Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 9 – Az impulzusvásárlás is lehet tudatos
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S
üzenetére
A 3nm mikorra várható? Idén év végén, vagy jövőre valamikor?
Tulajdonképp logikus az Intel részéről oda bevásárolnia magát. 1-2 éven belül a saját 10nm-es gyártásuk valószínűleg mainstreammé válik a portfólióban mellékágra küldve a 14nm-t és jó esetben éppenhogy elkezdhetik a 7nm felszerelését.
Így vagy úgy, de a TSMC szerintem nem tudná biztosítani az intelnek azt a kapacitást, ami kiszolgálná az összes keresletét. Szerintem nem.tudnak/fognak megválni a gyártósoraiktól, rá vannak utalva, hogy a kereslet derékhadát azzal szolgálják ki.
Azzal persze mindenképp az AMD alá vágnak, ha felvásárolják előlük a gyártókapacitást. Biztos vagyok benne, hogy az Intel mindent meg fog tenni, hogy helyettesítse a 14nm. Tehát lesz itt még 7nm és 5nm is. Akármit is gyártanak majd rajta. Most mutatták be a ponte vecchiot ami. Van vagy 20 chiplet. Ha csak cache lapkákat gyártatnak a tsmcnél - ami így kicsi és nagy kapacitású lehet, már azzal nyerhetnek.
Szerintem az Intel beszállása a tsmc/ss megrendelők közé azt is beárazza, hogy mennyi esély van arra, hogy az AMD piaci részesedést tudjon szerezni és nagyobb volumenben tudjon gyártani. Hiába tudna az AMD egyébként jobb terméket előállítani, nem lesz rendelkezésre álló kapacitás a bővülésre, folyton hiány és magas ár lenne tapasztalható.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Radeon RX 7900 XT 20GB XFX Speedster MERC310 Garanciás!
- Playstation 5 Slim Disc Edition 1TB, újra fémpasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- CANON Objektív ZOOM Lencse EF-S 18-55mm 1:3.5-5.6 IS / 58
- Chieftec CTG-500-80P 500W 80+ minősítésű ATX tápegység
- Gigabyte GA-H110M-S2H (rev: 1.0 LGA 1151 alaplap, + i5-6600 CPU, + Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre mini pc i5/16/512
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest