Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
válasz Norbesz23455 #4821 üzenetére
Nem tudom, honnan vetted ezt a 4-5 kilót, hiszen az Adobe hivatalos honlapján a PSCS4 Extended (ez a drágább) 999$, ami a jelenlegi 199 Ft-os árfolyamon 198 801 Ft, [link] a sima PSCS4 pedig mindössze 699$, vagyis 139 101, [link]. Kerekítve tehát az Extended 200 000, a normál PS pedig 140 000 körül van.
Persze Európai viszonteladónál az árak a csillagos égbe is szökhetnek.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Adams007 #4824 üzenetére
Amúgy is van a CS4-nek olyan funkciója, hogy nem minden menüpontot jelenít meg. Ezt még nem tudom, hol lehet állítani, de a legalsó menüpont ilyen esetben általában az, hogy mutassa az elrejtett menüpontokat. Erre kibomlik a panel vagy lista, vagy mi.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Norbesz23455 #4828 üzenetére
Az igen! Na, erről beszéltem. Ha az Adobetól veszi, akkor konkrétan 100% haszna van rajta.
-
BonFire
veterán
Sosem bírtam egyébként megérteni, hogy miért a nettó árat írják, ha nem viszonteladóknak értékesítenek. Végfelhasználó minden esetben kifizeti az ÁFÁ-t, az már más kérdés, hogy utólag vissza tudja-e igényelni, de mindenképp ki kell fizetni. A hajam eldobom, hogy minden hirdetéshez még fejben hozzá kell(ene tudni) számolni az ÁFÁ-t; egyik terméken ennyit, másikon annyit.
Írják ki, oszt jónapot! Attól nem fog jobban fogyni, mert kevesebb van ráírva. Az üzletben úgyis kiderül vásárláskor, hogy ténylegesen mennyi.
-
BonFire
veterán
válasz Daniel Alves #4846 üzenetére
Akkor jársz a legjobban, ha beillesztés után átkonvertálod a réteget intelligens objektummá. Jobb klikk a rétegen (a layer palettán) és "Convert to Smart Object". Ez azért jó, mert a normál alakzatot ha egyszer lekicsinyítetted - és utólag meggondolod magad, hogy mégis túl kicsi lett -, nem tudod visszanagyítani, csak veszteségesen. A Smart Object meg megjegyzi az elhajigált pixeleket is, és veszteségmentesen visszanagyítható az eredeti méretére.
Próbáld ki!
Bár így utólag elnézve elég ronda az a matrica, én a helyedben újrarajzolnám Pennel. Akkor lesz az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz Barthezz2 #4850 üzenetére
Vagy réteggé alakítod (duplaklikk a Backgroundra és leokézni), majd hozzákapcsolsz egy rétegmaszkot, és a fölösleges részeket lefested feketével.
Ha tényleg publikus a kép, linkeld be, kivágom én neked, mint a parancsolat!
-
BonFire
veterán
válasz Barthezz2 #4853 üzenetére
Khmm... elég nehéz, de megoldható. Itt színszűrés lesz (meg egy kis pepecselés ecsettel). Az első tűnik nehezebbnek. A másodikból valószínűleg a lángnyelvekből is el fog tűnni némi rész.
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #4854 üzenetére
Na, itt van a vízcsepp. Ha ez így megfelel, akkor megpróbálkozom a "lángossal" is.
http://i245.photobucket.com/albums/gg80/BonFire_bucket/water-drop.png
Habár azt meg kell hagyni, hogy túl sötét háttérre ne tedd, mert különben meg fog látszani, milyen rondán cakkos a színszűrés a JPEG-tömörítés miatt. Egy tömörítetlen képpel valószínűleg sokkal jobb lenne az eredmény. De színes, vagyis tarka háttéren nem lesz feltűnő.
-
BonFire
veterán
válasz BonFire #4857 üzenetére
Itt meg a Pova'kolor. Ebből sem lehet totál kiirtani az összes feketét, mert akkor nagyon megrövidülnek a lángnyelvek. De kipróbáltam tarka háttereken, és elég jól mutat mindegyiken.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Nekem mindent képként ment, ha PDF-be mentem. Tehát a szöveg nem szerkeszthető és nem kijelölhető. Ha a doPDF-fel nyomtatom PDF-be, akkor meg lehagyja a betűt, csak a kép marad.
Nem az igazi ez a Photoshop/PDF konvertálás...
-
BonFire
veterán
Hogyaszondja: "Preserve Photoshop Editing Capabilities is incompatible with earlier versions of Photoshop. In earlier versions, you must open the PDF as a Generic PDF (not as a Photoshop PDF). Do you want to continue?" - Na, ezek után nálam egy egybeolvasztott képet csinál csupán, semmi szerkeszthetőség. A szöveg is képként jelenik meg. Mondjuk nem érdekel, mert nem szoktam PS-sel PDF-et kreálni, de kíváncsi lennék, más hogy oldaná ezt meg (ha már feldobódott a téma). Biztos van valami kézenfekvő megoldás, csak biztos azért nem veszem észre, mert ott van a szemem előtt.
-
BonFire
veterán
Ó, én oktondi meg sem próbáltam PS-ben megnyitni. Egyébként CS4-em van. Readerrel nyitottam meg; ebből pedig jelenleg a Foxitot használom, a free változatot, aminek van néhány korlátja. Régebbi Photoshoppal éppen azért nem tudom már megnyitni, mivel nincs másom; CS3-ról upgrade-eltem CS4-re.
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Kijelölöd a falat, majd nyomsz egy Ctrl+U-t. Ez a Hue/Saturiation panel. Itt értelemszerűen a Saturationt (színtelítettség) veszed vissza.
A másik lehetőség (a szimpatikusabb, mert visszavonható), hogy egy Hue/Saturiation korrekciós réteget hozol létre a kép rétege fölött; ezen visszaveszed a színt a fent ismertetett módon, majd amire nem szeretnéd, hogy kifejtse hatását, azt kimaszkolod.
-
BonFire
veterán
Szia!
Ha homogén a háttér viszonylag könnyű dolgod van. Van gyorskijelölő, vagy a varázspálca, és azzal jelöld ki a fehér hátteret. Majd ezután maszkolhatod, vagy ki is törölheted, ahogy jobban tetszik.
Ha bonyolultabb, vagy éppen nem homogén a háttér, akkor összetettebb technikára lesz szükség. Színszűrésre, meg maszkfestésre. Itt van egy videó segítségképpen, pont az ilyen esetekre.
-
BonFire
veterán
Teljesen másra való. A Gradient Map egy színtérképpel borítja be a képet. Kettő vagy esetleg három színnel érdekes színhatásúvá tehetünk egy képet. Valahogy így:
A Gradient, vagyis az átmenetes kitöltés pedig azért használja az Opacity-t, mert néha olyan átmenetre van szükség, ami egy színből tart átlátszóba. A manapság oly divatos tükröződéseket is ezzel oldjuk meg. De a Gradient map másra való. Azzal nem fogsz hátteret eltüntetni.
Minden megoldható (nagyjából); ha bemutatnád a képet (amennyiben publikus), meg tudnánk állapítani, hogy melyik lenne a célravezető módszer. Mert sok van.
-
BonFire
veterán
Kiszámítani nem tudnám, de néhány tipped adnék.
Ne fekete-fehérbe konvertáld, mert az valami hihetetlenül ocsmány lesz. Nincs létjogosultsága, hacsak nem vonalas rajzról van szó. De még abban az esetben is szükség lenne élsimításra. Átkonvertálhatod ugyan szürkeárnyalatosba, azonban ha eleve egy színes (fekete) nyomtatón nyomtatod ugyanaz lesz a végeredmény, mintha színest küldtél volna a nyomtatóra. Úgyis átkonvertálja "fejben" magának, mint ahogy az RGB-képet is CMYK-vá. Ezzel max a fájlméretet tudod csökkenteni, a festéket nem.
Személyes tapasztalataim szerint egy komplett könyvet otthon kinyomtatni nem éri meg. Sokkal többe kerül, mintha megvennéd a boltit. Egy bizonyos oldalszám fölött már nem tudsz rajta spórolni. Hacsak nem a cégnél sutyiban nyomtatod ingyé'.
-
-
BonFire
veterán
Most az alapján, ami oda van írva, végül is 130, vagy 13 Ft-ba jön ki egy oldal? Ezekkel az átszámításokkal mindig bajban vagyok...
-
BonFire
veterán
Van a Feladatkezelőnél egy sokkal hatékonyabb programbezáró program, úgy hívják, hogy Super F4. Freeware és kis méretű. A tálcán csücsül, és ha olyan fagyás van, amit a feladatkezelő is csak nehezen, vagy sehogy sem tud megoldani, ez megoldja. Le kell nyomni a Winows+F4 billentyűkombót, akkor az egérkurzor átvált egy halálfejre. Na, ezzel rákattintasz a kifagyott alkalmazásra, és azonnal leállítja.
Persze néha kellemetlen lehet, mert az explorert is leállíthatja bizonyos esetekben, de ezt viszonylag egyszerű a Feladatkezelőben újraindítani.
A CCleaner ilyeneket nem pucol ki a Temp mappákból?
Az az 50 dpi nekem egy kicsit kevésnek tűnik. A képernyőfelbontás 72 dpi szokott lenni, de ha nyomtatni akarunk, illik legalább 300 dpi-ben küldeni a nyomtatóra. Nekem ilyen lassulások nincsenek. Mondjuk nálam P4 GHz dupla proci, meg 2 Giga RAM van a vason. És jó néhány Giga virtuális memóriának.
-
BonFire
veterán
Árnyékot eltüntetni a Healing Brush eszközzel lehet. Altot lenyomva mintát veszel egy árnyéktalan területből, majd az árnyékosra kattintasz vele. Hasonlít a klónozóhoz, de annál sokkal szebb lesz a végeredmény.
A kép színeit és tónusait az Image-►Auto Tone vagy Auto Contrast, vagy Auto Color menüponttal helyesbítheted.
-
BonFire
veterán
Sok esetben igen, használhatatlanok. De ez csak a kép miatt van. Ha mondjuk egy fénykép a tábortűznél készült, és sötét, és túlteng rajta a narancs árnyalat, azt nem dobjuk be az automatikába, mert az nem csinál mást, mint megnézi a 3 csatorna hisztogramját, és az alapján korrigál. Vagy a tenger alatti fotón túlteng a kék, és a színek is fakóbbak rajta.
Az ilyen képeket kézzel kell beállítani, a Levels, a Color Balance, esetleg a Hue/Saturation segítségével.
Viszont ideális körülmények között készült képek esetében, mondjuk egy kiránduláson a természetben eléggé jó hatásfokkal dolgoznak. De mivel ez a ritkábbik eset, én szsz maradok a kézi módszereknél.
-
BonFire
veterán
Az .asl rétegstílus fájl, illetve rétegstílus gyűjtő fájl. Egy rétegstílus rendkívül összetett lehet. Tartalmazhat vetett árnyékot, belső árnyékot, színkitöltést, színátmenetes kitöltést, ragyogást, bevésést és domborítást, textúrát, körvonalat, és ezek kombinációit.
Amennyiben egy stílus sok elemből áll, és egy fél napig húzgáltuk a kétezer potmétert, hogy beállítsuk - és legközelebb is szeretnénk használni -, legegyszerűbb, ha elmentjük a stílust. A New Style gombra kattintva elnevezzük, bepipáljuk, hogy tartalmazza a réteg effekteket IS és a keverési módokat IS, és kész. A stílus a stílus palettánkon fel fog bukkanni.
Azonban, ha több saját stílust gyártunk, nem tanácsos azokat belementeni a gyáriak közé, hiszen egy új installkor elvesznek. Ezért kihajigáljuk a palettáról az összes gyárit (a preset manager elintézi), majd létrehozzuk a sajátokat, és mondjuk 15-20 (vagy akárhány) stílust egy gyűjteményfájlban elmentünk.
Na, ez a stílusgyűjtemény fájl lesz az .asl.
A továbbiakban egy gombnyomásra betölthetjük a stíluspalettánkra az egészet. Erre való.
Na, remélem, eléggé kimerítő voltam.
-
BonFire
veterán
Ismerkedj meg a Preset Manager-rel. Pont erre lett kitalálva.
A poszt mondjuk az ecseteken keresztül mutatja be a Preset Manager működését, de minden fontos dolog kiderül belőle.
-
BonFire
veterán
válasz pIIrash #4948 üzenetére
Attól függetlenül, hogy nekem szsz tetszik, amit csináltál, ilyen dolgot (a bundázást) enyhén szólva is illetlenség kérni. Teszed mindezt nyíltan, egy nagy olvasottságú oldal nagy olvasottságú fórumán, hátha a zsűritagok is olvassák, és majd esetleg akkor fogsz koppanni, ha kizárnak a versenyből.
Minden rosszindulat nélkül, ha belinkeled a cuccot, és azt mondod "Szavazz rám, ha tetszik!", senkinek semmi ellenvetése lehet. De te nyíltan felhívsz arra minket, hogy nemhogy a saját, de a más nevében is szavazzunk. Sőt, ha már itt tartunk, nekem van 3 db email címem, adhatnék kapásból 3 szavazatot.
A te lelkiismeretednek jó érzés lenne tisztességtelenül nyerni?
-
BonFire
veterán
válasz pIIrash #4951 üzenetére
Ha úgy van, ahogy mondod, akkor még szomorúbb, hogy ebben a világban nem lehet tisztességesen boldogulni, és nem az számít, hogy kinek jobb a munkája. Elszomorító.
Néhányszor már én is neveztem versenyre, nem csak PS-sel kapcsolatban, zenei tehetségkutatóra, miegymásra, és mindenhol ez ment. Nem mondom, hogy én voltam a legjobb, de azok sem rúgtak labdába, akit tényleg jók voltak. Mindig a kutyaütők nyertek.
Mindig le volt minden zsírozva. Egy idő óta pont ezért semmilyen úgynevezett versenyre nem nevezek. Pont emiatt.
-
BonFire
veterán
válasz $p@rr0w #4954 üzenetére
A CS3-nak el kell futnia 1 Giga rammal mindenképpen. Nálam évekig 1 Gigával futott. Sőt, a CS4 is, csak amikor 3D modellt akartam megnyitni, akkor keveselte az 1 Gigát, ugyanazt a modellt a CS3 1 Gigával megnyitotta. Tehát a CS4 is elfut rajta döcögősen. Meg merném kockáztatni, hogy akár 512-n is elfut, habár döcögősen, és ha nagyobb feladatot adunk neki, akkor előfordulhat, hogy kevesli, de valamilyen szinten futni kéne neki.
Ott valahol máshol lehet az árulás.
-
BonFire
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #4957 üzenetére
Ja, igen. Ez az "apróság" elkerülte a figyelmemet. Tehát amit mondtam, az XP-re vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Nézd csak! Itt lesz a kép.
[link]Remélem, jól értettem az instrukciókat, mert Ndruu kollégáé nem egészen olyan lett, de többször átolvastam az instukciókat. A psd fájlt is mellékeltem, abban megtalálható az eredeti réteg, a műtött is, meg a táblák. Természetesen az új alakú táblák miatt új Alfa csatornát kapott.
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Hát úgy ment, hogy megnyitottam az összes képet. Ezután az eredetieknek a helyét megjelöltem vezetővonalakkal. Utána szépen lefestettem feketével. Eltűntek az ikonok.
A mellékelt képről kivágtam, majd az eredeti dokumentumba beillesztettem a táblákat. Majd a méretüket az alul lévő háromszögletű táblákhoz igazítottam, majd a vezetővonalakhoz igazítottam a pozíciójukat.
Ezután összeolvasztottam a rétegeket.
A régi Alfa csatornát kidobtam a kukába. Varázspálca kijelöléssel kijelöltem a fekete területeket, és elkészítettem a kijelölésből az új Alfa csatornát.
A kész munkát elmentettem psd-be és bmp-be, utóbbinál bejelölve, hogy tartalmazza az Alfa csatornát is.
Kábé ennyi.
-
BonFire
veterán
Szerintem valamilyen hűvös színű fotó filterrel. Talán a vízalatti színnel a #00C2B1 ez a kékeszöld lehet ráeresztve, azonkívül a szaturációja is vissza van véve, lehet nem globálisan, csak mondjuk a vörös és sárga árnyalatok vannak redukálva, ezt a Hue/Saturation Adjusment rétegen szépen lehet állítgatni.
De az is lehet, hogy eleve a világítással manipuláltak, habár a gyanúm az, hogy ez utólagos fotó filter.
-
BonFire
veterán
Tegnap egy kicsit elszórakoztam vele, és a következő eredményre jutottam. A Match Color... filterrel egész jól hozzá lehet rendelni ezt a színvilágot a saját képeinkhez. Leírom, nem nehéz:
1) Lemented az eredeti képet, majd a saját képeddel együtt megnyitod Photoshopban.
2) A saját képed Backgroud rétegét megduplázod (Ctrl+J) és azon dolgozol tovább.
3) Image->Adjustments->Match Color... filter. Itt forrásként meg kell adni a csajos képet. Rögtön látni fogod a saját képen az eredményt; átvált amolyan szürkés-zöldesbe, és jól eltűnik róla a kontraszt.
4) Ezt jóvá hagyod, és utána egyszerűen a keverési módját átállítod Colorra, hogy visszakapd a kontrasztot. Tehát csak a színekre fog hatni így a második másolt manipulált réteg.
Egész jópofa dolog ez a Match Color filter; kár, hogy Adjustment rétegként nincs. Na, majd talán a CS5-ben.
-
BonFire
veterán
Itt van egy lehetséges megoldás a sok közül: Fotóból grafika. Ha ez a megoldás nem tetszik, kipróbálhatod ezt a képregény effektet: Képregény effekt - videó (magyar nyelvű).
-
BonFire
veterán
Szerintem ez a tutorial pont ilyen:
Valami ilyesmi lesz belőle; igaz, hogy én inkább potyogóra csináltam:
Itt látszik, hogy végtelenítve vannak a csillagok. A tutorialból megtudod a titkot is. Pattern kitöltést kell használni.
-
BonFire
veterán
válasz bokrosolajos #4997 üzenetére
Info panel. Egy csoportban van a Navigatorral és a Histogrammal. Ha nincs nyitva a Windows menüben keresd! Ilyen:
Ha a mozgató eszköz van kiválasztva (V), és az objektumra nyomsz egy Ctrl+T-t (Free Transform), akkor a fenti eszköztárról leolvashatod az objektum dimenzióit, szélességét, magasságát pixelben és százalékban, valamint az X és Y koordinátákon való elhelyezkedését.
-
BonFire
veterán
válasz Dany007 #5002 üzenetére
Sehogy sem lehet. Régen, még a hetes verzió előtt "állítólag" át lehetett állítani, de a CS széria óta már nem.
Azért írtam, hogy állítólag, mert én nagyon sokáig a 6-ost használtam, és abban sem lehetett a nyelvet átállítani. Ez van sajnos. Ha mindenáron az angolhoz ragaszkodsz, kénytelen leszel beszerezni egy angol példányt.
Egy ismerősöm mondta, hogy ő otthon angolt használ, de a cégnél magyart kénytelen, mert a főnöke bevásárolt az akciós magyar nyelvű CS2-ből, amikor már kijött a CS3. Többek között ezért volt olcsó, mert a magyar nem kellett senkinek, meg különben is volt már új.
-
BonFire
veterán
válasz GEPESZ66 #5007 üzenetére
Elképzelhető, hogy egy idestova 1 éves programot még nem sikerült magyarítani?
Elképzelhető, hogy az eddigi eladások alapján úgy gondolták, nincs rá elég vásárlóképes kereslet? Kis ország vagyunk mi, és ezen belül nagyon kevesen, akik meg is tudják fizetni a programot, de főleg sokan leginkább angolul használjuk.
Lehet, nem adnának el annyi magyar licencet, amennyibe a szakfordító munkája kerülne, meg a jogdíj, mert a fordításért is fizetni köll, nem is keveset. Összeadják a két összeget, aztán összehasonlítják a várható bevétellel, és ha deficites vagy éppen nullszaldósra jön ki, akkor bele sem fognak.
(Az meg a szaralakság netovábbja, hogy azt írja ki a weboldalára, hogy magyar nyelvű verzió, mert megtéveszti a potenciális vásárlót. Ki kell írni, hogy csak a telepítő kommunikál magyarul, egyébként a program kezelőfelülete angol. Így lenne korrekt.)
-
BonFire
veterán
-
BonFire
veterán
Úgy érted, szabálytalan dolog kijelölése, pl haj vagy szőrös kutya? A színmaszkolás a megoldás; itt egy video, ami segít: Alakok kivágása II.
-
BonFire
veterán
Vigyázz, mert a műalkotást a giccstől egy hajszál választja el, és nem mindig lehet egyértelműen tanácsot adni, hogy melyik melyik, valamint, hogy mi is dobna fel egy-egy képet. Azt viszont elmondhatom, mi az, amitől személy szerint engem kiráz a hideg. Ilyenek pl a szivárvány, a szívek, a színes csillag alakú csillanások. Ezekkel még egy viszonylag jó alapanyagot is könnyen tönkre lehet tenni.
Szvsz ez a képválasztás nem szerencsés. Semmi extra nincs benne. Én mindenesetre - ha mégis ragaszkodsz ehhez - egy ízléses keretet javasolnék, semmi mást. A kis képek jól mutatnak ilyen mozaik elrendezésben.
A keret mellett azt is kipróbálhatod, hogy mutatna részben fekete-fehérben a kép. Az alakokat maszkold ki, hogy azok színesek maradjanak, és a háttér pedig legyen szürkeárnyalatos.
Csinálhatod úgy is, hogy a nagy kép teljesen szürkeárnyalatos, a keret színes és a kis képek is színesek. Vagy pedig a nagy képnek adsz valamilyen színfedést (Blending Options->Color Overlay->Color üzemmód).
-
BonFire
veterán
A kis képekhez lehet egy olyat csinálni, mintha egy cédulán volna odatűzve! Ehhez csak keresni kell egy gombostű képét, a képen meg esetleg egy kicsit hajlítani, hogy térbeli hatása legyen, és máris kész az újabb dekoráció. Például ilyen térbelivé lehet tenni:
Itt a hozzávaló (magyar nyelvű tutorial).
A keret nem muszáj, csak egy ötlet volt. De keretet magad is készíthetsz a későbbiekben, nem muszáj gyárliag kész sablonokhoz ragaszkodni. Néhány pixeles semleges színű keret, aztán a Blending Optionsban el lehet játszadozni a különféle paraméterekkel. De ha jól emléxem, az Action-ök között is vannak gyári keretek, csak azok böhöm szélesek. Viszont lehet belőlük lesni, ha kibontod őket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest