Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3033) BonFire válasza mézi123 (#3031) üzenetére


BonFire
veterán

Dluinetnek is igaza van, és nekem is igazam van. A programok legalapvetőbb kezelését elsajátítani konkrét feladatokon, tutorialokon keresztül lehet. Persze vannak komplett tananyagok (én is vettem ilyet), amelyek tematikusan, egymásra épülve vezetnek végig a program megismerésében, csak ebből hiányzik a lélek.

A tutorialokban az a jó, hogy sikerélményt ad már az első pillanattól fogva. Minél többet csinálsz meg, annál jobban fogod ismerni a program és az eszközök működését. Komplexen fogsz tudni gondolkodni, és egy adott cél eléréséhez előre képes leszel fejben lemodellezni, milyen lépésekre van szükség, hogy ezt vagy azt meg tudd valósítani.

És nem elég önmagában csak a programot tanulni, hanem mellette grafikai tervezést is kell, meg tipográfiát, képfeldolgozást és hasonlókat, amelyek szükséges ismeretek, hogy jól és arra tudd használni a programot, amire való.

Az alapvető eszközök már húsz éve adottak. Ezért sem adnak ki gyakran tankönyvet többek között. Persze idővel kerültek bele kényemi fícsörök, így már nem kell kézzel kerekíteni a sarkokat, hanem csak húzgálni egérrel a sarokpontokat, de azért az alapok már elég régen elég jól le vannak fektetve, tehát egy régi könyvből is tanulhatsz sokat.

A másik, amit linkeltem a hivatalos Help sokkal többet nyújt egy általános könyvnél, mert folyton frissül, és vannak benne animált illusztrációk, amelyek sokkal több infót nyújtanak, mint egy statikus könyv. Ráadásul hivatkozásokra is könnyebb ugrálni egy HTML fájlban, mint egy nyomtatott könyvben.

[ Szerkesztve ]

A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.