Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
Nekem sima KN8 van pinnacle tv tunerr-el Kép az szép mikor nézem,de néha felvételnél becsíkozódik.Nem tudom hogy egyedi hiba-e esetleg valami driver bekavar....
Tud egyből divx-be kódolni de nem érdemes realtime divixbe kódolni,nagyon megfogja a gépet és el is dobhat képkockákat.Én mpeg2 veszek fel DVD beállításal bitrate 6 MBit/s 720x576 felbontásba. Utánna pedig virtual dub-al kódolom Xvid-be de lehet divx-be is... Ez már tök mind1
Esetleg még full frame avi-ba is vehetsz fel 3perc kb 1GB
-
-
éN79
addikt
ÜDV Urak!
Használ valaki TV tunert KN8SLI-vel?
A lényeg, hogy elgondolkodtam egy ilyen szerkezeten, de azért vannak aggályaim.
Az alsó slotban egy Audigy 4 csücsül. Ha PCI-ost veszek akkor úgy olvasgattam, hogy a hangkari képes magáravenni a gerjedelmeket/zajokat.
Van még az USB-s megoldás, de arról végképp semmi ''tapasztalatom'' nincs.
Szóval ha tudtok ajánlani valami típust tapasztalat alapján, ami kiszolgálná ''szerény'' igényeimet (max. felvenni akarok a gépemre TV adásokat esetleg rádióból, a hardveres tömörítési képesség az fontos-e v. sem?, nem lenne rossz ha egyből divixbe tudna tömöríteni ...), és némi összeférhetetlenséget sem okoz masinámban, azt megköszönném. -
TibiVan
tag
Sziasztok
Van egy kis gáz az ABIT EQ val ha elinditom sipol mint álat és pirosal irja a cpu venti 800körüli fordulatát ami normális egyébként és a cpu is csak 21-23C szoval nem lehet kikapcsolni ezt a riasztást valahol? -
Beugrott a deszkámba egy 7600GT!

-
Hurkagyerek
csendes tag
A monitor jó amivel próbálom mert most is azon a monitoron írom ezeket az üzeneteket. Biztos hogy a slot a rossz! Más tényleg nem lehet, mert már mindent kipróbáltam! Csak gondoltam megkérdezem hátha volt-e másnak is hasonló gondja ezzel a lappal! Bár mostanában mindig ilyen lapokat kapok a nagykertől már a tököm ki van a PCIE-szel!! Havernak is csináltunk egy gépet egy ASUS K8N4-e Delux-szal de az meg az első négy óra működés után kinyírta az INNO 6600GT-t azóta van benne egy ugyan olyan és most már faszául működik minden!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
D.Orion
üzenetére
Má' bocs, de nekem nincs semmi problémám. Egy kifejezetten fasza AN8 Ultra-m van, de azt hozzáteszem:
ha a monitorkábel be van dugva a VGA-ba, akkor sem jelez No Signal-t a monitor, ha nincs bekapcsolva még a táp sem. Lehet Hurkagyereknek a monitorkábelt kéne megvizsgálnia?
-
Hurkagyerek
csendes tag
Megpróbáltam úgyis hogy csak a proci meg a VGA maradt benne!! De ez sem segített ugyanaz a felirat jött elő!! Így biztos hogy vmi a PCIE-es slottal lehet!! Valszeg tényleg hibásat fogtam ki, de majd holnap elvállik remélem!!
-
D.Orion
veterán
válasz
üzenetére
Megér egy próbát, de valószínűleg, hogy ott a kártya-lap kombóval nem stimmel valami. Abit-ból nem nézném ki, hogy egy adott VGA nem megy egy adott lapjukban, mert úgye ez nem AsRock. Szívesen mondanám, hogy a VGA a ludas, de akkor az miért megy másik lapban
''Remélem'' csak egy szar darabot fogtál ki és ha netán újabb KN8 kerül a kezedbe akkor azzal menni fog minden. 
-
törölt tag
válasz
Hurkagyerek
üzenetére
Miért vagy biztos benne, hogy a VGA környékén kell keresni a hibát? Nézd meg egy RAM-mal is.
-
D.Orion
veterán
válasz
thommypl
üzenetére
Én cod-zni fogok újra, mert a régi gépemmel akadtak kisebb gondok, úgyanis a 60fps-el és a 640*480 low graffal, már nem tudtam felvenni a harcot a sok kötsög fps haxor ellen akik 800fps mellett már úgy futnak, hogy nem lehet hallani se. Nah most meglesz a stabil 333fps és a játék bug-jának köszönhetően ez is tökéletesen elég lesz arra, hogy visszadjam a kölcsönt azoknak akik azt hiszik, hogy jobbak nálam, pedig csak az fps tette a különbséget.
-
Hurkagyerek
csendes tag
Na mindegy feladom!! Holnap visszaviszem és kérek helyette egy másik lapot!!! Ez lesz a legokosabb! Köszönöm a segítséget!
-
Hurkagyerek
csendes tag
N így sem megy!!!
-
D.Orion
veterán
válasz
Hurkagyerek
üzenetére
Nagyon láma kérdés, de néha előfordulhat mindenkivel: BIOS jumper jó helyen van?
Bár így belegondolva akkor elvileg nem pörögnek fel a ventik sem. -
Hurkagyerek
csendes tag
kipróbáltam egy másik kártyával is 6600GT-vel ami haveré de azzal is meg volt halva!! Én ilyet még nem láttam bár sok gépet raktam már össze!! Vadi új és sz*r!! Kicsit idegesít a dolog!!

-
Hurkagyerek
csendes tag
Mindent jól összedugtam és meg próbáltam másik monitoron is és azzal is a probléma jelentkezik. Nem SLI-is!!
De kipróbáltam úgyis hogy mindent lehúztam és és semmi!! Biztos hogy visszaviszem a boltba csak kérdeztem hátha tudtok valami megoldást hogy még ma megoldjam a problémát és ne kelljen cipekedni. -
D.Orion
veterán
Volna egy apró kérdésem:
Mi a teljesítménybeli különbség a KN8 és a KN8Ultra között. Az oké, hogy az egyik nforce4 a másik meg nforce4Ultra chip van. De a leírásokban mindössze az tűnik fel, hogy a sima chip 1.5GB-os SATA sebességre képes a másik meg 3GB-osra. Egyéb különbség van a két lap között? Pl.: Az ultra gyorsbanna olvas/ír memóriát
Bocsi, hogy lámaságot kérdezek, de nekem jelenleg minden ezres számít. -
rétisün
veterán
válasz
Hurkagyerek
üzenetére
konkrétan milyen kn8? sli? mert akkor kell bele a shadow kártya is, a másik pci-e slotba.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hurkagyerek
üzenetére
Jól összedugtál mindent rendesen? Mert a felirat csatlakoztatási hibára utal. Nézz át minden érintkezést, főleg a monitor kábelét.
-
Hurkagyerek
csendes tag
Ja méfg valami az ati 512 MB-os!!
És nem venive hanem venice csak elnyomtam véletlenül
-
Hurkagyerek
csendes tag
Sziasztok!!
Kérdésem lenne hátha tudtok segíteni. Van egy: Abit kn8-as alaplapom és benne egy x1300as 3200 Athlon 64bit venive 939es proci és 512 MB DDR (Hynix) memória. Most lett összerakva a napokban és egy gond van vele a monitor azt írja ki ''check the signal cabel'' nem bootol be és semmi itt megáll és kész. Mi lehet a gond?
Az ati jól megy mert már más alaplapban is kipróbáltam a memória is működik. Világít minden felpörögnek a ventik de nincs kép. Olvastam az alaplap leírásban ezt az ''insertes'' bekapcsolási módot de nem müxik!!!!!
Jó lenne ha valaki tudna segíteni előre is köszi!! -
thommypl
tag
Még nem sok mindent próbálam ki az alaplapon, de egy pozitívum már van. Everestel csináltam memória olvasás tesztet, és ''láthatóan'' gyorsabb mint a régi Asrock 939Dual-Sata2-m.
Az Asrockban 510Mhz-n mentek a memóriák, és így 67xx Mb/s volt az eredmény, a KN8-SLI-ben pedig 500Mhz-n 7000 fölött volt.
(memóriák u.a.-k, a proci most wincsi magos, régen venice volt) -
bonat
senior tag
-
Ery
tag
köszi mindkettőtöknek

-
Ery
tag
Hy! Megtudnátok mondani honnan tudnék leszedni új BIOS-t a KN8 ultrámhoz?Amit elég winalol felrakni és nemkell a floopyval küszködni
lehet furán hangzik de BIOS-t még nemfrissitettem és lehet értelmetlen amit irtam
előre is köszönöm -
koanla
aktív tag
válasz
thommypl
üzenetére
Ha jól tévedek, a 20A-nyi szükségletet az 5V-os ágra írja a kézikönyv.
Nem mintha ez segítene a problémádon. Nekem egyébként olyan gondom szokott lenni, hogy a RAM-jaim nincsenek elég fickósan a helyükön kiszerelés és visszapakolás után. Olyankor rövideket sípol hosszú szünetekkel. Megigazítom és utána nyugalom van.
Ilyen alapdolgokon gondolom túl vagy, hogy megigazítod a csatlakozásokat. (RAM, proci, VGA, stb.) -
thommypl
tag
Sajnos a bios frissítés sem segített

-
Sziasztok!
Hétfőn jön meg a KN8 SLI lapom. Úgy tudom nincs rajta párhuzamos és soros port, ellenben a neten fellelhető képek között sok helyen mégis van.
Nagyjából végigolvastam a topicot, és megmondom őszintén, kicsit elkeserítettetek.
Tényleg ennyi gond van ezekkel a lapokkal? Most adtam el egy P4P800-at, azzal nem volt semmi gondom, és remélem ez így lesz a KN8-cal is. -
thommypl
tag
Kösszi mindenkinek a segítséget. akkor bios frissítés lesz
-
D.Orion
veterán
Csókolom, hamarossan csatlakozok hozzátok ha minden igaz, egy 3500+Venice és egy 7600GT társaságában. Jövőhét végén reményeim szerint itt lehetek már köztetek.

-
thommypl
tag
sikerült beüzemelni az alaplapot, de ismét van egy kis gondom. A BIOS-ban a proci hőmérséklet 0 Celsius vok, az ABIT EQ pedig 152 fokot jelez. Az everest, pedig nem ír ki semmit. Ez azt jelenti hogy rossz a hőmérő dióda?
-
-
TibiVan
tag
-
TibiVan
tag
hy
van egy kis gondom abit kn8 sli deszkán van 2x512samsung 400 ramom
a kendvenc gamém kilép játék közben ram hibára hivatozva.
Ha biosba By SPD van beálitva akkor viszonylag tovább birja
de ha AUTO ra rakom akkor egyböl kidobja kb1-2 perrc játék után
No és még ugye van az egyéni beálitás amit nem vágok.
segitene he sikerülne egy jo egyéni beálitást csinálni? -
-
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Ó, egyáltalán nem sürgős a ventis dolog, még új a hűtőm, nem zörög nem csattog, csak olvastam, hogy hajlamos egy idő után behangosodni.
Az X2-es kérdésre azért nem mozdultam rá, mert nem vagyok tuning (megszállott) mester
, de azért amit én tapasztaltam azt leírom :
soha nem akartam a végleteket megtapasztalni, így a max. amit tettem a procimmal:
HT 3X, FSB 280, szorzó 9x, mem. 333-ra visszaosztva, így stabil volt 1,47 V-on, e fölé nem mentem, ill. úgy emlékszem 1.45V-on is bírta még ezt. -
Vigneau
félisten
Remélem én is, mert nagyon szeretnék UCCC-s RAM-okat.

Mennyire sűrgős a dolog a ventivel kapcsolatban? Mert ha mást nem, akkor gyorsan lekapom a ház oldalát és próbálok néhány fotót csinálni a ''kókány'' munkámról.
Karmester: Megtaláltam végre a fényképezőgépet.
Apropó, mesélhetnél az X2-es tapasztalataidról... Ha visszalapozol egyet, pont erről érdeklődök, hogy mi a helyzet a feszkó értékekkel tuning terén.
[Szerkesztve] -
éN79
addikt
válasz
Vigneau
üzenetére
Jó is az az UCCC, bár tekintettel arra, hogy nekem csak VS-eim vannak BrainPower pcb-n, így csak 500 körülig szaladgálnak el, a te 580-od azért simán kenterbeveri az enyémet.
A másik tény az, hogy a procim többet van mostanság C&Q alatt, mint alapjáraton, úgyhogy nem is igen használom ki a ramok adottságait, asszem.
Az AC moddolásodra kiváncsi lennék, mert én nemrég raktam a kupakra egy ilyen hűtőt, és ha behalna a venti, akkor jó lenne tudni hogy is lehet rá felpasszintani valami jófajta halk csodát.
Remélem SM-nek összejön a ram bicnic és meg (tudja) venni a tiédet.
-
Oliverda
félisten
válasz
karmester
üzenetére
Egyszer erre rákérdeztem:
Szerintetek a natív SATA2-es vezérlők (elvileg 300mb/s) már PCI-E busra vannak ültetve?
Válasz:
1# : Úgy érted, amik nem a direktben a déli hídon csücsülnek? Amiket én ismerek (Silicon Image), azok PCI-E x1 csatornára vannak kötve. Régebbi SATA vezérlők inkább PCI-osak, szerintem kerülendők, főleg a hangzatos 4 csatornás változatok.
2# : a natív épp azért natív, mert már ''alapből'' a chipsetben van, és nem kell neki új sáv/nem PCI-ra van ültetve/... Szigorúan szvsz. -
karmester
senior tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Biztos ez? Akkor miért prüszköl a PCSTATS?
Idézet:
''Oddly, some high bandwidth devices like the second Gigabit NIC and SATA II ports don't run through the PCI Express bus - a design move that could have aided heavy multimedia users from finding themselves in possible bottlenecked situations.''
Link: http://www.pcstats.com/ArtVNL.cfm?articleid=1832&page=11
-
Vigneau
félisten
X2-es proci tuningolása esetén létezik olyan, hogy a lap 1.50V-nál többet nem hajlandó adni a procinak? Opteron esetében pedig 1.40V a felső limit?
-
l@czko
aktív tag
Nah, meghajtottam egy kicsit az öreg Winchesteres 3200+-t.
Most ott tartok, hogy a ramok feszültségemelése után stabil a rendszer az én mércém szerint.
A mércém szerint akkor stabil a gépem, ha többféle játék és normál használat mellett nem fagy le egyszer sem.
240 x 10 -en megy szépen.
A cpu feszt 1.45 V-ra raktam.A ramoknak 2.7 V-ot adtam.Tényleg finom kis lap ez!
Ami kételyt okoz, az a cpu hőmérséklet mérése.
Szóval nemrég belekerült egy Gigabyte vízhűtés a gépbe.Aztán nézegetem az Abit EQ-val és az Everest-el a hőmérsékletet és - szerintem - alámérhet.
Ugyanis most 23 - 24 C körüli szobában 23.5 C-ot mér a lap.
Igaz, hogy 960 Mhz-en jár a proc, de nem kevés ez a hőfok kicsit?
Vagy ennyire tuti a Gigabyte?
Mik a tapasztalatok a hőmérés pontosságáról?
Ja, a Bios friss. -
Vigneau
félisten
válasz
karmester
üzenetére
Semmi gond a kérdés miatt, szívesen válaszolok bármire.

Az AC Freezer 64-em hűtőventilátora megadta magát - véglegesen. A bordáját - hőcsöves - használom továbbra is, de felerősítettem rá egy 8cm-es SilentBlade ventit. Ilyeneket használok rendszerhűtőnek is, nagyon pozitív a tapasztalatom velük kapcsolatban. -
karmester
senior tag
Még egy kérdésem van... Valaki tudja-e, hogy a KN8 SLI-s deszkán a SATA vezérlő a PCI vagy PCIE csatornára van-e kötve? Mert ugye hiába ''király'' az Asus Premium SLI-s lapja, de a tesztek szerint (pld. PCSTATS.com) jelentősen visszafoghatja a teljesítményét a multimédiás alkalmazásokban az, hogy a SATA portokat és a második Gblan-t a PCI-ra kötötték, aminek köztudottan kisebb a sávszélessége, mint a a PCIE-é. Márpedig én multimédiás célok miatt cserélném az AV8 3rd eye lapomat KN8 SLI-re, mert ott megpakolnám mind a négy SATA portot vinyóval... ezenkívül még lekel a Firewire és az USB is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4393, 100% Akkumulátor
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Esetleg még full frame avi-ba is vehetsz fel 3perc kb 1GB

), vagy mi volt?

Lehet, van annyiban a szabályozó, mint a különbözet az olcsóbb és a drágább lap között.
Ha éjszaka is egy szobában vagy a Pároddal - Feleségeddel -, akkor sokat számít az a bootolási idő is.
Tudod, azt szeretem, ha a gép már a kezdetektől halk.

Hívj nyugodtan, ha tudok, válaszolok.