Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha tul keves az atfedes a kepeken, akkor kurja el a PS. Szoval a 2. kep eleje az elozo kep legalabb 30%-at kell, hogy tartalmazza.
Az is osszezavarhatja a PS-t hatullepted a normalis szimetria hatart, tehat ha nem kelloen egyvonalban keszultek a kepek... allvany nelkul fotozaskor gyakori eset.Viszont irod, hogy ossze tudnad rakni kezzel is... akkor hol a problema, minek a masik a program?
-
Hasznalja valaki a PS CC-t? Lenne kerdesem es igazabol nem talaltam ra valaszt Adobe oldalan es mashol sem.
Szoval, most pl. van az Adobenal akcio, hogy PS CC+LR ca. 13 Euro/ho, ami nekem meg is felel(ne). A kerdes az, hogy ha kivaltom ezt a lehetoseget, akkor van minimum ido, amig hasznalni kell? Tehat azt mondom, hogy 3 honap mulva nincs ra szuksegem, akkor egyszeruen kijelentkezem...? Vagy minimum 1 evig kell hasznalni?
Ha most csak ezt a 2 programot berlem, de pl. kesobb akarok meg Ai-t teszem azt, akkor hozzacsatolhato?
Cegbe CC van ugy mindenestul, de valahogy ezekre senki nem tudott valaszt adni, mint ha valami tabu dolog lenne

-
válasz
Balinov
üzenetére
Na most akkor, mi van? Akkor sem értem... Fent van az Adobe oldalán, letöltheti bárki, adnak serialt és aktiválható is a program! Akkor ebben mi a nem legális?
Nekem egyébként most az ultrabookra ment fel, asztalin CS5 van és azon a profilon szedtem le, amin a CS5 licencelt... meg más Adobe program is, de ez nem lényeg.
-
PS CS2 (meg egyéb is) ingyen az Adobe-tól, akink kell töltheti [link]
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Engem
Viccet félretéve olyan szakmában dolgozom, de nem konkrétan ennek tanultam, ez csak úgy mellékes érdeklődéseimből alakult ki.(#15064) Dluinet
Azért akad kivétel biztosan

-
Wacom Intuos5 touch S rajztáblán gondolkodom, csak nem tudom elég-e a mérete. Tehát ez a legkisebb... de nem tudom ezen már élvezhető-e a munka. Valaki nem használ esetleg hasonlót?
Esetleg más alternatíva? Olyan 2-300€ magasságában gondolkodom. -
(#13461) kiskornel
Ilyet akarnék csinálni... [link]
Licenc van, az nem kell már. -
Félreértés van skacok, nem program kell nekem
A certifikációt mint használatból szeretném, ergo egy diplomaféle van róla ha megcsinálod. -
Látom jó a buli

Nem tudja valaki, hogy Magyarországon mennyibe fáj az Adobe PS certifikáció? Csak, mert jelenleg Németországban élek és ehm... kissé húzós az ára.
Néztem Ausztriába, ott még több, de pl. Franciaországban meg kevesebb (jóval). Gondolom akkor lehet Magyarországon olcsóbb... de erről infót nem találok sehol.
A másik dolog, ami érdekes, hogy elvileg a papír amit kapsz, az meg nemzetközi... így nem értem az árbéli különbségeket a vizsgáért
-
válasz
BonFire
üzenetére
Igaz, de bele lehet jönni abba is... én is belejöttem
Minden esetre annyira belejöttem a nyelvekbe, hogy ha megy jobban majd a német, akkor utána spanyolt akarok tanulni.
Vajdasági magyarként ugye a magyar, szerb és ebből kifolyólag a szláv nyelvek nagy része társalgási szinten, angol... német... jöhet a többi
-
válasz
BonFire
üzenetére
Itt most asszonnyal ismerős lakását béreljük és ő ezer éve T-home csomagot használta... szóval mindenféle ajándék csomagok vannak már, pl. hogy 999 csatorna elérhető. Egyik nap végig tekertem... hogy mik vannak

Nekem az angol most már nem gond... előtte sem volt, de olyan munkahelyen dolgozok, ahova elég volt az angol tudás is, mert a német akkor még nem ment és azóta is angolul megy a meló. Szóval egy év alatt napi 8 óra angol után jöhet a CNN meg a többi angol cucc is, de azért jó néha magyar szót hallani... -
válasz
BonFire
üzenetére
A német RTL... itt élek, szóval az tényleg az, ami volt is, de pl. az RTL II, meg egyebek is ilyen arculat váltáson mennek át. Mondván a nép igényli az újat. Van is benne némileg valami.
Egyébként itt van olyan csatorna (VOX), ahol szinte 2-3 havonta változás van. A mostani annyira gagyi szerintem, hogy az már fáj
Ennek ellenére az egyik legnézettebb csatorna 
De pl. az RTL Nitro meg jól csinálja...Ami a magyar logókat illeti, én szeretem az ilyen egyszerű formákat... azt nem állítom, hogy jobban kifejezi, mint az eddigiek, de tetszenek.
-
válasz
Hujikolp
üzenetére
Valami ilyesmi kellene? De egyszerűbb lenne ha elküldenéd a színes verziót és a háttér színét venni le ff-re és a virágot meghagyni, mint így rakosgatni egymásra...
(#11976) BioNiCMaN
Direkt ez a kép kell... mert így először "leszedni" a csávóról a szemüveget és rá a napszemcsit, hogy okés legyen. Vagy mivel kicsibe kell nem lényeg?
-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ok, köszi, megnézem

-
Valaki tud hasonló tutorialt..., de olyat ahol lépésről lépésre le van írva mit és, hogyan kell? Ez nagyon durva...

-
válasz
Speeedfire
üzenetére
Eredményt akarunk látni
Annó én is próbálkoztam ilyennel, de elég vicces eredményt értem el... 
-
válasz
Psychonaut
üzenetére
Követve a topicot és tényleg nem veszekedésként, hanem inkább a saját példámból kiindulva... Nézz fel ide: [link] PS gyorstalpaló... aranyat ér, aztán jöhet a PS mesterképző és szerintem hamar el lehet érni egy olyan szintet, hogy ritkán kell segítség. Nekem legalább is igen sokat segített.
-
Csövi!
Keresgéltem Adobe oldalán, de nem nagyon találtam választ... A kérdésem, hogy nem-e tudja valaki hol lehet PS tanúsítványt szerezni? Nem venni gondoltam, hanem elvégezni a tesztet (tanfolyamot?), amit az Adobe kér és akkor egy bizonylatot kap az illető, hogy PS guru lett

-
Megoldottam, illetve megtaláltam amit kerestem: View/New Guide.
A keretet mint fentebb írtam most már meg tudom oldani, de azért kösz.
Nem vagyok teljesen kezdő a PS-ban, elég sok dolgot meg tudok csinálni, de pl. ilyen keretre eddig nem volt szükségem, hasonlót sem csináltam. Ettől nehezebb dolgokat (pl. ember kivágása képről és hasonló, nem egyszerű dolgokat) is meg tudok csinálni. A tutorialokat épp ezért nem nézem... tudom, ez lehet nagy hiba. 2 apróságot nem tudtam, ezért kérdeztem meg itt.
-
Így értem, hogy a rácsozás nem teljes négyzettel fejeződik:

A keret dolgot köszi, az sikerült.
(#9438) BonFire
Valami ilyesmire gondoltam, csak a megfogalmazás lett gáz
Vonalzó OK, de a segédvonalakat, hogyan tudom használni? Valójában arra gondoltam, mint margó és azokat nem találom 
-
Csövi!
Lenne 2 kérdésem PS-al kapcsolatban. CS5-ben dolgozom, ha ez lényeges.
Tervezek egy plakátot és A4-es méretben készítem. Szükségem lenne margókra, de egyszerűen nem találom
Meg tudnátok mondani, hol vannak, hol lehet beállítani őket? Próbáltam a rácsot alkalmazni, ami egy szinten okés, de az A4-es oldalból kifolyólag nem teljes négyzettel fejeződik az oldal és megint csak colozgatni kell és hát előbb-utóbb, úgy is elrontom 
A másik kérdésemhez kapcsolódóan mutatok egy képet:
Egy ilyen keretet akarok csinálni, de ezzel is meggyűlt a bajom
Hol tudok ilyen négyzet (vagy bármilyen más alakzatot) keretet csinálni? A lényeg, hogy kitöltetlen keret legyen és megadhassam a keret vastagságát, tehát hány pont, vagy pixel legyen. Tudja valaki a megoldásokat? -
Hello!
Lenne egy sürgős kérdésem és gondolom a szakavatott PS használók erre könnyen megadják a választ.
Van egy fotópályázat és a kép, amit be kell küldeni, az a következő kép kell, hogy kinézzen: méret: 300 dpi, A5, 14,8 x 21 cm, lehetséges formátumok: jpg, tiff
Na, kiválasztom a képem (10 megapixelben készült), akkor PS-ban hol tudom a kért értékeket beállítani? -
-
Szasztok!
Tudna valaki egy olyan tutoriallal megkínálni, ahol le van írva, hogyan lehet "lángoló" szöveget készíteni? Találtam én is néhányat, de ott elég tré lángokat lehetett összehozni. Valami komolyabb kellene, pl. ilyen: [link]
-
válasz
killer1203
üzenetére
Valami ilyesmi: [link] ? Miközben írtad, hogy mekkora kellene én már csináltam... de másik méretben is megoldható. Esetleg a fehér háttér helyett valami?
(#5988) Dexter68

(#5990) ViZion & (#5992) BonFire
Köszi skacok, megnézem mindkét verziót... aztán majd jelzek ha nem megy
-
-
válasz
BonFire
üzenetére
Elakadtam a felhőszerkesztés... először nem tudtam betenni a 2 réteg közé a felhős képet, végól sikerült. A másik, hogy a 6. pontig minden jó, aztán nem tudok tovább menni. Kijelöltem a négyzetet pennel, kijelölést csinálok belőle, shift+backspace és kitöltöm fehérrel... de nálam nem lesz olyan fekte-fehér és ha lenne is, akkor hova tovább? A 7. ponthoz hogyan jutok el

-
Hi!
Kellene némi segítség
Van ez a képem és ide kellene valahogy egy lágy kékes felhőréteget szerkesztenem. No, ezt hogyan? Néztem felhő készítő tutorialokat, de azokat ide nem tudom alkalmazni 
-
-
Hi all!
Egyik képről a másikba át akarok tenni egy csajt, de a haja... mivel érdemes körbejelölni, majd kivágni? Szabad kézzel az életbe nem rajzolnám körül, Pen-nel sem valami jó
Mivel érdemes? -
Hi!
Van egy fekete-fehér képem és szeretnék rátenni egy ilyen átmenetet, de úgy, hogy ez az átmenet (egyébként Gradient Tool-al csináltam) átlátszó legyen, tehát látszódjon a mögötte lévő fekete-fehér kép is.
Ezt hogyan tudom megcsinálni?Ui.: ha csak a G. Tool-t kell átlátszóvá tennem, akkor érdekelne, hogy azt hogyan kell

-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Szerintem mehet, nekem segített és biztosan másoknak is jól jön majd

-
válasz
sonajdoba
üzenetére
Én kb. egy hete tanulom a PS-ot ezekből: [link] és [link]. Mindenhol az "alapok" cuccokat olvasgatom és csinálom. Idő kell hozzá, egyből nem fog menni... főleg nem időre különféle melók

Én mondjuk eddig ilyesmiket tudok csinálni és ezekkel is elég sokat elidőztem
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nekem 8800GT-m van, de ezzel az ablakkal még nem találkoztam... habár a 8800GT a teszteltek listáján van
Itt minden OK 
-
válasz
BonFire
üzenetére
Az előbb csak kipróbáltam a Pennelést... most megcsináltam egy puzzle darabkát is. Ilyen lett: [link]. Azért el lehet szórakozni ezzel elég szépen
Köszi még egyszer a cikket, nem tudtam eddig, hogy a Direct Selection Tool-al lehet babrálni a Pen-el bejelölt pontokat. Így azért egyszerűbb a dolog 
Egyébként, amit adtál linket ott találtam még érdekességeket. Kipróbáltam pl. a "szellem" készítést is. Az egész egyszerű
Azzal ilyet hoztam össze: [link].
Kösz még egyszer a segítséget
-
válasz
BonFire
üzenetére
Huh, összeszenvedtem egy ilyent:

Az a gondom, hogy nem megy a Pennel való kijelölés dolog. vagy is körberajzolom jól, de amikor körbeérek, akkor úgy mutatja, mint ha csak simán körberajzoltam volna
Ezután meg a Layer/New/Layer via cut cucc nem elérhető 
Ha Lasso Tool-al rajzolom körbe, az nagyon béna, de Magnetic Lasso Tool-al egész pofás és a kijelölés megy... a Layer/New/Layer via cut dolgot is bírom és aztán a puzzle szem kivevése, formázása is megy.
A fenti képen tehát Magnetic Lasso Tool-al csináltam (kicsit belekaptam a közepédbe véletlen
), de hát a körbevágás nem szép 
-
-
Met & ViZion

-
Hi!
Tudnátok ajánlni egy oldalt, ahol le vannak írva részletesen a PS alapok? Érdekel a téma és szeretnék jobban belemerülni, de mint mindet az alapoknál kell kezdeni. Esetleg valami könyv is szóba jöhet, de valami PS-al foglalkozó oldalnak jobban örülnék.
-
Lenne még egy kérdésem
Tehát szeretnék szöveget rakni a képre és a szövegnek árnyékod adni, de nem feketés, hanem fehéret. Ezt meg lehet csinálni valahogy ? -
Ndruu & Agostino Köszönöm szépen, működik

-
Hello!
Hogyan lehet méretet állítani a PS-ban ? Tehát van egy alap háttér (800*600) és egy kép amit rá akarok tenni (1600*1450). Ezt ott hogyan tudom átméretezni ?
-
Hello!
Kivágtam egy formát egy képből,rá akarom rakni egy másik képre...De túl nagy,hogyan tudom a méretét állítani ?
-
Kösz srácok a segítsége,összességében sikerült "valamit" csinálnom.Konkrétan nem ezt a képet akarta szerkeszteni csak példa volt,de meg tudtam csinálni.Igaz kicsit "belekaptam" az emberekbe a képen (nem mehetnék el agysebésznek rezeg a kezem
).Szal még1x köszi 
-
Hello!
Hogyan tudnék kivágni formákat egy adott képről?Pl. itt van ez a kép.Hogyan tudnám a csajt kivágni és betenni egy másik háttérre ?
-
Hi!
Lenne még egy kérdésem.
Csináltam egy próba képet:
A háttér áttetszőre van állítva,a Marquee Tool-al készítettem egy négyzetet és Gradient Tool-al megcsináltam az átfedést 2 színből.Azt szeretném elérni,hogy az egyik szín is áttetsző legyen.Tehát pl. a fekete rész látszódjon, a fehér meg igazodjon pl. egy weboldalon az alap háttérhez.Ez hogyan tudnám elérni?Sima CS-t használok. -
Hello!
Melyik kiterjesztést használjam,hogy a photoshop-ban készült képek kevés helyet fogjanak alacsony minőségvesztéssel ?
-
Hi!
Engem az érdekelne,hogyan tudnám azt megcsinálni Photoshopban,hogy pl. készítek egy kört benne írással vagy akármivel...és ne legyen háttere?
Egy weboldalra akarom gombnak és úgy lenne jó ha nem rontaná el a hátteret azzal,hanem csak az adott kör látszódna. -
na ez a háttértelenség már nem jön össze.nálam van egy olyan ha új felületet akaork nyitni,hogy background contents
ranparent,white,backgrounund color.bármelyikre is rakom lesz háttér.a transparentnél úgy jelzi mintah nem lenne(szürke,feéhér kockás)de utánna lesz szürke háttér.ha duplakilikk a háttérre akkor sem lesz semmi 
-
meglett,köszi a helpet.egyébként Photoshop 8-as van.
lenne viszont még egy kérdésem!
ha pl. csinálok egy gombot(kör alakú) egy tegyük fel 400x400-as layerben csinálom akkor ,hogy lehet azt megcsinálni,hogy a gomb mögötti háttér ne legyen?tehát ha felrakom egy weboldalra a gomb körül ne legyen az a fehér négyzet,csak a kör? -
Helló!
Csinálok egy weboldalt és gondoltam Photoshopban csinálok valai jo gombokat.Itt [link] találtam is tutorial,de csak a 3 lépés első feléig jutok el.Sehol sem találom a Layer Style opciót.Később van egy olyan lépés amiben a Custom Shape Tool-t kell megnyitni,na az sem találom.Ha valaki tud segítsen már,köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- LEGO klub
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Pixel 7 pro 128/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Viccet félretéve olyan szakmában dolgozom, de nem konkrétan ennek tanultam, ez csak úgy mellékes érdeklődéseimből alakult ki.
A certifikációt mint használatból szeretném, ergo egy diplomaféle van róla ha megcsinálod.
Minden esetre annyira belejöttem a nyelvekbe, hogy ha megy jobban majd a német, akkor utána spanyolt akarok tanulni.
Ennek ellenére az egyik legnézettebb csatorna

Annó én is próbálkoztam ilyennel, de elég vicces eredményt értem el...

Hol tudok ilyen négyzet (vagy bármilyen más alakzatot) keretet csinálni? A lényeg, hogy kitöltetlen keret legyen és megadhassam a keret vastagságát, tehát hány pont, vagy pixel legyen. Tudja valaki a megoldásokat?

).Szal még1x köszi