Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Az egész éves gálya után kívánok jó pihenést, és persze
-
szasanyi
félisten
Ilyen stílusom - mint ahogy mindenkinek van sajátja, ami vki bejön, a másiknak meg nem tetszik. De ez azért így semmiképpen sem igaz! Az tény, hogy nem szeretem a terelést, mellébeszélést és ahogy már írtam ...szeretem az egyértelmű és félreérthetetlen fogalmazást.
Amennyiben vki segítséget/tanácsot kér az a minimum, hogy világosan, kellő részletességgel - egyértelműen ha úgy tetszik - előadja a történetét. Szvsz nem pont így történt, mert az sem derült ki egyértelműen hol, milyen körülmények között derült ki az ittasság amiért kirótták a közigbirságot. Vagy te ki tudtad olvasni, hogy biciktlt, lovaskocsit, vagy teherautót vezetett? Még azt sem, hogy vezetett, azt is csak következtetéssel.
A többi tapasztalaton alapuló vélemény - sztem az sem nem megalapozatlanul -, és lehet, hogy egyik vagy másik neked nem tetszik attól még lehet igaz. -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #7167 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy akkor különösen nincs helye a panasznak. Még egy gyorshajtást is jobban meg tudok érteni, és én is túlzottnak érzem a kiszabott bírságok nagy részét. De egy ittas vezetést nekem senki nem tud megmagyarázni, így respektálni sem tudok semmi körülményt ami azzal összefügg!
Én súlyosabb, és időbeni hatályát tekintve is hátrányosabb büntetéséket szabnék ki az ittas (bódult állapotban történő) vezetés és egyes kiemelkedő sebességtúllépés esetén. Miért? Nem rosszindulatból, hanem mert az igazság az, hogy én nem tapasztalom a jelenleg hatályos szankciók kellő visszatartó erejét. -
szasanyi
félisten
Én is értem a lényeget, csak azt nem miért nem írta le konkrétan, hogy ittasan vezetett. Én nem vagyok politikus, szeretem az egyértelmű és félreérthetetlen fogalmazást!
-
szasanyi
félisten
válasz 111balint111 #7156 üzenetére
Ha vki részeg és/vagy hülye, azért még nem szabnak ki 150k közigbirságot. Ti. a fél ország erre keresne! Mit csináltál?
-
szasanyi
félisten
válasz 111balint111 #7151 üzenetére
És miért nem fizetted be, gondolod elévül? Csak mert legjobb tudomásom szerint nemigen lehet tenni semmit ellene, legfeljebb elzárásra váltják. De komolyan kérdezem, mert érdekel(ne).
-
szasanyi
félisten
válasz DonThomasino #7141 üzenetére
Ezt a kört már megfutottuk. Több választ is választ kaptál a helyi topikban - tőlem szakértőit ha úgy tetszik tekintettel arra, hogy nemrég még rendőr voltam - de nem fogadtad meg.
Ha neked jobb, hogy egy tetű röhög a markába mert nem vagy hajlandó az igazad érdekében (mert ez nem elsősorban összeg függő) megtenni amit kell, akkor sajnos semmi jót nem várhatsz - attól biztosan nem, aki paklira vett. -
szasanyi
félisten
Igen! Ez egyértelműen szabályozva van a KRESZ által, amit sajnálatos módon a közlekedők egy része nem ismer, a többiek meg nem tartják be. És, hogy ezt is tisztázzuk: nem azért nincs ilyen ügyekben eljárás és/vagy felelősségre vonás, mert nem így van és tévedek. Szerencse dolga is ki mibe fut bele, kit miben sikerül elmarasztalni.
Valószínűleg nem az, de az nem is érdekes ki mit ítél életszerűnek, és mit nem (KRESZ). Amúgy pedig egy jmű. külső, menet közbeni szemrevételezéséből senki sem tudja megmondani, hogy annál a balesetnél segítségre szorul-e valaki! Erre még egy nagy tapasztalattal rendelkező igazságügyi szakértő sem vállalkozna, ellenben egy átlagemberrel ugye. -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #7071 üzenetére
Bizony, hogy! Ezért (is) van olyan, ahol illetékes vezető konkrétan intézkedett arra, hogy ilyen esetben - a körülményeknek megfelelőn - intézkedni kell! Ha egyszer megjelent a rendőr egy baleset helyszínén - és mind1 észlelte-e és megállt, vagy bejelentés alapján irányították őket a helyszínre - nem jöhet el a rendőr úgy, hogy annak az intézkedésnek írásos nyoma nincs.
És a másik dolog ami ezt indokolttá tette az, amikor a felelek a helyszínről eltávoztak adott esetben kimondottan visszautasítva az ott megjelenő rendőrök intézkedést - mondván nincs ok az intézkedésre, és nekik joguk van arra, hogy megegyezzenek intézkedés és szankció nélkül is -, DE a biztosító kárrendezése során valaki valamiért nem jár jól, amit persze nem akart elfogadni, és rögvest be is nyögte: hohó... volt ott rendőr is, kérdezzék meg azt! És ugye ahogy képbe került a rendőrség azonnal felfüggesztettek mindent, ment a megkeresés amivel a más seggében a lóf*szt toldd meg egy lépéssel akció elkezdődött.
Nem kell rendőrnek lenni ahhoz, hogyha ezt vki ezt ép ésszel végiggondolja, az könnyedén beláthatja: ez így valóban tarthatatlan, és lehetetlen helyzetet eredményez. Gondolom Te egyetértesz velem.Lauda: már hogyne kéne! Elvileg mindenkinek kötelező megállnia, különben segítségnyújtás elmulasztása vagy cserbenhagyás bcs. elkövetése miatt akár felelősségre is vonható! Ehhh, ezt valahogy elfelejti szinte mindenki... ELŐÍRJA A KRESZ. Mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz BÁ Nutrition #6993 üzenetére
Ő sajnos szó szerint az lett. Senkinek nem kivánok igy elòléptetést. Nyugodjon békében! Viszont amit némelyek müvelnek az vérlázító, és kiváncsi vagyok az ügy végeredményére!
-
szasanyi
félisten
válasz FerNandor #6829 üzenetére
Nem egészen, de végül is a lényege az az. Korábban felsőfokú rendőri szakképesítést adott, nem tudom változott-e az elmúlt pár évben.
-
szasanyi
félisten
válasz tolts.hu #6824 üzenetére
...a fenti kategóriák közt abszolút nem tesznek különbséget... - ez sajnos nagy hiba, és nem azért, mint hirtelen gondolják többen is, biztos vagyok benne. Persze nem könnyű dolog, de nagyobb odafigyeléssel és az állománnyal szorosabb munka, odafigyelés javítaná.
Saját tapasztalatom szerint az az óriási gond, hogy aki évekig vagy akár egy évtizedig is tiszthelyettesként szolgált, és közben elvégezte a főiskolát majd sikerült tiszti beosztáshoz jutni - mert egyébként talpraesett, jó felkészültségű és jó hozzáállású rendőr -, azokból kevés esetben lesz jó vezető (pk.) is. Egyszerűen "megrekedt" a tts-i szinten, nem tud megfelelően "továbblépni" és "nagyobb léptékben" gondolkodni - ez különösen igaz akkor, ha uo. közegben, szolg. helyen folyatja már tisztként.
Ez nagy baj, és ennél némileg jobb a helyzet a civil főiskolát végzettek között, aki csak aztán lesznek rendőrök. Persze ott meg a gyakorlat, tapasztalat hiánya a problémásabb, de nem biztos, hogy az óvónéni diploma + átképző után nem lesz jobb középvezető abból az emberből! -
szasanyi
félisten
Nem vagyok rendőr... már nem. Az eltűnt személy az eltűnt személy és még nem áldozat, és nem is elkövető. Áldozat akkor lesz ha bűncselekmény áldozatává válik, de ugyanúgy lehet belőle elkövető is ha bűncselekményt követ el!
Egyébként Te csak a rendőrökre és rendőrségi alkalmazottakra asszociálsz, amikor "kivételezett" személyekre gondolsz.
Nos, akkor a teljesség igénye nélküli példák: nem mind1, hogy például egy eltűntként bejelentett civil személy rendelkezik-e fegyverrel (engedéllyel, vagy illegálisan), esetleg anélkül is ön-, vagy közveszélyes, súlyos beteg és/vagy önmagáról gondoskodni képtelen, stb., stb. Gondolom ilyen esetekben számodra is nyilvánvaló a megkülönböztetett figyelem, a kiemeltként való kezelés és az ezeknek megfelelő kiemelt intézkedések oka és szükségessége. És ez így is történik, ha éppen a média nem is foglalkozik vele, és nem látható a tv-ben.
Ezek az általánostól szintén eltérő esetek ugyanúgy "kivételt" képeznek mind egy rendőr, rendőrségi alkalmazott esetében is, ahol nem pontosan ugyanazok és/vagy ugyanolyan sorrendű intézkedések történnek az intézkedések során.
Sarkítva, az előzőhöz hasonlatosan: ugyanúgy különös figyelem és megítélés, valamint kiemelt intézkedés "jár" bizonyos esetekben és személyek számára noha azok civilek.
Mint már hangsúlyoztam, az ok - vagy ha úgy tetszik a miért - a lényege annak, amikor az általánostól eltérő ("kivételezett") megítélésben és eljárásban részesítenek valakit vagy valakiket. Erre pontos, írott szabályok, előírások vannak amiktől nem lehet eltérni.
Remélem, hogy ezzel együtt érthetőbbé tettem a dolog lényegét és a miérteket is. -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6796 üzenetére
Sztem ez sokkal inkább egy higgadt, értelmezést segítő és informatív magyarázat volt, mintsem "leoltás".
Sajnos nem mindig tudom megállni, hogy ne válaszoljak amikor fals, nyilvánvalóan helytelenül kialakított véleményeket olvasok amik a hozzá nem értés, információhiány vagy félreinformálás, esetleg pusztán rosszindulatú előítélet következtében alakulnak ki. -
szasanyi
félisten
Egyrészt minél többet "beszélsz" annál inkább kiderül, hogy sok dologról nincs helyes infód, vagy nem tudsz. Nem tudom hány éves vagy, mivel foglalkozol, és a világnézetedet sem akarom megváltoztatni, de:
- sem téged, sem engem sem más "halandót" nem kérdeztek, kérdeznek meg erről (sem, meg sok minden másról sem, aki meg valszeg másoknak nem/sem tetszik), de ezt felelős emberek okkal döntötték el, ebben biztos vagyok
- a rendőrség nem rangsorol és nem véleményez, a rendőrség a hatályos jogszabályok és normák alapján végzi a munkáját (az is előfordul, hogy nem hibátlanul ezt is tudjuk, mint ahogyan más területeken sem tökéletesek az emberek)
- civil személyek eltűnése esetén is megvannak szabályok, protokoll ha úgy tetszik, a rendőrség az esetben az annak megfelelő előírások szerint jár el (ez nem szimpátia kérdése, ezt értsd meg!)
- végül, de nem utolsó sorban: nem a rendőrségen múlik, hogy miből csinál a sajtó hírverést, így lehetett több hasonló ügy és tevékenység amiről pölö azért nem tudsz, mert a sajtó abból nem csinált "ügyet" (és mert nem vagy rendőr)
Én (ha hiszed, ha nem) ennél fontosabb dolgokat is tudnék mondani amivel többed magammal nem értek egyet, viszont az sem érdekel senkit (mármint olyat, aki befolyással lehetne az azt érintő esetleges változásra), és ennél fogva nem is befolyásol semmit. -
szasanyi
félisten
Igen, sarkosan fogalmazva így is lehet mondani. Csak, hogy pont ebben tévedsz: Az hogy milyen okok miatt, lényegtelen. Éppen az a lényeg, a munka amit végzett, az információ amit tud, ami esetleg az eltűnésével is összefüggésbe hozható, stb., stb.
Téves az az elgondolásod ha azt hiszed, őket csak úgy kezelik kiemeltebben... mint mondtam az OK a lényeg amiért ez így történik, nem pedig önmagában a személy van kiemelten kezelve!
Ennél részletesebben nem tudom elmagyarázni, és ha valami miatt nem akarod megérteni és/vagy elfogadni ezt, akkor úgysem fogod mind1 hogy fogalmazok.MOD - természetesen én sem voltam ott, részletekkel én sem rendelkezem, és nekem nem feladatom illetve lehetőségem nincs semmire, ami alapján megítélhetném: sértettek-e esetleg bármi szabályt az intézkedések és keresés során.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Rendőr, rendőrségi alkalmazott, és néhány más (speciális munkakört, beosztást betöltő) személy eltűnése esetén az ő felkutatásokra külön protokoll van, ami nem teljesen egyezik meg egy általánosságban vett eltűnési ügyben irányadó intézkedésekkel - okkal!
Persze ezt Te nyilván nem tudhatod, de mivel határozottan rosszindulatot éreztem a hsz-ben, ezért ennyit mindenképpen meg kellett jegyeznem viszont ennél többet nem.[ Szerkesztve ]
-
-
szasanyi
félisten
A kiemelt rész szvsz mutatja a rendőrség általános megítélését, egyúttal a rendőrökkel kapcsolatos szimpátiát - pontosabban annak hiányát - is.
Amit még kevésbé értek: a kiérkező kommandósok a rendőrökre támadó csapatból több embert is megbilincseltek - miért nem döngölték őket a földbe? Mert nyilván ellenálltak, ahogy addig is![ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz BÁ Nutrition #6647 üzenetére
Itt már csak a mamut korúak fognak nyugdíjat kapni, vagy azok se.
-
szasanyi
félisten
Biztos vagyok benne, hogy nem csak vele. De nem számít... ez sem. Nem tudom melyik oldalról és mekkora pofon kell, hogy észhez térjenek már...
Biztos vagyok benne, hogy ez a pofon előbb vagy utóbb bekövetkezik de abban is, hogy "lent" fog nagyobbat csattanni és persze jobban fájni. -
szasanyi
félisten
Szerintem nem kell, hogy jobban fizessen. Nem sokan csinálnák ezt így, ilyen feltételekkel és munkakörülményekkel - azok közül, akik szeretik kritizálni a rendőri munkát még inkább nem! Persze - sajnos - nem mondhatjuk, hogy alaptalanul de akkor is... és a kritikával az a legnagyobb baj, ha előítéleten alapszik mint sok esetben.
Persze azt senki sem tudja hogyan kellene/lehetne ezt jobban csinálni, leginkább csak azt, hogy így nem jó. -
szasanyi
félisten
válasz tolts.hu #6622 üzenetére
És mi található a legelején?
Az új testület - amelyet közvetlenül a házelnök, azaz az ideiglenes államfői posztjáról rövidesen visszatérő Kövér László alá rendelnek - komoly alkotmányossági aggályokat vet fel.
Szóval borzalom nem csak az ami, hanem ahogy és amiért történik nálunk! De hajrá, mert le vagyunk maradva... Venezuelától. -
szasanyi
félisten
Helytől függetlenül: és szted ki az aki egy vezetőnél ilyenre kérdezne? Csak mert ennek a valószínűsége 0, mert vagy érdekelt abban, hogy forszírozza, vagy lehetősége sincs ilyen jellegű kérdésre. Egy vezetőt sem ismerek, aki azt jó néven venné - ha van felelőssége a dologban, ha nincs -, és különösen nem egy beo-tól! Egy ilyen kérdést követően után jó eséllyel nézhetne új munkahely után.
-
szasanyi
félisten
Ez szép... egy jogállam.
-
szasanyi
félisten
válasz Debilon #6447 üzenetére
Én szívesen elbeszélgetnék velük, mert kíváncsi vagyok mit tudnak az egészről: úgy gondolom sokak esetében érdekes lenne tudni, milyen körülmények, információk alapján döntöttek a rendőri hivatás mellett?
Az bizony valószínű motiváció, hogy középfokú végzettséggel (is) csak csökken a munkalehetőség. De reméljük nem így van, mert az nagyon nem lesz jó, ha ez egy kényszerpálya lesz, odakényszerült emberekkel, akik csak kényszerűségből rendőrök csak mert nincs más fizetőképes munkahely lehetőség. Aki nem szereti, nem tudja magáénak a hátrányaival és nehézségeivel együtt, az nem is lesz jó rendőr. Ezt sosem lehetett csinálni (jól főleg nem) ha csak a pénz, a munkabér volt a fő motiváció, sztem ezután sem lesz másként - hosszútávon biztos nem, és már régen nem "nyugdíjas állás". Cserébe annyi változott, hogy sok rendőr valszeg meg sem éli a nyugdíjazását. -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6445 üzenetére
Látod, tudtam én, hogy érted a lényeget. Akkor pofa be, és alázatosan szoligáljál, mer' itten nincs rossz és különben is mindenki (!) jól járt, és ezekhez illik jópofát vágni amit szigorúan el is várnak! Bár nem látsz, de én is azt teszem...
Nem tudom mi lesz ha a jelenleg - legalábbis a többségben még - meglévő de szerintem nyilvánvalóan csökkenő kötelességtudat és elhivatottság - ami a pályára vitte és pályán tartja az aktív állományt - "elkopik", elvész a "nagy közmegbecsülés" közepette... ki fog rendőrként dolgozni, szolgálni?
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz V.Stryker #6337 üzenetére
Gyakorlatilag bármely szolgálatban lévő rendőr intézkedhet ilyen esetben (pontosabban közrendvédelmi és közlekedési, a bűnügy más tészta). Ezen kívűl lehet kimondottan ilyen feladattal megbízott járőr (csoport) a visszaszorítás, prevenció, stb. (bla bla bla). Nagy a gáz, köll a zsé és a bevétel. Persze ez nem azt jelenti, hogy rendőr(ök) jogszerűtlen vagy szakszerűtlen intézkedést kezdeményeznek, folytatna le csak ugye... mondjuk úgy, hogy azért néha kilóg a lóláb. Sajnos ez a felelősség és a (jelentős összegű) közigbírság megfizetése alól nem mentesít, és ezt a jogalkotók és jogalkalmazók egyaránt jól tudják, és sztem - sokszor gusztustalanul - ki is használják.
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6331 üzenetére
CSAK AKKOR ha a büntetőeljárás elrendelésre kerül, és akit azzal kapcsolatban kihallgattak gyanúsítottként. Nem arról rendelkezik a BE, hogy akit gyanúsítottként hallgattak ki, azt kell bűnügyi nyilvántartásba venni?
Senkinek nem hiányzik a nyakába egy fegyelmi tényfeltáró vizsgálat... - ebben egyetértek, viszont emiatt nem lehet mellőzni. Az más kérdés, hogy nagyobb körültekintéssel és felelősséggel kellene megindítani az arra illetékeseknek. No, de ennél sokkal nagyobb kárt is okoztak az illetékesek, úgyhogy ilyen elvárni szinte fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Én találok. Először is gratulálok, és hirtelen eszembe jutott egy "bölcs kollégám" mondása: aki marha, egyen szénát. A másik pedig ami a rendőrt illeti: ez nem megengedhető, és a "nagyképű méltányossága" miatt ő is szív. Sajnos az élet sokszor olyan helyzetet generál, mikor 2 vagy több embernek véletlenül sem lenne szabad egy időben, egy helyen lennie... hát ez is valami olyasmi volt.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
" – Mostanra a társadalom, mint erkölcsi fék, elkopott: már a szégyen sem visszatartó erő, mert semmi sem szégyenletes e világban. Néha úgy érzem, mifelénk a bűnözők a priori védelme folyik. Következésképpen számukra csupán egy mérce van: nagyban kell csinálni, nem pitiben. Nekem dumálhatnak a Doktor Pengék, hogy a halálbüntetés mit sem érne, bennem él a szent kétség, ha nem a szentháromság. Amerre nézek, baromi pöffeszkedést és húgyagyúságot látok.
– A hivatkozás, miszerint emberi életet elvenni nincs jogunk, felvet egy másik kérdést: azt létrehozni van? Arra mikor, kitől kaptunk jogot? "Vavyan Fable
-
szasanyi
félisten
válasz kételkedem #6287 üzenetére
De olcsóbb, és a célnak is megfelel!
-
szasanyi
félisten
válasz Sandrew #6282 üzenetére
Igen, értem én. Alakulat a Honvédségnél van. Ha ott nem jutsz semmire, akkor - a helyi lakosság kikérdezésével (pölö szomszéd, kocsmáros, mittoménkivel beszélgetsz és érdeklődsz pár szóban) juthatsz olyan infóhoz ami alapján megtudod hol, melyik alakulatnál szolgál a gyerek. Már ha valóban katona. Ha tényleg az, és odáig eljutsz, ott már megkeresik.
Debilon: sok lehetőség nincs, és ha okos csinálja éppen ez az egyik. Persze az, hogy milyen eredményt hoz a más kérdés, de egy kis szerencsével a szülők lehetnek jobb hozzáállású és tisztességes emberek.
-
szasanyi
félisten
válasz Sandrew #6279 üzenetére
Nem rossz 5let, ha annak költsége arányban áll azzal amit tőle remélsz. Viszont javasolnék két dolgot:
1. legalább +1 fő jó kiállású, markos haverod vidd magaddal (egyrészt tanú az ott elhangzottak, másrészt ha szükséges - sose lehet tudni alapon - legyen segítséged)
2. én világosság tenném, hogy a Rendőrségen kívül azt az alakulatot is megpróbálom megkeresni, ahol - elvileg - szolgál a srác, és tájékoztatod a parancsnokát milyen ember (ez a Rendőrségi feljelentésnél is hatásosabb lehet, ti. ezért etikai alapon ki is rúghatják!) -
szasanyi
félisten
válasz IRON STORM #6274 üzenetére
Így van, de ez lehetőleg nem a sértett problémája és ne is az elkövető menekülési útja legyen.
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6264 üzenetére
Én nem tudom, hogy jó-e... sőt, több okból inkább úgy gondolom nem jó. Egyrészt majd jön PótViktorz magyar hangja (pölö eszpé alias Nemzeti Trubadurunk) és közli, hogy naugyena! mi ezt is megmondtuk, megcsináltuk és naugye, hogy ugye jobb lesz így, valamint mer' a zéletpályamoddel amit őK találtak ki, na az az AZ! Hogy ezekből, és hasonló nyilatkozataikból mennyire elegem van már...
Másrészt sok-sok év telhet el, mire kiderül tényleg jól döntött-e, és akkor már ki tudja mire lesz lehetősége (újból) elkezdeni. Persze sanszos, hogy mivel addig rendőr volt, ez nem előnyt jelent majd. Most biztosan ez az általános helyzet!
Ugyanazt tudom mondani mint eddig, de ha elvonatkoztatok és mondjuk tapasztalatom nem lenne e téren, akkor is: ha ilyen híreket és információkat látok-hallok mint amit már majd' 1 éve szinte nap mint nap, azokat a nyilvánvaló és kétségtelen kormányzati kommunikációkat és megtett, valamint tervezett - a rendvédelmet, rendőrséget így a rendőrt is kétségtelenül negatívan érintő - intézkedéseiket, valamint ott vannak a rendőr ismerősök vagy azok akik rendőrök voltak (és mondjuk nemrégen vonultak, küldték szolgálati nyugdíjba ugye ) akik csak lebeszélni akarnak és akik horrorabbnál horrorabb történeteket, élet-munkahelyzetet és egyéb körülményeket mesélnek el... én aligha ilyen hivatást választanék.
Az már csak "hab a tortán", hogy a Rendőrség mindig is mostoha gyerek volt (na jó, a TEK nem ér, és úgysem lesz, nem lehet tartós ), és a költségvetési számológépet mindig átállították ha a rendőrségre került sor, hogyaszongya: ha tavaly a rendőrségnek nem volt elég xy milliárd, akkor jövőre x milliárdot elveszünk. Gazdálkodják ki! Érted te ezt...gazdálkodja ki (!) a deficitet egy MRFK... ennyit a korrupcióval vívott harcról is. Az utóbbi minimum 10 év a megszorítások -ról, a majd -ról és a nincs-ről szólt, ehhez képest kiderül, hogy őK valóban olyat tudnak mit eddig még senki: mindent, és végleg elvonni, ellehetetleníteni és nyíltan közlik is - általában árnyaltan de 1értelműen -, hogy hogyan állnak a Rendőrség és a rendőr (nyugdíjas rendőr) kérdéskörhöz. -
szasanyi
félisten
Igen, valóban kekeckedő, kissé rosszindulatú megjegyzésnek véltem a hsz-odat. Így viszont bocsi, most én tévedtem!
A jó az, hogy még sok időd van, azt javaslom gondold át még1x! Na jó, inkább még 1000x Ja, és jövő év elején elvileg lesz új Hszt, és sztem a Rtv-t is átdolgozzák, úgyhogy ezek is feltétlenül kerüljenek bele az általad beszerzett információkba.
Mivel nem vagyok jós, sem jövőbe látó így nem tudhatom (mint senki más sem) hogyan, merre alakulnak a dolgok, de a jelenlegi helyzetből kiindulva túlzás nélkül állíthatom: ez egy nehéz, sokszor a feltételek hiánya miatt kifogástalanul nem is teljesíthető feladatokkal teli (és nem mintha ez mentesítene egy esetleges felelősségre vonás alól ) és az egyik legkevésbé megbecsült munka (hivatás). Ha nekem most kellene választom... de legnagyobb baj az, hogy hozzám hasonlóan több ezren vannak ezen a véleményen, nem alaptalanul.
És van még egy fontos dolog, ha úgy tetszik ezektől függetlenül: a rendőrség (is) erősen a hierarchián, parancsuralmi elven alapuló rendszer. Ha még nem tetted meg, ennek is nézz utána mit is jelent ez a mindennapokban! -
szasanyi
félisten
Gumicsont. Figyelemelterelés a lényegről, arról amivel valóban foglalkozni kéne! Netán úgy gondolod, hogy ezzel visszaélési lehetőséget kapott a rendőr veled, jogkövető és tisztességes állampolgárral szemben? Mert ha így van, rossz úton jársz. Mégis hogy gondolod például a felszólítást figyelmen kívül hagyó bűncselekmény, szabálysértés elkövetőjének abbahagyásra bírását, és/vagy elfogását?
Szerinted Amerikában, a demokrácia hazájában - és más fejlett, nálunk demokratikusabb - ez szabályosan, törvényes keretek között hogyan működik?MOD: egyébként akivel szemben a cselekménye, viselkedés - jogsértése(i) - miatt nem kell rendőri intézkedést kezdeményezni, lefolytatni annak parázni sem kell. Mást akkor is ugyanúgy látszik a dolog, ha nem velem szemben, hanem mondjuk az én érdekemben kell - gyorsan, és hatékonyan - intézkednie a rendőr(ök)nek? Azért jó lenne, ha a kekeckedő emberek ezt is végig gondolnák legalább néha.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz ch003067 #6149 üzenetére
A könnyű testi sértés, magántitok megsértése, levéltitok megsértése, rágalmazás, becsületsértés és kegyeletsértés esetén - a sértett magánindítványára megindult eljárásban - a vádat nem az ügyész, hanem a sértett mint magánvádló képviseli. A terhelt bűnösségének bizonyítása a magánvádlót terheli. Röviden ez a lényeg.
-
szasanyi
félisten
válasz blueMerle #6135 üzenetére
Én is úgy gondolom, de attól még nagyon nem úgy van. Sajnos, de úgy látom ennél nagyobb és fontosabb dolgok sem ugyanúgy működnek. Nem véletlenül forszíroztam a hol-t... demokrácia papíron egy dolog, más dolog ami valóban működik egy országban.
Ha nem itt élsz, akkor is tudhatod milyen problémáink vannak, amiknek ez (is) lehet következménye ha tetszik, ha nem. Bár azt gondolom sokkal magasabb szinten kéne ezt végig gondolni, és átlátni! De amíg a rendőr(ség) nálunk mostoha gyerek... De fel a fejjel, mert ha így haladunk rosszabb is lesz! -
szasanyi
félisten
válasz tolts.hu #6111 üzenetére
A Matolcsyzmus nem működik és egy újabb, ~100 milliárdos kiigazítás kell a költségvetésnek - asszem még az idén. Te hol kurtítanál - vonnál el - elsők között, ha nem a legkevésbé szimpi területen? Sőt, sztem valahol még örülnek is, mert így a rendőrséget újból, legálisan lehet újból (vagy tovább?) szívatni.
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6092 üzenetére
Ej, ej... hol itt az esély egyenlőség és igazságosság? Éppen ez van porondon, tehát ez a trend. Netán nem követitek nagyjaink elképzeléseit, és megvalósítási törekvéseit?
Pölö mindenkinek kötelező az érettségi, de ha hátrányos helyzetű vagy, lehetsz rendőr anélkül is! Van itt filozófia és igazságosság kérem! Meg Nemzeti Együttszűkölés! -
szasanyi
félisten
Példának hoztam fel, nem konkrét lehetőségként vagy ajánlásként. A lényeg viszont igaz, és megfontolandó: érdemes úgy tervezni, tanulni, hogy több területen legyen lehetőséged szakirányú végzettséggel (!) munkát vállalni normális bérért és normális munkakörülmények mellett. Szándékosan nem európait mondtam, mert ha így haladunk egyre távolodnak azok a lehetőségek.
A karrierrel óvatosan, mert bár az elv jó, biztos mégsem lehetsz benne - és nem azért, mert a te kvalitásaid esetlen nem lesznek elegendőek hozzá! Gondolom azt látod mi folyik most a rendvédelemmel kapcsolatban (ide tartozóan a honvédséggel is). Tudom, hogy nem egyszerű a döntés, viszont az mindenképpen érdemes figyelembe venni: egy ami biztos, hogy semmi sem biztos. Szóval csak egy, ráadásul ilyen speciális képzettségben és életpályában gondolkodni sajnos nem biztos, hogy hosszú távon is megfelelő megoldás lesz. -
-
szasanyi
félisten
válasz tolts.hu #6069 üzenetére
"Viszont a tanulnivalók sokkal nehezebbek az RTF-en." - további - aktuális - ezzel kapcsolatos információk hiányában nem tartom feltétlenül megalapozottnak ezt a kijelentésedet, de természetesen én sem vagyok azon infók birtokában, így nem is tudom cáfolni sem. Az, hogy több mint 20évvel ezelőtt mi volt a helyzet az egy dolog, ami ma már senkit sem igazán érdekel.
Ha viszont te mégis alá tudod támasztani adatokkal, tényekkel, azt megoszthatod és szívesen megnézem. De lehet, hogy másnak is hasznos lehet... vagy inkább hasznosabb, mert én ugye már túl vagyok mind2n.
"És a pénzed is több lenne, siralmas mennyire alulfizetett a honvédség." - ezt nem értem. Kire gondoltál itt pontosan? Másrészt a BM és HM általában véve nem hiszem, hogy sok és főleg komoly pozitív különbséggel rendelkezik egymáshoz képest. Sőt, a kormányzat nyíltan rendőrellenes politikáját látva kicsit nem a rendőröknek "áll a zászló".GabN73: Azon nem gondolkodtál el esetleg, hogy olyan katonai szakot válassz ami később, szükség esetén egy viszonylag jól használható civil szakképesítéssel is bír? Amivel - adott esetben - civilként is lehet érvényesülni, dolgozni? A külföldi misszió lehetősége nyelvtudás és döntés kérdése alapvetően, így a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.
-
szasanyi
félisten
Elsőnek katonai főiskolát végeztem, és azok az osztály-, és évfolyamtársak akik kibuktak 1. és 2. évfolyamban, részben a az RTF-re mentek át. Az ő tapasztalatuk az, hogy az volt, hogy az RTF vidámpark és buli volt a KLKF-hoz képest. Nem elsősorban a tanulmányi követelmények szintjét hasonlították össze, hanem a többi részét!
Nincsenek már ilyen jellegű, és főként naprakész információim - már elég régen volt -, de érdemes utána nézned ennek is, ha érdekes ez a szempont!
És mit tervezel, miben gondolkodsz katonai vonalon? Már ha publikusak az elképzeléseid... -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6049 üzenetére
Nem túl sanszos. Ha továbbra is dolgoznom kell 65 éves koromig, én szeretnem megválasztani hol, és mit dolgozok, NE ők mondják meg már megint, hogy nekem mi a jó! Elegem van már abból, hogy milliós nagyságrendű fizetéssel, és komoly vagyonnal rendelkezők emberek más körülményt nem is említenék most osztják az észt a tisztességről, felelősségről, a lojalitásról, mindeközben abból a helyzetből meg is mondják , el is várják a "tutit". Ja, nem nekünk tuti, hanem megint nekik lenne az!
Amúgy meg azt a "lovat" kipróbáltam alaposan, nemcsak úgy felületesen és köszönöm de abból már nem kérek... különösen ilyen kormányzati hozzáállás, finanszírozás és jövőkép alapján.
Egyébként éppen azon vagyok, hogy munkát szervezzek magamnak és ha nem is a legideálisabb elképzelésem lesz megvalósítható, akkor sem kérek az általuk felajánlott lehetőségekből, ami sztem úgy fog kinézni, hogy lehet majd választani a rossz, vagy még rosszabb változatok közül. -
szasanyi
félisten
Ennél sokkal komolyabb "poén" a hogyan csináljunk több pénz nélkül életpályamodellt nevű lufi. Csak sajnálni tudom az aktív kollégákat (na nem azért, mert a nyugállományúak helyzete olyan irigylésre méltó lenne). Ami a rendvédelemmel kapcsolatban folyik, az még viccnek is rossz - de az a legrosszabb, hogy komolyan gondolják!
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #6011 üzenetére
Ezeket a gusztustalanságokat is olyan nyíltan csinálják, hogy az vmi felháborító! Persze az előzmények után már ez nem is annyira meglepő...
Sajnos egyre több körülmény és intézkedés, valamint az ezek alapján levont következtetés az (lesz), amit alább (is) olvashatsz.
Azért azt nem egészen tudom felfogni, hogy lehet az, hogy az előállított és/vagy őrizetbe vett gyanúsított jogaiért (tv. tervezet szerint ugye 48 óráig ügyvédet sem láthatna) szinte egységesen fellépnek és nemzetközi fórumhoz fordul "a szakma", de a sorozatos és egyértelműen a demokráciát, a jogbiztonságot és idetartozóan a szerzett jogokat semmibe néző, sárba tipró intézkedésekért meg nem. Hihetetlen, komolyan mondom. -
szasanyi
félisten
válasz BÁ Nutrition #6009 üzenetére
Én már rájöttem: az együgyü tájékozatlanság örö é bodottá. Mert ha még ezeket is elolvasod, a fejed falba vered!
-
szasanyi
félisten
Ez viszont nem kamu: ébresztő!
-
szasanyi
félisten
Igen, csak ehhez két dolgot említek:
1. ennek a valószínűsége annyi, mit az, hogy Steve Wonder gépkocsioktató legyen (no meg tisztában vannak vele, hogy megcsinálod te szar körülmények mellett, szar fizetésért is mert a rendszer erre kötelez, és ha valakit hát téged biztosan számon is kérnek!)
2. ha ez a csoda mesébe illő módon mégis megtörténne, akkor a társadalom egy része megkövezne, utcára vonulna, hogy a köcsög rendőr miért kap(hat) olyan sok pénzt?!MOD: Arról a törekvésről nem szólva, ami alapján indok nélkül vagy akár egy névtelen levél alapján bármikor felelősségre vonhassanak, kirúghassanak - szóval hosszú távra tervezni nem biztos, hogy lehet.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Drag00n #5994 üzenetére
Még egy kérdés:mondd már meg lécci, ha tudod: ez mi? Papíron (legalábbis, és még) demokrácia van! Ja, hogy nem tetszik a "hatalmasoknak", hogy kiáll a tagság szerzett jogaiért, és nem hajlandó annak megvonásáról tárgyalni ezért nyíltan diszkriminálják! Derék, ez igen!
Nyilván te tudod, nem is neked akarom magyarázni vagy bizonygatni, de azért azt szögezzük le már le: itt nem mi, szolgálati nyugdíjban lévők vagy aktív állományú rendvédelmi dolgozók vagyunk a becstelenek!
Mi teljesítettük azokat a szigorú, sok-sok éven át tartó elvárást - mely miatt számtalan alkotmányos jogunkról kellet lemondani és vállalni megannyi kötöttséget - melyet egyébként az állam, a kormány szabott meg nem éppen engedékenyen.
Elvárták és egyértelműnek vették, hogy rossz körülmények között, átlagos vagy inkább átlag alatti jövedelemért, kötelességtudatból és felelősséggel teljesítsük a sorozatos - esetenként a feltételek megfelelő hiánya miatt szinte teljesíthetetlen - feladatok sokaságát akár ingyen túlmunkában, komoly áldozatvállalással!
És most minket már-már ingyenélőnek, csalónak, semmire valónak titulálnak, csak mert "harcolunk" azért a jogosultságért ami ez alapján, a hatályos jogi normák szerint minket megillet!
Szó sincs arról, hogy mi olyat kérünk (kértünk) ami nem jár, és amit nagyságuk kegyként, mintegy alamizsnát adhatnak!
Jönnek itt a társadalmi igazságossággal?! Ezt is megnézhetjük, csak úgy röviden: Ha senkinek sem adhatunk többlet jogokat, akkor nyilvánvalóan többlet terhet, kötöttséget sem szabhatunk meg senkinek. Gyakorlatilag a kedvezmények eltörlésével, illetve azzal párhuzamosan megszűnnek a többlet terhek is. NEM? Akkor mégis hogyan gondolják ezt igazságosnak? -
szasanyi
félisten
válasz Drag00n #5994 üzenetére
Itt nyilvánvalóan nem kizárólag rólunk van szó, nem értem miért nem "esik le"... miért nem látják legtöbben mi a lényeg, és attól függetlenül reagálnának, hogy velünk szimpatizálnak-e vagy sem? Nem nyilvánvaló merre "haladunk" a demokrácia és jogállalmi alapelvek semmibe vételével?
Kérdés: ha a következő kormány (ha lesz ) hasonlóan ítél meg bizonyos dolgokat, körülményeket mint a mostani, akkor a jelenleg aktív rendőrök egy része megy a basztijba, mert "őket szolgálta"?
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
"...az első, amit mindenkivel, így az igazoltatást végző hallgatóval is megtaníttatnak, az Végh Józsi klasszikus kérdése: Ki irányít?"
-
szasanyi
félisten
válasz blackydan #5980 üzenetére
Az, hogy nem egyszerű nem eléggé kifejező ez esetben. Csak, hogy értsd a markáns különbséget: tudod mit kell csinálnod, tudod hogyan kell végrehajtani, de nincs kivel és/vagy mivel! Persze ezt mindenki más is tudja, de ha éppen a te feladatoddal kapcsolatban akad gond, panasz, stb. biztos lehetsz egy fegyelmi eljárásban. Ezzel a további gond az, hogy a végén általában nem a b+, de hülye voltál, le vagy b...va lesz, hanem fegyelmi felelősségre vonás, vagy akár büntetőeljárás. A katonai szervezet, parancsuralmi rendszer nem babazsúr. Főnök és parancsnok között ég és föld a különbség. Itt ha okos vagy és intelligens a parancsnokod akkor meghallgat, DE akkor is azt kell csinálnod és úgy, ahogy ő arra utasítást ad! Már a nemtetszés kifejezési is szabályba ütközik, meg akkor is ha egyébként neked van igazad! Két dolgot tehetsz: válaszolsz, hogy értettem, aztán végrehajtod az utasítást a legjobb tudásod szerint.
Aztán azt se feledd, hogy délután hazamész, és adott esetben akár azonnal visszarendelnek, esetleg csak az éjszaka közepén. Aztán folyamatosan, akár éveken keresztül éjszakázhatsz, ami fokozott megterhelés minden mástól függetlenül (én folyamatosan 13 évig dolgoztam váltásos rendszerben, méghozzá mind3 változatában, hidd el tudom miről beszélek), de semmire sem mentség!
Ha egyenruhát szeretnél, azzal automatikusan "másodrendű állampolgár" leszel, tudniillik ahhoz bizonyos (alkotmányos) jogaidról le kell mondanod. Ezt mindenképpen olvasd el, tudniillik a jelenleginél is szigorúbb rendszer várható.
A múlt és a jelen helyzet alapján különösen (!) azt kell mondanom, hogy ezt senki, semmilyen formában ezt kompenzálja, és még csak meg sem köszöni. Ha nem születtél igen jómódú családba, és nem "hobbi rendőr" leszel akinek a fizetés másod vagy harmadrendű szempont, akkor e téren sem leszel túl jó helyzetben.
De bízom benne - még ha erre jelenleg semmi sem utal -, hogy én tévedek és a közeljövőben ez (is) pozitív irányba fog változni. -
szasanyi
félisten
válasz blackydan #5978 üzenetére
Ha nem tudsz elképzelni nehezebb hivatást rosszabb feltételek és megbecsülés mellett... Javaslom keress 2-3 értelmes, 10-15 éve szolgálatot teljesítő rendőr ismerőst és egy kávé, kóla mellett hosszasan beszélgess el velük. A saját érdekedben, hogy legalább nagyjából lásd mit is akarsz vállalni. Határozottan állítom, hogy (az állam, a kormány szempontjából mindenképpen) a Rendőrség az egyik mostohagyerek. Az erkölcsi, anyagi elismerés valamint a munkakörülmények az utóbbi években folyamatosan romlottak. Ezekkel fordítottan arányos a munkateher és a felelősség, illetve a stressz. Nem tudom eléggé hangsúlyozni: alapos és széleskörű információgyűjtés legyen az elsődleges célod, hogy lásd mit vállalsz a döntéseddel!
-
szasanyi
félisten
Ez sokkal összetettebb, főként amilyen elképzelések napvilágot láttak. Ha visszaolvasol kicsit láthatod, én már több dolgot írtam, de főleg a jogi alapprobléma az ami miatt az egész a legaggályosabb. Elsőként azt javaslom olvad el azokat illetve ezzel kiegészítve.
Ha elolvastad, és még lesz valami ami érdekel vagy nem amit értesz kérdezz, szívesen válaszolok és megpróbálok korrekt, hiteles választ adni! -
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #5972 üzenetére
Azt hiszem mostanra már minden világos, a szándék és a törekvés is - annak aki nem csak néz, hanem lát is. És azt is borítékolom, hogy ez nektek "munkát generál". Sajnos nem tartom kizártnak, hogy ez is közvetlen szándék és nem véletlen... további sajnálatos dolog, hogy az oszd meg, és uralkodj elv akár be is jöhet nekik.
Kicsit olyan, mint a ha fej én nyerek, ha írás te vesztesz.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Vertigo18 #5969 üzenetére
Ők is azt mondták, és mellettünk álltak!
"A kormány el akar venni a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaitól. Azoktól az emberektől akar elvenni, akiktől az állam, a közösség tántoríthatatlan hűséget, bátor helytállást követel, ezt törvény rögzíti. Ezek az emberek különleges szolgálatot teljesítenek, éppen ezért az Országgyűlés, amikor törvényt alkotott, figyelembe véve ezzel a különleges szolgálattal járó nagyobb áldozatvállalást, ezzel arányos erkölcsi és anyagi megbecsülést biztosított ezeknek az embereknek" - mondta 2006. vége felé Demeter (FIDESZ) a korkedvezményes és a rokkant nyugdíjakkal kapcsolatos sajtótájékoztatón.
De ha valakit részletesen érdekel, esetleg nekem nem hisz, innen letölthető és megnézhető.
Ez szégyen rájuk nézve, és hihetetlen ez a mértékű pofátlanság mindezek ellenére, és ismeretében! Egyszerűen nem tudom feldolgozni, hogy ezért volt az előző, több mint 25 év milliónyi nehézsége, áldozatvállalása és megalkuvása - persze mind csak részünkről.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest