Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dexter68
addikt
Én is corelkével kezdtem. Az igaz, hogy felnőttkorban, de az 1.2-ssel.
Én igazán azt várnám, hogy hamár van egy ilyen remekül átjárható szoftvercsomag, akkor az ugyanolyan funkciójú eszközök működjenek már ugyanúgy... és legyen má ugyanaz a shortcutja. Jó, utóbbin még lehet segíteni, de macera. De ha mondjuk illu-ban Crtl+L az új layer, akkor photoshopban ménem?Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
Dexter68
addikt
Lehet, hogy fáradt vagyok, de nem értem, hogy hogyan akarod „felszabadítani”...
Ha Alt+Shift+Ctrl -t nyomsz, akkor megszűnteted a compound path-t.Lehet még játszani az Object/Flatten transparencyvel, illetve az Expand Appearance-val, de jelen ojjektumodnál ezek nem annyira jöhetnek számításba.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
-
-
-
-
Jah, így már értem. Itt nem lehet automatikusra hagyni a sorkizárást, hiszen egy és kétkarakteres számjegyekről van szó. Játszani kell a szóközökkel (tracking, horizontal skale).
Szerk.
Vagy középre igazított tabulátorok. De azokkal is van mit játszani.Nem irigylem a problémádat
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Bsony
tag
Hozzáteszem, Readerbe nekem is megjelenik, de csak azért mert --> A felső háromszög vonal megvan erősítve ahogy láthatod 2 db vonallal, paraszt megoldás de hirtelen nem volt más ötletem. Ha a felső vonal nem lenne megerősítve, akkor nem jelenne meg. : /
*Ja és igen, tudom hogy ellehet tüntetni a takaró téglalapokat. =)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Pantone process szintárak a pantone színek CMYK színbontásban, ezek nem direkt színek, de vigyázni, mert óriási eltérés van az eredeti és a process között, mert csak próbál közelíteni az eredetihez.
Pantone solid pantone direkt színek
coated: fényes műnyomóhoz
uncoated: nem műnyomó papírhoz
matt: matt műnyomóhoz]pastel a halvány stílusú színek
metallic a fényes stílusú színek[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
A Pantone-nak vannak olyan színei, ami CMYK (process) színekből állnak, ezek nem direktszínek, és pont sem jelenik meg a sarkukban. Ezek csak iránymutatás, hogy milyen színekből lehet kikeverni egy adott Pantone színhez hasonlót. Valóságban semmit sem ér, mert közelében nem lesz az eredeti direktszínnek.
-
ViZion
félisten
Azokat ágyazza be amiket használtál (subset), de lehet változtatni ezen is is, mint Corelben. Ha jól tudom (még nem használtam) lehet link is és beágyazás is. De szerkesztésre (szöveget) nem birizgáljuk kapott állománynál
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
nagyúr
PDF X/1-a:2001 nem készül el, ha nem tudja beágyazni a fontot, egyik sarokköve a szabványnak, nem engedi a linket, és a PDF korlátlan szerkeszthetősége is megszűnik.
A kikapcsolt láthatóságú betű is beágyazódik, a szabvány nem enged eltérést.
Ez igaz a X/3 és X/4-es szabványokra is.[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
Na, akkor megmutatom. Konkrétan erről van szó. Ebben a betűk be vannak ágyazva, mert ki tudom jelölni őket. Kérdés: A nyomda ezt látja változtatás nélkül, vagy náluk be lesz helyettesítve a hiányzó font? Mert akkor már jobb a görbézés, csak fent említettem, miért macerás ez, ha szerkeszteni kell.
Konkrétan már kész volt az egész, amikor észrevettem, hogy elírtam a telefonszámot. És mivel már le volt görbézve, az egész alsó részt kezdhettem elölről.
Szerk.: Nem néz ki igazából ilyen szarul, csak a Google nem tudja rendesen megjeleníteni. Ha letöltöd, látod a kifutót, gradientet, mindent.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
nagyúr
-
nagyúr
Lehet keresned kéne egy másik nyomdát, az ilyent linkeve kell csinálni, és erre a feladatra az indesign is alkalmasabb,
De szerintem nyomda ilyen feladatra kilövőszoftvert használ, mint például a magyar, olcsó és nagyon jó Pages-t[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
PDF vagy külön a montírozóhoz kerül, aki spéci progival kirakja (nem tudom mit használnak), vagy a digitgép montírozza. Konicán az Impose van, alap dogokra elég (névjegyek, szórólapok, stb.). PDF-et acrobat-al szerkesztünk (illetve Pitstop inkább), de csak nagyon alap dolgokat, ha feltétlenül nekünk kell turkálni.
Állomány leadható FTP-n, BP-re tudunk szállítaniHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Megette a fene az ilyen nyomdát! Több mint tíz éve dolgozom nyomdáknak (reklámújságok, melyekben nem ritkán több tucat betűtípus van) és még soha nem volt problémám a PDF-ekkel. Kivéve egy kis digitális nyomdát, ahol bár a tulajnak volt Adobe csomagja mégis minden sz*rt Corellel csinált. Neki vagy TIF-et vagy görbített EPS-t kellett adnom.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BonFire
veterán
-
PumpkinSeed
addikt
Sajnos, nem tehetem meg az ilyen dolgokat. Csak a tanórai illustratorozást tudom kiélvezni. De nagyon tetszik már remake-eltem a ph logót is.
Még1x elnézést a Warez-ért
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
PumpkinSeed
addikt
Köszönöm a segítséget. Amúgy most kitaláltam, hogy készítek egy honlapot a segítségével. Szerinted funkcionálna úgy, hogy menüpontok készítésére?
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
PumpkinSeed
addikt
Ezt nem értem, hogy miért fontos a pixel a webben. Én például kifejezetten vektoros képekből szeretném összedobni a honlapom.
-
-
nagyúr
értem én, de sokan nem tudják, hogy bármikor beírhatnak pixelt vagy más mértékegységet is a mezőbe, ráadásul matematikai műveleteket is
például: *, /, -, +,nálam hiába ír pontot vagy %-ot, amikor mm adok meg
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
Gradient Mesht, utána azt hogy tudom újra normális Path-tá tenni?
Szerintem sehogy.
Körvonalat külön objektumként tudsz csinálni (fölé teszed).
Én azt szoktam csinálni, hogy mielőtt mesh-t csinálnék belőle, másolatot készítek (ctrl+c / ctrl+b), és az alsóból mesh lesz, a felsőből meg path.
Ha nincs belőle másolat, akkor Object/Path/Offset Path/ 0mm offset segítségével tudsz körvonalat kreálni belőle. -
Kloden
senior tag
Ejha, köszi szépen, nagyon jó hír ez az Appearance paletta, eddig még nem futottam bele a tutorok között, köszi szépen! Hiányoltam már, más progikban van ált. egy ilyen saját modify menüje a tárgyaknak, szerencsére itt is gondoltak erre.
Igen, azt vettem észre, hogy itt nem olyan fontosak a rétegek, elvégre minden saját rétegre kerül.
Apropó, rétegek. PS-ben szeretem az intelligens objektumokat. Itt esetleg van valami ilyen? Találni nem találtam.
Hát igen, tegnap nagyon szenvedtem a progi kezelésével, kb akkor indítottam el először, döbbenet hogy kb egy vonalat nem tud húzni az ember ha először ül le elé, de bele lehet jönni azért, úton vagyok, nagyon megtetszett ez a vektoros dolog is, bár én csak hobbiból foglalkozom grafikával, nem hivatásszerűen mint itt a többség."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Kloden
senior tag
Yt-on nagyon sok jó videót találtam, igazából ha beírok egy eszközt vagy akármit, kidob rá 30 videót. Lehet válogatni, csak időm legyen rájuk!
A Refresh-ikonodat meg éppen tegnap készítettem el, ezúton is köszi a tutort, éppen ezt szeretem az ilyen progikban, hogy lehet agyalni a különböző feladatokon-megoldásokon. (ha meg yt-al akarsz pénzt keresni jobb ha megírod a Gangam style 2. felvonását! )
Az összahtásmódokig még nem értem el, de azt hittem volna hogy tökugyanolyan hatásuk lesz mint PS-ben. Érdekes...
Az árnyékkal kapcsolatban meg ez a tuti módszer, megcsinálni külön és kész.Polemius: hát én ezt kapom ha SVG filterként készítek árnyékot... mit rontok el? Sehol egy kósza rétegen nincs külön az árnyék... Szerintem rossz felé tapogatózom
[ Szerkesztve ]
"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Polemius
senior tag
A video alapján néhány építő jellegű megjegyzés, hátha valakinek új (ha a cs3 óta másként működne, akkor nem szóltam):
- az ollóval nem csak csomópontnál, hanem bárhol elvághatsz egy görbét
- az elvágott objektumok alapból nem egy group tagjai, tehát nem kell a direkt kijelölőre váltani, a normál is jó
- nyílhegyet egyszerűen tudsz készíteni, ha még körvonalasítás előtt a Filter/Stylize/Add Arrowheads neked tetsző elemét használod
- vonalból nem csak expanddal, hanem Object/Path/Outline Stroke segítségével is varázsolhatunk körvonalat[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
Csak kiegészítettem a saját tapasztalataim alapján, hátha másnak meg másra áll rá jobban a keze. Illetve hogy ne szűkítsük le a teljesen kezdő idelátogatók próbálkozásait. Nyilván neked a direct selection szimpatikusabb, ahogy több dolgot is másként közelítesz meg a video alapján.
Ez természetes, hiszen mindenki másként dolgozik, másként oldja meg ugyanazt.
Mindössze kiegészíteni akartam, nem kritizálni.
Nekem nincs energiám ilyen videókat készíteni, örülök ha más (például te is) megteszik.Egyébként épp az arrowhead érdekes, mert másként áll ha effectként vagy filterként használod.
[ Szerkesztve ]
-
Kloden
senior tag
Köszi, (rajztáblám nincs) de a Stroke palettán akkor most már tudom állítani a brush méretét, pontosabban a körvonal méretét. A brush méretét továbbra sem találom, eleve zavaró, hogy nem mutatja, mindig próbavonallal kell kezdenem, hogy megnézzem milyen vastag lesz.
Ráadásul érdekes, hogy gyorsgombot nem lehet rendelni a stroke-vastagság állításához."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Kloden
senior tag
Arany ember vagy köszi szépen, a gyorsbillentyűre a stroke vastagságát nem lehet beállítani, ezen csodálkoztam, a brush-size nekem is be van állítva ugyanúgy mint PS-ben. De a megoldás végül is ott volt a videóban, duplakatt a brush kisképére. Ezek azok a dolgok, amikre nehéz magamtól rájönni, a progi tele van alt+kattintással, shift+alt+drag-gel, stb.
És ha ilyen könnyen lehet utólag állítani a Brush paramétereit, végülis tényleg elég megrajzolni bármilyen vékonnyal, majd utólag ezt aztán olyanná alakítom amilyet akarok. Szuper."Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."
-
Kloden
senior tag
Köszi a vidit, ha kissé nehézkesen is, de csak megcsinálta a srác az almát, jópofa ez a blend tool, egy másik felfogásban is használják ezt az eszközt, sokszorozásra path mentén. Link Jó kis eszköz, főleg hogy utólag szépen módosítható minden része.
-
-
Kloden
senior tag
Na ja, idő kell míg kitapasztalja az ember a dolgokat, ezek nincsenek leírva szinte sehol, hiába nézek-másolok tutorokat, ezeket ki kell tapasztalni. Sok olyan dolog van tényleg ami alap lenne (szerintem) de nincs benne, persze meg lehet oldani anélkül is csak futni kell egy kört. Pl ez is, hogy ha nyitott görbét nem lehet Stroke Align-olni, ok, hogy nyitott görbénél nincs szigorú értelemben vett belül vagy kívül, de tehetné ide-oda ettől függetlenül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest