- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Üdvözlet az Acer notebook topikban! Mielőtt kérdeznél ajánlott elolvasni az alábbi összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz
Rinocerosz #35599 üzenetére
Szia!
Közben meg is oldottam, IO és IRST driverek tallózása után működött a touchpad és látta a meghajtót, már kész is a telepítés.
üdv! -
Rinocerosz
őstag
válasz
tpeter77 #35598 üzenetére
Szia!
Úgy rémlik, hogy az Intel Rapid Storage Technology driver kell neki amikor telepíted a widows-t. A pendrivera kell kicsomagloni a drivert egy mappába és utána a telepítésnél van valami Load Drive vagy hasonló.
Találtam egy leírást: [Hard disk not detected during Windows 10 installation]
Videó: [Where Do You Want To Install Windows NO Drive Showing Up]
Remélem erre gondoltál.
A touchpad drivernél lehet csak be kell kapcsolni. Nekem Fn+F7 vagy simán F7 -
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Acer Aspire 3 A315-58 notebookra telepítek Windows 10 rendszert, de a telepítés elején elakadtam az Illesztőprogramok hiánya miatt.
Nincs:
- merevlemez meghajtó driver
- touchpad driverLetöltöttem a hiányzó drivereket, elég csak a .SYS fájlokat felmásolni a telepítő pendrive-ra?
És melyik könyvtárba tegyem? Nagyon régen csináltam már ilyet, elfelejtettem... -
Rinocerosz
őstag
válasz
tpeter77 #35594 üzenetére
Szia!
Nekem hasonló a gépem annyi különbséggel, hogy i5 és nvidia kártya van benne. Jelenleg win11 fut rajta.Kezdetben mikor felraktam a win10 után egy kicsit furcsa volt a 11, de aztán kikupálták és most megkedveltem, mert ha más nem is, de végre már valamivel emberibb a dizájn.
Szerintem érdemes lehet megkérdezni, hogy mit szeretne, de én nem riadnék vissza a win11-től sem. -
tpeter77
addikt
sziasztok
Erre az Acer Aspire 3 notebookra Win10 vagy Win11 telepítése ajánlottabb?
Ismerős most rendelte meg, és eltűnődtem, melyik rendszert telepítsem fel neki.
Mik a tapasztalatok?
Köszönöm. -
Rinocerosz
őstag
válasz
draco31 #35592 üzenetére
Igen, hiába a sorozatszám akkor se talál konkrétabban drivert
. Egyébként engem is folyamatosan próbára tesznek ezek a laptopok... minden nap látok újat
.
Igaz legjobban a sajátom szívatott meg... amit most használok. Felraktam rá a win10-et és folyamatosan kékhalálozott. Elkeseredtem elég rendesen mert most lehet visszaküldeni stb.... Utána 3 nap kutatás eredménye volt, hogy CTRL+S gombbal előjön a rejtett menü és ott AHCI-ra kell állítani -
draco31
veterán
válasz
Rinocerosz #35591 üzenetére
Hát igen, a régi szép XP-s idők.
De még a gép nevéhez, itt tegnap beírtam a sorozatszámot, és még úgy sem tudta mi van benne. Na meg hogy nem is foglalkoznak vele, kiadják a gyári driverrel, aztán egy frissítés meg sehol.Ezer éve nem színatott meg így laptop, de legalább emlékeztetett, ha a kezembe is kerül még egyszer egy APU-val szerelt masina, akkor figyelni kell.
-
Rinocerosz
őstag
válasz
draco31 #35589 üzenetére
Szia!
Szerintem a legjobb megoldás ha úgy telepítesz gépet ahogy régen csináltuk. Netkábel nélkül és a drivereket előre érdemes összeszedni egy pendrive-ra. A gpedit.msc-ben érdemes letiltani az illesztőprogram frissítését a Win updateban [link] . (Így az minden frissítést leszed kivéve a drivereket.) A drivereknél én inkább az Intel oldalát részesítettem előnybe az Aceréval szemben. Ugyan így az Nvidia drivernél is
. Utána pedig érdemes lehet a gyártói oldalon szétnézni, hogy mik kelhetnek még pluszba.
Sajnos azt tapaszaltam az én saját Acer gépemen, de számos Dell, Lenovo és HP gépen is, hogy a Windows Update nincs a helyzet magaslatán. Ezért érdemesebb inkább manuálisan feltenni a drivereket a fent említett metódus szerint. Ami viszont nagyobb baj, hogy a gyártók weboldalán található driverek is hát... szóval ez a ömlesztés ami van ez nagyon gáz.
Tartozik egy gép nevéhez vagy 8db laptop alsótól a felső kategóriáig és akkor annak az összes drivere ott van... te meg találd ki melyik a jó. Gyártói driver frissítők meg minden megtalálnak csak a hiányzó drivert nem.
-
draco31
veterán
Hello!
Egy ES1-520-546F került hozzám, hogy veszettül lassú, telepítsem már újra. 8.1 volt rajta, kapott 10-es Win-t.
Minden jó is volt, meg is lepődtem, mert APU-val eddig csak a szívás volt, ami hozzám került.
Aztán amíg ment fel a Chrome, VLC, addig frissítette a drivereket a háttérben.
Aztán jött a vég, úgy akad, mint ha egy P3-as gépre raktam volna a Win10-et.
Letöltöttem az AMD automata driverező programját, az csak a VGA-nak talált frissebbet, telepítette is, de nem oldotta meg.
Telepítsem újra, és azonnal kapcsolja le a frissítéseket, csak az AMD programra bízzam rá? Vagy hogy oldódna meg ez?
Hivatalos forrásból van a telepítő, így nem azzal van a gond. -
szaboi6512
őstag
válasz
Rinocerosz #35586 üzenetére
Köszönöm, beállítottam.
-
Rinocerosz
őstag
válasz
szaboi6512 #35585 üzenetére
Nézegettem régebben pár megoldást, de végül nekem ez vált be:
gpedit.msc - Számítógép konfigurációja - Felügyeleti sablonok - Windows-összetevők - Windows update - A Windows Update által kínált frissítések kezelése - Illesztőprogramok kihagyása a Windows -frissítésekből.
Így nekem jönnek a frissítések, de az illesztőprogramokat nem keresi. Amúgy is jobban szeretem manuálisan telepíteni mint a régi időkben.... Laptopoknál folyamatosan tapasztalom, hogy a windows update öreg drivereket telepít...
-
szaboi6512
őstag
válasz
Rinocerosz #35584 üzenetére
Eddig nem tette vissza.
De, a múltban előfordult.
Hogyan lehet letiltani az illesztő programok keresését a windows update-ben?
Így? Néha így visszarakta..... -
Rinocerosz
őstag
válasz
szaboi6512 #35583 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy sikerült. Egyébként a windows update nem teszi vissza a 2019 deivert?
Én állandóan ezzel szívtam addig amíg le nem tiltottam az illesztő programok keresését a windows updateben. -
szaboi6512
őstag
válasz
Rinocerosz #35571 üzenetére
Szia!
Köszönöm a tippet.
Azóta mindig felébredt alvó mődból is, a legújabb Intel driverrel is. Kopp-Kopp....
Köszönöm a tippet.
kép -
_Sevi_
tag
Köszönöm szépen mindnekinek a segítséget. Akkor gumi, szivaccsal kiékel ez lesz!
Szép estét!Péter
-
gerigő
tag
Akit esetleg érdekel; Crucial 16GB DDR4 2400MHz memóriamodul
most jó áron van (17190 Ft) az Alzánál. (szépen megy dual channel-ben az alaplapra forrasztottal) -
_Sevi_
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék egy Acer Aspire 7745 típusú laptophoz. Egy második meghajtót szeretnék bele rakni. Sikerült vennem egy L alakú Sata átalakított. Úgy látom keret is kell hogy bele lehessen rakni a meghajtót.(Hol érdemes ilyet keresni? [nem találok sehol ilyesmit]). De a fedélen kiálló pöckök nem engedik ,hogy bele tudjad rakni a meghajtót. Itt most egy nem eredeti fedél van vagy ki kell vágnom ezeket a lábakat? Feltöltöttem egy pár képet ezekről. Köszi előre is!
Üdv,
Péter -
szaboi6512
őstag
válasz
Rinocerosz #35571 üzenetére
Miután feltelpíted a drivert lehet érdemes lenne megnézni az erre vonatkozó beállításokat.
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - (bal oldalon) Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor.
Szerintem itt nem lesz semmi érdekes, de azért érdemes ránézni.
Ez rendben volt eddig is.
A második felét megnézem. -
Rinocerosz
őstag
válasz
szaboi6512 #35568 üzenetére
Miután feltelpíted a drivert lehet érdemes lenne megnézni az erre vonatkozó beállításokat.
Vezérlőpult - Energiagazdálkodási lehetőségek - (bal oldalon) Adja meg, mi történjen a képernyő lehajtásakor.
Szerintem itt nem lesz semmi érdekes, de azért érdemes ránézni.Viszont ugyan itt van olyan opció, hogy Képernyő- kikapcsolás idejének módosítása - Speciális energiaellátási beállítások - itt le kell nyitni az Alvó állapot fület - Felébresztési időzítőknél lehet ha állítgatod akkor rendbe rakja magát.
-
Sanya
nagyúr
válasz
szaboi6512 #35568 üzenetére
A többi drivert is frissítetted, vagy csak a vga-t?
-
szaboi6512
őstag
Üdv!
Adott egy ACER ASPIRE 5 A515-55G-55JF HU laptop.
Gyári driverekkel ( Acer laptopomhoz kaptam, gyárilag.)
Intel UHD drivere a26.20.100.7372
2019.Októberi.
A következő a problémám: Ha az Intel oldaláról lefrissítem bármelyik frissebb driver-ral, nem ébred fel alvó módból.
Mi lenne ennek a megoldása?
Csak jó lenne egy 2022 kiadású frissebb driver-al használni...At elérhető legfrissebb azVersion:
31.0.101.2115Release date: December 29, 2022
Ezzel sem ébred fel, és korábbival sem. Csak amivel adták a laptopot.
Köszönöm a segítséget... -
Anios
csendes tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, jó pár éve szerelek laptopokat és számítógépeket... visszont most elkeztem vállalkozásban csinálni (nem is ez a lényeg, ez csak a felvezetés).
Megvan az első tanulópénz... nem ellenőriztem le egy Acer Aspire ES 15 gépet mielőtt elhoztam. szétszedtem, takaítottam, összerakás után észleltem, hogy a touchpadon nem jó sem a jobb gomb (click) sem a bal, szétszedtem, semmilyen hiba nem látható... a csatlakozó megfelelően a helyén, drivernek az Acer-es van fent. maga a touchpad megfelelően müködik, csak a gombok nem.
Annyi, hogy teljesen szűz win 10 pro került a gépre.
Volt valakinek hasonló gondja esetleg?
Előre is köszönöm. -
Narxis
nagyúr
Nem a töltés a gondom hanem, hogy ha épp 50% alatt van az aksi akkor teljesítmény igényes feladatot nem lehet végezni mert az adapter elsődleges feladata az akku töltése. [link]
"Maximum performance is achieved when the battery is near 100% charged and plugged in. Under heavy gaming loads the battery sometimes must help the charger supply CPU/GPU power demand. At those times the battery is actually intermittently discharging even though plugged in. When battery charge level discharges to below about 50% under heavy loads, the battery charging takes precedent over CPU/GPU power demands and CPU/GPU throttling behavior may appear. So the maximum performance playing time between 100% and 50% battery charge level can be increased with a higher power charger."
És tényleg így van mert 10 fps-el ment a Battlefield 3. Amúgy meg 100-120 körül megy. Szóval ezért vennék egy nagyobb teljesítményű adaptert. -
Sanya
nagyúr
válasz
szabozsolt87 #35555 üzenetére
akkor menne egy herélt 11 is!
-
Narxis
nagyúr
Lehet a 65W-os gyári Acer adaptert nagyobb teljesítményűre cserélni?
-
Acer TravelMate Laptops Start at $329, Use 13th Gen Intel
Jönnek már mások is a legújabb Intel procikkal, HP-tól is találtam már. -
válasz
szabozsolt87 #35551 üzenetére
Elsőre azt mondom nézd meg, hogy a chipset támogatja-e a procit.
-
szabozsolt87
tag
Halihó,
Srácok abban kérném a segítségeteket, hogy adott egy Acer Aspire 5335-571G16Mn, (S/N: LXATK0Y0018491B542200) nem mai masina. Van valakinek tapasztalata a hasonló gépek bővítése tekintetébe? Moat egy Celeron 575 van benne, de bele szeretnék tenni egy T7300 ami paramétereiben megegyezik, de nem találok infót róla, hogy jó lehet. Az Acer supportba nem találom a gépet valamiért. Illetve tennék bele 2x2 GB 800MHz DDR2 ramot is egy SSD meghajtóval. Az első, hogy a BIOS le kellene frissíteni, de nem találom a gépet az Acer oldalán. Tudom nem érdemes rá költeni meg vesződni vele, de a kollégám kisfia ezen szeretne robloxozni.
Így gondoltam picit felspanolom a gépet. WIN 7 telepítenék rá természetesen.
-
goethe83
csendes tag
Sziasztok?
Jelenleg hűtőpad nélkül használok egy Acer nitro 5 laptopot, amiben ryzen 7 5800h és rtx 3060 páros dolgozik.
Játék közben eléggé hangos (full grafikán).
Milyen hűtőpadot ajánlanátok hozzá?
Köszi a válaszokat. -
kisspista
senior tag
válasz
Beni2360 #35546 üzenetére
Hiba megoldva!!!
Első körben a forrasztott elemet távolítottam el 5 percre, bízva a BIOS chip resetelésében. Ez nem vezetett megoldásra, így elkezdtem mérni, zárlatot keresni, majd perifériák nélkül tesztelni. Nem változott semmi, így gyanakodtam abban, hogy BGA-s, így a jó öreg, bevált módszerrel (hőlégfúvó) átmelegítettem a nyák különböző pontjait, majd céltudatosan chipsetre. (Korábbi tapasztalataim igazolták, hogy a rossz forrasztás ezzel a melegítéssel megoldható; használtam már plazma és LCD T javításánál, LED chipet cseréjénél és sok más helyen még)
Aztán perifériák nélkül ismét teszt, és láss csodát a kék LED nem aludt ki!
Nem tudom mennyire lesz tartós, hamarosan megterhelem, és jelentkezem a végeredménnyel. -
CARNIVAL
csendes tag
Acer Aspire5-ről van valakinek tapasztalata? 200-250ezerért keresek gépet és egy ilyen gépen gondolkodom. Fontos nekem a kijelző minősége, billentyűzet és a laptop hangszorója.
-
Beni2360
félisten
válasz
kisspista #35543 üzenetére
Talan pont a venti miatt áll le. Vedi magát a rendszert meg a hardvert. Nalam is volt anno, hogy nem indult vagy épp, hogy elindult es kikapcsolt. Szed szét es néz korul a venti szellozesenel. Takarítás pasztázas egyaltalan jo e meg a venti. Es ha mar szet szedted a procit illik pasztazni. Mas 5letem nincs.
-
kisspista
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Acer Aspire E5 572g típusú laptop azzal a hibával, hogy nem kapcsol be. Töltőre dugva reagál a LED, feltölt az akku; bekapcsoló gombot megnyomva felvillan a kék LED 5mpre, majd kialszik. Ventilátor sem indul el, kép sincs... Több helyen olvastam erről a hibáról, de érdemben nem született megoldás, így megpróbálom itt is! Valakinek valami ötlete? (Az akku ki, vezeték le, 30mpig nyomvatart bekapcs. variáción túl vagyok, nem segített)
Köszi!
-
mondeo61
tag
válasz
Csaby2021 #35541 üzenetére
Szia!
Nekem egy Swift 3 SF316-51 van, a billentyűzettel sincs semmi gond van világítása, könnyű kezelésű billek. Alapból egy nagyon jól összerakott gép. I7 procival akartam venni, de mire mentem már csak I5 volt, de ezzel sincs semmi gond csak kicsit kisebb a teljesítménye. Csak a proci típusával térnek el egymástól. Itt van róla egy megjelenéskori 2021.09. teszt: [link]
Ott van szó a billentyűzetről és a hűtés megoldásról és tapasztalatból mondom mind igaz. Ha elolvasod szaladsz érte. -
-
_Sevi_
tag
Sziasztok,
Egy Acer aspire 7745 laptophoz keresek egy Sata L alakú átalakítót. A második meghajtóhoz kellene. Tud valaki olyan boltot ahol árulnak ilyesmit, vagy ahhoz hasonlót?
Köszi!Üdv,
Péter -
Csaby2021
tag
sziasztok azt szeretném megkérdezni tőletek hogy az acer swift 3-mal kapcsolatba hogy az hűtés terén menyire jó ? illetve láttom hogy nincs hova kifújnia a meleg levegőt ez menyire jelent veszélyt ?
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Tud valaki olyan oldalt ahogy cikkszámokat lehet túrni? Lenne egy régebbi E5-511-es gép és jó lenne rendes hűtést rátenni a lemez helyett, hogy ne pörögjön a venti "állandóan".
-
pjen
félisten
válasz
Rinocerosz #35532 üzenetére
szerintem szedd le a hátulját. nekem egy 315-51 van szintén mvme meghajtóval. leszedtem a hatulját és kiderült van benne egy HDD/ SSD hely is. Vettem kábelt itt az aprón, megy benne az SSD is.
-
Rinocerosz
őstag
Sziasztok!
A laptopomban (Aspire a515 54g) cserélni kellene ssd-t mert ez a 256gb már elég szegényes. A kiszemelt pédány egy [Crucial P3 1TB M.2]. Ramból is crucialt válaszottam és eddig bejött
.
A kérdésem az lenne, hogy ezeket a gépeket lehet 1TB-ig nvme ssdvel bővíteni? A fórumokon írnak olyat is, hogy 500gb bír kezelni csak, de van ahol 1TB írnak. -
Gubu0101
veterán
válasz
Noobtimusz #35530 üzenetére
Teljesen normalis,nekem is ilyen ertekek voltak anno vele(515-55) volt nekem.En nem hasznaltam sose hutopadot,meg nem is fogok
Mondjuk engem nem is zavart a ventik hangja,azota meg is szoktam.Az a lenyeg inkabb,hogy sima kemeny feluleten hasznald ne agyon stb.Agyban fekve mar erdemes nezni egy laptoptartot ala.
-
Noobtimusz
csendes újonc
Üdv
Vettem egy Acer Nitro 5 AN515-57 (i5 11400H RTX3050 16 gb...)
Nagyon szép,nagyon gyors,csak egy gondom van vele, játék alatt a hőmérsékletek nagyon
felszaladtak, a ventillátorok brutál hangosan zúgnak. Eddig csak asztali gépem volt, kicsit meg is ijedtem nincs e valami probléma. Néztem videókat úgy láttam másnál is game alatt a proci 80+ a VGA is 80 körüli fokon megy. Kérdésem az lenne hogy laptop hűtő pad-dal
neme lehetne ezeket az értékeket lentebb vinni?
Alulról szívja a levegőt, hátra és oldalra fújja ki.
Van e esetleg valami megfizethető olyan 20k-ig aminek értelme is van alárakni?
Vagy csak vegyek valami gagyit ami megemeli a gép hátulját? és bizzam a hűtést a gépre?
a magas hőmérsékletekkel meg barátkozzak meg?
amugy Elder Scrolls Online, LOL játékokról beszélek full hd-ban. -
pixelshader
tag
Vagyis szerintem ez 12v-ről megy, de nem biztos.
A windows-os akku report is elég lehetetlen dolgokat ír. Újszerű az akku, elég jól bírja.
Mégis azt írja a report hogy 64 386-nál jár a cycle, vagyis ennyiszer volt feltöltve meg lemerítve. Mindenhol azt írják hogy az 500 még kb oké, 1000 -nél már ajánlott a csere. 2-3000 meg kb a 0 másodperces akku. Fizikai képtelenség az a 64849. És ahogy látom ez egy fix érték, nem is változik.
Másik furcsaság hogy van olyan hogy design kapacitás meg full kapacitás.
A design az amit a gyártó meg ad hogy minimum mennyi töltést tud felvenni. Mármint annyi a garantált.
A full meg az hogy valójában mennyi. Egy idő után a full egyre csökken, ezért egyre kevesebbet bír az aksi.Nekem azt írja a report hogy a full 2x annyi mint a design.
Lehet hogy össze vissza random számokat írogat?
-
pixelshader
tag
Helo, az lenne a kérdésem hogy ehhez a notebookhoz milyen töltőt kéne vennem?
[link]
Az eredeti töltője nincs meg. Sima micro usb töltővel töltöm. De ez csak 5v 2a. Nagyon lassan tölti.
Google nem igazán ad rá találatot.
Csak olyat találok hogy univerzális acer laptop töltő. De ez inkább csak egy tablet + dokkoló billentyűzet.
Van valami pontos érték aminek utána kéne néznem? Pl 5v 12a vagy ilyesmi. Vagy bármelyik nagyobb töltő jó lenne hozzá? -
Narxis
nagyúr
Kicsit kacifántosan de sikerült az nvme SSD telepítése, valamiért a Windows 10 eltávolítható lemeznek észlelte annak ellenére, hogy arra volt telepítve a Windows...
Ahhoz lehetett köze szerintem, hogy BIOS-ban AHCI módban hiába bootolt az usb-ről, nem tudtam elindítani telepítést mert nem jelent meg semmilyen ablak, átállítottam RTS with optane módra és így már lehetett telepíteni viszont ha így hagyod akkor lehet bejön ez a hiba, mindenesetre telepítés közben az első újraindításnál vissza kell AHCI módra állítani BIOS-ban. Nem 100% hogy ez oldotta meg de mást nem változtattam a telepítés menetén. Csak azért írom le mert hátha más is belefut.
-
pjen
félisten
válasz
szaboi6512 #35525 üzenetére
-
szaboi6512
őstag
ahol a HDD/SSD lenne, a fedél alatt nincs semmi, csak egy csatlakozó alj. Ide kéne a kábel.
Mi a csatolófelület? Nem Sata-III?
Oda csak beilleszted a merevlemezét...
Nálam csak csavar volt a tartozék....
Eseleg ha van róla fotód?
Valahogy így... -
pjen
félisten
válasz
szaboi6512 #35523 üzenetére
Ebben nincsen lemez meghajtó. 256giga M2 SSD van benne és ahol a HDD/SSD lenne, a fedél alatt nincs semmi, csak egy csatlakozó alj. Ide kéne a kábel.
-
pjen
félisten
Szevasztok. Van egy aspire 315-51laposom 256 giga m2 SSd vel és egy üres HDD helyel.Tudom nem mai darab, de szeretnék egy HDD/SSD t tenni az üres helyre. ötleteket szeretnék kábel és beépítő keret beszerzésre.
-
Narxis
nagyúr
Jelentem a 16GB -os memória dual channel-ben működik a forrasztott 4GB-tal ha valakit a jövőben ez érdekelne. CPU-Z-vel ellenőriztem. Ezt vettem konkrétan [link]
-
nagyfeher
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne van egy aspire E1-571 laptopom. Időnként gondolja magát és kikapcsol teljesen azonnal vissza lehet kapccsolni de gondol egyet és teljesen leáll. Mitől lehet ötlet valaki? -
azur
tag
válasz
mondeo61 #35515 üzenetére
Hello, az a gond az emmc az alapra van integrálva tehát azt nem tudom kivenni azt sem tudom melyik az, viszont van benne bővítőhely oda tettem az m2- es SSD-t de a boot menüben nem látom nem lehet beállítani, hogy arról bootoljon
Persze közben már annyit nyomkodtam a biost, hogy jelenleg már nem is tudom előhozni, úgyhogy lassan tényleg megy a kukába
-
mondeo61
tag
Még egyszer elolvastam az eredeti posztot. Nekem u.az jön le, mint írtam.
1. lecserélted a régi rendszermeghajtót SSD-re /bent is maradt?/
2. Új SSD-re felment a Win
3. Bootoláskor mégis a lecserélt emmc-t keresi rendszermeghajtónak és nincs
boot sorrend.
Ha így van akkor csak azt kell csinálni PAA-l amit javasoltam + megnézni vele az új SSD-t hogy látja-e + meghajtó betűjelet adni ha nincs. Lehet ez után már lesz boot sorrend. -
mondeo61
tag
Készíts az AOMEI Partition Assistant-l egy bootolható USB-t és ott rejtsd el az emmc meghajtót. Így nem fogja látni bootoláskor. Egy ASUS-n volt HDD amin 24GB-s gyorsító SSD rész volt, mikor cseréltem SSD-re a rendszermeghajtót, első telepítéskor a 24 GB-s részre akarta telepíteni a Win-t. Letiltottam a fent leírt módon a 24 GB-s részt és 0utána ment rendesen a telepítés az SSD-re.
-
azur
tag
Sziasztok. Egy kis segítség kellene van egy kis régebbi Acer Swift 1 sf113-31 gépem és meghalt benne a beépített emmc 64 Gb-os meghajtó ezen volt a gyárilag rátelepített win 10, vettem bele egy M2-es ssd-t mivel lehet bele tenni fel is tudtam rá telepíteni az op rendszert viszont a boot menüben nem látni mindig a hibás emmc- röl akar bootni viszont az nem jó teljesen halott de csak azt látja meg a pendrivot melyröl telepítettem az SSD-re
Nem lehet valahogy kikapcsolni hogy az emmc-t ne lássa viszont lássa az m2-es ssd-t . A Biosban az első lapon látja mint írtam tudtam is telepíteni de nem látja a boot menüben mit tegyek vagy kuka és ennyi
Az emmc-röl nem tudok levenni semmit totál halott, nem formázható sehogy nem telepíthető újra rá semmi
-
Mityu_76
tag
Sziasztok!
Acer Aspire 7 A715-42G laptop 1650 nvidia kártya benne.
Az természetes, hogy az eszközkezelőben a videókártyáknál az AMD readeon(TM) Graphics-ot veszi elsőnek?
Meg lehet oldani, hogy a 1650 menjen csak? -
bundaska
aktív tag
Sziasztok!
Kis segítséget tudok kérni valakitől? Vásároltam egy Nitro 5 AN515-57-507D notit. Nyilván azt gondoltam, egyszerű lesz a telepítés. Nem így lett. Mi a búbánatot kell csinálni., hogy tudjak telepíteni Win 1-et?
Köszönöm előre is!
Ui.: próbáltam Link
-en lévő 3. fájlt kicsomagolni, rátenni pendrivera. Shell-ben parancsokkal belépni, stb. de nem akarja telepíteni a winfost. Biztos én vagyok a balfasz, de szeretnék segítésget kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest