényező így nem egyenes arányosan skálázódik azoknak a növelésével.
Én mondjuk inkább választanék egy 1100Mhz -es 7870 -t, mint 1200+ járatnám eléggé határon a 7850 -t. (nem mellesleg manapság elég nehéz kifogni egy olyan 7850 -t ami viszi az 1200-t stabilan és még így is van ahol elmarad a 7870 től)) -
FaTHI
őstag
válasz
lowzor
üzenetére
Ebben lehet valami, de azért annyira nem rossz a dolog a gigánál. Amivel én találkoztam 660-as ott 6800-on azért még stabil volt. a 660ti-knél pedig szépen mentek 7000-körül.
Persze lehet azóta romlott a minőség, ezek a karik decemberiek voltak.
Nálam egy faja kis 7850-es van, az stabilan viszi az 1400-at, mondjuk az Sapphire, és az is fél éves.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- Spirit of GAMER!! Lègy a játèkok URA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 3060TI 8GB Zalman Z1 Plus XFX 650W
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
fogod tudni meggyőzni

ez hűtés lenne?