Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
mibog
tag
sziasztok!
már megint a színekkel vagyok bajban.
a katalógust 4 részből egy book-ban állítottam össze, ami ugye nem bűn.
az első fájl a stílusforrás.de a könyvben kis sárga háromszögek figyelmeztetnek hogy nincs szinkronban a stílusforrással-vagy mi...
elvileg ugyanolyan néven ugyanolyan színmintáim vannak, tehát elvileg nem lenne felülírás ha szinkronizálok? vagy ez mit jelent, milyen veszélyekkel jár ez a szinkronizálás?

-
Dexter68
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
szia
1 kopipésztelni pixelgrafikát egyszerűen nem praktikus. Azt már nem tudod később módosítani. (a psp-nek van CMYK kimenete?)
2. Jó a jpg (én szinte csak azt használok), csak jól kell használni. A legkevesebb veszteséggel járó tömörítést kell választani, akkor a minőség is megmarad és a helyed sem fogy el a wincsiről
3. Számítanak. Tiffnél az lzw-t (veszteségmentes tömörítés) szoktam alkalmazni, illetve speciális esetekben jpg-t. RGB- monitor színmód fényszínekkel, CMYK nyomdai színmód 4 csatornával. Nyomdai anyagokhoz utóbbit használjuk.
5. Ha már jpg egy kép, fölösleges tiff-et csinálni belőle.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
köszi a korábbi hasznos tanácsokat!

képek importálásával kapcsolatban lenne pár kérdésem:
- van-e bármilyen minőségbeli különbség, ha a "ctrl+d"-vel illesztek be egy képet, vagy pedig a "másolás/beillesztés" paranccsal átmásolom a rajzprogramból? (paint shop pro-ból)
- jól gondolom, hogy a képeket érdemes tiff-formátumban elmenteni és nem jpg-ben?
- ha tiff, akkor a mentésnél különböző beállítási lehetőségeim vannak - pl. LZW compression/Uncompressed; RGB/CMYK -, ezek vajon számítanak?
ja igen, a képek, amiket használok, 300dpi-s jpg fájlok, stock photo oldalról megvásárolva. az indesign anyag pedig A4-es brossúra.
-
mibog
tag
A PS topicban felvetettem egy kérdést, ami a RAL és CMYK színskálák megfeleltetésével kapcsolatos. ha bárki bármit hozzá tudna szólni ott, tegye meg kérem!

-
Met
nagyúr
Hogy lehet "lukas" objektumot létrehozni? Katalógus, kerettel, téglalap ami faltól falig ér, bele egy kisebb téglalap és ezt a kettőt kellene (corel-es ctrl+l paranccsal) összehozni úgy, hogy a kisebb téglalapnak ne legyen színe.
A Master page-re rátettem de a dolog szépsége, hogy pár oldalanként változik a keret színe.
Hogy gazdaságosabb file méretileg? Ha minden oldalra beteszem a keretet vagy master page-el? Már ha meg lehet oldani, hogy ne egyszínű legyen az összes oldalon a keret.
-
Dexter68
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
Ctrl+H = Show/Hide Frame Edges.
Megjeleníti a kép/textboxok széleit. Így pl. látod, hogy hol vannak esetleges üres cuccok. -
mibog
tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
szia. a google-ben utánajárhatsz:
RGB=monitoron színhelyes: Összeadó (additív) színkeverés. ezt használd asztali nyomtatóhoz is.
CMYK= nyomdába kell: Kivonó (szubtraktív) színkeverés -
Dexter68
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
Ctrl+kattintás: ezzel kijelölöd az alatta lévőt.
Ctrl+H: így látod a bounding boxokat. -
scott_free
senior tag
válasz
Adams007
üzenetére
Ó, nagyon szépen köszönöm!

na még egy - kezdő - kérdés: ha több objektum van egymás fölött és eltakarják egymást, akkor hogyan tudok váltani közöttük? hogyan tudok kijelölni egy lejjebb lévőt? grafikus programokban szokott olyan lenni, hogy látod külön-külön a rétegeket - itt nincs valami hasonló?

-
Adams007
tag
válasz
scott_free
üzenetére
Helló!
A szöveget először változtasd átlátszóvá (Fontos: az Effects panelen a Text átlátszósági értéket csökkentsd, ne az objektumét!). Ezután helyezz alá egy fehér színű frame-et. A szöveget és a frame-et foglald csoportba (Object > Group). Végül a csoportot kijelölve az Effects panelen kapcsold be a Knockout Group opciót.
Üdv.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
azt hogyan lehet megcsinálni az InDesign4-ben, hogy egy szöveg "színe" az alatta levő kép legyen, miközben a szövegvászon fehér színű? (tehát mintha egy fehér papírlapon kivágnád a szöveget és rátennéd a "lyukas" lapot egy képre)

sajnos eddig nem igazán sikerült rájönnöm.

(ja és persze köszi a korábbi segítséget!)
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Köszönöm a válaszod. A kalibráció jó lenne, de mivel amúgy is laptopról van szó, nem biztos, hogy megérné a pénzt...
Most csak egyetemi dokumentációkhoz kell, szóval egyelőre jó, ha kb. hasonlóak a színek.
(nem úgy mint legutóbb, amikor pl a világosbarna nyomtatásban olyan színű lett, mint valami púder (barack szerű - amilyen szín ugye nincs
). -
Dexter68
addikt
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Első körben ajánlanék egy monitorkalibrációt. Utána meg Próbálkozz az ISO Coateddal, de ezt is nyomtatója válogatja. A legjobban úgy jársz, ha létrehozol egy színprofilt a legjobb beállításokkal.
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Indesign-nal ismerkedek mostanában, és annyi lenne a kérdésem, hogy pdf exportnál melyik színprofil felel meg leginkább sima színes (valószínüleg) lézernyomtatónak (fénymásolópapírra). Tehát mit válasszak, hogy a nyomtatott színek a lehető legjobban hasonlítsanak arra, amit a monitoron látok?
(Az rémlik, hogy Quarkban mintha sima cymk-ba kellett volna konvertálni, és akkor a kész pdf gépen furán, de nyomtatásban jobban nézett ki). -
Met
nagyúr
válasz
Dexter68
üzenetére
hmmm
Akkor marad az Indiből pdf mentés (ha az X4-es Corel nem tudja megnyitni azt a pdf-et amit a 12-es nem), az be Corelbe és onnan save pdf, illetve Illuba, hogy lehet több oldalas pdf-et berakni?
A CS4-ben már lehet olyat, hogy új doksiba több artwok-öt (lehet nem ez a neve nem otthon vagyok) és akkor lesz egymás mellett több lap. De, hogy a pdf-et hogy lehetne berakni arra nem jöttem rá. -
Met
nagyúr
Van nekem egy pdf (igazából több) file-om. Ki kellene törölni pár dolgot belőle és átméretezni a lapméretet.
Indi megnyitja csak nem jöttem rá, hogy lehet szerkeszteni benne, Illu is megnyitja csak éppen oldalanként, úgy kicsit sokáig tartana -
-
sanyixXx
senior tag
válasz
Dexter68
üzenetére
ebbe én már nem futottam bele szerencsére. már az ezt kaptuk-ba. mindig visszaszólnak mindenért, ráadásul türelmesek. volt, hogy simán telefonos helpdesket játszottak, amíg jó nem lett a végeredmény.
a modellezés meg tényleg fontos. legutóbb A4-es szóróanyagot kértek tőlem, de úgy, hogy 3-ba lehessen hajtani és úgy mind a 6 kis oldalán legyen szöveg vagy kép. plusz a háttér legyen összefüggő kép, bárhogy is hajtják a flyert.
nekiálltunk egy lapot hajtogatni, mert fejben ezt már nem bírtam elsőre összerakni
más: az előbb fejeztem be sikeresen 72dpi-ben egy hátlapot, 300dpi helyett. nincs szebb, mint elölről kezdeni az egészet...
-
sanyixXx
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
csináld meg a keretet neki, aztán ctrl+d -vel tudsz beilleszteni file-ból. vágólapról szerintem csak az ID-n belülről tudsz képet bemásolni.
-
scott_free
senior tag
no, még egy kérdés: képet be tudok illeszteni a vágólapról (másolás/beillesztés), lehet máshogyan is?
-
scott_free
senior tag
köszönöm a tanácsokat!
-
Dexter68
addikt
-
Met
nagyúr
válasz
scott_free
üzenetére
A4-ben nyomtasd ki ha kész vagy, hogy kiderüljenek a turpisságok
Nekem sikerült egy olyan A4-es iratmappát alkotni a Vöröskeresztnek aminek a belsején volt a nyomat
-
Dexter68
addikt
válasz
scott_free
üzenetére
én ilyenkor felveszek egy A3-ast és segédvonalakkal jelölöm, hogy hol dolgozzak. De lehet A4-esekkel is dolgozni, csak akkor egymás mellé kell húzni az oldalakat és nyomtatás (vagy export) előtt be kell kapcsolni a spreadinget.
-
scott_free
senior tag
hali,
totál kezdőként szeretnék egy olyan egyszerű prosit létrehozni, ami mindkét oldalán nyomott A3-as méretű lenne, amit utána félbe hajtanánk, s így keletkezne egy 4 oldalas A4-es prosi.
a kérdésem az lenne, hogy ilyenkor A3-as méretben kell szerkesztenem (hiszen így lesz nyomtatva), vagy pedig A4-esben, mert végülis az összehajtás után úgy fog kinézni?ha az első (A3), akkor hol tudom azt beállítani, hogy kettéossza a lapot?
thx!
-
Dexter68
addikt
válasz
sanyixXx
üzenetére
Itt a válasz.
Remélem, jó. -
sanyixXx
senior tag
hi!
tartalomjegyzék készítéshez kérnék help-et. van egy 60-64 oldal körül kiadványom egy csomó fejezettel. meg lehet őket jelölni valahogy úgy, hogy utána ne kelljen kézzel tartalomjegyzéket pötyögnöm, hanem csak kiválasszam, hogy mi kerüljön oda, a progi meg odavarázsolja nekem oldalszámmal?
-
mibog
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
MŰKÖDIK!!!!
KÖSZI!
nem tudom mit csináltam ezzel, de interchange-ben mentettem, ahogy mondtad, és létrehozott egy új ind fájlt amiben nincs meg a hiba!!!!
a keletkező fájl egyenértékű az eredetivel, nyugodtan lehet vele tovább dolgozni ugye?
SZUPER! KÖSZI! nagyon örülök most!

-
mibog
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Dexter68, igen köszönöm, bár a másolást írtam hogy elkerülném... mert így sérült be az a hibás színátmenet is...
nagyon sokoldalas. de persze átmásolgatom.. egy próba-szerencs...az "indesign xchange" -ról nem tudok semmit, a kereső ezt hozta ki:
http://www.adobe.com/hu/exchange/em_download/
de ez valami javítócsomag meg letöltésvezérlő.. ha nem ez, akkor kérlek pontosíts.
és köszi. jó ám hogy mindig itt vagy amikor kell

-
-
mibog
tag
sziasztok!
adobe indesign cs3 (magyar) verzióban:-egy színátmenet megsérült, amit törölni sem enged, és ha rákattintok leáll a program.
szeretném eltávolítani az összes hozzárendelt színmintát is akár, fájlból, mappából, de nem tudom honnan kell.jelenleg a színátmenet egyik fele szürke, mintha nem lenne hozzárendelve semmi szín....
közvetlenül a leállás előtt
így néz ki:
[link]egy hibás színátmenet miatt most az egész munkámat új dokuba kell mentenem
-ami újabb hibákhoz vezethet?

-
mibog
tag
jó régi kérdések... kihalóban vagyunk?
vagy nyaralóban?
-
k_bodza
csendes tag
Üdv, segítséget szeretnék kérni. CS3 verziót használom, mint laikus... Megnyitottam egy fájlt minden működik mint régen, csak a boxokat (kép, szöveg) nem tudom az egérrel mozgatni. Nincs semmi rögzítve, jó rétegen vagyok... Méretezni tudok vele. Mi történhetett???
Az X Y kordinátákkal persze tudom mozgatni de az kicsit hosszadalmas. Légyszi ha valaki tud segítsen, köszi -
rii
nagyúr
hello!!
csináltam LIBRARY-t ...
voltak elemeim .... meg minden
első lépésként megvolt belőle az INDD file
és felvettem benne minden 125%-ra.
és bepakoltam LIBRARY-ba ...de mostm eg kiderült, hogy lehet nem kellett volna ...
nem lehet a Library-t megnyitni újból INDD-ként, és akkor az ottani immár 100%-os elemeknek aszondani, hogy 80%? -
mibog
tag
intergalaktikus sikerélményem van! végre megoldódott a problémám.
és nagyon -nagyon köszönöm, mindannyiótoknak! -
mibog
tag
a distillerben mit jelent az a beállításokban, hogy: "betűtípusok tárolási helyei" -a windows font mappa van egyik lehetőségnek megadva, ami ugye érthető. mert nem az adobe mappáiból dolgozom a fontokkal. de ha megkérdezi akkor van valami oka..
egyébként "legörbézném" a szöveget, csak nem találom hogy a cs3-ban hol lehet...
ha tudnátok esetleg erről mondani valamit...

-
mibog
tag
Köszönöm kedves Dexter68 és Pacák!
mindent kipróbálok, aztán jelzem mi történt.
Nagyon hálás vagyok a segítőkészségetekért! -
Dexter68
addikt
Nézd meg a Distiller beállításait, hogy a Font résznél be van-e kapcsolva, hogy „Embedd all fonts” (ez joboptions-onként állítható)
Nézd meg a nyomtató beállításait is:
kell legyen a tulajdonságok/általános/nyomtatási beállítások/speciális helyen egy olyan lehetőség, hogy TrueType betűtípus. Itt két lehetőséged van: vagy helyettesítés eszközbetűtípussal, illetve letöltés letölthető betűkészletként. Utóbbi a jó. -
Pacák
senior tag
Ha valamiért nem sikerült beágyazni a fontokat a pdf dokumentumba, akkor járható út lenne az is, hogy nyomsz a szövegeken egy create outline -t és utána írsz egy pdf -et. (Mondjuk célszerű lenne a vonalrabontás előtt menteni egyet, ha vonalra bontás után mentesz rá a indd doksira, akkor kitoltál magaddal.

-
Dexter68
addikt
válasz
Redpaladin
üzenetére
Your uninstaller...
-
mibog
tag
jah és Adobe CS3 -ról van szó ....
-
mibog
tag
kérdésem: MIÉRT?
-
mibog
tag
sziasztok!
pdf írással van bajom:
.ID fájlt .PS-be "nyomtatok", és ledisztillálom. eddig rendben.
megnyitom a .PDF -et, és minden rendben.KINYOMTATOM A .PDF-ET:
és mindenféle betűtípusban mindenféle halandzsa betűtípust látok, halandzsa szöveggel: omegától pí-ig minden benne van...
1-1 sor épen maradt, az olvasható.a betűtípusok: Microgamma Bold EXT , Baker Signet és Times New Roman!!!!!
egyik sem védett. -
Redpaladin
tag
látom van élet.

-
Redpaladin
tag
válasz
Redpaladin
üzenetére
eddig ezeket az infokat találtam a forumokban: le kell szedni valami progit,ami kitörli a programok hozzáadása,eltávolítása mappából a félbeszakadt telepítést s utána kezdheti a telepítést újra. Namármost a problémám a következő: nem tudom mi a progi neve. S azok a forumok ahol találtam az infot elégé halottak!

-
Redpaladin
tag
nem tudtam mely fórumhoz forduljak a problémámmal.
A helyzet a következő: fel akartam telepíteni a gépre az indesign-t,de a telepítő a számára nem megfelelő monitorparaméterek miatt leállt,és most módosítottam s újra elindítottam az indesign telepítőt és most meg azt írja hogy egy telepítés már folyamatban van. És vezérlőpultban a programok eltávolítása részben is ott van a indesign sehogy sem tudom letörölni s újraindítani a telepítést. Valami tipp?
-
magnox
csendes tag
Egyhetes Adobe InDesign CS3 tudásomat szeretném bővíteni, mert olyat kéne megoldanom, amit a Wordbenrutinszerűen használtam, de az InDesignban nem találok rá megoldást. Amit szeretnék elérni: egy szövegben egy oldalan belül is eltérő jelzésű lábjegyzetek.
Egyrészt szükségem volna a szokásos arab számmal jelölt, az egész könyvben folyamatosan növekvő számozású lábjegyzetekre (ezek a szerző saját lábjegyzetei, mielőtt valaki megkérdi, miért kell kétféle jelölés), de emellett kellenének ezeket a szerző jegyzetek számozását nem érintő (tehát a sorszámukat nem növelő) szerkesztői lábjegyzetek is. Ez utóbbiak oldalanként újrakezdődnének és csillaggal volnának jelölve (*, **, ***).
Így tehát előfordulna, hogy pl. az egyik oldalon csak szerkesztő lábjegyzet van: *, **
Egy másik oldalon már ezek mellett van szerzői is, és ezek bármilyen sorrendben jöhetnek: *, 1, **, 2 vagy 1, *, **, 2 stb.
Lehetnek persze csak szerző jegyzetes oldalak is, ezek folyamatosan növekvő számozásúak: 3, 4, 5.Az InDesign csak egyféle (vagy csillag, vagy szám) formátumot ajánl egyszerre, nem tudok váltani, mint szeretnék, nem tudom tetszőlegesen kezdeni a sorszámozást.
Létezik globális megoldás, vagy kézimunkával kell valamit trükközni?
Nincs esetleg egy olyan "virtuális" szakasztörés, ami oldalon belül, oldaltörés nélkül működik? Mert az segítene. -
Met
nagyúr
Van egy Corel doksim, 32 oldal 38 mega, pdf-be kellene menteni de úgy, hogy 2 mega alatt maradjon a méret, 10 megánál nem tudom lejjebb vinni a méretet úgy, hogy még a minőség jó maradjon (termékkatalógus lesz és e-mailben lenne szétküldve)
Van rá esély, hogy ha Indibe összerakom akkor kisebb méretű pdf-et tudok menteni belőle?
-
rii
nagyúr
válasz
sanyixXx
üzenetére
véletlenül bekapcsoltad a TEXT WRAP-ot ... szövegkörbe futtatás ...
és ha jól értem, akkor az elsőként említett (hasábnyi szöveg) szövegdobozára adtad rá.
vagy kikapcsolod ezen, hogy ne taszítsa a többi szövegodoboz szöveét, (ALT-CTRL-W .. és a balszélső ikon válaszd ki, akkro eltűnik a szövegörbefuttatás)

vagy a fölé húzandó szövegdobozon nyomsz egy CTRL-B-t, és a jobb alsó sarokba beteszel egy pipát..... (ignore TEXT WRAP)

... jahm és a kis piros kereszt-re meg mindig figyelni kell, mert az csak azt jelenti, hogy nem fér el a szöveg a szövegdobozban.

-
Pala
veterán
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mi a helyzet a magyar elválasztással és helyesírás-ellenőrzéssel Indesign-téren?? Támogatja ezt valamelyik verzió(nak esetleg egy magyar kiadása)? Quarkból képtelenség olyat beszerezni, amelyik mindkettővel elbír (mármint netes forrásból nehéz, mert megvenni nem tudom, több százezer forint sajnos
), ezért átváltanék Indesign-ra, ha itt netán jobb a helyzet.Ha valaki tudna tanácsot adni, nagyon megköszönném!
-
sanyixXx
senior tag
hali
mitől lehet az, hogy van egy hasábnyi szövegem egy szövegdobozban és amikor fölé akarok húzni egy másik szövegdobozt, akkor a föléhúzott doboz tartalma eltűnik és megjelenik a kis piros kereszt a jobb sarokban. ha viszont elhúzom a dobozt a másikról, akkor meg megjelenik a szöveg benne.
a kiadványom 8. oldalánál kezdte ezt el és még kéne használnom, de egyelőre meg van b@szva az egész munkám
valakinek van tippje?köszi
-
Dexter68
addikt
-
mibog
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Köszönöm!
és, Dexter68, volt már olyan munkád, amit a levilágításig minden nyomdai gép elfogadott, a levilágításnál azonban lefagyott?
mert most ez a helyzet. egy oldal mindig befagy, és a nyomda azt mondja hogy még nem találkozott ilyennel...
az adott oldalon semmi sincs másképp mint a többin, amiket viszont gond nélkül levilágítanak.
semmi problémát nem látok se betűkkel se képekkel se színekkel se az oldallal, sehogy nem látok hibát. -
Dexter68
addikt
Registry és win-rendberakás: Ccleaner
A Prefetch mappa a C:\Windows alatt lakik, ide összegyűjt egy csomó mindent magának a win, amitől jobban/gyorsabban működik. Ha gáz van, érdemes megpróbálni, hogy kiüríted, mert hibás/sérült cucc is lehet közte. Úgyis újraépíti magának.
Defrag=Töredezettség mentesítés. Jobbklikk a sajátgépen, kezelés, baloldalt Lemeztöredezettség-mentesítés. Ezt ráereszted, elmész ebédelni, vacsorázni, stb. Elmolyol vele egy darabig.Ha a nyomda így mondja, akkor így is van. Mindig célszerű megbeszélni a nyomdával, hogy mit tudnak, hiszen ők (is) a szűk keresztmetszet a termelésben.
Jobb lett volna, ha előre szólnak, jobb nyomdák honlapján pontos leírás van, hogy mit tudnak kezelni. -
mibog
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Szia!
Általában a válaszaidat órákig-napokig emésztem, mire rájövök hogy mit jelent amit írtál, és mikor rájövök akkor már pofonegyszerűnek látom.
de most szinte csak a temp mappa pucolást értettem
na meg a reinstallt. ez utóbbi be is fog következni ha végre leadom a katalógus projektet.
hogy milyen eszközzel van baja?
ezt nem értem. windows xp egy pentium mittomén min, azon egyetlen program nem fut és ez a distiller.
minden más rendben van. na meg a nyomdáról is mesélek, mert Ti jófejek vagytok, mindig meghallgattok
a nyomda valóban csak .ps-ből disztillált pdf-et fogad el, a többit visszadobja.
a nyomda nem szereti a .psd fájlokat az indesignben használni de természetesen ezt csak akkor közölte mikor már elkészült a katalógus. a psd pedig az adobe programcsomag egyik alap saját fájltípusa... azt mondták a transparent háttér alatt levő árnyékok kockásak lehetnek és a transparenttel fedett részek csíkosak. úgyhogy Ti nehogy az Indesign saját pdf exportálási lehetőségét és nehogy a programcsomag egyik saját fájltípusát használjátok mert az Indesign ilyen eszméletlenül jól megalkotott program...
a nyomda minden oldalt fel tud dolgozni levilágításhoz a katalógusomból, tehát a rostán mind átmegy, mégis egyes oldalak belefagynak a rendszerükbe.. én ezeket átnéztem, ezeken az oldalakon nem találtam semmi hibát. mégis azt állítják hogy a hiba nálam van.
a nyomda állítása szerint semelyik másik ügyfelével nincs probléma csak velem.
a nyomda és én szeretjük egymást! -
mibog
tag
a windows nem tudja elérni a megadott eszközt, elérési utat, vagy fájlt. Lehet hogy nem rendelkezik a hozzáféréshez szükséges engedélyekkel.
aki le tudja pontosan fordítani angolra, az kérem segítsen!
az adobe képviselet úgy látszik nem tudja lefordítani, pedig ezt a hibaüzenetet dobja ki a gépem mikor az adobe acrobat 8 distillert meg akarom nyitni.
hozzáteszem hogy minden más része működik a cs3-as csomagnak...
dühös vagyok! -
sanyixXx
senior tag
sziasztok!
word doksiból importálnék cikkeket, amelyekben színes képek vannak. azonban nekem fekete fehér lesz a kiadványom. lehet az IDCS3-ban fekete-fehéríteni a képeket valahol?
Új hozzászólás Aktív témák
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Realme 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

én is szeretem az elölről kezdéseket...

Az export menüben van és ezzel oldja meg az indesign a lefelé kompatibilitást.
Az X Y kordinátákkal persze tudom mozgatni de az kicsit hosszadalmas. Légyszi ha valaki tud segítsen, köszi