Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
Sajna meg mindig nincs Ramom mert nem tudnak hozni lassan lehet visszakerem a penzt...
Erdemes venni 500Mhz ramokat? -
törölt tag
LE kell töltened az Athlon64 Processor Drivert (az aktuális: [link]). Feltelepíted, BIOS-ban engedélyezed (bár ahogy nézem nincs ilyen opció a BIOS-ban, tehát mindig engedélyezve van) és az Energiagazdálkodást Minimálisra állítod a Win-ben. (Mindezt leírja egyébként a lap kézikönyve is.)
-
Gaben01
őstag
daa-raa
Vigneau köszönöm a válaszokat
most 1.52V-on 11*240 (2640)-en megy,így a ramok szinkronban 480-on mennek
-
Gaben01
őstag
Sziasztok!
Sikeresen hozzájutottam egy ilyen laphoz és tanácsra lenne szükségem.Egy a64 3800+ Venice van benne (nem x2
) és 2x512 Kingston HyperX (ddr400), 480ig bírjág,följebb nem néztem még.Jelenleg 12*220-on megy (2640MHz) a proci, a ramok pedig 466-nak beállítva,így mennek 480-on 2,5-4-4-7 időzítéssel.Ha nem adok plusz feszt a procinak,akkor fagyogat a gép,most 1,48V-t kap,így stabil.Ez mennyire normális?Próbáltam ugyanezt az órajelet 11x240-el,1,5V-al volt stabil.Szeretném a ramokat dualban hajtani a procival,szóval a 11x240 lenne az ideális,de feszemelés nélkül nem megy.Valószínűleg én vagyok láma a dologhoz,csak szeretném minél kisebb feszemeléssel vagy anélkül meoldani a dolgot. Előre is köszi a segítséget. 
-
ToBeY
nagyúr
Haveromnak ilyen Thermaright HR-05 van a KN8 ultráján szal felmegy rá
-
válasz
üzenetére
Fincsi!
Van itt valakinek már ilyen? Kiváncsi lennék mit tud....
Bár viszonyítási alapnak jó, hogy az egyik tesztben 10 fokkal hűvösebb volt ugyanazon rendszerben, mint a Zalmi nb47j.
Jó nagy, ezért a procihűtőből jut neki is levegő (legalábbis nálam így lenne). Szóval nem igazán passzívan kellene elvinnie a csipszetet. -
Vigneau
félisten
válasz
üzenetére
Tetszetős. Tény, elég kevés lappal tesztelhették még. Mintha egy srác Asus A8N-SLI-n használná sikerrel. Viszont csak egy VGA-t használ.
A DFI-men is el tudnám képzelni. De ha nem jön össze - bár az is lehet, csak meg kellene kérdeznem tts-t -, akkor használom majd a Titan réz VGA hűtőjét, ha már úgyis megvettem. -
-
sczholl
tag
Tudnátok nekem ajánlani valami tuti passzív hűtést KN8 Ultrára ami szélsőséges körülmények között is megfelelő hűtést biztosít,kiegészítő ventilátor nélkül.
-
törölt tag
Az nF4 drivert az nVidia-tól letöltheted. Ha problémák adódnak a hangvezérlővel, akkor megpróbálkozhatsz a Realtek driver-rel is.
A lassulást pedig akár a CnQ is okozhatja. Ha be van kapcsolva, akkor először is kapcsold ki, és nézd meg, hogy akkor is csinálja-e. Ha igen, akkor valószínűleg ott kifogy a rendszer a memóriából. Ez ellen azt teheted, hogy:
1. bővíted a memóriát.
2. növeled a virtuális memória méretét.
[Szerkesztve] -
Lotusz
tag
azt csinálja a gépem, h játszok sok-sok fpssel egyszer csak fogja magát és negyedére csökken az fps kb. ujrainditom gépet és megint hasít. ez mitől lehet?

-
Lotusz
tag
üdv, milyen drivert érdemes feltenni ehhez a laphoz és honnan lehet leszedni

-
törölt tag
És amint említettem nézd meg a másikféle hangdriverrel is! Sokszor az okoz problémát.
A korábbi SW IDE driveres kérdésedre: a Win-nek vannak saját driverei ilyen feladatokra. Ha nincs sok HDD/ODD a gépben, akkor felrakhatod az nV félét is, igazából akkor kezdődnek a problémák, ha több mint 6 egységet kötsz az nF4 natív vezérlőire.
Amit viszont semmiképpen se rakj fel, az az nVidia Hálózatkezelő csomag (az nF4 drivercsomag része), azzal gyakorlatilag mindenkinek baja van. -
törölt tag
Azt azért nem ártana észben tartani, hogy PC esetén nincs olyan, hogy ha egyikben megy hibátlanul, akkor a másikban is! A kompatibilitás nem egyszerűsíthető le ennyire. Egy tesztbe pedig nem hal bele senki, annyi időt ki lehet bírni a Win nélkül. Inkább ellenőrízd le mégegyszer, de most a saját gépedben, minthogy felesleesen vidd vissza a lapot.
-
törölt tag
A memóriát nem ártana ellenőrízni (pl Memtest86+-szal). A rendszertelen időközönkénti újraindulást többnyire az okozza. Emellett a hangvezérlő a DSP funkciók miatt használ memóriát, azaz ez is utalhat memóriahibára. Első lépésben a játékokban és az nV mixerben (vagy ha a Realtek drivert használod, akkor a Sound Managerben) tilts le minden EAX, A3D és környezeti hatást. (Ha csak az nV drivert próbáltad eddig, akkor itt az ideje megpróbálkozni a Realtek-kel is.)
-
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek ilyen alaplappal szereltem össze a gépét és sajnos nem igazán akar megfelően működni!
Szóval a probléma a következő:
Sajnos a hangkártyát egyszer sem sikerült megszólaltatni, akárhogy raktam fel a drivert, valamint a gép gyakran csak úgy magától újraindul akár játék közben akár netezés közben!
A következő hardverekből áll a gép:
Abit Kn8 ultra lap
Amd 3000+ (Venice mag)
1Gb ram
Geforce 7600gt vga
Coolink 500W-os táp
Ha valaki tudna vmi ötlet, hogy mi lehet a baj az jelezze! -
nesa
veterán
Egy ropke kerdes az abit helikopter helyere eleg lehet a Zalman ZM-NB47J borda??[link]
-
Lazsa Boy
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Gondolkozom egy ilyan lap megvételén, de egy kérdésemre sehol nem találtam választ!
Az lenne a kérdésem, hogy ez a lap tudja-e szabályozni a venti fordulatszámát. Mármint bios-ba meg lehet-e adni neki, hogy bizonyos hőfokon mennyi feszt adjon a ventinek.
Előre is köszönöm!
-
gery03
senior tag
Az APIC-ot hol lehet deaktiválni a bios-ban?
-
grex4
aktív tag
üdv. nekem is ugyanez volt a gondom és azt tanácsolták hogy a bioszba a HDD-DElay-t toljam fel 5re. vagyis 5 mp-et vár mig lekérdezi a vinyót, és addig normálisan feltud pörögni. ez szép és jó, kényelmesen megnézhetem mit ir ki, de csak winfos reinstall után tudott bebútolni a winfos. nemhalt meg aza vinya...
ha rájössz vmi olcsóbb megoldásra engem is érdekel hátha megint találkozom vele... -
csongi
veterán
Nekem is lebúcsúzott a sataII vinyóm. Egy restartkor megdöglött a boot rész. Hiába telepítettem újra, nem tudott restart után rendesen működni. Hijányzó ntldr. Vagyis mint ha nem lett volna merevlemez. Utána 3-4 napra behalt a lap is.
Vigneau: remélem én is hogy hamar megoldódik a gondom. Nem gondoltam volna hogy ekkor függőséget okoz a pc. Thx az együttérzést![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Buherka: próbáltad más IDE kábellel? Havernak az volt a gond.
-
nesa
veterán
Hy most latom hogy telepiteni se birod a wint nalam is ilyen volt
) szar a memoriad baris nekem az volt a gond, megha a memtest nem is jelez hibat akkor is kurva finyas a lap nekem most a 3. szeria ram fog erkezni . a szar memoval csak ugy sikerult telepitenem hogy csak 1 db volt benne a 3. slotba es 333 ra alitva. -
nesa
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Egy szar kabel kepes osszekeverni a particiokat ugy hogy csak teljes particionalas hozza renbe,meg akkor is kiutheti ha csak 1 particio van.
Ha uj a kabel az meg nem azt jelenti hogy jo is!
Amugy rendszer wincsit telepitett winfosal nem szoktuk rakogatni ide oda mert nemigen kepes elindulni mas kornyezetbe a win.
Ja a winyo nem sata2 ?? sata 1 re kell alitani bar meg soha nem probaltam hogy mivan ha nemteszem.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
buherka
üzenetére
Akkor nálad van valami nagyon rosszul beállítva. A vinyót nem vágta haza, legfeljebb a bootszektort és az MBR-t írta felül. Ezt viszont csak akkor teszi, ha a telepítővelCD-vel rábootolsz, vagy rosszul kötsz be valamit. Ez nem alaplap hibának tűnik a legkevésbé sem.
''Amúgy ha a Boot-ot az első restart után átállítom HDD-re akkor hogy Boot-ol fel?????...Mivel nincs is rendes Win még feltelepítve.....''
Ez a két mondat azt bizonyítja, hogy igenis mindig a CD-ről bootolsz, és azért kezdi mindig előlről. Pedig csak legelőször kell CD-ről indítani, utána már ott vannak a vinyón a telepítőkörnyezet filejai, és az a vinyóról fut. -
törölt tag
válasz
Vigneau
üzenetére
Nem is kell semmit állítani: egyszer belövi az ember, hogy melyik a rendszervinyó, minden más boot lehetőséget letilt. Aztán ha nem a randszervinyóról akar bootolni, akkor nyom a lemezek felismerésekor egy Esc-et, és a feljövő bootmenüből választ. Legalábbis AN8-on ez simán működik...
-
karmester
senior tag
Igazán nehéz elképzelni, hogy alaplap tönkrevágjon egy vinyót, mert a SATA-s vinyó csak a SATA-s adatkábelen keresztül érintkezik az alaplappal. Azon keresztül meg szinte lehetetlenség tönkrevágni a vinyót. Kósza feszültség elképzelhetetlen egy alapalapi SATA portban az Abitnál, vagy egyéb neves gyártó lapjánál. Ilyesmi sztem elő sem fordulhat. A tápkábelen keresztül már lehetnek gondok, de az már nem alaplap kérdés. Még csak egy dolog jut eszembe, ami esetleg bekavarhat a vinyó működésébe, a BIOS helytelen beállítása, rossz tuning-beállítások, vagy esetleg Bios frissítés szükségessége... De ez akkor sem vágja haza a vinyót, legfeljebb nem megfelelően kezeli...

-
PeL
addikt
válasz
karmester
üzenetére
Hát ilyet konkrétan még én sem hallottam.

De olyat igen hogy egy ismerősöm a SATA kábelt mikor rá akarta dugni a HDD -jére gallyra ment, visszahajlott benne az érintkezősín és nem ismerte fel a vinyót, ezért azt hitte tönkrement, átvitte a szomszédhoz hogy ott kipróbálják és ott meg jó volt, utána jöttek rá hogy a kábel ment szét
-
buherka
addikt
Most kölcsönkértem a haverom MSI K8Neo4-es alaplapjából a vinyót ami SATA-s és beledugtam az ABIT-ba, hát úgy hazavágta a vinyóját, hogy már neki sem boot-ol fel a WIN.
Nagyon kis fasza alaplap ez az ABIT......
Most meg ég a pofám, hogy kinyírtam a vinyóját

-
-
buherka
addikt
Na próbálkozom...
Mennyivel egyszerűbbek voltak a régi dolgok

-
csongi
veterán
válasz
slayer006
üzenetére
Hidd el mindent kipróbáltam. UTP kábel cserétől a resetig mindent. De ennek már jele volt. Befagyott a neten game közben. Laggolt mint az állat. Nem volt stabil. Szenvedtem vele rendesen. A biost A-Z-ig állítottam, de semmi javulás nem volt. És most elérte a végzet. Remélem nincs már a nagykernél és küldenek valami újabbat.
-
buherka
addikt
A vinyó IDE 1-ben van, és a sorrend: Boot 1: flopy
Boot 2: CD
Boot 3: HDD
Amúgy ha a Boot-ot az első restart után átállítom HDD-re akkor hogy Boot-ol fel?????...Mivel nincs is rendes Win még feltelepítve.....
Azt az IDE kábelt használom ami a dobozában van, de mondjuk a buzi eladók lehet, hogy kicserélték, mert tök noname van hozzá
.....
Ja és látja rendesen a vinyót.....
[Szerkesztve] -
csongi
veterán
Sajnos bekövetkezett amitől annyira féltem. Behalt az alaplapom.
Régóta csinálta a hálókártya a műsort, de tegnap este elment az örök pc vadászmezőkre. A pci csatoláson külső kártyával sem sikerült életre keltenem a netet. Sajnos így jártam. Egy újra indítás után csődöt mondott. Ez van. Most vagy 3 hét mire garanciába elintéződik a deszka. A hab a tortán hogy hétfőn meg a satás vinyom mondta be az unalmast. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
buherka
addikt
Lehet, hogy igaza van......, de én nem nyúlok semmihez az újraindítás után és mégis elkezdi telepíteni elölről az egészet.
Kipróbáltam már kalóz Win-el is és azzal is ezt csinálja. Megformázza a vinyót.....telepít egy keveset.....piros csík végigmegy.....újraindul és kezdi elölröl az egészet.
Kipróbáltam a DFI NF2-es lapomban a vinyót és ott tökéletesen felmegy a WIN.
Szétvágom az egészet
....... -
ToBeY
nagyúr
Nekem is ATA133 vinyóm van és semmi gond sincs.Valóban az lehet,hogy mikor újraindúl hagynikéne telepíteni

-
buherka
addikt
Szisztok !
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy vettem egy Abit KN8 alaplapot és sajna ATA133-as vinyóm van hozzá és nem SATA-s és nem tudom feltelepíteni a Winfost
Az a gáz, hogy amikor a WIN. telepítésekor először újraindítja a gépet, sajna nem folytatja a telepítést a megszokott szerint. Megint elkezdi elölröl az egészet, mintha el sem kezdte volna
.
Egyszerűen nem tudom miért csinálja ezt, pedig a Win XP Prof. is eredeti
. -
PeL
addikt
Hy
A hibaleírás alapján lehet esetleg :
- túlmelegedés
- zárlatos POWER gomb (azt írtad ha jumperoltad akkor ugyanez, tehát zárlat is lehet)
- rossz a tápod (régen egy P2-es gépemnél volt hasonló gond 300W-os táp volt benne, de valami sz*rabb márka szóval nem is volt 300W
de egy tápcsere után megoldódott a probléma)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 12/ 12 Mini/ 12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A G.Skill HZ is 500 MHz-es Samsung UCCC chippel szerelt RAM. De vehetsz 2*512 MB TCCD-s A-Data-t is, az is nagyon jó.

) és 2x512 Kingston HyperX (ddr400), 480ig bírjág,följebb nem néztem még.Jelenleg 12*220-on megy (2640MHz) a proci, a ramok pedig 466-nak beállítva,így mennek 480-on 2,5-4-4-7 időzítéssel.Ha nem adok plusz feszt a procinak,akkor fagyogat a gép,most 1,48V-t kap,így stabil.Ez mennyire normális?Próbáltam ugyanezt az órajelet 11x240-el,1,5V-al volt stabil.Szeretném a ramokat dualban hajtani a procival,szóval a 11x240 lenne az ideális,de feszemelés nélkül nem megy.Valószínűleg én vagyok láma a dologhoz,csak szeretném minél kisebb feszemeléssel vagy anélkül meoldani a dolgot. Előre is köszi a segítséget.

Hajrá!! Bele az életbe. Jó pihenést. egy hetet csak ki lehet valahogy bírni.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.....