- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
3900 - 3801
9357 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tüphón
senior tag
Mindegy...Abban azért reménykedem,hogy ez a cigány história hoz magával valamilyen pozitív változást.
-
Vertigo18
addikt
-
finest
addikt
-
biggamer
veterán
-
Vertigo18
addikt
Azért már velem is előfordult, hogy egy intézkedés során magázódva bár, de a keresztnevén szólítottam a "pácienst". Ez általában akkor fordul elő, ha jó kedvem van és tudom, hogy úgyis elengedem...
Szerintem nincs abban semmi baj, ha magázódok, és keresztnevet használok, de aki megjegyzi, hogy neki ez probléma, azt megértem...
-
finest
addikt
Nem, a keresztnév+magázódás kombó bizalmasabb megszólítás a vezetéknév uram / asszonyom stb. helyett. Pl. régi ismerősök, munkatársak között tartom megfelelőnek. Szerintem olyan bizalmaskodást jelent, ami a helyzetből adódóan nem helyénvaló. Ha azt akarná tudatni, h senki vagy, simán tegezne. Ha mégis ilyen okból tennék, akkor nincsenek tisztában a megszólítási formák jelentésével.
-
tolts.hu
őstag
Az ilyen sz@r alakok - ahogy azt Snoop-y is írta - elég gusztustalan dolgokra képesek.
finest:
ez a helyes eljárás:62/2007. (XII. 23.) IRM rendelet a Rendőrség Szolgálati Szabályzatáról
A szolgálati fellépés módja
4. § (1) A rendőr az intézkedést - ha az a rendőri intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - a napszaknak megfelelő köszönéssel, az intézkedés alá vont nemének, életkorának megfelelő megszólítással, ha egyenruhát visel tisztelgéssel, és a tervezett intézkedés megjelölése és célja, valamint neve és azonosító száma közlésével kezdi meg. Az intézkedő rendőr az intézkedés megkezdése előtt - ha az a rendőri intézkedés eredményességét nem veszélyezteti - szolgálati igazolványát vagy azonosító jelvényét is felmutatja.
-
lúzer
veterán
-
Snoop-y
veterán
-
BioNiCMaN
addikt
-
finest
addikt
Miért szólít valakit a rendőr igazoltatáskor a keresztnevén? Felmerült ebben a topikban: [link]. Bár gépjármű ellenőrzéskor állítottak meg már, de nem emlékszem, h keresztnéven szólítottak volna. Mindenesetre elég fura. Szerintem nyugodtan lehetne mondani, h talán maradjunk a vezetéknév uram / asszonyom megszólításnál.
-
lúzer
veterán
-
tolts.hu
őstag
-
tolts.hu
őstag
-
Vertigo18
addikt
-
dabadab
titán
-
Vertigo18
addikt
Jah, ez jó válasz...

-
Csakénvagyok
őstag
-
Vertigo18
addikt
-
pohár
félisten
-
Tüphón
senior tag
EU tagok vagyunk,és ráadásul Schengeni egyezményben is benne vagyunk. Nézzük csak a Cozma ügyet,a gyanúsítottak simán kilógtak volna Olaszországba ha nincsenek az osztrákok,tehát mi nagyszerű ország vagyunk a megbújni kívánó bűnözőknek,és ahogy romlik a rendőrség teljesítménye ez csak rosszabb lesz...nem csak előnye van ennek a "szabad mozgásnak". Nem véletlen hogy az Egyesült Királyság csak rendőri egyezménnyel van jelen Schengenben,mert ott még ellenőriznek minden beutazót.
Tehát ez nem csak magyar érdek,hanem valamilyen szinten külföldi is,szóval nem elképzelhetetlen a "külföldi nyomás" legyen az média,politika,vagy fű alatt
-
Vertigo18
addikt
El se hiszem, de veled is egyet értek...
-
Csakénvagyok
őstag
-
sasa311
veterán
-
pohár
félisten
Húú, ez egy 5 éves dolog, már lassan 6, de nem volt feljelentés (nem tudom miért nem
)Úgy kezdődött, hogy volt egy ismerősöm, aki telefonokat árult, mondom ebből csinálok egy kis hasznot, koliban el is kezdtem kérdezgetni hogy kinek kell olcsón teló, szobatársamnak egy Nokia 6230-at hoztam volna, úgy, hogy az övé be lesz számítva. A srác bejött Debrecenbe (ott voltam kolis), megnézte a beszámítani kívánt telót, mondta itt van a Piac utcán aki bevenné, odaadja neki és megnézi hogy beszámolja-e. De nem jött vissza, és mivel egy városban laktam ezzel a kis szarházival, faterral elmentünk hozzá, azután hogy másnap (az incidens után) már voltam náluk előtte hogy kéne vissza a teló, de már nem volt otthon se a teló, se kis mocsok, az anyja mondta hogy reggel ébresztett valami, szal még akkor meg volt a teló is...
Így hát faterral felnéztünk, ígért fűt-fát, de semmi se valósult meg, nem is keresett utána...
Szobatársam telója odalett, így hát kitalálta azt, hogy most neki nincs telója, adjam el neki az enyémet, mert így neki nincs telója...
Írtunk egy adás-vételit és odaatdam a kb 3 hónapos SE K700-amat, így nekem nem volt telóm, majd ha visszaszereztem az övét, akkor visszacseréljük a telót...Szóval le lettem húzva egy 40k-s telóval, és nem lett feljelentve aki lenyúlta szobatársam telóját se, pedig ez nem az első volt neki, ezt üzletszerűen csinálta...

-
tolts.hu
őstag
Elég kevés amit leírsz, kell a konkrét büntetés amit kiszabott a bíró.
Vagy még folyamatban van az ügy?
Az ide kapcsolódó jogszabályok egyébként:1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
A büntethetőség elévülése
33. § (1) A büntethetőség elévül
a) olyan bűntett esetén, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, húsz év;
b) egyéb bűncselekmény esetén a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább három év elteltével.
34. § Az elévülés határidejének kezdő napja
a) befejezett bűncselekmény esetén az a nap, amikor a törvényi tényállás megvalósul,
b) kísérlet és előkészület esetén az a nap, amikor az ezeket megvalósító cselekmény véget ér,
c) olyan bűncselekmény esetén, amely kizárólag kötelesség teljesítésének elmulasztásával valósul meg, az a nap, amikor az elkövető még a büntető törvényben megállapított következmény nélkül eleget tehetne kötelességének,
d) olyan bűncselekmény esetén, amely jogellenes állapot fenntartásában áll, az a nap, amikor ez az állapot megszűnik.
35. § (1) Az elévülést félbeszakítja a büntető ügyekben eljáró hatóságoknak az elkövető ellen a bűncselekmény miatt foganatosított büntetőeljárási cselekménye. A félbeszakítás napján az elévülés határideje ismét elkezdődik.
(2) Ha a büntetőeljárást felfüggesztik, a felfüggesztés tartama az elévülés határidejébe nem számít be. Ez a rendelkezés nem alkalmazható, ha a büntetőeljárást azért függesztik fel, mert az elkövető ismeretlen helyen tartózkodik vagy elmebeteg lett.
(3) Az elévülés határidejébe nem számít be az a tartam sem, amely alatt személyes mentesség folytán a büntetőeljárás azért nem volt megindítható vagy folytatható, mert a törvényben biztosított mentelmi jogot a döntésre jogosult nem függesztette fel, illetőleg az eljárás megindításához vagy folytatásához a hozzájárulását nem adta meg. Ez a rendelkezés nem alkalmazható olyan magánindítványra büntethető bűncselekmény esetén, amely miatt a vádat a magánvádló képviseli.
(4) Próbára bocsátás (72. §) esetén a próbaidő tartama az elévülés határidejébe nem számít be.
(5) Ha az ügyész a vádemelést elhalasztja, ennek tartama az elévülés határidejébe nem számít be.
A büntetés elévülése
67. § (1) A főbüntetés elévül:
a) tizenöt évi szabadságvesztés, valamint ennél súlyosabb büntetés esetén húsz év,
b) tízévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztés esetén tizenöt év,
c) ötévi vagy ezt meghaladó szabadságvesztés esetén tíz év,
d) öt évet el nem érő szabadságvesztés esetén öt év,
e) közérdekű munka vagy pénzbüntetés esetén három év elteltével.
(2) A kiutasítás végrehajthatósága elévül:
a) ötévi vagy ezt meghaladó tartam esetén tíz év,
b) öt évet el nem érő tartam esetén öt év
elteltével.
(3) A pénzmellékbüntetés három év elteltével évül el.
(4) Nem évül el az 1945. évi VII. törvénnyel törvényerőre emelt és az 1440/1945. (V. 1.) ME rendelettel módosított és kiegészített 81/1945. (II. 5.) ME rendelet 11. és 13. §-ában meghatározott háborús bűntettek miatt kiszabott tizenöt évi szabadságvesztés vagy ennél súlyosabb büntetés, valamint az emberiség elleni egyéb bűncselekmény (XI. fejezet) miatt kiszabott büntetés.
68. § (1) A főbüntetés elévülésének határideje a büntetést kiszabó határozat jogerőre emelkedésének napján, ha pedig a büntetés végrehajtását felfüggesztik, a próbaidő leteltének napján kezdődik. Ha az elítélt a szabadságvesztés végrehajtása alatt megszökik, az elévülés határideje a szökés napjával ismét elkezdődik.
(2) A kiutasítás elévülésének határideje, ha főbüntetés mellett alkalmazzák, a főbüntetés végrehajtása befejezésének, illetőleg a végrehajthatósága megszűnésének napján, egyéb esetben a határozat jogerőre emelkedésének napján kezdődik.
(3) A pénzmellékbüntetés elévülésének határideje a főbüntetés végrehajtása befejezésének, illetőleg végrehajthatósága megszűnésének napján, ha pedig a szabadságvesztés végrehajtását felfüggesztik, a próbaidő leteltének napján kezdődik.
(4) Az elévülést félbeszakítja az elítélt ellen a büntetés végrehajtása végett tett intézkedés. A félbeszakítás napjával az elévülés határideje ismét elkezdődik.
(5) A pénzmellékbüntetés alkalmazása esetén akár a főbüntetés, akár a mellékbüntetés végrehajtása iránt tett intézkedés mindkét büntetés elévülését félbeszakítja.
Csalás
318. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a csalás kisebb kárt okoz, vagy a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást
a) bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen
d)
követik el.
(3)
(4) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás nagyobb kárt okoz,
b) a kisebb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon
követik el.
(5) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás jelentős kárt okoz,
b) a nagyobb kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon
követik el.
(6) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen nagy kárt okoz,
b) a jelentős kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon
c)
követik el.
(7) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha
a) a csalás különösen jelentős kárt okoz,
b) a különösen nagy kárt okozó csalást a (2) bekezdés a)-c) pontjában meghatározott módon,
c)
követik el.
-
pohár
félisten
-
Vertigo18
addikt
-
Biriboyka
senior tag
-
Tüphón
senior tag
Megszelelték hogy leváltják a rendőri vezetőket,megeshet hogy külföldi nyomásra szakérői vezérkar lesz,ha valóban csere lesz?
-
tolts.hu
őstag
Most már legalább pontosan tudod!

De azért még tudok újat mondani:
1978. évi IV. törvény a Büntető Törvénykönyvről
Közösség tagja elleni erőszak174/B. § (1) Aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, illetőleg erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt
a) fegyveresen,
b) felfegyverkezve,
c) jelentős érdeksérelmet okozva,
d) a sértett sanyargatásával,
e) csoportosan,
f) bűnszövetségben
követik el.
(3) Aki a közösség tagja elleni erőszakra irányuló előkészületet követ el, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
-
biggamer
veterán
-
samfishR
senior tag
-
BioNiCMaN
addikt
-
biggamer
veterán
Attól még unalmas.

-
Snoop-y
veterán
Egy olyan kérdésem volna ha éppen egy külföldi forgalomban levő autót vezetek aminek lejárt a forgalmija azért megbüntethet a rendőr itthon?
-
Csakénvagyok
őstag
Kurucinfót alapból nem olvasok.
-
a Csabibácsi
csendes tag
-
biggamer
veterán
Bocsi, de egy kicsit unalmas már ez a képecske.
Szerintem. -
dabadab
titán
"Nem kell egyből arcoskodni, aszzem szépen kérdeztem."
Nem kell egybol duhongeni, mert en meg szepen valaszoltam.
-
a Csabibácsi
csendes tag
-
dabadab
titán
"tömeg elleni izgatásnak tűnik. Igazam van?"
Ilyen nincs, ami van:
"Közösség elleni izgatás
269. § Aki nagy nyilvánosság előtt
a) a magyar nemzet,
b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen
gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."Ez meg max. a kurucinfora illik.
-
brownus
veterán
-
a Csabibácsi
csendes tag
Légyszíves tekintsetek el a cikk stílusától. Egy rendőr véleményére lennék kíváncsi, ugyanis nekem roma barátunk vagdalkozása tömeg elleni izgatásnak tűnik. Igazam van?
[link] -
Csakénvagyok
őstag
-
biggamer
veterán
" De legalább erős a Jobbik "
Tudod, alapelvek.
Nincs politika.
Viszont érdekes módon a gyilkos román rendőr ügyéről semmi nagatív kommented, hogy is van ez ?

-
Csakénvagyok
őstag
-
Snoop-y
veterán
-
a Csabibácsi
csendes tag
-
dabadab
titán
-
Vertigo18
addikt
-
Biriboyka
senior tag
Miért? Hogy beszélnék?

-
Csakénvagyok
őstag
-
ChromeX
addikt
akkor már 3an, mert ezt, hogy a legeslegnagyobb hír az hogy megöltek bocsánat, egy kisebbségi szármzásút minden e körül forog tényleg mi történik itt, ha mint mondtad fordítva történik hogy lelőnek egy magyart hol fogják megmondani hogy kisebbségi volt a támadó és milyen származású, ezer százalék, hogy nem lesz belőle ekkora ügy, bár azt be kell valljam nem tudom most ki őlte meg a nőt, de ez akkor is ...
-
szasanyi
félisten
Hogyne!
De van rá - sajnos - gyakorlati példa is: a móri bankrablás, és annak során elkövetett mészárlás.
A második bekezdés túlzás, azzal azért nem értek 1et, de sajnos nem alaptalan a megjegyzés. Mégpedig azért nem alaptalan, mert a törvényhozás és alkalmazás nem elég szigorú, és a legtöbb esetben nincs megfelelő (egyes esetekben, egyes emberere meg semmilyen) visszatartó ereje.
Amúgy én sem értem, de ne aggódj: nem 2en vagyunk.
-
pohár
félisten
Csodás...

Csak azt az egyet nem értem, hogy ha fordítva történne ugyanez, akkor is ekkora hajcihő lenne az ügy körül?
Meg hát ők ölhetnek majdnemhogy kedvükre, kap 2 évet azt jóvan, most meg akkor felhajtás van mintha a pápát ölték meg volna Magyarországon
Ezt nem értem én...

Vertigo... ez a 100 millás jutalommal kapcsolatos dolog amit mondtál, szánalom a köbön...

-
szasanyi
félisten
Van értelme? A válaszhoz visszaolvasol esetleg, vagy fejből is megy?

MÁS: a HírTV SMS híreiben olvastam valamit arról, hogy már nyugdíjban lévő rendőri vezetőket hívnak vissza, és belőlük hozzák létre az un. Vének vagy bölcsek (?) tanácsát. Tőlük/velük remélik megoldani az eszkalálódó, romák ellen elkövetett bűncselekményeket.

Erről eszembe jutott egy régi vicc:
Telefonáló: - Jó napot kívánok! Okos urat keresem.
Központos: - Pillanat kérem, utána nézek... ... uram sajnálom, de nálunk nincs Okos úr.
Telefonáló: - Hát maguknál mindenki hülye?
-
Vertigo18
addikt
Bibibii, nem veszem fel a kesztyűt!!!

-
Biriboyka
senior tag
Én MAGYAR vagyok, te egy romániai magyar vagy és a kettő nem ugyanaz!!!
-
Csakénvagyok
őstag
-
szasanyi
félisten
-
Vertigo18
addikt
-
Biriboyka
senior tag
Apám, te tényleg kötekedő vagy! Nem csoda ha szívatnak!
-
Csakénvagyok
őstag
Persze,megindokolta. Nem engedtem el.
Már csak adalék hogy 9 Km múlva állított meg, úgy hogy végig a hátánál 100-200 méterre mentem (50 bent, 70-80 kint), majd egy kanyar, dobra felfele, hirtelen előttem, beszélget egy kollégájával, mindketten az út közepén megállva, úgyhogy majdnem beléjük hajtottam. Na, mind1, ez már mentegetőzésA link angolul olvashatóbb. A cop in the county of Galati and he lost control and fatally shot a man to listen to loud music near a terrace near the block.
-
Bubu79
addikt
Fogalmam sincs, hogy mik kint a rendelkezések ez ügyben - így arról sincs, hogy csak ezért elvehető-e. Tény, hogy a Combóból szarul lehet kilátni hátra ( a középső tükör nagyszerűen mutatja a két ajtó középső oszlopait és nagyjából ezen kívül semmi mást ) és a dobozos verzióból oldalra is ( van szerencsém hozzá ). Az oldalsó tükörből viszont látszik valami a mögöttes forgalomból - tekintve, hogy nem véletlenül kerülnek rá az elefántnyi fülek...
Ha elvette, gondolom indokolta is és talán annyira nem fafejű, hogy saját magával kicsesszen egy mondvacsinált ürügy miatt - ha mégis, akkor így járt.
A cikket megpróbáltam elolvasni, de a google tolmácsa ügyelt arra, hogy esélyem se legyen megérteni, úgyhogy azt passzolnám.
-
Csakénvagyok
őstag
-
Csakénvagyok
őstag
5 űléses a Combó, saját, nem céges, így tehát felirat sincs rajta
A jogsit (hajtási) elvették mivel nem adtam elsőbbséget egy villogó járőrnek. Nem mentegetőzés (50nel, lakott területen, egyenes szakaszon, úgy hogy szemből nem jött semmi), én nem vettem észre, de aki vezetett már Opel Combót, aminek kétfelé nyílik a hátsó ajtaja tudja milyen jó a kilátás hátrafele. Na mindegy, akkor én hibáztam, de mivel szükségem volt a könyvre, megpróbáltam legalább nyújtani az időt. Ha felebezel míg nincs érvényes bírósági határozat visszaadják a jogsit (mondjuk nem kaptam vissza)
Amúgy tegnap történt. Galati megyében (Románia) egy rendőr hatszor belelőtt (négyet helyben, kettőt mikor már menekült) egy férfiba, mivel túl hangosan hallgatta a zenét az autójában.Természetesen az illető meghalt. Google translate link
Ennyit a pszihológiai vizsgáról
-
Bubu79
addikt
-
Vertigo18
addikt
-
Ybear
tag
-
Biriboyka
senior tag
Az hogy egy felelőtlen hülye, már automatikusan azt is jelenti, hogy a többi is az?
Nyilvánvalóan a rendszer rossz ami megvédi őket. Ittas vezetésért, halálos karambolt okozni s úgy megúszni hogy még priusz se maradjon, mivel akadályozza a hivatása elvégzésében, hát az tuti hogy mindenki szent a rendőrségen, az ügyészségen és a bíróságon hogy senkinek sem tűnik fel.Csak, hogy tudd engem már megfogtak ittas vezetésért és meg is büntettek. Priusz is volt és az mellett isteni szerencsém, hogy nem rúgtak ki! Igaz ez majd 20 évvel ezelőtt volt amikor nem volt ennyire kemény a cég! Igaz ez volt az első és utolsó ilyen, mert nem iszok alkoholt! Akkor fiatalon eléggé alkoholista voltam, de leálltam a piával. Ez mellett a cigiről is sikerült leszoknom, most már csak a nőkröl kéne, mert qrva sok pénzt visznek el.
Talán át kéne térni a fiúkra?

Hajtási engedélynek hívják a környező országok magyar ajkú emberei a vezetői engedélyt.
-
Bubu79
addikt
-
Vertigo18
addikt
-
Bubu79
addikt
A Combo dobozos, vagy bebútorozott?
Ha dobozos simán nézhetik cégautónak, azokat gyakrabban állítják le.
Érdekes, hogy bár már pár éve vezetek, a céges dobozos vason kívül még nem állítottak meg semmivel - nyilván rám nem utaznak...
Ha tényleg meg akarnának fingatni, meg is fingatnának ellenőrzéskor...
mióta beadtam egy keresetet egy rendőr ellen aki elvette a hajtásimat (külön story, nem megyek bele) furcsamód sokszor leszednek az útról, de még egyetlenegyszer sem találtak ilyenkor semmit. Ja, tudjuk, létezik a rendszerük amivel a lopott kocsikat próbálják kiszürni. Hát oda szerinted nem lehetséges egy gyanús kategóriába beszúrni valakit?
Pedig biztos érdekes lenne, hogy miért vette el a jogsidat ( gondolom az a hajtási ) - azt ugyanis csak úgy nem lehet elvenni senkitől - legalábbis mifelénk...
Nyilvánvalóan a rendszer rossz ami megvédi őket. Ittas vezetésért, halálos karambolt okozni s úgy megúszni hogy még priusz se maradjon, mivel akadályozza a hivatása elvégzésében, hát az tuti hogy mindenki szent a rendőrségen, az ügyészségen és a bíróságon hogy senkinek sem tűnik fel.
Jé - előbukkant valami a fröcsögésen kívül, ami mintha azt mutatná, hogy kicsit messzebb látsz, mintha csak a sz@r, szemét, korrumpálható rendőrséget látnád - egy személyben, általánosítva...
-
Vertigo18
addikt
Én azt nem értem, hogy ha szerinted ennyire rád vannak szállva, akkor hogyhogy soha nem találnak semmit??? Ha valakit meg akarok büntetni, azt meg fogom, nincs olyan autó, amin minden tökéletes...
Ezért nem értem a történetedet... Szerinted ki akarnak veled b@cni, de sose sikerül nekik...

-
Csakénvagyok
őstag
Paranoia? Vagy honnan szeded, hogy utaznak rád?
Dehogy utaznak, egyszerűen statisztika. Míg mást soha életében nem igazoltatnak, a nagyátlagot alig jópárévente egyszer, addig engem egy-két havonta. Még egy srácot ismerek aki szintén erre panaszkodik. S most ne gondolj valami huligán kinézetre, csupán nekik biztosan azt tanítják hogy az olyan karaktereket mint mi vagyunk állítgasság meg.Milyen autóval jársz, hogy pont rád lesznek figyelmesek mindig?
Hogy milyen kocsival járok? Egyszerü Combo, családi autó. De hát mióta beadtam egy keresetet egy rendőr ellen aki elvette a hajtásimat (külön story, nem megyek bele) furcsamód sokszor leszednek az útról, de még egyetlenegyszer sem találtak ilyenkor semmit. Ja, tudjuk, létezik a rendszerük amivel a lopott kocsikat próbálják kiszürni. Hát oda szerinted nem lehetséges egy gyanús kategóriába beszúrni valakit?Az hogy egy felelőtlen hülye, már automatikusan azt is jelenti, hogy a többi is az?
Nyilvánvalóan a rendszer rossz ami megvédi őket. Ittas vezetésért, halálos karambolt okozni s úgy megúszni hogy még priusz se maradjon, mivel akadályozza a hivatása elvégzésében, hát az tuti hogy mindenki szent a rendőrségen, az ügyészségen és a bíróságon hogy senkinek sem tűnik fel.Ó, persze én vagyok a gonosz, akit tüzes vassal kel üldözni.
-
Biriboyka
senior tag
-
biggamer
veterán
Nem tudom, Ti hogy vagytok vele de én még nem hallottam sehol, hogy a dúsgazdag romák felajánlottak volna zsééét annak fejében, hogy hamarabb megkerüljenek a testvíííreiket lemészároló elkövetők.
Pedig már mióta megy a dolog.
Biztos nem fussa a rája az 50 kg fux mellett a szegíny móóónak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lúzer
veterán
-
szasanyi
félisten
-
biggamer
veterán
-
szasanyi
félisten
-
Vertigo18
addikt
Remélem sikerül megfogni őket anélkül, hogy valaki kívülálló segítene, mert ha ki kell fizetni a 100 millát, akkor megint év végéig gyalogos szolgálatom lesz...

-
Biriboyka
senior tag
-
tolts.hu
őstag
-
F.B.I.
veterán
A lényeg, hogy egymásra figyeljünk itt kis hazánkban és közbe ne lássuk a TV bámulása mellett, hogy rabolnak ki minket.
-
samfishR
senior tag
Érdekes, csak kurucon látni olyan híreket, ahol pl egy magyar asszonyt BRUTÁLISAN szétkéselt a megélhetés bt., máshol hallgatás meg sunyítás van róla, de ellenkező esetben még nemzetközi is segítséget kérnek+100milliós vérdíjat tűznek ki. Enyhén átlátható......
(#3807) -NOKIA-: már hiányzott 1-2 idézés a btk-ból.
-
BioNiCMaN
addikt
"Az áldozat rokonai az Index tudósítójának elmondták, hogy a szomszédok éjfél körül hallották a lövéseket, páran ki is néztek az utcára hogy mi történik, de mivel nem láttak semmi szokatlant – se idegeneket, se ismeretlen autót –, azt gondolták, hogy valaki petárdázott, így megnyugodva tértek vissza aludni."
Ezt most hogyan kell értelmezni? Ismerős arcok tették?

Egyébként érthető, hogy miért ment vissza mindenki bubukálni, augusztus 20-ra készülődve petárdáztak...

-
tolts.hu
őstag
Végül is mindegy, hogy mi lesz a minősítős, viszont egy biztos, a vastagon kiemelt rész:
1978. évi IV. törvény
a Büntető TörvénykönyvrőlEmberölés
166. § (1) Aki mást megöl, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha az emberölést
a) előre kitervelten,
b) nyereségvágyból vagy
c) más aljas indokból, illetőleg célból,
d) különös kegyetlenséggel,
e) hivatalos személy vagy külföldi hivatalos személy ellen, hivatalos eljárása alatt, illetőleg emiatt, közfeladatot ellátó személy ellen, e feladatának teljesítése során, továbbá a hivatalos, a külföldi hivatalos vagy a közfeladatot ellátó személy támogatására vagy védelmére kelt személy ellen,
f) több emberen,
g) sok ember életét veszélyeztetve,
h) különös visszaesőként,
i) tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen
követik el.
(3) Aki emberölésre irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(4) Aki az emberölést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(5) A különös visszaesés szempontjából hasonló jellegű bűncselekmény
a) az erős felindulásban elkövetett emberölés (167. §), a népirtás [155. § (1) bekezdés a) pont];
b) az emberrablás és az elöljáró vagy szolgálati közeg elleni erőszak súlyosabban minősülő esetei [175/A. § (4) bekezdés, 355. § (5) bekezdés a) pont];
c) a terrorcselekmény, a légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése és a zendülés súlyosabban minősülő esetei, ha a halált szándékosan okozva követik el [261. § (2) bekezdés a) pont, 262. § (2) bekezdés, 352. § (3) bekezdés b) pont].
-
lúzer
veterán
-
tolts.hu
őstag
-
biggamer
veterán
Az F.B.l. -tól szoktak segítséget kérni, de a fene tudja, hogy lesz-e értelme.
/ persze nem a topiktársunkra gondoltam
/Ha mondjuk hárman vannak az elkövetők és az egyiknek van egy kis esze, bevág a másik kettő közé mondjuk egy gránátot oszt le van varrva a szál vége.
Nem fog kiderülni, hogy hárman voltak hanem balesetre gondolnak majd meg arra, hogy csak kettő elkövető volt.
-
lúzer
veterán
-
biggamer
veterán
Azért az elkövetőket / tuti hogy +lesznek idővel / jól +fogják mérni.

Ha 2nél többen vannak akkor csoportosan, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel / bár ez nem biztos / több emberen elkövetett emberölés, plusz lőszerrel lőfegyverrel való visszaélés.
Volt kiskorú az áldozatok között, az is minősíti szerintem a bcs-t szerintem.
Nem tudom, ha etnikai inditék miatt van / ha nem romák voltak
/ az minősíti-e ?(#3801) lúzer
Ott nem volt ekkora nyomás a " nagy emberek "-re.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lúzer
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
3900 - 3801
9357 - 8001 8000 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- 27% - GIGABYTE RX 7800 XT GAMING OC 16G Videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 Pro 6/128GB kék / 12 hónap jótállás
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A második bekezdés túlzás, azzal azért nem értek 1et, de sajnos nem alaptalan a megjegyzés. Mégpedig azért nem alaptalan, mert a törvényhozás és alkalmazás nem elég szigorú, és a legtöbb esetben nincs megfelelő (egyes esetekben, egyes emberere meg semmilyen) visszatartó ereje.