Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• éN79

addikt

Na megérkeztem.

A jó dolgok: a lap gyönyörű, a heatpipe eddig tökéletesen működik és tökéletesen hangtalan :DDD , a deszka egyszerűen űberkirály.
    Sata II-es Samsung vinyómra a Win telepítés bekapcsolástól számítva a Win végleges felállásáig egy 20 gigás rendszerpartició teljes formázása (tehát nem a gyors NTFS formázás mellett) alkalmazásával mintegy 19 kemény percet vett igénybe. :C

Szép és szuper a lap!

Viszont!

1: SimonMágus tanácsát megfogadva a memóriákat kattanásig benyomva SE volt hajlandó elindulni a gép, ha a memók az 1-2 slotban voltak (sípolt mint a bolond), a 3-4-ben meg működik.

2: A telepítés default beállítások mellett történt, de a Biosban beállítottam, hogy a cpu hűtő 40 foknál induljon el, addig 80%-on menjen (ha jól értelmeztem ezt a beállítási lehetőséget). Elindult a telepítés és kb. 3 perc után szépen elkezdett sípolgatni a rendszer, mindez addig tartott, amíg le nem húztam a speakert az alaplapról. Feltelepítés után kikapcsoltam ezt az opciót, azóta nem ad ki sípolást, ha 40 fok fölé megy a proci.

3 És a slusszpoén: baromira örülvén annak, hogy igen kevés viszontagság árán sikerült feltelepíteni a rendszert + SP2 is felkerült a megfelelő driverek után, gondoltam nézzük a widgeteket, amik a proci terheltségét, memóhasználatot, duálmag működési terheltségét jelzik. Na meglepődtem: dualcore monitorozásánál csak EGY indikátor jelent meg.
    Gondoltam feldobom az AMD progiját, ami erre szolgál és ezt a csodálatos üzenetet kaptam:
    ''Your system is equipped with multi-core processors, however support is not enabled in your OS and/or BIOS. AMD Power Monitor can not display information on all processor cores.''

A bios, a CPU-Z, az Everest, a Rendszer/Hardver Eszközkezelő és a CBID is X2-nek látja a procimat, mégis csak egy mag megy benne. (megnéztem olyan alkalmazásokat, ami használja a két magot, valóban egy műxik.)

A tippem a következő volt: bios update (de ez mára kiderült számomra, hogy az 1.4 (11.11.2005), tehát a legfrissebb), vagy a laphoz mellékelt lemezen található driver nem jó (a readme file-ban a következő található: AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ Processor Driver
    Version 1.2.2
    (Windows® XP, Windows® Server 2003)
    REQUIREMENTS:

1) AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ systems with ACPI 2.0 processor performance control objects
    2) Windowsâ XP or Windowsâ Server 2003

Itt mintha nem szerepelne az X2 :F

Ma letöltöttem az AMD honlapjáról az X2-höz elméletileg tartozó drivert (bár a verziószám mintha ugyanaz lenne), este otthon feltelepítem, de ha ez se jó, akkor lövésem sincs.

Valaki esetleg tippel rendelkezik? :U

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák