Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6522) Petykemano válasza S_x96x_S (#6516) üzenetére


Petykemano
veterán

> Amúgy meg az is lehet, hogy a nagy ügyfelek már a ZEN4-es rendelésükre várnak és a sima Milan -ra visszaesett a kereslet

Ilyesmire gondoltam én is.

"És ez a 4x magnövekedés a ~56 P -core -t felszorozva már 224 core -t jelent!
úgyhogy az AMD-nek is tovább kell növelnie a magszámot.
Az AMD-nél kb 2:1 lehet a ZEN4 és a ZEN4c aránya ..
Lehet, hogy a ZEN5 és a Zen4c -nél már 4:1 lesz ???"

Bár az Intel ugye készített Atom magos megoldást SMT4-gyel, de legalábbis az eddigi "E" magok nélkülözték az SMT-t. Elméletileg tehát a 224 mag az 224 szálat is jelent.

A Bergamo esetén nem volt szó olyan pletykáról, hogy az AMD kivette volna az SMT-t. Én továbbra is elképzelhetőnek tartom azt a wccf cikkben ismertetett megoldást, hogy az L3$ átkerül V-cache-be és az L3$ helyére egy másik Zen4 magot építenek be úgy, hogy a két Zen4 mag osztozik 1MB L2$-en. Figyelembe véve, hogy addigra akár több szintű is lehet a v-cache, nem biztos, hogy ez L3$ terén visszalépést jelentene, miközben meglehetősen sűrű. A megosztott L2$ biztos jelent némi regressziót IPC terén többszálas felhasználás esetén, de hát ugyanez megtörténik akkor is, amikor a frekvenciából kell visszavenni.
Mindenesetre eddig nem volt szó arról, hogy le lenne SMT képes a Bergamo, úgyhogy az ott valójában 256 szálat jelent majd.

[ Szerkesztve ]

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.