Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
éN79
addikt
Te két gigád mikor érkezik? Kiváncsi vagyok a véleményedre.
Sajna sok játék olyan jól van ''optimalizálva'', hogy a két giga kell neki.
BF2 példának okáért a rendszerrel együtt elhasznál 1 gigát (ebből a játék 760 mega körül van önmagában). Ezért szaggatott nekem régebben BF, mert kevesellte az egy gigát.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Pontosan!
Hogy a két magocska is jól lakhasson egy egy gigával, ha éppen arra van szükség.
Tényleg jó volt a Vitesta, csak az akkori lap+proci+mem trio nem nagyon támogatta a tuningot, gyakszi 240-es ''FSB'' (vagy HT?) fölé nem nagyon tudtam menni stabilan, sőt még annyit se vitt a rendszerem normálisan, így nem sok értelme volt birtokolni olyan tuning ramokat, a 400-as sebességnél, ahogy használtam őket csak a 2-2-2-5-nek örülhettem. -
-
éN79
addikt
Semmi értelme nincs lecserélni.
A végén lévő CC jelölés= 3-3-3-as időzítések
a T= TSOP2
az U= TSOP2 (lead free) ''tokozás''
és az első C pedig a normál használat normál hőmérsékleti körülmények (0-70C fok)
A 490 teljesen jó, az 510 is egyes gyártási hetű UCCC-k nél volt jellemző csak, én is inkább ''csak'' 480-on hajtottam amikor tuningoltam a procim.
Szóval nagyon is jó a ramod, főleg ha 490-en viszi a 2,5-es időzítést!
-
Peace
nagyúr
De remek választás a tied mind a lap, mind a memó terén, grat!
Köszönöm szépen! Olvasgattam egy pár hónapig PH-t, mire összeállt a kép.
Egy 3700+(FX-55 vagy 57-ként szeretném hajtani
) és egy MSI 7800GT fog belemenni. Remélem szépen megszokják majd egymást, és nem lesz semmi fennakadás. 
-
éN79
addikt
Valószínüleg a tuningtól sem kell megriadnod, az enyéim a 480-at minden zokszó nélkül viszik, külföldi fórumok szerint az 525-ösök vége valahol 500-510 körül van. Ez kétségtelenül nem rossz ValueSelect ramoktól

Viszont Vigneau ramjai (vagy lehet egyenlőre csak kiszemelt ramjai) aszt hiszem ugyanilyen chippel vannak szerelve, ellenben gyárilag 500Mhz-esek, és nem is kerülnek irreálisan sokkal többe.
De remek választás a tied mind a lap, mind a memó terén, grat!
-
Peace
nagyúr
Áhhh! Most látom milyen ramjaid vannak. Ugyanez a kit lesz nekem is. A héten érkezik a KN8 Ultrámmal együtt.
Szerintem nagyon baráti 40k körüli pénzért! Úgy gondolom nincs értelme 70-110k-t kiadni 500-600-as DDR ramkra(2*1Gb). Hamarosan itt a DDR2-es AMD is, és akkor pápá DDR, árzuhanás!
Szóval remélem, hogy frankón fog szuperálni az új gépecske.
[Szerkesztve] -
Ha jól rémlik, akkor a jobb felső a Te gombod. De az biztos, hogy valami file-ból írás van ráírva a gombra. Ekkor jön a szokásos filekereső ablak, ahol megkeresed-kiválasztod az általad letöltött új bioszt.
Még a beállítások között pipáld ki a cmoscleart-t, ez helyettesíti a jumpert.
Aztán belesütöd.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ToBeY
nagyúr
Valaki el tudná mondani hogy ezt az abit flash menu.t hogyan kell használni?Mert itt van 4 lehetőség de nem tudom miket kell nyomkodni és mi után! Nem akarom hazavágni a lapom

-
-
[SAS]
csendes tag
Ha valaki meg akarna válni a lapjátol szoljon nekem...
-
-
Oliverda
félisten
Valaki felrakta már a 15ös BIOSt? Tapasztalatok? Létezik már a laphoz tuning BIOS?
-
-
Vigneau
félisten
Jól van, de remélem, nem lesz harag. Amúgy hogyhogy nem megy el?
A lapod esetében a hibajelenség hogyan alakul? Szorzóállítás után el sem indul a lap, vagy a proci gyári szorzójával bootol be és nem érdekli, bármit is állítasz be?
Az ASUS A8N-E topikban pl. a ClockGen-t használták erre a célra, ha jól emlékszem.
[Szerkesztve] -
tibikbk
aktív tag
szevasztok
tudom hogy nem ide tartozik,de mostmár megkérdezek több abitost,eddig sehol nem tudtak válaszolni ,az a kérdésem hogy a cpu-m miért nem hajlandó 9x ill 10x szorzókkal elindulni csak 11x megy!?Konfigom lásd: felhasználónév
köszi
-
Vigneau
félisten
Nálam is jó a gyors 1 giga. De ha lehet, akkor miért ne legyen gyors és 2 giga? Sokat törtem rajta a fejem, hiszen volt már 2 giga RAM-om, de azok nem mentek gyorsabban 460-nál. Aztán váltottam az FX-ekre. Nagyon jó RAM-ok, de négy ilyen modul már nem biztos, hogy bírja az ilyen iramot.
-
éN79
addikt
UCCC: nevéből adódóan 3-3-3-8-as gyári SPD. A Corsair ValueSelect-ből adódóan Brain Power nyákon vannak (BP mill.) az 525-ös UCCC-k. Időzítésekhez nem piszkáltam, neten a legjobb amit olvastam 2,5-3-3-7 volt, úgyhogy túl nagyot itt nem nyer az ember. A sebessége gyárilag természetesen 400, én 480-on futtattam memtestet 2.7V-on hiba mentesen, állítólag 510 körüli értékig mennek. Ez igaz lehet, hiszen a Corsair drágább moduljai is ilyen ramokat hordoznak, dondolom becsületes szelektálás után. Szóval az 500 nem tuti, de közel tudsz férkőzni hozzájuk. Szvsz. egy gigás moduloktól ez nem rossz.
-
Vigneau
félisten
Én is remélem, hogy jó árak lesznek hamarosan. Neked meg ott lesz a szintén olcsósodó GTX. Különben miért vettél volna SLI-s lapot.

A RiveTuner-t nem használom, nekem nem jött be. Everest-tel nézem a hőmérséletet általában.
Most nézem, az UCCC-s RAM-jaidról mesélhetnél bővebben. Ilyenre váltok hamarosan, csak G.Skill-ben. Meddig bírtad húzni őket? Gyárilag 500MHz-en mennek?
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
Nem használsz esetleg Riva Tunert monitorozásra?
Az a bajom vele, hogy az asus lapomon a a proci és rendszer hőmérséklet/frekvencia/rpm-et is tudtam monitorozni, az abit meg mintha nem küldené el az adatokat a rivának, hiába választom ki a pluginek közül a szükséges dll-t, nem jelenít meg semmit. Ugyanez volt, amikor az unokatesóm (régi sajátom) NF8-át akartam szintúgy monitoroztatni.
A GPU tuning igen impresszív, és ahogy zuhannak az árak 7800 fronton, hát....
igen jó kis SLI-s rendszered lesz remélhetőleg!
-
Vigneau
félisten
Én 2 évig hajtottam egy NF7-est. Eddig az bírta nálam a legtovább. Remélem, ez a lap is hasonló sorsra jut. Főleg, ha meglesz a másik GT-m.
A játékokban azért érződik a változás, de ezt inkább szemre mondanám. Végülis, 465/1270-ről 520/1260-ra tornáztam fel a karit. Ha ilyen lesz a másik is, akkor már előre is örülök. Melegedést olyan nagy mértékben nem tapasztaltam, kb. 3-5 fok lehet maximum - a gyári hűtővel.
Te, PH! Sherlock Holmes, Te...
-
éN79
addikt

Eredetileg én egy AN8 ultrát szerettem volna, csak mostanság már ugyebár nem gyártják. De sebaj, nagyon tettszik ez az SLI-s is. Az ASUS-nál jóval halkabb, semmi stabilitási problémám nincs vele és ez a lényeg.
3 év gari az tényleg szép, kiváncsi vagyok meddig marad nálam ez, általában max. egy évet szoktam kibírni alaplapok terén.
Volt. modot nem próbáltam még. Tied nem melegszik tőle? Gyakorlati haszna valós alkalmazás (és direkt nem benchmark) alatt van?
Persze hogy nem tudok mindent, csak vannak ''emberek'' akiknek PH!-s ''sorsát'' szívesen nyomonkövetem
-
Vigneau
félisten
Gondoltam, hogy mindent tudsz, hiszen a PH!-n nehéz bármit is titokban tartani. Nem mintha olyan nagy titok lenne...
Azért ne irigyelj nagyon. Most még én irigykedem Rád. Viszont a 3 év gari Nálad nagyon jó. Remélem, beválik. Köszi az erkölcsi támaszt. 
A VoltMod-ot tegnap kipróbáltam. A 7800GT-m nagyon beindult, már ami a mag tuningját illeti. A Te GTX-edre a VoltMod vajon ugyanúgy működhet? A cikk ugyan csak a GT-ről szólt, de a biosát szerintem annak is meg lehet buherálni. Már ha a mag nem 1.5V-on megy alapból. -
éN79
addikt
Nem volt nehéz, sőt azt is tudom mennyiért veszed

Megéri, azt hiszem jól jársz nagyon vele. Elméletileg a tuningpotenciál még jobb benne mint a KN8-ban. (azt mondták a hangok). És az is passzív, szóval hangorkán se lesz.
Csak egy icipicit irigyellek.
Szolgáljon megelégedettséggel a lapocska.
-
Rezi
tag
Van új BIOS a KN8 lapokhoz, Abit oldaláról lehet húzni

-
Tacso
aktív tag
Sziasztok!
Ha minden jól megy hamarosan én is tulaja leszek egy ilyen jó lapnak!
Remélem nem bánom meg!
A kérdésem az lenne, hogy csak 20pines a tápom! Feltétlenül kell 24pines átalakítót vennem, vagy megy anélkül is? 
-
stator
csendes tag
Hello Mindenki!
Tuningban kérnék egy kis segítséget. A konfig teljesen új:
Abit Kn8 Ultra
Athlon64 3700+ ( 11*200MHz )
2*512MB Kingston DDR3200
a többi nem érdekes.
Feszkóhoz nem szeretnék nyúlni egyenlőre. Mivel próbálkozzak, milyen szorzókat állítsak mennyire, memóra beállítások stb? Ezekben kérnék segítséget. Csak nagyvonalakban.
Ha adnátok tanácsot a tapasztalatokat megosztom. Köszi. -
Rezi
tag
Elvileg a proci belső hőmérsékletét méri, tehát a procitól kérdezi le a lap.
-
csongi
veterán
válasz
üzenetére
Én úgy tudom hogy az alaplap méri. Van egy érzékelő ami méri a procit, és attól függ mennyire van közel a prochoz, tehát ebből adódthat az alulmérési dolog. Gyakorlatilag nem bánt a dolog, mert a biosban mért és beállított értékek szerint riaszt vagy kapcsolja le a rendszert. Ezért ilyen esetben én a lehető kisebb érékekre állítom a cuccost. Így csak nem forr fel a proci
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
éN79
addikt
Nem tudom hogy csinálja az ABIT a hőtermelés dolgot. Már arra is gondoltam, hogy a hűtő nem éri rendesen a procit, ergo így nem is adhatja át rendesen a hőt, ezért nem melegszik a borda annyira, de a pasztát szépen szétkeni a procin, úgyhogy tuti rászorul + ha nem érné normálisan, akkor meg úgy melegedne a proci, hogy gondolom nem is bírná a hűtés nélküliség, főleg nem amikor két prime megy 100% prociterheltséggel órákig.
-
csongi
veterán
Letapiztam
Sajna ezeknél nem lehet olyan mélyre nyúlni, mint a soket A-nál de a hűtő még langyosnak sem mondható. Én most 20fokra állítottam mivel a lap rendesen alámérhet, ezért ezt figyemelembe véve állítottam ezt az értéket be. és 60%-ra a hűtő ventit. De lehet lejebb veszem ezt a %-ot és emelek a hőfok értéken.
Szerk:Vagy ígyhagyom ahogy van, és húzok rá kötött sapkát meg ne fázzon
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
-
Rezi
tag
Nekem is csak 28 fokos a dual core procim windowsban, terhelésnél se megy 40 fok fölé. Szerintem kicsit alámér a lap, bár a borda is csak alig langyos, fene se érti

-
éN79
addikt
Elméletileg úgy működik, hogy a beállított CPU hőfok alatt a te álltalad beállított %-os ventifordulatszámon üzemelteti a CPU hűtőt.
Mivel nálad 16 fok (ami persze lehetetlen), így szinte minden szituban a beállított csökkentett fordulatszámon mehet a procihűtőd, de azért néha egy tapizós módszert a helyedben megejtenék a lelki nyugalmad kedvéért. Mondjuk én is meglepődtem, amikor két prime együttes futtatása során nem érte el a proci a lap szerint a 40 fokot, na gondoltam megnézem érintéssel a heatpipe-okat, és tényleg nem voltak melegek.
Szóval lehet hogy az ABIT hűti a procikat? -
csongi
veterán
A lapom kn8ultra. cpu fan active temperature milyen beállítás lenne? Ez lenne a venti fordulatszám szabályozására vonatkozó beállítás? Hogy ha a beállított érték alá esik a hőfok, akkor visszavesz a cpu fan fordulatából?
-
-
éN79
addikt
Megkaptam, köszönöm!

Iszonyat jó ez a lap. Tettszik. A chipen lévő borda és másik borda között kb - nyolc-tíz fok van. MAX amit mértem a chip bordájának felszínén 55 fok volt. (de mi lesz nyáron? Habár a Gigabyte lapokon még közel ilyen sincs, gondolom azok is működnek a nagy melegben ...
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Parfüm topik
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Premier dátumot kapott a Call of Duty mozifilm
- OLED TV topic
- Windows 11
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Micron és Samsung 32GB modulok egyben (1 x 32GB) 3200Mhz - több db elérhető akár 64Gb vagy 128Gb ram
- Eladó 48 GB DDR4 DIMM (Asztali) memória 16-16-8-8 GB modulokkal
- ASUS ROG Strix Z790-E Gaming WiFi II garanciás, full doboz
- 2DB Új SK Hynix DDR5 24GB PC5-5600B Notebook memória Garancia Számla
- RAM Bazár!!! SK Hynix, Kingston, Samsung, Hyperx, minőségi DDR4-es RAM-ok kiárusítása!
- Dell Pro Plus 14 Core Ultra 5 238V 32GB 1000GB FHD+ TouchScreen ProSupport Plus gar: 2028.10.07
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E R7 7700X 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB NZXT H5 Flow RGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2X1 giga miatt?
) és egy MSI 7800GT fog belemenni. Remélem szépen megszokják majd egymást, és nem lesz semmi fennakadás. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)