Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz matyi012345 #2225 üzenetére
Az árnyék soha nem vektoros, az mindig pixeles.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Rayyy
senior tag
válasz matyi012345 #2225 üzenetére
Nem használhatsz multiply-t? Nem igazán értem a problémát. Az árnyéknak a legtöbb esetben van átlátszósága, tehát vagy multiply, vagy abba a színbe megy ki, ami alatta van, vagy opacity... grafikai stílustól is függ, hogy egy árnyékot hogy kell megrajzolni, ezért sem értem annyira a kérdésedet.
Minden a legnagyobb render!
-
Rayyy
senior tag
válasz matyi012345 #2229 üzenetére
Az általam linkelt képen az első oszlop egy sima blend 255 lépéssel fekete és fehér között. A második oszlop ugyanez, csak a fehér színt a transparency palettán normal-ról multiply-ra állítottam. A harmadiknál pedig a második oszlop van 50%-os opacity-vel.
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2231 üzenetére
Ami a lényeg: a legnehezebb dolog megtanulni Illustrator fejjel gondolkodni, mert teljesen más megoldást kíván, mint a pixeles képszerkesztés. A Multiply-on kívül a többi keverési mód nem is igazán használható. De átlátszóság itt is van, csak kicsit trükkös, mert egyfelől lehet az objektumnak átlátszósága, és lehet az egész rétegnek átlátszósága, amely tartalmazhat több, különböző átlátszósági értékű objektumokat. Nézzed mindig a réteg palettán jobb oldalt a gombócokat. Ha szürke, akkor a réteg átlátszóságához van piszkálva.
A fokozatos átlátszóságot pedig még ezen kívül opacity maskkal is meg lehet oldani. Itt fekete-fehér átmenetet csinálsz bármivel, majd ezt használod fel átlátszósági maszknak. Ahol fekete, ott fog átlátszani.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
Rayyy
senior tag
válasz matyi012345 #2233 üzenetére
Persze, hogy létezik. Még a CC is rosszul optimalizált ilyen szempontból.
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2233 üzenetére
Azért azt tudni kell, hogy Illustrator volt előbb, csak a Photoshop sok dolgot szándékosan másképp valósított meg.
A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2236 üzenetére
A gradient mesh szopóág, mert ha egyszer hálóvá alakítottad a kitöltést, többé a büdös életben nem csinálod vissza. Kábé olyan, mint a raszterizálás. Többé nem ugyanaz az objektum, ami eredetileg volt. Ha lehet, nagy ívben kerülöm a mesht.
-
Grafirka
őstag
Ne hasznalj mesht mert sajatmagadat gancsolod el . Vannak dolgok amikre jo, de nem vagod, szabod ha mar egyszer mesh van az "ojjektumon"
-
Rayyy
senior tag
A többiek már válaszoltak is. Gmesh-t csak a legvégén, ha már minden fix, csak színezni kell. És többször nem is akarsz hozzányúlni És azok sem, akiknek küldöd
Dolgozz ebben a stílusban, ide nem kell gradient
[ Szerkesztve ]
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2245 üzenetére
Fényképezd már le a menüt, hadd lássuk, mi aktív és mi nem benne.
Ha nyomsz egy CTRL+H-t, attól sem javul a helyzet?
-
válasz matyi012345 #2247 üzenetére
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
kuyarashi
őstag
válasz matyi012345 #2279 üzenetére
A csempe az már csak ilyen, persze kikapcsolható. Viszont a W10-et is használni kell ahhoz, hogy az ember releváns képet kapjon róla és összehasonlíthassa -a már megszokott- W7-el. Van, ami a 7-ben jobb és van, ami a 10-ben.
[ Szerkesztve ]
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2279 üzenetére
Nincs semmi baj a Win7-tel, csak éppen már van tőle jobb, ráadásul ingyen (volt).
A jobb alatt jobban optimalizáltat kell érteni. Ha nem érdekelnek az ezredmásodpercek, és a tized Celsius-fokok, amiket egy jobban optimalizált rendszer spórol neked, akkor talán a villanyszámlád. De ha az sem túl lényeges, akkor az ökológiai lábnyom, amit hagysz, nem mindegy, mekkora.
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2883 üzenetére
Ha úgy hozod létre a doksit, hogy pixelben adod meg a dimenziókat, akkor automatikusan a pixelrácshoz próbál snappelni. Ne a pixel legyen az alapértelmezett mértékegység, hanem mondjuk pont.
-
matyi012345
őstag
válasz matyi012345 #2885 üzenetére
[link] Ezt a képet pár napja feltöltöttem SS-re. Elfogadták, minden rendben. Ma megnyitottam, és teljesen szét van esve. :
Úgy, hogy közben meg sem nyitottam, semmit nem csináltam vele. Nekem ez már fekete mágia gyanús.
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2886 üzenetére
„Itt az ideje újratelepíteni? Nem értem ezeket a bugokat. Nekem ez már fekete mágia gyanús.”
Soha az életben nem tapasztaltam még ilyet. Milyen forrásból származik az az Illustrator? Ha jól látom, nem egy mai darab, hanem még CS széria. Mióta csinálja ezeket? Meg kell próbálkozni visszamenni az időben akkora, amikor még helyesen működött.
Malware, trójai?
Ha a telepítőben van a trójai, akkor az újratelepítés se fogja megoldani.
-
kuyarashi
őstag
válasz matyi012345 #2888 üzenetére
Több vírusirtóval célszerű próbálkozni egymást követően (többek között Malwarebytes-al) és legjobb volna, ha a meghajtót egy garantáltan vírusmentes gépre kötve ellenőriznéd, hogy ne saját magát vizsgálja. Ugyanakkor, én nem gondolom, hogy ezt vírus okozza. Persze lehet, de megnyitáskor történik a fájlokkal valami. Olyan, mintha egy globális beállítás (például az átmenetekre) beolvasáskor rátenné a kezét a paraméterekre. Mint amikor megváltozik egy betűtípus neve a rendszerben (mert mondjuk újratelepíted) és az Illustrator, vagy Photoshop, stb. figyelmeztet, hogy valami turpisság történt és megkérdezi, hogy szeretnéd-e frissíteni a 'beállításokat'. Kár, hogy ilyen esetben nem kérdez.
A CS6 idén 8 éves, szóval szerintem megéri váltani. nagyon sok a hasznos funkció. Az, hogy számodra mennyire lesz használható, vagy a gépeden bugos, csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Ki mit használ a sok funkció és lehetőség közül. Biztosan lesz majd, ami nem tetszik, de a fejlettsége miatt valószínű, hogy gyorsabb, gördülékenyebb lesz maga a program és a munka is.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
BonFire
veterán
válasz matyi012345 #2888 üzenetére
kuyarasy: Nem hit kérdése. Ellenőrzés nélkül csak vaktában tapogatózunk.
matyi: Ütemezz be egy rendszertöltéskori vizsgálatot. A már betöltődött rendszeren egy normális trójai tudja álcázni magát, illetve kiiktatja az antivírusodat, azaz kvázi láthatatlan lesz. A Malwarebytes próbaverziójával alaposan át kell kutatni azt a gépet. Amit fog, azt hadd fogja csak meg.
Végső esetben pedig alaphelyzetbe állítod a Windowst és újratelepíted.
Nincs baj önmagában a CS5-tel, azzal is meg lehet mindent csinálni, ami kell. Illetve lehetett annak idején. Kérdés, hogy egy új rendszer nem tesz-e neki valamit keresztbe?
CS6-ot akkor érdemes venni használtan, ha mást nem használsz, csak 1-1 programot, mert a CC már előfizetéses. Azt ugye akkor érdemes bevállalni, ha van rászánni való pénz, mert állandó rezsi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Politika
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Dolce Gusto
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mini PC
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Crypto Trade
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest