- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Burlington vagy ehhez hasonló betűje nincs valakinek?
-
ViZion
félisten
válasz
BonFire #5998 üzenetére
Megnyugtató. Csak párszor használtam, amikor új volt még, de elfelejtettem... ezek szerint nem kár érte. Mondjuk egy csajnak jó lett volna a nagy mell, de a blökinek nem áll jól
Érdekes, h az ismétlődő mintákat sem ismeri fel, mint a szegélykő....és ha pólóra nyomtatná? AI-t nem küldtél?
-
BonFire
veterán
Azért, mert a Content Aware Scaling így működig valójában.
Pedig még maszkkal védve is vannak a fontos területek, hogy nehogy a lényeget torzítsa, de ebben az esetben nem működik még így sem. (és az esetek többségében így működik, nem véletlenül hallgatnak róla mélyen)
A pakkot meg azért kapta, a kérdezősködést megelőzendő: lehet, hogy holnap a Windows bejelentkező képernyőjét is le akarja cserélni, arra meg csak a bmp jó. Úgyhogy gondoltam rá előre.
-
ViZion
félisten
válasz
killer1203 #5991 üzenetére
Nah, Téged aztán jól elkényeztetnek...
Én is csináltam, mondjuk 1600×1200-ban, mert most olvasom a továbbiakat.
Síma klónozás... de remélem megfelel...
ITT! -
BonFire
veterán
válasz
killer1203 #5991 üzenetére
Tessék! Innen letöltheted. 1440×900 pix 72 dpi, a legjobb képkivágással bmp, jpg és png formátumban. Amelyik tetszik. Használd egészséggel!
-
total90
veterán
válasz
killer1203 #5986 üzenetére
Valami ilyesmi: [link] ? Miközben írtad, hogy mekkora kellene én már csináltam... de másik méretben is megoldható. Esetleg a fehér háttér helyett valami?
(#5988) Dexter68
(#5990) ViZion & (#5992) BonFire
Köszi skacok, megnézem mindkét verziót... aztán majd jelzek ha nem megy -
BonFire
veterán
válasz
total90 #5987 üzenetére
Meg lehet próbálni (én nem próbáltam) színcserével is. Mivel az ábra fekete-fehér illetve szürkeárnyalatos, könnyű kijelölni a vízjel halványlila illetve halványpiros részeit, aztán ezeket színteleníteni, vagy színcserével szürkíteni. Teljesen nem tűnik el, de halványul. Aztán második lépésben lehet fótozni a gyógyítóval, és ha valahol nagyon nem megy, ott bizony újra rajzolni.
-
ViZion
félisten
válasz
total90 #5987 üzenetére
Az első képen az alsó részt tükrözd fentre, és már szinte kész is.
A másodiknál is keress olyan részeket, amiket egyben átmásolhatsz a vízjeles részre... ez már macerásabb, de megoldható.
Utána clone stamp.Másik megoldás:
filterek -> zaj -> por és karcok (noise, dust and scratches)
ezzel kis próbálgatással eltűnik a vízjel, de a képből is veszítesz adatot... ezért felette egy rétegmásolat kell, ahol csak a feketét kijelölöd (szelektív szín, vagy csatorna alapján), és ezt szendvicspozitívban rádobod. -
BonFire
veterán
válasz
killer1203 #5986 üzenetére
Mégis mekkora kéne??? Pixelben mondjuk. Állóképből kétféleképpen lehet fekvőt csinálni. 1) képkivágással 2) a kép torzításával. Előbbi esetben információk vesznek el. Kérdés: mi maradjon a képen? A kutya feje és a háttér? Azt meg lehet csinálni, de ahhoz nem kell varázslónak lenni. Ki kell vágni és átméretezni a megfelelő méretre (amit nem tudunk). Ehhez még Photoshop sem kell. Bármilyen – ismétlem – bármilyen gagyi képszerkesztő meg tudja csinálni. (még a Paint is)
-
killer1203
senior tag
Sziasztok.
Valaki ebből a képből tudna csinálni egy háttérképnek való képet ami kitöltené az egész monitort, persze csak ha kivitelezhető.
-
Wyll
őstag
CMYK módban van a .psd, eleve ebben hoztam létre már a file-t.
Akkor ha jólértem, nem kell aggódni, mert a nyomdából úgy fog kijönni a tiff, ahogy a PS-ban kinéz? (És más kérdés, mi hogy jeleníti meg...)
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Van egy képem CMYK-ban, mivel nyomdába fog menni majd.
Hogy tudnám elérni, hogy mikor (Save As...-szel) tiff-be kimentem, ne másszanak el a színek?
(Ja, CMYK-nál COATED FOGRA 27 színtér van beállítva...)Némileg - úgy tűnik - bonyolítja a helyzetet az ACDSee Pro 2 is:
Save As(TIFF)+ACDSee => elmásznak
Save As(JPG)+ACDSee => elmásznak
Save As(JPG)+Windows kép- és faxmegjelenítő => nem másznak el!!!Ez a színkezelés (windowsban, programokban), kalibrálás, profilok, working spaces amúgy is egy nagy kavar maszlag egyenlőre a fejemben - létezik erről valami korrekt (neadjisten magyar) leírás?
-
BonFire
veterán
Szvsz magát a bitmap fájlt nem fogod megtalálni, mert az nincs. Ecsetté konvertálták és azt kapjuk a programban. + ezek nem is külön fájlokban vannak meg, hanem gyűjteményekbe vannak rendezve, és egy gyűjteményben van sokféle ecset.
Sajátot viszont lehet gyártani, csak rajzolni kell. De azt én sem tudom, hogy saját készítésűt hogy lehetne rábírni hogy random módon viselkedjen.
-
rii
nagyúr
hello
PS-ben a GRASS BRUSH kicsi ...
hol találom ezt a bitmap file-t, hátha átrajzolhatnám nagyobban, és kicserélhetném .....
ja és mindezt OSX alatt. :-/
-
Koczka
tag
képre hogy tudok képet beszúrni ?
-
Ren Hoek
veterán
Nekem is hasonló kérdésem lenne, bár kicsit más:
Fotóanimációs filmhez kell karaktereket előkészítenem, úgy hogy le kell vágnom a kezeiket, és a mögötte lévő részt "kitalálni" és megrajzolni a textúrákat, amik a kar mögött látszódnának, hogy lehessen forgatni.
Nincsen még túl jó kiforrott, hatékony módszerem a kipótlásra, és nem igazán tudom milyen címmel keressek tutorialt....Először szabadkézi tabletes rajzzal megcsinálom körvonalakban, aztán rámásolok textúrákat, skew, distort, forgatás stb... aztán néhol használok stamp-et. Végül liquify-al kicsit megtekerem. Szóval ha van erre egy pró hatékony módszer, vagy tutorial azt szívesen megnézném...
Előre is köszi!
Linkelek képet, hogy jobban érthető legyen mi kell. Értelemszerűen ugye a kar alatti részt kellett kipótolni... Ez ilyen minőségben bőven elég, csak elég sok meló volt vele... Szvsz ha van valami kiforrott egyszerű "szabványos" módszer, szívesen venném.
-
BonFire
veterán
Azt hiszem a Gimpben is van klónozó eszköz, de itt jobban értünk a Ps-hez. Clone Stamp Tool a neve az eszköznek, amit keresel. És Psben úgy működik, hogy először a mintát tartalmazó helyre (aszfaltra) kattintasz az Alt lenyomása közben. Így mintát vesz. Ezután a kívánt helyre sima kattintással lerakhatod a vett mintát.
Szerk:
Természetesen az eszköz ecsetnagyságát az ecsetek palettán változtathatod, hogy kicsi vagy nagy minta legyen és az ecset keménységét is.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Szeretnék összerakni egy képet több rétegből. Viszont nem tudom miként lehetne az aszfalttal kitölteni a másik két kutya körüli teret.
Azaz kellene valami olyan, amivel veszek egy mintát az aszfalt egy részéből és azzal kitudom tölteni.
Tudom, hogy photoshop topic, de ha lehet ilyet csinálni jó lenne tudni, hogy gimp-el is meglehet-e csinálni?
Köszönet a segítségért!
-
BonFire
veterán
válasz
jericho69 #5964 üzenetére
A Windows megjelenítője alapértelmezésben akkorára kicsinyíti a képet, hogy kiférjen a képernyőre. Ilyenkor természetesen romlik a minőség, akárcsak nagyításkor. Ha viszont 100%-os nagyításban nézed, akkor azzal is simának kell lennie. A Win képmegjelenítő legalább simítja a képet, ellentétben a böngészővel, míg be nem töltődik az egész, és kicsi, tiszta cikkcakk...
Szóval Win képnézőben is sima. Lementettem, megnéztem. Sima. Egy nóném, alaplapi videokártyával.
-
jericho69
tag
válasz
Dluinet #5963 üzenetére
Igazából én virtual tuningra használom a PS-t és ezért csak a JPG formátum jöhet szóba, de úgy néz ki meg van a probléma. Csak akkor homályos és fakó, ha Windows kép- és faxmegjelenítővel nyitom meg a képet, de ha feltöltöm bármelyik képmegosztó oldalra akkor nincs neki semmi baja. [KÉP]
-
jericho69
tag
Hello!
Szerintetek mi okozhatja azt,hogy mikor 1 psd file-t 12-es minőségben mentek el jpg-be, akkor a mentett kép kicsit homályosnak hat, de ha beteszem ps-be ismét szép éles és a színei is élénkebbek? A psd file-omban jelenleg ~450réteg van és 130mb-os. Ez számít valamit?
-
ViZion
félisten
válasz
pufancska #5959 üzenetére
Hááát, azért mire 1 Eizo "ledolgozza" az árát...
Én 22" Samsung monitort használok, nagyon jó. Cserélem majd 24" -esetleg 27"-re, de most erősen válságos idők vannak, ha lesz annyi plusz melóm, h fél éven belül összejön rá, akkor veszek.Ahogy írtam is: nyomdai munkánál sok minden belejátszik a végeredménybe, ettől a kalibrálás még nem rossz, de nekem a cégnél fura eredménye lett. Itthon a Samsung sincs kalibrálva, nem is volt rá szükség, picit erősebbek nyomaton a feketék (és a sötét színek általában), mint monitoron, ezt már "hozzáadom" szemre.
CMYK színeknél is vannak "trükkök", amiket ismerni kell, h jó legyen a végeredmény, és persze nem elég DTP-snek lenni, nézni kell a végterméket, és tanulni belőle. Én nem szégyenlem megkérdezni a nyomdát, vagy egy hirdetést megnézni az Eizo-n, sőt, átdobom a psd-t is neki, h nézzen rá, mi a véleménye. Ő már nagyon régen a pályán van, volt olyan szín aminek a CMYK %-os adataiból megmondta, h nem az lesz, ami a monitoron van...
Munkatársam Eizo FlexScan-je kalibrált, nyomdai profilokkal ment... az úgy már valami, nincs is gond többnyire.
-
pufancska
tag
Akkor azt mondod, hogy nem nagy változásokat kell számítanom, ha bekalibráltatom a monitoromat. Most nézegettem egy kalibrálót viszonylag olcsó "datacolor Spyder3 Express monitor kalibráló ", de gondolkozom rajta. Van egy régi monitorom, vagy 6-7 éves, de sokkal szebb és élethűbb színeket ad vissza mint az új LCD-m, csak az jó benne, hogy 24 colos és ugye Ps ez egy előny. Na mindegy ezzel a kalibrálás dologgal már régóta küszködöm, mert a kihívott munkáim, mindig egy iciripicirit mások, mondjuk volt már, hogy jobb volt mint amire számítottam. Egy Eizo 27 colos lenne az álmom szerintem ott már nem lennének gondok, csak az ár a gond.
-
ViZion
félisten
válasz
pufancska #5957 üzenetére
Nincs mit igazán...
Ez is amolyan vicces kis probléma, de mikor -nálam monitor kalibrálás után, amikor külsős végezte- előjött, kellett túrni a netet, végül a hajam téptem, hogy eennnnyyyiii??? ...és ezért kalibráltak...?Mellesleg kalibráltan olyan fényerőre lett rakva a céges monitorom, h inkább maradtam a saját beállításaimnál. Az sem pontos, a monitor sem adja vissza a CMYK színeket helyesen, ráadásul a papír minőség, a nyomdász jókedve, sőt talán a naptevékenység és a holdfázis is befolyásolja a végtermék minőségét.
Tapasztalat, és 99% szerencse szerintem többet ér -
ViZion
félisten
válasz
pufancska #5954 üzenetére
Igen-igen! Már itt is vagyok
A PS beállításainál van egy olyan, h az összes üzenet újra engedélyezése (edit/preferences/general - reset all warning dialogs).
Újraindítod a PS-t, és kiírja, h a monitorod színprofilja nem jó, mindenképpen alkalmazod? ide hanyagul NEM, és nem is kérdezd máskor...
Ez megoldja a "sárgásfehér" problémát.UI:
Szerintem Adobe fizethetne már nekem, mert ha van bug, vagy egyéb hiba az nálam tutira előjön, főleg ha sietős meló van... -
pufancska
tag
Sziasztok! Lenne egy problémám a Ps-el amit nem tudok megoldani.Méghozzá a kalibrációval van gondom. A monitoromon a színek úgy gondolom rendben vannak, de ha a Photoshpot kinyitom akkor a fehér nem fehér inkább sárga, minden másban corel, paint, a színek jók. Most raktam újra a wint. fent volt Cs3 é a Cs4 is egyszerre, most csak a Cs3 van. Nincs valami megoldás, valamikor régen olvastam egy Photoshop kalibrálóról, de nem tudom, hogy álmodtam, vagy tényleg olvastam. Nincs valami ötletetek? Vagy az a kalibrálót nem tudja valaki, hogy hol találhatom? Ja most nincs pénzem egy kalibráló szerkezetre, de mint mondom, csak a Ps-ben vannak gondok. Előre is köszi
-
BonFire
veterán
válasz
Dluinet #5950 üzenetére
Nekem sem volt szándékomban, de egy nagyon csinos nővérke a kórházból küldött meghívót (akivel warezoltam egy kicsit
), és nem akartam visszautasítani. Ennek ellenére nem igazán izgat. Van mindösszesen vagy 8 ismerősöm rajta, és kész. Van egy MySpace regem, de ott sem járok, ott is kábé ennyi emberrel ápolom a kapcsolatot. +persze van iwiw regem is, mindösszesen 170 ismerőssel. De nem igazán foglalkozom a közösségi szájtokkal, ezeket amolyan ugródeszkának tartom.
Amikor először bekötik a netet, akkor az ember olyan magányosnak érzi magát, hogy valahová mindenáron akar tartozni. Ilyenkor regisztrál ilyen oldalakra. Aztán később az érdeklődés által megtalálja a saját fórumait, ahol szívesebben kommunikál vadidegenekkel, mint a közösségi oldalakon a "ismerőseivel". Az ember kinövi.
Akkor van baj, ha valaki ezt nem növi ki, és az internet első számú toposza számára a közösségi oldalak semmitmondó locsogása marad örökre. Én kerestem IT/Tech oldalakat, meg ami érdekelt. Persze sokakat semmi nem érdekel a pletykán kívül.
No, off bezár!
-
BonFire
veterán
Vótmá'! Már három napja kitettem. De azért terjesszük csak!
-
rii
nagyúr
ha nem lett volna még ....
http://vimeo.com/9338549 - Adobe Photoshop Cook
-
BonFire
veterán
válasz
Dexter68 #5944 üzenetére
Az Adobe Audition is tudja ezt; ha összeomlik és újra elindítjuk felajánlja, hogy folytatjuk-e a munkát a félbeszakadt sessionnel, vagy majd később folytatjuk, most másba kezdünk, vagy töröljük a félbeszakadt munkamenetet. Szvsz ez elég jó dolog, mert igen könnyű 86 real-time effekttel összeomlasztani.
(Habár ezt már tudta Cool Edit Pro korában is 2000-ben) Azt nem értem, hogy ilyen funkciót a komolyabb programokba miért nem építenek bele alapból?
-
Dexter68
addikt
válasz
Devid_81 #5941 üzenetére
A photoshop sajna nem tudja abból a rengeteg gigabyteból visszaszedni, viszont érdemes ellenőrizni időnként, hogy maradt-e utána valami, mert elszállás után magától nem törli a swappeket. Bezzeg az indesign! Áramszünet után zokszó nélkül nyitja a fájlokat magától, mindegyiket ott, ahol tartottál vele.
Én amúgy külön partíciót tartok fenn a photoshop swapnek, és külön partíciót a win. virtuális memóriájának. Ja, és van egy partíció, ahova a mindenféle letöltések, tempek, outlook.pst-k és mifenék mennek, tehát nem töredezik össze sem a system, sem a melós partícióm. Így aztán 3 éve nem kellett újratelepítenem a win-t. -
ViZion
félisten
válasz
Devid_81 #5941 üzenetére
Nem hiszem, h visszanyerhető, ha van rá tuti pár klikkes dolog, akkor érdemes megpróbálni, de szerintem az utolsótól folytatni egyszerűbb.
Nálam is rutinná vált, h amint végzek kijelöléssel, vagy megállok átgondolni, rögtön ctrl+s. életet menthetFF-hez van vmi az about config-ban, amit át kell írni, és ha kisméretbe rakod, akkor kipakolja a vackainak nagy részét a ramból. hasznos
-
Devid_81
félisten
Az biztos, hogy jobb A1 nel mar a corel.
En azt nem szeretem annyira, csak a muszaj akkor dolgozom vele.
Nekem a 6GB ram miatt meg nem szukos a dolog, csak feltunt, hogy zabal ez mindenbol amennyit lat
Vajon ki lehet nyerni az ideiglenes filebol azt amit szerkesztessz?
A Firefoxom volt olyan rendes, hogy elvitte a rendszert es az utolso mentesem igy ezennel elmaradt...meg szerencse, hogy par percenkent mentek... -
ViZion
félisten
válasz
Devid_81 #5938 üzenetére
Az a baj, h elvileg a HDD belső részei lassabbak, de nem lett vihargyors a PS amióta így van nálam...
Ha fut FF, vagy vmi progi ami használ sok fizikai ram-ot, akkor hajlamos irtózatos swappokat HDD-re rakni. Nálam 4 GB ram van, de tervezek még beruházni, néha A1-et is kell, de arra már jobb a Corel, vagy vmi vektoros, abba bedobni a raszteres képeket (már ha olyan a plakát, h lehet így darabokban szerkeszteni). -
Inv1sus
addikt
Ti használjátok a videókártyás gyorsítást? Nálam ha be van kapcsolva, akkor bizonyos zoomolásoknál összemossa a pixeleket, ami nem túl jó :/
-
ViZion
félisten
válasz
Devid_81 #5936 üzenetére
Háát nálam úgy néz ki a HDD, hogy van egy 10 GB partíció a külső részen (ez a leggyorsabb) azon van a Grub, a win7 temp, és a PS swap... utána jön egy 3GB-os Linux swap terület, majd 50 GB W7 partíció, utána 10 GB Linux, majd a többi...
PS swapot nem szabadna a rendszer partícióra rakni... egyszerűen dobd át másik partícióra, vagy méretezd át a C partíciót. Erre a legegyszerűbb egy Linux live CD-t beszerezni, és GParted elvégzi szépen, hibátlanul...
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Jol bevallt CS3-at kompatibilitasi gondok miatt lecsereltem CS4-re...
Az elobb beszolt a windows, hogy azonnal tegyek valamit mert egy bit hely nincs mar a 25GB-os rendszerparticion.
Mondom ranezek mar mizu.CS3-al volt, hogy A3/A2-es plakatot terveztem, soha nem futottam bele ilyen merteku ram/HDD ideiglenes file zabalasba
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dluinet #5931 üzenetére
Köszi... lehetséges ez lesz, a tablet és egér beállítás... Már mindent megnéztem. Inkább konfigolom az új usert és megszokom.
De az viszont tuti hogy a PS maradékot hagy maga után... Mert egyszer régebben valamilyen hotkey elnyomásra, minden eszközre csak a Hand tool jelent meg... Annyira felhúztam magamat, hogy sehogyansem áll vissza... Úrjatelepítettem Ps-t, és ugyan úgy maradt. Aztán kínomban végigpróbáltam az összes billentyűt, mikor kiderült, hogy egy space-el visszaáll
Szóval ezért gyanakodtam erre, hogy valami inverz beállítás vagy nemtudom. Mert összeköti automatikusan lassot, csak ha nagyon közel van. Viszont csak ESC-el lehet deselect-elni.
Viszont lenne még egy gyors kérdés... A tablet-es tollnál, hol lehet beállítani, hogy nyomásérzékeljen az ecsetnél? Mert tegnap még nyomásérzékeny volt, most meg egér szinten megy csak. Valami elállíthattam itt is :/ ... (Teszt areájában megy a toll nyomásérzékenyen, szóval nem az a rossz)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Dexter68 #5928 üzenetére
De akkor miért működik Paint Shop Proban tökéletesen? Illetve másik win 7 userben is a régi? Ott is ugyan azokat az egér, illetve pen- tablet drivereket használja.
Most már inkább az idegesít, hogy nem lehet úgy letörölni a PS-t hogy ne maradjon valami beállítás nyom... Keresgélek local adatokat de semmi.
-
Ren Hoek
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne CS3-al kapcsolatban, hogy valamiért egy ideje elcsesződött a kijelölésem. Lehetséges elnyomtam valami beállítást hotkey-el...
A következő a probléma:
Ha bármilyen eszközre kattintok, azonnal kijönnek az eszköz variánsai. (Régen ez jobb gombra történt, most 1 kattintás bal egérgombbal) Polygon lassonál pedig képtelen vagyok "befejezni" a kijelölést duplakattal, mert nem köti automatikusan össze a kezdő és végpontot. Csak akkor tudom ha megjelenik egy kis kör a kurzornál, és nagyon közel van egymáshoz a két pont. Dehát ez így fos.
Hiába telepítettem újra, megjegyezte
Mi lehet ez a beállítás? Sehol sem találtam...Illetve hogy lehet úgy letörölni, hogy a beállítások is elvesszenek?
Úgy orvosoltam a dolgot, hogy csináltam egy új usert a Windows 7-ben, és ott szűzen indul még a PS... Voilá úgy megy minden ahogy régen. Viszont a régi userben annyi beállítás meg adat van, hogy nincs erőm újrakonfigolni az új usert.
Előre is kösz, szerintem egy triviális dolog lehet, de nem jövök rá.
-
ViZion
félisten
válasz
Dluinet #5925 üzenetére
Igen, valóban akinek pl. reklámriportja van, annak az oldalt küldjük pdf-ben, ezt nem írtam.
És valóban: a word a legjobb progi, kicsit kellemetlen nekem azért amikor a cég logót kérem, és a vacak PS, de még a Corel, Indesign sem tudja megnyitni a wordart logót... hulladék vackok. M$ word 4 ever
-
Ezzel teljesen egyetértek:
"Mentés webre akkor jó, ha valóban webre megy, ott lehet variálni.
Nálunk az újságba a tördelőnél tiff kerül, mert van ami Quark-al készül, annak meg a tiff a tuti. Ha kivágás, akkor meg eps vágógörbével.
A többi formátum nálam nincs használatban,"Az ügyfeleknek e-mail-be hivatkozásként be kell ágyazni a jpg képet.
PDF-be meg nem képeket szoktunk küldeni, hanem grafikákat és kiadványokat. Ezek Illustrator-ba és InDesign-ben esetleg Quark készülnek, nem pedig Photosop-ban.
"Másrészt van aki a képeket úgy küldi e-mail-ben, hogy wordbe ágyazza, mert úgy tudja csatolni. Kolléganő telefonon adta a képzést neki, h a képet pont úgy lehet csatolni, mint a doc-ot... Nagy volt az öröm" Mért így küldik, ezt a választ kaptam: azért mert Word-ben meg lehet nézni a képet
-
ViZion
félisten
válasz
Dluinet #5923 üzenetére
jpg-be mentésre írtam egy actiont, az konvertál, átméretez, és ment. Az csak nézegetésre van, néhány erősen renitens ügyfélnek már gif-et küldök... rendesen lebutítva.
Ügyfélnek meg pdf-et nem küldök, nem azt fizetik ki.Másrészt van aki a képeket úgy küldi e-mail-ben, hogy wordbe ágyazza, mert úgy tudja csatolni. Kolléganő telefonon adta a képzést neki, h a képet pont úgy lehet csatolni, mint a doc-ot... Nagy volt az öröm
Mentés webre akkor jó, ha valóban webre megy, ott lehet variálni.
Nálunk az újságba a tördelőnél tiff kerül, mert van ami Quark-al készül, annak meg a tiff a tuti. Ha kivágás, akkor meg eps vágógörbével.
A többi formátum nálam nincs használatban, -
-
-
Horka1
tag
PDF export kell egy ghostscript alá, és gond nélkül csinál pdf-et
-
BonFire
veterán
Én is így vagyok vele. Ha jó vlami, azt az Adobe qurva gyorsan felvásárolja, és beépíti a Ps-be. Aztán a saját szűrői sem buták. 20 éve fejleszti egy mamutcég, nehezen lehet mindenféle sufnituning incifinci pluginnal überelni őket.
A CoolEdit Pro hangszerkesztőt is felvásárolta, és feltuningolta, abból lett az Adobe Audition. Jó cuccok vannak benne, de az alapvető funkciókat – több sávos hangszerkesztő, stúdióprogram, MIDI és VST eszközök kezelése stb – ezeket már mind tudta 2000-ben is, amikor még CoolEdit Pro-nak hívták. Egész jól lehetett használni már akkoriban is. Én pl zenekari demókat csináltam vele, és eléggé jól szóltak.
Szerk:
Felvásárolta a Flasht, az Acroban Readert és szintén a Macromedia cég képernyővideó-készítőjét, a Captivate-et is. Mind jó program, és az Adobe-nak jó szimata van hozzá, miből lehet a jövőben nagy pénzeket leakasztani.
-
ViZion
félisten
Néztem a scribust, egy dolog hiányzik belőle, de az nagyon: pdf export.
Nem nagyon keresgéltem, lehet, h van vmi plugin...kedvenc11: gugli: photoshop free plugins.
Hátránya a dolognak, hogy sok trial-t is free-ként tüntetnek fel, a másik, h angol minden, szal nyelvtudás nélkül nehezen lehet használatba venni.
Eyecandy-t ajánlom, esetleg még Fluid mask, bár ezek nem ingyenesek.
Anno sokat letöltöttem és megnéztem, ha új PS-ed van (CS2-3-4), akkor a régi pluginokat kár nézegetni, mert a jobbak a szűrők között vannak, a kevésbé jókért meg nem kár (ez lehet, h nem általános, én kifejezetten foto és raw javító pluginokat kerestem).Nekem azóta is kényelmesebb a ctrl+L, vagy a shadows/highlights, mint a pluginok...
-
kedvenc11
csendes tag
Adobe® Photoshop® CS4-külön beszerezhető bővítmények szeretnék keresni persze olyat amit leis birok tölteni pl Képcsomag szerkesztő meg hasonlokat
-
Horka1
tag
Vagy éppen, brossúrákat, meg szórólapokat esetleg egy kiadványszerkesztő progival célszerűbb lenne megoldani.
A Scribus pl egészen nagy tudású és ingyenes, rengeteg tutorial van hozzá, és alapból felosztja 3 részre a lapot. PS-el megcsinált képeket át kell csak húzgálni bele, köré írni a szöveget. Házi használatra tökéletes. Magamnak szórólapokat ilyesmit én is így csinálom. Vektoros grafikához, meg a szintén ingyenes Inscape.
-
A megrendelőknek nem szoktunk szólni ez miatt, a behajtott oldalt 1mm-re kisebbre vágjuk. Ha a engedi az anyag akkor mindkét hajtást 0,5mm eltoljuk. Nagyon ritka az olyan eset, amikor ez miatt újra kell tervezni.
Legtöbb megrendelő nem is érti, hogy miről van szó, ezért nem erőltetjük.
-
Dexter68
addikt
Na, én az ilyet úgy szoktam, hogy kiszámolom, hogy mekkora részekre kell osztani az A4-es lapot, felveszek egy A4-est, és felveszek egy akkorát, amekkorára osztani kell. Ezek után utóbbit ráhúzom az A4-esre, miközben shiftet nyomok, mert így pont középre kerül és örülök, hogy a segédvonalak „ragadnak” az új layer széleihez és viszont. Ezekután a két széléhez ragasztok egy-egy segédvonalat és kezdhetem a melót. Ez persze csak »Z« hajtásnál működik, »G« hajtásnál ügyelni kell arra, hogy amit belehajtunk a kiadványba, rövidebb legyen, tehát nem 90-90-90 mm-rel dolgozunk, hanem minimum 100-100-88-cal.
A hajtások körül célszerű 2,5-2,5 mm margót hagyni, de az 5-5 mm biztonságosabb.Azt is el kell mondjam, hogy én kiadványszerkesztést soha nem photoshopban csinálok, csak a képeket és az esetleges hátteret (alnyomatot, ha ez mindenképp elkerülhetetlen) rakom össze – maga a kiadvány indesignban készül, mert az rendelkezik azokkal a professzionális tipográfiai funkciókkal, amik ehhez a munkához szükségesek.
-
ViZion
félisten
válasz
Dluinet #5903 üzenetére
Nem vagyok naprakész az otthoni nyomtatásban, de a céges A3+-os Epson (tintasugaras) sem volt olcsó, pedig ez csak házon belülre nyomtat, h lássák a népek kb. milyen lesz az újság.
Ebből gondolom, hogy a "nagyformátumú, színhelyes lézernyomtató kell. Abba berakni SRA3-as (320mm×450mm) papírt" otthonra elég durva beruházás lenne...
Láttam A3+ lézert, nagyon szépen nyomtat, de olyan mint a zsiráf:
szép, szép, de otthonra nem ké'ne.A mezei tintasugarasokkal a legnagyobb bajom, h nagy fedésnél "áztatják" a papírt. Persze fotopapírral biztosan más a helyzet, de arra sajnálom a pénzt (olcsóbb, és megbízhatóbb szerintem ha a fotókat előhívatom jpg-ből, néha akcióban elég jó árak vannak bizonyos méretekre).
A másik probléma a festék, olyan áron adják, mintha aranyból lenne... a kis IP1200-as 10000 Ft-os nyomtatóba új patronok többe kerültek, mint a nyomtató... a töltögetés meg tényleg csak végszükség esetén mehet, HP nyomtatónál próbáltam, utána már nem nyomtatott olyan szépen...
Ott a pont: "ha otthoni nyomtatóval csinálja az ember, akkor nagyon sokat nem lehet kihozni belőle."
ehh, bocsánat, h elkanyarodtam a témától -
F.B.I.
veterán
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Én is a kifutókkal vagyok, a nyomdai munkánál.
De ha otthoni nyomtatóval csinálja az ember, akkor nagyon sokat nem lehet kihozni belőle.Az elfogadható minőséghez minimum egy nagyformátumú, színhelyes lézernyomtató kell. Abba berakni SRA3-as (320mm×450mm) papírt, arra kétszer ráfér az A4-es kifutóval meg üres szegéllyel.
-
-
BonFire
veterán
Egyébként én sem értem, mi okoz nehézséget a 297 hárommal való elosztásában. Számológép van, Ps van, vonalzó van, vezetővonal van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged