- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vertigo18 #9305 üzenetére
Nem provokációnak szántam és azért kérdeztem vissza, mert én a hatóság jogi lehetőségiről érdeklődtem, te pedig arra kérdeztél rá, hogy én mit gondolok erről, ami nyilván teljesen irreleváns.
Hogy a hatóságnak mit jelent az arányosság elve, azt pedig szintén nem tudhatja egy kívülálló. Viszont akkor jogilag van rá lehetősége, csak az arányosság elvét alkalmazva, nem szoktak élni a lehetőséggel.
Köszönöm szépen a segítséget!
-
-Maci-
addikt
válasz
Vertigo18 #9263 üzenetére
Végülis nem titok.
Egészségügyi okoból nem vezethetek 1 évig. Ezt mondták, de nem kaptam semmiféle hivatalos értesítőt, semmit. Vártam volna legalább egy papírt, hogy mettől meddig nem.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy pl. egy rendőr ebből lát e valamit?! Szóval, hogy gyakorlaitlag is felfüggesztették a jogsimat?
Ennyit szerettem volna megtudni. -
Miklós315
aktív tag
válasz
Vertigo18 #9230 üzenetére
Ne tőlem várd ennek logikai indoklását, mert passz.
Ezek a "melók" ezért is 'hivatásként' élnek a köztudatban: kell hozzájuk valami elkötelezettség,(választás, kitartás) és annak elviselése, hogy furcsa, nem feltétlenül észszerű jellemzői, mozzanatai vannak, no meg "nem kimagasló" bérezés...
Mégis sokan választják és művelik (akár "élethosszig"/nyugdíjig) ezeket, és ez nagyon jó, mert szükség van rájuk. -
Miklós315
aktív tag
válasz
Vertigo18 #9228 üzenetére
Nem mondom, hogy irigyellek érte (nehéz és amortizáló ilyen körülmények közt lenni, dolgozni), de ettől - ha megvan ez a "fapofa" fegyelem - profi és tiszteletre méltó tud lenni a rendőr: ő az ugyanis, aki halálos fegyverrel felszerelve ki van küldve a "világba", hogy tartsa a rendet.
Ha ő érzelmi kocsmaszintre süllyed, akkor kitől várhat a civil polgár olyan segítséget, amit tök alapvetőnek fogunk fel ("a rendőr az van, mert kell"), de ritkán becsüljük hangosan (egyébként a tűzoltó, egészségügy, stb. ugyanettől "szenved" - elvárt jelenlét, kimeríthetetlen energia, megkövetelt hibamentesség, vasfegyelem, stb., cserébe évente 1-2x ha megkapják, hogy "kösz").Fontos viszont, hogy a verbalitáson van a hangsúly: ha csak szidnak, kekeckednek, akkor nem túl nyerő fizikailag támadóan fellépni vele szemben (nyilván az eljárásnak való konkrét ellenállás más téma mint a szemtelenség), de ha verekedés, fenyegetés van, akkor - én, személy szerint - a zéró tolerancia híve vagyok (rend, fegyelem, tisztelet): pl. volt az a videó a kardos nagypofájúról, aki két rendőrt "csicskáztatott" - hát én Dirty Harry-nek szurkoltam (volna, ha ott van)
.
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #9219 üzenetére
Végszóként - mert azt hiszem, tényleg mindent elmondtunk már és a frontvonalak nem fognak változni
- mindehhez azt is feltételezned kell a srácról, hogy megkeresett egy rakat ügyvédet, akik mind lebeszélték a jogi útról, majd a TASZszal egészen az EU illetékes hatóságáig is elment, hogy bizonyítsa, amit akart. Nagyon nehéz ezt elképzelni úgy, hogy tudja, hazudik.
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #9211 üzenetére
Pár dolog, amit szintén érdemes még az ALAPhoz hozzátenni - szerintem:
- BT kihangosítója van állítása szerint. 1 perc alatt ellenőrizhető a helyszínen.
- Azt, hogy telefonált egy adott pillanatban, szintén viszonylag gyorsan ki lehet deríteni a szolgáltatók segítségével
- Nem ítélték el azért, mert telefonált vezetés közben
- Nem ítélték el azért, mert kivonta magát az intézkedés alólA szubjektív rész: a rendőrök viselkedését a saját szemszögedből nézed csak. Egy becsületes, normális ember szemszögéből. Ha megpróbálod a hataloméhes frusztrált házmester/biztonsági őr szemszögéből nézni, talán találni fogsz motivációt arra, hogy miért tették azt, amit tettek. És ilyen emberek minden szakmában vannak, legyen az orvos, szalagmunkás, kocsmáros, szállodavezető vagy informatikus. Vagy rendőr.
-
bucihost
senior tag
válasz
Vertigo18 #9211 üzenetére
Vajon melyik félnek áll érdekében hazudni?
- A rendőrnek? Miért hazudna egy rendőr, hogy telefonált a srác, ha nem tette? Ebben nem látok rációt... / Hogy kitudjon osztani egy újabb büntetést. /
- A srácnak? Miért hazudna a srác, hogy nem telefonált? Hogy megússza a büntetést...
De szerintem engedjük is el a témát. Tudom, hogy mi mi megy a másik oldalon is.LuckyL
Értem a te álláspond is, csak Te is értsd meg a másik oldalt. Szerinted mi van akkor, ha a sárc minden szava valós, és így történt minden? -
Pocee
senior tag
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #9124 üzenetére
Hát ismered a mondást: nem az a hír, ha egy kutya megharap egy postást. Hanem ha egy postás megharap egy kutyát. A média így működik, ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni. A baj inkább a második gondolatod (sok más mellett persze): tényleg szomorú, hogy milyen emberek mennek át a szűrőn, és hogy utólag sem nagyon csinálnak velük semmit. Ez még érdekes lehet a témában, bár nem mai, de nagyon aktuális.
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #9122 üzenetére
Szerintem épeszű média nem nevezi a fosztogatást tüntetésnek. És ez már csak szerintem tünet. A gyökere a dolgoknak a mindennapokban is jelen lévő rasszizmus (pl. a hisztérika, aki hagyja magát videóra venni, miközben azt hazudja, hogy egy fekete fenyegeti őt), az, hogy a nyakon térdeléssel ölő rendőrt összesen csak kirúgták és csak napokkal később tartóztatták le, az, hogy a boltokat nem tudják megvédeni a rendőrök, és ezért a tulajok már mémmé válva védik a boltjaikat (google -> roof Koreans), ugyanakkor a szemmel láthatóan csak közvetítő TVsekre célzott lövéseket adnak le, többet is. Vagy ez is. Vagy ez. Vajon mit tudnak tenni, ha nincs ott a kamera?
Szóval az, hogy fosztogatnak mélységesen elítélendő. De a problémát a gyökerénél kéne megfogni. Ha nem teszik, hónapok-évek múlva jön a következő hasonló lázongás.
-
válasz
Vertigo18 #9069 üzenetére
"lehet, hogy nem áll meg a következő, aki elé így beáll!"
Hát, ez a tökösség velejárója.Na nem is ezért jöttem ebbe a topikba, hanem a tisztelt rendőr urakat kérdezném, hogy hogy áll jelenleg az elektromos rollerek ügye? Azt tudom, hogy még mindig szürke folt a kreszben, meg hallottam Pintér Sándor állásfoglalásáról is (ami teljesen nonszensz). Az érdekel, hogy a gyakorlatban büntetnek-e a rendőrök egy kis teljesítményű elektromos rollert, ha a járdán, a bicikliúton vagy az úttesten megy?
-
válasz
Vertigo18 #9058 üzenetére
Egyetértek, ez a bekezdés:
"MIRE AZ EGYIK RENDŐR A NYAKÁNÁL FOJTOGATTA, KÖZBEN TÁRSA A KARJÁT RÁNGATTA, ÉS KIRÚGTA A LÁBÁT."
teljesen indokolatlanul van így kiemelve, egyszerű szenzációhajhászás. Kezdjük ott, hogy nem fojtogatta... Nem tudom mi a neve ennek a fogásnak (fojtás?), de a "fojtogatás" szó mást jelent.newmoonlight: a futár szerintem egyszerűen fasza gyerek, több ilyenre lenne szükség. Az első elévágás veszélytelen volt, szinte semmit sem kockáztatott, mert bőven féktávokságon kívül állt elé, látta, hogy nem fogja elütni, ezért volt a másodiknál bátrabb, mert gondolta, hogy ha először nem ütötte el, akkor másodszor sem fogja.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Narxis
nagyúr
válasz
Vertigo18 #9053 üzenetére
Én az egész dolgon döbbentem meg, nagyon ritkán látok még igazoltató rendőrt is, nemhogy ilyet. Lehet pestieknek ez mindennapos, nekem nem, állást foglalni meg nem akarok, minek? Láttam már hülye civilt és hülye rendőrt is, nem látom értelmét, hogy most itt bármiben állást foglaljak vagy véleményt nyilvánítsak.
-
-
galoslac
tag
válasz
Vertigo18 #8972 üzenetére
"A Windows kulcsokkal nagyon egyszerű a helyzet. Amihez van matrica, az teljesen legális."
Nem. Tiszta szoftver, MSNA, DreamSpark? (VL-t már meg sem említem..) Ezekkel mi van? Egyikhez se adnak matricát, a kalapjára akarja ragasztani a közeg, vagy milyen cucc hatása alatt kérdezne ilyet?
"Minden más, ami netről van szerezve, amihez nincs "FIZIKAILAG" semmi, az simán átmehet a Microsoft regelésén, még akár többször fel is lehet használni teelfonálgatások során (eddig ok), de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???"."
4 jegyzőkönyvet néztem meg most, ami azért eléggé kiterjedt a gépekre. Egyik esetben se volt szó matricáról vagy olyanról, hogy "eldöntötték" volna, hogy márpedig ez nem legális OS.
LuckyL által írt UsedSoft ügy miatt ez rettentő vicces is lenne...."Ha nincs matrica, az azt jelenti, hogy valamilyen géphez adták azt a serialt matricástól és AZT használod épp."
Hülyeség.
-
válasz
Vertigo18 #8972 üzenetére
de ha van egy házkutatás, ami kiterjed aszámítógépre is, akkor a nyomozó, vagy szakértő egyetlen dolgot fog a Windows-szal kapcsolatban kérdezni: "matrica???".
a windows 10hez már évek óta nem is adnak matricát ha a géppel telepítve jön
arról nem is beszélve hogy az összes windows 7 kulcs is jó win 10-hez
plusz egy 2012-es uniós rendelet alapján a használt licenszkulcsok is átruházhatóak
ráadásul vehetnek szervezetek mennyiségi kulcsokat ahol maguk generálják egy programmal a kódokat (egyébként ezt árulják neten)...ki ne találd már hogy majd mindhez matrica leszszóval azért illene tájékozódni, mielőtt valaki kijelenti hogy ez és ez van
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #8952 üzenetére
Azt hiszem, itt inkább a megfelelő kommunikáció hiánya az, amit szerintem Oposzumtoszó "sérelmez". Az, hogy "Köszönjük, átvesszük. Legközelebb legyen kedves egyből az önkormányzathoz menni talált tárggyal, mert ők az illetékesek és innen is oda fogjuk vinni." szerintem nem kioktatás és hasznos is lett volna.
Értem ugyanakkor a te felvetésedet is - mégis tök jó lenne, ha nem az járna ilyenkor bárki fejébe, hogy "bepanaszolnak, mert kioktattam".
-
válasz
Vertigo18 #8950 üzenetére
Utánaolvastam, miután említetted. Legalább már ezt is tudom.
A PTK szerint 8 napom van arra, hogy a talált tárgyat átadjam a jogos tulajdonosának, vagy ha amennyiben az nem ismert, az illetékes kerületi jegyzőnek.
Szóval jogosan tájékoztathatott volna, hogy mi a teendőm. Mivel a határidő nem járt le, nem követett volna el szabálysértést. Legalább is az én olvasatomban.
Teszem hozzá elnézést kértem Tőle, hogy ilyenekkel zavarom.
-
-
tPedro_
őstag
válasz
Vertigo18 #8929 üzenetére
Köszönöm.
De akkor ez nem feltétlenül zajlik így minden esetben, tehát továbbra is kell forgalmi, ha jól értem.
Szüleimnél hagytam múlt héten véletlenül, már csak itthon vettem észre.
Ma elugrottam volna érte kocsival, de nem mertem kockáztatni.Mekkora egyébként a bünti forgalmi nélküli vezetésnél?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Vertigo18 #8925 üzenetére
Józan paraszti ésszel en is úgy gondolom hogy potenciális vevő és kereskedés alkalmazottjan kívül más nem lehet az autoban, de leírva ezt nem találom sehol és ez idegesít
Már csak azért is mert akárkit kérdeztem ezzel kapcsolatban mindenki csak habogott meg falfeher lett és mindig az lett a vége hogy "Google"
Azert lenne ezt jó tudni mert ha már a helyszínen be lehetne bizonyítani hogy szabálytalanul használja (és ne tudjon belekötni) akkor a 426/2011 96 (9) alapján a feljelentés mellé mindent el lehetne venni (forgalmi, napló, rendszám) és nem abban kellene remenykedni hogy majd később talán ő leadja.
Mint ahogy eltiltott vezetők is néha nem adjak le a jogsit mert "nem volt rá idejuk'.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Vertigo18 #8922 üzenetére
Konkrétan azért kérdezem hogy megoldás legyen a példára amit írtam.
De ha valóban ilyen hiányos a korlátozás és a peldammal vissza lehet élni, akkor torolheto.326/2011 kormányrendeletben nem találtam olyat amivel az ilyeneket meg lehetne fogni.
Csak én voltam bamba vagy tényleg el ez a kiskapu ?
-
Apollo17hu
őstag
válasz
Vertigo18 #8918 üzenetére
A cikkben szereplő. De feltételezem, nem ő az egyetlen, aki hasonló jogosultsággal rendelkezik.
Azt tartom súlyos problémának, hogy
- titkosítás nélküli privát adathordozót
- belső hálózaton használhat
- és ez nincs monitorozva.Ha a munkatársai adataival megtehette, akkor megteheti bárkiével, akiéhez hozzáfér.
Csak azért derült ki, mert nem akarta elsunnyogni.Lehet, hogy túlgondolom a cikket, és van külön egy "kollégák" adatbázis, amihez csak az nem fér hozzá, aki nem akar, az összes többit pedig hétpecsétes titok védi, de ez nem túl életszerű.
-
szemesi69
addikt
válasz
Vertigo18 #8899 üzenetére
Engedd el, itt nem az számít, hogy aki ebben dolgozik az talán jobban tudja
Nálam csak ezt sikerült a fórum társnak megállapítani:
"Szeretném észrevételezni hogy elég "érdekes" hogy egyik hozzászólásodban magad írod, hogy nem vagy naprakész a témában, a következőben pedig leszólod azt aki egyébként jól tudja....."Talán nem jó tudja mégsem"
Azt már nem sikerült értelmeznie mire írtam, konkrétan ha más családtag közlekedik az ő tulajdonában lévő lizingelt járművel
Már nem vagyok aktív, viszont van múltam a témában, de mindegy itt mindenki mindent jobban tud, ezért ha büntetik őket, így jártakA HVG, vezess.hu és egyéb szakoldalak írják a tutit, minek ide köhém, kresz meg egyebek
-
diegho
nagyúr
-
szemesi69
addikt
-
diegho
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8822 üzenetére
Rendőrnek nem mennék semmi pénzért, az biztos, azért, amit keresnek, annyiért meg hagyjuk is, viccnek is rossz.
Magyarán, ha fogom és összeszedem a környék összes macskáját és leadom egy állatmenhelyre, ahol kinyírják mindet (már adtam le párat és mindet kinyírták), azzal járok a legjobban, bár félő, hogy akkor meg valami mást fog találni, de addigra talán már nem fog tudni járni annyira sem, hogy kimenjen az udvarra, a házában meg felőlem ordibálhat, nem hallom.
-
diegho
nagyúr
válasz
Vertigo18 #8820 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Azért temettük be, hogy hátha nem kezdi el majd azt velünk, amit a másik szomszédjával csinált, de persze elkezdte.
Igazából nem tudom mit kezdjek vele, de tanú lenne simán vagy 5 is, aki eljönne és nap, mint nap hallgatja a szarságait. Mellesleg diktafont miért nem használhatok a saját házamban? Nyitott ablaknál még a ház másik felében is hallani, ahogy mondja a magáét, sőt még fel is tudom venni videóra, az egészet. A probléma az, hogy én nagyon nem tolerálom az emberi butaságot és ez pedig az, azt meg pláne nem tűröm el senkitől, hogy a családomat szidja.
-
Agyasima
őstag
válasz
Vertigo18 #8775 üzenetére
Szerintem pont ez az a stílus, - mármint amit a Felforgatás Zsarukönyv képvisel - amire nagyon nincs szükség. Mármint akkor, ha nem a másik köpködése, hanem a kommunikáció, a másik álláspontjának megértése ill. azok közelítése a cél.
Azt sajnálom, hogy a fent említett témában nem fejtitek ki a saját véleményeteket.
-
szemesi69
addikt
válasz
Vertigo18 #8681 üzenetére
ORFK álláspont, elég egyértelmű [link]
A közteresek kamerái nem felelnek meg a jogszabályoknak, ezért a felvételeik alapján bírságot sem lehet kiszabni – állapította meg az Országos Rendőr-főkapitányság. [link]
E jogszabály szerint – többek között – a kötelező haladási irányra vonatkozó szabályok megsértői bírság fizetésére kötelezhetőek. E szabályszegés esetében a közterület-felügyelet is szabhat ki bírságot. A jogszabály lehetőséget ad arra is, hogy a közterület-felügyelőnek nem kell a helyszínen lennie a szabályszegés elkövetésekor. Akár az elkövető, akár a felügyelő (vagy mindkettő) távollétében is kiszabható a bírság és azt minden esetben az üzembentartónak kell megküldeni.
A szabályszegési eljárásra a közterület-felügyeletnek a közterület felügyeletről szóló 1999. LXIII. tv. ad felhatalmazást. A szabályszegésről a felvételek a Gépjárműről és annak hatósági jelzéséről felvételt készítő eszközre vonatkozó követelményekről szóló 18/2008. (IV. 30.) GKM rendeletben foglaltaknak megfelelő ellenőrző berendezéssel készülnek. Az ellenőrző berendezéssel (nem azonos a térfigyelő kamerával) készített felvételek adatainak zárt folyamata és azok megmásíthatatlanságának biztosítása megfelel a hatályos jogszabályoknak.
A bírság összegét kormányrendelet határozza meg (kötelező haladási irány megszegése 50 000 Ft). Amennyiben az üzembentartó kétszeri kézbesítéssel sem veszi át a bírságról szóló levelet (kézbesítési vélelem), azt bármilyen módon vitatja vagy átvette, de nem fizette be a bírságot, akkor az ügyet át kell adni meghatározott rendőri szervhez, azaz a helyi (kerületi) rendőrkapitányságra. [link]
-
szemesi69
addikt
válasz
Vertigo18 #8676 üzenetére
Régen is birságoltak, nem kellett a szabálysértőt tetten érni nekik, távollétében is büntettek, de akkor még meg lehetett úszni egy nyilatkozattal, hogy családtag vezetett, akiről nem köteles nyilatkozni
Itt viszont más a helyzet, mert térkamera felvétel alapján akarnak büntetni, de az nem hitelesített eszköz ugye, ha nem tudják, bizonyítani, hogy az, akkor jó eséllyel bukták a büntit
-
szemesi69
addikt
válasz
Vertigo18 #8662 üzenetére
2008- óta nem csinálom
Feljelentést akkor is lehetett tenni, viszont azóta van ugye objektív felelőség, ami néha rossz vicc is, mert ugye akinek a nevén van a jármű az mindenképp viszi a balhét, hiába adta kölcsön, vagy nem nyilatkozik arról ki vezetett. De ismét rossz példát hoztál, ami egyébként igaz
, és megint ott van, hogy de, mert közlekedési szabálysértések terén is vannak különbségek az intézkedésben. Az általad hozott példában egyértelmű a helyzet, mert akadályozták a kihajtásban, ezért jogosan jár a szankció, ez nem is vitás.
Viszont egy követési távolság be nem tartása miatt a leírt történet alapján intézkedni, már nem egészen úgy megy mint az előző két példád alapján, nehéz egy szakma ez hidd el, nem kívánom senkinek, alig vártam, hogy szabaduljak tőle, az egészségem is ráment, de ez az én bajom
De azért szívesen meg hallgatnám az aktív barátod, mint mond a le írt történet alapján, a mai helyzetben, hogy intézkedne
Részemről tisztelem a véleményedViszont aki nem ebben dolgozik másként látja, mit hogyan, miért, de ez így van jól, és szerintem, a történet alapján én nem vállalnám be a macerát a helyében. Én is közlekedek, napi szinten rövid távon, tapasztalom a fórum társ problémáját, engem is zavar ha ilyen van, sőt ettől durvábbak is, napi szinten kb. ötször jönnének belém, mikor elsőbbségem van, bosszant, de hát ilyen a közlekedési morál, de ha megcsipik öket, akkor megy a háborgás, mert a bunkó fakabát megbüntette, még velős facebok posztok is születnek, és ugye mindig annak hiszünk akivel éppen beszélünk, de nem ismerjük a másik fél álláspontját, lehet ha ő is nyilatkozna egész másképp festene a történet
Ezt azért ne tedd
" A SzolgSzabot majd újra átbújom, hátha felejtettem volna... köhömmm, akarom mondani, majd szólok az "ismerősömnek", hogy "bújja kicsit gyakrabban" Szegénynek lehet így is elég baja, nem könnyű az életük, és biztos vagyok benne, hogy naprakész belőle, én viszont már nem
Szép estét neked -
szemesi69
addikt
válasz
Vertigo18 #8659 üzenetére
Lehet cifrázni
csak 25 évig csináltam
így nem szólok többet, hajrá sok sikert. azért javaslom még tanulmányozni a szabálysértési törvényen kívül, a rendőri intézkedést szabályzó törvényeket, konkrétan a szolgálati szabályzat.
Azért ezt ne hasonlítsuk egy rendzavaráshoz, verekedéshez, mert az egyik ugye közlekedési szabálysértés a másik pedig közrend védelmi szabálysértés, két különböző dolog
Követési távolság miatt bejelentés alapján nem fognak intézkedni, ha csak nem valósult meg a cselekménnyel más is, ami indokolná a további intézkedést. -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Vertigo18 #8651 üzenetére
Femmegmunkalas. De ez is csak lepcso. Persze jo meg minden. Szeretem csinalni, elegge high end szinten dolgozok f1ben, de mindenhonnan van tovabb. En azert meg kiprobalnek par dolgot mig elpatkolok. Probalok onmegvalositas fele mozdulni. Ez is az volt valahol csak kinottem. Par ev meg persze benne lehet ettol fuggetlenil mig mozdulok. Meglatjuk
-
Mezga82
csendes tag
válasz
Vertigo18 #8627 üzenetére
Igen, egy fórumtárs írta a jogi topikban, hogy Németországban köröztek egy ugyanolyan rendszámú autót, mint az övé, ráadásul szerencsétlennek még a típus is azonos volt. Csak annyi különbséggel, hogy náluk 3x2-be, nálunk meg ugyebár 2x3 van tagolva a rendszám.
Egyébként írta budapesti olasz nagykövetségről a hölgy, hogy számos ilyen eset van, mint az enyém. Oda-vissza. Őket olyan Magyarországon megbírságolt olaszok keresik fel sorra, akik sok esetben még soha nem is jártak hazánkban. Ő irányított panaszommal a kinti, területileg illetékes főkonzulhoz.
Most már harmadik napja lesz, hogy az utolsó üzenetem után lapít a behajtócég vagy mifene. Pedig eddig meglepően gyorsan reagáltak minden levélre. Lehet rájöttek, hogy valamit nagyon elb...tak.
(#8626) Sanyabá Köszönöm!
-
BÁ Nutrition
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest