Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Orb1337
tag
válasz
Orb1337
üzenetére
Na megvan hogy kell több képre rátenni egy fix valamit, leírom hátha valakit érdekel a közeljövőben:
Műveletek menüt jelenítsük meg (Alt+f9)
Új művelet, majd megszerkesztjük az amit minden képen szerepeltetni szeretnénk, Parancsfájlok/képfeldolgozónál kiválasztjuk a kreált műveletet és jópár perc múlva elis készülnek képeink
-
CarrGomm
aktív tag
Hello.
Van egy olyan gondom, hogy a Liquify szűrőben bármivel próbálok torzítani, alig látok valami változást. Van egy total training videóm, amiben viszont ahogy huzogatja a kurzort egyből látható a változás és sokkal nagyobb mértékben, mint ami nekem látszik. Minden beállítás a szűrőn belül megegyezik azzal, amit a videóban használ az illető, mégse ugyanazt a hatást érem el vele. Ha leokézom akkor viszont látható a torzulás, amit okoztam, de cseppet olyan, amilyennek szeretném, mivel hogy nem látom közben a változást.
Tudja vki mi lehet a gond? -
Orb1337
tag
Üdv,
Magyar nyelvű photoshopon van, a kérdésem a következő: adott egy nagymennyiségű képhalmaz, minden képre azonos logót szeretnék rakni. Melyik paranccsal tudnám ezt meg megvalósítani. Automatizáláson belül a kötegelés talán? -
csimav
őstag
Kösz

-
csimav
őstag
Hy!
Tudna valaki csinálni nekem egy avatart?
150px × 112px Manchester Unitedes háttér és csimav felirat kellene rá.
Nagyon szépen köszönöm előre is.

-
flash-
veterán
Sziasztok!
van egy problémám.
Egy 530x150 es üres lapra szeretnék 4 kis méretű (150 magas,132,5 széles egyenként)képet beilleszteni photoshoppal,de kezdő vagyok,és nem megy.
le tudná írni valaki pontról pontra hogy hogy csináljam?
kéremköszönöm előre is
-
z0d1AK
nagyúr
Valaki itt nem dolgozik/főnökösködik grafikus vagy videós stúdióban Debrecenben, vagy közvetlen környékén?
vagy ha ismerőse van, az is jó lenne!
elég sürgős volna!!!
köszi
-
Nem tűnik el egyik réteg sem. Ha van egy képed megnyitva, arra ráhúzod a másik képet, akkor az eredeti kép alulra kerül, az új pedig rá (a tetejére). Feltéve ha a két kép színprofilja egyezik (RGB-re nem lehet ráhúzni Indexed Color-t).
Az új réteg Blending Mode-ját át kell állítani a megfelelőre (pl. Muliply vagy Soft Light). Az Opacity és a Fill tetszőlegesen állítható... -
FÖNÖK
tag
hi!
maszkolás tudományát próbáltam elsajátítani, de nem igazán sikerült.
ha a két képet belehúzom a programba a második eltűnik pedig elméletileg ott van.
hogy helyezzem egymásra a két képet? -
No-kia
addikt
-
luw2win
őstag
Hali!
Ezt szeretném megcsinálni.[link]
de elakadtam, PS CS4-el munkálkodom.Ezt már nem tudom elérni, mindent ugy csinálok mint ahogyan kellene.De valami nem frankó.

Click on the RGB channel to return to normal. Go back to your Layers Palette and create a new Solid Color Adjustment layer. Make the color white.
A rétegen viszalállitom az RGB channel-t normálra, és csinálok egy uj réteget, és fehérré teszem a Solid Colorba,
De a rétegem csak egy nagy fehérség... és akárhogyis csinálom nem válik ilyenné a ház.
Köszi a segítséget
ÜDv: Máté -
¤Envy¤
aktív tag
Üdv...
Telepítés közben ezt a hibaüzenetet kapom:
Mi lehet a gond?
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Most kezdek ismerkedni a Lightroom-mal és a Photoshoppal... Mind2höz van egy gyorstalpaló DVD-m jönak tűnik az alapok elsajátításához.
A kérdésem a következő lenne... Szerintetek a két program közül melyikkel kezdjem? És Photoshop-hoz tudnátok linkelni olyan tutorial oldalakat, amiket Ti is ajánlatok?
Köszi Nektek! -
Bikerman
aktív tag
ezen a képen a végtagoknál, és ahol bajosak a pixelek, azokat hogy lehetne elsimítani? ha esetleg megcsinálnátok, azt megköszönném...

-
Peethy
őstag
Valószínűleg azért ilyen, mert duplikálva volt a layer és kettő szöveg volt, mind2-n volt Outer Glow, az egyiken igaz kisebbre vettem, így legalább kiscit vastagabbak lettek a betűk. Ez a bluros megoldás meg nagyon jól néz ki digitálisan, szoktam is alkalmazni, de egyszer kipróbáltam nyomtatásban és nagyon csúnyák lettek az átmenetek. Egyébként már megkapta az illető (kis javítások után), és örült neki, szerencsére Ő nem ért a Photoshophoz, így nem nagyon veszi észre az apróbb hibákat
Azért köszönöm a segítséget 
-
dave93: Az ilyen képek ilyen szempontból nagyon problémásak. Le kell vágni azt a részt, ahol a vaku megcsillant, mást nem lehet vele. Az üveg mögötti dolgok nem nyerhetőek vissza, a visszatükröződés kiégeti azt a részt.
E-Max: Körbevágni szépen, aztán Delete. Ha úgy adódik bármelyikünk megcsinálja.
Peethy: Egészen jól néz ki szerintem, egy Copy General-ban A4-es méretben fényes (vagy matt) keményebb lapra nyomva jól mutatna. A virágos brush kicsit mintha túl lenne méretezve (pixeles lett), de A4-es méretben szerintem nem lesz olyan feltűnő.
Outer Glow helyett lehet még azt is csinálni, hogy duplázod a Text layert (amin a szöveg van), az eredeti alá teszed, Gaussian Blur-t ráengedsz (ízlés szerint, akár több lépcsőben is megcsinálhatod), valami világos Overlay-t erre a mosódott rétegre ráteszel (pl. sárga), aztán olyasmi lesz, mintha világítana. Mint pl. ebben a tutorialban.
Nyomdához nem értek, azt majd a többiek megmondják hogy kell.
-
Peethy
őstag
Sziasztok! Még nincs teljesen kész az alábbi képem, amit egyik ismerősömnek készítettem névnapjára
Ha lennétek szívesek kritikával illetni, azt megköszönném
A főbb kérdéseim:1, A szöveg kissé olvashatatlannak tűnik, nyomtatva lesz (nem itt, hanem majd elviszem vhova, szakmabeliekhez
), nem tudom, hogy ez egy A/4-es méretnél megmarad-e. Ha esetleg tudtok jobb megoldást az Outern Glow-nál, akkor az jó lenne. A betűtípushoz ragaszkodnék, ez már így is félkövéren van, nem tudom, hogy miképp lehetne még kövérebbé tenni.2, Ha nyomtatni viszem, akkor érdemes CMYK-ba átrakni?
3, Bármilyen egyéb észrevétel, minél gyorsabban

Köszönöm!

szerk: pont a képet hagytam ki
Itt van: [link] -
E-Max
tag
Sziasztok!
Van egy képem, nemrég csináltam, és ki kéne valahogy szedni mögülem a hátteret, csak fehér kéne legyen.
Ha valakinek lenne erre egy pár perce, nagyon megköszönném!
A képet priviben átküldöm, hogyha tud segíteni valaki!Fontos lenne, úgyhogy kérlek segítsetek!
Előre is nagyon köszönöm!
-
Nagyon szépen köszönöm!
Másik kérdésem hogy van egy olyan képem amin két személy áll, mellettük egy üveges bárszekrény. A lényeg hogy a bárszekrény üvegén látszik a vaku, visszatökröződik, nagyon zavaró. Ezt mivel hogyan lehetne eltávolítani? Egy hasonló lépésről lépésre cikk vagy videó kellene nekem mert még csak most kezdek photoshoppolni
-
qwertly: Clone Stamp Tool (S) vagy Healing Brush Tool (J) segítségével eltüntethetőek az ilyen fajta nem kívánt képi elemek. Youtube-on találhatóak a használatáról videók. Esetleg aki ráér itt a fórumon (és nem nagy meló), akkor megcsinálja neked a képet.
dave93: Nemrég volt itt egy kép, amin egy lány volt látható és az ő haja színét kellett módosítani. Fordított volt a helyzet, mert barnából kellett szőkét varázsolni.
Maszkolással megoldható, de erre is vannak tutorialok. Példa
Haj sötétítés -
Sziasztok!
Adott egy kép egy személlyel akinek túl világos lett a képen a haja. Hogyan tudnám kicsit sötétíteni? Köszi

-
qwertly
addikt
Sziasztok nem vagyok egy adobe szakértő
,alapvető képszerkesztéshez elég nekem a ACDsee is,de most olyan gondom van amely valószínűleg kevés a program tudása.Készített a barátnőm egy fotót a város főteréről de egy emberke sajnos rossz helyen volt rossz időben és bele lóg a képbe,vagyis ül egy padon
.Mi képen tudnám kiretusálni az emberkét,ne csúfítsa már el a fotót
,vagy esetleg miképpen induljak el. 
-
tibi72
aktív tag
Sziasztok!!
Egy kérdés: CS4 ben ha ki jelölök valamit és meg nyitom a menü sórt vagy afejlécn a menü sort ,ütemesen áttlácoan filog vibrál.Nem stabil a menü sor.A képen nem látszik de pl.ilyen esetben.Csak akor szünik meg ha ki kapcsolom a GPU-alkalmazást.
Hogy lehetne meg szüntetni a problémát,hogy ne kelljen ki kapcsolni GPU-alkalmazást.
Köszönöm elöre is!! -
Mappa
addikt
Hali
hogy tudnék ennek joval sötétebb hátteret csinálni mert igy vakít nagyon ..probáltam már de nem vagyok valami nagy ps guru...valaki esetleg tud benne segíteni???
-
Met
nagyúr
Valaki szokott itt filmet nyomtatni levilágításhoz (szitázás, tamponozás)?
Van egy HP Laserjet 1005-ös nyomtatónk, ennél szeretnénk egy kicsit jobbat, mert néha a vékonyabb betűket szögletesen nyomtatja. Ami olyan grafika azt úgy is levilágítatjuk nyomdában...
-
ToBeY
nagyúr
Van egy fényképem,aminek sárgás-világos barnás lettek a színei.
Hogyan lehetne a színeket "helyre rakni"? -
Dexter68
addikt
nincs vele semmi baj, csak halott.
pont mint a kék norvég. -
z0d1AK
nagyúr
most a portable cs2-t használtam, mert az angol, de már vagy 3x szivatott meg azzal, hogy 3-4 óra munkája veszett kárba, amikor meghülyült, és kilépett, lefagyott, vagy egyszerűen nem csinált semmit.
én hülye meg nem mentettem, mert 5 perc, mire elment.. -
Dexter68
addikt
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Én a Levels (Ctrl+L) vagy a Curves (Ctrl+M) csatornánkénti állítgatásával szoktam ilyen esetekben dolgozni.
-
Adams007
tag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Hello!
Szerintem meg kellene növelni a színek élénkségét (Vibrance), valamint egy kicsit a kontrasztot is lehetne növelni. Nekem így sikerült kb hasonló eredményt elérni. -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Scannerrel behúztam egy dokumentumot,aminél egy lila szín (pecsét)elment bordóba.Teljesen hülye vagyok a photoshophoz,ugyhogy ha meg tudjátok mondani, hogy hogyan kell a színt vissza venni úgy, hogy a lap többi részén lévő fekete betűk,illetve fehér háttér ne változzon?
Próbáltam az élesítés/színégetéssel,de nem akart sikerülni...
Előre is köszönöm a segítséget!
Dodo
Ps:
Vagy a scanner beállításait kellene változtatnom?Ha igen, hogyan? -
CarrGomm
aktív tag
Üdv.
Tud nekem mondani vki olyan címet, ahonnan a Texturizer szűrőhöz lehet letölteni puzzle textúrát? -
Met
nagyúr
Van valami progi amivel le lehet menteni az installált fontokat (akkor is ha nincs benne a font könyvtárban a ttf file)?
Mert újra lett telepítve a gépem és nincs meg egy csomó font, a windows/font mappát átmentettem de így is hiányzik sok.
A régi vinyó még megvan a működőképes rendszerrel. -
Paarthurnax
senior tag
Gyorsabb a CS4 mint a CS3? Bocsi ezert a kerdesert, biztos volt mar rola szo, de most megint fel kellene dolgoznom egy halom fotomat es mar elore kikeszultem a lassu munkatol ami ram var.
Egy nitoval dolgozom, nem a legjobb PS-hoz, de ez van. -
Met
nagyúr
Ha Pantone színekkel dolgozok Corelben vagy Illuban és Composite pdf-et kell menteni belőle akkor számít, hogy a mentés előtt átállítom CMYK-ra a színeket vagy elég ha csak a mentés profilban van bekapcsolva a Composite?
-
matyiGo
aktív tag
válasz
saferszky
üzenetére
mask moddal:
duplázd meg a szöveg réteget, aztán ctrl+t és pozicionáld úgyhogy tükröződjön.
a tükörrétegre hozz létre egy maskot (add layer mask gombbal, ott van a rétegek ablak aljában)
aztán fogj egy gradient tool-t (a kiöntő ecset alias vödör mellet van asszem G betűvel eléred) aztán hajrá
próbálkozz, innen már tuti rá fogsz jönni -
matyiGo
aktív tag
Szasztok!
állandó filter problémáim vannak a CS4-ben, merthogy ez a csecs adobe kiszedte pl az extract-ot és egyszerűen nem találok plugint, aztán a másik para hogy én zajszűrésre neat image-t használok fent is van a gépen, és a neat image szerint plugolva van a CS4-ben de nem látom a a filterek között akárhogy keresem (a CS3-ban látszik)
más is találkozott hasonló parákkal? -
saferszky
csendes tag
Hello!
Szerintetek ezt hogy csinálta? Mármint azt, hogy a Music, meg ezek tükröződnek, és átlátszó hátterük van? Ilyet lehet valahogy PS-ben csinálni?
-
Dexter68
addikt
válasz
sanyixXx
üzenetére
Érdemes megtanulni. Nekem általában annyi időm nem szokott lenni, hogy egy programmal küzdjek ki mindent. (Olyan ez, mint a járműveknél. Akkor jó a hatékonyság, ha nem Swifttel szántasz, hanem traktorral; nem Swifttel szállítod a szekrényeket, hanem teherautóval; és nem a tratorral mész be a belvárosba, hanem a Swifttel
) -
maflame
aktív tag
Sziasztok!
Macintosh-os fontokat lehet valahogy konvertálni, hogy PC-n használható legyen? ..és ha igen, hogyan, melyik program kell hozzá?Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Sas madár
üzenetére
A kezelofeluletet legjobban magadtol tudod elsajatitani. Probalgatod mi mire jo stb. Ez mellett pedig nezel kezdo tutorialokat es koveted a lepeseiket. Amit tudok PS-ben annak 95%-at magamtol tapasztaltam ki. A maradek 5%-ot kulonbozo tutorialok , foleg az ilyen elterjedtebb effektek megtanulasa teszi ki.
Fizetos : Veszel konyvet , beiratkozol tanfolyamra. -
Sas madár
őstag
Gondolom utána már lehet konkrét kérdést írni de aki még nem használta annak minden új.
-
Sas madár
őstag
Sziasztok
Van valami olyan lehetőség ahol az alapokat el lehet sajátítani a helyett,hogy itt kérdezném lépésről lépésre? -
Dexter68
addikt
válasz
sanyixXx
üzenetére
pont az A0-s méret / A4-es betűnél lenne mindegy, hogy photoshopban kezeled-e a betűket, vagy indesignban. Akármekkora tudásúak ezek a programok külön-külön, még mindig az az ideális, hogy a fotó/pixelalapú dolgokra használod a photoshopot, a vektoros feladatokat illustratorral oldod meg, a szövegeket pedig indesignban kezeled. A tiffnél érdemes LZW tömörítést használni.
-
sanyixXx
senior tag
ugyanarról beszélünk, csak te a betűket indyben tennéd fel. számomra tök tárgytalan, mivel sem A0-ban nem dolgozom, sem pedig 4-es betűmérettel.
másrészről valami összhangot kell produkáljon a háttér és szöveg és van úgy, hogy nem a szöveget alakítom a háttérhez, hanem fordítva.
értem én, hogy miről beszélsz, csak egyelőre nem dolgozom olyan anyaggal, ahol nagyon látható lenne a különbség.
a matricát, amit feltettem, is sikerült szép élesen kinyomnia a nyomdának, annak ellenére, hogy nem vektorba kapták meg a betűket.a tiff meg összemegy rar-ral 10%-ra is

-
peron
tag
válasz
sanyixXx
üzenetére
A végeredmény kiváló minősége miatt kellene használnod. Gondolj bele, ha mondjuk egy A0-ás plakátot photoshopban raksz össze, a kész tiff mérete simán meghaladja a Gb-ot is. Ugyan ez Photoshop és InDesign kombóval max. 20 Mb. De nem csak a fájlméret. Mennyi dpi-s felbontás kell, hogy mondjuk az 5 pontos ps-os betűk ne essenek szét? Indesignban simán olvasható marad a 4 pt-os betűméret, mivel vektorként kerül a ps, vagy pdf-be. De dobj fel valami psd-t, akármilyen bonyolult is megcsinálom neked és nézzük meg.
-
sanyixXx
senior tag
mint azt már fentebb írtam, a végén teszem CMYK-ba, addig RGB-ben dolgozom.
másrészt minek használjak két programot, ha egy is alkalmas az egész munkára? ez az első nyomda, amelyik problémázik azon, hogy PS-->Indy-->Distiller sorrendeben csinálom az anyagot és hogy olyan a fekete amilyen. a digitális gyorsnyomda sem majrézott és az Eötvös kiadó sem, hogy nagyobbat is mondjak.
egyébként meg ez a matrica épp valami egyszerűbb volt, amit Indyben is lehetett volna feliratozni, de van, amire már kevés.most hogy szóltak, majd figyelek a feketére értelem szerűen.
-
peron
tag
válasz
sanyixXx
üzenetére
A kulcsszó: terhelés. Nem árt tisztában lenni az alapvető nyomdai előkészítési ismeretekkel.
Egyik nyomda sem komálja a 4x100 -as (c100m100y100k100) feketét, nem véletlenül. Becsukódik, átüt stb..Ha mindenképpen 4 színes feketét akarsz akkor vagy úgy használod, hogy a cmyk összértéke a 300-at nem haladja meg, vagy c80m50y50k100. Utóbbit ajánlom. Megnéztem a cuccot amit feltettél, természetesen full rgb
. Jótanács a legjobb minőséghez:. ha van Indesign kéznél, akkor a photoshoban csak a képet (hátteret, mittomén...) készítsd elő cmyk-ban, a nyomdától kérhetsz color profilt, amit a ps-ban és az InDesigban is állíts be (color settings). A szöveges részt pedig minden képpen InDesigban v Illustratorban tedd rá. Már ezek a programok is tudják a "közkedvelt" drop shadow-t. Ezután postscript -> distillerrel pdf. A pdf/x-et sosem használom, pedig van mögöttem már kismillió nyomdai leadás... -
sanyixXx
senior tag
szerintem nincs pattern-je rá.
ha jól értem, akkor a képre szeretne egy színátmenetet alulra, de nem mezei gradienttel, hanem csíkozva.hirtelen nem ugrik be nekem jobb erre a fapados (csíkozós) módszernél. mondjuk, ha készít egy csíkos patternt, akkor már a te megoldásos a nyerőbb

-
kolja
tag
Üdv Mindenkinek!
Bizonyára nagyon lama vagyok de van egy kis problémám.
Van-e a PS-ban olyan funkció, amivel egy layert (mondjuk 200x200pixel) "mozaikszerűen" be lehetne fedni egy 2x100pixeles másik képel, ... olyan jeleggel mint a html hátterek esetén?
Egy képet tennék mögé ami átmegy egy adott színbe, csak éppen sávozottan ... (nem szeretnék 200 vonalat húzni de még csak beszúrni sem ....
Előre is kössz ...
kolja -
alien_
őstag
Pl. elérakni egy ilyen meg egy ilyen szintű design-t, és megkérdezni, hogy melyik tetszik neki. Ha utóbbit választja, akkor lesz egy gyors melód, amihez nem adod a nevedet

Nyugdíjas:
Egyszer haverom megkért, hogy tervezzek neki posztert egy pókerversenyhez. Elképzelése az volt, hogy váltakozó piros/kék -csíkos háttéren lesz egy zöld asztal, azon zsetonok.. Hmm
Persze inkább csináltam egy normálisat, amire mondta is hogy tetszik, de "nem ez volt az elképzelése". (...) -
z0d1AK
nagyúr
magyar photoshopban hogyan tudok angol nyelvet beállítani?
elég fontos lenne -
Met
nagyúr
Hát ma felb@szták az agyamat.
Ennek az oldalnak a grafikáját én csináltam, több féle verzióból választották ki és már majdnem egy éve kint van. Most amikor ki kellene fizetni (nem nekem, a programozónak) jönnek egy ilyen szöveggel Mivel az amit elkészítettünk, főleg a grafika szerintük "finoman" szólva igen csak "igénytelen", ezért az Ő emberük (villanyszerelő) ért a számítógéphez és elkészített egy pont nekik való igényes grafikát EZTMost az ilyenekkel mit csináljak?

Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Újévi áron! :)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

,köszi a tanácsot utána fogok nézi

Azért köszönöm a segítséget 

.Mi képen tudnám kiretusálni az emberkét,ne csúfítsa már el a fotót
,vagy esetleg miképpen induljak el.

Persze inkább csináltam egy normálisat, amire mondta is hogy tetszik, de "nem ez volt az elképzelése". (...)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)