Hirdetés
- Send to qBittorrent (with SavePaths): Egy apró Firefox kiegészítő qBittorrenthez
- Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
- -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- A Magyar Néphadsereg emlékére
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- [K2]: AnyDesk átverés
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
3870 ugyanúgy pusztulgat mint minden más, arra kell odafigyelni, hogy friss és jó paszta legyen rajta, jól szellòző házban, folyamatosan takarított hűtőbordával használd, egy jó msi afterburner profil se árt meg neki.
Elég melegedős, simán frlmegy 80-85 fokig még nyitott tesztpadon is. -
válasz
laskr99
üzenetére
Alapfeszen mondjuk kétlem, hogy meghalna de ugye bármi lehetséges.
#117864 DarthSun: Mások az igények ugye, én csak egy értelmetlen (mások számára biztos az) konfigurációt akarok létrehozni egy értelmetlen platformból, ha fogalmazhatunk így.
Nem kísérletezgetek a 8-as szériával, pont ezért nem is vettem meg egyik GTS-t sem (és nincs is tervben).
Mondjuk az FX 3700 (ami a 8800 GT megfelelője) pont ebbe a szériába tartozik, de a GT-ről nem olvastam semmi olyat, hogy annyira haldoklós lenne (majd kiderül). A többi széria meg amúgy sem izgat, több GeForce konfigom amúgy sem lesz (Radeon forever
), mondjuk egy GTX 260 SLI-t adnék.Teljesen mindegy mit építesz - a funkcionalitás, használhatóság a lényeg.
Hát ennek az a funkciója lesz, hogy jó lesz nézegetni, télen meg fűteni vele.
#117866 DarthSun: Na jó, de gondolom alapfeszen húztad nem szórakoztál ceruza moddal (vagy igen ?).

-
válasz
laskr99
üzenetére
Sima P5Q nekem bejött. Nagyon pörög FSB- ben és a maximalizálható órajelben(E8500). Baromi jó, de a fiókban van, elvesztette a küzdelmet összesítésben a 2magos Phenom-II ellenében. Tudom utóbbi későbbi, de látjuk hogy ez nálam másodlagos, a mindenkori retró kompatibilitás-funkcionalitás-teljesítmény dönt - tökmindegy milyen a vas, a használhatóság a lényeg.
-
válasz
laskr99
üzenetére
MSI is jó lehet sztem. Mondjuk a weblapjuk értékelhetetlen(gagyi bejelentkezéses, regisztrálós, szériaszámos keresős g*ci, ki a fa*om veszi ki a kártyát működő gépből, hogy megadja a gyártási szériát, amikor drivert keres), de az AMD honlapon levő driverrel is jó, szerencsére.
-
válasz
laskr99
üzenetére
Ha nem tervezed húzni szerintem nem lesz vele gond.
Nekem a 2 slotos Sapphire lehet megadta magát, utoljára amikor néztem nem nagyon akart képet adni (jó mondjuk én szegényből kisajtoltam az utolsó mhz-et is, szóval nem meglepő. Lehet sikerült overvoltolnom szegényt.
). -
válasz
laskr99
üzenetére
Nekem 1db van belőle(saját fotó, nagyon szép állapotban kaptam, ingyen), ez prímán műkszik, egyenest a királyságból jött, fénypostával házhoz. Általánosságban gőzöm nincs, csak evvel az 1darabbal van tapasztalatom.
775- höz tökéletes, ha jó állapotút, jól működőt találsz
. -
-
válasz
laskr99
üzenetére
Szép lett. Legalább látom a belsejét (nem mintha értenék hozzá, hogy mi milyen blokk). Ráadásul az egyik nagyon kedvenc proci, kettő is van belőle, az egyik Dell tokozású. Munka közben, a tesztben pedig lenyomta rendesen a K6-III+ - os rendszeremet.
-
Tothg86
aktív tag
válasz
laskr99
üzenetére
Lenyűgözőek! Főleg ez a néhány komolyabb chip mostanában. Olyan, mint mikor gyerekkoromban az alaplapok scifi városoknak láttam. Csak meg menőbb.
Szerintem is jó fejlesztés lenne egy szép homogén háttér, esetleg valami -skála mellé. Illetve valahova feltölteni, hadd nézegesse a járókelő. -
Alpi.
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Valahogy próbálj meg szerválni egy kis Tulsa magos Xeon-t ! Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy fest ! MAxi beteg, hogy az utólag "ráragasztott" L3 nagyobb, mint a 2 mag.
[Én kicsit Tulsa-m
]
-
-
jokeph
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Nem kétlem, az enyém egy korai 2,8-as példány volt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem szerettem, miatta kellett vennem egy thermaltake hőcsöves toronyhűtőt.

A 3,0-ás Northwood anno nálam jobban szerepelt, játékban legalábbis nem jött ki érezhető difi, a presi jobb volt kicsit konvertálásban, de ennyi.
A northwood-ból elég nehéz volt 60 foknál többet kicsalni.

-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Nem lenne igazán tuning.
A qx9770 1600-as fsb-vel 8-as szorzóval lett kiadva c-s steppinggel.
E5450-en 1333-as fsb és 9-es szorzó van, de ebből van c és e stepping is. Utóbbi sokat javít, kevesebb fesz kell és tovább bírja a húzást mint a c. Szóval fsb-t felrakod 1600-ra, szorzót visszaveszed 8-ra, és voila lesz egy qx9770, még a feszt kell auto-ról kézire és alapra állítani, hogy ne emelje a lap. E5450-nél nekem ez nem számít tuningnak, annál 4ghz környékén indul az élet
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
MSI afterburner + ventiprofil + jó házszellőzés = örök élet
Nekem is üvölt játék közben a 4870x2 Quad crossfire rendszer, de nem megy 70 fok fölé.
Gyárilag 90-100 fok se volt ritka zárt házban.
Plusz tisztán kell tartani, pár havonta mehet a sűrített levegő a lamellák közé.Az X48 2x4870x2 QCF mellett elkészült a 10 éves jubileumi1366-os 2xHD5970 QCF is, durva dx11 kezdeti csúcskonfig, a gtx 1060-at lepipálja.

Ezzel sincs gond
-
envagyok
veterán
válasz
laskr99
üzenetére
Ezt felénk régiházas apukának hívják magyarul

Mikor nincs családi vita, mennyit költ az emberfia cuccokra.
Volt olyan ismerősöm, akinek félmillás gépet raktam össze, a kívánalom mindössze annyi volt, hogy a régi p4-es házba legyen

De azt hiszem ezt már írtam egyszerEgyébként nem is rossz ötlet, igaz most rendeltem egy Thermaltake Level 20 VT fekvőalaplapos házat a 6/12-es i7-nek, és egy Radeon pro duo 8GB dual crossfire vizes vga-nak, de a következő egy fekvő at házas lesz

[link] -
flymi
addikt
válasz
laskr99
üzenetére
Hátulján látszik volt matrica, de már nem van.
Eeeee. Negatív. Addig nem piszkáljuk a hűtést, amíg nem volt gépre rakva. De még utána se nagyon, főleg ha nem akarom megtartani. Ha elrakom a gyűjtibe, akkor esetleg megérhet egy újrapasztázást, bár akkor se túl fontos, hisz mikor fogom elővenni legközelebb?!

-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
És gondolom, ha nem hívod őket, akkor nem szólnak maguktól...

Szép fogás!

Nekem most csak "nem retro" cuccok érkeztek ingyen. Csináljak vele amit akarok, túl sok helyet foglal ezért kaptam egy budget ATX házban 2-3. gen Asrock B75M lapot, G645 procival és egy HD6570-es videokártyával.

-
r0b3r
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Érdemes rájuk telefonálni...viccen kívül.
Múlt héten jártam úgy, hogy az eladó csak foxival volt hajlandó küldeni a cuccot.... na jó legyen.
Már előre tartottam tőle, hogy mi lesz ebből. 2 nappal a feladás után jött egy sms, hogy a csomagom átvehető egy másik automatában + a kód. Na gondoltam ez félre ment. Egyrészt túl gyorsak lennének magukhoz képest és még nem is oda kértem. Figyeltem a nyomkövetést, egész hétvégén és még a következő hét hétfőn is azt írta, hogy a raktárban csücsül és várja, hogy továbbszállítsák az automatába.
Na akkor hívtam fel őket. Kiderült, hogy az tényleg az én csomagom, csak nem fért be a terminálba és átszállították egy másikba. Azért nem jelezte a nyomkövetés, mert minden átszállításkor új csomagszámot kap a csomag, így a régi már nem élt.
Persze erről az apróságról értesítőt nem küldenek, így az új csomiszámot sem tudhattam. Szóval mehettem a másik automatához a város legszopatósabb helyére.
Továbbra sem csípem őket...

-
válasz
laskr99
üzenetére
Olyat sem láttam még, szép ! Veszek majd én is, feltéve ha találok..., bár majd később, most másra gyűlik a valuta.
(#59076) Venyera7 : erősebb procival még az NV6800GT is skálázódott. HD3850AGP a legerősebb amit tudsz bele tenni, de sztem a 6800 is elegendő.
(#59077) Aventyr : nekem nincs egyébként, csak mások véleményét tolmácsoltam.
-
válasz
laskr99
üzenetére
BIOS reset után, indítás 1 RAM- al. Belépni a BIOS- ba - feltéve ha ad képet - , elvileg reset után defaultnak kell lennie (mókolt BIOS- nál nemtom, nembiztos), ha nem akkor def betöltése, restart, talán betölt az oprendszer. Ha igen, leállítás, megpróbálni 2 RAM- al. Ha ok, akkor lehet kezdeni beállítani egyénire, egyenként, ha valamelyik user beállításra nem indul, hiba megfogva.
-
siti
őstag
válasz
laskr99
üzenetére
hát nem a gagyi laptopot kell keresni, hanem vannak olyanok (program is akár, gondolom itt a 21 században), akik napi szinten percenként frissítik és nézik át az eladó dolgokat és lecsapnak a mindegy mennyi vigyék el buyoutra. Vagy commodore cdtv a retro vintage computer csoportban? 100000Ft. régi asztali dvd lejátsző eladó a dvd lejátszók között? 5000Ft. ja hogy a kettő ugyan az? hát ennyi. Nagy kupac lom eladó, nem postáz, nulla licit és holnap lejár? Szia, az az izé kellene, külföldön élő haver intéz hozzá futárt, érte mennek, csak dobja be egy dobozba, 5EUR? és ha OK, akkor van egy voodoo Rampage tesztpéldányod. A CDTV megtörtént eseményen alapul, Rampage meg nem

és akkor egy élő példa: [link]
vagy működik, vagy nem, a feltették megvették között eltelt 1:20 perc. kaptam róla email értesítőt, ami kb 50 perc késésben volt, én meg dolgoztam, így ebéd időben néztem csak meg, de akkor se vettem volna meg, ha még fut az aukció, egyrészt fogalmam sincs a +4 lelki világáról, hogy ha baja van. kipróbálni sincs tápom (ha négyzetes csati), amúgy 15-20e egy működő, még alkatrésznek is simán jó ennyiért. -
Yutani
nagyúr
válasz
laskr99
üzenetére
Sajnos audio meghajtót nem sikerült innen levadászni. Máshonnan viszont elvileg megoldottam az ALC850 codec Vista drivert, ami talán jó Win7-hez is, talán ma ki is tudom próbálni.
Amúgy ezekhez a régi cuccokhoz tényleg inkább WinXP való, driverek sem mindig vannak az új OS-ekhez.
-
-
válasz
laskr99
üzenetére
Még megpróbálnám : ramok érintkezősorainak tisztítása, foglalatok ellenőrzése (hajszál, szutyok), proci újraillesztése. Az alkatrészek közül a táp és a videokártya ellenőrzése, táp mérése, videokártya pedig másik. A chipset kézre nem-e forró?
. P4- es proci nemnagyon szállhatott el, már jó védelem van benne. -
alvaro
senior tag
válasz
laskr99
üzenetére
Ezzel a tokozással még nem láttam "helikopter" cache memóriát, minden valószínűség szerint jó bele. Jó kérdés, hogy megy-e 4db IC-vel, vagy kell neki a 8. A másik kérdés, hogy mekkora a tag ram foglalata. Ha csak a 256-os fér bele, akkor profit. Ha belemegy az 512-es (2 pár lábbal hosszabb), akkor javaslom a 9x512kbit konfigot, mert nem biztos, hogy fogadja a 256-os IC-t, illetve ha igen, akkor melyik végén.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Az iPhone Air buktája elkaszálhatta vékonyítási lázat
- Villanyszerelés
- X140M1F4N károsultjai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3677
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mondjuk az FX 3700 (ami a 8800 GT megfelelője) pont ebbe a szériába tartozik, de a GT-ről nem olvastam semmi olyat, hogy annyira haldoklós lenne (majd kiderül). A többi széria meg amúgy sem izgat, több GeForce konfigom amúgy sem lesz (Radeon forever
).

Szívesen, nagyon tetszetősek, ha találok még tudom hova kell eljuttatni.

Na akkor hívtam fel őket. Kiderült, hogy az tényleg az én csomagom, csak nem fért be a terminálba és átszállították egy másikba. Azért nem jelezte a nyomkövetés, mert minden átszállításkor új csomagszámot kap a csomag, így a régi már nem élt.

DarthSun