Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
pikszel
addikt
válasz jhos910 #1548 üzenetére
Klikk egy üres részre, majd felül a menüsor alatti Document Setup gombra és a megjelenő ablakban: Edit Artboards gomb. Elmozgatod az artboardot (viszi a tartalmát magával), majd berajzolsz egy újat. Esetleg a Shiftet lenyomva tartva és húzva az artboradot, duplikálod azt. 1 2 3
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #1601 üzenetére
A hiba okát nem tudom de a fontmegjelenítőm is összetojta magát tőle, azaz borzalmasan lassan rajzolta ki az előnézetet. Fontographer-ből exportáltam az Open Type-ot és ennyi. Ezt viszont kapásból villantotta. Először a csomópontok számára gondoltam, de az exportált otf megingatott benne (nem történt optimalizálás a glyph-eken). Passz.
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #1604 üzenetére
Frissítettem a linket. Nem tudom mi lehet, nálam gond nélkül megy.
-
pikszel
addikt
válasz Dluinet #1608 üzenetére
Egy szimpla átnevezés nem oldja meg a dolgot, mivel a fontok valódi neve beágyazásra kerül és az a mérvadó (ha átnevezet Hablabdának, a telepített font neve akkor is Exotic lesz). De leírom még egyszer: telepítettem az általam exportált betűtípust és a word-től a 3ds max-ig minden tudja használni...
[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz todaytom #1693 üzenetére
Ha jól értelmeztem a kérdést és a formát akarod növelni/csökkenteni néhány pixellel/millivel, akkor: Object > Path > Offset path
Arra figyelj, hogy duplikálja az adott elemet, azaz másolatot hoz létre és az eredetit nem bántja (törölni kell a "szülőt").[ Szerkesztve ]
-
pikszel
addikt
válasz Lazarus911 #1760 üzenetére
A fekete négyzetnél vagy a fehér szövegnél akadtál el?
-
pikszel
addikt
válasz Lazarus911 #1764 üzenetére
Az ám a nehéz munka! De azt megjegyzem, hogy ha külön réteg, akkor elég az exportnálás idejére kikapcsolni a láthatóságát...
Esetleg még így:
- Document setup > Grid colors > Custom > fekete / fekete
- Rajzolsz egy négyzetet, beállítod a fekete kitöltést, majd lezárod (Ctrl + 2) > export előtt törölni kell, amennyiben nem egy külön, kikapcsolható rétegen van
-
-
pikszel
addikt
válasz Norbi46 #2073 üzenetére
Szerintem a te problémádat az Align to Pixel Grid okozza. Vedd ki a pipát előle a transform palettán.
-
pikszel
addikt
válasz Norbi46 #2075 üzenetére
Ilyet is láttam már És mi történik akkor, ha nyitsz egy új dokumentumot, aminek a párbeszédablakában szintén kikapcsolod az ominózus igazítást, majd ide illeszted be és méretezed a logót?
-
pikszel
addikt
válasz Gordiann #2254 üzenetére
Az Illustrator nem tud olyan dolgokat, ami egy CAD szoftvertől elvárható, így valami plugin, ha van, vagy marad a kézi méricskélés.
Egyébként egyenlő részekre így is felosztható egy szakasz: Object > Path > Add Anchor Points
-
pikszel
addikt
-
pikszel
addikt
válasz menledge #2301 üzenetére
Ez egy axonometrikus ábra. Minek ehhez perspektivikus rács? Egyáltalán vektoros állományt szeretnél?
Megrajzolhatod a vonal eszközzel (Line segment tool) is . Klikk a vonal kezdőpontjához és a Shiftet lenyomva tartva 45 fokonként tudod kényszeríteni a szöget, mielőtt elengednéd a gombot a befejezéshez. Esetleg bekapcsolod a segédrácsot (View > Show Grid), ha az egyszerűbb és pöttyintgetsz. Nyilacskát a vonalvégekre a Stroke palettán (Window > Stroke) tudsz helyezni, az Arrowheads lenyíló menüvel, ami így dinamikus marad. De rajzolhatsz egy háromszöget is, majd azt többszörözve, majd elforgatva (a fent említett módon) a kívánt helyre rakhatod azokat.„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #2736 üzenetére
Félelmetes, hogy némely nyomdában mennyire inkompetens emberek dolgoznak. Legutóbb elküldtem egy névjegykártyát, a fájlnévben benne volt a méret, felbontás és kifutó. 9x5 cm-es méret volt, 2-2 mm kifutóval (9.4x5.4 cm). Ezt képesek voltak úgy megoldani, 8.6x4.6 centisre lett feldarabolva, ráadásul rendre el voltak csúszva a minták, elmondásuk szerint azért, mert nem pontos a darabolójuk. Értem én, hogy hülyék, meg tré a vágógép, de ilyen munkát miért akarnak kifizettetni? Elképesztő. Persze egy másik helyen, ezt csont nélkül kivitelezték...
-
pikszel
addikt
válasz Dluinet #2738 üzenetére
Akkor a másik helyen miért tudták megoldani hibátlanul? Talán mert akarták? Ha kézzel vágták, akkor úgy. 200 db névjegy volt egyébként. Nem tudom, hogy költségben jelentkezett-e különbség, mert az nem az én dolgom, de az még mindig kérdés, hogy a kifutó méretét miért sikerült levágniuk, azaz hogy lett a 9 x 5-ös méretből 8,6 x 4,6 cm...
Mondok mást. A fiamnak készíttettem pólót, vasalható fóliából vágott mintával. Az elől lévő minta se középen nem volt, se vízszintesen. Viszont az első vasalás miatt a nyakrésznél meggyűrődött a póló, és a hátsó minta, ami pont oda került volna, az úgy lett rávasalva, hogy áthidalta a gyűrődéseket. Mondta a fiatal hölgy, hogy semmi gond, megoldja. Erre visszatette egy kicsit a vasalóba, majd kivette onnan és kihúzta a gyűrődéseket, ezzel persze eltorzítva a mintát. Úgy gondolta, hogy az úgy jó lesz, összehajtogatta és betette nekem egy szatyorba, de azt mondta, hogy nem kell kifizetni, beszéljem meg a főnökkel, akit történetesen ismerek.
-
pikszel
addikt
válasz BonFire #2770 üzenetére
Az is megoldható. Ha meg van nyitva az egyedi színpaletta, akkor be kell pipálni a Persistent opciót, így a program indításakor már ott lesz a palettád anélkül, hogy megnyitottál volna bármilyen dokumentumot.
-
pikszel
addikt
Ha már itt van a köménymag, azt tudjátok, hogy ha vágómaszkban vannak a cuccok, azt sima másol-beilleszt módszerrel miként tudom átvinni photoshopba (vágás/crop nélkül) úgy, hogy ott csak a maszkon belül lévő részeket illessze be. Mert a maszkon kívüli részek is átmennek, még, ha nem is látszanak. Remélem érthetően fogalmaztam. Ha nem, akkor mutatom.
-
pikszel
addikt
válasz kuyarashi #2920 üzenetére
Van persze a perspektívikus rács amivel el lehet szórakozni, de ez egy statikus dolog, ezzel egyetemben el lehet felejteni a pontos textúrák, fények és árnyékok megjelenítését. Amennyiben szükséges az, hogy több nézetből is látható legyen a modell, abban az esetben nem kerülhető ki egy natív 3D modellező használata.
-
pikszel
addikt
válasz pikszel #2934 üzenetére
Bocs, de lejárt a szerkesztési idő, és dolgom akadt. Az előző hozzászólásom abban az esetben él, amennyiben az alapértelmezett mozgatás kisebb mint 1 px. A fő beállításoknál (Ctrl + K) a Keyboard incrementet állítsd be 1 pixelre, így a rácshoz illesztés sem szükséges.
-
pikszel
addikt
Amit megpróbálhatsz az a körvonal (Stroke), vagy magát a görbét "kövéríted" (Object > Path > Offset Path). Viszont mindkét megoldásnál változik a betűk megjelenése, így én óvatosan használnám, és azt sem tudom milyen, és mennyi szövegnél kellene ezt alkalmazni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest