Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Notepad++
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkFater
tag
Na mint ex kereskedő akkor egy kis segítség kezdő vásárlóknak, hogy lássátok és értsétek a másik oldalt és hogy miért úgy működik, ahogy:
1..A gari mindenütt nehézkes.
Ennek egyszerű az oka: A haszonkulcs kicsi, a költségek magasak, fogyvéd törvény gáz.
Ráadásul a fogyasztóvédelmi törvény miatt orbitális szopóágon vannak a boltok, mert nagyon védi az ügyfeleket, de a boltokat semmi sem védi a csaló ügyfelektől. Ne tudjátok meg hány trükköző, szemét állat van, aki szivatja a boltokat. De teljesen normális vásárlók is sokszor vérszemet kapnak amikor elkefélik a terméket, DE AZÉRT megpróbálják legariztatni, mondván "hátha átmegy".
A fogyvéd törvénynek különösen az elállás című részén lehet iszonyatosakat szopni, mert folyamatosan szigorodik az ügyfelek javára. Régen ha az ügyfél egy trehány bunkó volt és kicsomagolás helyett széttépte azt, majd megnézte és használta a terméket és utána visszavitte, hogy nem kell, akkor a bolt gond nélkül mondhatta, hogy "vazze az okés hogy elállsz, de pucéran vagy szakadt csomagolással hogy adom el újként a szarodat??? Ráadásul nem az van, hogy azt mondod nem tetszik, hanem LÁTHATÓAN használtad rendesen... Úgyhogy akkor ez most visszaveszem 80-90%-on, aztán eladom akciósan. Így jártál okoskám. "
Na ez már nincs Egyrészt csomagolás nélkül is szó nélkül vissza kell venni. A másik, hogy most már azt mondja a törvény, hogy ha használod "nem túlzó mértékben, hanem amennyire a megismeréshez szükséges" nos az sem kifogásolható a bolt részéről ---> teljes ár vissza
Ráadásul az emberek kiba' lazák mostanában: Ismerősnél múltkor berendeli a boltban a 100 ezres videokártyát. (a bolt haszna kb 5 ezer.) éppen ott vagyok náluk látogatóban, mikor jön az ügyfél átvenni és mondja, hogy "Nem tudom jó lesz-e, ezért három helyen rendeltem 3 féle változatot, ha nem ez lesz jó, akkor legfeljebb visszahozom." Láttam a srácokon, hogy fogcsikorogva mosolyognak a KEDVES ügyfélre. Miután távozott utána mondta az eladó srác, hogy emberünk külön kikötötte a rendelésben, hogy neki origi termék kell, ő aztán bontottat nem fogad el, mert "nehogy már más bugyiját használja"
A nagyker persze lemondáskor a bontottat nem veszi vissza, így aztán a bontott termék ott rohad a polcon hónapokig. Szerencsére a vga kártya momentán pont nem.
Emiatt a boltokban hegyekben áll a bontott cucc, amitől mindenfajta módon próbálnak szabadulni.
-
TIT
veterán
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok
Oázis computer jó bolt?
Egy genius 5.1 lenne onnan, mert még 2017-ben kiszállítják.
Ha neten rendelem itt lehet élni a 14 napos pénz visszatérítéssel?
Garanciáztatás milyen?
Compkerről mik a vélemények? -
inf3rno
nagyúr
Tudja valaki, hogy a számlát le lehet e fénymásolni, és a fénymásolat is érvényes e, ha több termék van a számlán, és el akarok adni egyet közülük?
-
HartgeH3-2.8
addikt
Pixel.hu-t messziről kerüljétek. Köszönés az luxus számba megy náluk. Én köszönöntem normálisan FB csatornán, és szerettem volna információt kapni , miért nem lehet a készleten lévő megrendelt termékért elmenni. Reakció (Miről van szó?!) így direktbe.Semmi hello,Szia,állj odébb. Email megkeresésre válasz nem érkezik. Rendszer szerint több napja készleten lévő termék hírből sincs készleten, és több napig függőben áll a megrendelés. Nem lehet átvenni. Válasz érdemben nem érkezik egyik csatornán sem. Jó árak, de nagyon furcsa az egész ügymenet náluk. Kerülendő cég!!!!!! (szvsz)
Állítólag rendesek meg jófejek. Aki merész próbálkozzon hátha
Szerk: Ezek után bele se merek gondolni egy esetleges garanciáliás ügyintézésbe. Konkrétan leszarják az embert, szó szerint. Természetesen kértem a megrendelés, és a fiókom törlését. Semmi válaszNem baj várjátok csak , hogy én is "befáradjak" hozzátok, a remekül megközelíthető boltba.
-
RudY
addikt
válasz
Sidorovich #2240 üzenetére
Abszolút a kiemelten ajánlottak közé tartoznak!
Az utóbb években kizárólag tőlük vásároltam monitorokat (család, rokon, ismerős számára is), mindegyikt pixelgaranciával és kalibrálással. Szerintem a plusz szolgáltatásokat mindenképp megéri kérni.
A Milyen monitort vegyek topikban egyébként megtalálható Brekk kolléga, aki "bennfentes" náluk, szívesen segít akár a választásban is. -
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
Oázis Computer jó boltnak számít? Garanciával, elállással nem szoktam szemétkedni?
Most készülök egy monitort vásárolni tőlük, eddig még sose vettem ott semmit.Előre is köszönöm a visszajelzést!
-
egykori
őstag
Szerettem volna venni egy gamer/irodai széket és az Árgépet nézegetve láttam, hogy ~20 ezerrel olcsóbban megvehetném a Kander.hu-ról. De szerencsére emlékeztem, hogy van a fórumon ez a topik. Az itt olvasottak alapján még gyanakvóbb lettem, így mielőtt bármit is léptem volna, gondoltam felhívom őket, teszek fel egy-két kérdést. De nem veszik fel a telefont, a géphang türelemre int, hogy minden ügyintéző foglalt, és 3 percnél több a várakozási idő, majd szétkapcsol. Van egy másik telefonjuk is 29-es (gyömrői), ami a géphang szerint nem elérhető szám.
Erről ennyit, azt hiszem a korábbi tapasztalatokat sikerült megerősítenem. -
inf3rno
nagyúr
Rendeltem egy gamer egeret az alzától utánvéttel. Nem olvastam annyira rosszakat róla, inkább a szokásos nincs raktáron trükközés megy náluk, de az is lehet, hogy csak nagy a forgalom a reklámkampány miatt, és ténylegesen elfogy mielőtt újra tudnák tölteni. Árban ugyanaz az egér itthoni boltokban 28k körül van, emag-ban 20k, alzánál 15k. Én úgy vagyok vele, hogy gyakorlatilag fél áron van a csehektől, utánvéttel olyan nagyon sokat nem veszíthetek vele, mert ha nem jön meg, akkor nem fizetek. Egyedül azon bukhatok, ha hibás darabot kapok, és elkezdenek szívózni. Van talán 20% esélye annak, hogy nem jön be az egér fogása, szóval egy elállás még benne lehet a pakliban így is, de legalább több kiderül a cégről, ha ilyen irányba mennének a dolgok. 15k meg nem olyan hatalmas összeg, hogy ne veszíthetném el.
-
Cées
csendes tag
Blackday,hu-t kerülje mindenki!Rendeltem tőlük és csak utána kezdtem el nyomozni...Szerintem egy pénzlehúzásra alapult cég.Szóval rendelésem után nem egészen egy nappal leakartam mondani a rendelést.A honlapjukon feltüntetett számot hívhatod éjt nappallá téve úgy sem veszi fel senki.Az árgépen találtam egy másik számot na azt 5ödjére sikerült felvenniük.A beszélgetés a következőképpen zajlott...Én:- Jó napot kívánok a blackday.hu-hoz lenne szerencsém?
Hölgy:- Hát ez attól függ mit szeretne...Nálam itt elsötétült minden...Elég is volt ebből a cégből ennyi...
-
törölt tag
Sziasztok!
Az rbx.hu webáruházról tud valaki valami infot?
Problémásak, vagy szabad onnan rendelni? Néztem a keresőben, de itt semmit, máshol szinte semmit nem találtam róla, csak hogy létezik.Köszi
-
RudY
addikt
A kormányrendelet, illetve annak melléklete pontosan felsorolja, higy mindez milyen termékekre érvényes.
A bolti garanciát tehát ennek megfelelően kell akalmazniuk, de ettől tetszésük szerint eltérhetnek, persze csak pozitív irányban. Ahol ez nem megkötés, ott fölösleges nyilatkozni, de több helyen eleve már a regisztráció alkalmával egyértelműsítve van a vállalkozói vásárlás.
A gyártó által vállalt garancia is eltérhet pluszban a jogszabályoktól. Nyomtatók esetében pl. nemcsak időtartam, hanem a nyomtatott oldalak száma is függvénye a vállalt garanciának.
Tehát, ha a konkrét bolt fél évig vállalja az ügyintézést, ezt követően a gyártónál lehet érvényesíteni, annak megfelelően, ahogy ők vállalták. -
Polllen
nagyúr
Sok olyan bolt van, ami ezt nézi. Onnan indult a kérdés... Meg sok olyan van, ami nem.
Ettől a törvény még nem változik meg. Azon kevés szabályok egyike, ami nem a vevőnek kedvez.
Érdemes tisztában lenni vele.
Az eladó amúgy szériaszám alapján (tehát számla nélkül is) tudja, h kinek adta el.Amúgy ez a külsérelmi nyom nincs a készüléken felvetés nagyon egyszerű gondolat. Sajnos nem így működik az esetek zömében. Főleg egy céges vásárlásnál, hiszen felmerülhet a nem rendeltetés szerű használat. (Értsd: munkagépként pörgött valalmi 24/7-ben, amit nem erre terveztek.)
-
ACE-
addikt
válasz
Polllen #2228 üzenetére
"Ha a gyártó, kereskedő egy termékre önkéntes jótállást vállal, akkor egy céges számlára vásárolt termék esetében is érvényesítheti a vevő a szerződéses jótállásban vállalt és rögzített jogait."
Kellékszavatosság esetén nagyon egyszerű bizonyítani, hogy már a vásárláskor megvolt a hiba. Ha az eszközön nincs semmilyen külsérelmi nyom, akkor nyilvánvalóan így történt. Nem a hiba okát kell bizonyítani, hanem azt, hogy már gyárilag is hibás volt. Ha pedig a termék sérülésmentes, nem látszanak rajta rendellenes használatra utaló jelek, akkor ezt kell feltételezni.
Szóval a kötelező "jótállás" 1 évig érvényes a cégre is, a gyártó pedig nem fogja nézni hogy cég, vagy magánszemély vette. Igazából ha van garipapírod (amin nincs is a vásárló megnevezve) akkor a számlát nem is kérheti garanciális igénykor. Ez is jogszabály. Tehát bezárult a kör.
-
Polllen
nagyúr
Ez szerintem nem igaz.
Kellékszavatosság van, ami nem teljesen ugyanaz, mint a garancia, így hiba esetén lehet problémásabb az ügyintézés.
-
TIT
veterán
Szerintem igen,vannak rosszabbak.
Nekem az egerem 2 hónap volt,a vga 2nap,állítólag jó volt csak jófejségből cserélték...na persze,az eladó szerint mert ő tesztelte otthon és jó volt,a szervízes meg tudott a hibáról mert a fél internet tele volt vele.
Kaptam csere vgát is,az egy dolog,hogy nem működött mert a gép restartolt pár perc múlva.
Mondjuk én vgát alapból nem veszek használtat,mert csak a gond van velük,nem véletlen adja el ha nem rég vette. -
ron8
senior tag
Hardverkerről mit lehet tudni? Lenne egy használt vga aminek a garija oda szól. 3 év. Nem tudom bele merjek-e menni...
-
macman507
aktív tag
Fura bolt (volt?) ez az Xplaza.hu. Tőlük rendeltem kb. 1 éve processzort/GPU-t, igaz, hogy utánvéttel, de minden rendben volt és azt kaptam, amit rendeltem és időben meg is jött minden.
Elég durva dolgokat olvasni itt: [link].
Állítólag most http://www.blackday.hu amit használnak, meg xplaza.hu helyett is 1-2 napig bejött egy másik oldal, kb egy hónapja, talán valaki más is látta.
-
inf3rno
nagyúr
Majd írd meg, hogy hogy zajlik az ilyen békéltetés, engem érdekel!
Az alzától csak azért fogok rendelni, mert 70%-os áron van náluk az egér, ami kell, aztán most nem mindegy, hogy 20 vagy 30 megy el egy egérre. Gondolom terjeszkedni akarnak, aztán olcsósítással meg egy csomó reklámmal bejáratják az itthoni üzletet is. Rájuk is áll a 14 napos elállási jog meg a 2 év garancia, mert ezek EUs dolgok. Nyilván utánaolvasok azért, hogy legtöbbször miben vétkesek, és átgondolom hogy azt én mennyire tudom tolerálni, ha esetleg velem is megesik. Egyébként úgy sejtem, hogy nem lesz jó nekem ez az egér sem, de nincs lehetőségem kipróbálni a formát, csak ha elutazok BPre, akkor meg már olcsóbb, ha rendelek valahonnan és elállok ha nem tetszik.
-
TIT
veterán
válasz
inf3rno #2216 üzenetére
Sajna rájöttem.békéltető detto.
Alzáról én se hallottam jókat de majd rákeresek megint,habár most nagyon a központban vannak a reklámjukkal+az új bemutatóterem se tűnik rossznak minden nap 8-20 nyitva.
Mondjuk cseh cég és a külföldiekkel jó vigyázni,de legalább a gariidővel nem susmusolnak ahogy látom. -
inf3rno
nagyúr
válasz
germinator66 #2211 üzenetére
Max annyit tudsz tenni, hogy elmész a rendőrségre, feljelented őket, de nem hiszem, hogy foglalkozni fognak vele érdemben. Talán arra jó, hogy megnyugtatod vele a lelkiismereted, hogy te mindent megtettél. Esetleg ide bejelentheted, mint egyéb káros tartalmat: [link]. Jó lenne létrehozni egy tényleges feketelistát közösségi alapon, amit be lehet emelni szűrőkbe.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
#08010496 #2212 üzenetére
Ez így nem igaz, alaplapot, memóriát nekem simán kihozták jó áron a nyáron, igaz rohadt sok idő volt, amíg beszerezték, de kivártam. Egy próbát érdemes tenni velük, viszont előre utalni semmi esetre sem szabad, én se tettem. Igazából előre utalni egyik webshopnál sem szabad, mert manapság az a divat, hogy előreutalsz, aztán közlik, hogy nincs raktáron, és a szokásos rizsa, hogy esetleg más nem érdekel e, stb... Aztán várhatsz a pénzedre két hónapot, hátha addig elfelejted. Egyébként elállásnál is bepróbálkozik az összes, hogy mi van, ha nem utalnak időben. Kb olyan, mint a németeknél a szállodák, mindegyik bepróbálkozik, hogy leszedjen rólad egy kis extra pénzt, pl úgy számláznak, mintha nem fizetted volna be nekik a foglalót. Itthon az éttermeknél, szórakozóhelyeknél is előfordul, ha látják, hogy ittatok pár sört, hogy hozzácsapnak még öt kilot a számlához, hátha nem veszed észre. Sajnos ennyire egy retek világban élünk, ritka a korrekt üzletember, legtöbbje a saját anyját is eladná.
-
inf3rno
nagyúr
A bestmarkt közben törölte a rendelésem. Felhívtak, hogy nincs raktáron náluk az egér, meg hogy esetleg érdekel e másik. Gondolom elcseszték az árazást, legalábbis azóta is ugyanúgy ott van a webshopjukban 28k-s áron az eredeti [link], és amellett jelent meg új termékként 23k-ért ugyanaz fél napra, amíg nem vették észre a hibát. Gondolom miután látták, hogy rendeltem, azután vették észre, és gyorsan törölték. Szóval annyira nem ért váratlanul a dolog, csak zavar, hogy kamuznak. Lehet, hogy bepróbálkozom alzával, bár nem ajánlott cég.
-
törölt tag
A4team , hardverker , bestmarkt üzletek mind azt csinálják, hogy alacsony árat írnak, viszont általában sosem teljesül a rendelés, vagy megemelik az árat utána, ha rendelsz. Stay away.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Van egy egyértelműen csaló weboldal (webshop), ami nyilvánvaló a visszajelzésekből, és a guglival fordított szövegekről. Mit lehet tenni a bezárása érdekében?
Erről lenne szó. -
TIT
veterán
Azért a hardverkerről tudnék mesélni,használt poros vga ami 2 óra után bekrepált,vga cserénél a difit nem fizetik ki,mondván ellenkező esetben ők buknának.
razer egér 2 hónapig gariztatnak. -
inf3rno
nagyúr
Nem olcsóbb most sehol: [link] Sajnos nem túl kiforrott még ez az egér, néhány embernél elszállt a vezeték nélküli kapcsolat firmware update-nél, és mivel kábeles nincsen vele, ezért esélytelen onnantól újraéleszteni. A másik, hogy nem vagyok biztos benne, hogy G400 után a fogása jó lesz, mert ilyen kis vályúk vannak a gombokon, ami egy másik egéren már nem jött be. Szóval fontos lenne, hogy ne problémázzanak, ha esetleg elállok a vásárlástól.
Pont az ilyesmik aggasztanak, hogy behazudnak valamit és úszott a lóvé, vagy hibás teljesítésnél nem cserélik 3 napon belül hanem garizni akarják, vagy nem elérhetőek (személyesen nem fogok ezért oda utazni), és így tovább. Az ipontól én semmi szín alatt nem rendelek, nagyjából a fentiek jellemzőek rájuk is. Azt hiszem megvárom, amíg a bestmarkt(hardverker)-nél lejjebb megy az egér ára. Azoknál inkább csak olyan gond van mostanában, hogy nincs raktáron semmi, de 1-2 hét késés nekem nem szempont, és legalább tudom, hogy nem valami más által visszadobott szemetet próbálnak rám sózni, hanem friss árut hoznak a nagykertől. Nekem még az emag és a hervis jött be eddig, meg volt 1-2 kisebb bolt, amik sajna azóta már bezártak.
-
TIT
veterán
válasz
inf3rno #2202 üzenetére
Én is Karinthys vagyok,nem volt gond velük,néha süketek,nem értik a nevem+beszélgetnek stb.
1x gariztattam 8 nap után routert rögtön cserélték,havernak 2x nem...1 hétig bent volt.
Mondjuk havert múltkor a corsair egérrel megszivatták,mert visszadobták,mondván koszos és törött volt,pedig nem és akkor minek vették át?
Az a baj,hogy a többi se jobb,nyugodtan vedd meg az egeret,de ipon,pcx hátha olcsóbb,esetleg rufusz.
Nézd meg az árukeresőt+árgépet.
Annyi a gar amennyi rá van írva,ramra ott adnak csak 10 évet+vgára is 3-at,máshol kevesebbet.
Ha gond van írj a tulajnak. -
inf3rno
nagyúr
Aqua-val kapcsolatban mik a tapasztalatok mostanában? Nézegetem árukeresőt, de azt írják, hogy nagyon bunkók és trükköznek a garanciával. Sajnos pont náluk olcsó az egér, amit venni szeretnék, mindenhol máshol 5 pénzzel drágább. :S
-
törölt tag
Sziasztok. Discountstore.hu-ról van valami tapasztalatok? Mennyire megbízható?
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest