Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Na, mit hoz a húsvéti nyuszi?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Tényleg urak!
Az mitől lehet, hogy két prime párhuzamosan fut órákon keresztül hiba nélkül, memetest hiba mentes, 3DMarkok hiba mentesek, 3D-s alkalmazások (FarCry, MostWanted) hiba mentesek, viszont a PC Mark04 és 05 is a memória 8 v 16 megás írásánál lefagyasztja a gépet.
Csak ez a két progi, és elméletileg mindíg ugyanott. Azóta újraraktam őket, de nem változott a helyzet. -
éN79
addikt
válasz
üzenetére
Üdv!
A követekezőt írja, ha jó helyen néztem:
AMD ACPI Compliant System
ACPI többprocesszoros PC
A két mag tökéletesen működik, viszont az ABIT lapba valahogy a 40 fokot se akarja elérni a proci. (csak úgy sikerült a 40 fok ill. inkább alatta, hogy két Prime 95 futott egyszerre
)
Kézzel megnéztem a procihűtőm heatpipe-jait amennyire csak közel tudtam rakni az aljukhoz a kezem, hát tényleg nem volt meleg még a két prime alatt se.
[Szerkesztve] -
Vice
csendes tag
procin zalman 7000 b cu alatta négyféle pasztából kics miniatür nyomások. most levettem a zalmi pörgését 40 % ra a 70 % ról remélem most kicsit reálisabb értékeket fog mutatni.A régi házamba kb ilyen értékek voltak porci 33 C alaplap 40 C az NB47J hez viszont hozzá sem nyúltam most. Jelenleg lap 29 c proci 18 C super fut 2 M utánna értékek: lap 34 proci 26 . hozátenném azt is hoyg semmi nincs húzva.
Jó ez a Bravo torony
és a 400 as chieftek táp. -
éN79
addikt
-
Vice
csendes tag
Hali gondlom érdekel titeket egy két hőmérséklet amit mértem Eversetel. csak a procit pasztáztam ujra és kicseréltem a házat.
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060310/C_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
A chipsetet egy sima zalman nb47j hűti egykén.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Már értem, hogy miért is a kedvenced.

Egy érdekesség a hőmérséklet mérésről tanulságképpen:
a procira max 45 fokot mutatott 2x100% terhelés alatt, a rendszer meg harmincegykét fok.
Na én betettem a Gatewatch egyik érzékelőjét az NF4 chipen lévő borda közepénél lévő bordába (ott jó közel van a chiphez) és bizony-bizony idle-ben 47 fok körül, terhelve (220-as fsb 4x HT) meg eddig max 53 fokot mutatott, de többnyire 50 fok alatt van kicsivel (ált 49,5 fokon tanyázik a kijelző). Ez nem túl sok szvsz. de azért több, mint amit a rendszer sugall nekünk. -
éN79
addikt
válasz
üzenetére
Már elhúztam mire ez megérkezett, de KÖSZÖNÖM!

MEGOLDÓDOTT!
Tiviális, de mégse tudom megmagyarázni. Eltávilítottam a laphoz adott cd-ről feltelepített AMD drivert és feltelepítettem az AMD honlapjáról letültött x2-höz adott drivert. Ujraindít... semmi nem változott, mégegyszer ujraindít.....megint semmi.
Na előszedtema a Win cd-t hogy újra felrakom, de gondoltam megpróbálkozok a bios flesseléssel, bár ugyanaz elméletileg. Így lecseréltem a BIOS-t ugyanarra a BIOS-ra (az ''újabb ugyanaz'' az ABIT honlapjáról lett letöltve), újraindítom a gépet, erre a tálcán értesít, hogy az eszköz telepítése befejeződött ..... Mégegyszer újraindít és lássatok csodát, a két mag tökéletesen működik. Huhh. Azóta ezerrel tolom neki amikor ráérek a párhuzamos alkalmazásokat, dolgozzon nekem rendesen.
Köszönöm mindenkinek a bíztatást és a tippeket!
-
Peace
nagyúr
Hol lehetne egy pontos méretezéssel ellátott kn8 ultra alaplap rajzot találni? Marad az, hogy kiszámítom elfér-e a freezer pro mellett egy ekkora chipset hűtő...
-
törölt tag
Nézd meg a Device Manager-ben (Eszközkezelő) a Computer (tán Számítógép magyarul) ág alatt mit ír. Ha azt, hogy ACPI Uniprocessor PC (tán ACPI egyprocesszoros PC), akkor valószínűleg ez lesz a probléma. Amit tehetsz ellene, hogy lekéred a tulajdonságait és a Driver (Meghajtó) lapon az Update Driver... (Meghajtó frissítése) gombra nyomsz. Ne keressen frissítést se a neten (bár ezt esetleg megpróbálhatod), se a gépen. Az általa feldobott listából válaszd ki az ACPI Multiprocessor PC-t (tán ACPI többprocesszoros PC), és telepítsd azt.
De ez csak elmélet, nem biztos, hogy működik is. Egy próbát esetleg megér. (A tán jellegű megjegyzések annak tudhatóak részemről, hogy angol Win-t használok. A magyarban el is tévedek néha ha eléülök valakinél.)
Egy screenshot: [link]
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Asszony nyúzza otthon a gépemet holmi Mahjonggal, viszont jelezte, hogy ha Win alatt leállította a gépet kikapcsal, akkor a gép leáll, de a ventik ill. a Gatewatch ugyanúgy műxik tovább, mintha nem lenne kikapcsolva a gép. Reggel én is tapasztaltam ilyet, de azt hittem, hogy hibernálásra raktam, ezek szerint mégse.

[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
SimonMágus
üzenetére
Bakker.

Na erre kivcsi leszek. Írtam az ABIT-nak is (az én hochdeutsch angolságommal, na mindegy), de nem kaptam még eddig választ.
[Szerkesztve] -
SimonMágus
senior tag
Hali, most így belegondolva lehet hogy nálam is csak az egyik mag megy (huh, mint a mondóka: egy meggymag meg...
). Csekkolni én is csak hazamenetel után tudok, de emlékeim szerint, amikor több alkalmazást futtattam egyszerre mintha belassult volna a gép.
Holnap jelentkezek
-
Lui76
őstag
- mint írtam lejjebb nekem is csak a 3.4.ben indult a lap a Ramokkal.
- sztem a sípolás a venti fordulatszám leesés miatt van ,MERT sztem
az az opció azt jelenti hogy 40 fok alatt állnia kellene a ventinek.
És csak afölött kellene x %-al mennie , de lehet hogy nincs igazam.
Én emiatt kikapcsolom mindig hogy a FAN nem forgás estén ne csipogjon. -
éN79
addikt
Az X2 topikban yoddának ugyanez volt a problámája egy giga lapban. Nála csak az XP 64 bit oldotta meg a problémát.
Amúgy észre se vettem volna, mert nem lassú a gép, ha nem néztem volna meg a két mag működésének diagramját. Csak egy volt a ''folyamatok'' alatt ill. a megfelelő widgetben.
Ez a proc egy nappal korábban még jól működött egy A8N-E-ben. Ma újra rakom a winfost, hátha, ill. kipróbálom az AMD honlapjáról letöltött x2 drivert, mert mindenhol x2-nek látja a gép, csak nem használja a két magot. -
Rezi
tag
Nekem is KN8-SLI lapom van X2-vel, de tökéletesen működik, nem sípol stb. Lehet, hogy a CPU warning temp. van túl alacsonyra állítva a biosban és azért sípol.
-
eXodus
őstag
éN79
Igaz az enyém nem sli-s de majdnem ua.
Én nem találkoztam hasonló hibával. Szóval nem hinném (szvsz!) hogy a bios vagy egyszerű kompatibilitási probléma van.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
A venitszabályzás akkor okés lehet, csak onnan gondolom hogy azért sípol, mert indulástól számított ''rövid'' ideig, aká 2-3 percig semmi, utána meg elkezd zenélni (gondolom 40 fok alatt van a proci még az elején, mert win alatt is 33 fok körül van, ha simán idle-ben).
Ha a rammal lenne baja, gondolom már az elején jelezné, mint ahogy el se indult nagy sivítozás mellett az 1-2 slotban.
Az a baj, ha elkezd üvöltözni, akkor nem hagyja abba.
Az X2, ami baromira aggaszt. westlake az X2 topikban azt mondta, hogy bios a ludas, de ennél újabb bios nincs az Abit oldalán. -
Gratula a deszkádhoz!

A csipszethűtőt irigylem.
A Samó SataII-vel már szemezek, köszi a tapasztalatokat...
1: Ezt nem értem, nekem 1-2-ben mennek a memók.
2: Jól értelmezed a funkciót. Én is 40fokra állítottam a határt, csak addig 50(vagy 60?)%-ra.
De nekem nem sípol! Ennek szerintem nincs is értelme, ha eléri a 40fokot a cpu, akkor felpörög a Zalman. Ennyi...
3: X2-höz (sajnos) nem tudok hozzászólni.
-
éN79
addikt
Na megérkeztem.
A jó dolgok: a lap gyönyörű, a heatpipe eddig tökéletesen működik és tökéletesen hangtalan
, a deszka egyszerűen űberkirály.
Sata II-es Samsung vinyómra a Win telepítés bekapcsolástól számítva a Win végleges felállásáig egy 20 gigás rendszerpartició teljes formázása (tehát nem a gyors NTFS formázás mellett) alkalmazásával mintegy 19 kemény percet vett igénybe.
Szép és szuper a lap!
Viszont!
1: SimonMágus tanácsát megfogadva a memóriákat kattanásig benyomva SE volt hajlandó elindulni a gép, ha a memók az 1-2 slotban voltak (sípolt mint a bolond), a 3-4-ben meg működik.
2: A telepítés default beállítások mellett történt, de a Biosban beállítottam, hogy a cpu hűtő 40 foknál induljon el, addig 80%-on menjen (ha jól értelmeztem ezt a beállítási lehetőséget). Elindult a telepítés és kb. 3 perc után szépen elkezdett sípolgatni a rendszer, mindez addig tartott, amíg le nem húztam a speakert az alaplapról. Feltelepítés után kikapcsoltam ezt az opciót, azóta nem ad ki sípolást, ha 40 fok fölé megy a proci.
3 És a slusszpoén: baromira örülvén annak, hogy igen kevés viszontagság árán sikerült feltelepíteni a rendszert + SP2 is felkerült a megfelelő driverek után, gondoltam nézzük a widgeteket, amik a proci terheltségét, memóhasználatot, duálmag működési terheltségét jelzik. Na meglepődtem: dualcore monitorozásánál csak EGY indikátor jelent meg.
Gondoltam feldobom az AMD progiját, ami erre szolgál és ezt a csodálatos üzenetet kaptam:
''Your system is equipped with multi-core processors, however support is not enabled in your OS and/or BIOS. AMD Power Monitor can not display information on all processor cores.''
A bios, a CPU-Z, az Everest, a Rendszer/Hardver Eszközkezelő és a CBID is X2-nek látja a procimat, mégis csak egy mag megy benne. (megnéztem olyan alkalmazásokat, ami használja a két magot, valóban egy műxik.)
A tippem a következő volt: bios update (de ez mára kiderült számomra, hogy az 1.4 (11.11.2005), tehát a legfrissebb), vagy a laphoz mellékelt lemezen található driver nem jó (a readme file-ban a következő található: AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ Processor Driver
Version 1.2.2
(Windows® XP, Windows® Server 2003)
REQUIREMENTS:
1) AMD Athlon™ 64/Sempron™/Turion™ 64/Opteron™ systems with ACPI 2.0 processor performance control objects
2) Windowsâ XP or Windowsâ Server 2003
Itt mintha nem szerepelne az X2
Ma letöltöttem az AMD honlapjáról az X2-höz elméletileg tartozó drivert (bár a verziószám mintha ugyanaz lenne), este otthon feltelepítem, de ha ez se jó, akkor lövésem sincs.
Valaki esetleg tippel rendelkezik?
[Szerkesztve] -
Peace
nagyúr
Szerintetek ez:[link] rámenne a lapra? Egy arctic freezer 64 pro mellett elférne kényelmesen? Nagyon örülnék ha igen, hisz ez megoldaná a deszka egyetlen hibáját. A kerregő NB coolert!!!!

-
Mancs82
csendes tag
A hőmérsékleteket normálisan méri kivéve a CPU-ét.
Több KN8 SLI lappal kipróbáltam(legújabb bios) és szerintem alámér.
De ki tudja lehet Abitéknál olyan lapot csináltak ami legyőzi a fizika törvényeit pl.:
terheletlenül 22 fokos a proci 24 fokos szobahőmérsékleten
és a házban van 30 fok. 
2.7GHz-re felhúzva se tudtam 32 foknál nagyobb értéket mérni a ''lap szerint''(több óra játék után) -
éN79
addikt
Olvastam olyan véleményeket, hogy nem mindenkinek sikerült op rendszert telepíteni Sata II-re.
Én a tapasztalatomat írom most le:
Az NF3-as ABIT NF8-ra vinyó berak, win telepítő berak, win minden különösebb probléma nélkül, gyorsan felment.
MSI NEO 3, ami NF4 x-es chip, simán felment a win, semmi probléma,
A8N-E NF4 chippel: minden gond nélkül sikerült felraknom a wint. Nem használtam a kismeghajtót, mert nincs is a gépemben.
Mindíg teljesen normálisan, gyorsan megtörtént a telepítés.
Ma már elméletileg KN8-al is lesz tapasztalatom, holnap megosztom azt is.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Valóban van Sata II-m, ráadásul Samu, csak azért volt kérdés, mert az NF4-es Asusomban tokéletesen működött, viszont elötte az Abit NF8-al (NF3, ami még elméletileg nem teljes mellbedobással támogatja a Sata II-t) volt olyan problémám, hogy az akkor új Sata II-es vinyóval baromi lassú bootidőket csinált (több perc), a Pata-s Seagate meg tök jó volt, csak éppen nem működött a kettő együtt.
Viszont NF4 chip mellett a Sata II tökéletes (volt eddig az Asusban, úgyhogy kiváncsian várom a mai nap végét). -
éN79
addikt
válasz
slayer006
üzenetére
Köszönöm! Nekem is teljesen normálisnak tűnik.
Ha minden igaz, ma már én is beizzítok egyet.
Jól értelmeztem, hogy a két egymás melletti (azonos színű) memória foglalat a DC, ill. hogy nem kell a 4 pines tápdugót bedugni a lapra, ha nincs sli módban, ja és ha nem SLI-ben használom, akkor kell az a shadow card is?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
slayer006
üzenetére
Az NF8-am az elején (sok-sok biosfrissítést kellett megélnünk) irreális CPU/MB adatokkal bombázott (nem csak engem), úgyhogy már fóbiás lettem tőle. Csak annyi, hogy szerinted is reális amit mér, vagy úgy felémér mint a sicc. (azt el kell mondjam, eddig pozitív véleményeket kaptam, szerencsére)

-
éN79
addikt
Köszönöm az infót, csak a KN8 ultránál ilyen tapasztalata volt a HardwareOC-szerkesztőségének. De örömteli ezt hallani, holnap elméletileg már én is egy ilyen (remélhetőleg) boldog tulajdonosa leszek.

A másik vesszőparipám, amit minden kedves tulajtól megkérdezek, hogy a hőmérsékletet szerinted normálisan méri? (márminthogy reális amit mér szvsz?)
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
válasz
slayer006
üzenetére
Elnézést...
Csak egy apró gyenge pontom után kutatok ...
Mondom hátha a tűzfaltól fagy le néha.
Nekem csak két hete van adsl-em és a hálózattal
elég sokat nyüglődtem... lehet hogy túl kombináltam
valamit. Ennyi futó programot nem használtam egy időben.
Szóval ez az alaplapom , a grafikus kártyám ,meg az adsl is nem rég
óta van a többivel nem volt korábban gond, stabil rendszerem volt
(1 évig futott az oprendszer újratelep nélkül !)
- de az is lehet hogy a maxtorom fárad el.
ennyi.
Leggyakrabban a Trackmánia dob vissza asztalra ezt sem értem. -
éN79
addikt
A 292-es számú hozzászólásban linkelt HardwareOC cikkben említenek egy baromi lassú win telepítést biosfrissítés elött. Ezt tapasztalta valaki? Főleg a KN8 SLI tulajok tapasztalatára lennék kiváncsi (ez a kiszemelt áldozatom), ill. szintúgy nekik szólna a következő is: a hőmérsékleti adatok nagyjából valóságosak, vagy annyira elszállnak mint a régi jó NF8-nál?
-
Vigneau
félisten
Meglátjuk, ki lesz a gyorsabb.
Reményeim szerint egy hónapon belül megvan. Akkor megint főhet a fejem a mostani lap miatt. 
Hál'Istennek, már egy ideje túladtam az ASUS-on. Nem fogok többet venni, az tuti. Jó az ABIT, s ha valami ok miatt tönkremenne a gyár végleg, akkor váltunk DFI-re.
-
Vigneau
félisten
Örülök neki, hogy beletrafáltam az összehasonlítgatósdiba.

Jelenleg egy jó minőségű 400W-os Sweex tápom van. S.Feri barátom szerint el kéne vinnie a 2 karit, mivel a karikon kívül csak egy vinyó és egy DVD író támaszkodik a tápra. Majd meglátjuk, elég lesz-e. Ami a cserét illeti, az sajnos elkerülhetetlen volt, mert nem azt kaptam, amit szerettem volna. Előtte egy X800PRO közel egy teljes évig kiszolgált, csak AGP-s volt, sajnos. Most viszont minden flottul megy.
Megvan már a GTO? -
slayer006
addikt
Na szóval így néz ki megfordítva az OP1.
[link]
Nem a PCI slottok felé fúj a venti, hanem az nForce4 chip felé, ami nagy könnyebbség neki.
Alul jól látható egy (eddig még nem szabadalmaztatott) szívószál, ami a CMOS jumper meghoszabítása, ui. nem fér be a kezem a Zalmantól.
A fénykép telefonnal készült (Sony Ericsson F500i) úgy tessék nézni.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Én tutira Abit KN8 SLI-re fogom cserélni az A8N-E-t
, mert kezd a törpöm megtelni vele.
Ha elöbb lesz neked, némi tapasztalatra kivcsi leszek. Egyre inkább visszasírom az Abitot, az NF8 legalább csak a hőfokokat mérte rosszul, meg a SATA igaz II-es vinyómat nem szerette, de nem is kellett volna neki.
[Szerkesztve] -
SLI-ben nem vagyok otthon (sajnos).
De nem lehet, hogy mire végzel az SLI-s rendszereddel, már lesz olyan 1db-os videókártya, ami üti a kettőt? Na jó azt azért talán nem...
De pont Neked, aki néha havonta cserélgeti a vidókártyáit (csak irigykedem
), egy SLI csere dupla érvágás lenne. Szóval, ha belevágsz jól gondold meg!
Igaz, egy táp csere is esélyes. Most mid van?
NF7-AN7 analógia kb. ül. Én is AN8-at (AN8-V) nézegettem mikor ezt vettem. Csak nem volt rajta soros-párhuzamos port, ami nekem kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Revolut
- LEGO klub
- Formula-1
- BestBuy ruhás topik
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Riasztó topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- MSI Prestige A16 AI+ Ryzen AI 9, 32GB DDR5 7500, QHD+ 165Hz csúcskategóriás ultralaptop!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/512GB // Számla // Garancia //
- Legion 5 GAMING Notebook! 16" OLED / RTX 5070 / Ultra 9 275HX / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

A Samó SataII-vel már szemezek, köszi a tapasztalatokat...