Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• -NoVa-

addikt

válasz bringasisti #36131 üzenetére

Na, így már információdúsabb. A jódigényt pl még sehol nem hallottam, köszönöm.

Kb 80% csapvíz Seachem Prime kondícionálóval kezelve, 20% ioncserélt van az akváriumban (120 liter), PH rendben, vízkeménység lehetne lágyabb is. Nitrit/Nitrát a tesztcsík szerint nincs különösebben, vizet meg gyakran cserélgetem az incidens óta, akkor nagy részét (+ restart baktériumkultúra bele), azóta napi 5 litert, hétvégi takarításnál extra 15. Szintén változtattam, a tetős, fénycsöves megoldás helyett nyitott, WRGB ledes lett, a növények látványosabban fejlődnek.
    Egy skimmer még hiányzik a rendszerből, most tűnt fel először, hogy kialakult egy filmréteg, és habosodik a növények kiérő levelei körül. Buborékoltató megy, külső szűrő megy, ott gondoltam, hogy ha már skimmer is kellene, akkor az állandó buborék helyett valami lényegesen halkabb üzemű hullámoztató, vagy a befolyással játszok, mindenféle lily pipe-okat nézegetek, stb. Gyönyörűek, de akkora a választék formában, jellegben, hogy jajj. Az egyetlen guppikölyök lassan kinövi a kajaméretet és kijöhet a zárt tartóból, de napokon belül szerintem nem lesz egyedül, erősen feszül az egyik borjú méretűre nőtt nőstény. Bonyolult apróságok :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés