Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Wyll
őstag
válasz
Graphics
üzenetére
Snappinget kapcsold ki. View --> Snap
A Snap to-n belül még válogathatsz is, hogy mihez snappeljen, és mihez ne, ha eggyel felette nem kapcsoltad ki az egészet. -
Wyll
őstag
válasz
repvez
üzenetére
Szia
Egy digitális kép fizikai mérete igazából virtuális dolog. Pusztán egy DPI értéktől függ. A pixelek és a fizikai méret között a DPI teremt kapcsolatot. (Vagy dot per centimeter, stb)
Amit csinálni kell:
1. nézd meg, hogy egy ismert fizikai hosszúságú méretvonal hány pixel hosszú, ebből ki lehet számítani felbontást
2. Image size ablak
2.1 vedd ki a pipát a resample-ből
2.2 A fenti kiszámolt DPI vagy dot per centi értéket írd be a resolution boxba, persze megfelelő dimenzió mellett (azaz ha centiméterre számoltad, akkor pixels / centi, ha átszámoltad inchre, akkor pixels / inch)
De mindez csak a nyomtatásnál fog változást eredményezni, vagy ha pl a PS vonalzóját használod pl. centi mértékegységgel akkor tkp a vonalzó fog így átméreteződni.Az egyes rétegek önálló képként való elmentéséhez kicsit dolgozni kell:
Először is alt+klikk a réteg szemére, ezzel ő lesz az egyedüli látható réteg. Utána pedig crop transparent pixels. És így már mentheted a képet. A teljes visszaállításához újabb alt+klikk a layeren, ezzel a visszakapod a többi layert is, majd pedig image>reveal all.
Az egészet bele lehet tenni egy kis Action-ba, az action-t rátenni gyorsbillentyűre, úgy jelentősen kevébé idegesítő
-
Wyll
őstag
válasz
Dinter
üzenetére
Hmm, tényleg ronda az eredeti
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Játszottam vele, de ha egyszer az eredeti nem ilyen, akkor nincs mit tenni

-
Wyll
őstag
Ha már volt, akkor bocs. Megláttam, és gondoltam, hátha hasznos:
Most (aug 29-ig érvényes ajánlat) havi 10€ a Photoshop + Lightroom + 20GB tárhely. Azért ez szerintem nem rossz, főleg annak, aki dolgozik vele

Azért az apróbetűsben (Terms and Conditions) benne van, hogy ez egy egész éves szerződésre vonatkozik, akár előre fizetjük, akár havonta.
Ja, és ha 30 nap alatt visszamondod, akkor ingyenes volt.
-
Wyll
őstag
válasz
lofagi
üzenetére
Nem is tudtam, hogy van ilyen topik is

De közben már megvan intelligens kutatással

A Dripping Marker -
Wyll
őstag
Uraim!
Mi a neve ennek a betűtípusnak?

Előre is köszönöm!

-
Wyll
őstag
válasz
anonymus89
üzenetére
Szerintem ezt kb egy irfanview szintű programmal is meg lehet csinálni, ami alapvetően csak egy képnézegető, de ilyen nagyon alap szintű szerkesztések még bennük is szoktak lenni. ACDSee-ben pl tudom hogy van.
Egyszerű kivágásról/ráfedésről van szó, ami ha a rendszámok minden képen téglalap alakúak, akkor igen egyszerű művelet, ha nem (mert mondjuk oldalról, srégen is vannak fotók), akkor is csak egy picit bonyolultabb (ilyenkor nem jó rá a téglalap-eszköz)
Akár a paintet is mondhatnám, csak abban nagyon tré a jpg-be való mentés. Ha png-ben vannak a képek, akkor a paint is jó.Ha egy nagy odabiggyesztett fekete/fehér téglalapnál szebbet akarsz, pl elmosás vagy pixelesítés, akkor mondjuk kelleni fog egy ilyen képességű rajzolóprogram (pl. photoshop)
-
Wyll
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
A CutePDF Writer ingyenes, és nekem már nagyon régóta szuperül teszi a dolgát. Win7, Win8, 64bit támogatás, meg minden.
De ugye más a CAD programból nyomdai PDF-be exportálás (tehát gyakorlatilag gyártófile generálás), meg a basic nyomtatás funkció, amit történetesen itt egy pdf generáló virtuális nyomtatót emuláló progi kap el.
-
Wyll
őstag
válasz
üzenetére
Nekem ok. Rákattintok, és már akarna is letöltődni a fájl...

Szerk: ja látom már, a mintakép nem jó. Bocsánat, itt a publikus link
-
Wyll
őstag
Sziasztok!
Srácok, akinek van kalibrált monitorja meg egy kis ideje, ránézne erre a képre? (Vigyázz, 139MB, psd!)Ajándék lesz, ki szeretném nyomtattatni és be is kereteztetném.
A készítési körülmények persze közel sem voltak ideálisak, telefonnal lőttem a panorámát, ami első körben ilyen lett.
(Jó, azért nem is egy művészeti galériába fog kelleni!
)
Bár a jobbszélső képrész nem lesz rajta, azért anélkül is elég jól láthatók az egyes képhatárok, nemcsak az egybemosás tökéletlensége miatt, de a széleknél eléggé különbözik a képek színárnyalata és világossága is. A horizont is hullámos, stb. Az egyéb apróságok mellett ez volt talán a legnagyobb feladat, hogy ezek az (égi) egyenetlenségek eltűnjenek.
És most hogy nagyjából vállalhatónak érzem, az volna a kérésem, akinek van egy jobb (kalibrált) monitorja és kedve hozzá, szánjon már rá egy-két perc kémlelődést, nagyítást-kicsinyítést, szóval úgy jól meg kéne gusztálni a képet, mennyire sikerült eltüntetnem a különbségeket, maradt-e még valahol így vagy úgy észrevehető eltérés, hiba, stb...
(A felső sarkokban az enyhe vignette szerintem nem rossz, az talán maradhatna. Az ágak szellemképeit sem kell mondani, én is látom őket
) -
Wyll
őstag
válasz
hertzeg
üzenetére
Azért szerintem tűzoltásnak az is jó lehet, hogy megnöveled a canvas méretét, majd a Background layert (normal layerré konvertálás után), avagy mindazokat a layereket, amik a hátteret képezik, egy sima transformation-nel megnöveled hogy kitöltsék a kifutót. Ez jó esetben csak 1-2% százalékos méretkülönbség, ami minőségromlásban szinte észrevehetetlen.
Ez majdnem az, mint amit te is mondtál, csak így nem a szöveget/tartalmat kell "visszaméretezni", hanem a hátteret felnagyítani.
Illetve van még egy ötletem: ha nem konkrét alakzatok vannak a háttéren, hanem valami (szabálytalan) színkeverék vagy minta (pl. fű, diszkófények, kövezet, színátmenet), akkor a Canvas Size után a keletkező üres keret területén a Content Aware Fill is egészen ügyes megoldásokra képes.
-
Wyll
őstag
Itt még mindig ez megy?!
Az egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. -
Wyll
őstag
Holá!

Ennek a képnek is meg tudnátok mondani a betűtípusát?! Próbáltam az Identifonttal, de az az ilyen írottakra nem nagyon használható ahogy nézem..
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Neked úgy tűnik, hogy ezeknek van marketingesük? Nekem úgy tűnik, hogy két szdett-vedett orrát-mindenbe-belemártó hirtelenjóska, akiknek gyorsan kell, de még név sincs, sem méret, papír, szóval úgy nagyjából semmi. Kommunikáció se nagyon.
Meg úgyis reklám termék lesz, nem számít a Boriska néni meg hasonlók. Szerintem ezeknek kurvár@ mindegy. Mármár ViZion a hibás hogy ennyit szarakodik csakhogy jót adjon ki a kezéből, pedig a vevői hatszázszor jobban leszarják a dolgot, mint ő
Itt van pár név:
Bizz, Drop, Fluid, Go!,Hajrá!
-
Wyll
őstag
-
Wyll
őstag
-
Wyll
őstag
válasz
Kloden
üzenetére
"jobbklikk-stroke Path- Brush" helyett lehet simán entert is nyomni, és akkor az aktuálisan kiválasztott rajzeszközzel (pl. akár radírral is) húzza végig az útvonalat.
(így ráadásul nem fáradság 6-8x is megismételni ezt a műveletet, engem ugyanis szokott zavarni, hogy az ilyen 1-2 pixel vastagságú vonalak széle nem elég "kemény")
-
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Egyrészt respect.
Másrészt azért ha 365 napon keresztül intenzíven tol valamit az ember, és napi 12 óra az minden, csak nem piskóta, azért lehet fejlődni rendesen. Pláne ha van már előélet meg intuíció is. És te ezek után kezdted csak érezni, hogy tudod?
Ne már, akkor vagy hülye vagy, vagy túl szerény.
Nekem közel sincs ennyi óraszámom még szerintem, de azért nem mondom magamra, hogy nem tudom.. -
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
A Photoshop szerintem nem mérhető össze a GIMP-pel. Sokkal jobb program, ráadásul sokkal könnyebb használni is.
Kíváncsi volnék, mitől magas neked mindkét program? Próbáltad mindkettőt? Mármint a próbálkozást nem úgy értem, hogy egy délutánra feltetted-e már, hanem hogy gyakoroltál, próbáltál tutorialokat, olvastad-e BonFire blogját, stb.
-
Wyll
őstag
Mi a neve annak az ívnek, ami egy újság külsején van? Szóval ami az elő- és egyben hátlapi borító is.
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
jöhet, de nem ígérek semmit

-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Egy hajszálpillanatig sem akarom leszólni az itteni embereket, sőt, de ha még mi (gyakorlott Arcképgyárosok) is nehezen állunk neki a fotó→rajz konverziónak, akkor aki még sosem csinálta, attól még kisebb valószínűséggel várható decens végeredmény.
Egy dolog, hogy az ember tud irányítani egy kést, és egy másik, hogy azzal marhát csontoz, vagy intarziát fabrikál, vagy célbadob.Ezektől eltekintve - vagyis éppen emiatt - igazából engem is érdekelne, hogy ki mire jutna itt egy ilyen feladattal

Amúgy Ndruu volt ebben a zseni, és most csinált nemrég egy srácnak privát megkeresés után újra fényképből (ráadásul egy nagyon szarból) avatart. Szóval ha meggyőzöl minket a dolog különleges jelentőségéről, biztos meg lehet valahogy oldani. Ahogy írtam: "kivételek persze akadhatnak, és néha akadnak is. Kérni – főleg szépen kérni – mindig szabad, aztán max meglátjuk."
-
Wyll
őstag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Írj rám hogy miről van szó!
-
Wyll
őstag
válasz
tibi72
üzenetére
Sztem a lényeg, hogy tudd melyik mivel jár, és hogy neked mire van szükséged.
Próbáld ki, hogy lásd az eredményeket, vagy olvasd el a linkelt fórumot!
Nagyjából arra jutnak ott a srácok, hogy nyilván kell az utó-sharpening átméretezéskor (ugye ennek mennyisége/erőssége változik a más-más nevű metódusokban), de a legjobb eredményt az adja, ha a sima Bicubic vagy Bicubic Smoother-t alkalmazzuk (előbbi csak kevés, utóbbi nulla utó-sharpening-et tartalmaz), és utána mi magunk adjuk hozzá a pont megfelelő mennyiségű élesítést.
Én a magam részéről visszaállítottam Bicubicra, nekem nagyon erős volt a hatás az avatarokon, amit mutattam. -
Wyll
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Tényleg veled van a gond.
Nem, a másodikon sokkal erősebb a sharpening. -
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Megvan a megoldás, érdemes beleolvasni az Adobe fórumába.

Tényleg az van amit én is sejtettem, hogy alapból automatán szabályozza a metódust, de szerencsére lehet állítani.

Olyat nem látok, hogy az egészet újraírták volna. -
Wyll
őstag
Namégvalami: úgy meg lehet-e csinálni egy Action-t, hogy menet közben bekérjen egy string-et, amit utána arra használ fel, hogy a save műveletnél ezt a stringet adja meg filenévenek?
Szóval a lényeg, hogy így megspórolnám a Save panel egészével való szüttyögést: a filetípus kiválasztását minden egyes alkalommal, meg hogy a kurzorral odanavigáljak a névmegadó boxban a kiterjesztés elé. -
Wyll
őstag
Egyszer már feltettem én is a CS6-ot, aztán hirtelen le is szedtem, már nem tudom miért, de valami nagyon nem tetszett benne. Most feltettem megint, és továbbra sem érzem úgy általában a megváltást, de legalább a SmartObject-ek resample mechanizmusa is megváltozott, ami nekem nagyon nem tetszik:

Olyan itt, mintha a cs6 az Image Resize menüpontban átméretezéskor kiválasztható Bicubic Sharper (best for reduction) metódust választaná a SmartObject-hez is. Figyeli tán a program, hogy nagyítok vagy kicsinyítek az objektumon, és ennek megfelelően más-más resample metódust használ?
Jó, nem mondom, hogy hülyeség, de én szeretném kikapcsolni. Valaki tudja tán, hol lehet?Btw köszi a videót, Bon!
-
Wyll
őstag
Olyan nincs, hogy opacity-eyedropper?
Szóval ha egy layerre rajzoltam már egy bizonyos átlátszóságú ecsettel, és egy idő után visszatérnék hogy folytassam/javítsam/whatever, akkor hogyan állítom be az ecsetemet újra ugyanarra az átlátszóságra? -
Wyll
őstag
válasz
Segnior_Barthez
üzenetére
Slice toollal csinálsz megfelelő kivágásokat/kijelöléseket, amiket utána a Save for web and devices menüponttal egyenként lementegethetsz, aztán nyomtathatsz is.
-
Wyll
őstag
válasz
Kloden
üzenetére
Idáig tartott a nagy lelkesedés

maggi1886076:
A Creative Suite 6 részeként létező, hasonló módon Photoshop CS6 -nak nevezett verziója a legújabb. A követelmények meg egy google kereséssel megtalálhatók.
Ha szubjektíve érdekel, hogy milyen gép kell a PS-hoz, egyrészt keress vissza egy kicsit, volt már róla szó, másrészt kicsit fejtsd ki bővebben, és akkor a többiek is tudni fogják, hogy mire is kell válaszolni pontosan. -
-
Wyll
őstag
válasz
szultanpepa
üzenetére
Magának az ecsetnek is van egy rajzolási módja, olyan, mint a layereknek az üzemmódjai. Nézd meg felül az ecset beállítópaneljén, és legyen normal!
pocokxx:
Olyat már nem lehet, path-szegmensekből álló (dinamikus) vonalat nem lehet csinálni PS-ban. Két módszert tudok helyette javasolni:
- jobb katt a path-szegmenseken > Stroke Path vagy kiválasztasz egy ecset eszközt (B gomb) és enter (ezzel az ecset-eszköz aktuális beállításaival végigrajzolja az útvonalat) ez persze utólag már nem módosítható
- Illustratorban olyan vonalat csinálsz, amilyet csak akarsz, majd smart object-ként beilleszted. ez módosítható, csak illustratorban (dupla katt a smart object-en) -
Wyll
őstag
-
Wyll
őstag
Ááááá, srácok, gyors segítség kéne, hátha tudja valaki ezt

LaTeX-ben milyen beállítással lehet elérni, hogy tükörmargókkal tördelje a szöveget?
(Azaz, hogy a kötésbeni margó oldalanként jobbra-balra kerüljön.)Vagy ha ez így kapásból nincs is meg, mi a tükörmargó angolul?! Csak hogy rá tudjak keresni........
Ja, report típusú dokumentumom van, ha ez számít...
-
Wyll
őstag
válasz
ViZion
üzenetére

Az eredeti?
Amúgy, ha már témánál vagyunk: remélem ismeritek

-
-
Wyll
őstag
válasz
qamu74
üzenetére
Amit ebből látnod kell, hogy ez egy módszer a kijelölésre. Másféleképpen is el lehet érni, hogy kijelöljük a kép azon részét, amivel majd utána csinálni akarunk valamit (vagy épp annak komplementerét, ez részletkérdés), a lényeg szinte mindig maga a kijelölés, azon múlik leginkább a végeredmény szépsége.
Én pl. Polygonal Lasso Tool-lal pár cikkcakkjelölést kézzel megcsináltam, majd ezt továbbmásolgattam jobbra-balra, így lett meg a teljes (és szép) cikkcakkvonal.
(Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Horka módszere ne lenne jó.)És az eredmény, ahogy kérted

Amúgy a dolog nehézségét az adja, hogy a cikkcakk legszéle egy icipicit átlátszó, alulról belekeveredik a parketta világosbarnája, ezért olyan ügyesen kell kivágni (kijelölni), hogy a barna már ne látszódjon, de a cikkcakk széle se tolódjon el.
Ha a cikkcakk feletti réteg (mármint a parketta feletti szürke) nem lenne a cikkcakkal elvágva, hanem tovább folytatódna, akkor ilyen probléma nem lenne, csak levágni kéne, választhatnánk is, hogy hol. -
Wyll
őstag
válasz
qamu74
üzenetére
A kép alá kell tenni egy feketével kitöltött réteget, majd valahogy kijelölni a cikcakkos részt (mmint parkettát) a felső rétegen (tehát amin az eredeti kép van), és kitörölni vagy kimaszkolni.
Background layerből sima layer dupla kattal. (+ egyéb nyilvánvalóságok
)
Színnel kitöltés:
előtér színnel: alt+backspace
háttér színnel: ctrl+backspace
Előtérszín-háttérszín csere: X gomb.De ha csak a kép kell, akkor egyszerűbb ha mi csináljuk neked. Ha meg tanulni akarsz, akkor ott van BonFire blogja.
-
Wyll
őstag
válasz
qamu74
üzenetére
Innentől már könnyű dolgod van, csak mindig figyelj, hogy melyik rétegre dolgozol! A kijelölés mindig független a layerektől, és mindig az aktuálisan kijelölt rétegre és eszközre van hatással.
Hozz létre egy új réteget, majd alt+backspace (fill - kitöltés).Ja, és mindenképp inkább angol photoshop-ot használj! Érdemes, nagyon sok okból... "Nincs de!" Bízz bennünk

-
Wyll
őstag
Azért nem akarom teljesen lehúzni a Word-öt sem, mert egy kedves haverom egy fordító-tördelő irodához került munkahelyileg (olyan, ahol megcsinálnak pl egy könyvet vagy kiadványt másik nyelven de ugyanolyan kinézettel, tördeléssel), és mesélte, hogy néha bizony van hogy Word-öt használnak egyes feladatokra, és volt hogy leesett az álla attól, hogy a Word miket is tud hozzáértő kezekben..
Na csak ennyi. Ettől még a Word nem lesz InDesign, csak mondom.Horka_01
Azt az elrendezési lehetőséget próbáltad már, hogy "A szöveg mögé"/"A szöveg elé"?
Olyankor a szövegtől függetlenül tudod mozgatni a képeket. -
Wyll
őstag
válasz
Horka_01
üzenetére
Legelőször is, a Wordöt én nem nevezném kiadványszerkesztő cuccnak

(Jó, ezzel nyilván lehet vitatkozni, ebbe most ne menjünk bele.)Ha leírnád, hogy mire kell, vagy hogy miért nem jó a word, ellenben miért lenne jó egy hozzá hasonló, azzal sokat segítenél. Ingyenest akarsz vagy fizetőset?
Vannak ingyenes Office-alternatívák, mint pl. az OpenOffice, Libreoffice, én néha (suliban) használtam őket, de nem igazán jöttek be, próbáld ki te is, hátha neked bejönnek.Profi kiadványszerkesztésre lehet használni pl. az Adobe InDesign-t, 30 napig ingyenesen kipróbálható. Vagy még a QuarkXpress, amiről én hallottam, és tudom, hogy jó.
A Microsoftnak is van "kiadványszerkesztője", úgy hívják, hogy Microsoft Publisher, de ezt egyszer sem használtam még, csak annyit tudok róla, hogy az Office része, de van egy olyan érzésem, hogy tudásban a közelében sincs az előbb említett két proginak.Ha
- te magad legszívesebben nem is foglalkoznál a tördeléssel, mégis/vagy nagyon szépen tördelt, nyomdailag is korrekt nyersanyagot szeretnél előállítani,
- sok képlet, hivatkozás, forrásmegjelölés van a dokumentumban, amiket jó volna automatán kezelni
akkor különösen érdemes megismerkedni a LaTeX-hel (ejtsd: lateh). Erről egyszer már írtam egy cikket, most, hogy így eszembe jutott, lehet Logout-ra is felteszem. -
Wyll
őstag
A Ctrl+U-ra felugró Hue/Saturation ablakot nem említetted - azt is érdemes használni, én igen sokszor veszem jó hasznát.
Bár a kérdés így egy kicsit túl tág, lehet hogy tényleg a match color kell neked, de az is lehet, hogy egy harmadik módszer lenne pont a legeredményesebb. De azt azért egyikre sem mondanám, hogy esetleges, hogy mikorra sikerül. Miért volna az? Elég jól lehet szerintem látni, hogy jó irányba halad az ember, vagy nem..
-
-
Wyll
őstag
válasz
qamu74
üzenetére
0. Becsuksz mindent.
1. Megnyitod a képet.
2. Megnyomod a D betűt.
3. Foreground color-t megváltoztatod pirosra.
(Arra a fekete négyzetre kattintasz baloldalt alul, és beállítod a pirosat, majd OK)
4. Layer - New Adjustment Layer - Gradient Map
5. OK6. Játszol egy kicsit a gradient mappel, hogy lásd, hogyan is működik, pl. mi történik ha csak két színből áll, amik azonosak
-
Wyll
őstag
válasz
qamu74
üzenetére
Ez szerinted olyan, mint amit én linkeltem neked?
Az enyémen a gradient két vége két különböző árnyalat...
Kattints rá a nagy piros csíkra a módosításához!És használd a szerkesztés gombot!
-
Wyll
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
A te betűidre ezeket az eredményeket adta a MyFonts WhatTheFont, de a K-ból meg G-ből látható, hogy egyik sem az igazi.
De közben rájöttem az oldal nevére - Identifont -, amit eredetileg mutatni akartam. Itt a "by Appearance" szekcióban feltesz egy csomó kérdést neked a keresett betűtípussal kapcsolatban, amiket te a meglévő betűid alapján vagy meg tudsz válaszolni vagy nem, és így egyre szűkíti a kört, míg végül előáll a tippjeivel.
De legközelebb se linkeld be véletlen se az összes fellelhető információt (karaktert) a kérdéseddel (betűtípusoddal) kapcsolatban, nehogy segíteni tudjunk

-
-
Wyll
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Vagy próbáld meg ezen az oldalon...
-
Wyll
őstag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Nem te vagy béna, feketéről nagyon nehéz. Ugyanis abban nincs (vagy alig van) színinformáció.
Ha valami színes, azt meg többféleképpen is lehet, pl egyik hogy kijelölöd a megfelelő területet, majd Ctrl+U, és tologatod a csúszkákat.
Ha ezzel a módszerrel próbálkozol, látni fogod, hogy csak olyan területeken működik, amik se nem teljesen feketék, se nem teljesen fehérek.(FYI: egy pixel színe az árnyalatból + világosságból áll össze, de lehet az árnyalat bármilyen, nem fog látszani, ha mellette a világosság maximális (tehát fehér), vagy minimális (fekete)).
-
Wyll
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Mai világban nulla angol tudás?!?! Ha nem akarja az ember, akkor is ragad rá... Gép előtt ülőre hatványozottan. Ne törődj ebbe bele.
<sztori+bölcsesség>
Kiskoromban - a számítógépes grafikával a CorelDraw 6.0 kapcsán kerültem kapcsolatba kb. 8 évesen - fingom sem volt nekem se, hogy mi az az Arrange, meg ilyenek, de nem számított, tudta az ember hogy erre meg erre kellett kattintani, hogy ez meg ez történjen, és kész. Nem a név a lényeg, hanem a mögötte lévő tartalom.
</sztori+bölcsesség> -
Wyll
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Akkor, ott a hiba.

Nem, de komolyan, ez rendszeresen előkerül a topikban, a magyar nyelvű verziókkal csak a baj van, arról nem is beszélve, hogy minden tutorial az alap angolra alapszik, mi is azt ismerjük, arra építünk, annak a neveit tudjuk, annak az elnevezéseit ismerjük, stb stb. Tessék angolt használni, légyszi, mégha nehéz is elsőre!! -
Wyll
őstag
válasz
Norbi46
üzenetére
Photoshopról van szó, és vektoralakzatokról (path-ok), ugye?
A középső kört jelöld ki Path Selection Tool-lal (A), és állítsd a módját Subtract-ra.
Ezután ha még kijelölöd hozzá a külsőt is, és a Combine gombra kattintasz, ezzel egy alakzattá - valódi gyűrűvé - válnak.Hehh
na mindjárt kiderül, miről volt szó... Én abból indultam ki, hogy az előző problémája is vektoros volt végülis -
Wyll
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
persze
Sztem te jóval többet használtad már az Illu-t, mint én.
Én csak egyszer belekezdtem a Deke-féle IlluCS5OneOnOne -ba, és onnan maradt meg a Layer paletta: [kép]Itt a jobboldali kis körre kattintva kijelöli a megfelelő részt, majd Del. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Nyaralás topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(Flash topik kihalt)