Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz poomiu #42144 üzenetére
Hát ez pedig a tünetek alapján nagyon cpu limitesnek tűnik. Főleg ha már multiról van szó.
Próbáld meg esetleg, hogy felteszed fullra a grafikát meg max felbontásra, remélem 1080p. És nézd meg úgyis vannak-e droppok. Nézd meg Single-ben. Ha Single-ben minden okés, majd multiban megint játszhatatlan akkor több, mint v.színű a cpu limit.
Esetleg még a 4GB memória? De nem hinném...Vannak itt nálam szakértőbbek cpu limit kapcsán, majd ők adnak komolyabb tanácsot!
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz DokiBaxxi #42176 üzenetére
Hehe. Az 50k az nulla. Lószar. Akkor mit szóljanak akik 290x-et vesznek? Nekik vigye ki az újságot a budira egy AMD-s miniszoknyás kislány minden reggel vagy mi?
Szal érted... Majd ha 100-150k-t adsz ki egy VGA-ért majd akkor.No, komolyra fordítva a szót, csak arra céloztam, hogy egy 50k-s termék semmiféle prémiumkategóriát, de még felsőt sem képvisel. Ezért nem kell elvárni semmi pluszt vagy hibátlan működést. Hiba meg mindenhol lehet.
Tény, hogy az AMD-nél most sokat hallani a driver hibákról. De tényleg furcsa, hogy azért itt a többségnek hibátlanul megy a kártyája. És most gyártótól függetlenül. Nem feltétlenül júzer error, de lehet hogy nem lett rendesen lepucolva a régi driver és erre érzékeny a konfigod. Vagy valami minimális kompatibilitási gond alaplap / chipset ram stb...
Okozott már nekem is random újraindulásokat fagyásokat egy hibás rammodul. Olyan ami 3 éven át bent volt a gépben hiba nélkül 3 másik társával együtt. -
Dany007
veterán
válasz DokiBaxxi #42183 üzenetére
Oh nem ugatott le senki. Bocs. Próbáltam kicsit viccesre venni a figurát. Azt hittem te se húztad fel magad annyira, mint ahogyan leírtad. Bár sok szmájlid nem volt ez tény...
Persze a hibátlan működés elvárható. Csak ez egy sokkal összetettebb dolog mint egy karóra vagy valami akármi más. És ezt úgy értettem, hogy ennyi pénzért még lehet hibázni. Tehát ennyi pénzért még senki nem fog tökéletest gyártani. Lehet kifogtál egyet, lehet csak driver hiba.
Ha veszel 200k-ért egy kártyát vagy 300k-ért egy Asus Ares 2-t na ott lehet mondani hogy ennyiért hibátlant akarok. Ennyiért külön minden legyártott darabnál csomagolás előtt üljön le egy technikus és tesztelje le a kártyát. Majd csak utána csomagolják be és szállítsák ki a boltba. Csak erre céloztam, amúgy meg igazad van."hogy ennyiért az ember elvárna hibátlan működést... "
itt szerintem te Alonso kollega hűtéshibás Asus 270x-ére gondoltál. Hát igen. Ha jól emlékszem akkor az egy TOP kategóriás Asus kártya volt. Ami az egyik legdrágább a 270x-ek között. A Sapphire 270x Dual -x meg az egyik legolcsóbb. És neki nem is driverrel vagy konkrétan a chippel volt gondja, hanem a hűtéssel, ami annak a kártyának elvileg az egyik erőssége, hogy halk és hűs. Erre hangos volt. Ráadásul épp olyan hiba volt, ami miatt vissza se nagyon vették a kártyáját garanciába.
No mindegy. Azért remélem megoldódik a dolog. Ha más nem próbálj meg VirtualBox-ban egy virtuális Win7-et feltelepíteni és kipróbálni ott a kártyát. És akkor nem kell a saját rendszeredet gyalulni ahhoz, hogy kipróbálhasd a tiszta telepítést. Meg asszem van már 13.12-es driver is.
Szóval na ez mind no offence, ne érts félre. Tudom asszony szerin is mindig bunkó vagyok, de legtöbb esetben nem direkt.
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #42187 üzenetére
Egy tökéletes világban, igen.
Pár éve vettem egy 40 ezres telefont, hogy hűdejó, okos meg fényképezek meg netezek meg minden. Egy rakás használhatatlan szar volt az egész. Tavaly vettem egy 120 ezres telefont. Azóta is tökéletes és hibátlan. (persze kártyafüggetlen árakat írtam, én előfizetéssel vettem) Szal érted mire gondolok... -
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42195 üzenetére
Ööö mi ez a led világítás dolog? A VGA-n kell világítania a lednek vagy az alaplapon?
@swagger55: Okés, nem is akartam hogy olyan véresen komolyan vedd a dolgot. Mondjuk a reset gomb az már tényleg érdekes. Lehet valami megfagyasztotta az egész gépedet...
@rígel:
De pedig sajnos ez logikus elgondolás. Mivel a legolcsóbb típus azt veszik a legtöbben. Így statisztikailag nagyobb a felderített hibaarány. Érdemes lenne csinálni egy felmérést a topikban kinek milyen típusú kártyája van. És meglátnánk hány-hány darab gyártónként. Szvsz tuti hogy Sapphire nyerne.
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #42205 üzenetére
Hát nekem gyakorlatban nincs sok tapasztalatom ezzel a márkával. De már anno 2007-ben, mikor az MSI 8800-at vettem, már akkor sem volt az a kifejezetten ajánlott kategória.
Az a gond szerintem, hogy egyénenként egyikőnknek sincs akkora gyakorlati tapasztalata hogy megtudja mondani melyik mennyit ér. Talán egy nagyobb(!) szervizben dolgozó ember tudna valami statisztikát mondani erről ami releváns lenne.
Tehát az, hogy van / volt pár kártyánk adott típusból adott gyártótól az sajnos semmit nem jelent.Az XFX-ben kicsit csalódtam a tesztek alapján. 7870 és 270x-es kártyáik is a legmelegedősebbek és leghangosabbak. Pedig a márkáról sok rosszat még nem hallottam. Sőt táp kategóriában ajánlottak közé is szokták sorolni.
A gigáról én eddig csak itt hallottam rosszat. Az alaplapjaikat isteníteni szokták... (bár manapság az Asrock-ot is, szóval kitudja, akkor már bármi megtörténhet)
No VTX helyett akkor már én is inkább Sapphire-t vennék, igen. : )
Egyébként még MSI gaminget vettem volna az Asus helyett ha lett volna... De nem volt, így maradt az Asus. Az sem rossz igazából, így most Asus alaplap, Asus hangkártya, Asus vga. Ennyi reklám után meg már adhatnának valamit ingyen.
-
Dany007
veterán
válasz Pancsermeste #42211 üzenetére
"egy Codegen táp is elketyeghet 10 évig hiba mentesen, ami a vevőjét teljesen elégedetté teszi, hiszen a pénzéért megkapta a kívánt minőséget, míg egy FSP is bekaksizhat pár nap használat után, amivel a vevője nem lesz túl elégedett..."
Persze. Erről már volt szó korábban is. Tudod mi a különbség a kettő között? A meghibásodási esély valószínűsége. Egy FPS táp nagyobb valószínűséggel készült igazán minőségi alkatrészekből jól átgondoltan tartósra, igényesen, hosszútávra, mint egy Codegen.
"Egy VGA gyártó sem engedheti meg magának, hogy eleve hibás alkatrészt építsen be. A tűrésekkel ill. a biztonsági túlméretezésekkel persze lehet játszani a megbízhatósági határig..."
Ez megint csak pénz kérdése. Valahol spórolni kell. Mindenki Kínában gyártat így a munkaerőn / gyáron nagyon nem lehet spórolni. Marad az anyag, marketing, extrák.
Persze hogy nem építhet hibás alkatrészekből. Hiszen az hosszútávon veszteséget okozna. Viszont építhet alacsonyabb minőségű alkatrészekből, mert nagy százalékban azok is ugyanolyan jók csak olcsóbbak. Viszont nagyobb az esély is a meghibásodásra. De ezt hibaszázalékként beleszámolják a költségekbe, hogy azokat cserélni is kell. Nyilván még így is megéri az olcsóbb alkatrészekből.Mert ugye árakban azért itt 10-20%-okról beszélünk. Lásd Sapphire 270x Dual x Vs Toxic. Most csak az iponnál lehet kapni, de a különbség bő 10-12-13 ezer forint. Ami már több, mint 20% felár. És azt a 20%-ot szerintem nem az a plusz 1db ventilátor meg a 20g-mal több alumínium viszi el, hanem a minőségi alkatrészek, kondik, ellenállások stb...
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Pancsermeste #42215 üzenetére
Persze, csak nem mindegy az a bizonyos valószínűség. Én meg kitartok emellett. Minden termékbe kerülhet hibás alkatrész, meghibásodhat bármi. De ennek a valószínűsége változó. Felhasznált anyagminőségtől, technológiától függhet.
Nekem nagyon nincs kedvem garanciális szarságokkal szenvedni, várni stb... nincs nekem erre időm. Ezért megérte a felárat az Asus. Persze csak ha hibátlan lesz.
Ezzel is próbálom minimalizálni a szo...ás esélyét.
Jelenleg - mikor én rendeltem - kb 5 ezer forint különbség volt a legolcsóbb Sapphire és az Asus Top verzió között. És mivel több évre tervezem ezt a VGA-t, minimum 2 de valószínű lesz abból 5 is, ezért ennyi pluszt nekem megért.Tehát én úgy vagyok ezekkel a nagyobb értékű termékekkel, hogy általában hosszútávra vásárolom őket. Nem úgy mint a "nagy gamerek" akik évente cserélik a vga-t. Ezért nem akarok párezer forinton kockáztatni. Ezért is fizettem pluszban 1 év cseregaranciát a pcx-nek. Ha gond van a kártyával pár napon belül cserélik, garantáltan. Nem kell megvárnom a több hetes bevizsgálási procedúrát. Ez is plusz biztosíték arra, hogyha mégis van valami akkor a lehető legkevesebbet szívjak.
-
Dany007
veterán
Szvsz tökmindegy melyiket veszed. Én is sokat vacilláltam ezen.
A 270 egy 7870. Ennyi. Most OC nem OC pár fps-t jelent maximum. Igazából nem releváns.A driver meg megint tökmindegy. Ismert bugok javítására jó egy új driver, másra érdemben nemigazán. Attól nem lesz +10 fps-ed. (max ha bejön a Mantle ) Úgyhogy szerintem fölösleges ezen rágódni.
-
Dany007
veterán
válasz z0l1ka #42276 üzenetére
Én is a 8 magosra szavazok ha lehet.
Amúgy nálad most mennyire érezni a proci limitet azzal a procival Single-ben?
Csak mert nekem egy 5800k alá lesz ez a kártya ami kb teljesítményben egyezik a tiéddel. Mondjuk én 20%-ot simán rántok rajta felfelé teljesítményben is nem csak frekiben. -
Dany007
veterán
válasz G4RWIN #42301 üzenetére
Nem akarok bunkó lenni de ez a VGA a pcx-nél 47k. És kevesebb rosszat hallani róluk, mint az iponról. [link]
Ami a kártyát illeti.
A 270 - 270x - 7870 kb ugyanaz a kártya csak órajelekben van különbség. A 270 és 270x-nek magasabb a memória órajele, ezáltal nagyobb a sávszélessége, mint a 7870-nek. Egyébként pedig csak órajelekben különböznek, abban se sokat. [link] Lap alján az összesítőt érdemes megnézni.A 270-es kártya a legtöbb esetben csak 1 tápcsatit kap. Emiatt nem húzható annyira, mint a 270x és a 7870. De annyira meg még simán fel lehet húzni, hogy beérjen egy alap OC-s 7870-et vagy egy alap 270x-et.
Amúgy meg alapórajeleket hasonlítva a 270 = 7870-nel.A kérdésre válaszolva... Tőled függ. Ha komolyabban akarod húzni a kártyát, akkor talán megéri a 270x-re a plusz 10k. Bár talán akkor sem. Az alap 270x-ig a 270-et is fel lehet húzni az 1 tápcsatival a tesztek alapján.
-
Dany007
veterán
válasz G4RWIN #42305 üzenetére
Igen, emlékszem karácsony környékén volt ott gebasz rendesen. Állítólag azóta sokat javult. Remélem is, mert ma érkezik tőlük egy rakás cuccom, köztük egy 270x is.
A iponról meg régebben hallottam nagyon rosszakat. De ez igazából bármelyik boltra rámondható.No a lényeg, hogy a procid - amit a másik topikban olvastam - elbírna erősebb kártyákat is. Tehát igazából tőled függ.
Ha az ár szempont akkor maradj a 7870-nél. Szoftveresen is húzható feljebb, nem kell hozzá tudás. Olcsóbb, mint a sima 270, teljesítményre meg kb ugyanott van és gyári OC nélküli változat már nem is nagyon van.Azt szokták mondani itt a nálam tapasztaltabbak, hogy amire nem elég a sima 270 oda már a 270x sem elég. A 270 meg egyenlő a 7870-nel.
@Steve198310:
Ne erőltess rá Sapphire-t mikor már kinézett egy MSI-t!
Bár tény, hogy arról az MSI 7870-ről azt írták elég hangos. Érdemes utána nézni egyéni teszteknek.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42309 üzenetére
Okés, de attól függ mire vagy kíváncsi.
BF4-et meg hasonlókat még nem akarok kipróbálni.
Ugyanis az fps "karrierem" véget ért az MW2 időszakában. Úgyhogy a játékokat onnan fogom kezdeni szépen időrendi sorrendben végigvinni. Attól félek ha meglátok egy BF3-4 szintű grafikát nem lesz kedvem az MW3-hoz...
Tudom idióta vagyok, de összességében azért vettem kártyát, hogy az elmúlt 3-4 év játékait bepótolhassam.Egyébként ami a BF4-et illeti Tailor74 kollegának ugyanilyen proci alatt ugyanilyen kártyája van (Asus 270xTop) nála 1080p Ultrán 4xAA-val 40-45fps a BF4, lag meg microlag nélkül. Ha valakit épp ez érdekelne.
3Dmark11 már letöltve készenlétben áll. Viszont ott is leginkább a Graphic Score lesz az érdemleges, mert az összpontszámot lefogja húzni a gyenge proci.
Persze ettől függetlenül a Graphic Score releváns összehasonlítási alapnak számít így is úgyis.Esetleg még enyhez tuningot nézhetek, bár nem áll szándékomban húzni a kártyát, max próba erejéig.
Ami a hangját illeti szintén nem tudok majd érdemi objektív véleményt adni, ugyanis szigetelt házam van 4db házventillátorral és így is alig jön ki hang.
De persze szubjektív véleményt majd mondok róla mindenképpen.Esetleg ha ilyen Vally vagy Unigine-es teszt érdekelne valakit, akkor azt is szívesen felrakom.
Viszont beszerelés és tesztelés legkorábban szombaton várható. Előbb nincs rá időm, plusz asszony + gyerek otthon, nem is tudnám szétborítani a gépet... Márpedig "fúrnom-faragnom" is kell, új kábeleket behúzni stb... plusz akkor már kap egy nagytakarítást is a gép... Szóval ha nincs semmi gond, akkor szombat délután már lesznek érdemi eredményeim. Ez a terv. Aztán kitudja mi lesz belőle.
@mexel:
A sima 270 biztos, hogy nem gyengébb, mint az alap 7870! Már csak a nagyobb memória sávszélességből adódóan sem.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz katt777 #42313 üzenetére
Ne mond már. Igaz én még "élőben" nem láttam, csak videóról..
De azt mondják a CoD - Ghost egy rakás fos grafikailag, a BF4 meg mindent visz...
Mondjuk kört soha nem tudtak rajzolni játékban normálisat. Asszem az még Crysis 1-2-ben is szögletes volt...Akkor minek van durva grafikája manapság a Crysis 3-on kívül? Mondjatok már jó címeket...
-
Dany007
veterán
válasz Grave_444 #42316 üzenetére
Köszönöm! Fc3-on már a videokon is átjött az amire gondolsz.
A metro-t is szívesen kipróbálnám, de szvsz azon félnék! Főleg, hogy nemrég újítottam be Dolby Headphone-ra... FC2-ben próbáltam és elég komoly térhangzást generál... Szvsz ott fosnám össze magam a monitor előtt.
A Sniper is fel van írva a listámra, de nem gondoltam volna, hogy Cry3-as! : o -
Dany007
veterán
válasz Dark KillerX #42319 üzenetére
Jajaja! De egy rendesen húzott 7850 az már = 7870-nel. A 270x meg csak egy "picit" húzottabb mint a 7870.
Tehát ezek közel vannak egymáshoz.
Plusz valószínű, hogy a kollegánál - ahogy majd nálam is - a proci lesz a visszatartó erő. Jó, mondjuk a FX6300 annyival nem előzi meg az 5800k-t, de annyival viszont simán, mint amennyit az fps-ek tükröznek. : )
Tehát szvsz ezt is figyelembe kell venni.@Grave444:
Kinek mi. Volt olyan játék amivel max 20 percet tudtam tolni egyhuzamban aztán ki kellett lépni "Pihenni". Skyrim szerintem nem az én világom, bár rá tudok kattanni az ilyesmire is.
Az FC3-ra meg kíváncsi leszek, mert az FC2 féle "menj ide és ölj meg mindenkit végtelen ciklusban" igen hamar unalmassá vált. Kb a játék negyedéig bírtam.Az időtartam meg relatív. Én szeretek lassan játszani. Szépen, megnézni a grafikát, a környezetet. A harcokat is átgondoltan, minél kevesebb lövést kapjak stb... Szal szeretem beleélni magam.
Manapság hogy több gameplay videót nézek sokszor kiábrándító. Mintha agyatlan ész nélküli lövölde lenne az egész. Pedig egy MW se az volt- teljesen-. Tehát semmi valósághoz való kötődés. Ki a nyílt terepre azt írtani akit látsz. Az, hogy közben téged is szarrálőnek kit érdekel amíg van hp... És kb átfutnak így a játékon. Na ez nem az én stílusom. : ) -
Dany007
veterán
Történetesen egyetértek Grave444 kollegával.
"Nekem az a kártya tetszett, a sebessége pont jó volt."
Akkor mért adtad el? Vagy most nem értem. Azt mondtad volt egy 7870-ed. Okés. De akkor most mért vettél "helyette" egy sima 270-et? Tényleg kb u.a. a kettő.
De tényleg az van amit az előttem szóló írt. 270-270x-7870 egy kutya. Minimális a különbség fps-ben. De tényleg, amiket én néztem teszteket, ott ilyen 2-3 fps volt a max, esetleg 5.
Ha érdemben is erősebb kártyát akarsz akkor a következő lépcsőfok a 280x. Zöld oldalról meg a 770.Más.
Közben nekem meg ma megjött a 270x. Állatul néz ki nagyon. De tényleg nagyon brutális élőben. Gyönyörű szép, igényesnek tűnik. És 800g tömegű. Piszkosul nehéz. A képek nem adják vissza ezt a szépséget. A hűtő borításról elsőre azt hittem, hogy fém. Annyira szépen megvan munkálva annyira szép a felülete...
Kíváncsi vagyok hogy fog szerepelni. Azon gondolkodtam, lehet 3Dmark mellett én is nyomatok valami Vally Unigines tesztet hogy a proci a lehető legkevésbé szóljon bele a végeredménybe.
Ja, úgyhogy klubtag lettem!
Beszerelés után úgy tervezem, hogy első dolgom lesz felrakni az Asus oldaláról leszedett legújabb drivert. Utána mentek egy biost egy kollegának mert megkért, hogy mentsem le neki az eredetit. Utána felrakom az új biost, majd a GPU Tweek programot. Ez a terv. Rendben van ez így szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42343 üzenetére
Áh, egyelőre még megtartom. Ki se próbáltam még
Biost meg azért frissítek, mert írták az Asus oldalán. Hogy a flickering megszüntetésére tegyem fel a legújabb driverüket meg a legújabb biosukat. Én meg mondtam hogy okés. Ezen nem múlik.
De biztos jó a sima amd-s is, de ha már az Asus oldalán ott van direktbe az ajánlt verzió letölthető akkor minek próbálkozzak mással.Az SLI hídon pedig nem volt védőnyavaja! Sőt, úgy láttam meg is volt kacolva az a rész valahogyan. Fogalmam sincs hogyan. De csak ott az SLI-s / CF-es érintkezőknél kb 2mm-en.
Szóval na, én nem vettem volna le.
DVI-HDMI-vel lesz összekötve, igen. De csak azért, mert HDMI-HDMI-vel a TV lesz rajta továbbra is.@bombibmw:
Tuti hogy fém? Csak mert megkocogtattam és úgy már műanyag érzés volt... Jó nagy fail lenne ha tényleg fém lenne... Mondjuk csak pozitívum. Jobban vezeti a hőt mint a műanyag.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42358 üzenetére
Butaságokat beszélsz. A DVI sokkal jobb
képminőségetés egyben sokkal nagyobb felbontást is képes átvinni, mint a HDMI. Nézd csak meg a monitoros topikban, ott is mindenkinek DVI-t ajánlanak, mert összességében az a jobb.
HDMI-n keresztülmax 1080p-ttudsz átvinni, DVI-on pedig 2580x1600 akármennyit, nem tudom pontosan, de jóval többet, mint hdmi-n.Már kezdem én is átvenni tőled a hülyeséget. Már megbeszéltük párszor. Ha a jel átmegy akkor HDMI is ugyanolyan szép képet ad, mint a DVI és fordítva. Digitális jelek esetében nincs minőségbeli romlás csak hibás kép lehetséges. A kettő mocskosul nem ugyanaz.
Inkább próbáljuk kitalálni mi bánthatja a szemedet. De nem a kábel lesz az fix, de nem is a vga kártya.
Monitor, monitor beállítások, fényerő, kontraszt, frissítési frekvencia. Ezekben keresd a választ.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
"Ez azt jelenti hogy a vga eddig bírja és a határain mocorog? Mert ha így van akkor viszont számít tuningnál kb 50-100Mhz is bőven."
Nagyjából igen, így van. Próbáld ki, hogy nézel egy fps diagrammot mondjuk 5-10 perces játékról így. Majd felnyomod 50mhz-el feljebb és úgy is nézz egy 5-10 perces fps diagrammot. Aztán nézd meg a különbséget.
Amúgy milyen procid van? -
Dany007
veterán
válasz kovsol #42365 üzenetére
Jajaja... bocs mar kezdek teljesen belekavarodni ebbe a hulye rossz kabel - rossz kepminoseg komediaba
@ mexel:
Jo kerdes. Ugy emlekszem frapszel lehet valami log fajlt iratni. Ahol kiirja min max atlag fpst... de nem tudom abbol hogy lesz diagram.
A lenyeg hogy fix osszehasonlitasi alapod legyen.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz katt777 #42408 üzenetére
Megkésve bár de törve nem.
Hát kíváncsi leszek komolyan mondom... A BF3-at istenítették anno, arra tisztán emlékszem. A BF4 picivel jobb lett állítólag. A Ghost meg az ezeréves MW alatt futó motor tuningja ezért szidták sokan.
No, de így legalább mindenféle várakozás nélkül állok majd neki, aztán meglátom.
Mondom, legutóbbi játék amit komolyabban full grafikán űztem az az MW2 volt. Azóta csak videókat tudok nézni az újabbakról vagy esetleg diavetítést de ahhoz meg nem volt sok kedvem.Szerk.: jól emlékszem te voltál az akit valamelyik CPU-s topikban / VGA topikban agyba főbe tiltottak kifele? Valamiért valami beugrott a nevedről. És a tuning meg a kitiltás jut eszembe rólad.
Nem, nem láttam. Sokat kihoztak a Dx9-ből az biztos. De azt hittem már rég felhagytak vele és mindenki Dx10-11-ben tolja már. X3 amúgy mit takar? : o
@juve600:
Hűha! Elég sokminden van offon, miért? : o
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42431 üzenetére
Mesélek!
Egész nap melóztam. Már fél 9-kor kint voltam terepen 2 emberrel... nyomtam négyig. Na jó, leginkább ők nyomták, de a szellemi munka fárasztóbb Utána gyerek-család. blablabla... Fél hétkor kidőltem egy órára... sok volt ez a hét. Most meg itt vagyok.
Szombat a beszerelés napja. Lepasszolom a családot anyósékhoz aztán go.
Estére már remélhetőleg lesz eredmény. (azért estére mert sokat kell barkácsolnom meg van még pár cucc mellette) De nem felejtettem el a biost@Zin:
Neked meg van egy fullos procid. Nem büntetném egy középkategóriás vga-val. Ahogy előttem is írták, 280x-et neki!
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42485 üzenetére
Én se értem, de legalább már elhiszed, hogy nem a kábel miatt van.
Remélem én nem fogok szopni ilyesmivel holnap...Tényleg nem tudom mért van ez nálad. Nekem az elmúlt pfúh kb 16 évben volt vagy 8-10 féle VGA különböző PC-imben kezdve a 4MB-os S3trio-tól a Voodoo2-n át egészen a mostani APU-s IGP-ig. Plusz számtalan ismerős / haver / rokon / cég gépét szereltem, használtam stb... És soha, soha egyszer sem tapasztaltam olyat, mint amiket te leírsz.
-
Dany007
veterán
No, időközben elkészült a rendszer. Bent van a 270x.
Első körben feltoltam a legújabb drivert az Asus honlapról, majd utána a legújabb Bios-t is.
Gondoltam kezdek 3DMark11-gyel, de már az első teszt alatt lefagyott az egész gép. Nem tudom miért. Hőmérséklet biztos nem.
Aztán épp ezért, futtattam Aida stressztesztet. Gpu-t és Cpu-t is terheltem. Közben Gpu-Z-ben figyeltem az értékeket. A gpu 63-64 fok között ingadozott maximum. A V-ram felment 68-ra is, de átlagnak 60 fokot írt. Cpu meg max 48 fok! Úgyhogy ez nem sok. Mindezt azt hiszem olyan 38%-on tette a a vga hűtője.
Vagy 20-25 percig terheltem, minden gond nélkül viselte.Aztán futtattam megint a 3Dmark11-et, ahol eljutott a phisyx tesztekig, de ott meg unknown errorral kilépett. Fogalmam sincs miért, pár néztem a performance módban csak 1280x720-ban futnak a dolgok. Ott meg nálam garantált a cpu limit.
Majd mindjárt próbálok pár játékot aztán meglátjuk... Nem igazán értem ezt a 3DMark dolgot, de ha csak ennyi akkor pont nem zavar. Furcsa, mert ha cpu / gpu miatt hibázott, fagyott le, akkor azt stresszteszt alatt is kellene produkálnia. Na mindegy, hosszú még az éjszaka.
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42559 üzenetére
Passz nálam eddig semmi extra a 3Dmark-os dolgon kívül... De még messze van a tesztek vége... Stressztesztet jól tűrte. Ez egyelőre nyugtat.
Most tolok fel egy GTA4-et, bár az erősen proci igényes, de ahhoz tudok viszonyítani. Aztán lehet black ops2-t is megnézem. Most hirtelen ezek vannak kéznél. -
Dany007
veterán
Gyari biost hogy tudom visszatenni?
Valami gaz van mert gta4 kozben is befagyott... kb 1 percet mentem... aztan megakadt a kep majd kekhalal... volt mar ilyen valakinek?
Gondolom a seasonic ht 500-as tap boven eleg neki... akkor meg mi lehet?... -
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42567 üzenetére
kb semmit... hogy nezzem meg az ujonan berakott hardvert stb...
Szerk.:
Most az új driverrel már elég sokáig bírta... de csak kékhalál lett megint...
Biztos nem rendszermemória mert az már bent van lassan egy éve. Sose volt még ilyen.
Most megpróbálom a gyári biost aztán ha az se akkor passz...[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Steve198310 #42569 üzenetére
Az okés, de mit kéne látnom belőle?
Van egy hal.dll meg egy ntoskrnl.exe. Az egyik valami hardver abstraction layer dll a másik meg nt kernel&system...És ha jól látom most előjött firefox-ban az a bizonyos villogás is.
-
Dany007
veterán
válasz BogyóBP #42574 üzenetére
Asszed en nem vagyok ideges? Dehogynem...
De nem tudok mit csinalni, ki kell tesztelni...Szvsz 3 oka lehet:
hardver hiba
driver hiba
tap hibaszurke halal amikor csak beakad es megfagy a kep nekem is volt csak a reset segitett.
De leterheltem aidaval, 20 percen at 100%ig ment a gpu gond nelkul. Jatekban meg 5 percet nem birt ki.
Nem csikoz, nem villog. Ezert gondolom hogy talan nem hardverhiba.A tapom meg eveken at hajtott egy c2d + 9800gtx kombot, ami durvan tovbbet fogyasztott osszesen mint ez a konfig...
Ezert gondolom h talan nem tap gond.Meg azt tudom csinalni hogy elviszem ismeroshoz masik gepbe h probalja ki.
Ha nala is gond lesz akkor visszakuldom gariba azt kesz.
Am neked milyen kartyad van? Es nalad mi a gond? A leirasod alapjan ua mint nekem...
-
Dany007
veterán
Nem nem teszteltem előtte, viszont az éjszaka folyamán visszaraktam a gyári biost. Plusz a legújabb drivert az AMD oldaláról. Elsőre már azt hittem jobb lett a helyzet, de csak kicsit később jött elő, amúgymeg u.a.
Elpida ramos bizony, de a memória órajel nincs is húzva. Mindegy egy próbát megérhet ez is.
Amúgy AIDA-val lestresszeltem a gpu-t is. Közben néztem gpu-z-vel és tényleg fullon ment minden a Top órajelnek megfelelően. majdnem fél órát hagytam így és gond nélkül vitte. Gpu 64 fok fölé nem ment.
Szóval furcsa, mert a 3Dmark is meg a játékok is egy idő után akadnak ki, fagynak le. Viszont ha terhelem akkor semmi.
Viszont még mielőtt órajeleket állítanék újrarakom a win7-et. Egy kollega mesélte - meg külföldi fórumon is ezt olvastam -, hogy neki ekte ugyanezzel a konfiggal ugyanezzel a kártyával ugyanez a baja volt első körben. Állítólag a win7-nek nem tetszik, hogy eddig igp-ről ment minden, most meg dvga-ról... És ő újrarakta a win7-et és azóta minden hibátlan.
Úgyhogy ez lesz az első nálam is, remélem megoldja a problémát. Plusz ami még emellett szól, hogy amit kiolvastam a bluescreenvirewerrel ott is valami NT-kernel dolgot írt hibának, amiből én szoftveres gondra gyanakszom.Szerk.: egyébként az Asus-os programot még nem telepítettem fel. Nem tudom, hogy a boost az automata vagy én kapcsolom, de gpu-z-ben 1120-on ment a gpu. Ez szvsz már a boost órajel. Tényleg ha nem megy sehogy akkor megpróbálom visszavenni az órajelet.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Huh tényleg, jó is hogy írod. Le is szedem a Heaven-t. Mégis gyorsabb mint GTA4-gyel tesztelni.
Ja, hát igen az Aida az aida nem ugyanaz. Bár nekem cpu-nál gyorsan kiköpte ha gond van.Csak igazából nem nagyon akarom visszavenni az órajeleket se ha nem muszáj. Persze ez csak ilyen ego dolog ha már tudja a kártya papíron akkor legyne meg. De havisszaveszem egy 70-80mhz az se lesz tragédia.
Igen-igen Asus 270x Top.
-
Dany007
veterán
Hehe én most azzal szívok... De még nem tudni mi az oka. Lehet csak win reinstall kell, lehet a tápom gyenge, bár ezt nehezen hinném el.
Majd jelentkezem ha sikerült elérni valamit.Első körben drivert tisztázd le teljesen és tedd fel a legújabbat. Aztán tesztelj.
@R3laX:
Igp tuti ki van kapcsolva. Külön profilt csináltam erre a konfigra. IPG disabled és elsődleges vga-nak PCI-e van megadva direktbe. De látszik is mert megint 8Gb ramom van. : ) Igp-vel ugye kevesebb mert az abból veszi el.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Na lefuttattam a Heaven-t! Simán végigment.
Gpu-t 1120-on járatta, hőmérséklet 64 fok fölé nem ment...
Mindent alapon hagytam kivéve a felbontást, az 1080p-n mentMost akkor nem értem. 3Dmark meg gta4 kifagy 1,5 perc után, ez meg nem?
Az számíthat, hogy tegnap egy monitorról ment DVI-on keresztül, most meg TV-ről HDMI-n keresztül? Gondolom ennek semmi köze a fagyáshoz... Legalábbis remélem.
Na majd mindjárt kipróbálom itt is a GTA-t.. -
Dany007
veterán
válasz lowzor #42589 üzenetére
Egyszer a phisics-nél vagyott ki egyszer meg már az első teszt közepén. A tengeralattjárós közepénél.
A proci húzva van, de alig. A ram meg alapon.
Plusz így megy már a gép vagy egy éve. És mikor ipg-ről ugyanilyen procibeállításokkal játszottam gta4-gyel az nem fagyott ki... Igaz akadt is rendesen.
Szóval továbbra se értem. -
Dany007
veterán
válasz lowzor #42592 üzenetére
Bakker, úgy néz ki igazad volt!
Visszavettem a cpu-t alapra, de feszt annyit hagytam neki, amennyit a tuningolt órajelesnek állítottam be.
Plusz a ramokat is auto-n hagytam.
Mert ugye nekem 1866-os ramjaim vannak, de ezt valahogy fel kell ismertetni a bios-ban különben csak 1600-asnak látja. Nem lényeg, szóval ezt is alapra állítottam..És nem fagy kI! Már vagy 15 perce nyomom a gta4-et!
Viszont most nem tudom melyik lehett a bűnös a ram vagy a proc vagy mindkettő... De akkor így még emelhetem az órajelet csak több feszt kell adnom neki, nem?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest