Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Met
nagyúr
Van egy x oldalas doksim, a master page-en van egy kép "alnyomatban", az egyik oldalon mozgatható, kijelölhető az alnyomat.
Nem az első oldal és nem is az utolsó, ez hogy lehet? -
mibog
tag
köszönöm a segítségeket

-
-
-
mibog
tag
sziasztok

kérdésem volna:
van egy vektoros objektum az indesignban szerkesztve.
vannak neki egyenes oldalai, amiket szeretnék görbíthetővé alakítani. a fehér nyilacskával (közvetlen kijelölési eszköz(A)) megfogom az adott szakasz egyik csomópontját, bekékül, elvileg lennie kellene két kapaszkodónak... de nincs és nem is tudom hol aktiváljam.

-
Dexter68
addikt
Göngyölt hajtás (gondolom, az a »G« hajtás lesz) esetén bőven jó a 97–100–100-as méret, hiszen csak a 97-est hajtod a többi közé.
A szaggatott vonalat a kifutón kívül az úgynevezett „slug” területen kell elhelyezni, kb. olyan elrendezésben, ahogy a vágójeleket is felteszi a program. Legcélszerűbb a pen-toollal rajzolni és a strokes palettán beállítani a szaggatást. -
Robb202
tag
válasz
Dexter68
üzenetére
Göngyölt hajtás lesz. Ezért átterveztem a dokumentumot balról jobbra 97mm, 99mm, 101 mm-re a hasábokat.
bal oldali lenne az amit először kéne behajtani majd a jobb oldalit a baloldalira rá.
Nagyon kezdő vagyok Indesignben.
Na most annyit, hogy az A4-es lapnak adtam a kezdetekkor egy 3 mm-es kifutót minden irányban (bleed asszem) na most a 3mm-en belül vagy kívül jelöljem meg szaggatott vonallal?
tudnál segíteni nekem angol Indesignben hogyan tehetem meg a szaggatott vonallal való jelölést a hajtásoknál?
Akkor kell megadni mikor a printelési beállításnál szeretnék Postscript fájlt generálni?Kérlek ennek folyamatát le tudnád írni nekem lépésről lépésre ha a fenti beállítások megvannak már? Pl ciki, de azt sem tudom hol van a szaggatott vonal.
Köszönettel: Robb202
kérlek nehogy azt hidd, hogy ilyen tudással vállaltam el munkákat, szigorúan saját munka.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Készítettem egy A4-es oldalra 3 hasábot ami fekve 3x 99mm. Na most azt szeretném, hogyha a nyomda ezek szerint be is hajtaná a hasábokat a megfelelő irányban.
Ezt hogyan kell jelölni a nyomda számára? Valaki segítsen nagyon fontos lenne.
-
VectorworksH
tag
Where Is It-ben van az összes DVD-m katalogizálva.
A PDF-es katalógus azért kell nekem, hogyha mondjuk egy sárgás dizájnú hátteret keresek, akkor csak megnyityom a Backgrounds nevű pdf-et, és ott kinézem azt a file-t ami kell nekem, és csak azt a DVD-t veszem elő, amin az van, és csak arra az egy file-ra kell rákeresnem.
-
Arpee78
senior tag
válasz
VectorworksH
üzenetére
Nem lenne célszerűbb ha felmásolnád merevlemezre azokat a DVD-ket? Ott könnyen lehet böngészni/keresgélni köztük. Vagy van még a Where is it nevű katalogizáló progi, cégnél használjuk, de ahogy emlékszem elég korlátos ha AI és eps fájlokkal találkozik.
-
VectorworksH
tag
Az is tud eps-t és Ai-t feldolgozni, csak ugye raszterizálja és elég nehézkes a dolog ha sok állományról van szó: közel 120 DVD...

Az Extensis nekem nagyon bejött, csak sajna a DVD-k nagy részén az EPS-eknek nincs nézőképük, így scriptet kellett csinálnom Illustratorban, hogy mentsen rá mindegyikre, ezeket egy külön mappába rakja, majd azt a mappát beadni a Portfoliónak....
-
Arpee78
senior tag
válasz
VectorworksH
üzenetére
Az EPS fájlok szerintem vektorosan kerülnek bele (a vektoros része) a beleágyazott preview egyáltalán nem számít a pdf készítésénél.
Igény szerinti beállítás: amit be lehet állítani az beállítod, már ha nem jó az alapértelmezés, vagy hagyod úgy. Ilyenek mint A4 v A3, fekvő v. álló, hány sor és oszlop, felbontás a raszteres elemeknek, stb...
Illetve hol katt a pdf készítésre? Valahol van egy gombocska amivel elkészít neked egy pdf-et
Hol tudom neki megadni azt hogy egy mappán belül csak az EPS és Ai file-okat vegye figyelembe?
jobb klikk a könyvtárra(amelyben az alkönyvtárak vannak) ,Show item from subfolders, rendezd fájltípus szerint, kijelölöd az Ai és eps fájlokat.
Én sem ismerem nagyon és ritkán használom. Én a corelt használom erre a célra (egy régi Thumbnailer) nevű pluginnel, mivel Corelből lehet jpg tömörítéssel nyomtatni.
Ez a funkció a régi verziókban a Photoshopban volt, abból kivették és feljavítva átkerült a Bridge-be, de mintha ID-hoz is lett volna valami. A PS-es ma is letölthető kiegészítő pluginként, az új verziókhoz. Az is tud eps-t és Ai-t feldolgozni, csak ugye raszterizálja és elég nehézkes a dolog ha sok állományról van szó.
-
VectorworksH
tag
Ahogy látom te értesz a Bridge-hez, én sajna nem...

Igény szerinti beállítás alatt mit értesz?
Hol tudom neki megadni azt hogy egy mappán belül csak az EPS és Ai file-okat vegye figyelembe?Illetve hol katt a pdf készítésre?
többet nem kérdezek ígérem.....vagyis remélem...

Köszi a segítséget előre is+
-
Arpee78
senior tag
válasz
VectorworksH
üzenetére
– Adobe Bridge
– Ctrl+F4 (Output Workspace)
– Igény szerint beállítás
– Könyvtár kiválasztása, fájlok v. könyvtárak kijelölése
– Katt a pdf készítésre -
VectorworksH
tag
Sziasztok hozzáértők!

A következő dolgoban kérném a segítségeteket:
van nekem több ezer - ha nem tízezer - vektoros állományom, amit szeretnék egy katalógusba rendezni, majd pdf-et csinálni belőle.
Régebben Extensis Portfolio-ban csináltam ezt, de sajna a Portfolio nem mindig ismeri fel az EPS-t, AI-t, stb.InDesignben lehet-e olyat csinálni, hogy egy A4-es oldalon lenne mondjuk 12-24-48 stb. kép box, ez lenne az úgymond mesteroldal, majd valahol megadok neki egy mappát ahol a képeim, grafikáim vannak, és ezeket szépen behívja, ha betelik az oldal, akkor automatikusan nyit egy újat. Tehát a végén, ahogy a projectnek vége, lenne mondjuk egy 68 oldalas InDesign file, oldalanként 12-24 képpel, amiből nekem már csak egy PDF-et kellene írnom. Illetve azt is szeretném, ha minden grafika alá odakerülne a kép neve is, pl, Shutterstock_326598845.eps.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
-
Arpee78
senior tag
Üdv! Az Indesign a tabulátoroknál van egy idegesítő dolog. Ha az egyik tabulátort át akarom húzni máshova, akkor nem áthúzza, hanem újat tesz bele. Van erre megoldás?
-
-
válasz
Dexter68
üzenetére
Ha oldalanként csinálom, kifutóval, akkor kilövésnél -gondolom- tudják melyiket nem kell nyomtatni (arra gondolok, hogy az ívekre oldalpár kerül, tehát az oldalaknak csak egyik oldalára kerül kifutó).
Hmmm... Acrobatot nem használom, nem volt rá szükség mert cégnél munkatársam végzi ezt a részét, Ő Distillerrel szokott PDF-et csinálni, de a pontos mikéntjét nem tudom.
Ha így csinálom, akkor az Acrobat kezeli a kifutókat, tehát nem fog bekavarni, ha minden oldalon hagyok? A 16 oldalt ID-ben meg facing pages nélkül megcsinálom, kifutóval, stb...Az a legrosszabb, hogy -ha összejön ez a meló- ezek külföldi nyomdába viszik a cuccot, tehát nem járható út, hogy megbeszélem a nyomdával mit és hogyan szeretnének.
Tapasztalataim szerint a legjobb az, ha a nyomdával beszélek, mert amit a megrendelőnek elmondanak (és nem érti, de nem is érdekli, ez nem is gond), azt nem tudja elmondani nekem, úgy, hogy értsem is mi kell...
Annyit tudok, hogy pdf kell a nyomdának... hajrá
lehet jobban járnék, ha TIFF-eket küldenék oldalanként? Ehh, próbálkozom majdcsak kiderül mi lesz.
Köszönöm
a segítséget, Boldog Új Évet Neked és minden fórumozónak! -
Dexter68
addikt
Hát, újabban a kilövést a nyomda szokta csinálni, sőt kifejezetten kérik, mert maguknak jobb szeretik csinálni, mert kevesebb a hibalehetőség.
16 oldalt még fel lehet pakolni gyalog is, egymás mellé húzogatva a megfelelő oldalakat, de talán egyszerűbb az oldalhelyes sorrendben létrehozott pdf-et Acrobatból újra pdf-be nyomtatni úgy, hogy a Page Handling résznél a Page Scalingot beállítod Booklet Printingre. Akkor az acrobat szépen kilövi neked. -
-
Nah, volt egy korábbi kérdésem:
A Z hajtás nem gond, egy oldal, kész.
De ha beállítom, hogy 16 oldalas lenne a doksi, akkor ugye rak 1-et jobbra, majd alatta oldalpárokat, és a végén egyet balra, ami a hátlap.Na a kérdésem az, hogy ebben az esetben hogy vannak az oldalak?
-1
2-3
4-5 etc...
Mert az ugye nekem nem jó, mert az ívre oldalpárok kellenek. Vagy ezt nekem kell "szabályozni", mint Photoshopban, hogy akkor
-1
2-15
14-3 etc...
Ez sem lenne gond, csak a látvány miatt jobb lenne, ha a fentebbi módon raknám össze, majd a lenti szerint mentené... -
Karima
őstag
Sziasztok!
Lenne egy technikai kérdésem, remélem tudtok segíteni:
Szeretnék poszter méretű képeket nyomtattatni és minden nyomdába 300dpi-ben kell leadni az anyagot. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnak pl 70x100cm-es képet nyomni, hiszen egy 16megapixeles (4928x3264px) kép nyomtatási mérete is csak 41,7cm x 27,6cm 300dpiben, tehát jóval a 70x100cm-es méret alatt van, és ennél sokkal nagyobb felbontású képet nem nagyon tudnak produkálni a mai fényképezők.
Tehát ha ilyen méretű posztert szeretnék nyomtatni, akkor hogyan kell leadni ezt a nyomdába?Előre is köszi a segítséget.
-
-
Robb202
tag
Olyan kérdésem lenne hogy a CS5 Indesign automatikusan átkonvertálja a képeket CMYK-ba? Mert no errors-t ír ki lent. Ez azt jelenti minden rendben.
Nem akarok szívni mikor nyomdából dobják vissza hogy a képek RGB-ben vannak. a CS5 InDesign konvertálása amúgy okés?
Hol lehet leellenőrizni hogy a képek CMYK. A doksi maga az tuti az.
Még egy kérdés. Melyik is az a finomhangoló amivel az oszlopokban lévő sorokat szépen ki tudom húzni hogy végig érjenek. Mert ha berakok egy képet akkor pl az egyik oszlop vége nem ott van mint a másiknak. Tehát a sorok nem annyira egyenletesek.
-
válasz
Dexter68
üzenetére
Olvasgatok. Viszont olvasva tanulni nehéz, legalábbis nekem az.
Az én "módszerem" az, hogy elkezdem "használni"
(persze azért alap dolgokat átolvasom, pl. munkaterületről, menük, stb.).Kitűzök egy célt, és ha megakadok keresek -persze elkalandozok olvasásban és egy halom tippet, leírást átolvasok. Ami fura volt, hogy új doksinál szerényen átugrottak sok helyen egy halom opciót. (gutter, slug, master text frame...). Persze meglettek azért

Találtam hasznos oldalt, kellene egy első hsz-t készíttetni, hátha másnak is hasznosak lennének a linkek (pl. amiket Te is adtál).
Amit nem találtam: ha pl. 6 oldal kell Z hajtásban, akkor azt hol állítom be?
Vagy ha 8 oldal, de az ívre nem 1-2, hanem 8-1, 2-7, 6-3, 4-5 sorrendben kerülnek az oldalak... ezt lehet később is állítani, át tudja rendezni? Mert a new doc-nál nem tudtam beállítani. Biztosan láma kérdés
, ps-nél megcsináltam oldalpáronként... -
Dexter68
addikt
A pages palettán simán átrendezheted a kiadványt. Mindenképp ments előtte, és ha kavarodás lenne (nem tudom, hogy raktad össze eredetileg), akkor érdemes kopipésztelni inkább a tartalmat úgy, hogy beiktatsz egy új oldalt átemeneti tárolónak és a paste to place funkciót használod.
Halványodásra meg olvasd Hal vonatkozó fejezetét
-
Robb202
tag
Még egy kis segítséget szeretnék kérni.
Hogyan lehet konkrétan oldalakat felcserélni. Pl.: ha egy 24 oldalas kiadványban az 5 oldalt szeretném felcserélni a 10-el akkor van arra mód hogy tartalommal, tokkal-vonóval át tudjam mozgatni? Kérlek segítsetek.
Még annyit hogy hogyan lehet olyan transparent megoldást csinálni hogy a szöveg nem halványodik el hanem csak a háttere?
Kérlek segítsetek
-
-
válasz
Dexter68
üzenetére
Háát a szöveg az nem sok ugye.
Zsákos lócitrom
Piros tasakban!3299 Ft3199 FtKb. ez 25×
Csak ugye ennyinél ha azt mondja a játékos, hogy legyen valami vastagabb, magasabb betűből az ár... Meg dőlt a leírás, rózsaszínnel/hupikék körvonallal, hogy jól nézzen ki...Akkor PS-ben kijelöl ezeket, módosít, stb... rétegstílusok másolása, etc...
ezeket akarom egyszerűsíteni, meg amúgy se ártana jobban megismerni. Olvasom a linkeket, meg korábbi munkákat "reprodukálok"... még mérsékel sikerrel
Ja, és köszönöm a segítséget!
korábban ez lemaradt, mert nekiláttam a haldesign "filézésének" 
-
válasz
Dexter68
üzenetére
Háát, ha láttad az én PS "whislist"emet: MP3 és Youtube paletta...

Igaz, ez való erre, ezzel kell dolgoznom, ha időben kész akarok lenni...ID-ben A4-es 4 oldalon ~25-30 termék + rövid leírás és árak összelapátolása kb. mennyi idő ezzel? Ha a képek már előkészítve, stb... mert eddíg ezt is PS-el csináltam, gondolom ezzel rövidebb idő lesz, ha belejövök.
-
Robb202
tag
Új kérdésem lenne. Ha InDesignben már betettem a szövegeket és utólag szeretnék képet beszúrni az lehetséges úgy hogy a szöveg részek arrább tolódnak és a kép nem a szöveg elé kerül?
Hogyan kell ezt megcsinálni?
-
válasz
Dexter68
üzenetére
Szia! Valahogy éreztem, hogy Te tudni fogod...

Haldesign oldal nagyon jó! Már most kedvelem az ID-t, mert ahogy olvastam: "ha mentés nélkül lépünk ki (kényszerűségből vagy véletlenül), az InDesign a következő megnyitáskor megkísérli helyreállítani az elmentetlen fájlt (és ez nagy valószínűséggel sikerül is neki)"Ez a PS-ből kimaradt, de még a korábbi swappot sem írja felül...

Próbálgattam én, közben rá is jöttem, hogy bekezdés és nem karakterstílust csináltam... Karakter stílus kellett nekem. Azért ne nyugodj meg, faggatlak majd még...

Pl. ami nagyon jó -már PS-hez képest- hogy lehet megadni kifutót, és margót. Ha jól amlékszem régi PS-nél még lehetett megadni, hogy minden oldalról pl. 3 mm-re rakjon segédvonalat, az újabbakban meg számolgatni kell, hogy hova kerüljön.
-
Robb202
tag
Sziasztok!
Nagy segítség kellene. Valahonnan be lehet szerezni a magyarszotag.pln kiegészítőt? Privátba is jöhet a segítség. Ezer hálám. Kérlek segítsetek.
-
Dexter68
addikt
Szia itt is.
1. Ajánlott irodalom: Hal blogja.
2. Kötelező irodalom: Indesign help + letölthető pdf.Indesign kezel bekezdés- és karakterstílust is (sőt, táblázat- és ojjektumstílus is van), és igen, fixen hozzárendelődik (különben megette volna a fene az egészet)
-
Ejj-ejj... InDesignba is el kell mélyednem, gondoltam majd jól "megolvasom" az első hsz-t, és nagyon okos leszek...
De itt nincsenek összeszedve linkek...
szal. kérdezgetni fogok, bocs előre is... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amit szeretnék: ha meg vannak adva a szöveg stílusok: "címsor" pl. 14 pont vörös, dőlt, stb.
Utána a szöveghez rendelem a stílust, és később a stílus változtatásával az összes "címsor" szöveg változna. (weboldalaknál is így működik)Ahogy elnézem ID-nél ki kell jelölnöm a szöveget, és kiválasztani a stílust...
Nincs arra lehetőség, hogy hozzárendelem fixen, hogy ezek pl. címsorok, és később ha a címsor stíluson változtatok, akkor az összeset változtassa?Elég alap dolog, szerintem csak nem találom...
Köszönöm.
-
doktor úr
aktív tag
Nem InDesign kérdés, de talán tudjátok a választ: be tudom állítani a Distiller-ben, hogy a .ps fájlból olvassa ki a lapméretet?
-
hessa
csendes tag
Üdv mindenkinek! JPEG-et kellene konvertálnom Indesignból, de sajnos nagyon buta minőséget produkál. Esetleg van valakinek ötlete, hogy hol kellene beállítani, hogy jó felbontású legyen a cucc?
-
rii
nagyúr
aki hallott már az id2q v4-ről, az felvenné velem a kapcsot PLS? :-/
-
-
doktor úr
aktív tag
A problémám nem pont Indesign-os, de talán tudtok segíteni: adott egy borítóterv, a nyomás egy színnel megy majd. A terv nyilván feketében készült el, de a megrendelő szeretné látni (monitoron) Pantone színekkel, hogy tudjon választani. Próbáltam fölé tenni egy tónust különböző overlay módokban (Muliply, Screen stb.), de egyik se adott jó eredményt. Tudtok javasolni valamit?
-
Fenrirsson
csendes tag
válasz
Fenrirsson
üzenetére
vagy egyfájlos tagged-textet

-
Fenrirsson
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e olyat csinálni az Indesign cs5-ben, hogy ha szöveges-, kép- valamint táblázatkreteket is tartalmaz a szöveg, akkor valamilyen automatizált módon módon (pl. XML-export, makró, akármi) végiglépkedjek ezeken a kereteken és egy rtf vagy tagged text exportszekvenciát kapjak az egyes keretekről.
Odáig már eljutottak, hogy ha felcímkézem a szöveges kereteket, akkor kapok egy szövegformázásilag hiányos, de struktúrált XML exportot, de nekem igazából az kéne, hogy valami egyfájls rtf-et nyerhessek egy elég egyszerű layout-ú dokumentumból.
Bárkinek ötlete?
-
rii
nagyúr
volt mrá valakinek olyan, hogy van egy szövegdoboz
abban a lágy enterekt szóközre akarom cserélni
lágy enteren - COPYFindAndChange - dialógus dfoobzban PASTE
majdmegmondoma neki, hogy SPACE-ra cserélje
a SELECTION-ban
SELECT ALL-al ki van jelölve a szövedoboz egészeés azt modnja hogy 0
-
sanyixXx
senior tag
hali!
van egy egy 48 oldalas kiadványom. annak az első oldalán kevéske szöveg van, a tartalom a többi oldalon van igazából. namost azt szeretném, hogy a tartalom felcsússzon egy oldalt, tehát az első oldalon kezdődjön a tartalom és az utolsó maradjon meg olyan üreskének, mint most az első.
az összes oldalon láncban fut végig a text frame (egy nagy) és vannak képek egy külön layeren vannak képek is beágyazva. ezek kéne úgy felfelé csússzanak, hogy ne kelljen igazítani. na ezt hogyan tudom megcsinálni?köszi
-
doktor úr
aktív tag
Köszi, én is ezekre jutottam.
-
Polemius
senior tag
válasz
doktor úr
üzenetére
Az a baj, hogy szerintem greppel (regex) sem lehet ezekre a tulajdonságokra keresési mintát megadni, szóval marad az, hogy több menetben keresel rá:
superscript+regular, superscript+bold, superscript+bold italic stb (az adott betűtípustól függ, hányféle variáció lesz erre) -
Dexter68
addikt
válasz
doktor úr
üzenetére
Find format nem segít? Esetleg nézz körül itt, hátha van valami okosság.
-
doktor úr
aktív tag
Hogyan tudom ezt a keresést végrehajtani: keressen minden olyan karaktert, amely superscript ÉS nem dőlt?
-
-
-
Dexter68
addikt
Ehh... lejárt az időlimit.
Pedig még eszembe jutott valami: Az Edit menüben van egy "Transparency Flattener Presets". Itt csinálsz egy újat, lehúzod a csúszkát a bitmapig teljesen, elnevezed valahogy, Printnél az Advanced fülön beállítod, és az így generált pdf 99%-a bitmap lesz.
Vagy acrobatból csinálsz még egy printet valami ps driverre, aminél beállítod, hogy "print as image" és abból disztillálsz.
-
-
Polemius
senior tag
Akkor az egészet át kell alakítani rasztereste. Ezzel persze bukod a vektoros objektumok minden előnyét. De onnantól utólag nem tudja senki szétszedni.
Kérdés, hogy tényleg ennyire erőltetni kell-e egy szórólap védelmét? Az nem elég, ha netre gyengébb minőségű változatot teszel fel? -
válasz
Polemius
üzenetére
A vízlej természetesen a mester oldalon van, a legfelső layeren. Nem is ez a kérdés.
A probléma az, hogy ha PDF-et készítek, akkor az abba kerülő cuccok (képek, betűk, ábrák stb.) különálló objektumok, acrobattal szét lehet őket szedni.
Na most, mivel közszemlére kerülő dologról van szó, jó lenne egy PhotoShop stílusú "flatten image" az export beállításnál, hogy a pdf-be mintegy tif kerüljön bele az oldal. -
Polemius
senior tag
Az nem jó, hogy nem külön layerre rakod, hanem egy réteget használsz, és Master oldalra rakod rá? A masteren levő objektumok az adott oldalon a kézzel bepakoltak alatt látszanak (míg le nem téped a masterről az adott dolgot).
Masterből meg csinálhatsz többet is, akár egy vízjeleset meg egyet nélküle, és onnantól 1 katt cserélgetni. -
-
Heti rendszerességgel több tucat pdf-t rakok fel a netre (reklámújság) és az egyszerű vízjelezést egy külön layer-rel oldom meg. Csakhogy jó lenne ha exportnál lehetne olyat elkövetni, mint a PhotoShopnál a "flatten image", magyarán, hogy a felpakolt pdf-ben ne lehessen szétszedegetni az elemeket. A jelszavas védelem nem jó, mert azt minden egyes pdf fájlra be kell kapcsolgatni és beirkálni.
Ha valaki tud egy egygombos megoldást, pls ne tartsa magában.
Köszi! -
Polemius
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Vagy kikapcsolod kézzel az adott cellában az elválasztást (alapból fent jobbra elválasztás checkboxból kiveszed a pipát, vagy a bekezdés palettán).
Vagy ha minden táblázatnál ezt akarod, akkor csinálsz egy bekezdésstílust a táblázatokhoz, amiben ki van kapcsolva az elválasztás. Aztán ezt vagy kézzel alkalmazod, vagy táblázat/cellastílusban beállítod és azt alkalmazod a táblázaton.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- Új Kipsta agility 100 focicipő (43-as)
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- Skull&Co. kemény tok Asus ROG Ally és Ally X gépekhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hogy tudom vissza csinálni, megint nyomjak rá úgy? Elég zavaró, hogy "véletlenül" azt is kijelölöm

Csak ugye ennyinél ha azt mondja a játékos, hogy legyen valami vastagabb, magasabb betűből az ár... Meg dőlt a leírás, rózsaszínnel/hupikék körvonallal, hogy jól nézzen ki...
).
szal. kérdezgetni fogok, bocs előre is... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)