- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
SUPER MUSTACHE: EV9V7-HXHKY-6E0JK
-
stratova
veterán
No, kend formában van. A mindent alárendel véleménnyel csak részben értek egyet, mondjuk úgy hogy a gyerek kerül első helyre. Az sem igazán jó ha csak a gyerek tartja össze a kapcsolatot, mert tegyük fel jó esetben anya és apa is örömét leli a szülőségben mert a kis jövevény rengeteg vidámsággal fűszerezi meg az életét, jó látni ahogy fejlődik - esetleg még pár dologra büszke is lehet. Nem utolsó sorban egy közös cél és jó esetben sikerélmény a gyerkőc is. De ettől apának ha ritkábban is női mivoltában is szüksége van anyára. S anyának is hagyni kell időt arra, hogy elmondja a gondolatait megfelelő törődést és figyelmet kapjon, kikapcsolódjon esetleg kapjon mindkét fél egy héten legalább egyszer egy szabad estét. S legyen amikor a apa vagy más vigyáz a gyerkőcre (nálunk ez utóbbi még in progress).
Egyedül felnevelni egy gyereket úgy hogy:
- a lehető legtöbbet foglalkozol vele s tanítgatod, ellátod
- a saját teendőiddel (és itt még nem a hobbira gondolok) is haladsz
- kialszod magad
- hagysz magadnak naponta vagy legalább egy héten egyszer egy kis szabadidőt...szvsz nem lehet, valamelyik biztosan kisebb nagyobb mértékben csorbulni fog s ketten sem mindig egyszerű nagyszülők segítsége nélkül vagy ritkább segítségével. A prücsök nagyon sokat ad, de sok energiát is igényel.
Erről majd Mackó úr és OrmányosKormányos is nyilatkozhatna Don és Jakusj kolléga mellett. -
Televan74
nagyúr
CHRONICLES OF A DARK LORD EP 1: 9YWC0-9N876-HAXV2
Én ma megvettem a Fallout 4 -et 12 fontért a GMG -n.
-
DiszNóÓl
senior tag
válasz
Gyuri27 #3079 üzenetére
Emag fészbúkját kell olvasni most, mindenki sír, hogy már 7 után 10mp-el nem volt semmi
Én meg simán megvettem a Mi4C-t 8 óra körül...
(#3081) Habugi
Nővéreméknél most 4 éves az első gyerek a második fél éves, 26 és 31 évesek, házfelújítás(kőműves a szakmája sógoromnak szóval csak a villanyszerelést kellett másnak csinálni, meg a tetőszerkezetet), hitel(fundamentás), kocsi is van. Szóval falun tényleg eléggé más, mondjuk ki tudja mi lesz a vége... -
hackeeeee
Jómunkásember
Erre röviden annyit tudok mondani, hogy egy rendes családi élethez, nem kell házasság.. Az csak egy kis plusz.
Attól függetlenül, az még mindig megvan, hogy valahol el kell döntenie, hogy mégis melyik utat válassza.
Van pár friss diplomás ismerősöm, aki úgy döntött inkább, hogy diploma után családot alapít, utána még suli, majd utána megpróbál elhelyezkedni. Persze van fordított is.. aki diploma után nekiindult, dolgozott, és több év után döntött úgy, hogy család, mert megvan rá az alap.
Reggelt, indulás.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #3072 üzenetére
Már a padlás is televan nálam ezzel a na "de mi lesz a nővel" témával, biológiai óra, karrier.., meg a f@szom, az.., bullshit.
A gyermekvállalás felelősség, etkötelezettség stbstb egyéb közhelyek, ez egy olyan párnál akiknél mindkét tag IQ-ja 50felett van egyet jelent azzal hogy felfogják ezentúl mindent alárendelnek.
Aki nem (loreál'.., ugye) az persze sír mint a szopós malac és "felnevel" maga mellé egy újabb érzelmi/emberi/erkölcsi roncsot, mert kín szenvedés 5-15évig lavírozni és kötélen táncolni a saját önzés, a párja önzése és a gyerek érdekei között, aki pedig az egésznek a levét megissza az a gyerek..Huszonévesen milyen egzisztenciája van az embernek? Mit tud még arról hogyan működik a világ, mi lesz az a szakma amit 20-30évig csinálni tud majd?
Manapság ez az időszak semmi más csak a frusztrációkkal teli gyerekkor kitolt, ön és útkereső időszaka.Ezt napokig lehetne még marcangolni/ragozni..
Nő/házasság/gyermek..
Az gondolom megvan h 10-ből 9 házasság válás, mégha csak a jobb sorsú, az átlagnál szerencsésebb fiatal házasokat nézzük is, akiknek volt lehetősége tanulni, felsőoktatásba menni stb, kijönnek a suliból a friss diplomájukkal és? Nincs előttük semmi, illetve de, van, egy lepukkant albérlet lehetősége, amit a sokatérő diplomákkal alkalmi munkákból fenn is tudnak tartani, ideig-óráig, a kiszolgáltatottság ide nem elég kifejező.
Az egyik jóképességű 1-2év után talán lassan már fel is fogja mit vállalt, kilép, a másik meg ottmarad a gyerekkel.., na annak is annyi kb.Ez nagyon-nagyon tömören a mai magyarországon a korai gyermekvállalás és akkor azt a síkot még nem is érintettem hogy a nők sportot űznek abból h felcsináltatják magukat apucival aztán kivágják mint a macskát szarni mert hipóval megmosták a fejüket hogy egyedül is fel tudják nevelni a gyereket.
A jogban minden az anyát védi, _minden_, konkrétan azt csinálnak amit csak akarnak.Mindenfajta felelősségrevonás nélkül barmolhatják szét a másik, a saját és a gyerek életét is, rosszindulatból, primitivitásból, önzésből, szörnyű de lényegtelen h melyik..
Pepitában, csak mert kezdem magam felbosszantani (már ismerheted szóbeli kommunikék alapján milyen is ez nálam..
), a 30év (de főleg 26-27 ahogy Orrmány is írta) alattiak itthoni családalapítása nem más, mint egy tökéletes recept arra, hogy szellemi és érzelmi nyomorultak sorozatgyárthassanak szellemi és érzelmi nyomorultakat. Semmi több..
Ha csak kicsit is be akarja illeszteni az ember a fogyasztóállatoknak nevelt társadalomba ez a vödörnyi sz@rt és összeszedi a gondolatait, számba veszi a sorvadást, előrevetít és mindezt meg is tudja fogalmazni akkor nagyjából az lesz majd a könyv és eme bájos kis történet címe hogy "egy civilizáció bukása..".Ez volt a "modern"/"nagyvárosi" verzsön, a vidéki/falusi 99%-ban valószínűsíthető eseménysor más, sok szempontból emberibb vagy emberközelibb de végkimenetelében mégis nagyon hasonló..
Há' jókedélyű phéntek rheggelt mindenkinek..!
-
Gyuri27
félisten
Azt hittem már mindenki nyálazza a fekete pénteket.
-
hackeeeee
Jómunkásember
"A lányok olyanok, mint a WiFi. Látnak minden lehetőséget, de csak a legerősebbhez kapcsolódnak. A fiúk pedig, mint a Bluetooth. Kapcsolódnak mindenhez, ami a közelben van!"
Jóéjt.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Beretvás #3073 üzenetére
"rafallba" ez mi?
Jah, 25 év alatt -ha nem gazdag apu, anyu- értelmetlen a gyerekvállalás, a semmire... 25-35 között OK már, addig csak összejön valami. Nekünk jövőre letelik a hitel, egy kisebb marad csak még 3,5 évig. De lassan mire megöregszünk, lesz lakás, autó... lol
-
hackeeeee
Jómunkásember
Egyet értek..
De amúgy, ennek van 1 másik véglete is.. Főként női szemmel.. Mégpedig, mit csináljon?
Nagyjából 2 lehetősége van, az egyik, hogy so fiatalon családot vállal/alapít, vagy nem, de onnantól ki tudja, hogy mikor lesz rá lehetősége, főként ha valami sikeres karriert tud felépíteni, mellette már lehet, hogy nem fog "belevágni".
-
hackeeeee
Jómunkásember
Eljutottam odáig, hogy megnézzem a Mastercase-t, kibontottam.. Hát,kegyetlen.
Kibaszottnagy, kibaszottnehéz, és kibaszottjólnézki..
-
Beretvás
veterán
lobaccco kártyát valaki? [link] régi kártya de azért elcserélném a veséteket érte..
(#3059) hackeeeee: értem én. nem hiába nincs nekem sem most muff a háznál egy ideje, pedig közel sem volt olyan durva az életem mint neki. probáltam kicsit vidámabbra fogni bár lehet nem kellene..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Beretvás #3057 üzenetére
Áh hidd el, van egy szint..
Engem is baszogatnak sokan, hogy de miért nem, blablabla.. ehhez képest szinte csak a szart hallom az ismerősöktől, meg azt, hogy ez ilyen gyökér, ez ekkora köcsög, stb, stb..
Én közel sem kaptam ekkora pofont, mint Gyuri, vagy lehet, hogy innen mások, de átértékeltem, hogy miért is jó egyáltalán beleélni magam olyanba, ami mint kiderül, már csak valótlan hazugság volt.. És nem, nem voltam házas, csak.. tervezgettem az életem..
-
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Gyuri27 #3042 üzenetére
Tudom, hogy egy váláson keresztülmentél amit nagyon nem szeretnék átélni. Van egy kollégám aki ugyanebben a cipőben járt, 54éves és 2 éve keresett egy barátnőt akivel azóta is együtt vannak, mert Őt is megcsalták.
Nem azt mondom, hogy keress egy barátnőt, de mindenképp tereld el a gondolataidat valamivel, hobbival. Pl: Én szeretek mikro elektronikát buherálni meg fegyenc edzeni, Te is csinálj valami hasonlót.(#3046) Beretvás
Akkor itt a hiba, az edzés felejtős egy-másfél hétig. Utána is csak lány fekvővel kezdj és valószínű, hogy nem jön elő a fájás. Addig is pihentesd! -
Apucy01
őstag
mentem srácok jók legyetek!!
-
Beretvás
veterán
válasz
Gyuri27 #3042 üzenetére
mit mondjak.. nem ugy nöttem én sem fel mint az átlag.. nem volt hogy nem csinálom, kint meloztam a szülökkel még a többi kis elkényeztetett köcsög alá tettek mindent.. de talán jobb is, söööt.. amim van azért megdolgoztam semmit nem kaptam én sem, ugyhogy átérzem a dolgot vénséges Troll...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Úgy router beüzemelésre került tegnap, dolgozik szépen, a réginek pedig megvan az új gazdija, úton van hozzá.
-
Televan74
nagyúr
Úgy néz ki,hétfőre jön a csere HDD.
A picike pöcökizgatómat meg békén hagyni! Már lógósra vette a figurát.
-
Televan74
nagyúr
Újra itthon.Nagymama két hétre letudva.Fát hasogattam neki, meg le kellett vág két vastag diófaágat.
Vizsgák tegnap letudva.Jövő héten kiderül hogy 12 -es leszek e.Megyek játszani!
-
Gyuri27
félisten
válasz
stratova #3020 üzenetére
Menjél már. Nem tudom mire használja a borotvát, de biztos nem arra amire kellene. A mai fiatalokon nincs szőr. A fiúk úgy néznek ki mint a lányok. Én nem tudom hova fajul ez a világ. Régen egy pasi szörös volt. Egy nő csupasz (mindenhol). De most. Ehh jobb erről nem beszélni. Mert csak felidegesítem magam.
-
Beretvás
veterán
Dolgozni szorgalmassan
-
Televan74
nagyúr
Jó reggelt! Hoppá már nem reggel van? Részvétem a korán kelőknek.
-
Apucy01
őstag
Reggelt lények és szörnyek!
-
Beretvás
veterán
Reggeltet a naplopokoknak..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Én ugye csinálom a DLC küldetéseket, tombokat, amiket csak tudok, így elég lassan halad..
Én ugye sima SMAA-val tolom, nem nagyon van rece, SSAA-val még jobb lenne, de elég drasztikusan csökken tőle a teljesítmény. Szal, fogalmazzunk úgy, hogy SMAA-val szebb a játék, mint 390-nel volt.
Vram kérdés, Nálam átlagosan 6GB körül van, néha 7,5, vagy még kicsivel több.
Ó, az jó rész.. Már nem is emlékszem, hogy kellett megcsinálni.. fel is húzott annó.. már várom.
Reggelt az ittenieknek.
-
Gyuri27
félisten
Mai nap mottója.
Reggelt pupákok.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #3010 üzenetére
Paradox féle "4x" Grand strategy, ha nem ismered őket/nem vagy hozzájuk szokva akkor taccsra vág 5-10p alatt annyira komplex.
Az új TR tőlem is kapott annyit, sőt többet is, nincs vele igazából nagy gáz, annyit fájlaltam hogy a fejlesztések nem érnek sokat, kb a mainstory 40%-ánál már maxos volt a karakter.
A grafika elképesztően jó, annyi szépshéghibával hogy az összes élsimító eljárás amit beleraktak nem ér két fillért sem, még a VSR@1440p is töredezedt maradt mint a franc (cserébe ilyen lapáj-homály-elmosódott ocsmányság az összes AA-val a grafika), tán az SMAA-val állapodtam meg, gondolom maga a motor ilyen vagy a fene tudja, long story - short story, a fenti AAA-s észrevételem, konzolátiratoknál extra élvezet.Szerk.:
Egészen pontosan ezen a részen hagytam abba: [link]
Jól emlékeztem egyébként, SMAA-val kötöttem kompromisszumot, az FXAA volt true okádék, a TXAA meg mindennek az alja. Mondjuk nem néz ki rosszul de látszik amiről beszéltem, ez 1080p és látni mennyit ér benne az AA..
Mondjuk ahhoz képest hogy SzennyWorks nagyon szépen ment a 390X-el, még OC sem kellett mellé, plusz ahogyan az OSD-n is látszik, nem csak Valley alatt kazááááán..
A "4GB vRam mindenre elég manapság FHD-ben.." mantrának is feladja az utolsó kenetet..
-
hackeeeee
Jómunkásember
Ő, jah..
Játék közben igen, viszont volt olyan is, akinek standard power ON-nál szállt el..
Nekem így 65-70 fok között megáll játék közben, ha már kicsit befűt, plusz melegszik a szoba, de az még elmegy.
Jóanyag, próbálgattam meggyőzni magam róla, de nem ment.
Cserébe már ~15 órát beletoltam a TR-be, és még nem áll sehogy, cserébe gyűlnek az Achi-k.
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #3008 üzenetére
Cserébe megy mint a disznó!
Gainwardal amúgy sincs para, ez 90% hogy EVGA kártya volt még 'jánykorában, arra mindenesetre jó hogy egészségesen visszahúzza a valóságba az EVGA fanatikusokat.
Btw.., érik az új Win10, nagyon megnézném már az új 3TréMark tesztet.
Az a baj olyan mintha a fogamat húznák.., ezt a foskupacot is hetek alatt raktam olyan állapotba tavaly év elején hogy azóta sincs semmi problémám vele, előről kezdeni.., bahhh..Szerk.:
Azért ha van szenzor az OSD-k fénykorában.., kurvára el lehet ám kapni még pukkanás előtt.., tekintve hogy vagy ismerős vagy családtag még évekig szokta használni az általam kinőtt kártyákat, szeretek vigyázni rájuk és nem nagyon engedtem soha 70 fölé.., a tűzijáték pedig bőven 120+ fölött jön.
Más..
Nesztek egy kis Stellaris: [link]
Plusz egy hivatalos: [link]Neked már mutattam de hátha valakit megmar a topicból.., elképesztően berántott.
Mint mindent ezt is "kipróbáltam" első nekifutásra, manapság olyan mértéket ölt a szeméthegyek sorozatgyártása hogy ez sajnos kötelező, minősíti a játékot azt gondolom ha elárulom hogy kettő órával később már ott figyelt a Steam fiokomon..Igen, hihetetlen de igen, ilyen játékot is csinálnak még manapság, a sok AAA hulladékot meg ott egye meg a franc ahova és akiknek szánják őket..
-
Habugi
addikt
válasz
hackeeeee #3006 üzenetére
Neb@ssz hogy a tiéden sincs VRM szenzor?!
Még a VRM1-en sem? HWInfo64 sem mutatja?
Fel nem fogom miért szh@rrágózik ezen évek óta az NV.., így könnyű benevelni az átlag fogyasztómajmokat hogy milyen hűvösek a kártyák..
Neki milyen jól jött volna..: [link]
~10mp-től érdemes nézni a gépházat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest