Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rayyy
senior tag
-
BonFire
veterán
Mi nem így? Ebből a mondatból hiányzik az állítmány, meg minden egyéb. A fenti leírásodnak megfelel, már amennyire értelmesen volt megfogalmazva az is.
Neked kell megcsinálni. Itten mi azért vagyunk, ha valami bibi van, vagy nem boldogulsz vele, akkor megkérdezheted, hogy hogy kell csinálni. Én speciel úgy szoktam, hogy füzetbe vázlatolok vagy ötvenet, abból kiválasztom a két legkevésbé szart, és lefotózom, majd bedobom Illustratorba és megrajzolom. Miután eltöltöttem vele két és fél napot, és végre színe is lett, úgy döntök, hogy úgy szar az egész, ahogy van, és kidobom a halálba.
Utána minden vázlat és elképzelés nélkül nekiállok random alakzatokat rajzolni és pakolászni, betűkkel variálni meg negatív terekkel szüttyögni mindenféle elképzelés nélkül, és ilyenkor általában szokott születni valami, ami végre már nekem is tetszik. Én nem vagyok jó fejben rajzolós típus. Nekem pakolásznom kell az elemeket meg összevissza variálnom, és úgy alakul ki a koncepció.
[ Szerkesztve ]
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
-
Névjegykártyát lehet szerkeszteni Paint-tel, Photoshoppal, Illustratorral, Inscape-pel, de akár Worddel is
Inkább az a kérdés, mi a kimenet (te magadnak nyomtatod, vagy viszed valakihez, nyomdába stb.) és te milyen programot ismersz.
Én például szinte mindent Indesign-ban csinálok, mert azt ismerem legjobban.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BonFire
veterán
„A kérdés az , hogy mivel érdemes szerkeszteni.”
Mint már odaát is mondtam, Adobe Illustratorral érdemes szerkeszteni. Egyfelől natívan vektorgrafikus program, ami jó szolgálatot tesz, ha olyan apróságokkal kell pepecselni, mint a 4-5 pont nagyságú betű, és ha kevés szöveget kreatívan kell elrendezni egy kicsike helyen, akkor az Illustrator nagyon okosan támogatja az elképzeléseidet.
További előnye, hogy mivel a névkártyán logót meg hasonló dolgokat szoktunk megjeleníteni, amelyek egyébként szintén vektorosak, jobban kézre áll az egész. Olyan eszközök vannak benne, amelyekre a Photoshopban nincs szükség, például rácsfelosztás, körvonal eltolás, élő festés, vagy az egész artwork átszínezése, pattern készítő, gyönyörű geometriai ábrák készítésére kifejlesztett transform eszköz, vagy a szimbólumok szórása, művészi ecsetvonás (ez is vektoros). Aztán ott van még, hogy a nyomdának kívánatos módon kezeli a kifutókat és a színeket, az alátöltést és egyebeket.
Kiváló tutorialok – csak utánozni kell, amit csinálnak
Ha valami nem világos, kérdezz nyugodtan.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest