Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6074) Petykemano válasza Devid_81 (#6070) üzenetére


Petykemano
veterán

Szerintem a CES-en bejelentik (Ha jól értesültem, akkor az AMD-nek nem lesz a CES-en eseménye, hanem egy külön eseményük lesz AMD to Host 2022 Product Premiere Livestream Event névvel január 4-én. De ezt most csak azért szőrszálhasogatom, mert felmerült bennem is a kérdés, hogy vajon miért nem CES-hez köthető eseményen történik a bejelentés? Van annak valami időkorlátja? vagy más termékekkel is akarnak villogni, mint ami a CES-re való?)

Szerintem februárban lesz a desktop Ryzen 6000 rajtja
És majd márciusban lesz érdemi elérhetőség.

Ennek persze két feltétele van:
1.) Az Azure cloudban végrehajtott mérések elég impozánsak voltak , 40-50-80%-os előrelépések. De hát én egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a bemutatott mérésekhez használt szoftverek közül hányat ismerek. Ez persze lehet, hogy csak egy szubjektív élmény nekem, de amennyiben nem, akkor előfordulhat, hogy a nagyon impozáns eredmények valójában csak egy kisebb (ha nem is feltétlenül szűk) réteget érintenek.Azzal kapcsolatban pedig jelentek már meg szintén mérések, hogy nem minden esetben hasznos az extra L3$.
Oda akarok kilyuladni, hogy elképzelhető, hogy nem lesz olyan brutális mértékű kereslet a szerverpiacról a Milan X-re, mint a Zen4-re lesz, vagy akár a Zen3-ra volt.

Amennyiben viszont ez a feltételezésem nem igaz, akkor könnyen lehet, hogy hónapokig nem lesz elérhető DIY piacon, mert a gamereknek szánt bejelentés egy fedősztory volt és majd jól kiszúrják a szemünket néhány XT változattal és kész.

Ugyanakkor azt gondolnám, hogy ilyen nagy csinnadrattával bejelentett fedősztory eléggé szükségtelen lenne, ha egyébként csak a szerverpiacon tervezték volna érdemben eladni a terméket. A közönség talán némileg csalódott lett volna csak egy XT változattól, de hát volt már ilyen. Talán az inkább kelt csalódást, ha be van jelentve egy termék és nem kapható.

Másrészről pedig sokáig ment a csiki-csuki, hogy most Warhol vagy nem Warhol, zen3+ vagy nem. A pletykák szerint a Warholt a Zen3D javára kaszálták el. Tehát ha tudván tudják, hogy a DIY piacra nem jut termék, akkor mennyiből tartott volna kiszolgálni a gamer közösséget egy 6nm-es Zen3+ változattal, ami ugye a Rembrandt formájában gyakorlatilag már meg van tervezve. Ha soha szó sem lett volna ilyesmiről, akkor persze lehetne azt mondani, hogy hát költség, de a Warhol elvileg épp ez lett volna, csak ahogy mondtam a Zen3D javára elengedték.

Nem tudhatjuk azt sem, hogy lesz-e a v-cache-nek selejtje. Ha igen, akkor az AMD felhasználhatja ezt a szegmentáció erősítésére. Eddig az 5600X és 5950X között olyan nagy különbség nem volt a játékokban köszönhetően annak, hogy az AMD az Intellel ellentétben nem fukarkodott az L3$-sel. De ez változhat.

2) A másik feltétel pedig értelemszerűen az, hogy ne váljanak be azok a riogatások, hogy a v-cache mennyire megdobja a valamilyen CPU-s kriptovaluta bányászatának hatékonyságát.

Szerintem leak-ek majd a január 4-i eseménytől kezdve fognak elkezdeni szállingózni.

Ehhez a roadmaphez mondhatnánk, hogy talán kicsit korai a BIOS frissítés. De hát mondjuk másfél hónap nem olyan hosszú idő.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.