Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-IW
tag
válasz
Sztrapacska
üzenetére
Szia!
Már küldtem vissza videokártyát PCX-hez háztól-házig garanciával. Levélben értesítettek, hogy mikor jön a futár. Kb. három hét múlva kaptam egy másikat amelyben a visszaküldés idejéről tájékoztattak. -
Sztrapacska
csendes tag
válasz
lafaty80
üzenetére
Persze, írtam is már a garanciásnak (más kérdéseket ugyan még pár napja), szimplán gondoltam, itt esetleg hamarabb választ kaphatok

Alapból nem nagyon bízom az ilyen neten történő vásárlásban, és ahogy olvasgattam itt-ott, sem a pcx, sem más ilyen szaküzlet nem áll a helyzet magaslatán, ha garanciáról van szó, nyilván lehet, hogy szászor tökéletesen megy minden, de néha homok kerül a gépezetbe, ami kivetül komment formájában, szimplán kicsit tartok a dologtól, hogy rendben lesz-e a folyamat, első garanciás történet lenne
Nem úgy gondoltam én, hogy nem kapok róla hírt két hétig, akkor írom, hogy rögtön ide a fogyasztóvédelmet
utána olvasnék én, ha esetleg úgy kapnám vissza a ramot, vagy hivatkoznának arra, hogy "sérült", akkor mi a teendő.
Márpedig úgy lesz becsomagolva, hogy ha kilövik a futárt egy rakétavetővel, a ram akkor is ép lesz. -
lafaty80
addikt
válasz
Sztrapacska
üzenetére
Félre ne érts, az utolsó mondat kivételével ezt mind mekerdezheted a PCX-től is, esetleg az oldalukon megnézheted. Ha itt valakinek rossz tapasztalata van velük, akkor tuti rossz dolgokat fog neked válaszolni, ha még jó a kapcsolat, akkor még csupa jó dolgokat.
Szerintem mindenhol van szerviz átfutási idő, annyit biztos kell várnod 5—15 nap. Erre mindenhol törekedni kell, mármint hogy több ne legyen, de szokott sajnos.
De mint ahogy ez is törvénybe van foglalva és nem néztél utána, így a "Fogyasztó védelem" kifejezésnek sem gondolom... Ezzel élni mögöttes tudás nélkül eléggé kétélű tud lenni, ezért óva intelének a felesleges használatától.Ahogy olvasom a hsz-ed, eléggé negatívan áll hozzájuk

-
Sztrapacska
csendes tag
Nem találtam megfelelő topikot, szóval remélem, nem gond, ha itt tennék fel egy röpke kérdést. PCX-nek fogok visszajuttatni egy hibás ramot a napokban (tegnap töltöttem ki a hibajelentőt). Kapok majd visszajelzést, mikor jön érte a futár? Informálva leszek arról, hogy a ram épp még náluk van, vagy már elküldték a fejlesztőnek, satöbbi, vagy majd az elszállítás után vakon várjak arra, hogy egyik nap csöngessen ismét a futár? A problémát vele kapcsolatban pontosan leírtam, számlát is rakok majd mellé, mert elvileg úgy gyorsabb az egész.
Kb hány nap után lehet érdeklődni felőle? Olvasgattam most itt a topikban kis problémázásokról, ezért is aggódom kicsit
Valamint mikor érdemes felhozni a bűvös fogyasztóvédelem szót? Mert ha valóban van ereje, már a dobozra ráírom, hogy ha nincs itt két héten belül, megyek
-
Archttila
veterán
válasz
lafaty80
üzenetére
"a visszafizetési kötelezettség is rövidült 14 napra"
Igen errol tudomasom volt (nem ugy mint nekik)?

"számolgass, aztán hívd őket szerintem"
A telefonalgatason es hosszas email irogatason mar tul vagyok, egyszeruen mar nem latom tovabb ertelmet. (28 email)
Az altald is irt 14 napos hatarido December 19.-en lejart. Gondlom mar onmagaban csak a keses miatt is megtosznak oket.A TV-t egyebkent egy ponyvas teherautoval hoztak!
(nem futarceg) 
-
lafaty80
addikt
válasz
Archttila
üzenetére
Nem csak 14 napra növekedett az elállási jogunk, de a visszafizetési kötelezettség is rövidült 14 napra. Ahogy náluk is olvasható:
"Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is."Kiemeltem hogy mikortól 14 nap nekik
számolgass, aztán hívd őket szerintem 
-
Archttila
veterán
Igen az, es mar ezt sem veszem keszpenznek mert annyit varattak, hazudtak leraztak.
Idegileg egy pokol amit megjar ilyenkor az ember, mert nem lett volna gond ha kesobb utalnak megertem, unnepek vannak Black Friday anyamtyukja, de hogy nem reagalnak semmire... csak a sablon email uzenetek es a hangposta mar tobb mint 1 honapja... -
Archttila
veterán
Idokozben irtam a vezetoseg fele egy levelet, amire az iment jott a valasz:
Tisztelt Ügyfelünk!
Köszönjük megkeresését!
A mai napon a pénzügyi osztályunk által megkezdett visszautalási tranzakció engedélyezve lett a vezetőség által. Így folyamatban van a pénz visszajuttatása. Szíves türelmét kérjük.
-
Archttila
veterán
válasz
South Velen
üzenetére
Nekem az Edigital mar December 5.-e ota ul a penzemen, ugyanis ekkor alltam el egy Samsung TV vasarlastol es mindezidaig csak annyi tortent, hogy December 15.-en elvittek a termeket. (jo sok telefonalas es nyomorekoskodas utan)
Emailekre nem reagalnak, telefont az ugyintezo akivel eddig beszeltem mar hetek ota nem veszi fel. Legutobb hetfon sikerult elerni oket amikor is igeretett tettek arra, hogy a heten utalnak. Termeszetesen ez sem tortent meg...
Meg valamikor 90's evekben kezdtem el szamitastechnikai alkatreszeket vasarolni, de ilyen hozzaallast meg soha semmilyen formaban (foleg ekkora cegtol) nem tapasztaltam. -
paatrick
őstag
Kerüljétek el az Elektro-Hardver Mánia nevű oldalt. Ne csapjon be titeket, hogy itt pár ezressel olcsóbb valami.
- 2014. dec. 13-án rendeltem egy külső winchestert.
- másnap meg is jött az e-mail hogy "várható kiszállítás: 2014 December 17."
- vártam én, de csak nem jött, se csomag se e-mail
- 2014. dec. 20-án kaptam egy e-mailt: "Az Ön megrendelését karácsonyig nem tudjuk kiszállítani, a termék rendelés alatt áll, de csak a karácsony utáni napokban tudjuk kiküldeni."
- Kiírták az oldalukra hogy "Ügyfélszolgálatunk 2015 Január 5-én elérhető! E-mail-re válaszolunk!" írtam is nekik, hogy a héten feladják-e vagy mi van
- 2 nap telt el. Semmi válasz. Most írtam nekik hogy töröljék.Szerencsére nem előre fizettem. Egyébként fent volt az árukereső.hu-n is de így karácsony után 4db 1 csillagos üzenet jött rájuk, hogy "mi a f van", és most már nincs is fent a bolt ott.
-
Haggyátok már. Még múlthét kedden a Mall nál szívtam vagy háromnegyedórát mert a Váci úti átvevőponton megadta magát a számítógépes rendszerük. Úgy televolt emberrel a bolt, hogymajd mozdulni sem lehetett... Ezt a fekete péntekes dolgot sem kéne szerintem nálunk erőltetni, mert átverés átverés hátán volt az egész...
-
Én most picit pont a Magicompal jártam meg. De még nem tudni mi lesz a végkifejlett.
Múlt héten azaz 23.-án vettem egy vinyót náluk, ami még aznap beadta a kulcsot. Szerdán telefonálok mit lehetne tenni. Hát majd ma 29.-én hétfőn vigyem be a vinyót mert már nincs szervíz és csak hétfőn lesz. Reggel mehetek és gyorsban megoldják. Hát ma olyan 10 körülre mentem oda, a srác már tudta is miről van szó hisz telefonon lelett egyeztetve hogy reggel megyek és csere. Na erre mondja, hogy sajnos a szervizes még nem ért be. Így majd hívnak telón, de ma délután 4 től nem előbb. Na ebből bőven holnap lesz mondom vagy jövőhét... Kíváncsi vagyok. Régebben gariztattam velük tápot, meg vásároltam már ott, amúgy kedvesek normálisak sztem. Majd megírom az updatet ha hívnak... -
TIT
veterán
válasz
lafaty80
üzenetére
Mi kell?
Ha emilbe nem mondható le akkor,hogy telefonon?Azon se lehet mert "csomagolunk",miért csomagolnak,megszünnek?
Mit csomagolnak ha nincs már készlet se?Iq betyárok gyülekezete,max.iskolai végzettségük 4.általános.
Összes webshopot bezáratnám,arra nincs pénzük,hogy minimális készlet legyen! -
lafaty80
addikt
Csatlakozom az év egyik legsikeresebb webshop-jával:
http://www.jatek-webaruhaz.hu/Leadott rendelés után email-ben nem lehet érdeklődni, majd 3 nap után éjjel dobnak egy email-t, hogy a 8 tételből 7 nincs, a maradékot kérem-e +szállítási díjjal.(Természeten az igazoló email-ben benne van hogy Ők majd keresnek, ha gond lenne valamivel)
Telefonon alig lehet elérni őket, számonkérésre pedig frappáns válaszokat tudnak adni (nem szó szerinti):
- "Miért nem szóltak, vagy figyelmeztettek, hogy a készleten már alig van valamiből vagy nincs?" Mert csomagoltunk...
- "Miért látom még mindig készleten azokat a termékeket amik nincsenek?" Mert még nem frissítettük az adatbázist, majd januárban...
- "És nem fogja zavarni Önöket hogy mások is így járnak?" Nem érünk rá, csomagolunk...
- "Az sem zavarja Önöket, hogy 3-4 napot elcs@sztek az életünkből, mert azt hittük hogy minden rendben?" De hát csomagoltunk, akkor most kérik azt az egyet?
- "Miért nem szóltak hogy valami nincs rendben?" Miért nem szólt maga ide telefonon? Csomagoltunk
- "Akkor majd email-ben lemondom." De nem olvasunk email-t. "Tudom, mert írtam a rendelésemmel kapcsolatban..." Csomagoltunk, de email-ben nem tudja lemondani. "De igen, mert küldtek 2 linket is a levelelükben. Vagy azt sem ismerik?" Ööööö....akkor kell, mert csomagolunk.Szóval kellemes Karácsonyt adtak, megint lásztminutos vásárlás lett belőle....
NEM AJÁNLOM ŐKET!!!
-
McAdam6
aktív tag
"Köszönet" a Rockdiszkont-nak, hogy a dec. 1x-én webshopjukban leadott megrendelést ezidáig nem sikerült teljesíteni, holott a cikkek "készleten van"-nak, de még egy nyavalyás emailt sem küldtek, hogy ne várjak...

-
TBMC
addikt
tudnatok segiteni, kinek tudnek irni felhasznalo tiltassal vagy egyeb szankcio alkalmazasaval kapcsolatosan?
a mai napon vedoom666 kollega sikeresen megszivatott.
egy 6.000ftos hutopadot vett volna at tollem az europarkban, en 4. keruleti vagyok. a nagy dugoban f@szan atburcsaztam, idot es uzemanyagot nem kimelve. utkozben 2x beszeltunk is telefonon, szoltam neki mikor mar vilagos volt, hogy 15-20p mulva odaerek (hala a nagy dugonak a draga belvarosunkban). ezt kovetoen megbeszeltuk, hogy a benti parkoloban talalkozunk a felvononal. amint ott voltam hivtam, nem volt elerheto.. 20percet toltottem ott, ez alatt osszesen 17x hivtam. + 2db smst kuldtem. tovabbra sem volt kapcsolhato...azota sem tudtam felvenni vele a kapcsolatot, hogy megkoszonjem, hogy sikerult az unnepek alkalmaval igy kicseszni a masikkal...+ tobbletkolseget csinalni egy szaros 6000ftos padert. amit nagy nehezen kialkudozott, hogy elvigyem neki a varos masik vegere...
kerlek titeket "honoraljatok" ezt megfelelo buntetessel.
(uzeneteket s minden egyebet(levelezeseinket, smst..) tudok kuldeni privatban)
koszonom!

-
neko18
senior tag
Én egy fekete pontot küldenék a Compkernek!
Megrendeltem 4 db házventilátort és 2 memória hűtőt Pick pakk pontos átvétellel. Furcsálltam, hogy nem engedett helyszínt választani, de úgy voltam, hogy akkor majd a lakóhelyemhez lévő legközelebbit fogják választani, így megrendeltem. Szépen ment a rendelés...Beszerezve...Na örültem is mert akkor még ma át is tudom venni. Hívtak telefonon, de mire felvettem letették és egy üzenetet küldtek, hogy mivel nem reagáltam a "többszörös" hívásukra ezért a rendelésemet törölték és ha igényt tartok rá akkor ezt jelezzem az ügyfélszolgálatukon. Próbáltam hívni őket 3x más-más időpontban, de csak a robothang és a zene, majd a végén hogy az összes munkatársunk foglalt.
Hazaértem, így rögtön online munkatárshoz fordultam, aki hamar válaszolt is. Mondta hogy valami hiba lehetett, hogy úgy engedte a szerver megrendelni a csomagot, hogy nem választottam helyszínt...Itt jelzem nem volt semmi legördülő sáv, vagy ilyesmi pedig többször is átnéztem. Újra akartam rendelni, mert gondoltam ha már be volt szerezve akkor legalább holnap vagy talán hétfőn átvehetem a csomagot.
Jött a következő pofon! A megrendelt ventit hamar le is vették a honlapról és elvileg nem is volt készleten!!!! Persze válasszak mást, de nem találtam árban és igényeimnek megfelelőt. A termék adatlapok sokszor hibások, a képen nem az van aminek kéne lennie, ezért én itt fel is adtam a dolgot. Az online munkatárs is hamar lerázott, mert ki kell szolgálnia a többi vevőt is...Hát köszönöm engem többet nem kell kiszolgálni erről a helyről! Soha többet! Aki teheti az kerülje a boltot, főleg ilyenkor ünnepek környékén...Még talán meg is úsztam a dolgot, hogy nem előre fizettem

-
guftabi96
addikt
Küldenék egy fekete pontot az ATX Computernek.
Még az egész nyáron kezdődött, amikor megrendeltünk jó pár alkatrészt, amiből pont össze lehetett állítani egy gépet, de ez több gépbe ment. Meg is kaptam a csomagot, nézem össze van rakva a gép. Kicsit felment bennem a pumpa, hogy na most szedhetem szét, meg azért szólhattak volna, de végül annyival nyugtáztam a dolgot, hogy jót akartak.
Utána nézem, hogy a ház kimaradt alkatrészeit, illetve az alaplap kimaradt tartozékait nem küldték el: Csomó csavar, gumis ssd rögzítők, szerelhető pcie hátlapok, kézzel meghúzható csavarok, sata kábel (még a hdd-t is, csak két csavarral rögzítették...).
Na akkor itt egy kicsit eldurrant az agyam, hogy mi az, hogy nem küldik el a ház összes tartozékát.
Írtam is egyből az e-mailt, hogy hát nekem ezekre szükségem van, illetve örülnék, ha meglenne a doboza a rendelt termékeknek. Kaptam is nem sokkal később a választ, hogy rendben, el tudjuk küldeni, 1700Ft lesz a futár. Na itt volt az a pont, amikor elgurult a gyógyszer... még képesek kifizettetni velem még egyszer a futárt, amikor ők akarták behúzni azokat a cuccokat....
Hát sajnos nem volt más választásom, mivel kellettek azok a cuccok, kifizettem a futárt...
Ez volt nyáron. És most térjünk át a jelenbe/közelmúltba.
Ebben a nyáron rendelt csomagban volt egy Asus R7 260X (amit, ha tehetitek messziről elkerültök). Már kb a kezdetek óta voltak vele gondok, de mivel (mint ahogy írtam) több gépbe mentek a rendelt cuccok így nem tudtam, hogy bajok vannak a vga-val. Majd most november elején mondja öcsém, hogy elég sokszor játékból való kilépés után fekete képernyő fogad, amin csak a reset segít. Mondtam neki, hogy hozza el nekem, kipróbáljuk az én gépemben is, és majd utána meglátjuk, hogy mi lesz. Így is történt, beraktam a gépembe, végigpróbáltam több drivert, és két oprendszert is, és nekem is csinálta, így hát kicsivel több, mint két héttel ezelőtt írtam a drágalátos ATX Computernek, hogy bajok vannak a kártyával, és kellene ezzel valamit csinálni, mert ez így rettentően idegesítő. Kaptam is viszonylag hamar a választ, hogy írjam le részletesen a problémát. Le is írtam, sőt le is videóztam. El is küldtem nekik. 2 napig nem válaszoltak, így írtam, hogy akkor mi lesz, és mellé küldtem még egy videót. Természetesen azóta sem kaptam választ. Múlt héten, amikor már egy hete nem válaszoltak, írtam nekik facebookon, mert hát oda nagyon gyakran tudnak írni, ahogy láttam, hátha ott majd válaszolnak. Meg is kaptam a választ, hogy nagyon sok beérkezett üzenetük van, Kis türelmet kérünk.. Hát a türelmem már két hétnél jár, azóta is semmi.Ez lenne a ''rövid'' történetem az ATX Computernek... már látom, hogy ez egy romantikus kapcsolat lesz...
Én most már kerülni fogom őket, az biztos. Óriási hiba volt náluk vásárolni. -
TommyNagz
senior tag
S4 topikból másolom ide is:
Sziasztok!
Egy negatív tapasztalatot osztanék meg veletek, még pedig a SuperPhone GSM üzlettel kapcsolatban. Vettem használtan egy S4-et, ám az akkuja nagyon gyengének bizonyult, így vásároltam egyet az említett üzletben, az Árkádban. Utángyártott akkura beszélt rá az értékesítő (Galilio márkájú), amelynek a kapacitása azonos a gyárival (2600 mAh) és állítólag kiváló minőségű. Normál használat mellett a telefon 8-10 órát bír ki, ami úgy gondolom még mindig nagyon kevés. Visszavenni nem voltak hajlandóak az akkumulátort a garancia ellenére, viszont azt ajánlották, hogy 6000 helyett 5000Ft-ért kapok egy gyári akkut. Meg is vettem, azonban amikor otthon összehasonlítottam a gyárival, egyértelműen kiderült számomra hogy hamisítványról van szó.. Láthatóan más a betűtípus a címkén, ragasztás nyomai látszanak ugyanott, ezen kívül az NFC sem működik. Ma megyek vissza hozzájuk, és megpróbálom visszakérni a pénzem, megírom, mit lépnek. A SuperPhone-t senkinek sem ajánlom, aljas, lehúzós banda. Mindenkit teljesen hülyének néznek. -
Schizoka
aktív tag
Sziasztok!
bestPLASA.hu-ról valami tapasztalat,megbízható?
-
gilfoyle
őstag
Nem feltétlenül feketelistás rossz bolt, csak béna és töketlen...
edigital...Mától van akciójuk, ami Cetelem hitelkártyára 15% kedvezményt ad a kijelölt termékekre.
Már az akció ideje alatt igényelt kártya igénylésekor az első vásárláskor is.Gondoltam nem hagyom bent azt a 15%-ot és igényelek kártyát. A gyorskölcsön pulthoz irányítottak, kis várakozás után sorrakerültem, mi kell a kártya igényléséhez?
- "Hááát... Nem tudom, tőlem még nem kértek ilyent, de adok telefonszámot, webcímet..."
- "Najó, köszi, hagyjuk. Olyanokat tudok én is keresni."
- "Dehát telefonálhatok én is..."
- "Köszi, hagyjuk!"Nem NASA kódokat kértem bazzeg, hanem egy olyan dolgot szerettem volna igényelni, amit évek óta a honlapjukon hirdetnek.
Hát ennyi. -
Protector
csendes tag
Én is vásároltam tőlük egy Motorola Moto G telefont. Nálam minden rendben ment, a megrendelt telefont már délután átvettem, azóta is flottul működik, igaz javításra nem volt szükség tehát nemtudom az esetlegesen hogy kezelik. Szóval nekem egyenlőre nincs vele rossz tapasztalatom. Ja és PartneroGSM ről van szó.
-
tlac
nagyúr
válasz
geckowize
üzenetére
az az össze-visszaérzékelés nem kizárt, hogy csak nálad jön elő
valamilyen földelési hiba lehet
egyébként meg ez a megfelelő topik -
geckowize
őstag
Sziasztok,
mit tudok csinálni, ha van egy Asus MeMo Pad FHD10 tabletem, ami garanciás, és már harmadszor van szervizben, mert nem voltak képesek megjavítani a hibákat és most harmadszor azt írták, hogy visszaküldik, úgy, ahogy van, mert nem sikerült reprodukálniuk a hibát?
Első alkalommal random kijelzőérintésekkel és fagyásokkal, valamint töltőkábel gonddal vittem be, kicserélték a kijelzőt és az alaplapot, el is tűnt a kijelzőérintés probléma, viszont a háttérvilágítás bevilágított egy részen... Fagyás, töltőkábel hiba maradt.
Másodszorra kicserélték a kijelzőt és a power buttont (?), megszűnt a bevilágítás végre, azonban megint lett random kijelzőérintés, de most nagyon durván, fel is vettem videóra, tehát van bizonyítékom róla... Fagyás is sűrűbben van, töltőkábel probléma nem volt, ehelyett amikor 100%-ra feltöltődik, kikapcsol a tablet...
Harmadszorra úgy vittem be, hogy cseréljék ki az egészet, vagy ha ez nem lehetséges, akkor a kijelzőt, a töltőkábelt és a power buttont. Erre a szerviz ezt írta:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Az Ön HUB14A0550 esetazonosító számú készülékének bevizsgálása a mai napon lezárult. Sajnos a jelzett hibát szervizünk nem találta, így készülékét visszaküldjük.
Amennyiben a készülékét futárral szállíttatta be, úgy azt a következő munkanapon futár is fogja visszaszállítani Önnek. Csomagszáma:
Személyes bevitel esetén kérjük, fáradjon be szervizünkbe, hogy készülékét átvehesse."Mivel a szervizesekkel nem, hanem csak az ügyintéző hölgyekkel tudok beszélni, nem tudom mitévő legyek, mert hiába mutogatom nekik a videót, lövésük se lesz, mi van.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos nekem is be kell ide posztolnom. ITnonstop webáruház.
Teljesen jó áraik vannak, csak épp nem a gyorsaságról és a vevőközpontúságról híresek.
Egyedüli jó pont, hogy visszahívtak fél órán belül miután nem vették fel a telefont(de bár csak ne tették volna), mikor először kerestem őket.
Az igazi dátum az most mindegy. Szóval a lényeg: csütörtökön telefonon beszéltem velük, hogy rendelnék egy vásznat tőlük. Mondták semmi probléma, 2 munkanap alatt bejön nagykerből és szépen kiszállítják nekem MAX szerdára.
Na most szerdán már vártam az e-amilt, semmi nem jött. Közben emailre csesznek válaszolni. Telefonon hívtam őket. Mondom szerdára ígérték, mi lesz? Azt mondja, hát még nem adták fel, mondom és miért nem? Szerdára lett ígérve, azt mondja, nyugodjak meg, legkésőbb pénteken feladják. Mondom ez nagyszerű(szombaton munkanap, még ki is hozták volna), ehelyett pénteken felhívnak fél délben, hogy most volt ott a futár és nem viszi el, mert túl hosszú.
Mondom ez rohadt jó, de Én már mindent előre kifizettem, és ígéreteket is kaptam. A válasz: Ők nem tudnak mit tenni, nem állnak mással szerződésben. Mondom nekik, a Royal Sprint kiviszi akár a repteret is jópénzért, küldjék azzal. Mondják, hogy ők nem állnak velük szerződésben. Mondom, mint jó webshop, és mivel nem az Én hibámból nem történik meg a kiszállítás, akkor lehetnének szívesen és benyelni a futárköltséget és állják ők. Ők nem, ők visszautalják a pénzt.
Na most mivel már eléggé fenn volt a gyomrom, hogy pénteken délben hívnak, hogy nincs meg a futár, ezért mondtam nekik, hogy jó, ha ennyire nem hajlandóak, akkor majd Én állom a futárköltséget. És mivel már fizettem 990Ft-ot szállításra, ezért majd azt visszautalják és és helyben kifizetem a futárt.Szépen hétfőn meg is kaptam az emailt, kedden hív is a futár, hogy itt van(persze Én nem voltam otthon azon a héten, direkt leszerveztem egy héttel előbbre, mert akkor otthon voltam egész nap). Oké, elküldtem máshova. Átvették.
Hív megint egy futár, a sprinter, hogy csomagot hoz a nonstoptól. Na mondom mivan, valami ajándékot küldenek? Erre kiderült, hogy amit rendeltem mellé kábeleket, azt elküdlték még pluszba a sprinterrel 990ftért, holott direkt kértem, hogy egyben küldjék az egész cakpakkot. Ja és a futárnak nem kellett fizetni. Na akkor is megörültem,hogy mondom mégis csak bevállalták a költséget?
Erre ma este hív a futár, hogy probléma adódott, mert félreértés történt, és mégis csak kell fizetni.
Persze, ha a webshop lenne mínuszban nem fizettem volna ki így utólag, de mivel nem a futár tehet róla ezért neki kifizettem.
Szóval aki pénzt és időt akar megspórolni, az messze kerülje el őket... Nekem plusz egy hetem és 5 ezer forintomba került az ő szerencsétlenségük.Még egy mínusz pont az ATX computernek, mivel ő náluk is terveztem megrendelni, fel is hívtam, mondta küldik is. Nézem a weboldalon GLS a futár. Felhívtam őket, hogy a gls kiviszi-e? Mondja, hogy jah nem bocsánat, az nem viszi ki, meg se rendeljem. Nagyszerű mondom akkor minek van a webshopba a termék, ha nem kiszállítható. A telefont ők még csak fel sem vették, kérésre és többszöri keresésre sem reagáltak.
Azért megkapták a 2014-es év webshop díját. Nem értem, hogy mire is? A vevők félretájékoztatására(ugyanis telefonba mondta, nyugodtan rendeljem meg), vagy, hogy csesznek a telefont felvenni?
2014-ben ez nem elfogadott!!! Érdekes szlovákiából rendeltem szerdán, csütörtökön odaadták a futárnak, pénteken délbe átvettem.
A magyarországiak meg nincsenek tisztában a saját szerződött partnerük képességeivel?
Mert szerintem nem az Én hibám, hogy nem viszi ki a futáruk. Akkor minek hitegettek? A minimum az lett volna,hogy sűrű elnézések közepette ők állják a többletfutár díjat!Szóval nagyot csalódtam!!!

-
Chrys_
addikt
Általánosságban:
Ebay-s eladóknak pl. fontos a jó online értékelés. Volt, amikor neutralt adtam, jött is a levél, arra meg ment a válaszom. Többet nem zaklattak
Örüljenek, hogy nem negatívot kaptak.
Ezt ugye mindenki látja, és ha esik le a százalékos megbízhatóságuk, akkor kevesebb lesz az ügyfél. Nagyon nem mindegy. -
fLeSs
nagyúr
A Bestmarkt-ra rákeresve egy hsz sem található a topikban. Ennyire jó bolt vagy pedig...?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno
üzenetére
Tévedtem az MK discotech-el kapcsolatban, mégiscsak megbízható cég. Küldtek egy másikat a sérült borítású termék mellé. Egyáltalán nem erre számítottam az eddigi ügyfélszolgálatos tapasztalaim alapján... Külön plusz pont azért, hogy a gyűlölettől fröcsögő ügyfeleket is tudják kezelni...

-
Sanyig4
tag
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Megkapta a számlát, azzal tudta volna érvényesíteni a garanciát, de ő "nem akart ezzel szenvedni". Így utólag már érthető
-
inf3rno
nagyúr
A probléma, hogy szombaton kellene valamit ajándékba adnom, és 1 nap alatt nemigen szokták kiszállítani. Sajnos ez a vidéki lét hátránya, hogyha valamit rendelsz, akkor az csak napok múlva ér ide, a helyi boltokban meg elég silány a választék, főleg ha speciálisabb dolgokról van szó. A kütyüben egyébként a fény a lényeg, amit kiad, szóval még így is többé-kevésbé elfogadható, bár nem vagyok boldog tőle. S
Közben váltottam emailt az MK discotech-el, és biztosítottak róla, hogy nem ez az üzletpolitikájuk, és holnap küldenek egy újat, a használtat meg tartsam meg. Hát meglátjuk. Mindenképp írok róla, hogy mi lett a történet vége.
Csatoltam a feltépett dobozt, és a tiszta karc kütyüt.
Ahogy nézem belül elpattant a műanyag, ami valszeg leejtéstől van, meg az egész felülete a műanyagnak tele van apróbb karcokkal. Egyébként működik, szórja a disco fényt ezerrel. Kár, hogy engem rocker-ként ez nem hoz lázba

Furcsállom, hogy senkinek nem tűnik, fel a raktárban, hogy valaki feltépte a dobozt. Pedig elég nyilvánvaló, csak rá kell nézni. Tipikusan akkor szakad így, ha valaki sokszor kinyitja, vagy hirtelen próbálja feltépni...
-
inf3rno
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Nekem is volt hasonló, beírtam, hogy nyilvánvaló átverés a dolog (30.000mAh-s mobil vésztöltőt árultak, ami jelenleg nem létezik a piacon), másnapra törölve lett a hozzászólásom. Jelenteni vaterán nem lehet az ilyeneket, szóval jobb nem használni azt a rendszert. Bár én már vásároltam ott jó pár korrekt eladótól...
A magyar online vásárlás szerintem orosz rulett. Eddig nekem olyan 60-70% körüli a sikeressége, a maradéknál meg vagy sikerült visszaszereznem a pénzem vagy nem. Hosszú távon szerintem jobban megéri elmenni a boltba, és megvenni ott.
-
inf3rno
nagyúr
MK discotechnika : Vettem tőlük egy disco fényt, ami újonnan 13k, használtan 8k körül mozog. Volt pofájuk használtat küldeni. A csomagolása szakadt, a borítás tele van karcolásokkal. Kénytelen vagyok benyelni, mert ajándékba lesz, és ezt ők is tudják. Nem kicsit basztak fel! Leköpni való férgek, ne vásároljatok náluk!!!
Erősen hajlok abba az irányba, hogy ezentúl online csak amazontól rendelek bármit. A kiszállítás tovább tart, de árban nem sokkal több, és legalább biztos lehetek benne, hogy normális terméket kapok, vagy ha bármi garanciális ügyem van, azt megfelelően kezelik.
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Sanyig4
üzenetére
Én lelki szemeimmel azt látom, te egy rendes korrekt eladó vagy és nyilván nem csempésztél bele egy gyári csomagolásba egy törött egeret. Az ég világon semmit ne adjál vissza , jelentsen fel 3000 forint miatt, majd körbe fogják röhögni a rendőrségen meg a bíróságon is ahol eleve 6k a beadvány ellenértéke. Legalábbis ilyesmiről tudok.
Ezért nem üzletelek csak nagyon megbízható régi PH-s fórumtaggal és nagyon megnézem kinek mit adok el vagy kitől mit veszek, ezért preferálom csak a személyes átadás,átvételt. Abban nincs hiba.
El kellett volna neki küldeni az egeret a garipapírral együtt, mostanság nem kérnek ehhez magát a konkrét vevőt. Legyen meg a gar levél plussz számla és ennyi. Aztán zongorázza le a törött egerét a majom.
Az ilyen barbár tudatlan minősíthetetlen emberekre egy percet ne áldozz. Én is befizettem a sarcot. Eladtam egy KÍVÁLÓ állapotban lévő Samsung készüléket. Tönkretette, és kérte vissza az árát. Én jó indulatból elmentem érte és vissza adtam a pénzt. Meg kellett csináltatnom saját költségen és mínusszal eladni.
Soha többet.
Eszedbe ne jusson bármit is vissza adni, főleg ilyen egyértelmű kár okozásnál.
-
Zol77
aktív tag
válasz
Sanyig4
üzenetére
A neve alatt, van olyan , hogy "jelentem,mint vevőt" [link]
és itt egy topik , a "Jelentsd a csalókat" : [link]
A topik neve ne tévesszen meg,a vevőd nem feltétlen csaló , abba a topikba problémás ügyeket is szoktak írni,nem csak kimondottan csalókat ,aztán majd mondanak rá valamit,hogy hogyan tovább.
-
Sanyig4
tag
Engedjétek meg, hogy leírjam a tapasztalataimat egy adásvétellel kapcsolatban.
renicske felhasználó vásárolt tőlem egy Trust egeret (bontatlan csomagolás, eredeti számlája amivel vásároltam, még fél év garanciával). Megkérdeztem, hogy szeretné-e, hogy kibontsam és kipróbáljam mielőtt postára adom, de határozottan kérte, hogy bontatlanul küldjem. Miután megkapta a csomagot, jelezte, hogy nem kapcsol be, ez egér nem működik. Próbáltam segíteni neki elintézni a garanciális cserét (hivatalos forgalmazó csak annyit kért küldje vissza számlamásolattal és cserélik), de ő elutasította, mondván: "Én már nem akarok vele szenvedni. Szeretném ha visszavennéd és te tudod érvényesíteni a garit." Rendben, kértem küldje vissza. A csomag feladása elhúzódott, közben én sem voltam itthon, de végül 34 nap után megérkezett a csomag. Gondos csomagolás, gyári dobozban stb. Az ügyben itt jön a csavar, az egér törött! Képek
Nem tudom még hogyan fog végződni az ügy. A vevő természetesen az szeretné ha visszatéríteném neki a vételárat, de így törötten már nem vihetem vissza garanciás cserére....Mit lehet ilyenkor tenni?
-
TIT
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Amelyik cég a vaterán hírdet vagy máshol elég gagyi.
Van elég webshop,ha nekik nem kell a vevő akkor hagyjad. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Felhívtam a kapcsolattartó telefonszámot, persze nem az vette fel aki meg van adva. Rákérdeztem miért törölnek, és egy minősíthetetlen hangvételű "válasz" érkezett.
Interneten meg telefonon keresztül hatalmas arca van ezeknek az embereknek.
Mindenki vigyázzon.
-
HartgeH3-2.8
addikt
Sziasztok!
Igazából nem is feketepont csak egy érdekes tapasztalat.
A szobámat teszem kicsit rendbe és szerettem volna a már majdnem kész szobába rendelni egy fali tv konzolt. Eddig még semmi gond nem lett volna. Nézelődtem a neten, és találtam egy digitalelektro nevű céget akik a vaterán is hirdetnek. A veterán elég kedvező áron árulják ezeket a konzolokat ezért írtam nekik.
Érdeklődtem szép kényelmesen a termékről, típus, alap dolgok.
Fogták magukat és kitörölték a kérdésemet több alkalommal is a termék adatlapjához írt hozzászólásomat.
Írtam a vaterának, hogy ez milyen eljárás, hogy a "szemét" vevő kérdezni mer, az eladó meg törli. Nem tudtak segíteni ellenőrizték valóban törölve lett az okát nem értik, nem tudják. Innentől a kezük kötve.
Tanács: Kérdezzem meg az eladó céget miért törlik a vevők kérdéseit továbbá írjam oda érdekel a termék tehát kvázi meg akarom vásárolni. A kérdést feltettem szintén semmi válasz és megint törlés.
Írtam a cégnek, egy hölgy kapcsolattartónak gondoltam lesz annyira aranyos és rugalmas és elmagyarázza ezekre miért is van szükség. Semmi válasz.Nem nagy dolog, de ha valaki eladó és árulja a termékét gondolom válaszol a vevőnek, hisz az a célja hogy eladjon. Bele se merek gondolni egy garanciáztatásnál mi lenne a helyzet.
Értem én, hogy webáruház címszóval pénzt mosunk XV kerületben, de legalább akkor látszólag adjuk már el azokat a termékeket amiket hirdetünk. (Vaterán is). Szerintem.Ismétlem önmagam nem nagy horderejű dolog, de kicsit érdekes és sok minden leszűrhető belőle.
digitalelektro webáruház, csak óvatosan!
-
Biznisz Elek
senior tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Köszönöm tisztában vagyok a dolgokkal nem én kevertem itt...
Gari esetén:
3 napon belül nincs javítás hanem csak csere lehet.
3 nap után 15 napos törekvés van és javítás, csere, pénz vissza lehetőségek vannak ebben a sorrendben.Elállás esetén:
kb 1 hónapja 14 nap van rá és 14 napon belül vissza is kell kapnod a pénzt.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
Én máshogy emlékszem, de már nincs kedvem előkeresni a hatályos jogszabályok közül. Mindegy, van x nap, amíg a hibás terméket azonnal cserélniük kell másikra, meg van x nap, amíg elállhatsz, és akkor egy hónapon belül vissza kell kapnod a pénzed, viszont akkor a visszaszállításról neked kell gondoskodnod. Az ideiglenes csere, bevizsgálás, javítás, stb... az garanciánál van, ha viszont egy termék már a vásárláskor eleve hibás volt (vagy nagyon hamar meghibásodott), akkor muszáj nekik azonnal kicserélni, szóval nem a garanciális szabályok vonatkoznak rá... Na legalábbis még 2012-ben így volt, de már akkor sem érdekelték ezek a törvények az IPONt és a fogyasztóvédelmet sem... Ha nagyon érdekel a jog, akkor szívesen előkeresem a levelezésmből, hogy melyik törvényekről meg hányas paragrafusokról van szó... (Btw. a napok és szabályok, amiket előbb írtam speciálisan netes vásárlásra vonatkoztak, nem személyesre...)
-
TIT
veterán
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
Pedig lehetne mert nem nagy a különbség.
-
TIT
veterán
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
Ha 14 napon belül elállhat akkor van.
-
TIT
veterán
Cserét adhatnak csak nem adnak.
Lord meg elmehet a sunyiba.Vettem egy 4770-et 2009-ben és csak 1 évet kaptam 3 helyett,megkérdeztem email-ben mi az oka...persze,hogy nem válaszoltak.
Meg is szüntek...így jár aki velem kiszúr. -
inf3rno
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Elméletileg most úgy van, hogy online vásárlásnál 8 napon belül ha jelzed, hogy szar a cucc, cserét szeretnél, akkor azonnal cserélniük kell, nem halogathatják bevizsgálás címén. A gyakorlatban hiába ez a törvény, a fogyasztóvédelem nem foglalkozik a kérdéssel 1-2 esettől eltekintve, gondolom, amikor valaki bemegy hozzájuk, és veri az asztalt. A gari viszont már tényleg úgy megy, hogy bevizsgálhatják, aztán adhatnak cserekészüléket, stb... Az elállásnál meg 30 napon belül vissza kell kapnod a pénzed. Na legalábbis még tavaly ilyenek voltak a törvények, de nem hiszem, hogy változott volna azóta.
Én még a Lord-nál szerettem vásárolni. Azzal a céggel teljesen meg voltam elégedve, de egy idő után elszálltak az áraik, és most nézem, hogy már egyáltalán nem is léteznek. :-(
-
inf3rno
nagyúr
Az embernek sokszor az a benyomása ezekkel a boltokkal, hogy tudják, hogy hibás, de csak azért is direkt kiszállítják, hátha nem lesz reklamáció, és valaki benyeli...
Az aqua-val az a baj, hogy nincs olyan, amit szeretnék Yoobao-t vettem volna. Ahogy nézem hasonló áron van genius aqua-nál, ami biztosan jó, de csak 8000mAh, illetve van olcsóbban prestigio, amiről viszont egy árva tesztet vagy user review-t se lehet találni a neten, úgyhogy nem szívesen venném meg.
-
TIT
veterán
Borzalmas az edigital,hibás hdd pár napos és azt mondták,hogy jó.
Elvittem a szervízükbe a srác le se írta mi van benne és amikor szóltam,mint a hisztis kisgyerek kirángatott mindent(ha eddig ment már nem fog).A vezető is tojt rá,mondván ha bevizsgáltatjuk(nem javasolja)mert mi fizetünk..mondom mire fel ha rossz.
Mondom ha jó tegyen fel egy oprendszert,persze,hogy nem tudott mert rossz volt,de ezt is cak azért mert bevittük a gépet 1 hét balhé után.
Vegyél az aquába sokkal jobbak.Beviszed a dohányba és lehet,hogy rögtön cserélik. -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
Nekem összességében pozitív tapasztalatom van.
Többször szervizeltettem náluk műszaki cikket. Egyik alkalommal papírok nélkül is elintézték (az egyik srác akkor nyomtatta ki a papírjaim, hogy oda tudjam adni a garanciát intéző kollegájának).
Egy alsó kategóriás tablet vásárlásánál is készségesen álltak a hibás termék 3. szervizelése utáni levásárlás ügyintézésében (itt egyébként a budapesti szerviz pixelhibás készüléket küldött cserekészüléknek, kárpótlásképp kaptam 1 fülhallgatót a köv., felső kategóriás tablet vásárlasakor).
Vettem már tőlük pixelhibás monitort, szó nélkül cserélték.Szóval a termékekkel már megszívtam párszor, de legalább az ügyfélszolgálat megfelelő.

-
inf3rno
nagyúr
Vennék egy vésztöltőt az edigital-tól. Mi a véleményetek a boltról? Azt olvasom, hogy garis problémáik vannak, de ezek már több éves vélemények... Van egyáltalán magyar bolt, akiktől érdemes neten vásárolni? Rendeljek inkább amazon-ról?
-
inf3rno
nagyúr
IPON, még tavaly történt, vettem kb 60k-ért egy DELL monitort náluk, amit eleve hibásan hoztak ki. Utána 1 hónap huza-vona, hogy majd adnak egy másikat, aztán a végén visszakértem a pénzemet. A fogyasztóvédelem kb körberöhögött, pedig a bolt 2 jogszabályt is megsértett. Elment a kedvem egy darabig a netes vásárlástól...

-
iwu
addikt
Hardverker - egyértelműen...1 hónapja ülnek egy garanciális hdd-men, csak a Gizike veszi fel a telefont, és azt mondja, ő nem tehet a szerbizesek dolgairól, viszont illetékest nem kapcsolnak...
-
MongolZ
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Közben megoldódott a dolog. Kicsit felkaptam a vizet, erre felhívott a vevőszolgálat vezetője, aki abszolút korrekt hozzáállással elintézte.
Részemről egy feketepont az ügyfélszolgálatosoknak, de végeredményképpen egy pirospont a korrekt hozzáállásért és a vevőszolgálat vezetőjének. -
MongolZ
addikt
Én hatalmas meglepetésemre az Extreme Digitallal szívok. Hiányosan kaptam egy kenyérsütőt, több alkatrész hiányzik belőle, így használhatatlan. Levelet írni nekik nem lehet, a honlapjukon jeleztem a problémámat, amire jött egy automatikus választ. Telefonon érdeklődve mellébeszélnek, tagadnak, nem adnak tájékoztatást, a beszállítóra fogják - ami engem nem hat meg, de lassan letelik a 8 munkanap, így nemsokára elvesztem az elállási jogomat. Holnap a fogyasztóvédelemhez fogok fordulni. Komolytalan cég. Több fórumot olvasgatva nem vagyok egyedül.
-
S e t h
nagyúr
Köszönöm a válaszaitokat, akkor várok.

-
lafaty80
addikt
válasz
S e t h
üzenetére
Etikusság kérdése akkor is felmerülhetne, ha mondjuk te rendelsz valamit x áron (vasárnap este esetedben) majd hétfő reggel fele annyiba kerülne, de te a vasárnapi áron vehetnéd át... akkor te mit csinálnál?
Annyiban értek veled egyet, hogy egy online shop csak olyan terméket tegyen ki az oldalára, amit lehet is kapni.
Persze más kérdés, ha van készleten valamiből és közben érkezik új szállítmány olcsóbb/drágább áron...
A kérdésedre válaszolva akkor normális a cég, ha jelzi neked valamilyen formában, hogy a rendelésedkor nem volt készleten és az érkezett termék drágább lett. Akarod-e így is terméket vagy nem?
-
S e t h
nagyúr
Egy hete nézegetek egy terméket, amit szeretnék megvásárolni.Ki is néztem az üzletet, nincs raktáron, rendelésre hozzák.
Online rendelés leadva, azonnal vissza is igazolja a gép(vasárnap este volt), másnap reggel jön az email, hogy nincs raktáron, de beszerzik, majd értesítenek ha megjön.
Este felnéztem az oldalra és látom, hogy már nem annyi van kiírva árnak, amennyiért én néztem, hanem emeltek rajta.
Utána megnéztem az első emailt amit küldtek, abban leírták a termék korábbi árát, szállítási költséget, majd alatta a kisbetűs részben, hogy ez nem minősül ajánlat tételnek, sem szerződésnek, mert az árak külső körülmények miatt változhatnak és ebben az esetben elállhatok a vásárlástól.
Még így is jó vételnek számítana tőlük a termék, a kérdésem arra irányulna, hogy ez mennyire bevett szokás az online vásárlások esetében, mert én még ilyennel nem szembesültem, amióta vásárolgatok a neten.
Persze azzal is tisztában vagyok, hogy ha régóta nincs náluk a termék azóta változhattak az árak és ők ezt ezért nem tudják így rendesen feltüntetni az oldalukon, mivel a legutolsó ár van fent, amikor még volt náluk és értékesítették.
Hogy most ez etikus-e vagy nem, ez itt a kérdés.
Az üzlet nevét ezért nem is írnám le, mivel nem vagyok tisztában azzal, hogy ez nem általános jelenség-e. -
otps
aktív tag
válasz
Biznisz Elek
üzenetére
Ide akartam írni (
http://prohardver.hu/tema/keresek_egy_topicot_de_nem_talalom/hsz_950-950.html
-
otps
aktív tag
PCX.hu:
Azt valaki elmesélhetné, hogy csinálták, hogy amikor SSD-t vettem, direkt körülnéztem pár EU-s országban (virtuálisan: Anglia, Németország, Szlovákia), ahol ugye az ÁFA mind kevesebb, mint 27% és mégis a PCX-nél volt a legolcsóbb ugyanaz az SSD?
-
djlear
csendes tag
Helló mindenkinek.
Évek óta vásárlok a Console Cornerben, de most kicsit átverve érzem magam.
Húsvét előtt akcióztak egyet, gondoltam rendelek tőlük. Három termék, három kapufa. Sorolom:
Fifa 13 Psvita. Német nyelv, német doboz, sehol egy angol betű. A webshopban erről szó sem volt. Csak angolul tudok...
Tearaway Psvita: csak a doboz volt hosszában kettétörve...
Dragon's dogma Dark Arisen Xbox360: PROMÓS, agyonkarcolt, de legalább működő darab...Nem anyázva, de ingerült hangnemben jeleztem nekik, mire csak a magyarázkodás. A Fifát nem nézték, milyen nyelvű, mert annyi van nekik. Ehem. Kár, hogy a webshop szerint az utolsók egyikét küldték ki nekem, mert azóta sem kapható. A Tearaway dobozát biztos én törtem el. Ja, unalmamban szoktam ilyesmit csinálni. Játéékok dobozait rongálom, frizbizek a Vita-val, megverem asszonyt, stb. És náluk bevett szokás, hogy PROMÓS játékokat árulnak. Csak éppen 1500-tel volt olcsóbb mint a bontatlan, nem promós. Ha a webshopban feltüntetik, hogy nem teljes értékű, értsd: megunás esetén eladható a gém, meg se rendelem. Ja és nem tetszett nekik a hangnemem... Kérdem én: ki lett volna higgadt abban az esetben, ha három rendelt cuccból három hulladék? Azóta is nekik áll feljebb, holott dolgoztam kereskedelemben, és ilyen esetben nekem az lett volna a dolgom, hogy megkérem a panaszos ügyfelet, hogy forduljon meg, tolja le a nadrágját, és... Szóval mindenképpen oldjam meg a problémáját, lehetőleg úgy, hogy legközelebb is hozzánk jöjjön vásárolni. Tehát csak óvatosan.
-
PcNetKalmar
tag
Üdvözlet ForumTársak!
Szeretném utólendülettel búcsuztatni a már kitiltott F1 Laptop, felhasználót!
2014.04.15.-e kedden keresett a dc7700 sff gépeim 1ikére, amit másnap tuttira lebeszéltünk péntekre, de "előtte való nap még beszélünk" szöveggel búcsúztunk!
Szumma szummárum, de hiába csörögtem, utána nem vette fel, én meg 2 napon keresztül hoztam vissza a pc-t és a még megbeszélt Lenovo, adaptereket! (Kb 100e), majd nagy nehezen Péntek este egy másik telefonról csörögtem rá, s lássunk csodát, felvette!
Kérdeztem mi lelte a telefonját, mire ő:
Nem a telefonnal van a baj, hanem ő nem szereti ha hívogatják!
Kissé gerinctelen, üzletelésre alkalmas, és valószínűleg nem véletlenül lett kitiltva!
A +3620/2651940-es számon üzemel, persze csak ha felveszi
Csak fenntartásokkal javaslom kezelni a tagot!
-
HartgeH3-2.8
addikt
Ezért fogok mostantól mindenből tartalék alkatrészt tárolni
és addig nyúzom őket akár hatósággal együtt amíg el nem érem a célom. Nyugodt leszek hisz lesz itthon csere alkatrészem amivel tökéletesen tudom használni a gépem. Reméljük ilyenre nem kerül azért sor, de have fun! -
TIT
veterán
válasz
HartgeH3-2.8
üzenetére
Hát ja.
Azért aquánál ez a 2-3k lehúzás pofátlanság.
Én egy routert vittem vissza ránéztek rossz volt,cserélték rögtön.
Havert pár napig szivatták.Előtte állót nem. -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
frankdelgado
üzenetére
Vegyesek az érzéseim.
Egyszer gariztattam náluk egy VGA-t és elég sokáig húzták a dolgot (több hét), de cserekártyát is adtak amivel tudtam használni a gépemet. Végül a várakozást és az akkor még hivatalos 15 napot bőven túlhaladva (egy gamernek 30 nap örökkévalóság) Szerk: a fogyasztóvédelmi hatóságit említve végül vissza adták a pénzt amit nem náluk vásároltam le
Hiába a kigyúrt "pénztáros" a púlt mögött muszáj volt bepróbálni írásban és személyesen is a hatóságot mert az életben nem intéztem volna el. De annyiban korrekt volt a dolog, azt hiszem vissza is hívtak és kérték fáradjak be rendezzük a problémát.Tehát fene tudja, lehet épp ahogy esik.

Összességében menni kell az orrukra és intézik, hangnem aránylag rendben volt. Pesti vagyok Őrsről pikk pakk ott voltam metroval bármikor ha kellett, tehát ennyiből könnyű volt.
Aqua computert sokan szeretik (szerintem sem rossz) de nagyon maceráznak a matricára hogy meglegyen és ha megnézik a cuccot és jó akkor neked kell fizetni a 2-3k bevizsgálási díjat és még vissza is kapod a rossz cuccot ami szerintük jó. (nem konkrét példa csak olvastam mennyit kérnek és mi a menetrend).
Szóval bármelyikhez mész, mindig lehetnek gondok egyedi esetek. Ami érdekes, hogy PCX-ről RENGETEG panaszt olvasok, pedig korábban ők jók voltak emlékeim szerint. Több ismerősöm is rendelt elhozta és minden tökéletes volt.
Most meg.....
Aqua + Hardver aránylag rendben még az ellenpélda ellenére is
Szóljatok ha ismertek korrekt boltost, mert jó az ha van. Lassan tényleg az lesz hogy itt Gianni-nál vesz mindenki mindent.
Aqua nagy hatalom lett, de talán járható út. Magas lovon ülnek, de hova menjen máshova az ember Budapesten. -
TIT
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
Hát igen,havernak kicserélték a vga-t 1 nap alatt+a proci hűtőt is visszavették,úgy hogy el volt ferdülve(szaki beszerelésnél elszúrta)azért van pozitív is.
Pcx-nél azért jobbak,náluk igaz az olcsó húsnak..... -
TIT
veterán
Van gond velük,az egerem 2 hónapig volt gariba,ez nem normális.
Haver logitech hangfala ott rohadt több napig,a szervízes rá se nézett,pedig megígérte.
A hangfal azóta is pattog,szerintük ez normális.Akkor használják ők.Itt többen panaszkodnak rájuk sajna.
Vásárolhattál volna,csak nem számították be.Jobb ha eladod magad,többet is kapsz érte. -
frankdelgado
őstag
Örülök, hogy nektek nem volt problémátok. Lehet, nem lennék ilyen negatív, ha legalább a vásárlásig eljutottam volna.

-
XaraX
addikt
válasz
frankdelgado
üzenetére
Nekem homlokegyenest más tapasztalatom van velük, vásárlásnál minden esetben kedvesek, segítőkészek voltak, garis esetekben egy kivétellel azonnal cserét kaptam.
Az egy egy monitor volt, nem minden esetben produkálható hibával, de az is rövid idő alatt rendezve lett, ráadásul a papírjai sem voltak meg.
Ha tehetem, vagyis a az általam vásárolni kívánt termék megtalálható náluk, ott vásárolok. -
TIT
veterán
A szervizes mindig elfoglalt,csak az a baj,hogy nem azzal amivel kéne.Sose ér rá semmire,csak akkor ne ígérgetne.
Mind1,hogy webshopba vásárolsz vagy nem,a garin nem változtat. -
frankdelgado
őstag
Üdv.
HARDvERKER-es tapasztalat röviden. Új VGA kártyát akartam venni náluk, rájukírtam, hogy a régit beszámítják-e, erre válasz:igen, tesztelik aztán ha rendben van x összegben beszámítják. Vidékről mentem fel Pestre ügyet intézni, ez pont kapóra jött. Telefonon megbeszéltük, hogy reggel otthagyom a kártyát, délután visszamegyek, addig tesztelik és viszem az új kártyát. Hát nem ez lett odamentem, az ügyintéző azt se tudta mi van -pedig 2 különböző emberrel is beszéltem ez ügyben korábban. A szervizes kolléga nagyon elfoglalt közölték, mondom mindegy otthagyom a kártyát, elintézem a dolgaimat , azt jövök. "Azt jöttem" de az ügyintézőnek fingja sem volt semmiről, átküldött a szervízbe, ahol a szervizes nagy nehezen elővarázsolta a kártyámat azzal, hogy nem foiglalkozott vele, nem gondolta, hogy még ma kell....., meg gépeket kell összeraknia...meg hasonlókat motyogott, de látszott rajta, hogy le se xarja. Igazábol semmilyen ötlete nem volt, h mi lesz. Azt sem kérdezte, hogy elviszem-e amit rendeltem. A két makimajom motyogásából nekem az jött le, hogy nekik nem bolt egy videokártya eladása, ők "nagyban" utaznak. A flegma, nemtörődöm-belexarok, sokadolgomnezavarjáapitiánerdolgaiddal viselkedésüket látva - a legnagyobb örömükre - sarkon fodultam és eljöttem. Kiváncsi lennék milyen lehet náluk egy garanciális ügyintézés. Gondolom, ha Pesti vagy oda tudsz menn verni az asztal - de valeszeg akkor is csak bambán és únottan fognak lesni rád. A websohpos rendelést azt messze kerüljétek el, mert megszívjátok ha gariztatni kell. Néhány ezer Ft-al drágábban én is inkább megveszem itthon. Tórger banda.
-
Ghard
őstag
Nem fér bele

Erre van náluk a cseregarancia, amiért megint csak plusz pénzt kell fizetni:
"A cseregarancia díja a termék árának mindössze pár százaléka. A cseregaranciát garanciális meghibásodás esetén egy éven belül korlátlanul igénybe veheted, nem kell megvárnod a javítást a terméket néhány napon belül cseréljük. A cseregarancia nem tartalmaz szállítást, azt a Háztól-házig garanciával válthatod meg, valamint nem változtatja meg az eredeti garanciaidőt."
Ha a 8 napos elállással élek, arra meg nem vonatkozik a háztól-házig. Most szervizes bevizsgálást mit kérjek arra, hogy időutazott a csomag és eltűnt 3 év gari
Azt hogy hangos meg úgyis leszarják.
Nem akarom teleoffolni a topikot,de ezt még leírom:
Ezt a háztól házig garit is csak azért fizettem, mert rendeltem gépházat is. Gondoltam ez könnyen megsérülhet, mivel 3 éve máshonnan rendeltem egyet, azt megnyomták. És ezt is sikerült megnyomni, a bal alsó sarka kb fél centit behajlott, de ezt kézzel visszanyomtam, kicsit ugyan látszik a nyoma, de ez sem ér annyit hogy küldözgessem, aztán megint kapok valamit aminek esetleg nagyobb hibája lesz.
A 3 éve rendelt ház elferdült, azt cseréltettem. A vicc, hogy ennél nem volt tele a bolt ilyen háztól házig meg cseregaranciás plusz fizetési opciókkal. Jeleztem emailben a problémát, mellékeltem fotót, és a válasz nem az volt hogy küldjem vissza saját költségen és éljek a 8 napos dologgal, hanem futárt küldtek pár nap múlva egy új házzal, a régit meg visszavitte, mindezt plusz költség nélkül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 512GB Teljeskörű garancia
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

utána olvasnék én, ha esetleg úgy kapnám vissza a ramot, vagy hivatkoznának arra, hogy "sérült", akkor mi a teendő.

Szóljatok ha ismertek korrekt boltost, mert jó az ha van. Lassan tényleg az lesz hogy itt Gianni-nál vesz mindenki mindent.