- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
gergo5991 #9934 üzenetére
"félre tudnék tenni havonta vagy 300-400 eurót a jövőre,"
Ilyet nem fogsz találni a jelenlegi helyzeteddel. Igazából örülj, ha kapsz munkát, ahol az egész fizetésed 3-400 euro."ilyen olyan munkaerő hiány van az országban, "
Szakképzett emberekből van hiány, akik normálisan dolgoznak. Ez minden országra igaz. Pontosabban nem is hiányt mondanék, hanem keresletet. Amennyiben jó szaki vagy (a villanyszerelőtől kezdve a programozóig), akkor lesz munkád. Tudás nélküli emberekre sehol sincs szükség.Te jelenleg (ne vedd sértésnek, egyáltalán nem annak szánom) semmit sem tudsz. Betanított munkára vagy jó, hisz semmilyen szakmai ismereted nincs.
"hogy ne egy rabszolga legyek, aki reggeltől estig gürizik magánélet "
Más lehetőség a tudásoddal jelenleg nincs. Ez a szomorú igazság.Tehát tényleg csak az a lehetőséged a fejlődésre, hogy elvégzel egy szakmát, ami érdekel is. Mellette pedig diákmelózol. Nem lesz semmi szabadidőd, de ha nem változtatsz ezen amíg még fiatal vagy, akkor még inkább elsüllyedsz a kakiban és lehet nem is fogsz tudni belőle kimászni.
ui: Látom az angol megy középszinten. Nem tudom mennyire nem gondolkodsz az IT-ban, de ha 1 éven keresztül ráfekszel, akkor simán eltudsz csípni junior frontendes vagy manuális tesztelő állásokat.
Előbbit sokszor távmunkában is lehet végezni.
Tehát ha van affinitásod az informatikához, akkor ez még egy járható út lehet. -
freaghill
őstag
Ha mentek interjúra szoktatok vinni egy kis füzetet, noteszt és tollat feljegyezni az állásról pár dolgot, vagy felírni bele a kérdéseiteket?
-
opr
nagyúr
válasz
Mercutio_ #9943 üzenetére
Nagyon valtozo. En is csak az angliait (illetve konkretabban a londoni/London koruli helyzetet) ismerem, de azt se behatoan, csak ismerosi tapasztalatok alapjan:
Vannak eleg jo allami ingyenes kepzesek hianyszakmakra, sot, sok olyan kepzes is van, aminel konkretan fizetest kapsz, hogy oda jarj. Nyilvan nem annyit, amibol meg lehet elni, de kiegeszito fizetesnek az a havi ~6-800 font enyhen szolva nem rossz, gyerekkori baratom igy vegzett el valami penzugyi kepzest.
Ezeken felul bizonyos szakmaknal (pl villanyszerelo) vannak konkretan cegeknek kepzesei, ahol megfelelo eredmeny utan nem is kell munkat keresni, hanem azonnali jelleggel kezdesz a cegnel, meg ilyenek. Van meg nagyon olcso egyetem (pl openuniversity, bar nem tudom mennyibe nezik az itt szerzett paprit), ami akar egy mosogatos szinu melobol is eloteremtheto diakhitel felvetel nelkul, stb.
En azt latom, hogy itt aki akarja, az megtalalja a szamitasat. Persze, rohadt nehez elindulni, finoman szolva nincs kolbaszbol a kerites, csak a kemeny munka tenyleg meghozza a gyumolcset, tok mindegy, milyen szakmat valaszt az ember. Ha meg valaki nem tanul semmit, nem akar csinalni semmit, es nem is 90/60/90-es szoszi bombazo, az meg bizony itt is ugyan ugy rab@szott, mint a vilagon barhol mashol. -
opr
nagyúr
válasz
Mercutio_ #9941 üzenetére
Vagy, alternativa: Anglia vagy Irorszag, valami fostalicska melo, 3 honap alatt felszed magara eleg nyelvet, melo mellett elvegez egy itt keresett szakmat, aztan elmegy dolgozni abban es jol is el meg jol is keres. Igaz, 5 evnyi melytorok aran, de nekem meg nem sikerult olyan elethelyzetet talalni, ami ennel kevesebb szopassal jar, es egy nyugodt, kenylemes, biztos elet jar erte. Jo helyre szuletes nem er, azt mar ugyis bukta a kollega.
-
Mercutio_
félisten
válasz
gergo5991 #9940 üzenetére
Az egyetemek 4 féléves felsőfokú okj képzései jók, nem véletlen, hogy azonos szakirányú egyetemi képzésre történő felvételi esetén többletpont jár értük és sok tantárgyat be is számítanak.
A himihumi sima okj tanfolyamok tényleg gyengék.
Középfokú angollal vagy menj ki angliába 1-2 évre és tegyél félre amennyit csak tudsz, vagy nemzetközi cégek helpdesk állásait nézd meg (bár nem tudom ilyen szempontból milyen a helyzet Pozsony/Kassa esetén, de pesten a magas albérlet árak mellett eleinte nem hiszem, hogy félre tudnál tenni)
B-terv amit a srácok írtak: egy keresett szakmát 2 év alatt kitanulni aztán itt ahol alig van szakember már megalapozhatod a jövőd mert van fizetőképes réteg.
-
gergo5991
őstag
válasz
Mercutio_ #9939 üzenetére
(#9937) Goose-T azt mondják ezek a szakképzések semmit nem érnek mert alig adnak át tudást, meg aztán ha el akarsz velük helyezkedni kb semmibe nézik
angolt beszélem középfokon -
Goose-T
veterán
válasz
gergo5991 #9934 üzenetére
Tanulj szakmát, ezekből hiány van: festő, villanyszerelő, kőműves, burkoló, asztalos, csőszerelő, autószerelő stb. Ha jól végzed valamelyiket, akkor pár év alatt rommá keresheted magad. Kinézel egy szakmát magadnak egy vidéki városban (ott jóval olcsóbb az albi), kitanulod, elhelyezkedsz, örülsz.
-
gergo5991
őstag
Sziasztok, segitséget szeretnék kérni.
Kilátástalan helyzetben érzem magam. Felvidéki vagyok, érettségivel rendelkezem, de Magyarországra mégse tudok egyetemre / felsőoktatásra járni, mivel matek-töri meg általában ami MO-n alap, az nálunk nem volt kötelező. Felvidéken se tudok egyetemre menni, mivel nem beszélem az itteni nyelvet, mondhatni szűk magyar társaságban nőttem fel. Ebből adódóan mivel nem ismerem a nyelvet, munkát se tudok találni, hiába adtam be több helyre az önéletrajzom. Mondhatni egy senki földjén érzem magam, mert se ide, se oda.
Hiába mennek neten a cikkek hogy ilyen olyan munkaerő hiány van az országban, értelmes munkaajánlatot nem találok sehol. Legtöbb álláshirdetésre mindenhova vagy diplomásokat keresnek, vagy olyanokat, akik jelenleg diák státuszban vannak. Nézegettem mindenféle képzéseket, a legtöbb magyar OKJ-s cuccot mindenki szidja, a fizetősök meg olyanok hogy befizetsz egy halom pénzt 500k-1m-ft-okat, aztán kapsz egy papirt és csókolom. A másik meg, ha ilyenre lenne is pénzem, mivel külhoni magyar vagyok még albérletre is kellene pénzt szereznem meg egyebekre, tudom ez az én problémám, de 22 évesen ilyen összegekről még álmodsni se merek, a hitelt azt meg hagyjuk mert nem akarok életem végéig stresszben élni miatta, meg több tizszeresét visszafizetni érte.
Most jön az 50 milliós kérdés, mégis mi a francot kezdjek igy az életemmel?
nyilván értelmes munka alatt olyanra gondolok, amivel ha kifizetem az albérletet meg a rezsit, kaját, félre tudnék tenni havonta vagy 300-400 eurót a jövőre, de a legfontosabb, hogy ne egy rabszolga legyek, aki reggeltől estig gürizik magánélet meg semmi.
válaszokat előre is köszönöm
lehet sokaknak ez most ki fogja ütni a biztositékot, mert hogy magasak az elvárásaim stb
konkrétan most nem IT-s munkákra godolok mert ahogy olvasgattam itt ph-n eléggé efelé megy a téma
-
bambano
titán
nézzünk egy elképzelt helyzetet.
felrakod a személyes adataidat egy olyan weblapra, aminek köztudottan az a funkciója, hogy munkaadókat és álláskeresőket köt össze. pláne, ha még olyan rubrika is van a weblapon, hogy most akarsz-e állásajánlatokat kapni.ha egy ilyen szájtról egy toborzó leszedi az adataidat, és felhív, hogy van egy pozícióra keresése, érdekel-e, akkor két eset van:
- vagy élénken kapálózol ellene, ezesetben nem fog kiközvetíteni
- vagy érdeklődést mutatsz, ezesetben kapcsolatba léphet a céggel, és átadhatja a személyes adataidat.az a lényeg, hogy te adott adatkezelési céllal tetted ki publikusan az adataidat, meg is erősítetted azt, a toborzó pedig ennek a célnak megfelelő témában kezelte az adatodat. ebben én nem látok problémát.
hangsúlyozottan ebben az elképzelt esetben nem látok problémát. a konkrét, kérdező által felvetett esetben nem ismert minden lényegi körülmény, például hogy a fejvadász honnan szedte össze a kérdező adatait, így csak prejudikáció, hogy minden rendben van, de legyünk ennyire optimisták
-
Tufa_
aktív tag
válasz
bambano #9931 üzenetére
Nem lennek benne biztos hogy most a toborzok java resze batran kuldozgetne az adataidat barhova az uj GDPR miatt..
Sajat tapasztalat egyebkent ezzel UK-ban, a legtobb ugynokseg akiknel jelentkeztem egy poziciora, megkerdeztek hogy szeretnek-e mashova is jelentkezni vagy csak az az egy allas erdekel. Volt olyan aki minden alkalommal irt egy e-mailt hogy epp ez es ez jott fel neki, elkuldje-e az oneletrajzomat.
Egyebkent biztos vannak/voltak olyan fejvadasz cegek akik szinte spammeltek tovabb a CV-ket amiket kaptak vagy talaltak.. -
-
válasz
denagyantal #9926 üzenetére
Teljesen junior pozira (intern pl.) barmikor van eselyed, csak inkabb kevesebb ceg keres ilyen embert, mint tobb. Mondjuk egy BME mernok infos emberrel szemben jelenleg oriasi hatranyban leszel, egeszen addig amig nem lesz bizonyithato fejlesztoi tapasztalatod valamelyik cegtol, mondjuk legalabb 1 ev plusz.
-
bambano
titán
válasz
Froclee #9921 üzenetére
"Persze, örülnék ha ő is kapna ezért bónuszt meg mindent, csak azokat a plusz köröket nem szeretem, amiket le kell játszani.": az jutott még eszembe, hogyha nem teljesen pályakezdő a közvetítő cég, akkor valószínűleg kizárólagos jogot kért minden olyan állásra, amire leszerződött. tehát lehet, hogy hiába is mész közvetlenül a céghez, elküldenek a gizihez.
-
bambano
titán
válasz
denagyantal #9926 üzenetére
"Szerintek egy interjún mennyi esélyem van megpályázni junior pozikat?": szerkezetépítő interjúkon sok.
-
denagyantal
csendes tag
Sziasztok!
Egy hosszabb kérdéshez kérnék tanácsot/tapasztalatot aktívan dolgozó szoftverfejlesztőktöl.
Nemrég végeztem az egyetemen Szerkezetépítőmérnök MSc (BME)-n és szeretnék váltani szoftverfejlesztés irányba.
A mesteren szerkezetinformatika szakirányon voltam. Ez annyit tesz, hogy baromi sok matek volt, illetve nagyon sok speciális szoftvert használtunk jellemzően mérnöki problémák modellezésére, továbbá 1 külföldi kintlét is van benne.
Jelenleg elkezdtem az EDX-n pár egyetemi, alapozó computer science kuruzst, illetve masszívan ráállítam a Java, Phyton és C kombóra.
Ami eddig összegyűlt progamozáshoz köthető tapasztalat:
-Matlabos Phyton, illetve numerikus modellek építése szintén phytonnal.
-Az előző munkahelyemen egy nagy projekten különböző tervezési feladatokat "automatizáltam" VBA-banSzépen lassan szeretném ezt a portfóliót bővítene Java-ban írt dolgokkal is, ahogy haladok előre.
Szerintek egy interjún mennyi esélyem van megpályázni junior pozikat? illetve mennyire leszek hátrányban más, "szakmában" végzettekkel szemben?
Esetleg van bárkinek bármi tapasztalata az ilyne típusú váltással?
Előre is köszi a válaszokat
-
Froclee
őstag
Lehet volt már téma, de. Közvetítőtől megkerestek, megkértem hogy írja körbe a pozit, persze egyből meg is találtam a céget. Szóval: szerintetek nagy k*cs*gség kihagyni a közvetítő csajszit?
Persze, örülnék ha ő is kapna ezért bónuszt meg mindent, csak azokat a plusz köröket nem szeretem, amiket le kell játszani.
-
D@ve89
tag
válasz
#40351744 #9915 üzenetére
Na igen, "elsőéves" biztosan hátrány. Ha tényleg van időd melózni suli mellett, akkor lehet ezt a tényt nem kellene kiemelni. Én mindenképpen leírnám, hogy heti hány órát, milyen bontásban tudnék dolgozni (akár viszgaidőszakos minimum és szorgalmi időszakos maximumok megadásával is kiegészítve).
-
enginev3.0
félisten
Telekom kábelhálózat üzemeltető mennyit kereshet vajon?
[link]És mennyire kötelező a 2 év tapasztalat?
-
bambano
titán
válasz
0xmilan #9914 üzenetére
Little Bobby Tables-re gondolsz?
-
törölt tag
Lokálisan összetákolt FTP szerver login, illetve adatb táblák, de most látok benne valamit, ami tényleg nem kéne. Köszönöm az észrevételt, örülök, hogy valaki tényleg rálesett, ez már jó jel.
(#9913) D@ve89
Lehetséges, hogy az elsőéves szót nem szerethetik a cv-ben? Tekintettel arra, hogy mifelénk első félévben mind a network, mind a prog rész elhanyagolható. Faragok még ezen a repon, ahogy j0k3r! kollega is ajánlotta.
-
D@ve89
tag
válasz
#40351744 #9911 üzenetére
Egy gyakornoki pozíció elnyeréséhez néha még a nulla tudás is elég. Ha hosszú ideje nem vesznek fel sehova se, akkor valamit valahol nagyon elrontasz, de egészen biztosan nem a GitHub repódban kell keresni az okokat (még ha vannak is benne előzőekben említett sorok).
-
j0k3r!
senior tag
válasz
#40351744 #9911 üzenetére
Nem tudom mi elegendő egy gyakornoki pozícióhoz, de ilyet meg ilyet egyátalán nem kéne közkinccsé tenni (csak véletlenszerűen kattintottam bele pár file-ba). Szerintem faragj még rajta, mielőtt ezt a GitHub repositoryt elkezded referenciaként mutogatni. Az viszont mindenképp dícséretes, hogy vetted a fáradságot és dolgoztál saját kis projecteken
-
törölt tag
Sziasztok!
BGE Gazdaságinformatika elsőéves hallgató vagyok. Mazsolázgattam a gyakornoki / junior / diákmunka pozíciók között, de valahogy nem érkezett válasz sehonnan. Jó ideje, természetesen nem 2 napról van szó.
Nem ma kezdtem , 2 éve tanulok, fejlesztgetek projekteket, remélem ez elegendő bizonyíték rá.
Mi lehet az a tudás, ami elegendő akár egy gyakornoki pozíció megszerzéséhez? Ha esetleg szükséges, linkelek cv-t.
-
fpeter07
veterán
25 év alatti pályakezdők bértámogatásáról tud valaki valamit? Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Próbáltam neten utánajárni, de nem igazán lettem okosabb. Szeretnék előre tájékozódni, mielőtt ilyen pályázatot kötök egy céggel.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Van tapasztalatatok Networkös pozícióval Antenna Hungáriánál?
Köszönöm!
Üdv!
-
válasz
enginev3.0 #9904 üzenetére
Kerdes, hogy mihez ertesz.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Érdeklődnék hogy az ember hiányt kihasználva, van e olyan informatikai állás ahol alkalmaznak és vállalják a további képzést ?
Szinte bármely ága érdekel, programozás, web, bank, rendszergazda, hálózat
Bármi jöhet
Pest megyei vagyok, ha ez számít
-
1eske
tag
Ezt olvastam az interneten erről a dologról: Reddit
És emiatt gondoltam, hogy akár hátrány is lehet, mert a szakmámhoz nem releváns infó.
Új hozzászólás Aktív témák
JobAngel - Az álláskeresők védangyala
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- EA Sports WRC '23
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- Eladó keveset használt Rode NT-USB+ mikrofon
- Gaming PC I7-7700k, 4x8GB RAM MSI Z270A-PRO ALAPLAP
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest