Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalacskepu: Ryzen 7 5700G 5GHz-en
- Jack Hunter: Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Drizzt
nagyúr
No, annyi változott, hogy írtak vissza, hogy interjúra ki lettem választva a vancouveri állással kapcsolatban. Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz ez a magyar állásinterjúkhoz képest amikben eddig részem volt. Nameg a módjára is.
Gondolom skype. Vagy mivel cégen belül pályáztam, esetleg hivatalosabb videokonferencia rendszeren keresztül.
-
Kanadában is csak úgy adhatnak munkát, ha előtte meghirdették egész Kanadában az állást, vártak valami hónapokat és mégse jelentkezett senki. Na utána lehet felvenni külföldit. Aztán jön az, hogy senki nem ad ki lakást, csak ha már fél éve ott vagy. Mondjuk török meg ázsiai negyedbe lehet menni, de az nem életbiztosítás.
-
Drizzt
nagyúr
Par hete voltam Vancouverben 12 napot megint. Akihez mentunk az kozben kiderult, hogy felmondott. Ugyhogy meg is probalok jelentkezni a helyere. Veszitenivalom nincs. Eselyem se annyira sok talan, de majd kiderul. :-) Nagyon szeretnek ott elni legalabb par evet.
Kanadai munkavallalassal kozvetlen tapasztalata van valamelyikotoknek?
-
bambano
titán
a váltás gondolata rendszerint nem egyik pillanatról a másikra fogalmazódik meg, bár ilyen is van.
lehet azt érezni, hogy elfogadják a javaslataidat, emberszámba vesznek vagy droid vagy. ha droid vagy, azon nem fognak változtatni egyik napról a másikra, akkor menni kell és akkor alá kell írni, mielőtt felmondasz.
ha meg egyébként jó lenne, csak a fizuval van a gond, akkor meg többször jelezni kell a megfelelő időpontban, hogy kevesled a fizut, és ha nem kapsz megfelelő reakciót, akkor megint menni kell. Ehhez azt tudni kell, hogy sok külföldi cég ősszel kezdi el tervezni a következő év pénzügyi oldalát, tehát januárban hiába nyafogsz fizuemelésért, nem lesz rá keret. MOST kell ugrálni, ha valamit szeretnél.
az is lehet egyébként távozási ok, ha mindig az utolsó pillanatban kezdenek kapkodni. ha szóltál 3x, hogy nem tetszik a fizud, majd bejelented, hogy elmész és akkor kezdenek vergődni, hogy emelnek csak maradj, akkor jobb, ha mész, mert abban a cégben káosz kezd kialakulni.
-
djgeg
őstag
Nekem hasonló volt egy cégnél 1 év után írattak anno velem ilyet. Nem volt tiltás, hanem szintén ilyen "ellentételezés"-es dolog. Az én szerződésemben akkor járt, ha 1. vége a munkaszerződésnek és bármelyik fél indokolatlanul eláll a hosszabbítástól. 2. ha a munkáltató mond fel.
Igazából ez egy ilyen végkielégítésen felüli dolognak gondoltam annó, mivel tiltani nem tilt, de ad egy bónuszt a végén, hogy még is csak tarcsam a pofám. Gyakorlatilag megfizetik a hallgatásomat. Mivel nem olyan üzleti titkoról folt szó amit feltétlen felhasználhattam volna, (persze el lehet adni a "konkurenciának, de pont ez ellen védett ez a dolog)Egyébként meg ha ilyen papírt akarnak aláiratni veled, mindenképpen nézesd meg a szerződést egy munkaügyi jogásszal, vagy minimum egy ügyvéddel. A nagyon minimum az, hogy ha olyan jogi szöveg van amit nehézkes vagy egyáltalán nem lehet érteni akkor legalább normális tájékoztatást kapjál róla akár a céges ügyvédtől. (de komoly, pénzek és tíltás esetén saját ügyvéd mindenképpen megéri
)
ui.: Igaz nálam 3 konkurens cég végül felkerült a tiltólistára később, de az azért mert megromlott az üzleti kapcsolata a céggel ahol voltam.
-
amargo
addikt
Nálunk a szerződésekben benne van, hogy tiltják a versenyhelyzetet. Egy kollégám nem akarta megszüntetni a vállalkozását és alá kellett írnia egy olyat, hogy minden évben megmutatja, hogy 0 bevétele van.
De ezt a kiírt ellentételezést nem értem, nálunk egyszerűen megtiltották. -
Drizzt
nagyúr
No, úgy beszéltem meg, hogy legyen két hét szabadnapom a kezdésnél, tehát június 27-én kezdek. Előző helyről viszont sajnos úgy néz ki, hogy csak június 15-től vagyok szabad, mert volt egy kis bénázás a szerződéskötés körül. Kiváncsi leszek milyen lesz. Mindenestre közelebbi munkahely, 1 óra helyett 30 percre, magasabb fizetés, érdekesebbnek tűnő munka.
-
Drizzt
nagyúr
Második kör is jónak tűnt, több olyan interjúztató volt, akivel már találkoztam, s megismertük egymást, mint akit nem(volt évfolyamtárs/állásbörzén a cégnél ott volt másikójuk, s beszélgettünk).
Azt éreztem, hogy jól sikerült, szakmai kérdések csak általánosságban hangzottak el, foglalkoztam-e ezzel, azzal, mi egyébbel foglalkoztam, stb. Aztán egyszer bejött egy fickó, aki C kódot felírt egy táblára, s feltett néhány egyszerű kérdést, nem közvetlenül a kóddal kapcsolatban, hanem hogy annak egyes hibái milyen külső körülmények miatt állhatnak elő, valamint hogyan lehetne a kód minőségét/hibatűrését javítani. Szerencsére elég egyszerű volt.
Amúgy a legfőbb tanácsom, hogy interjú előtt mindenképp találjatok ki 5-5 előnyt, hátrányt magatokról, mert azokat hirtelen egy kérdésre összekaparni szerintem igen nehéz.
-
Yushchenko
őstag
-
tabaki.
csendes tag
Kösz a hsz-t de 3.5 éves volt csak mivel ujrafelvételiztem szeptemberben tudtam itt A DE-n elkezdeni.Jah egyébként nem sikerült bejefeznem a BMF-et hanem ugyanazon a szinten (bsc) vagyok itt a DE is.Tehát a 3.5éves suliból lesz így 7-7.5. Munkát elég nehéz találni szerintem lehetetlen szakmában így suli melett (nappalis vagyok egyébként) Debrecen mégsem Pest amúgy már gondoltam erre.Diákmunkára gondoltam mivel kb az utolsó 1.5 évben félévente 3 tárgyam lesz illetve lerakom az angol középfoku irásbelit (szóbeli már megvan).Esetleg felsőfokú de ebből majd meglátom mi lesz.Sok tárgyat elfogadtattam (fél diplomát) ugyhogy lesz időm nyelvet tanulni.Levelezőre nem szeretnék elmenni mert az oktatás még nappalin sem valami színvonalas itt... és mivel nincs szakmám csak érettségi jó lenne valamihez elfogadható szinten érteni ezért szeretnék nappalin maradni + itthon le kell ülni önszorgalomból megtanulni dolgokat mert nem tanítják meg és/vagy nem követelik meg kellőképp.
-
g@bo
nagyúr
" 7 hónapot dolgoztam életemben. "
az nem sok.
ha időd engedi, elmehetnél tét nélküli állásinterjúkra is, úgy, hogy "poénból" elküldöd önéletrajz, akár tele kamuval is, és ezeken a helyeken rutint szerzel, nem beszélve a vastagabb arcbőrröl, ami kell.... ott rendesen kiélheted magad, te vezeted az interjúztatót, meghinted kérdésekkel, átveszed a vezetést, szétszivatod, majd megalázod a minimálbéres ajánlatukkal... és végezetül, felrúgod a szemetest, és bevágod az ajtót.
nem vicc, meg kell tanulni interjúra járni. sok a féreg...
1 órás interjú necces, nem azon múlik, hogy mennyit "jópofizol". Tapasztalataim szerint max 30 perc, vagy annyi se ( esetleg meglendited, mész más interjúra is, "siecc", kapós vagy... ), elmondod mit tudsz, mit kínálsz a cégnek, mien a terveid, és rákérdezel, ők mit kinálnak, munka, feltételek, és nem utolsósorban, pééééz. A pénz igényed lesz a legnagyobb mérce, majdhogynem az alapján döntenek.... utána szimpátai, határozott fellépés, ami kell.
-
doc
nagyúr
az emagyarországon/ugyfelkapun biztos van, de nem egy bonyolult dolog
az egyeni vallalkozo kb. annyi, hogy bemesz az onkormanyzathoz, elmondod mit szeretnel, kitoltesz par papirt, befizeted a csekket (talan 6000 penz, nem tudom fejbol)
viszont ilyen esetben mindenkepp keress egy konyvelot, es meg az igazolvany kivalatasa elott(!!) beszeld at vele a dolgot, nehogy tobbe keruljon neked az egesz, mint amennyit kapsz erte...
viszont arra figyelj, hogy nem minden tevekenysegi kort vegezhetsz megfelelo vegzettseg nelkul
ha jol tudom, pl. a szamitogepes meloknal nincs gond, tehat ha valamilyen sw-fejlesztesert, vagy webfejlesztes miatt kene, akkor nyugodtan kerhetedaz eu-s adoszamnak erdemes utanajarni, hogy pontosan hogyan mukodik, milyen tevekenyseget vegezhetsz vele, stb, de ezt sajna nemt'om...
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Eredeti játékok OFF topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Politika
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kuponkunyeráló
- Garmin Tactix 8 AMOLED - bevetésre kész
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Akku: 87%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone Xr 64GB, Akku: 93%, Megímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bezámítás! Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 notebook - i7 13700HX 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest