Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jakuskacsa
senior tag
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73142 üzenetére
A lap nem túl jó, de alapórajelen turbó off-al, és alulfeszelve kapsz egy normálisan használható gépet, 4Ghz-n. Viszont majd vrm-hez kell valamiféle ventit fabrikálni. Táp elbírja.
Csikiisti AZ első fele rád is vonatkozik, a második fele: Nálad is turbo off, majd próbáld meg túlhajtani, de csak miután a vrm-hez Te is raktál valami féle ventit, vagy hűtést. Mindenképp alulfeszelt tuning lesz nálad is, mert máshogy nem fogja elbírni a lap (vrm).
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73155 üzenetére
Lehet jó lapot venni, de ha keresgélsz akkor olyat keress, ami 8+2 ellátású vrm, és hűtőbordás. Valamint nem árt ha a lapkészlet 990 es. Ezek közül bármi jöhet, csak aranyárban van a többsége.
Egyébként 47e-t megéri nagyon az a gép. Csak a memória 25e használtan a cpu is kb ennyi. Szal a lap ingyen van....A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73158 üzenetére
Neccesen, de elég, ugye függ attól is milyen vga-t raksz mellé. Nálam a régi gépemben 8350@4,7Ghz, 3 vinyóval 1 ssd-vel, 1070 gainwarddal, konnektorból mérve ha mindent (vga/cpu-t) maxon járattam vett fel 610w-ot. Játékok alatt kb 420-at. Egy 600w-os táp volt benne, simán bírta. Azért gondolom, hogy ha nem fogok nyúzni, a procit sem lehet ezzel a lappal az egekbe húzni, akkor belefér az 500w-ba simán.
Pricilimit... na ez egy olyan kérdés amit már boncolgattam itt nem egyszer. Nálam a fent említett konfiggal, inkább volt gpu limitem mint cpu. Csak én 1440-ben játszottam. A gta5, a crysis 3 az folyamatosan kihajtotta a vga-t 1440-ben. Ha 1080-ban fogysz játszani, akkor szinte biztos, hogy cpu limited lesz.Comes:
Hézagold ki a fület. Vagy rövid a csavaron a menet, vagy meg van szakadva a menet. Így nem fekszik föl rendesen a hűtő a cpu-ra. (ez tűnik ki az alapjárati hőmérsékletből is) Vágjál ki néhány alátétnek valót (egyformát!!!) és tedd a csavarok alá, így kevesebb menet megy bele. Viszont itt már vigyázz a lehúzással, nem kell bikából lehúzni, elég ha érzésre húzod. A lényeg, hogy nem mozogjon a hűtő.[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73161 üzenetére
Mivel nem tudom milyen vga-t raksz mellé, továbbra sem tudom megmondani...
1080-ban a cpu limit lesz akármilyen böszme kártyával is. Azaz a a cpu pörögni fog 100% on a gpu meg 60-70 en.
1440 ben fordulna ez egy jó vidkártyával, ott a cpu kihasználtság lenne 60-70, és a gpu 100% -ék egy felső kategóriás kártyával.A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Slavia
aktív tag
válasz Becksman #73174 üzenetére
Mx-440 de tápcsati nélkül. Kezdődik az off topic!
Amennyire a pénztárcád engedi.Gyenge PSU mellett max 1060-ig.De ezt már inkább ne! 1050Ti,960,750Ti,
De ez függ attól is mire használod majd a kártyát! Illetve az adott játék grafikus motorja is befolyásolja. DE EZT IS LEÍRTUK MÁR kismilliószor. olvass vissza![ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Becksman #73174 üzenetére
Én most gondolkozom gtx 1070-en, az már talán picit overkill, de egy 1060 6G-ot szerintem megfelelően kiszolgál. Ez is eléggé játék és felbontás függő. Ami nagyon CPU igényes ott lehet a 1060 is kicsit limites, de van olyan játék ami szinte minden procival VGA limites. Még 1080Ti-vel is.
-
Slavia
aktív tag
válasz Becksman #73235 üzenetére
Nem feltétlenül az Rpm számít inkább az adott légszállítást figyeld,(cfm)És a ventilátor méretét,a hűtőfelület nagyságát és anyagát. egyszerű mint a nyakleves próba ON!
A hűtőpasztának is van jelentősége de közel sem akkora mint arról mekkora legendákat és tudományosabbnál tudományosabb megközelítéseket lehet olvasni néhol.(Inkább az elosztásra figyelj)A rossz rögzítés gyakoribb probléma mint a silány minőségű paszta. Azért lehetőleg ne colgate legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Slavia
aktív tag
válasz Becksman #73238 üzenetére
Nem tudom milyen efikszed van. illetve mennyi feszt kap,milyen a deszkád.estébé.Ha igazán tesztelni akarod a hőmérsékletet maximális hatását.
ezt letöltöd :[link]
10-20 kör (Times to Run) High vagy very high beállítás mellett! aztán majd beszélünk.
Paszta:Amint írtam azért ne colgate legyen!
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73240 üzenetére
Hali! Játék alatt 47 fok az korrekt. De inkább töltsd le a hwmonitor progit, és azzal monitorozz egy félórát játék alatt. Abból sok minden kiderül.
Hűtők: Egyik sem egy acélos darab, talán a liki II azért jobb mert 3 hőcsöves, de ugyanúgy 9cm-s venti. Ha nem fogod tuningolni akkor elég, ha arra adnád a fejed, akkor mindkettő kevés lesz
[ Szerkesztve ]
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz Becksman #73484 üzenetére
Szia! Sajnos ott a kártya lesz a bűnös, régi is meg lassú is... Rákerestem youtube-n, és sajnos ott is max 35 fps-t tud 1080-ban.
Eclips21: 4,85Ghz - igen kevés... ott 100 körül vagy fölött kéne lennie, de a memóriák is befolyásolják, nálam 2100 on jártak ha jólemléxem.
Everybody else: Be lehetne fejezni ezt itt a topic-ba, nem nevesítek, de régen nem erről szólt a topic, és most se szóljon. Szépen kérem...
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
válasz Becksman #73581 üzenetére
Mivel hűtöd a procit?
VRM-re irányítottál ventit? Változott valami a gépen?
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
belaazallat
addikt
válasz Becksman #73583 üzenetére
600W os táp típusa?
Próbálj meg légáramlatot juttatni a VRM-ekre. Elképzelhető kevés a lap a proci alá.
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Becksman #74035 üzenetére
A legjobb helyre jöttél tanácsért. Tegyél fel Linuxot! Egy KDE-s disztró után nem fog hiányozni a start menü.
Amúgy van valami gyári reset a 10-ben, azt használhatod, vagy újra is rakhatod. Az ilyen gondok nem szoktak csak úgy megoldódni.Egyébként legalább mond, hogy van FX procis számítógéped amin nem megy a start menü.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Intel I7 6700k delid LGA1151
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest