Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lui76
őstag
Én a 05/11 havi bios-al vettem asszem 1.4-es(a legfrissebb)
Nálam nem tapasztaltam semmi sebesség gondot.
Mindent újra építettem pedig.
Egyedül azt nem tudom hogy mi halkul el később.
Egész jó lesz a zajszint de csak később.
Mint amikor egy autó ha bemelegszik és lejjebb megy
az alapjárat ? -
ToBeY
nagyúr
Felmerűlt bennem egy olyan kérdés, hogy KN8 és KN8 Ultra között lehet-e sebességbeli különbség?Mert én azért nem vettem ultrát, mert nem használok nem hogy SATA2 de még SATA vinyót sem

-
Peace
nagyúr
Jesszus! Nagyon elkeserítő, amit az elején írnak a win installról meg egyebekről.
AN8 Ultrat szerettem volna, de csak ez maradt nekem, hisz nem gyártják már az elődjét. De nem valami jó jel ez a sok negtívum. Tapasztaltatok ilyen problémákat a lappal kjapcsolatban?
És szerintetek lecserélhetem-e a NB ventit Zalman NB47J-re 11*255 mellett??? Nem fog leolvafni az nforce 4? Sokan azt mondják, hogy nem kéne. 8cm-es venti szívja kifele levegőt hátul, és freezer pro is a NB-ről szívja majd le. -
ToBeY
nagyúr
Ha FSB 10X250-re rakom a HT 4x-re és a ramot pedig 333MHz-re osztom vissza. Így minden ok bírni fogja a ram?Mennyin fog menni így a ram?
-
eXodus
őstag
[link]
Keressétek a kn8 eredményeit.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ToBeY
nagyúr
Merre felé van a biosba ram visszaosztásnak állítása?
-
ToBeY
nagyúr
Mi a különbség a KN8 és a KN8 Ultra között?
-
FSB-t sehová, azt nem lehet állítani. Csak a szorzóállítással játszik a progi, és emiatt a feszejt is lejjebb lehet állítani.
Nagyon nem tudok mást róla, egyszer beállítottam, azóta müxik a háttérben.
Meg net csak a melóban van, szal csak úgy emlékezetből írogatok.
De ha felhívsz este 18-20h között, telefonon szívesen segítek belőni... -
Az új verzióval én is birkóztam kicsit. Rá kell jönni, megéri.
Frekit is állítja, meg a delejt is. Csak ezt kompletten energiagazdálkodásnak nevezik.
4-féle üzemmódja van:
1 - nem csinál semmit
2 - max. power saving (itt mindig az alacsony frekin, delejjel megy)
3 - min. -''- (itt mindig maxon megy)
4 - na ez a nyerő, mert ekkor terheléstől függően váltogatja a frekit, feszejt.
Ezt csak fejből írom, most melóban vagyok. Ami biztos, hogy a sorban a 4. üzemmód, amikor változtatja a dolgokat. Itt be kell írni a min. és max. állapotokat. Nekem pl. 4X 1,1V a minimum, 10X 1,4V a maximum.
Mivel 240 az FSB-m, ezért a progi 960MHz-en járatja a procit, de ha kell felvált 2400-ra.
Sok sikert! -
Ja, ez Abitnak nem sikerült. Chaintec-ről tudom még, hogy leállítja a ventit...
Már felraktam rég, egy Zalman 47-est. Félig passzív csak, mert a procihűtőm arra is kever kis levegőt. Minden teszt lement 10X240-en. Összes 3dm, pcm, prime95, super pi, stb...
De már megint a szokásos téma. Felrakom az első játékot és a pályabetöltés közben (igaz ritkán, nem minden nap) kiakad. Videókártyát, cpu-t már kizártam.
Éppen kezdem összeaplikálni a Zalman 32-es passzív bordát egy 4cm-es ventivel. A cél, hogy nulla hangja legyen, de sajna ez valami gagyi darab 5V-on el sem indult, csak a 7V játszik.
Hát valami ilyesmi a terv, esetleg ha nem bírok vele, akkor rendes 4cm-es ventit kell még vennem.
Látom a 7800GT-t, gratula hozzá! Húzás?
Ja, egy számomra lényeges kérdés. Te most ugye Atiról nVidiára váltottál. A kártya képe 2D-ben Szerinted hogyan változott? Csak mert régebben(GeFoce2 -> R8500) Atinak sokkal szebb képe volt. Mostanában ezzel mi van? -
Eddig még nem láttam ilyen gondot a ramokkal.

Nekem is pl. a samók az 1-2 -ben mennek.
Hát igen, a venti az nálunk nem áll meg soha. De engem nem zavar nagyon, olyan alacsony fordulaton megy, hogy nincs semmi hangja.
Mindig írom, hogy használjatok RmClock-ot, az húzva is szépen viszi a C&Q -t. -
cr4ck
csendes tag
Na mostanaban nem volt idom ide irni, de amugy kiprobaltam masik elemel is a a lapot, direkt vettem egy ujjat, de ez sem segitett.
-
Lui76
őstag
Na jó de az sem n ormális hogy csak a 3.4. slotban indul a gép
e Ramokkal.
Lentebb írtam már a venti dologról.
Nekem egyébként légcsatornás megoldású a CPU hűtésem,
Szögletes plexi csőben a 8cm világító házhűtő a bordától
3 mm-re lóg be.
Ez az ezek szerint jobb kis Giga Nf3Ultra lapomban
úgy működött ahogy kell... kb 38 foknál kapcsolt be és
olyan 1400-1500-öt forgott.(DE ha állt akkor sem világított !!!)
-Igazad lehet hogy kap vmi kis delejt az ABIT-on ekkor is ,és akkor
ÉPP emiatt a gyári BOX -hoz járó hűtőventi nem áll meg sosem.
Mellesleg rájöttem ! azért ment a Gigán húzva is a C&Q mert
ott külön állítottam a ferkit a CPU-n és eközben a biosban máshol levő
szorzó AUTO állásaban maradhat ellentétben itt a Soft menüvel !
Ennyit kellene csak megoldaniuk ! -
elméletileg ilyen nincsen is, mert nemtudom...
Gyakorlatilag ezekszerint van (egy pár ilyen ramot szivesen kipróbálnék).
A venti ha világít, akkor kap delejt. De ahhoz meg keveset, hogy elinduljon? Nincs tele szeméttel? Csapágy jól van? Gondolom mikor egyre kevesebb a feszej, egy ponton túl már nem forog. -
Lui76
őstag
Érdekesség !
A kingmax Hc500 Ramjaim felcserélve egymással 260-on is beton stabil.
(szinkronban)
Fordítva ennyin nem indul el.
Szerintetek az hogy lehet hogy világít a házventi de nem forog?
Az oké hogy 40-alatt lekapcsol ,de miért világít eközben ? -
-
cr4ck
csendes tag
Kiprobaltam 1 db s3 virge volt rajta 2 db memoria, proci, huto lapra kotve, es semmi vinyo meg cd es sli molex csatit radugtam, igysem indult
cmos clear gep beindit nagyobb fesz beallit, ujrainditas fsb mem bealitas, es megy, ha igy leallitom es nem kapcsolom le a tapot akkor siman indul. Tapot lekapcsolva csak cmos clearrel indul. Amugy 2.6ghz-en teljesen stabil tobb napig is be volt kapcsolva ment rajta 8 ora prime, jatek dvd tomorites iras.... es sli tapcsati nelkul. 
-
cr4ck
csendes tag
500-as fsp blue storm es 6800gs van benne...
-
cr4ck
csendes tag
Beszálok pár tapasztalattal, lapom kn8 sli, proci 3000+ venice e3, rammom 2db hynx d43
Eddigi max tuning 2700mhz 1.7voltal, de ezen a feszultsegen mar nagyon melegszik (51-52 fok). 2600mhz-en hasznalom 1.6 voltal (307x8.5) ram visszaosztva 166-ra 475mhz-en megy. Ja és egy Artic cooler a64 freezer van a procin. A problemam a kovetkezo : aramtalananitott allapotbol nem kepes elindulni 2600mhz-en csak kb 2500mhz-en, fuggetlenul attol hogy rajta van e a 4 tus molex csati a lapon vagy sem.
Én arra gondolok hogy valószinuleg bootolaskor alitja be a feszt a procinak ha esetleg van valakinek 5lete szivesen vennem ha leirna

-
Lui76
őstag
KN8 tulajok,
milyen szalagkábeleket adtak az alaplaphoz?
vmi standard hagyományos , vagy van rajta felirat esetleg hengerkábel? -
őstag
őstag
Hol nézted a BIOS, Everestben? Mert ott a bios tipusára valóban azt írja
Phoenix - Award BIOS v6.00, de mondjuk ez igaz az NF7 re is pl azon is ilyen bios van
Pár sorral lejjebb ott a rendszerbios dátuma
C&Q -hoz azt olvastam állítsd át a win energiagazdálkodását minimálisra, ha esetleg még nem tetted meg eddig -
Lui76
őstag
Vki megmondaná hogy a v6.00 mikori bios?
ez van a lapomon...
Lehet hogy elnéztem de a gyártó oldalán mintha máshogy lenne a szám..
(használtan vettem)
Már megy a C&Q ! De csak ha a soft menüben nem user az állíthatóság
(''szürke'' a szorzó)
Ezek szerint itt nem megy tuningnál a C&Q. -
éN79
addikt
válasz
=SL=Psycho
üzenetére
Ha már mindenképpen váltasz alaplapot, ajánlom szíves figyelmedbe a DFI lapjait (főleg a lanparty sorozatot), tuning terén egyszerűen verhetetlenek, és úgy gondolom elég megbízhatók is lehetnek. Nekem az Asus tökéletes, ha nem akarok tuningolni, mert ha azt elkezdeném, mindíg kifog rajtam

X2-ért meg irigyellek, remek darab lehet
Üdv! -
Lui76
őstag
1. A C&Q nem működik legalább is az a guru nem mutat fesz csökkenést vagy bármit.
(most formáztam telepítettem a rendszert- friss...) Semmi nincs húzva.
Nem tudom mi a gond
2. A szerintem nagyon stabil ex Giga NF3-as lapomban a ventillátor szépen állt
kb 37 fokig majd onnan felfelé elindult.(ez igazából nem a C&Q val függ össze
csak pusztán a hőmérséklettel.) Hát miért menjen ha hideg a proci
és lehetőség van kikapcsolni ??? Hát nem ezért van a C&Q -hogy ha nem
kell ne pazaroljon energiát a rendszer?
már egy éve megvolt a A64-es rendszerem a ki be kapcsolás mindig
tökéletesen működött. -
=SL=Psycho
csendes tag
Koszi a tanacsot, sajna pont a lehetosegekkel van a baj.. Meg hogy a turelmem mar reg elfogyott
Meg varok a vidkari es memcsi teszt eredmenyere, de ha azok jok, akkor uj alaplap lesz.. aztan a regit majd valahogy megprobalom kicsereltetni es eladni, vagy penzt visszakerni vagy ilyesmi.. Jo geped van amugy, majdnem mint az enyem
Gigabyte G Power Pro venti is nagyon tetszik, en is azt hasznalom, ill hasznanlnam..
Lehet nekem is valtanom kene Asusra, vagy az MSI es Gigabyte Nforce4 es Ultra alapjai is szimpatikusak.. sok kulonbseget nem latok kozottuk.
Koszi megegyszer! -
éN79
addikt
válasz
=SL=Psycho
üzenetére
Nem tudom van e még jelentősége, de nekem egy működő Asus csinált hasonlót, ott viszont konkrétan a beleszánt procival (procikkal SanDiego 3700+ 2 darab is) volt baja. Egyszerűen el se indult a gép, fekete képernyő, vidkari venti felpörgött maxra, procihűtő meg csak alapon poroszkált. Az eredeti procival és a mostanival is tökéletesen mködött/működik.
Kitartás! (én megpróbálnám ha lehetőséged van rá, egy másik procival, hátha...) -
őstag
őstag
tulajdonképpen mi a probléma? Miért akarod egyáltalán megállítani

ha a CPU venti megállna nem lenne szerencsés dolog, ha esetleg hangos neked, akkor a legegyszerűbb ha veszel a gyári helyett egy jobb hűtőt (AC Freezer 64)
a C&Q működik rendesen?
elég egyértelmű a jelölés a lapon is meg a kézikönyvben is, CPU FAN -re kell csatlakoztatni a proci ventijét
-
Lui76
őstag
Közben a ventillátoros problémám ott tart hogy a Jelzés jó (hogy mit hova kéne dugni)
De a Gyári cpu venti nem áll meg !Ha ugyanoda a házhűtő ventijét dugom az
leál (de érdekes módon közben világít???)
Tapasztalatok? -
=SL=Psycho
csendes tag
Koszi, hogy probalsz segiteni, tenyleg nagyra ertekelem!
Tegnap mar oda jutottam hogy proci nelkul bekapcsoltam, s meglepodesemre a ventik ugy is felporogtek, aram alatt volt, sot miutan mindent lehuztam rola, ramokat es vidkarit is, ugy is be lehetett kapcsolni, nem mintha tortent volna persze egyeb a ventik uzembe lepesen kivul..
De azt hittem ilyenkor abszolut semmi nem tortenik..
annyit elertem hogy a ramot meg a vidkarit odaadtam egy ismerosnek letesztelni, utanna mar tenyleg csak a proci vagy az alaplap lehet.. bar inkabb az alaplap..
Nem tudom az abitnak vissza lehet e kuldeni kozvetlen, vagy az eladon keresztul kell szenvedni, ami tenyleg nem lenne egyszeru online bolt leven..
Csak ezek utan kerdes milyen alaplapot vegyek.. pedig ez tetszett nagyon, s eddig mindig abitom volt problemak nelkul.. De ezek utan.. hat nem tudom.. -
őstag
őstag
Megnézed mi van ráírva a procira, az a biztos, a honlap az........
ADA3200DEP4AW = newcastle
ADA3200DIK4BI = venice D0 stepping
ADA3200DAA4BP = venice E3 stepping
ADA3200DAA4BW = venice E6 stepping
ADA3200DKA4CG = venice E4 stepping
olvass utána melyik a ''nyerő stepping''
-
őstag
őstag
az MSI chipset hűtője 7000 et forog és elég idegesítő a hangja, ez már önmagában elég ok, hogy ne szeressél ilyet
nehéz tárgyilagosat mondani egy-egy darab alapján, hogy jó-e vagy sem
vegyél nyugodtan Abit KN8 -at
vagy méginkább KN8 SLI-t
(bár ebből is volt ami két nap után visszament gariban, de van rá 2 év gari) -
őstag
őstag
Hát ha itt teszed fel a kérdést, akkor valószínűleg az Abit KN8 -at ajánlják leginkább

A Gigabyte GA-K8NMF-9-en passzív a chipset hűtés és NF4 -4X chipset van rajta
Az Abit KN8 -on aktív chipset hűtő van, NF4 chipset
Az MSI K8N NEO4-F-en aktív chipset hűtő van, NF4 chipset
Ha kicsit többet rászánsz , úgy plussz 7 ezret, és érdekel a zaj is meg a melegedés is akkor esetleg barátkozz az Abit KN8 SLI-vel
ezen heatpipe chipset hűtő van [link]
amúgy itt a topikja az MSI K8N NEO4-F -nek [link]
A 3200+ alapfeszen szinte biztosan viszi a 10x250 -et, ehhez még különösebb hűtés sem kell a gyárin kívül, bár egy AC Freezer 64 -ben nem fogsz csalódni
A tuning függ az alaplaptól, a táptól, de elsősorban persze a procitól
Van aki esküszik rá, hogy ez vagy az a stepping a nyerő, a másik meg antituning, írnak 2700 at alapfeszen, meg 2900 -at fesz emeléssel, sőt még ennél jóval többet is
Nem vállalkoznék rá, hogy ebben állást foglaljak
Annyi biztos, előre nem lehet megmondani hol lesz a vége egy adott darabnak egy konfigban.
Amúgy újonnan már leginkább csak venice magos 3200+ okat látni.
[Szerkesztve] -
dutyi71
csendes tag
Üdv!

Szerintetek melyik lapot érdemes megvenni, kb 1 árban vannak:
MSI K8N NEO4-F
Abit KN8
Gigabyte GA-K8NMF-9
A winchester magos 3200-es s939 amd64-et meddig lehet átlagosan léghűtéssel húzni? -
válasz
=SL=Psycho
üzenetére
Proci szerintem jó. Anélkül nem indulna el a gép.
Hát, igen, egy csipogó az kellene. Az valami hibakódot kicsipoghat, pl.ha nincs videókártya vagy ram... -
Lui76
őstag
Nektek is a fenti foglalatra írja a CPU fant ?
Közben a balra mellette levőn (sysfan)szabályozza a fordulatot a bios !
Ti melyiket használjátok? -
=SL=Psycho
csendes tag
Koszi a valaszt, a teljes konfig uj, tegnap raktam ossze, es hat azota szenvedek vele..
A gep elindul, ventik felporognek, vilagit meg minden csiribiri, vinyot radugva az is kap aramot, bar nem erzem hogy kulonosebben felporogne.. csak azt hogy megy
Memcsiket mar vegigprobaltam minden slotban kulon kulon is, mert ket 512es modulrol van szo, bar memcsi baj ketlem, mert attol meg eljutna a biosig.. lenne vmi kep..
proci nem tudom lehet e, lesarkazva nyilvan nincs.. de mar nem tudom mi lehet..
Procit ki lehet zarni valahogy?
Vidkari vagy alaplap szerintem ami valoszinu, csak nem tudok olyan modszert amivel el lehetne donteni melyik a rossz..
Gondolkoztam a proci nelkuli inditason, bar ez kisse vadnak tunik
de talan a biosig igy is el kene jutnia, vagy nem?
/legalabb a procit is kizarhatnam../ Vagy azzal mar hogy felporog a rendszer a proci mar kizarhato?? nem tom..
Pc speaker hasznos lenne, majd probalok rakotni valahogy egy sima passziv hangfalat az alaplapra hatha megszolal
merthogy elvileg ha csippan bekapcskor, akkor az alaplap elindul es jo nem? akkor valoszinubb a vidkari.. ha viszont sipol vagy ilyesmi akkor inkabb alaplap.. varok otleteket
szeretettel! 
Ez igy eleg kiabrandito hogy nincs kep.. sotetben tapogatozni
Thx
Psy -
Lui76
őstag
válasz
=SL=Psycho
üzenetére
Én két napja üzemeltem be !
Engem az szivatott meg ,hogy a Ramjaim csak a 3.és 4. slotban indultak el !!!!!
Másik fórumba írtam nem láttam hogy van ''nekünk''
szóval''Nekem most héten lett egy KN8ultra.
Az Abitéknál nincs olyan funkció hogy ha hideg akkor leáll a cpu hűtő?
Ezelőtt egy giga Nf3-as volt annál volt ez.
jelenleg graf kártyára várok addig egy S3 trio pci -os megy
bár meghajtót nem találtam hozzá így csak 8bites a színmélység'' -
Oliverda
félisten
Furcsa eset
Amikor megvettem ezt a lapot akkor került bele egy E6-os 3200+os Venice. Azt 9x250en hajtottam, a 10x250et nem bírta. Pár hét után sikerült kicserélnem egy E3-asra, ami viszont kisérletezéseim alapján simán vitte a 10x250-et 1,42V-on. Nem régiben letöltöttem az új Everestet, gondoltam megmérem a memória sebességet. Hát az olvasási tesztnél olyan resetet nyomot hogy öröm volt nézni. Elkezdtem agyalni, felraktam a proci feszt 1,54-re. Ugyanez. Visszavesz 8x250-re. Tökéletes, tehát nem a ramok szarakodnak. felrak 9x250 1,44-re. Tökéletes. Na most mi a franc történt? ''Elfáradt a procim a nagy hajtásban?
Ilyet még nem láttam, pedig már jópár éve tuningolgatok. Sisoft Sandrával is néztem, MEM tesztnél ugyanazt produkálta, tehát nem az Everest a bugos. Van egy negyvenes kis vonyóm, raktam fel rá tiszta WIN-t, azzal is ugyanez a szitu. Mióta kicseréltem a procit, BIOS upgrade sem volt. Viszont a PCI-os Savage4-emet kicseréltem egy PCI-E -s Sapphire X300SE-re. Majd kérek havertól egy S3 Virge-t, felrakom azzal is a WIN-t, ha akkor stabilan viszi a 10x250-et akkor tuti tökön szúrom magamat.
Ha nem....akkor meg elképzelésem sincs hogy miért makacsolta meg magát.....Ötlet? -
válasz
=SL=Psycho
üzenetére
Hát, ha nincs lehetőség a klasszikus cserélgetős módszerre, akkor nehéz ügy!
Nem írtad mit cseréltél utoljára? Vagy az egész konfig új? Vagy csak alaplap és videókártya?
A gép amúgy elindul? Ventik felpörögnek? Ha nem, akkor valószínű jó a videókártya, és inkább alaplap vagy proci.
Ha elindul a gép és felpörög akkor meg mit csipog?
Amúgy jó a konfigod!
-
=SL=Psycho
csendes tag
Hali, en szinten a ''boldog'' KN8 Ultra -sok tulajdonosai koze tartozom, egyetlen problema hogy a monitor meg se mukkan, s valoszinusitem az alaplap teljes halalt.. minden elkatresz teljesen uj, de sajna a kezdo kepernyoig egy teljes napi probalkozas utan sem sikerult eljutnom.. miutan mindent lehuztam, s csak a vidkari, memcsi, proci maradt, meg mindig semmi.. Cmos reseten is tul vagyok, illetve erintkezes hibakat kikuszobolendo, a hazon kivul is megprobaltam mukodesre birni a rendszert.. Az energia elegnek kell hogy legyen 580Wos taprol leven szo, s a vidkari is kap eleg aramot kozvetlen tapfeszultseg csatlakozoja folytan.. Ha barkinek barmi otlete van hogy mit tudnek meg kiprobalni, azt megkoszonnem.. / kolcson vidkari, memcsi szinte kizart.. mivel epp nem otthon vagyok, idekint nincsenek meg szamgepes haverjaim sajna../ Vagy ha barki tud valami modot hogy zarhatnam ki a vidkari hibajat pl, az is segitene..
Koszonom elore is!
Abit KN8 Ultra, AMD X2 3800+, XFX 7800GT Ex, 1Gb Corsair Twinx, 580W Hiper Modular, Samsung 970p, Thermaltake Tsunami Case, 250Gb Sata2 Samsung Spinpoint
[Szerkesztve] -
őstag
őstag
Több AGP-s Abit alaplapon is az AGP órajelét lehetetett fixálni a biosban 66MHz -en, akkor a PCI 33MHz-en volt
Ugyanilyen opció van a softmenüben a KN8 SLI -n is, csak itt ugye PCI express és nem AGP, és 100MHz a default
Phoenix . AwardBIOS CMOS Setup Utility
SoftMenu Setup
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3200+
Frequency : 2000MHz
CPU Operating Speed Default
CPU FSB Clock(MHz) 200
Multiplier Factor 10x
PCIE Clock 100Mhz
Voltages Control Default
CPU Core Voltage 1.500 V
DDR RAM Voltage 2.60 V
DDR Ref Voltage - 60mV
nForce4 Voltage 1.50 V
Hypertransport Voltage Default
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Rizzo
aktív tag
Sziasztok
Azt vettem észre a KN8 SLI-n, hogy a két PCIE 16x között elég szűkre van szabva a hely. Szerintem két 6600 GT Nvidia silencer 6-al be se fér
A Zalmann VF700-ról nem is beszélve. Az Asus A8N-SLI nél kb kétszer annyi hely van. Ezt nem gondolták végig Abitéknál

-
utána olvastam fórumokon, pcmark04 bugos marhára pcmark05 is állítólag amd x2 procikon, szal többet nem próbálkozok vele
memtest lefutott párszor gond nélkül, úgyhogy nem hinném, hogy a válogatott kites ramokkal a gond. viszont éjszaka elszállt az agnitum és a service-e is, vele együtt az egész net, úgyhogy gyanakodni kezdtem arra vmit elcseszett, ezért uninstalltam. azóta nem indult újra se nem fagyott a gép. viszont amióta leszedtem a cpu drivert az egér akadozik. most próbáltam visszarakno, kifagyott és restart után 1 cpunál felkiáltójel van mint már vki írta, úgyhogy ezt kijavítom.
viszont az alaplap lan vezérlője kurvára nem akar együttműködni az smc routeremmel, hiába állítok be fix ipt, a router nem látja sehogy, se dhcp se semmi net... annyit sikerült elérnem, hogy be tudok lépni a routerbe böngészőn, de ezután hiába állotk bármit, nem megy a net. a pci-os hálókártyán keresztül gond nélkül, ráadásul azt a router simán be tudja lőni dhcpn... minden driver a legújabb. -
törölt tag
Nem elég a kettő vagy négy RAM. Meg kell egyeznie a szervezésüknek is (ami még azonos típusú chipek esetén sem feltétlenül igaz, de ha a modulokon azonos számú és típusú chip van oldalanként akkor jó eséllyel igen).
Az alap CL értéket az SPD-k kiolvasása után határozza meg a BIOS: mindig a legnagyobbat választja. Ugyan ez igaz a többi időzítése is.
A Brand azt jelenti, hogy márkás. Tehát ide tartozik a Samsung, Hynix, Corsair, Kingston, OCZ... De csak az eredeti Samsung és Hynix.
Amiről te beszélsz az a noname RAM. Ami ha normálisan van elkészítve (itt főleg a PCB a lényeg) semmivel sem rosszabb a márkás RAM-oknál. Legfeljebb alacsonyabb a tuningpotenciálja, mivel a brand-ek válogathatnak a chipekből.
Miért halna meg a noname RAM? Nekem az egyik kb 1,5 éve megy hiba nélkül a másikkal (kb1 éves) együtt dualban (Samsung TCCC).
A Venice esetén valóban van lehetőség négy modul esetén is DDR400-ra, de 1T csak egyoldalas RAM-ok esetén garantálható. -
Procc tuning az fog menni még.
Hát, jó sokféle méretű, fajtájú ramjaid vannak... Örülhetsz, ha tényleg mennek duálban. Plussz a négyből a leggyengébb fogja meghatározni a tuning lehetőségeket.
Én a helyedben eladnám a 2X256 TwinMos-t...
Avagy add el mind a négyet, és az árából vegyél valami jó kis 2X512MB 500MHz -es párost. -
Vice
csendes tag
akkor mennek dulaban ha 2 vagy 4 ramot raksz bele, valamint nem ártha mindegyik ram ugyan olyan főleg a rajtuk levő chip a fontos. az alaplap alpban 2,5 CL áll be nézd meg hoyg tudják e ezt az időzitést a ramok ha igen akkor jó hagyhatod azon. De szólók Brand k4h560838 TCC memeket gyártott a samsung ha régebbi memód van és samsungn azok birják de a brand az meghal kb 2-3 hónap után hiába ugyan az a chip van rajta a haverom is igy járt most.
-
OddMan
őstag
Még egy gyors kérdés, bár még az előzőre sem válaszolt senki. Légyszi légyszi, válaszoljatok, mert ma délután el kell hoznom egy abit alaplapot.
Nos tehát ha mondjuk 4db DDR400 MHz-es memóriát, rakok a KN8 SLi alaplapba, akkor duálba fognak menni a ram-ok ugye? Szal nem csak akkor megy duálba, ha csak 2db modul van a lapban?
[Szerkesztve] -
OddMan
őstag
Lenne még egy kérdésem az ABIT KN8 SLi alaplappal kapcsolatban.

A BIOS SoftMenu setup-ban nem látok PCI órajel fixálót, amivel fixen 33MHz-en lehetne tartani a PCI órajelét akkor is amikor emelem az FSB-t.
A kérdésem, hogy ez már talán fixen be van állítva és szépen 33MHz-en fog maradni?
[Szerkesztve] -
válasz
DeadMeat
üzenetére
Egy ilyen lézeres hőmérésre magam is kiváncs lennék!
68fok, az már tényleg sok. Szóval ha túlmelegszik szaggatni kezd a win? Ezt nem is tudtam.
A gyári hűtő nekem nagyon nem tetszik! Túl kicsi a hűtőfelülete. Ventivel eggyütt is forró volt.
Nekem azóta is megy, játéktesztet is túlélt... Max. 50fokos volt 240fsb-n alapfeszen. -
OddMan
őstag
Az ABIT KN8 SLi alaplapon van egy tápcsatlakozó az oldalsó PCI busz mellett.
A kérdésem, hogy ezt csak akkor kell csatlakoztatni, hogyha 2db videokártya van a gépben SLI módban?
-
Lehet, de az a 23-28 fok alapból egy X2-höz nekem kevésnek tűnik 50-100% használat közben

Másik problémám: PCMark memóriatesztnél meghasal a gép. Nincs húzva egyáltalán, Kingston DDR400 1GB (2dbos VS kit) ramom van és mindig elszáll irq_not_less_or_equal kék halállal. És néha resetel vagy befagy véletlenszerűen. Táp gond lehet? Bár akkor nem tudom miért mindig memóriánál jön a kék halál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PlayStation 5
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciókamerák
- Óra topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Sennheiser HD650 fejhallgató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Xiaomi Watch 2 2027.04.09-ig Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

AN8 Ultrat szerettem volna, de csak ez maradt nekem, hisz nem gyártják már az elődjét. De nem valami jó jel ez a sok negtívum. Tapasztaltatok ilyen problémákat a lappal kjapcsolatban?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Lehet át kéne olvasnom a könyvet
elméletileg ilyen nincsen is, mert nemtudom...
)