- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Azt kell mondjam, hogy ez volt az elmúlt 2 év legizgalmasabb-legmozgalmasabb AMD előadása.
Az elmúlt években a ces, computex és egyéb elöadások során az idő 80-85%-át elvitte az eredmények felsorolása, és partnerekkel egymás vállának veregetése. (Én értem, hogy marketing szempontból a jó referencia elképesztően fontos, csak épp borzalmasan unalmas)
Ezúttal végre az idő nagyobbik részében termékbemutató volt.
A $259-os 5600G szerintem is kifejezetten jó.
Nem tudom, mennyivel lehet lassabb , mint az 5600X - feltételezem 5-10%. De azért ez egy 170mm2-es lapka. Kicsit talán érthetetlen is, miért ennyire olcsó. Most vagy az van, hogy (főképp) az AMD IOD-CCD csomagoló kapacitása korlátos, vagy végre tényleg van 7nm kapacitás. Akkor viszont a Vermeer árának is némileg csökkennie kéne, vagy megjelennie az 5600Nak is.Egyébként most már 105eFt a 5600X is. Szerintem ez már csak kábé $250 valós árat jelent.
Eléggé csalogató ez a 5600G számomra. De ehhez nekem új alaplap kéne. Akkor viszont vajon meg tudnám-e várni, míg elérhető a DDR5? 1.5-2 év.
Most már viszont tudjuk, mi a Warhol - ami még érdekes, és csodálom is, hogy még nem került be ide -:
3D stacked L3$
32 MB helyett 96MB / CCDKicsit csalódást keltő, hogy 3x annyi L3$ csak 12-15% IPC növekedést hoz. Ugyanakkor ez valójában tényleg kitesz egy generációt. És elegendő az Alder Lake ellen is.
Az AMD húzása meglepő, vártuk, de nem ennyire korán, senki nem gondolta, hogy a zen3+-ban ledobja az AMD.
De azt kell mondjam, a felhasználás módja várható volt.Az időzítés viszont érdekes. Idén év vége. Én arra számítottam, hogy idén nyár végén dob Valamit az amd, hogy aztán 2022 tavasz végén- nyár elején érkezzen a zen4. Ha ez idén év végén érkezik, akkor zen4 DT valószínűleg tényleg inkább 2022Q3-Q4.
Vajon erről szól a Milan-X is? Vagy ez a verzió szerverben nem lesz használva? Mert ha a Milan-X ilyen lapkákból áll, akkor a Genoa sem valószínű, hogy megérkezzen 2022Q1-Q2 táján.
Egyéblént ez a Warhol - a jónak ígérkező teljesítmény ellenére - eléggé megúszós generáció tervezés szempontjából. A zen3 designhoz tényleg nem kell hozzányúlni.
Ez a technológia az apuk esetén különösen érdekes, illetve a gpuk esetén, ahol az Infinity Cachet teljesen a felső fedélzetre lehet helyezni - eléggé nagy méretben.
Mondjuk egy 250mm-es apura ráfér 128MB IC, ami valószínűleg bőven elégségesse teszi a DDR4/5 sávszélességet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest