Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ariel96
aktív tag
-
ariel96
aktív tag
Hát igen ez így lenne logikus. Arra gondoltam, valami helyi kiskirály a cég vezetője, aki most megmutatta, milyen összeköttetései vannak.
Kezdettől fogva nem volt megfelelő a kommunikáció a céggel, emailre nem válaszoltak, és ha föl is vették a telefont - azt sem tudták, miről van szó.
Az utóbbi években sokat vásároltam interneten keresztül (kb. 20 alkalom), és mindegyik cég maximálisan tette a dolgát. - Már a piacon is kedvesek a kereskedők, de ez a cég megrekedt a rendszerváltás előtti "piaci kofa" stílusnál.
Ugyanennél a banknál 3 alkalommal vásároltam már hitelre. 42"-os LG LCD; Bosch mosogatógép; Bosch eletromos tűzhely (mindet a kamatmentesen.hu-nál), mindegyik 200.000 és 300.000 Ft közötti tétel volt, és simán megkaptam a hitelt. Rendesen fizettem a törlesztést, nem volt semmi probléma.
Az előzményeket pár hozzászólással előbb leírtam.
"ne kapj hitelt egyik banknál se" - az áruhitelt ugyanaz a bank adja az összes cégnél - a Magyar Cetelem Bank Zrt.
-
ariel96
aktív tag
válasz
cuebler #1843 üzenetére
A mosogatok.hu - azért egy tetü cég. A hitelkérelmemet nem juttatták el a bankhoz, viszont elintézték, hogy sehol ne kapjak hitelt. Ez nem tűnik jogszerű eljárásnak.
Tud valaki valamit mondani ezzel kapcsolatban? A cégnek van ismerőse a banknál?
20 éves a cég, de igen lepukkant tákolmányban működik - olyan, mintha fémszerkezetből készült volna az "épület".
-
Huawei
tag
Sziasztok!
A west-tel.hu-ról tudtok valamit mondani? Rendelt már valaki tőlük? Iphone se-t néznék náluk, de nem tudom mennyire megbízható a bolt. Mégsem aprópénzről lenne szó, szóval inkább rákérdezek itt.
-
cuebler
senior tag
-
ariel96
aktív tag
Sziaztok!
Az én problémám nem illik az előttem levőkhöz.
Képzeljétek, bedöglött a mosógépem, nézelődtem - bár épp nincs egy fillér megtakarításom sem. Nagyon megörültem, amikor láttam, hogy van lehetőség 0 Ft önerővel 36 havi részletre vásárolni, THM: 9,92%. Rögtön kitöltöttem az online hiteligénylést, amit a bank elfogadott. Ezután kinyomtattam, tértivevénnyel elsőbbséggel postára adtam a papírokat 2016.06.29-én. Hiába írtam emailt, hívtam a céget telefonon, semmilyen tájékoztatást nem kaptam. Majd 07.08-án zárás előtt elküldtek nekem egy emailt, amiben csak azt írták, hogy a dosszié nem továbbítható. Ezután fölmentem a facebook oldalukra, ahol több vásárló leírta a céggel való rossz tapasztalatait, én is leírtam a a tapasztalataimat ide.
Hétfő reggel (07.11.) kaptam egy emailt, melyben közölték, hogy a megrendelésemet, és a hiteligénylésemet törölték. Ezt még nem bántam volna. Találtam jobb céget, de a bank ügyfélszolgálatával beszélve kiderült, hogy sehol nem adnak nekem hitelt - többet nem mondhatott a hölgy. Korábban ennél a banknál 3 alkalommal kaptam áruhitelt.
A cég bajai: Minker Kft. = mosogatok.hu = klímapont. Az utóbbi időben sokszor vásároltam interneten keresztül, igaz, hogy készpénzzel fizettem, de még ilyen szemét társasággal nem találkoztam. Azt sem értem, minek egy cégnek több név.
A Compkerrel is jó a tapasztalatom. Kicserélték a náluk vásárolt WD My Passport Ultra Metal 1TB Kék külső merevlemezt, mivel az a garancia időn belül meghibásodott.
-
cuebler
senior tag
válasz
Freezee #1832 üzenetére
talán mert nem is cég... 6-ossal kezdődő adószám egyéni vállalkozót takar. itt meg itt tudsz utánanézni.
igazából ha a srác tényleg dolgozik a boltban, jó eséllyel nem stróman, tehát jogilag ott áll a bolt mögött teljes vagyoni felelősséggel. nekem szimpatikusabb megoldás, mint egy székhelyszolgáltatónál bejelentett, fél éve működő kft rejtőzködő tagokkal, stróman tulajdonosokkal. -
Szerezska
újonc
Nem ajanlom semmit venni ebben uzletben http://www.gsmvonal.hu/
Nagyon Atvernek bennunket lenyuljak a penzunket!
Megtapasztaltam en is.
Engem atvertek 220000 forint er. Hasznalt tefenokat eladnak. De aszt mondanak hogy uj.
Tulajdonos nem lehet megtalalni mert bujkal mint egy gyerek es hujesegeket ir emailben.
I don't advise anyone this shop http://www.gsmvonal.hu/
They cheating on people and stilling our money.
I had bad experience with them and lost 220000 forint
They selling old phones but telling to everybody that it is new.
The owner impossible to find he hiding him self like a child and all what he is doing is writing excuses
-
PHenis
senior tag
Sziasztok,
ez a [link] mennyire megbízható? Rendelhetünk onnan notebookot? -
Freezee
senior tag
Sziasztok,
Van valakinek bármi információja a Komphone nevü cégről? adószáma: 60836603-2-36. Nem találok semmit róluk.
-
törölt tag
Egy boltot akartam leinformálni, erre abba kell beleszaladnom, hogy a Users megszűnt.
Micsoda öröm ez így éjszakára...Elnézést, vagyis, hogy miért nem lepődöm meg?! Nos, tudva, hogy kik vették át, már tudom, hogy oda sem kell menni. -
-
pumalbust
csendes tag
válasz
H4CKmyM1ND #1802 üzenetére
xplaza.hu - nekem ugy tunik szerencsem volt, rendeles es utalas utan ket nappal utanaolvastam, mert gyanus lett.. ekor panikba estem, emailre nem valaszoltak, de sikerult elolvasnom hogy 3-5 nap atfutas van.3 tetel volt, es szerencsere az 5. napon minden megerkezett, hibatlanul. Nem fenyezni akarom oket, csak sok esetben csak azok irnak velemenyt akiknek negativ tapasztalatuk van, legyen itt egy ellenpelda (amugy a valasztek szelesebb volt mint mas webshopokban, es arban is jobban kojottem, pl alaplapbol csak naluk talaltam szamomra perpill megfelelot (fm2+, sata3 port >2db, usb3, ar<14k)
-
O.Lajos
tag
válasz
balintdavid #1811 üzenetére
Ezt a sérült sarkos dolgot eljátszotta (akarta, nem jött össze) a PCX is kb. 2 éve. Amennyiben a csomagon külsérelmi nyom nem volt (hisz nem vetettek fel jegyzőkönyvet a futárral ha jól értem) és nem vitatták a fotóid valódiságát sem (lehetne persze szőrszálhasogatni, mert igazából csak egy aznapi újság mellé téve tudnád bizonyítani a készítés dátumát
), akkor elég ha annyit válaszolsz, szerinted akár ők is leejthették (az is lehet ledobták persze, de lehetsz jóhiszemű), vagy bizonyítsák be, hogy a szállítás során keletkezett a sérülés.
Szerintem nem tudják, mert a kicsomagolásról valószínűleg nincs videófelvételük. Egyébként, még ha szállításkor sérült volna is meg, van rá alapból korlátozott összegig biztosítás, tehát ki kellett volna bontaniuk, jegyzőkönyvezni és miután kvázi bizonyítottad volna, hogy sérülésmentesen adtad fel, megtérítette volna a futárcég a kárt. Akárhogyis ez az ő saruk.
Ha ezek után sem hajlandóak kicserélni, akkor következő válaszban közlöd, hogy a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulsz. Ha látják nem tudnak lepattintani, sokszor a könnyebb utat választják inkább, csak hogy megszabaduljanak tőled.
Sok sikert!
-
TIT
veterán
válasz
xxxjjjkkk #1826 üzenetére
Nekem is hardverkerbe de kit érdekel?Hamár ő nem képes rá.
A mögöttem álló nem bírt magával,nagyon kukucskált a vállam felett.
El vannak ezek a számtechesek lustulva,én még úgy tanultam,hogy mindent kipróbálunk a vevőnek...de az nem most volt.
De hát ez már rég nem kereskedelem. -
smallmer
őstag
Sziasztok,
Az alábbiak közül ti melyik boltot ajánlanátok : pcland, ipon, compker
Köszi -
eL Geri
őstag
Sziasztok
Hihetetlen, hogy minden bolt milyen problémás - legalábbis ez jön vissza a fórumok alapján
Én egy pozitív tanácsot szeretnék kérni:
Hol lenne érdemes Budapesten, személyes átvétellel iPhone 6/6S-t venni?
Jó lenne nem a hivatalos Apple áron (Apple boltban), de azért Apple garival, mindenféle átvágás nélkülTalálkoztatok már ilyennel?
-
McAdam6
aktív tag
Pár éve egy másik webshop szinte szó szerint ezt játszotta el velem, a vége fogyasztóvédelmi vizsgálat lett. Úgy látszik ez egy bevett trükk...
Érdemes a gyártóval RMA-ztatni. -
balintdavid
tag
Listát gyarapítanám az Aqua-val.
Sztori a következő:
Múlt héten bekrepált az Aquánál rendelt HDD-m, megrendeltem hozzá a garanciafutárt.
Ma írnak vissza, hogy garanciális javítás nem lehetséges, mert a sarka sérült (lásd képen)
[link]
A HDD-n nyoma nem volt még ilyen sérülésnek mielőtt feladtam, szerencsére lőttem pár fotót feladás előtt
[link]
Apró hajszálkarcok voltak ugyan rajta, de azok azért mert 1 tök vékony "refurbished" feliratú antisztatikus zacskóban adták fel amikor vettem, azon kívül semmibe nem csomagolták. (szóval eleve nem is gyári új terméket adtak el, ami eladáskor sehol nem volt feltüntetve)Jeleztem feléjük hogy feladáskor még nem volt ilyen jellegű sérülése, erre azt reagálták, hogy szállításból eredő sérülésre nem vállalnak felelősséget, tetszettem volna rendesen becsomagolni. A termék amúgy az antisztatikus zacskón kívül kb 10 négyzetméternyi szivacsba volt csomagolva, ami egy korábbi aquás rendelésemnél egy komplett tévé bélelése volt, szóval ez mint indok nevetséges.
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Vennék egy használt gépet ami még garanciás. Computer Imperium-ból lett véve összeszerelve. Minden specifikáciot tudok, azokkal nincs is gond csak selejtes alkatrészektől félek (mint pl, Ipon vagy egyéb megbizhatalan boltok, hogy 1 hónap megy a cucc és helo aztán gariztatás egy pereskedéssel ér fel)
Szerintetek meg merjem venni?
Garanciáztatással van már tapapsztalat?Üdv. Ádám
-
Pikkolo^^
addikt
Mielőtt ítélkeznétek ne essetek ezekbe a helyzetekbe: Trükkös fogyasztói visszaélések
-
Nestor16
senior tag
Üdv!
Egy ismerősöm vásárolt náluk egy HP laptopot, már többször vissza lett küldve garanciába, nem túl rövid határidővel javítgatták, és teljes értékűen sosem kapta vissza, mert általában elrontották a javítást. Például kicserélték a billentyűzetet, de angolra és nyikorgott a zsanérja, rossz akkumulátorral kapta vissza. 30%-nál egyszerűen lekapcsolt az egész gép és nem működött tovább, csak ha töltőre tette.
A gyári garancia meg már lejárt és azt mondták neki a HP szakszervizben, hogy mivel nem garanciálisan lett javítva avagy a bolt kicserélte a billentyűzetét, ezért nem cserélik.Aztán most küzd a bolttal, hátha sikerül valamit elérni...
Arról nem beszélve, hogy szerintem rosszul tájékoztatták az ismerősöm, mert amíg szervizben van gari miatt a termék addig az az idő hozzáadódik a garancia idejéhez, illetve ha cserélnek benne egy alkatrészt akkor arra meg kéne újulnia az 1 évnek. Na meg a szállítás sem volt mindig precíz... Lötyögő dobozban vitte el a gépet a futár, úgy hogy hallani lehetett hogy koppant egyet... -
negroo
aktív tag
válasz
Röviden be irod a keresőbe ema rá jösz hogy indult ez a rendes cég.
edigi se különb ott csak a gari meg a pénz vissza utalás gáz.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Az ujgsm boltrol van valakinek velemeny? -
itouchfan
senior tag
[Prémium PC] webáruházról valakinek van esetleg tapasztalata?
-
Pistike985
csendes tag
Az XPLAZA.HU (KANDER néven) visszafizette 16 nap után az előreutal összeget.
-
TIT
veterán
válasz
E-mag se jobb,ott is megtartották a laptopot pénz meg sehol és román bill.-es laptop volt,mall.hu meg cseh cuccokat hoz be,arra is más jogszabály vonatkozik és volt velük is garis gond.
E-magnál többe kerül a szállítás mint maga a termék. -
H4CKmyM1ND
tag
válasz
H4CKmyM1ND #1794 üzenetére
Kicsit bővebben az xplaza.hu-s történet.
Röviden: 14 napon belül visszautalták a pénzt.
Hosszabban: DE!
Csak finoman kérdezem.
1. Miért utalnak az első e-mailben a számlaszámmal arra, hogy utald át a pénzt előre.
- telefonban már azt mondta egy hölgy, hogy addig nem szabad utalni, amíg nincs egyeztetve! a termék.
Automatikus e-mail jön a rendelésről, mi mást kellene egyeztetni OMG.
2. Miután a rendelés másnapján rájuk telefonáltam, kiderült, hogy 16 napot kellene várni a termékre, nyilván lemondtam és megvettem máshol 1 nap alatt, igaz egy ezressel drágábban, de belefért bőven.
3. A pénzt napokkal később sem utalták vissza.
4. A többszöri levelezésben sehol egy név, egy kapcsolattartó, egy telefonszám, csupán annyit írtak, hogy majd utalják, xplaza.hu.
5. Akivel beszéltem, hogy legyenek szívesek visszautalni a pénzt, először azt mondta, hogy nincs ott a "pénzügyes", majd másnap (péntek), vagy legkésőbb hétfőn tuti biztos átutalja.
Természetesen sem hétfőn, sem kedden... nem jött utalás.
Onnantól már zavart a dolog, 30k-ért rendőrségre járni, stb. ezért adtam a dolognak egy esélyt és hívtam megint a mobilt, természetesen kijelzett számmal.
A hívás rögtön foglaltba váltott, többszöri hívásra már furcsálltam, ki is vettem a hívóazonosító (számom) elküldését, hát egyből kicsörgött, majd visszaraktam a számkijelzést, megint rögtön foglalt volt, nyilván letiltották a számot.
A számkijelzés nélküli hívást meg fel sem vették.
Innentől már 10% esélyt adtam, hogy viszontlátom a pénzem.
Pár napra rá sikerült egy értelmesebb hölggyel beszélnem, aki az addigiakhoz képest korrektül elmondta, hogy Ő nem tudja eddig mit ígértek, de vissza fogják utalni a pénzt, a jogszabály szerinti 30 napon belül.Innentől hagytam a dolgot, kénytelen voltam várni, de csodák-csodája visszautalták a pénzt.
Azért írtam le, hogy világos legyen másnak is, hogy mire számíthat, mert korai lett volna rendőrségi feljelentést tenni.
A miatt bíztam a cégben, hogy az árukereső listázta, nem tudtam, hogy kókler cégről van szó, eddig szerencsére nem vertek át webáruházak.
Na de, ami miatt furcsa volt a cég, amit már csak utólag csekkoltam.
Az xplaza.hu domain 2015 októberi bejegyzésű., a domain tulajdonos valami cseh cég. Az xplaza mögötti Kft. asztalosipari tevékenységi körben volt 2014-ben, árbevétel 2M alatt volt.
Rákeresve a cégre, több helyen azokban a napokban hasonló hozzászólások voltak, hogy nem utalják vissza pénzt.
Itt a PH!-n is több éves nick-kel írták a negatív véleményeket, amúgy megemlítettem nekik telefonban, hogy több helyen olvastam, hogy nem utalják vissza az emberek pénzét, erre a válasz az volt, hogy lejárató kampány a konkurencia részéről.
Ezek mind abba az irányba tereltek, hogy átverős cég, ezért írtam amit írtam. De azóta valóban visszautalták a pénzt, gondolom elég sokan feljelentést helyeztek kilátásba, vagy akár meg is tették és rájöttek, hogy nem ez a jó gyakorlat, hogy 30 napra ráülnek a pénzre.Elnézést a kicsit hosszabb írás miatt.
Amúgy az ilyen cégek miatt lesznek a nagyobb boltok még erősebbek, edigital, EMAG, MALL stb. mert rájössz, hogy azok mögött ott a valós raktárkészlet, 1-2 nap alatt tényleg megkapod és nincs ilyen cig*kodás, hogy letiltják a számod stb.
és így veszik el a bizalom a kisebb boltokban, akik tényleg szeretnének elindulni, korrektek, de egy ilyen kereskedő miatt a jövőben nem fog az ember megbízni a frissen alakult vállalkozásokban.Tény, hogy drágábbak, meg inkorrektül akcióznak felárazzák a termékeket és azt akciózzák vissza a nagyok, de nincs ez az időtrabló totojázás.
Árösszehasonlítók is jobban leellenőrizhetnék kiket listáznak, persze nincs könnyű dolguk.
üdv
-
zsiz
őstag
válasz
Polllen #1800 üzenetére
Nekem már dolgom is volt velük, no nem a pestivel. De igen hasznos volt, általuk sikerült visszaszereznem 20k-t, amire egyébként esélyem se lett volna. Mikor már nem én írtam a levelet az eladónak, hanem a békéltető testület, rögtön utalta is vissza a pénzemet
A személyes találkozóig nem is kellett, hogy elmenjen a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
● a hardveraprós fekete pontot NE ide írjátok!
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest