- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
Túl vagyok ezeken és még egy csomó mindenen. AV sem fogja (defender), kipróbáltam. Whitelisteltem is. Nincs network drive-om, hálózati nyomtatóm, semmi ilyesmi, amit nem találna és azért malmozna. Még a ChatGPT-is megkérdeztem, egyik javaslata sem jó. Tehát még egyszer: 3-5 perc alatt indul el a PS, addig semmi nem történik (futó programok között ott a PS), de utána minden tökéletes, gyors, használható. Minden egyik napról a másikra történt, ezért gyanakszom valami oprendszer- vagy driver-update-re.
-
Megkérdeztem a Geminit, nekem ő a lelki társam... szóval van egy copy funkció, ami nem azonos az alt+húzással vagy a duplikálással, és azt kell használni. Az egyedivé teszi az adott smart object-et az adott artboard-on, és akkor lehet cseréltetni a tartalmát. Nem rossz...
...akkor srácok, a topik zárható... ha már itt is annyit írtok, hogy "kérdezd meg az MI-t"
(és ráadásul az működik is) -
Stauffenberg
nagyúr
Az új előfizetésre járó 20%-ot bevasaltam rajta, simán listaáron akarta rögzíteni az előfizetést. Kijavítottam, erre screenshotot kért. Ha lett volna Photoshopom (háhhhh), rakok rá 80% kedvezményt is.

Ja és individual account (csak azon van Photography Plan, business fiókon nincs), de sikerült ráíratnom vele a számlára minden cégadatot. Csak egy tipp, ha valakinek szintén Kft. nevére kéne Photography Plan, akkor csináltassa az előfizetést a supporton keresztül, olyan adatot ír rá a számlára amit csak megadsz.

-
Stauffenberg
nagyúr
Kipróbáltam, van NordVPN-em és azzal sem megy.
Szerintem bíróság előtt is megállná a helyét, hogy inkább leszedem a kalóz változatot, az Adobe ráutaló magatartással közölte, hogy tőlem nem kér pénzt érte (az üzletét nem rontom, megteszi magának). Már négy órát elbasztam az életemből, nem férek hozzá a szolgáltatáshoz, haladnom kéne, de semmi sem segít.
Most komolyan, mit kell kezdeni az olyan eladóval, akinek már téglára kötözöd a pénzt, bedobod az ablakán, de huszonhetedjére is inkább visszadobja?
-
Stauffenberg
nagyúr
Kikapcsolt reklámblokkolóval és inkognító móddal sem oldódik meg.
Safari, Chrome, Edge alatt ugyanúgy megvan a probléma és semmit nem csinál, csak megjelöli felkiáltójellel a kártyaszámot és az irányítószámot "Érvénytelen adat" szöveggel, amiből egyáltalán nem derül ki mi a baja és az indiai segédmunkás supportos sem tud semmit tenni.
Most megpróbáltam telefonon Safariból és úgy sem megy.
Földrajzilag két különböző városban, kábeles- és mobilneten, két számítógépen, három böngészőben, négyféle bankkártyával többféle banktól és két külön accounton is ugyanezt csinálja.
Én mindent megpróbáltam. Ki tud jó cracket küldeni?
Innentől azt hiszem legális feltörni a gecibe ezt a szart. Dolgoznom kéne és az Adobe nem hajlandó elfogadni a pénzt a szaros szoftverért, én meg gondolom haljak éhen vagy nem tudom.
-
-
-
OpenOffice-t használtam régen, de most nem akartam telepíteni.
Azt hittem én vagyok a béna.Legjobb eredmény, átlátszósággal:
-Nyomtatás Microsoft Print to PDF
-PDF-et PS-ben megnyitáskor felugró ablakon képek rádiógomb kiválasztása.Egyetlen hátránya, hogy képek színtere CMYK színtérre korlátozódik valamikor, amit a PS amúgy RGB-nek ismer fel importáláskor.
-
kazsmerlaca
senior tag
Corel-re gondoltál gondolom.
Corel tökéletesen vektorosan kezeli a photoshopból kimeetett vektoros fájlt!
Próbáld ki ha nem hiszed
Tehát ha PS-be kényszerülsz bélyegzőt készíteni akkor simán megoldható mert a bélyegző készítő is fogja tudni használni vektorosan.
Ennyi +1 bambi...
-
zümzümm
senior tag
Ezt a canvas dolgot nem tudom hogy mire való sose használtam

De ugy néz ki sikerült megoldanom a következő módon... szóval egy bizonyos képméretre kellett vágnom és 300Dpi-re.
A Crop tool kattintás után felül a Ratio-t átállítottam WxHxR -re, beirtam a kivánt méreteket cm-ben, ezt leOKéztam(vagyis pipáltam). Aztán Image size-ban a Resolutiont átállítoittam 300ra. Gondolom ez a DPI, ugye?
Viszont lehet itt is át kellett volna állítani pixel/inch-ről pixel/cm-re a 300-at?
-
törölt tag
Ha előbb konvertálod és utána linkeled be, akkor is elvileg memoriában fogja szerkeszteni, a Smart object mivolta miatt. Viszont ha ott rámentesz a Smart Content ablakba, majd lemented a PSD-t akkor elvileg a kompozicióban is meg kellene jelennie.
Nem próbáltam most ki, de így tűnik logikusnak

-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm.
Amit még nem találok, hogy ha van egy 40x40 cm-es munkaterületem, ez a szürke fehér kockás, de az eredmény csak a felső 5 centiben van, akkor hogy tudom módosítani ennek a méretét? Tök jó lenne egyszerűen csak egérrel a megfelelő méretre húzni,de sehogy nem jön össze.

BonFire: Nem rémlik,hogy elnyomkodtam volna. De megnézem.
-
bb0t
őstag
Nem azért írtam be ide is a kérdést mert nem kaptam választ, hanem mert a hsz után láttam, hogy viszonylag kicsi az aktivitás a topikban, + írtam, hogy ott már megkérdeztem.
Igazán alacsony ingerküszöb és rengeteg idő kell ahhoz, hogy ebbe belekössön valaki.
de azért köszönöm a választ. -
BonFire
veterán
„Viszont jobb lenne vektorosba összerakni.”
Annál is inkább, mert ha a megrendelő úgy óhajtja, egyetlen kattintásba kerül valaminek a színét megváltoztatni, vagy akár az egész artworkét egyszerre, vagy akár több színvariációt külön Artboardokon átszínezett artworkökkel. Meg úgyis szólnak majd, hogy ez király, de ez az elem lehetne kicsivel nagyobb, amaz meg kisebb, és ha pixelesben csinálja, akkor ez egy végtelen, önszopató folyamat, mert mindent elölről kell kezdeni, hacsak nem nagy felbontású smart objectként kezel mindent, de ez meg annyira megnöveli a fájlméretet, hogy megtérdel tőle a Ps.
A múltkor csak egy tablót csináltam, huszon X fényképpel, személyek nevével, titulusával, és a képeket mindet benne hagytam a fájlban. Végül maga a PSD lett vagy 2 Giga, és már a huszadik képnél igencsak lassan mentett.
Ha meg patternes kell, akkor meg csakis Illustrator, ott van Pattern Maker és végtelen a lehetősége a variációnak. Nálam már egyszer-kétszer életmentő volt. Például...
-
Soká
senior tag
Továbbra sem nagyon értem a gondolatmeneteteket...
"Akkor van szop@s ha nincs meg az eredeti és kellene nagyobb méretben a kép."
Hogy-hogy, ti ha csináltok egy papírképet utána kidobjátok a negát? Vagy ha összeraktatatok egy panorámaképet, akkor nem mentitek el belőle az eredeti felbontást? Tényleg nem értem. (nálam megvan az eredeti RAWfáziskép, az abból mentett jpg fáziskép, az azokból összeállított eredeti méretű panoráma jpg. minden többi csak ráadás.)
"Elég zavaró a linkelt képen a csíkozás."
Ezt meg csak azért nem értem, mert amikor fotonhámozó linkelte a saját panorámaképét, akkor senkit nem zavart, hogy egy töredékére kicsinyített, még FHD méretet sem elérő képet tett fel (miközben képminőségről beszélünk) én meg felraktam egyet teljes felbontásban. Nem látszanak jól a részletek? Nem látszanak a panoráma illesztések? Vagy a kép színvilága? Vagy mi a probléma?

-
Soká
senior tag
Nagyon szépen köszönöm, ez már segített! (olyan régen használtam, hogy már nem találtam ezt a funkciót
)P.s. nagyon nehéz a másik fejével gondolkodni, éppen azért tettem fel kicsiben a képet, hogy az ív látszódjék, és ne az legyen a diskurzus tárgya, hogy a "képi valóság" hogyan torzul
Az már legyen az én bajom 
-
Mattb
senior tag
Nem ilyenre gondoltam. lehet rosszul foglamaztam. Hanem ahol vannak alap képek, pl asztalon egy macbook és akkor annak a kijelzőjébe beilleszthetem mondjuk az én oldalamról a fotót, és akkor mintha ott azt böngésznék. Ilyen oldalak pl.: [link]
Ez tök jó lenne, de sajnos nem működik a feltöltés, nem tudok feltölteni rá

-
general
addikt
bocsáss meg kérlek, de nem igazán értetted. tudom, kicsit hanyagul fogalmaztam, de azt hittem, a legtöbben érteni fogják.

nem az F-re akarom, hanem az F-ekre, ezt írtam, a F2,F3,F4... funkcióbillentyűk. és persze, hogy az Action panelről beszélek, mi másról? :-) van egy Action-öm, amit nem tudok/nem akarok még egyszer megcsinálni, csak szeretnék hozzárendelni egy Function billentyűt, shortcut-ot, mert nincs neki, vagy cserélni szeretném, vajon lehet-e? remélem így már érthető... -
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
köszönöm.
Még egy kérdésem lenne. Sikerült beállítanom a kifutót. Így most a vonalzó szépen mutatja, hogy mi az, ami kicsúszna a kifutón kívülre. Viszont a kifutó széle csak PS-ben látszódik.
Egy külön rétegen hogyan tudom megcsinálni, hogy a kifutó vonalzójának a helyén legyenek fekete vonalak, hogy ha JPG-re, vagy PDF-re kikonvertálom a végeredményt, akkor azok a vonalak látszódjanak?
köszönöm
-
*Ropi*
félisten
Van olyan pluginom, ami 10+ órát számolt egy 7200x3600-as képet. A gond az vele, hogy sosem tudni mikor fagy be vagy mikor számol jól, így mindig kénytelen kivárni az ember, hogy jutott-e valamire - mindezt folyamatos 100% CPU terheléssel mind a 8 szálon. Ilyenkor úgy időzítem, hogy éjszakára otthagyom, aztán reggelre általában kész van. Szerencsére általában 10-20-30 percek alatt végez (i7 2600K@4.4).

(#23965) TheProb: *.psp vagy *.psd fájl? Mert az előbbi a Paint Shop Pro-hoz tartozik, nem a Photoshophoz.
-
BonFire
veterán
Igazából nem omlott össze, csak éppen nem bírtam kivárni az időt, míg kirendereli. 2 és fél perc elteltével még 27%-nál tartott (egy festmény-effektet tettem rá), aztán inkább megszakítottam.
Ha megcsinálom ugyanezt az effektet Ps-eszközökkel kézzel, hamarabb végzek.

Ez a kép volt
Format: JPEG
File size: 153 KiBImage
Format: JPEG
Width: 768 pixels
Height: 1 024 pixels
Color space: YUV
Chroma subsampling: 4:4:4
Bit depth: 8 bits
Compression mode: Lossy
Stream size: 153 KiB (100%)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I Cam I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(és ráadásul az működik is)