Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz
DdavidHero89
üzenetére
Gumicsont.
-
samfishR
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Páran jól elpoénkodtok, meg egymással lerendezitek az ide kommentelőket, csak nem veszitek észre, vagy munkátoknál fogva nem akarjátok észre venni hogy mik mennek ebben az országban nagyban. A topikból pedig lehetne rendőrök klubja topikot csinálni, mert aki itt nem a rendőrök mellett szólal fel, azt kapásból 3an leosztjátok. A besértődésedre meg annyit, hogy Vertigo18-nak válaszoltam, te osztottál be (aminek a "hangneme" számomra nem teljesen korrekt, jó szándékú, és informatív). Ráadásul segítséget sem kértem, csak leírtam a tapasztalatomat, szóval nem vágom mire fel a nagy besértődés

-
szasanyi
félisten
válasz
Vertigo18
üzenetére
Hehe... na, hogy ne maradjak adós (bár ez a topik az a topik
) egy idény vicc rendőrrel:Rendőr áll az utcasarkon egyik keze csípőre téve. Arra járó kisfiú megáll előtte, és kérdezi - a saját kezét is csípőre téve, illusztrálandó -, hogy: Rendőr bácsi! Miért tetszik így állni?
Rendőr lenéz a saját, csípőre tett kezére: B+! Ellopták a dinnyémet! -
Vertigo18
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Huhh, azokat imádom, belül mindig röhögök, de fapofával hallgatom végig. Sajnos amint egy társaságban kiderül, hogy rendőr vagyok, azonnal előjönnek a rendőr viccek...
Két jó öreg rendőr járőrözik a rendőrautóval. Megállnak egy integető kisfiú mellett.
- Rendőr bácsi, rendőr bácsi! Én úgy szeretem a rendőröket! Ha nagy leszek, én is rendőr leszek, de sajnos még csak ötödikes vagyok! - hadarja a kisfiú
A rendőr erre kiszáll, szélesre tárja az ajtót, majd így szól:
-Szálljon be, főnök!

-
-
Vertigo18
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Erre eszembe jut, hogy egyszer kihívott minket egy szelepes, hogy sürgős segítségre van szüksége. Lóhalálában kidzsaltunk, egy Atlasszal a kezében várt és megkért, hogy mivel hallotta, hogy Afganisztánban háború van, mutassam már meg neki, hogy hol is van...

És még hány ilyen van...
Egyébként én nagyon nem bírom, amikor "becézik" a rendőröket, így a "szerv" megnevezés miatt inkább nem is válaszoltam... Mi vagyok én? Nemi szerv???
-
szasanyi
félisten
válasz
samfishR
üzenetére
Gondolkodtam, hogy egy ilyen válaszra mit is lehet mondani? Magas lovon ülök... hmm.
Szerintem az első korrekt, jó szándékú, és informatív válaszra a reakciód... hogy is mondjam csak... nem éppen helyénvaló. A második ennek a következménye, túlzások nélkül.
Én eddig is próbáltam objektíven, tényekre és jogszabályokra támaszkodva korrekt választ, tájékoztatást adni. Te, és hozzád hasonlóan páran csak provokálni, kekeckedni, köpködni jártok ide, amire - ha ti másképp gondoljátok is! - nem igazán lehettek büszkék. De ami még borzasztóbb, hogy súlyos - és többnyire csak szubjektív, részben vagy teljesen megalapozatlan - előítéleteitek miatt a tényeket és segítő szándékot is visszautasítjátok. Most is ez történt.
Így maradjunk annyiban: én még egy hozzászólás erejéig sem nyújtok neked a továbbiakban sem segítséget, sem információt. Részemről befejeztem a veled való "társalgást". -
samfishR
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Írtam hogy nem fogom leírni a körülményeket és azt is hogy miért. De itt nem is ezen van a hangsúly. Nem tőletek várok választ, sőt, senkitől sem várok választ, csupán nem értem hogy miért úgy csinálták a szervek ahogy leírtam feljebb. Egyébként nem támadásnak fogtam fel, csak kicsit úgy érzem hogy magas a ló alattad és emiatt írtam úgy, ahogy.

philoxenia: tudom hogy előszeretettel törlitek őket, csak burkoltan írtam.

-
szasanyi
félisten
válasz
samfishR
üzenetére
A részleteke valóban nem ismerem, de nekem nem is kell! Miért nem azokat a rendőröket kérdez(t)ed meg akik ismerik, és ott voltak, miért itt vársz választ arra, amit CSAK ők tud(hat)nak megválaszolni?
NEM a civil ember hülye, és nem A rendőr hülye. Akinek nincs meg a magához való esze, az a hülye. Mind1, hogy hogy egyenruhában van-e, vagy civilben. De ha valaki a tényeket, és a lényeges, befolyásolható körülményeket figyelmen kívül hagyja, az szted hova tartozik inkább?
És mielőtt férle értenéd a helyzetet: segíteni próbáltam információkkal, hogy értsd milyen feltételek és körülmények között kell(ene) megfelelnie a rendőr(ség)nek, és, hogy valóban vannak körülmények amiket nem tudunk befolyásolni semmilyen jó szándékkal sem. Nem a saját, elb*ott intézkedésemet próbálom megmagyarázni! Nem mind1 ám.
De komolyan mondom, most már bosszant, hogy egyesek - mint te is e hsz-edben - támadásnak, baszogatásnak, és rosszindulatúnak könyveltek el mindent. A kötözködésen és köpködésen kívül, nem sokan írnak ide... sajnos.
De én okoskodok. Elmész te...
-
samfishR
senior tag
válasz
szasanyi
üzenetére
Akkor már csak azt nem értem hogy utána miért jönnek a lakásomra flegmázni meg szájalni hogy mi az hogy én őket ki merem hívni mikor nincs ott senki.. Nyugodj meg nem vagyok notórius félhülye, és nem feleslegesen hívtam fel őket egy elhanyagolható probléma miatt. Ha nem ismered a szituációt akkor ne okoskodj, de nyugi nem is fogom neked leírni mert te úgyis mindent megmagyarázol, a civil ember pedig csak hülye lehet. Pedig ha vinnének egy kis logikát az intézkedésekbe akkor bizony azt a sok betelefonálást nem kellett volna megejtenem. (Másik ok amiért nem írom le az az hogy ezen a fórumon ilyet nem lehet írni mert rejtélyes módon eltűnnek a hsz-ek
) -
NoLF
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
nem is járőrkocsival voltak, hanem egy ezüst fiestával, nyilván nem a rendőr vezetett hanem a közteres.
természetesen a történet szó szerint igaz, de mindenki azt hisz amit akar. nyilván kicsit tompa aggyal eszembe se jutott hogy elkezdjek telefonálgatni ide-oda ezért és azért, főleg hogy nem is tudom ilyenkor mi a teendő. siettünk haza, a végén csak röhögtünk rajta, mint ahogy a közterületesek is a háttérben, mikor már harmadszor tévesztette össze az emberünk az én lakcímkártyámat a haverom személyijével, és fordítva. mondom, az adatok felvétele tartott csupán fél óráig.
mindenesetre a legjobb, ha hagyjuk az egészet, hisz jó úgysem sül már ki belőle, magyarázkodni nincs értelme, tanácsokra meg már utólag nincs szükségem.
a tisztelet megvolt a kartársnak, sem a hangnememben, sem a mondanivalómban nem találhatott senki kivetnivalót, nem is szólt egy büdös mukkot sem. én csak kérdeztem tőle a dolgokat, nem mondtam meg neki, hogy mit csináljon.
-
szasanyi
félisten
válasz
samfishR
üzenetére
Tudomásul kell venni, hogy az esetek többségében több a bejelentés és a feladat, mint a küldhető járőr. Ez mindenkinek gond, ne hidd azt, hogy csak neked. Félhülye, idióta és notórius bejelentők százai hívják a segélyhívókat, és jelentenek be minden félét, sokszor feleslegesen. De ezek nagy része csak utólag nyilvánvaló, nem lehet a bejelentés alapján azt mondani: nem foglalkozunk vele. Persze azzal, hogy ezeket (is) tisztáznunk kell idő, energia és főleg az erőforrás fogy (el). És azok sincsenek könnyű helyzetben, akiknek a kevésből kell(ene) sokat teljesíteni.
Ezt vagy nem tudják, vagy nem jut eszükbe az embereknek.
Nem, nem a főnök veszi fel a telefont. DE minden segélyhívás digitálisan rögzítve van, így senki nem vállal(hat)ja be, hogy egy adott bejelentésre nem regál, ami később - bármi miatt - vissza lehet keresni, és a segélyhívást fogadóját felelősségre lehet vonni. Elmondom, hogy tudjátok: ez a cselekmény intézkedési kötelezettség elmulasztása, ami nem piti szabálysértés, és nem ejnye b+ jár érte.
Kicsit tájékozódjatok, szerezzetek megfelelő infókat, és ezek mérlegelve mondjátok el véleményeteket, és kérdezzetek - ne csak köpködjetek szerteszét, hátha eltalál valakit alapon.
MOD: DdavidHero89 neked különösen ajánlom az utolsó bő kétsoros momentót.
huygens: Az alapján amit elmondtál, egyértelmű: nem vezethetsz olyan gk-t. Ezt nem a rendőr találta ki, neki csak be kell tartani és tartatni a szabályokat! Esetleg figyelmeztetéssel elengedhet ha jó szíve, és kevés esze van. Miért mondom ezt? Mert gondold el: ha két utcával később balesetezel, és kiderül az, hogy téged igazoltattak, aminek során megállapítotték ez előzőeket, és mégis tovább engedtek közlekedni... tök mind1, hogy amiatt volt-e a baleset, vagy nem, a rendőrt felelősségre fogják vonni!
-
szasanyi
félisten
Érdekes story. Legtöbbször - mint most is - két alapvető probléma van: akinekelmondod (jelen esetben mi, illetve pölö én) nem voltam ott, és a másik fele(ke)t nem lehet megkérdezni. Így aztán vagy igaz a történet (úgy ahogyan elmondtad) vagy nem. Nincs okom feltételezni, hogy nem, de szinte hihetetlen. Részeg rendőr intézkedik, és még 2 közteres is ott van... hmmm. 2009-ben nem szokványos, mit mondjak?
Egy biztos: ilyen (és hasonló) esetben (is) alá kell vetnie magát az intézkedésnek, minden intézkedés alá vontnak! De könyörgöm nincs mobiltelefon? Miután megtörtént az igazoltatás, és közölte, hogy mi miatt milyen szankció következik, ennyit kellett volna mondani rendőrnek: "Elnézését kérem, de sztem Ön ugyanolyan ittas mint én. Most felhívom a 112 segélyhívót, és bejelentem itt mi történt és mit feltételezek, és kérem, hogy valaki illetékest irányítsanak ide, hogy ezt a körülményt tisztázza!" A rendőr ez ellen semmit sem tehet, és egy ilyen bejelentést nem tudnak figyelmen kívül hagyni!!!
Ezután már csak egy hülyeség követhettél el: kidobod a csekket. El is követted. Szted kivel toltál ki?
Én azt vallom: jogkövetőnek, és tisztességesnek kell lenni, és az intézkedő rendőrnek meg kell adni a kijáró tiszteletet. De hülyének nem kell lenni, azt semmi sem írja elő. Remélem nem veszed sértésnek, de ez az igazság. -
samfishR
senior tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
"Ilyen esetben ha valóban annyira zavar, akkor be kell telefonálni a Rendőrségre, akik a helyszínre küldenek egy SZABAD járőrpárt, aki megbünteti"
ya, másfél óra múlva nagy nehezen kiesnek, nem találnak ott semmit és még hozzám jönnek hogy vaklárma volt, mit riasztgatom őket.. volt már ilyennel dolgom, ezután ha ilyesmit látok, a rendőrség jut eszembe utoljára

"Tudom, most jön a "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét", de higgyétek el, sok főnök ugrik rögtön az ilyenre."
csak gondolom nem a főnök veszi fel a telefont
-
NoLF
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
volt egy másik oldala a dolognak, ami miatt nem pattogtam inkább, nehogy én járjak rosszul.
befizetni már nem tudom, kivágtam a francba dühömben, majd küldenek levelet.teljesen elhagyatott helyen, egy fát öntöztünk meg a barátommal, hazafelé tartva. iszogattunk előtte mi is, de vékonyan, s nem ordibálva mentünk haza vagy hasonló, hanem kussban. elmentek mellettünk, aztán visszafordultak és úgy jöttek oda, de a két közterületis alapból röhögve szállt ki az autóból. az elején még meg is kérdeztem, hogy mi ez, kandikamera? vagy komolyan gondolják? nem esetleg a részeg sofőröket, meg a kisöcsémet megkéselő XXXXXXX egyéneket kellene kergetni?
de amint látom, nem.
mindegy, volt, elmúlt, mostantól jobban szétnézek, ha az árpalé mindenáron útközben akar kijönni.
-
Vertigo18
addikt
Szerintem fizesd be, jobban jársz...
Én 10 év alatt egyszer jelentettem fel pisilő embert, Ő inkább a nagy szája miatt kapta. Egyébként valós szabálysértés, ahogy a kutya sétáltatásának is megvannak a szabályai.
A részeg rendőr dolog meg egy kicsit durva, az érdekes az, hogy nem tűnsz egy hülye gyereken az írásod alapján, mégse jutott eszedbe, hogy az intézkedés után betelefonálj, bemutatkozz, és elmond a bánatodat a Rendőrség telefonszámára. Tudom, most jön a "Holló a hollónak nem vájja ki a szemét", de higgyétek el, sok főnök ugrik rögtön az ilyenre. Én is úgy gondolom, hogy az ilyen egy gaz, ki kell gyomlálni, ne "EZ" alapján ítéljenek meg engem.
Persze idejössz, kiadod a bánatodat, de mégse tettél ellene semmit... Hiba...
-
NoLF
veterán
hajnalban közterületen pisiltem, egy hullarészeg rendőr kiszállt két közterületis mellől az autóból 30 perc alatt sikerült felvenni az adatainkat, és 5000 ft bírságot szabott ki. szerettem volna megkérdezni, hogy ha ebben a parkban mindenki idefosatja napközben a kutyáját, akkor nekem vajon miért ne szabadna pössenteni egyet ha már a sörtől oly nagy mértékben telített a húgyhólyagom, erre ő azt válaszolta hogy mert mindenkit zavar.
ezek szerint a kutyafos senkit nem zavar, de ha én a kihalt utcán hajnalban eleresztek egy hugyit ahol senki nem látja (csak főhősünk, és a két közterületis akik a hasukat fogták a röhögéstől, de a végén már én is) akkor 5 rongyot le kell perkálnom.ez így jóez? kár hogy nem kértem el az igazolványszámát v ilyesmi, alig bírt kiszállni az autóból, olyan részeg volt...
mindegy, a szeme előtt megfogtam a csekket amit adott, s mondtam: na én akkor most letakarítom a cipőmről a kutyaszart, oksi?
erre beesett az autóba, s a két röhögő kartársa társaságában elzúztak.
befizetni nem fogom.
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Sajnálom, hogy a politika beivódik a topikba, sajnos ennek én is részese vagyok, elég gyakran...

A közúton "kombájn" is csak akkor mehet, ha nem szélesebb, mint 2.5 méter. Persze ha fent van a vágóasztal, akkor nem mehetne, de ha jól tudom, akkor pont mostanában lesz törvényjavaslat, hogy mehessenek a közúton...
Ilyen esetben ha valóban annyira zavar, akkor be kell telefonálni a Rendőrségre, akik a helyszínre küldenek egy SZABAD járőrpárt, aki megbünteti.
Egyébként ez valóban zavaró, én ahol tudom, osztom őket...

Főleg mert valóban 5-6 perc, mire leszedi és felteszi a "gombány" (
) mögé... Ez ugyanolyan lustaság, mint amikor nem takarják le a pótkocsit aratás után és szóródik szét az úton a szem... 
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Vertigo18
üzenetére
Fel kellene már fogni végre, hogy a politikát távol szeretnénk tartani a Fórumtól. Akár az ezt megérteni nem szándékozó Fórumtagok ellenkező vélekedése ellenére is.
Kérdésem van:
Közúton, több kilométeren át föltett vágóasztallal közlekedő kombájn /ami mindkét sávot elfoglalja így/ közlekedése olyan helyen, ahol ráadásul létezik alternatív földút is, milyen szabálysértésnek minősül, állampolgárként, közlekedőként, milyen törvényes lehetőségem van rá, hogy ezt az állapotot gátoljam, megszüntessem? -
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Ennek a topiknak a politika lesz a halála, emiatt kapunk folyamatosan warnt...

-
philoxenia
MODERÁTOR
Kérek Mindenkit, a politikát tartsuk távol a topiktól!
Bármely politikai oldal, ha hatalomra kerül, másképp látja a dolgokat, nincs értelme a Rendőrséget, pláne a rendőröket politikai elfogultsággal vádolni azért, mert a törvényt akarják betartatni. Itt ebben a topikban meg végképp nincs, ez a topik azért van, hogy a rendőrök és állampolgárok közötti párbeszéd olyan formáját nyújtsa, amely nehezen jönne létre a való életben.
A politikai indíttatású tüntetések okai és céljai nem tartoznak ide. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások ezután törlésre kerülnek. A rendőri intézkedések mikéntje az ami még beleférhet, a rendőri fellépés elrendelésének oka és módja már túlmutat a topik lehetőségein, mivel tudtommal az elrendelő személyek eddig sem és vélhetően ezután sem fognak a topikba írni.
Ne rágódjunk itt az eddigi és az esetleges ez utáni tüntetések elleni rendőri fellépés elvi kérdésein! -
Vertigo18
addikt
Róth, válaszolva neked is: a szabálysértés abbahagyására irányuló felszólítás ellenére az azt elkövető személy amennyiben a szabálysértést tovább folytatja, azt elő kell állítani... Nem lehetőség, kötelesség!
Az előzőekhez meg annyit tudod szintén, hogy lehet akármilyen sz@r, ez a törvény! Ha nem tetszik, változtass rajta, de törvényesen!!! Ha nem tetszik egy törvény, akkor nem az a megoldás, hogy törvényt szegünk, meg kell oldani törvényesen.
Én nem tudom mi lehet a megoldás...

-
Vertigo18
addikt
válasz
Varga Csaba
üzenetére
Akkor egyszerűen fogalmazok: a Rendőrségnek megvan a mai napig az a joga, hogy megtilthatja, hogy valahol tüntessenek az állampolgárok. Ezt lehet vitatni (sok esetben én is vitatom), de ne feledjük: TÖRVÉNYES JOGA megtiltani.
Amennyiben ez a törvényes tiltás ellen van bárkinek panasza, ebben az esetben fel lehet lépni szintén TÖRVÉNYESEN ez ellen, pl. panasszal lehet élni. Hangsúlyozom: TÖRVÉNYESEN! Nem úgy, hogy ha nem engedélyezték, akkor is odamegyünk. Mert ha akkor is odamennek, akkor a Rendőrség bizony TÖRVÉNYESEN fel fogja oszlatni a gyülekezést.
Amit elmondtál, abból intelligencia sugárzik, érdemesnek találom vitába szállni az érveid ellen, csak ne feledd azt az egy szót :TÖRVÉNYES!!! Ha pedig panaszod van az ellen, hogy szerinted a Rendőrség tiltása, fellépése nem törvényes, akkor megvan a TÖRVÉNYES módja, hogy hogyan kell cselekedni. Nem szabad törvénytelen válaszlépést tenni egy olyan cselekményre, ami szerinted nem törvényes. Majd ha panasz kivizsgálása után kiderül, hogy valóban törvénytelen volt a tiltás, akkor elmondhatod, hogy törvényesen jártál el.
A rendőrös átlagoláshoz inkább nem szólnék hozzá, mentor vagyok, ami azt jelenti, hogy az iskolások nálam vannak gyakorlaton, és hozzájutok néha egy-két adathoz. Pl. összehasonlításképpen a '98-ban felvettek érettségi átlagához és a '06-ban felvettekéhez. Jobb ha nem hasonlítom össze...
Tehát a nyugdíjas kollegának van igazsága, de azért van ahol tudnék vitatkozni.Nem akarok alpári lenni, de idézettel reagálnék az idézetedre: "aki kurvának megy, ne sírjon, ha basszák". Ha valaki nem megy el a közeledő rendőrsorfal elől, nem oszlik, amikor TÖRVÉNYESEN azt mondják...
És egy jó hideg sörért befejezném a mondatodat: a rendőr legenyhébb szankciója a figyelmeztetés. Sajnos azonban amíg engem kizavarnak gyalog forróságba, és megmondják, hogy mennyit intézkedjek szolgálat végére úgy, hogy a figyelmeztetés az nem számít, akkor bizony ezt nem fogom alkalmazni. Hozzátenném: mostanában kétféle emberrel találkozom. Az egyik örül neki, hogy a minimum bírságot kapja (mostanában a minimum 3k-t osztom, az összeg úgysem számít a leadásnál, hanem csak a darab...), a másik pedig a minimum kimondása előtt már pampog...
-
Róth
aktív tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
"KB egyforma baromság volt mindkettőnk óhaja... Alkotmányos alapjogokat nem ?lehet? (szabad!) törvénnyel sérteni se egyszeri rendőr se állatpolgár két szép szeme kedvéért..."
Ezt az alkotmányos alapjogot sumák módon átalakították alárendelt törvényen keresztül egyfajta engedéllyé, melynek szellemében ki kell érdemelni, hogy élhess az alapjogoddal.
Megengedjük, ha nem beszélsz hülyeséget, és nem emlékeztetsz valamilyen módon azokra, akik törvénybe ütköző cselekményt követtek el korábban (akár 60 évvel ezelőtt).
Az AB és a KE vaskosan felelős a gyülekezési törvény miatt. A Parlamentről nem is beszélve.De játsszunk el a gondolattal, hogy frankó módon értelmezi és alkalmazza a deformált gyülekezési törvényt az utóbbi időkben a rendőrség! Még ebben az esetben is csak szabálysértést követnek el azok, akik a felszólítás ellenére ragaszkodnak az alkotmányos alapjogukhoz (amely egyenértékű a lelkiismereti szabadsággal vagy az élethez való joggal). Ez az ellenszegülés szabálysértésnek minősül, ami kábé akkora vétek, mint a biztonsági öv nélküli autózás....khm-khm.
-
Róth
aktív tag
válasz
Varga Csaba
üzenetére
"Alkotmányos alapjogokat nem ?lehet? (szabad!) törvénnyel sérteni se egyszeri rendőr se állatpolgár két szép szeme kedvéért..."
Állítólag kigyomlálták a szolgálati szabályzatból (és a vonatkozó törvényekből) azokat a passzusokat (amelyek még a kádár-rendszerben is megvoltak - röhej), hogy a beosztott rendőr (katona) megtagadhatja a jogellenes parancsok végrehajtását. Ilyen tilalom volt például a honvédségi állomány számára a civilekkel szembeni közrendvédelmi fellépés(re utasítás).
Te láthatóan értesz a témához. Hogy van ez most? -
Varga Csaba
aktív tag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Kedves ?Rend?őrök és elsősorban Vertigo18,
A tisztánlátás végett leszögezem, hogy nem ismeretlen számomra az általatok képviselt testület, mind a családban mind az ismeretségi körben van aktív és már nyugdíjas BM-es...
Az Önérzet szép dolog és már Moldova is megírta, hogy mit csinált a politika a rendőrök Önérzetével, de tudomásul kell vennetek, hogy az általatok elkövetett dolgok visszaüthetnek rátok...
Sértőnek érzitek a "sün"-özést, mikor egy ország röhögött azon, hogy ágyuval lőttetek verébre... A saját dilettáns túlbuzgó kollégáitok jóvoltából lett elbaxva a renométok ezúttal is.. (nem lehetett volna rohamdroidok helyett esetleg 2 emberrel kivezetni az a kiabáló balfaxt? - akinek az összes bűne mindössze politikai tartalmú kiabálásban nyilvánult meg)
A családtagom (aki már nyugdíjas) eltöltött pár évet a Rendőri Ezred, majd Készenléti Rendőrség állományában és vezetőként objektíven tudta értékelni a rábízott állomány kvalitásait... 2006 októbere még évekkel később következett amikor megjegyezte, hogy a keze alatt lévő állomány zöme nem az általános intelligenciaszinttel bíró emberek közül kerül ki... Ezzel magyarázta a számomra BM-es berkekben idegenül ható kemény alakiasságot is az Ezrednél, amikor pedig sok kollégája illetve Ő is nyugdíjba kényszerült, egybehangzóan állították, hogy csak azok maradtak a Testületnél akik számára nem létezett más kiút, pedig addigra ők már a Cég legreprezentatívabb, legkevésbé rossz helyzetben lévő egységénél (TESZ) végezték a munkájukat....
Azaz az állomány minősége nem javult, sőt...Ezek után némiképp jobban megvilágosodva szemlélem a 2006 októbere és azután történt eseményeket...
Azok a fogalmak, hogy etika, becsület sok rendőr számára váltak üres szavakká az elmúlt pár évben, csak arról nem szabadna megfeledkezni, hogy aki ezek ellen vét az nem különbözik a másik oldaltól, max abban hogy mundért visel (persze azonosító nélkül)...
Emlegetitek itt a helyszíni bírságolást és a vele kapcsolatos eseteket?
- Kérdem én, mi a rendőr kezében a legenyhébb büntetési forma???
(A helyes megfejtők között jéghideg sört és jó kaját sorsolok ki..)Ha esetleg gyakrabban alkalmaznátok (és persze hagynák) lehet, hogy sokat javulna a megítélésetek...
Felemlíted (Vertigo18) az EP képviselőt, meg azt, hogy minek mennek emberek olyan helyre ahol tudják, hogy könnygázt fognak kapni a "pofájukba"???
Csupán azért, mert még léteznek olyan tisztességes törvénytisztelő emberek, akik feltételezik a rend őreiről ugyanezt és nem hiszik el, hogy békés állampolgárként ez velük megtörténhet...
Én pl nem tudok elképzelni olyan szituációt, amikor velem szemben jogszerűen ilyen intézkedést foganatosíthatnál, mert nem adnék rá okot, de azt ne várd el tőlem, hogy birkaként hagyjam, hogy alkotmányos alapjogaimat csorbítsák, vagy éppen jogtalanul csupán békés járókelőként, bűnöző módjára kezeljenek... --- Ennek folyományaként pedig az engem ért sérelmek elkövetőiről jó véleménnyel legyek, vagy megbecsüljem őket...
Mindezt szemfogatva, összekacsintva olyan "törvények", "jogerős bírói végzések" alapján, amelyek Chile és Honduras "jobb éveit" idézik..
Azt ne várd el tőlem, hogy arra a kérdésre, hogy miért nem mehetek oda.. elégséges indokként elfogadjam a: MERT CSAK!!! választ...
"Sokan pont a balhé miatt mennek oda, ezért kellene valami olyan törvény, amit alkalmazva eszébe se jusson senkinek odamenni..."
Én pedig olyan törvényt szeretnék, hogy a törvénysértő rendőrök vagy éppen feljebbvalóik (amennyiben a személyazonosságuk nem megállapítható) azonnali statáriális eljárás folyományaként a helyszínen felakasztassanak....
KB egyforma baromság volt mindkettőnk óhaja... Alkotmányos alapjogokat nem ?lehet? (szabad!) törvénnyel sérteni se egyszeri rendőr se állatpolgár két szép szeme kedvéért...
"Bűnösök közt cinkos aki néma..." ismeritek ezt a mondást?
Ti a saját esetetetekben ezt hogyan értelmeznétek?Summa summárum, lehetsz te akármilyen rendes tisztességes ember, ameddig beállsz a sorba, vagy némán tűrsz addig ne várd el, hogy a közszemlélet téged másként ítéljen meg...
(lehet hogy jogtalan a kollektív büntetés, de ameddig a néppel szemben ezt alkalmazzák, ti se sértődjetek meg ha visszakapjátok...) -
szasanyi
félisten
válasz
kételkedem
üzenetére
Igen, kell segédmotor esetében is elsősegélycsomaggal rendelkezni, mint ahogy elsősegélynyújtást is oktatnak. Persze a 106. §.. 1. bek. a/. pontban is megjelölt, "A" azaz a kis méretű elégséges. Ez az:

-
Peti78
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
"Sokan pont a balhé miatt mennek oda, ezért kellene valami olyan törvény, amit alkalmazva eszébe se jusson senkinek odamenni..."
Senkinek odamenni? Azért el lehet gondolkodni azon, hogy miért mentek oda. Azért, mert köztörvényesek vezetik az országot, következmények nélkül. Igen, valóban nem érnek el semmit sem azzal, hogy odamennek. Dehát könyörgöm, se az ügyészség, se a rendőrség nem ér el semmit a működésével. Az igaz, hogy a tüntetők sem, de ilyen indokok alapján a kolégákat is le lehetne csukni, mert nem tud kezdeni semmit a MO-on eluralkodó "c" és egyéb kérdésekkel. Valóban pórázon vannak a rendőrök, (bár némelyiknél jobb is) azok pedig, akik valóban a "Szolgálunk és Védünk" alapelv? miatt álltak szolgálatba, előbb utóbb a nézz most egy kicsit máshova mondattal ráébresztik, hogy nem arról van szó amit gondolt.
Persze, ezt végezte, ezt tudja(vagy nem) a pénz pedig kell a pulyák felneveléséhez. Ti meg álltok ott, gőgösen, felszerelve minden jóval, viperával (bár a kalácsképű főnökötök szembe tagad "milyen vipera"? ) Naja, kell a pénz, hogy a joggal elégedetlenkedő embereket megfékező kisebbségi konplexusokkal küzdő, verőlegényeket felszereljük. És itt most tényleg tisztelet a kivételnek. Az öregasszony kiment, mert 40 évig nem mehetett. És most sem... Mi van itt? -
varsam
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
De ha megmondom kiről van szó, számlaszám alapján rögtön tudni is fogják, akkor csak ott lesz a csávó adatlapján, h már tettek ellene párszor feljelentést, nem?
Bár sztem a személyi lopott, amit elküldött szkennelve, különben mért küldené el, és akkor a számlaszámhoz tartozó adatok meg a lopott személyiről vannak... -
varsam
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Igen, nem tettem hozzá, hogy a rendőrség miatt.
Tudom, hogy annyi ilyen ehhez hasonló "kis" ügy van, hogy ha 3szor ennyi rendőr lenne, akkor sem lennének elegen, illetve ugye az a bizonyos mai magyar jogrendszer.
Ha már több feljelentés érkezett a fickó ellen, mindenki gondolom megadta az adatokat amiket csak tudott, mért nem tudják legalább a számláját zárolni azonnal?
Tudják a telefonszámát is, amiből több van neki. Ezeket pillanatok alatt le lehet nyomozni. Ha jól tudom, akkor még ha ki is van kapcsolva a telefon, akkor is küld jelet az adótoronynak, onnantól kezdve pedig háromszögeléssel simán be lehet határolni.
Ezt nem én találtam ki, sokszor használják ezt a módszert, pillanatok alatt meg lehet találni. Csak ugye a sok buzi bizonyíték, amíg engedély kapnak a rendőrök h cselekedhessenek.. bár sztem már van elég.
Javítsatok ki ha tévedek.@(#3150) lúzer: fényképezőgépet kerestem itt a PH-n, és írt, h neki lenne egy.
Kereken 40.000Ft-ot buktam.
Ide és ide is beírtam, a modik már törölték az akk-ját.
A lényeg, jól keress rá az illetőre, mielőtt bármit is utalsz. Én viszont innentől kezdve csak utánvéttel fogok vásárolni.@(#3153) Bandus99
Sajnos így van, ennyi idő alatt inkább megpróbálom elfelejteni. Akkor viszont ez a szemét tovább fogja csinálni, mert nem történik ellene semmi és ez így nagyon nem jó.
Ezért lenne jó megtudni hol is tartózkodik és "önbíráskodni". Bár ezt a rendőrök nem ajánlják, mint ahogy Vertigo18 (új vagyok ebben a topikban, de úgy vettem ki, h te is rendőr vagy. Szabad tudni milyen és hol?) sem, de még mindig jobb mint 3 év múlva látni vmi eredményt, v soha... -
kételkedem
addikt
Kell-e 50ccm-es robogóhoz elsősegély csomag?
A kérdés azért merült fel, mert épp előttünk igazoltattak a rendőrők két robogós srácot és kérték a csomagot.
A rendelet viszont nem tér ki rá:106. § (1) A járműveken szabvány szerinti elsősegélynyújtó felszerelést kell készenlétben tartani:
a) oldalkocsi nélküli motorkerékpár és motoros tricikli esetében "A" típusú,
b) személygépkocsi, tehergépkocsi, oldalkocsis motorkerékpár, mezőgazdasági vontató és lassú jármű, valamint a kizárólag menetrendszerű helyi járatban közlekedő autóbusz esetén "B" típusú,
c) minden egyéb jármű esetén, ahol a szállítható személyek száma 10 vagy annál több, valamint a tűzoltó jármű esetében "C" típusú kivitelben.
(2) A szabvány szerinti elsősegélynyújtó felszerelés - a tartalmának alkalmazhatóságára vonatkozó lejárati időn belül - helyettesíthető olyan elsősegélynyújtó felszereléssel, amelyet az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam a jármű kategóriájához alkalmazni rendelt, amennyiben azt magyar nyelvű, vagy ábrás elsősegélynyújtási tájékoztatóval ellátták. -
-
Vertigo18
addikt
Nem tetted hozzá, hogy a "Rendőrség miatt"!
Fejlődőképes a topik! 
Sajnos a polgári peres eljárások nem egy, de akár 3-5 évig is eltarthatnak, és ha nem tudják behajtani rajta, akkor megint csak csüccs a vége, pénzt meg nem látsz (lásd Zalatnai Sarolta). Ez a mai magyar jogrendszer (csupa kisbetűvel).
A nyomozó hatóságnak elég kell hogy legyen a bankszámlaszám, illetve a név... Azért nevezik így, hogy majd kinyomozza az elkövető kilétét, és hollétét. Ha nem találják, akkor körözést adnak ki ellene.
-
varsam
őstag
válasz
Vertigo18
üzenetére
Pár emberrel már felvettem a kapcsolatot, de ők sem tudnak semmilyen fejleményekről.
Egyikük ezt írta: "a címén nem lakik(tuti)a barátnőjével beszéltem iwiwen ő elszólta magát,idézem: Engem hagyj ki az egészből,nekem semmi közöm ahhoz amit Tamás művel,a dolgok már előrébb tartanak mint te azt gondolod."Amiket leírtatok, azok alapján búcsút mondhatok a pénznek.. max talán egy év múlva..pff
Jó kis tanulópénz volt ez -
Vertigo18
addikt
Illetve nem ártana összeszedned a többi átvert személyt sem, mert akkor esetleg rá lehet húzni, hogy folytatólagosan követte el, üzletszerűen...
De egyet értek az előttem szólóval: amíg nem jelentetted fel, addig bármit teszel, az önbíráskodás. Utána meg szintén ne tegyél semmit, mert az szintén önbíráskodás...
Azt nem mondom, hogy a pénzedet megkapod (ugyanis az ilyen követelést nem a Rendőrségen, hanem a Bíróságon kell érvényesítened), de ha bizonyítást nyer, hogy Csalást követett el, akkor megbüntetik. Azzal meg mehetsz a Bíróságra és perelheted az összeget, amennyire átvert.
-
szasanyi
félisten
Amíg nem tettél feljelentést, addig semmit. Legalább is a te ügyedben biztosan nem. Azt követően a körülményeket mérlegelve dönt a hatóság arról, hogy elrendel-e az ügyben nyomozást, vagy nem. Minden rendelkezésre álló adatot, körülményt mondj el - vagy mutasd be ha van olyan - a feljelentésed megtételekor.
-
varsam
őstag
Internetes csalók ellen mit tudnak tenni?
Engem a napokban vertek át, valószínűleg a jövő héten fogom feljelenteni.
Megvan a neve, számlaszáma, telszáma, személyi igazolvány másolata (ha egyáltalán az övé).
Többeket átvert már a csávó, fel is van már jelentve párszor, de még mindig csinálja úgy látszik.
Sajnos nem voltam elég körültekintő, én is bedőltem neki, pénzt küldtem, de nem jött semmi.
-
Vertigo18
addikt
válasz
PazsitZ
üzenetére
A körözési információs rendszert elméletileg minden egyes járőr a szolgálat kezdetekor átböngészi, hogy történt-e benne változás. Ha van változás, azokat betanulja, majd ha van közöttük olyan, akinek tudja a fellelhetőségét, akkor engedélyeztetés után kimegy érte.
Külön szokott lenni országosan elrendelt körözési akció, ahol a területen található összes körözött személy fellelhetőségi helyére ellátogat a razziában résztvevő egység, és begyűjti a megtalált körözöttet.
Ha valaki bejön a Rendőrségre, és ott kiderül, hogy körözés alatt áll, akkor a rendőrnek kötelessége a személyt elfogni.
Személyes példa: pali betelefonál, hogy külföldön volt, és távolléte alatt keresték a rendőrök azzal az indokkal, hogy körözik. Megkértem, hogy diktálja az adatait, amiről persze a Körözési Információs Rendszer azonnal kidobta, hogy ezekkel az adatokkal körözés van kiadva. Megkértem, hogy az ügy tisztázása érdekében egy órán belül jöjjön be. A marha meg bejött...

-
PazsitZ
addikt
Tudom nem friss téma, továbbá megkérek mindenkit, max. szakmai szinten szóljon hozzá! Más nem is érdekel, meg gondolom a modik is törölnék szóval felesleges.
Tehát a hírek alapján volt ez a Budaházi. Állítólag ugye körözték, de lényegében ő ment be a rendőrségre egy tüntetést vagy mit bejelenteni és így "fogták el". Most ez a hír volt a kacsa?
Vagy most ez akkor, hogy működik?
Gondolom nem nagyon bújkált vagy ilyesmi, mert nem ment volna be a rendőrségre.
Körözés kiadása estén (gondolom akkor már csak bizonyos szinten fontos a valaki a rendőrség szempontjából) meg sem próbálják a rendőrök esetleg a lakhelyén felkeresni a célszemélyt?
Csak beírják az "adatlapja" alá, hogy btw. körözött személy? 
-
lúzer
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
is
sok mindent,kivéve autópályát
oda nem lehet bekerülni -
F.B.I.
veterán
Tervezhetnél akkor egy élhetőbb életet...mondjuk kezdhetnéd a fizetésem megtervezésével...ááá hagyjuk inkább, akkor te is csak egy szerencsétlen politikus lennél, aki a xarból akarna kakaós palacsintát csinálni ( pedig a szakácsok ehez jobban értenek de nekik se sikerül )!

-
S e t h
nagyúr
válasz
Vertigo18
üzenetére
Én ma hajtottam fel egy öt milliós csalás elkövetőjét ,egy percig rázta a kezemet a sértett.Én meglepődtem ,de közöltem ,hogy csak a munkámat végzem.
Csak azért írom mert akinek lúzer a neve és ehhez méltóen is kommentel, azt még válaszra sem kell méltatni.Végzi mindenki a munkáját, ki milyen sikerrel, biztosan ő is helytáll az élet nevű játékban, ezért is megkeseredett. -
Boxiné
aktív tag
Sziasztok!
Mióta használhatnak az ELMÜ-s autók megkülönböztetett jelzést? Csak mert nem egyszer láttam, amint egy autójuk őrült szirénázással húz át a városon.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Snoop-y
üzenetére
Csodálkoztok, amikor egy nyomozónak 40-60 ügye van egy hónapra. Ember kevés, ezt orvosi körökben úgy hívják, hogy "műhiba" csak nem kell olyan komolyan venni. Aki meg nem bízik a rendőrségbe, mert ez nem egy film, az ne menjen panaszkodni, hanem keresse meg magának.
Én biztos, hogy nem hívnék rendőrt ha elvitték a kocsimat hanem egyből elindulnék keresni, aztán ha van szabadidőm jelenteném, hogy a bank és a biztosító ne szivasson.
-
DdavidHero89
csendes tag
Maximálisan egyet értek, hogy a forráselvonással az egészségügyből, oktatásból, rendőrségtől stb. csak a szolgáltatás lassú leépüléséhez és az ott dolgozók szívatásához vezet. Mondjuk ha ezt egy hülye is látja nem értem miért veszik el még mindig folyamatosan a pénzeket! :S
-
Snoop-y
veterán
Na valami ilyesmire gondoltam mikor azt említettem, hogy a nyomozók munkájával nem vagyok megelégedve
klikk -
F.B.I.
veterán
válasz
Vertigo18
üzenetére
Lehet, hogy egy nyugdíjas rendőr volt az alábbi, beszólogatós emberke.

Lehetne egy ilyen varázsszóra működő támogató kommandós csoport, aki a sün szó kiejtése utáni pillanatban megjelenne és jól megsünözné az ilyen hülyéket! Az lenne csak a meglepetés. Ezekenek előállítás után levezetném ezt a folyamatot, testpáncélban, viperával.
Megnézném, hogy egy foci meccs után, az ellenséges szurkoló tábor elől való menekülése közben - ahol nincsenek sünök - ott is ilyen boldogan kiabálna.

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Eladó egy Xiaomi 12T pro Töltővel adom
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) egy idény vicc rendőrrel:

Mármint nem rád gondolok... 
Szerintem az első korrekt, jó szándékú, és informatív válaszra a reakciód... hogy is mondjam csak... nem éppen helyénvaló. A második ennek a következménye, túlzások nélkül.

NEM a civil ember hülye, és nem A rendőr hülye. Akinek nincs meg a magához való esze, az a hülye. Mind1, hogy hogy egyenruhában van-e, vagy civilben. De ha valaki a tényeket, és a lényeges, befolyásolható körülményeket figyelmen kívül hagyja, az szted hova tartozik inkább?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)