Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Őskoczka
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
Új hozzászólás Aktív témák
-
PaladiN
aktív tag
válasz
Nagyfonok #355 üzenetére
Szvsz ne hirdesd ennyire hogy not keresel mert a vegen meg teged perel be valaki hogy hatranyosan iteled meg a ferfiakat.
Amugy szerintem volt egy-ket rossz tapasztalatod. Ennyi. Nem tobb. En ismerek olyan programozot aki ferfibol van es nem hinnem hogy talasz nala jobb favagot.
Altalanositani pedig szinten nincs ertelme. Inkabb fel kell keszulni az ilyen dolgokra, mint pl Integra munkaadoja is, es nem azon bosszankodni hogy a fenebe hogy atvertek a felyemet. Tudom hogy mirol beszelek es azt is tudom hogy nehez olyan dolgokra felkeszulni amik meg nem tortentek meg, viszont neha a programozas is van olyan nehez mint ez. Szal a gondolkodast sehol sem lehet meguszni. -
PaladiN
aktív tag
Bolcseleteket olvastam toletek. Ezt hivtam en bolcselkedesnek es tekintettel arra hogy tobb mint egy hangzott el hasznaltam tobbesszamot. Tevedtem volna?
''Sok'' jelzot pedig egyaltalan nem hasznaltam.
Az emberek lebutitasa nemtom hol folyik, de en inkabb megforditanam a nezopontot es azt kerdeznem hogy hol lattal te kiirva olyat hogy nem olvashatsz, nem tanulhatsz? Az hogy bizonyos kulturak mint pl az amerikai olyan buta mint amilyen az nem azert van mert lebutitjak oket!!!!!! Avagy ha ezt gondolod akkor aruld mar el hogy hogyan kepzeled ezt a butitast? Az hogy konkretan mindent igyekeznek ugy kialakitani hogy a legbutabbak is tudjak hasznalni ugyan elosegitheti hogy butak maradjanak, de semmikeppen sem idezi elo! A sajto szinten ugyanez a katekoria. Ki az aki megtiltja hogy valaki elolvassa valamelyik szepirodalmi muvet. Az hogy az emberek tobbsege nem olvassa el, az nem azert van mert mint pl az index is hozta ezt szavazasos hulyeseget a szepirodalmi muvekrol. Sokkal inkabb azert mert a kivancsisag nincs meg az illetoben ahhoz hogy olvasson, muvelodjon. Es miert is lenne meg ha van mozi, meg van gameboy, meg meg szamos masik helyettesito eszkoz, ami kenyelmesebb, kevesebb faradtsaggal jar, ellenben nem segiti elo hogy tobb maradjon az egyen fejeben.
Bocs az off-ert...
[Szerkesztve] -
PaladiN
aktív tag
Szvsz jol cselekedtel es nem meglepo hogy a kallertol kaptal csak koszonomot. Az egeszben a leginkabb az a megdobbento hogy no letedre bevallalod a konfrontaciot egy reszeg ferfival szemben. Gondolom tobb himnemu is volt a kocsiban akik legalabb amikor lattak hogy egy no probalja helyrerakni a reszeget akkor odamehettek volna hogy ''de hat uram''....
A visszaemlekezes zaklatott fel annyira hogy szokatlan mennyisegu gepelesi hibat produkaltal?
A csatarozashoz, ill a bolcselkedeshez most nemtok epitoleg hozzaszolni, max annyit hogy a sok bolcselet ellenere azert a vilag neha csak elcsavarja a dolgok termeszetes menetet, es akkor aztan gondolkodhatunk hogy hogy is van ez az egesz.
[Szerkesztve] -
PaladiN
aktív tag
''a civil kurázsi már nagyon ritka...''
Valoban. Viszont ennek megvan a maga oka. Osszetartas mint olyan nincs. Innentol viszont konnyen elofordulhat hogy magadra maradsz a gazos helyzetben. Marpedig akkor inkabb mindenki igyekszik elkerulni a hasonlo szituaciokat. Peldakat direkt nem irok es ha valkinek van egy kis kepzeloereje akkor inkabb hasznalja azt minthogy ezt kerje tolem. Valahol meg meg is ertem ha valaki a struccpolitikat koveti. Szerencsetlenek ha tudnak hogy egy kis osszetartassal meg egy hegyet is meg tudnanak mozditani... Ahhhh....
Ez amugy jo pelda arra hogy erdemes-e embereket akaratuk ellenere megvaltoztatni. -
PaladiN
aktív tag
Ez igy igaz! Plane ha mindezt ugy tudja elerni hogy hideg marad a feje. Mindazonaltal itt szvsz nem arrol kellene diskuralni hogy az milyen konnyu megfelelo magabiztossaggal kezelni az ilyen helyzeteket, hanem hogy erdemesebb elkerulni a konfrontaciot, mintsem hogy az ember elorantsa a gyengebb idegeinek koszonhetoen a kisbicskat es felnyissa a delikvens bizonyos reszeit. Szal beke es inkabb a masik vagon a javallott hasonlo helyzetekben.
-
PaladiN
aktív tag
Azt a fajta magabiztossagot elerni amirol te beszelsz egyesek szamara nehezebb mint atuszni a csendes-oceant. Amugy igazad van. Erre kellene torekedni.
Amugy nekem is azok a helyzetek tetszenek a legjobban amikor a rohogo felek ilyen-olyan okbol de meghatralnak.
Ja! Van egy ismerosom aki kb 65kg, de lehet hogy kevesebb es igaz hogy ferfibol van de olyan a szemelyisege hogy az ilyen avagy ennel veszelyesebb helyzetekre ugy reagal hogy mindenki megriad tole. No nem ugy kell elkepzelni hogy ordibal vagy barmi ilyen hanem hogy mar a vakmerosegen is tulteljesit. Pl. a sajat szememmel lattam hogy egy ketajtos szekreny fulet farkat behuzva vonaglott arrebb egy affert kovetoen. -
PaladiN
aktív tag
Ki kellene probalnod. Nem azert mert en mondom, hanem azert mert bennem annyira sokmindent szabaditott fel hogy gondoltam ez masoknal sem teljesen kizart. Elsore hulyen hangzik, de amikor elengedem magam es ilyesmire vetemedem akkor olyan oromerzesem van mintha legalabb a lotto otost nyertem volna meg. Raadasul ez a felszabadito oromerzes olyan amit eleg csak felideznem es anelkul hogy ujra csinalnam mar erzem is hogy hogyan kuszik fel bennem ismet.
-
PaladiN
aktív tag
Ugy erzem hogy van azert jopar ember aki hasonloan hozzad elter az atlagtol. Az atlag a te ertelmezesedben egy olyan csoportot takar ha jol ertem, akik kevesbe kepesek ertelmezni a korulottuk levo vilagot melysegeben. A bolond pedig az aki mashogy kepzeli a dolgokat mint az atlag.
Szvsz nem azert vagyunk a vilagon hogy masokat megvaltoztassunk, de hiu abrand azt hinni hogy le tudsz elni egyetlen masodpercet is ugy hogy ne valtoztass valamin. Mar pusztan ahogy kinezel valtozast eredmenyez masokban.
Ez inkabb olyan kerdes aminek nagyon nehez meghatarozni a hatarait. A pillanatnyi etika szerint egeszen addig amig nem vagy terhere a masiknak akar fizikai akar szobeli ertelemben addig nem teszel rosszat.
Probaltal mar kurjongva vegigmenni az utcan? Avagy egy tomott buszon ugy ''hulyeskedni'' hogy azt masok is lattak? -
PaladiN
aktív tag
Gyogypedezni? Ha arra gondolsz hogy sotet emberekkel tartos kapcsolatot fenntartani akkor embere valogatja. Nekem volt mar olyan hogy fel even keresztul heti egy estet atbeszelgettunk. (A vegen termeszetesen..., de lehet hogy inkabb csak elfogyott az energiam)
Kell-e valtoztatni? Nem kell. De tobb penzt sem kell keresni, meg tanulni sem kell. En ugy gondolom hogy erre a kerdesre a jo a valasz az hogy erdemes. Egyedul abban valtoztak az elkepzeleseim ezzel kapcsolatban hogy regebben mindenaron segiteni akartam a szerencsetleneken akik az utamba akadtak. Ma mar csak azokon segitek akik ezt kifejezetten igenylik tolem.
3. Azert mert nekem nem tetszik ne valtozzon meg senki! Az valtozzon meg aki meg akar valtozni. En amugy sem tudnek megvaltoztatni valakit akarata ellenere. Avagy ha megis kepes lennek ra akkor sem akarnam ezt csinalni. Nem tetszene ez a szerep. -
PaladiN
aktív tag
Regebben erdeklodtem a keleti harcmuveszetek irant, amivel ugyebar egyutt jar a filozofiai tartalom is, sot.... Sajna ennek mar legalabb eve. Igazabol azon kivul hogy szimpatikus nem szanok ra idot. Lehet hogy ha en is harcolni fogok magammal akkor elkezdek kacsingatni abba az iranyba, de pillanatnyilag jol vagyok a boromben.
Azert ezt nem mernem igy leirni hogy ''Nem adhatjuk önmagunkat, mert akkor ... akkor kivetettek leszünk.''. Legyszi fejtsd ki egy kicsit bovebben.
[Szerkesztve] -
PaladiN
aktív tag
Kezd alakulni. Szal nem annyira a divattal mint inkabb a ''bolondokkal'' van a baj. Szvsz egyet se band hogy negativ gondolataid szarmaznak abbol hogy meglatsz egy olyan valakit. Emiatt ne legyenek rossz erzeseid. Vallald fel inkabb a velemenyedet. Ha kell, pontosabban ha van eleg batorsagod, akkor esetleg kulturalt formaban meg is probalhatsz beszedbe elegyedni az illetovel hogy megtudd az okat a sotetsege mivoltanak. Lehet hogy meg is gyujtasz valami pilacsot szegenykeben. Avagy ha ez az ut nem jarhato szamodra akkor javaslom figyelmed tudatosan mas iranyba valo tereleset. Pl. hallgass zenet amikor ilyen necces helyekre mesz (pl plazakba).
-
PaladiN
aktív tag
Arra a bizonyos kivetelre gondoltam, de lehet hogy tevedtem. Azt hiszem ez inkabb olyan jellegu undornak tunik amiben minel kevesebb idot akarsz eltolteni. Akkor viszont csak a noies nokkel vannak ilyen problemaid. Amugy azon gondolkodtal mar hogy szeretned-e ha nemelyik plazacica a baratnojenek tartana?
-
PaladiN
aktív tag
Koszonom.
Valamint te ide tartozol
A tortenelem mar szamtalanszor bizonyitotta hogy az ujitasok neha, hacsak nem mindig, nagyon nehezen indulnak el. (Pl. a szinesboruek felszabadulasa amcsiban)
Sajnos ezzel nem nagyon fogsz tudni mit tenni. A jaratlan ut altalaban nehezebb. Ezzel tisztaban kell lenni es szem elott kell tartani.
Tudod hogy hol vagyok es nagyjabol arrol is tudsz hogy honnan es hogyan jottem. (Bocsi mindenkitol, de hosszu lenne reszletezni hogy mire is gondolok) Ez is egy olyan ut ami nagyon nehez. Tisztaban vagyok vele es elfogadom. Ennel tobbet nem is tudok tenni ezugyben. Szvsz te sem a magadeban. Nehez utat valasztottal.
A masik fele a dolognak a ''noiesseg'' rad gyakorolt hatasa. Azaz ha meglatsz egy retikulos kifestett plazacicat akkor egnek mered minden hajszalad. Oksa. Amikor negativ ertelemben irtal a ferfiakrol abban is valami hasonlot veltem felfedezni. Szerintem ez a noiesseged egyik megmaradt jele. Ferfiaknal meg nem volt alkalmam megfigyelni hogy egy ilyen-olyan ferfit hosszasan bamulva azon borzongtak volna hogy hu de irtozom tole. Szvsz ez inkabb a nemek kozotti kulonbsegnek koszonheto, bar az is igaz hogy nincs tul sok lanyos fiu ismerosom. -
PaladiN
aktív tag
Ez nekem tul altalanos. Ez nem olyan problema amit meg lehet oldani. Ellentet van ket dolog kozott. OK. Feloldani csak ugy lehet ha a melyere asol hogy mi miert van, azaz megkeresed a feszultseg okozojat.
Most jut eszembe hogy ha esetleg zavaro dolgokat irnek akkor nyugodtan szolj es leallitom magam. Valamint nem, nem vagyok pszichologus. -
PaladiN
aktív tag
Valahogy akkor most nem ertelek. Mint ertelmes felnott ember el tudod donteni hogy hova tartozol. El is dontotted valahol ugyebar. A valasztott eletviteled a ''fius lany''. Tisztaban vagy vele hogy ilyenbol nagyon keves van, mivel ezt lattad egesz eddigi eletedben. Most pedig amiatt szomorkodsz hogy milyen rossz hogy ilyen vagy mivel par emberen kivul nem tudsz beszelgetni senkivel. Ezt most egy kicsit ugy erzem mintha amiatt keseregnel hogy allandoan odaadod az osszes penzedet valakinek es emiatt nincs penzed. Biztos rosszul latom csak meg nemtom hogy hol a hiba.
-
PaladiN
aktív tag
Ez pedig itt egy forum amit te nyitottal annak erdekeben hogy a kommunikacio, pontosabban masok valaszai segitsegevel probald felterkepezni onmagadat, ill. az ilyen iranyultsagu gondolataidat. Nem kell hogy elfogadd masok velemenyet. A sajat vilagod, a sajat fejlodesed rajtad all. Amennyiben magadenak tudod erezni azt a velenyt hogy az amit jelen pillanatban erzel menekules akkor jo. Egyeb esetben probald meg megfogalmazni hogy mi is amit erzel akkor amikor ezt hallod.
Bocsi divot... -
PaladiN
aktív tag
Szerintem mindenkeppen jo egyutt lenni, egyutt elni olyan nokkel akiknek kevesbe szamitanak a kulsosegek. Ahogy szavaidbol kiveszem azert elofordul hogy te is tetszeni akarsz bizonyos embereknek es ekkor teszel is erte hogy tetszel. Szerintem ennyi eleg is. Ha mindig arra torekednel hogy tetszel akkor valoszinuleg szamos olyan dolog elveszne a szemlyisegedbol ami most vonzova es ertekesse tesz egyes emberek szemeben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- World of Warships
- Érdekes eszközzel készül a HMD holnapra
- XPEnology
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS 15G 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 RTX4090 i9 13890HX 2TB SSD 32GB RAM
- DELL latitude 5420 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-1145G7 4Mag 16Gb 256GB SSD FHD IPS
- Latitude 5520 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 MX450 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- iPad Air 4 64GB wifi+ cellular kiváló akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest