Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz samfishR #2991 üzenetére
Ez egy Rendőrök rendőrség topik, a kép pedig nyilvánvalóan politikai rendezvényen készült. A politikával kapcsolatos minden hozzászólás nemkívánatosnak minősül a Fórumon az Alapelvek értelmében. Amit ajánlok Neked is olvasásra. A könnyebb hozzáférés érdekében egy link mutat rá :
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
-
szasanyi
félisten
válasz samfishR #3178 üzenetére
Tudomásul kell venni, hogy az esetek többségében több a bejelentés és a feladat, mint a küldhető járőr. Ez mindenkinek gond, ne hidd azt, hogy csak neked. Félhülye, idióta és notórius bejelentők százai hívják a segélyhívókat, és jelentenek be minden félét, sokszor feleslegesen. De ezek nagy része csak utólag nyilvánvaló, nem lehet a bejelentés alapján azt mondani: nem foglalkozunk vele. Persze azzal, hogy ezeket (is) tisztáznunk kell idő, energia és főleg az erőforrás fogy (el). És azok sincsenek könnyű helyzetben, akiknek a kevésből kell(ene) sokat teljesíteni. Ezt vagy nem tudják, vagy nem jut eszükbe az embereknek.
Nem, nem a főnök veszi fel a telefont. DE minden segélyhívás digitálisan rögzítve van, így senki nem vállal(hat)ja be, hogy egy adott bejelentésre nem regál, ami később - bármi miatt - vissza lehet keresni, és a segélyhívást fogadóját felelősségre lehet vonni. Elmondom, hogy tudjátok: ez a cselekmény intézkedési kötelezettség elmulasztása, ami nem piti szabálysértés, és nem ejnye b+ jár érte.
Kicsit tájékozódjatok, szerezzetek megfelelő infókat, és ezek mérlegelve mondjátok el véleményeteket, és kérdezzetek - ne csak köpködjetek szerteszét, hátha eltalál valakit alapon.MOD: DdavidHero89 neked különösen ajánlom az utolsó bő kétsoros momentót.
huygens: Az alapján amit elmondtál, egyértelmű: nem vezethetsz olyan gk-t. Ezt nem a rendőr találta ki, neki csak be kell tartani és tartatni a szabályokat! Esetleg figyelmeztetéssel elengedhet ha jó szíve, és kevés esze van. Miért mondom ezt? Mert gondold el: ha két utcával később balesetezel, és kiderül az, hogy téged igazoltattak, aminek során megállapítotték ez előzőeket, és mégis tovább engedtek közlekedni... tök mind1, hogy amiatt volt-e a baleset, vagy nem, a rendőrt felelősségre fogják vonni!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz samfishR #3185 üzenetére
A részleteke valóban nem ismerem, de nekem nem is kell! Miért nem azokat a rendőröket kérdez(t)ed meg akik ismerik, és ott voltak, miért itt vársz választ arra, amit CSAK ők tud(hat)nak megválaszolni? NEM a civil ember hülye, és nem A rendőr hülye. Akinek nincs meg a magához való esze, az a hülye. Mind1, hogy hogy egyenruhában van-e, vagy civilben. De ha valaki a tényeket, és a lényeges, befolyásolható körülményeket figyelmen kívül hagyja, az szted hova tartozik inkább?
És mielőtt férle értenéd a helyzetet: segíteni próbáltam információkkal, hogy értsd milyen feltételek és körülmények között kell(ene) megfelelnie a rendőr(ség)nek, és, hogy valóban vannak körülmények amiket nem tudunk befolyásolni semmilyen jó szándékkal sem. Nem a saját, elb*ott intézkedésemet próbálom megmagyarázni! Nem mind1 ám.
De komolyan mondom, most már bosszant, hogy egyesek - mint te is e hsz-edben - támadásnak, baszogatásnak, és rosszindulatúnak könyveltek el mindent. A kötözködésen és köpködésen kívül, nem sokan írnak ide... sajnos.
De én okoskodok. Elmész te... -
szasanyi
félisten
válasz samfishR #3188 üzenetére
Gondolkodtam, hogy egy ilyen válaszra mit is lehet mondani? Magas lovon ülök... hmm. Szerintem az első korrekt, jó szándékú, és informatív válaszra a reakciód... hogy is mondjam csak... nem éppen helyénvaló. A második ennek a következménye, túlzások nélkül.
Én eddig is próbáltam objektíven, tényekre és jogszabályokra támaszkodva korrekt választ, tájékoztatást adni. Te, és hozzád hasonlóan páran csak provokálni, kekeckedni, köpködni jártok ide, amire - ha ti másképp gondoljátok is! - nem igazán lehettek büszkék. De ami még borzasztóbb, hogy súlyos - és többnyire csak szubjektív, részben vagy teljesen megalapozatlan - előítéleteitek miatt a tényeket és segítő szándékot is visszautasítjátok. Most is ez történt.
Így maradjunk annyiban: én még egy hozzászólás erejéig sem nyújtok neked a továbbiakban sem segítséget, sem információt. Részemről befejeztem a veled való "társalgást". -
biggamer
veterán
válasz samfishR #3199 üzenetére
Érdekes, itt mindig csak negatív dolgok vannak róluk, pedig vannak pozitívak is, csak azt egyesek nem tartják említésre méltónak.
Ugyanaz mint a média, minnél nagyobb balhé / negatív /, annál nagyobb durranás.
De ha pozitívum, akkor is negatívan kezelik.
Pl. elenged egy ittas vezetőt a rendőr, mert az ott a helyszínen hunyászkodva sír és rí, hogy mi lesz a családdal, erre utána az egyből rohan a kocsmába nagy pofával elújságolni, hogy elengedte a k....g.Sőt, esetleg másnap miután ki józanodott, talán még felnyomja az ügyészségen vagy a főnökénél is az intézkedőt.
Ezért legyenek elnézőek ?Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3199 üzenetére
Alapvetően azért készült a topik (ld=1. hsz.!!!), hogy megosszuk egymással a rendőrös tapasztalatainkat, esetleg segítséget adjunk egymásnak, hogy hogyan lehet kevesebbet kapni egy-egy elkövetett szabálysértésért, neadjisten' kibújni a felelősségre vonás alól...
Szerintem ennek tökéletesen megfelel az, amit itt pár kollegával csinálunk, megbeszéltünk már egy csomó dolgot, számtalan (!!!) esetben segítettünk már az ide beíróknak. Szóval szerintem tökéletesen ideillő, amit MI írunk. A baj azzal van, ha idejön valaki, nem ismer minket, és a saját sztorija miat elkezdi fikázni az egész Rendőrséget, az összes rendőrt. Nos, ez a topik nem azért indult! Ha valaki fikázni akar, vagy minket szídni, az nyisson egy olyan topikot. Aztán, ha ott kidühöngte magát és segítséget akar kérni, akkor jöjjön át ide, mi segítünk neki...
Ha pedig szerinted mi "nem akarjuk észrevenni, hogy mi megy ebben az országban", akkor te akkorát tévedsz, hogy csak na! Amit te a tv-ben látsz, vagy életedben egyszer-kétszer tapasztalsz, mi abban ÉLÜNK! A modokra való tekintettel nem akarok politizálni, de minket tapos a legjobban az állam, nekem kell ott lennem az összes rendezvényen, és én élek/dolgozok a bűnöző feketék között! Te ezekről csak hallasz, max egyszer átéled, hogy megcsapnak. Nekem meg hetente küzdenem kell..
Remélem nem fogod az én stílusomat is leereszkedőnek titulálni, tényleg szeretek az olyanokkal beszélgetni, akik ennyire máshogy látják a világot mint én. Tapasztalatból mondom, egy dolgot nem szabad csinálni: megpróbálni meggyőzni a másikat... Az nem fog menni, mert mind nagyon ragaszkodunk az igazunkhoz személyes tapasztalataink alapján...
ui.: azokat a személyeket, akik "tt nem a rendőrök mellett szólalnak fel", azokat nem azért oltjuk le, mert nem mellettünk beszél, hanem azért, mert nem tud különbséget tenni aközött, hogy szídom azt, akivel gondom van, vagy szídom az összeset, aki olyan, mint akivel gondom van! Azért kapják az oltást, mert nem a rendőröket kell szídni, hanem azt a rendőrt, akivel gond van! És azt is észrevehetted, hogy ha valóban olyan a téma (ld. az előző pár napban felemlegetett "részeg rendőr intézkedik"), akkor mind arra irányítjuk a kérdezőt, hogy AZONNAL feljelentés, mert az ilyen, az nem kollega!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3213 üzenetére
Pl. esetleg így van a műhibákat egymásra halmozó orvosokkal szemben is ?
Érdekes, nem emlékszem olyanra, hogy megbüntettek volna 1 egészségügyi dolgozót is, pedig jópár balhéjuk volt már.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3216 üzenetére
Érdekes, tele van a média mindkét témával.
Viszont Te is csak azt hallod meg amit akarsz, nem ezt nevezik szelektív hallásnak ???
[ Szerkesztve ]
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3254 üzenetére
Idős rendőrnek tartasz? Én is szemet hunyok sok alkalommal... Csak leírtam, hogy mi lett volna a törvényes azért, hogy ezzel is magasztaljam a rendőrt, aki elengedett ezért. Ez nem azt jelenti, hogy én megbüntettelek volna...
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3291 üzenetére
A táblát a híd elején szokták kirakni, nem annak 1/3-ánál, tehát nem lehet rajta a képen.
Ilyen feliratot azon az analfabéták miatt teszik ki, akik esetleg nem ismerik fel a táblát.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
S e t h
nagyúr
válasz samfishR #3291 üzenetére
Nekem inkább azt példázza ,hogy sokan agyhalott módjára vezetnek és
a, nem veszik észre ha vmi a szemüket is kiveri, jobb bele nem gondolni miket hagynak még figyelmen kívül vezetés közben
b, szimplán beletojnak ,mert ki ha én nem alapon bármit megengedhetnek maguknak.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3346 üzenetére
Még mielőtt elkezdenél általánosítani: nem minden rendőr ért egyet azzal, ami ott történt...
Az én véleményem az, hogy a törvény szerint gumilövedékkel töltött fegyvert akkor használhat a rendőr, ha "fennállnak a fegyverhasználat" esetei. Ez alapján pl. akkor használhatott volna a "kollega" gumilövedéket, ha az élete közvetlen veszélyben van. Nem egy felvételt láttam én is, amin a rendőr áll a vízágyú mellett, és találomra lövi a közeledő tömeget. A közeledő tömeggel szemben szerintem nem lehet fegyvert használni, mert nem közvetlen életveszély.
De lehet, hogy rosszul gondolom...
De te erről beszélsz, én meg szeptember 19-ről, és az MTV-ostromról, és hogy ott voltam a 20-ban, akik védték...
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3348 üzenetére
Az igazán érdekes az, hogy csak ez, a szélsőjobb oldal felé húzó HírTV, illetve a riporterei vágtak össze ilyen anyagokat, egy csomó más médiumban az október 23 sem így volt "lefestve".
És azt is meg kívánnám jegyezni, hogy a Pesty Úr nagyon korrekten beszél a szeptember 18-án, 19-én történtekről... 20 másodpercben, baszki!!! Látod, ez a nevetséges! Megszólaltatnak 10 embert, akik mélyen jobbos érzelműek (a legjobb a pap a Magyar zászlóval, nomeg Révész Máriusz), szerinted én hány kollegámról tudnék összevágni anyagot? Szerinted Ő hogy néztek ki szeptember 19-én hajnalban? Szerinted ÉN HOGY NÉZTEM KI UTÁNA??? Szerinted akarunk még egy olyat???
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3434 üzenetére
Két napja már volt itt : [link]
Egyébként szerintem is undorító, méltányosságból törölhetnék a büntetését.
[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz samfishR #3440 üzenetére
Most másodikra nekiugrottam a videónak, de nem találtam, hogy most akkor mennyivel is ment? 113 km/h van említve a klippben, de az nem szabálysértés, így nem igazán értem a dolgot.
Egyébként valóban meg van említve, hogy a jog merev dolog... Azonban én úgy tudom, hogy a törvényben van egy olyan kizáró ok, hogy "Végszükség". Csak azt nem tudom, hogy szabálysértésnél lehet-e alkalmazni. Nah, majd valaki kisegít!
-
Dare2Live
félisten
válasz samfishR #3445 üzenetére
Nemcsak, hogy nem egyértelmű hanem az automata elég egyértelművé tette nekik, hogy nem volt itt semmi max amikor már nem látták sárga. És bár az automata egyértelművé teszi, hogy nem piroson mentek át még se bizonyíték: a zöldön áthaladásról nincs fotó. (De ha lenne se adnák ki az tuti....)
A kocsiban 2 személy állítja, hogy zöld volt ergo a pert a rendőrök elvesztik. (De ha kell van harmadik is.)
Itt végződne egy normális jogállamban a történet. Esetünkben azonban a történtek után már erősen sejtem(jük?), hogy nem. A per megnyerése után/közben elindul a célszemély tartós és folyamatos megalázása, terrorizálása, kikészítése, mindez azért mert kiáll az igazáért!
Egyszerüen nem térek magamhoz, nem akarom elhinni, hogy ez Magyarország, ez a Magyar rendőrség..... hogy lehetnek ilyen mélyen ezek az emberek/szervezet....?Egyelőre nem tudom mi lesz. Ha a dolog nem véletlen és kvázi kizártnak tartom, hogy az akkor a per közben/utána sajtó út teljesen reális, elég jól állok sajtós barátokkal, nem mindha az internet kezdésnek nem lenne elég....
Bár nem teljesen téma de ez az úgy megadja/ta a végső lökést nekem, hogy eltünjek ebből az "elk*t"™ országból.
Elnézést ha csúnyán beszéltem tényleg úgy érzem magam mindha leforráztak volna aztán pofán b* volna egy péklapáttal.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
samfishR
senior tag
válasz samfishR #3459 üzenetére
lemaradt: Érdekelne, hogy mit csinálnának velem, ha jogosan, törvényes úton kiállnék az igazam mellett egy olyan esetben.
(#3460) finest: így is írhattam volna: ha egyszer nem biztos, hogy milyen lámpán ment át az autós, akkor mi a k*rva élet f*száért megy oda kötöszködni és állítja az ellenkezőjét, mikor az automata is azt bizonyítja? Pff.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz samfishR #3461 üzenetére
Te az egyik fél véleménye alapján ítéled meg a történetet. A szabálysértésekről nincs országos nyilvántartás /még/, szal nem tudom, h milyen körözési listába kerül bele az emberkedő szabálysértő rendszáma. Hogy mekkora lenne ez a lista, ha minden anyázó szabálysértő bekerülne, azt csak a rendőr fórumozók tudnák megmondani!
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #3538 üzenetére
Pedig itt arról van szó : [link]
" Amerikában nem állítanak meg, csak, ha meg tudja mondani, hogy mit követtél el. "
-
S e t h
nagyúr
válasz samfishR #3679 üzenetére
Gondolom azért lett törölve mert szabályokba ütköző volt, ergo most mit sajnáljak rajta, azt hogy nem tudtam elolvasni?
Köszönöm ,hogy megkímélsz tőle.Nem xar az ország?
Akkor elnézést, ha neked jó akkor örülök.
[ Szerkesztve ]
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
S e t h
nagyúr
válasz samfishR #3685 üzenetére
Én csak azt a félreértést kívántam tisztázni ,hogy nem a munkával van itt elsősorban probléma amiért magatokra vehetnétek ,hogy nem érdemeltek meg bennünket.
Értsd úgy, hogy felesküdtél,hogy mások életét, vagyonát veszélyeztető támadásokat akár életed árán is megvéded, de ezért cserébe megvetést kapsz azoktól akikért tevékenykedsz.
Lenéznek azért ami teszel, ezáltal kvázi megkérdőjeleződik az amit teszel.Nekem sokáig mondták idősebb kollégák ,hogy majd belőlem is kihal a hivatástudat.
Volt, hogy kb 20 fős roma csődületet láttam az utca közepén és odahajtottam, kiszálltam és megkérdeztem ,hogy miért tartózkodnak az utca közepén, akadályozva a forgalmat.
Tudtam ,hogy hülyeséget csinálok mert akármi sül ki belőle egyedül vagyok, ha balhé lesz mind ellenem vall. De mivel a társaságban volt olyan aki már korábban elkaptam megismertek és mondták a többieknek ,hogy pucolás.
Utána elgondokodtam ,hogy bár egy percig nem gondolkodtam mit kell tennem, tudtam ,hogy ez a helyes, ebben a mai rendszerben én csak a rövidebbet húztam volna ha nem rendeződik normálisan a helyzet.És utána játszon el az ember azzal a gondolattal ,hogy lehet másoktól csak azt kapja ,hogy ávh-s.
This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
finest
addikt
válasz samfishR #3908 üzenetére
LOL, békés, szimpátia tüntetéssel kezdődhetne. Ha pedig etnikai lapon történne a tiltakozás, akkor a rendőrökkel való konfrontáció csak olaj lenne a tűzre, de szerencsére itt azért még nem tartunk. Nézzétek meg, h mi volt azután, h egy orvlövész megölte azt a teheráni csajt, Nedát, óriási szimpátia tüntetések voltak, jelképévé vált a szabadságnak, és minden nő olyan feliratot tartott maga elé, h "én vagyok Neda". Ha a gyilkosságok célja az etnikai szembeállítás, akkor a tettesek bizonyára ilyen eseményekre számítanak. De szimpátia tüntetésről eddig nem lehetett hallani, annak ellenére, h a romák elleni támadásoknak már 55 sértettje van. Sz'al nagyon nem érték el a céljukat, már ha egyáltalán ez lenne az, de szerintem nem erről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
válasz samfishR #3923 üzenetére
Az a baj, h neked semmilyen eredmény nem lesz elfogadható, ami nem a te várakozásaidnak megfelelő. Nagyon gáz ez a folytonos összeesküvésekben forgó gondolkodás. Piszok unalmas is. A legrosszabb, h az összeesküvésekben hívő ember bezárja magát egy gondolati körbe, ahonnan nincs kiút. Ha valaki jót akar tenni neki, azt sem tudja majd elfogadni, mert biztos az is a háttérhatalom/pénzoligarchia/baloldal/jobboldal embere. Nem bízik senkiben, nem is tud, mert összeesküvést vél minden mögött. Annyira gáz, ne má'!
-
biggamer
veterán
válasz samfishR #4167 üzenetére
" Gy. F.-et (másokkal együtt) rabszállító vitte el a Batthyány térről, pontosabban a Szentendrére induló HÉV megállójából. "
Szegény tisztességtudó állampolgárt rabszállító vitte el.
Mert minden megállóban áll egy rabszállító aki csak úgy elviszi az ott békésen álldogáló állampolgárokat.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC. R5 2600/ RX6600 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung A20e 32GB Fekete / Számlával / Jótállással / Új kijelzővel!
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest