Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz BiP #4323 üzenetére

Lehet, hogy mást gondolunk most a 16 magról, vagy más gondolunk arról, hogy Mit fogunk gondolni 2-3 év múlva.

Te ezt írtad:
    "Az 5950x 16mag,32szál desktopra már tényleg olyan, hogy nincs játék, vagy hobbi otthoni felhasználás aminek több kell"
    És hogy nem hiszed, hogy a 8 3GHz-es zen2 magtól változna a játékok CPU igénye. Nem tudom ezt jól értem-e? Vagy úgy értetted, hogy a játékok CPU igénye ha növekszik is, nem fog túlmenni a 16 magon (ezzel mondjuk egyet tudok érteni) és ha egy játék CPU igénye meg is ütné a 16 magot (most itt persze nem a minimum követelményre kell gondolni), akkor se, más alkalmazás (hobbi) végett se fognak 16 magnál többet kínálni desktop termékvonalban (AM5)

Én azt gondolom, hogy ma egy 5600X vagy 5800X >megfelelően elég a játékokhoz<. A 12-16 magos változat a desktop >prémium<, azt a játékok nem indokolják, de otthoni hobbi felhasználásra elegendő.

A véleményünk talán abban különbözik, hogy szerintem a konzolok 4-5x-ös CPU teljesítménye fel fogja vinni pcn is a követelményeket és 2-3 év múlva a konzolokkal ekvivalens 6-8 mag inkább a belépő szint lesz és a konzoloknál erősebb 12-16 mag lesz a >megfelelően elég a játékokhoz<. (Ebben talán egyetértünk?) Viszont szerintem ha a 12-16 mag lesz már a mainstream, akkor is lesz majd egy >prémium< 24-32 maggal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés