Hirdetés
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibi72
aktív tag
válasz Devid_81 #3206 üzenetére
Szia !
Kép megnyitás réteg képre dubla klikk hogy szerkezthetö legyen.
1-réteg másolás
2-körbe jelölés
3-kilyelölés-modositá-lágyperem-(be irod 40-50) ok
4.-forditot kilyelölés
5-Delete
és kész! az eredeti képet láthatoságát kapcsold ki és meg láttod átt látszo is!
Nem tudom erre gondoltál! -
tibi72
aktív tag
válasz Devid_81 #3229 üzenetére
Zárd be a programot,majd inditsuk újra.Rögtön az elinditás után nyomjuk le és tartsuk lenyomva a Ctrl+Shift+Alt billentyűket. a Photoshop ekkor megjelenit egy párbeszédablakot,ami az engedélyünket kéri a beállítófájl törléséhez. Kattintsunk a IGEN gombra.( Ez a tipphotoshop CS Biblia "Deke McClelland"könyvéböl vettem ) Nekem ha kinlodik a program én ezt szóktam csinálni és meg szokot javulni.
-
ViZion
félisten
válasz Devid_81 #5936 üzenetére
Háát nálam úgy néz ki a HDD, hogy van egy 10 GB partíció a külső részen (ez a leggyorsabb) azon van a Grub, a win7 temp, és a PS swap... utána jön egy 3GB-os Linux swap terület, majd 50 GB W7 partíció, utána 10 GB Linux, majd a többi...
PS swapot nem szabadna a rendszer partícióra rakni... egyszerűen dobd át másik partícióra, vagy méretezd át a C partíciót. Erre a legegyszerűbb egy Linux live CD-t beszerezni, és GParted elvégzi szépen, hibátlanul...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Devid_81 #5938 üzenetére
Az a baj, h elvileg a HDD belső részei lassabbak, de nem lett vihargyors a PS amióta így van nálam...
Ha fut FF, vagy vmi progi ami használ sok fizikai ram-ot, akkor hajlamos irtózatos swappokat HDD-re rakni. Nálam 4 GB ram van, de tervezek még beruházni, néha A1-et is kell, de arra már jobb a Corel, vagy vmi vektoros, abba bedobni a raszteres képeket (már ha olyan a plakát, h lehet így darabokban szerkeszteni).Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
válasz Devid_81 #5941 üzenetére
Nem hiszem, h visszanyerhető, ha van rá tuti pár klikkes dolog, akkor érdemes megpróbálni, de szerintem az utolsótól folytatni egyszerűbb.
Nálam is rutinná vált, h amint végzek kijelöléssel, vagy megállok átgondolni, rögtön ctrl+s. életet menthetFF-hez van vmi az about config-ban, amit át kell írni, és ha kisméretbe rakod, akkor kipakolja a vackainak nagy részét a ramból. hasznos
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Dexter68
addikt
válasz Devid_81 #5941 üzenetére
A photoshop sajna nem tudja abból a rengeteg gigabyteból visszaszedni, viszont érdemes ellenőrizni időnként, hogy maradt-e utána valami, mert elszállás után magától nem törli a swappeket. Bezzeg az indesign! Áramszünet után zokszó nélkül nyitja a fájlokat magától, mindegyiket ott, ahol tartottál vele.
Én amúgy külön partíciót tartok fenn a photoshop swapnek, és külön partíciót a win. virtuális memóriájának. Ja, és van egy partíció, ahova a mindenféle letöltések, tempek, outlook.pst-k és mifenék mennek, tehát nem töredezik össze sem a system, sem a melós partícióm. Így aztán 3 éve nem kellett újratelepítenem a win-t.Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
BonFire
veterán
válasz Devid_81 #6887 üzenetére
Hát, ha a Photoshopra gondoltál, ilyet nem tud. Viszont ezt az ötletet is bele lehetne dobni egy virtuális kalapba, aminek az a neve: Újítások, amelyeket a CS5-ben szívesebben láttunk volna.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
ViZion
félisten
válasz Devid_81 #6887 üzenetére
slice tool nem jó? mondjuk kézzel kell beállítani, de a semminél jóval jobb.
Csinálsz egy kijelölést, slice select... és újra...újra...újra... esetleg actiont készítesz rá.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
BonFire
veterán
válasz Devid_81 #9108 üzenetére
Ezek fényt kaptak?
Az a baj, hogy nem tudod visszanyerni az eredeti színeket, mert mindent narancsszínűvé változtat a fény. Ezért bármennyire is piszkálod, ott tökéletes eredmény nem lesz. Sőt, elfogadható sem. Ha átkonvertálnád szürkeárnyalatosba, hogy a színeket eldobnád, akkor is kéne rá egy Leveles vagy Curves Adjustment réteg gradienttel maszkolva, hogy pont olyan átmenetes legyen, mint ahogy fényt kapott. A gradienttel sokat kell pöcsölni, hogy ezt eltüntesd. A színek visszanyerésének esélye igen csekély.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz Devid_81 #9124 üzenetére
Ha ezt akarod előidézni, én raknék rá egy színes (narancs) réteget, gratienttel szépen kimaszkolnám. Aztán talán még egy fényerő/kontraszt adjustment réteget is, amire szintén maszk kerül. Lemásolnám az előző réteg maszkját és azt illeszteném bele. Mert ahol fényt kap, ott ugye nem csak a színek fordulnak ki, hanem a meg is fakul. Tehát fakítani is kell.
-
BonFire
veterán
válasz Devid_81 #9126 üzenetére
Én valahogy így csinálnám.
A színes rétegre maszkot, és arra egy ilyen felemás gradientet, ahogy a képen látható. Multiply (szendvicspozitív) üzemmód 100%; fölötte egy Brightness/Contrast adjusment réteg Linear Dodge módban 50%-os opacityvel, a csúszkákkal tetszés szerint el kell játszani. A megfelelő keverési módokat ki kell kísérletezni, hogy melyik hasonlít a legjobban az eredeti effekthez.
Ja, a maszkot az Alt+vonszolással át tudod másolni a másik rétegre. Azt kérdezi: Replace Mask? Nyomjunk OK-t.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest