Hirdetés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
Meglatjuk, nem egyeduli jelentkezo vagyok eleg magas valoszinuseggel.
Megvolt a beszelgetes, rakerdeztem, hogy tulajdonkeppen mi is ennek a kornek a celja/lehetnek-e meg korok. A cel initial screening of candidates, aztan nem teljesen fix, hogy mi tortenik, valoszinuleg meg ket kornyi elbeszelgetes varhato(egy technikai, meg egy manageri). Meglatjuk. Igazabol nem aggodok egyik miatt sem, de jo lenne tullenni ezeken a korokon mihamarabb, s meglatni mi az eredmenye a dolognak.
Ilyen alap dolgok voltak, hogy miert szeretnek Kanadaba koltozni, dolgoztam-e mar az uj termekkel, amivel majd kellene foleg foglalkozni. Ezen kivul volt egy olyan dolog, amire rakerdeztek az oneletrajzombol, arrol beszeltem vagy 10-20 percet. Meg megkerdeztem, hogy pontosabban mivel kellene foglalkozni. 45 percre volt tervezve a buli, de 30 perc utan we'll keep in touchcsal befejeztuk. Ez persze nem biztos, hogy jo jel, de az se biztos, hogy rossz.
-
-
Drizzt
nagyúr
No, annyi változott, hogy írtak vissza, hogy interjúra ki lettem választva a vancouveri állással kapcsolatban. Nagyon kiváncsi leszek milyen lesz ez a magyar állásinterjúkhoz képest amikben eddig részem volt. Nameg a módjára is.
Gondolom skype. Vagy mivel cégen belül pályáztam, esetleg hivatalosabb videokonferencia rendszeren keresztül.
-
Drizzt
nagyúr
Par hete voltam Vancouverben 12 napot megint. Akihez mentunk az kozben kiderult, hogy felmondott. Ugyhogy meg is probalok jelentkezni a helyere. Veszitenivalom nincs. Eselyem se annyira sok talan, de majd kiderul. :-) Nagyon szeretnek ott elni legalabb par evet.
Kanadai munkavallalassal kozvetlen tapasztalata van valamelyikotoknek?
-
Drizzt
nagyúr
Nekem lehet magasak az elvárásaim, de a legfontosabbak:
- Legyen képes magától is haladni egy problémával. Nem arról van szó, hogy valami tök új dolgot oldjon meg egyedül, de azért legalább legyen képes magától utánakeresni dolgoknak google-ban, vagy megfelelő dokumentációban. Ehhez az is hozzátartozna, hogy kitartóan keressen valamilyen megoldást akkor is, ha épp nem ér rá vele senki külön foglalkozni(pl. emailt vár a föld másik feléről 1x óra eltolódással), ne menjen át a Facebookra csetelni...
- Ne beszéljen olyan menyiségben, hogy zavarja a többieket.
- Ha elmagyaráznak neki valamit, akkor figyeljen oda. Senki nem szereti kétszer elmondani ugyanazt. Persze ha hosszabb hangvételű dologról van szó, akkor nyilván nehéz elsőre megérteni, de ekkor is jó, ha sikerül minél specifikusabban visszakérdeznie.
- Beszéljen értelmesen, világosan fogalmazva magyarul, vagy ha kell valamilyen külföldi nyelven.
- Ha valami nagyobb rendszerrel foglalkozik, igyekezzen kialakítani egy általános képet a rendszerről, a speciális területéről meg a lehető legmélyebbet.
- Legyen képes kételkedni az átadott információkban, s ezáltal leellenőrizni azok realitását.Szakmai hozzáállás szempontjából én ezeket tartom üdvösnek. Sajnos a legritkább esetben jönnek ezek össze így... De még seniornál sem magától értetődő...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
bambano #2564 üzenetére
"ha mégis elmész, akkor addig ne szólj, amíg alá nem írtad az újat, és az új munkaszerződésedben legyen benne, hogy akkor tudsz munkába állni, amikor a régi melódban letelt a felmondási idő."
Függ ez azért attól is, hogy ha ugyanannyi pénzt megkapna itt, akkor maradna-e. Ha a válasz igen, akkor el lehet mondani az ajánlatot mielőtt aláírná. Előző helyemen én is aláírtam előbb, az ok elég egyszerű: nincs az a pénz amiért ott maradtam volna.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
gamerpc.sal #2560 üzenetére
"Ugye nyilván az lenne a legtisztább dolog, hogy bejelentem bizonyos okok miatt másik munkahelyet fogok keresni. Ekkor viszont úgy gondolom, hogy azonnal elkezdem magam alatt vágni a fát, rögtön elkezdik az utánpótlásom keresni, ha hamarabb sikerrel járnak, akkor ott vagyunk széttárt kezekkel. Ezt sajnos a mai Magyarországon ilyen környezetben és fizetések mellett nem lehet."
Nem nagyon érdemes bejelenteni, hogy állást fogsz keresni. Bár ha van valami teljesítményértékelés, vagy ilyesmi, akkor nyugodtan beszélhetsz róla, hogyha elégedetlen vagy, elvégre is arra találták ki többek között.
"Maradna ugye az az út, hogy titokban elkezdeni felmérni, hogy milyen a munkaerőpiaci kereslet irántam. Ilyenkor viszont önéletrajzokat kell küldözgetnem, amiben ott szerepel a nevem, email címem, fényképem, korábbi munkahelyeimnél az aktuális. Még ha nem is nevezem meg aktuális munkáltatómat (amit ha jól sejtek hiba, mert akkor már első benyomásra nem az őszinteséget fogom mutatni), akkor is személyes adataim alapján simán felismerhetnek, eljuthat az info a főnökömhöz, és akkor meg erkölcsileg rosszabb helyzetbe kerülök, mint ha szóltam volna, mondjuk racionálisan semmiképp sem."
Ennek szerintem nem túl sok az esélye, nem fognak szólni a főnöködnek. Kivéve ha esetleg olyan helyre küldöd, ahol a főnöködet nagyon jól ismerik, vagy nagyon kicsi a cég ahol dolgozol, stb."Ha mindezekkel nem foglalkozom és belátom, hogy nem kell ezt annyira túlmisztifikálni, önéletrajzba megadom személyes adataim mellett a jelenlegi munkáltatómat is, akkor olyan helyzet nem fordulhat elő, hogy a megpályázott cég megkeresi az aktuális munkáltatómat, hogy adjon jellemrajzot rólam, hogy mégis milyen munkaerő vagyok?"
Előbb szinte biztos, hogy téged keresnek meg. Általában ha kell valakitől referencia, akkor is előbb egyeztetni szoktak, hogy kit kereshetnek fel, vagy kit fognak felkeresni. Azt ha jelölöd látványosan, hogy még dolgozol az utolsó munkahelyeden, akkor nem fognak náluk kutakodni. Ha valahol munkaerőt keresnek, nem az a cél, hogy a potenciális jelentkezőkkel kicsesszenek, hanem hogy munkaerőt találjanak..
-
Drizzt
nagyúr
Valakinek van versenytilalmi megállapodása? Velem most akarnak aláiratni, már több mint két éve vagyok a cégnél. Ami nem tiszta: mi van akkor, ha én mondok fel(tehát a munkavállaló), de nem versenytárshoz és nem a szektorban megyek dolgozni? Ekkor jár a kiírt ellentételezés, vagy nem? Másfelől olvastam, hogy amennyiben nincsen kikötve, a cég nem állhat el a megállapodástól. Tehát ha mégis azt gondolják később, hogy mindegy, menjek verenytárshoz, akkor sem mehetek\kötelesek fizetni.
Főleg azért nem tudom mi van, mert volt MT módosítás jópár az elmúlt években.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Funthomi #1986 üzenetére
Igen. Senior C++ developerről van szó, mint munkakör, s szoftverfejlesztő vagyok, de nem kifejezetten c++os, van benne az is. És a mostani melóm elsősorban nem implementálás, hanem hiba okának megkeresése, s javítása. Ez utóbbi jobban is fekszik nekem, érdekesebbnek találom.
Amúgy beszélgettünk ma, igazából annyira nem érdekel a pozíció, mostani helyemen érdekesebbnek látom a munkát, de még azért beszélek a potenciális főnökkel, hogy mire lehet számítani szakmai oldalról.
-
Drizzt
nagyúr
Na, ilyen is először történt velem, hogy felhívtak egy állás miatt, amire nem is jelentkeztem.
Előző cég HR-ese van már másik cégnél, s azt mondta van egy új pozíció, s rám gondolt, mint aki be tudná tölteni azt a pozíciót. Egyelőre nem nagyon értem rá beszélni vele, de holnap majd felhívom. Egyébként nagyon megtisztelő, hogy felmerült a nevem, de most épp olyan helyen vagyok, amiről munka szempontjából mindig is álmodtam. Szóval meghallgatom, hogy miről van szó, de kb. 5% esélyt látok rá, hogy átmenjek.
-
Drizzt
nagyúr
Én úgy tudom, hogy erősen. Kanadában voltam 3 hétig, Usaban 5 hétig, munkába beletanulásra. Kanadában ha jól rémlik informatikusoknak enyhített követelményekkel adnak munkavállalási engedélyt az átlagos. Mondjuk most ránézve úgy látom, hogy aláírt munkaszerződés kell a munkavállalási kiadásához leggyakrabban. Én szeretnék még legalább egyszer huzamosabb ideig eljutni Vancouverbe.
-
Drizzt
nagyúr
No, úgy beszéltem meg, hogy legyen két hét szabadnapom a kezdésnél, tehát június 27-én kezdek. Előző helyről viszont sajnos úgy néz ki, hogy csak június 15-től vagyok szabad, mert volt egy kis bénázás a szerződéskötés körül. Kiváncsi leszek milyen lesz. Mindenestre közelebbi munkahely, 1 óra helyett 30 percre, magasabb fizetés, érdekesebbnek tűnő munka.
-
Drizzt
nagyúr
Második kör is jónak tűnt, több olyan interjúztató volt, akivel már találkoztam, s megismertük egymást, mint akit nem(volt évfolyamtárs/állásbörzén a cégnél ott volt másikójuk, s beszélgettünk).
Azt éreztem, hogy jól sikerült, szakmai kérdések csak általánosságban hangzottak el, foglalkoztam-e ezzel, azzal, mi egyébbel foglalkoztam, stb. Aztán egyszer bejött egy fickó, aki C kódot felírt egy táblára, s feltett néhány egyszerű kérdést, nem közvetlenül a kóddal kapcsolatban, hanem hogy annak egyes hibái milyen külső körülmények miatt állhatnak elő, valamint hogyan lehetne a kód minőségét/hibatűrését javítani. Szerencsére elég egyszerű volt.
Amúgy a legfőbb tanácsom, hogy interjú előtt mindenképp találjatok ki 5-5 előnyt, hátrányt magatokról, mert azokat hirtelen egy kérdésre összekaparni szerintem igen nehéz.
-
Drizzt
nagyúr
Na, amin voltam teszten, szerencsére elég jól sikerültek, szerdán második kör.
-
Drizzt
nagyúr
Menjél be, nagyjából időben.
Kb. ennyi. A továbbiakat úgyis cége válogatja. Engem jelenlegi helyemen körbevittek, el kellett olvasni ezt-azt, aztán meg két hétig oktató videókat kellett nézni. Eleinte nagyon zokon vettem, hogy ott kellett valahol lenni 8 órát, aztán sajna akadtak teljes hétvégék/ napi 12 órák is. -
Drizzt
nagyúr
Na, megyek 1 hét múlva kb. első körre egy céghez, akiknél próbálkoztam már vagy 2 éve. Reméljük most sikeresebben.
Aztán ha nem sikerül, az se baj, maradok a mostani helyen... Meg közben próbálkozok, ha megtetszik valami, tanulok, stb.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Yushchenko #1200 üzenetére
Napi rendszerességgel engem zavarna, ha inget kellene felvenni, főleg a vasalás, s társai miatt, így sincs időm semmire.
Ha egyszer-kétszer fel kell venni, az nem gond, de napi rendszerességgel ha viselni kell, az szerintem csak akkor elfogadható, ha az ügyfelek gyakran bejárnak a céghez. Viszont ha előírják mindezt úgy, hogy ugyanabban a szobában ülsz mondjuk minden nap, ugyanazokkal az emberekkel körülvéve, akkor már erős fenntartásaim lennének a dologgal szemben.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Yushchenko #1134 üzenetére
Én amikor mentem a céghez ahol vagyok, első körön voltunk 3-an, egyedül rajtam nem volt elegáns ruha, illetve nevezzük inkább minimálisan elegánsnak. Egyedül engem vettek fel. Bár igazából nem tudom örülök-e ennek utólag. Mostmár nagyon dobbanthatnékom van.
-
Drizzt
nagyúr
Arról mi a véleményetek, hogy érdemes-e olyan helyre egy évvel később jelentkezni, ahol egy éve nem vettek fel, de eljutottam a végső körig? Vagy teljesen reménytelen? Mindegy, meg akarok próbálni egy helyet, ami korábban nem jött össze.
-
Drizzt
nagyúr
Oké, Debrecenben sajnos tényleg nagyon nehéz lehet találni munkát, de most ilyen szempontból Bp.-n sem rózsás a helyzet. Mindenestre nappali mellett bele kell férnie egy havi 80 órás munkának. Nem mondom, hogy könnyen, de később megtérül a dolog, ha szakmai dolgokkal foglalkozol, mondjuk gyakorlat keretében. De nem csak én mondom ezt.
[link]Ez csak egy példa volt a link, de álláskeresés, s egyéb tapasztalatok mondatják, hogy a legfontosabb elhelyezkedésnél a releváns tapasztalat.
-
Drizzt
nagyúr
Nem feltétlenül gond. De a BMF képzés nem 3 és fél, vagy ilyesmi hosszú volt amikor kezdted? Érdemes amúgy egyetem/fősuli mellett már dolgozni. Ha nagy mázlid van, akkor a munkáád miatt akár megtudhatsz egy-két dolgot, amit amúgy vizsgára kéne megtanulni. Mondjuk ez ritka.
Meg lesz pénzed és gyakorlatod. És ezek nagyon fontosak. Az elsőt nem kell mondani miért, a másodikat pedig azért, mert az a záloga a jövődnek.
-
-
Drizzt
nagyúr
Nahát, egyik helyről öt nap után visszajeleztek, másikról pedig rákövetkező munkanap. Fejlődés erősen.
-
Drizzt
nagyúr
Mondjuk legutóbb szerintem teszten két másik sráccal voltam, akik egy nagyságrenddel "alkalomhoz illőbben" voltak felöltözve, de attól függetlenül visszahívtak. Következő kör: jövő péntek.
-
Drizzt
nagyúr
Én egyetlen egyszer vettem fel egyáltalán inget, ahol voltam egyszer, oda eddig mindig hívtak legalább mégegy alkalommal, szóval szerintem az öltözet nem számított. Annyi engedményt tettem ilyen szempontból, hogy nem vettem rövid nadrágot, meg pólóból se erőltettem a halálfejest.
-
Drizzt
nagyúr
Igen, első esetben helyileg is máshova kellett menni, mint a cég, ahová jelentkeztem.
De azért így a módszer eredményessége szerintem csökken, hiszen második alkalommal ha látod ugyanazt a feladatot, akkor könnyen lehet, hogy még akár pontosan emlékszem az eredményre is, vagy legalábbis nagyon gyorsan beugrik hogy kell megcsinálni.
Mondjuk most azok a feladatok is sokkal jobban mentek, amiket először láttam. Elsőre picit talán félválról vettem a dolgot, meg olyan hosszú volt a személyiségteszt rész, hogy már untam az egészet, léptem volna le. Mindegy, többet nem így állok hozzá, ez a tapasztalat. -
Drizzt
nagyúr
Voltam most egy másik cégnél első körön, itt logikai tesztsorozat volt kezdetnek. A vicces az volt benne, hogy a fele pont ugyanaz volt, mint a korábbi helyen. Mondjuk most érzésre nagyon sokkal jobban sikerült a dolog. Akkor nem is volt feladat, aminek a végére értem volna, most meg talán vagy 2 volt, amit 10-ből nem fejeztem be. Szóval most reménykedek és várok. Izgi.
-
Drizzt
nagyúr
Nem vagyok én megszeppenve az állásinterjúkon, nem kell félteni.
Meg nem mondom már amúgy, hogy miért volt 1 óra, de eleve 3 emberrel beszélgettem, volt amikor angolul kellett, volt amikorViszont a pszichológusos teszt jó rossz volt, az nem teszik abszolút. Főleg ha végül valami ilyen hülyeség miatt nem vesznek fel. Tetszene ez a munkahely, jó helyen van, érdekesnek tűnik a lehetséges munka is, meg minden ilyesmi.
-
Drizzt
nagyúr
Voltam életemben másodszor állásinterjún. Az elsőn még nem nagyon tudtam túl sok dolgot mondani, mert akkor még semmi gyakorlatom nem volt, most viszont több mint 1 órás interjú kerekedett. Nagyon tetszik a cég által felvázolt jövőkép/lehetséges juttatási csomag is, remélem összejön. 3 körös a felvételi folyamat, van teszt, állásinterjú, s pszihomókus. Első kettő eddig megvolt sikerrel.
Az is jó, hogy gyakorlatilag tökéletes helyen van a cég.Mondjuk előző munkahelyemet is szerettem, csak éppen leépítés lett, mert nem tudtak megfelelő mennyiségű megrendelést szerezni. Bár már én is a felmondást fontolgattam. Nem maradt semmi időm az elvileg részmunkaidő meló mellett.
Amúgy egyik állásinterjúra se készültem. Bár akadtak sablon kérdések, de szerintem elég kevés, szerencsére. Szerintem azoknak túl sok értelme nincs.
A volt főnököm is elküldte, hogy milyen véleményt írt rólam, egy javítandó dolgot sikerült összehoznia. Meg két tapasztalatlan területet. Összességében azért jól hangzik amit írt. Eddig 7 hónapot dolgoztam életemben.
-
Drizzt
nagyúr
Az ilyen profession.hu-n lévő mintát CV-re simán fel lehet használni? Vagy tud valaki esetleg jobb mintát ajánlani, doc formátumban? Gyorsan összedobok egy CV-t, mostmár van ahova ténylegesen jelentkeznék.
-
Drizzt
nagyúr
Cover letter az micsoda?
-
Drizzt
nagyúr
Van olyan állás, ami lehet érdekelne, de kéne hozzá számlaképesség. Hogy lehet gyorsan számlaképessé vállni?
-
Drizzt
nagyúr
Voltam ma a Bme állásbörzén. Hát, mit ne mondjak, aki informatikus, s programozni akar Java-ban, az előtt szinte korlátlanok a lehetőségek. Mást viszont nem sokmindent lehet csinálni, legalábbis most nem sok más lehetőséget láttam, viszont java minden mennyiségben.
-
Drizzt
nagyúr
Játékvezetőként mennyi pénzt kapsz? Ha a teljes jv. meccspénzt megkapod, akkor én minden nap meccseket vezetnék.
Milyen osztály amúgy? Ha országos alatt, akkor nem kell hogy melyik részen, csak hogy hanyadik osztály. Kösz.
Tényleg, blsz osztályokban lehet pénzt keresni játékosként? -
Drizzt
nagyúr
Én minden eddigi álláslehetőségre úgy nyitottam, hogy mennyit szeretnének fizetni, most volt először, hogy visszakérdeztek: miért, mennyit akarsz.
Amúgy ténylegesen nem dolgoztam még, illetve nagyon rég pár nyáron lehúztak egy elég nehéz melóval, de járt mellé olcsó gépvásár lehetőség is, úgyhogy jól hoztam ki magam...
-
Drizzt
nagyúr
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy lenne egy munkalehetőség, banknál informatikusként, részmunkaidő, nem tudom milyen fizetésigényt mondjak. Java, sql, meg valami saját szoftver buherálása lenne többek között verítéken. Bme-infon vagyok 4. éves.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung S23 128GB / Új állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest